Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Főoldal - segitség kérés
#487
 
tamasbence
2015-12-04 15:16
Sziasztok! Egy régi Benq 525P projektorom van és vettem nemrégiben egy k501-es fullhd notebookot. Hdmi átalakító van hozzá, azzal tudom összekapcsolni a projektort. Azt tapasztalom, hogy miután felismeri, néhány másodpercig mutatja a képet, majd elkezd villódzni és eltűnik, később újra felismeri, és így tovább. A régi notebookommal rendesen működik. Mi lehet a probléma? Beállítás, vagy rossz lehet a notebookhoz adott átalakító?
#486
 
dcsabi30
2015-09-04 14:38
Sziasztok!

Nagy problémám van! Kompresszorral kifújtam az EPSON EB-460 típusú projektorokat. Kiszedtem az oldalszűrőt, kitisztítottam, de a réseken befújtam kompresszorral hiszen nagyon poros volt. Rengeteg por jött ki belőle. Miután végeztem, bekapcsoltam másnap a projektorokat és homályosabb, zöldesebb lett a kép. Mit csináljak? Ha szétszedem a projektort és belülről is kifújom jobb lesz? Vagy mit tegyek? Segítsetek légyszi!
#485
 
batyo
2015-08-13 08:52
"Azt láttam hogy egy forum :) csak más forumokon , más témákban sokan irogatnak segítség gyanánt de nem tudtam hogy te ezzel foglalkozol . A tisztitásra nem tudtam hogy te is szerviz vagy ezért kérdeztem hogy házilag megoldható-e mert azt hittem hogy egy másik projektor tulajdonos írja . Nem akarok megúszni semmit , minden elromlik elöbb utobb és kisebb költség a javítás mint az új , én csak ujra szeretnék projektoron filmet nézni :) Nálunk tényleg amit eddig javítani vittem azt vagy nem tudták megcsinálni vagy mégrosszabb lett , ezért kérdeztem szervíz címet . Most már látom hogy te is javítasz . Tehát elölről kezdve a beszélgetést :D Ha szeretnémk ezt rajtad keresztül megoldani mi a teendőm ? :)"[dynax - 08-12 09:46]
batyo@projektor.hu
#484
 
dynax
2015-08-12 09:46
"Ez egyszerűen csak egy fórum, ahol megtudod mi baja a gépednek.
(Vagyis nem a szervizem promózása a célja és nem is az online felnőttképzés.)
Megúszod a bevizsgálás díját és képbe kerülj a hiba költségeit illetően.
Nem tudok a nem műszaki panaszaiddal mit kezdeni ( vidék, nem megbízható szerelők, mittudomén )

A javítás várható költségét mindenki kérdezi, értelemszerűen nem más szervizek árát / árait közlöm .

Hogy ezekkel az információkkal mit kezdesz, csak rajtad múlik.
"[batyo - 08-12 00:53]
Azt láttam hogy egy forum :) csak más forumokon , más témákban sokan irogatnak segítség gyanánt de nem tudtam hogy te ezzel foglalkozol . A tisztitásra nem tudtam hogy te is szerviz vagy ezért kérdeztem hogy házilag megoldható-e mert azt hittem hogy egy másik projektor tulajdonos írja . Nem akarok megúszni semmit , minden elromlik elöbb utobb és kisebb költség a javítás mint az új , én csak ujra szeretnék projektoron filmet nézni :) Nálunk tényleg amit eddig javítani vittem azt vagy nem tudták megcsinálni vagy mégrosszabb lett , ezért kérdeztem szervíz címet . Most már látom hogy te is javítasz . Tehát elölről kezdve a beszélgetést :D Ha szeretnémk ezt rajtad keresztül megoldani mi a teendőm ? :)
#483
 
batyo
2015-08-12 00:53
"Gondolhatod hogy nem így gondoltam :) Mondtad hogy tisztítani , gondoltam ha csak olyan hogy be kell fujnom sűrített levegőt akkor azt meg tudom probálni . Egyébként én beirtam a googleba hogy projektor hiba és erre a forumra dobott , de nem tudom hogy ez egy üzlet vagy szervíz oldala azt meg főleg nem hogy te mondjuk egy itt doglozo projektor szerelő vagy-e a batyó nem árulta el nekem . Ha szerelő vagy akkor ird le nyugodtan a te szervized címét mert én a környékemen nem nagyon találtam megbizhatót , ha nem működik újat kell vennem ami biztos több lesz mint 5000 szoval nem ezt a pucolás árát akarom meguszni ."[dynax - 08-11 15:53]
Ez egyszerűen csak egy fórum, ahol megtudod mi baja a gépednek.
(Vagyis nem a szervizem promózása a célja és nem is az online felnőttképzés.)
Megúszod a bevizsgálás díját és képbe kerülj a hiba költségeit illetően.
Nem tudok a nem műszaki panaszaiddal mit kezdeni ( vidék, nem megbízható szerelők, mittudomén )

A javítás várható költségét mindenki kérdezi, értelemszerűen nem más szervizek árát / árait közlöm .

Hogy ezekkel az információkkal mit kezdesz, csak rajtad múlik.
#482
 
dynax
2015-08-11 15:53
"Dehogynem, mindenki meg tudja csinálni, ránk csak azért van szükség, mert nincs kedvük hozzá."[batyo - 08-11 15:25]
Gondolhatod hogy nem így gondoltam :) Mondtad hogy tisztítani , gondoltam ha csak olyan hogy be kell fujnom sűrített levegőt akkor azt meg tudom probálni . Egyébként én beirtam a googleba hogy projektor hiba és erre a forumra dobott , de nem tudom hogy ez egy üzlet vagy szervíz oldala azt meg főleg nem hogy te mondjuk egy itt doglozo projektor szerelő vagy-e a batyó nem árulta el nekem . Ha szerelő vagy akkor ird le nyugodtan a te szervized címét mert én a környékemen nem nagyon találtam megbizhatót , ha nem működik újat kell vennem ami biztos több lesz mint 5000 szoval nem ezt a pucolás árát akarom meguszni .
#481
 
batyo
2015-08-11 15:25
"Köszi :) Én sajna eléggé falun vagyok :( megbizható szervíz csak pesten van vagy esetleg tolna megyében is lehet valami ? Amit eddig vittem szervizbe mindig rosszabb lett mint elötte . A tisztítás része házilag nem megoldható ?"[dynax - 08-11 01:29]
Dehogynem, mindenki meg tudja csinálni, ránk csak azért van szükség, mert nincs kedvük hozzá.
#480
 
dynax
2015-08-11 01:29
"Nyugalom, semmi köze az izzóhoz.
Egy optó tisztítás vagy csere várható 5 ill 14k a költsége.
Később majd kikapcsol miatta a gép, így motíváltabb leszel a javításra."[batyo - 08-06 14:28]
Köszi :) Én sajna eléggé falun vagyok :( megbizható szervíz csak pesten van vagy esetleg tolna megyében is lehet valami ? Amit eddig vittem szervizbe mindig rosszabb lett mint elötte . A tisztítás része házilag nem megoldható ?
#479
 
batyo
2015-08-06 14:28
"Sziasztok

Van egy kb 4 éves ACER X110-es projektorom és olyan gondom van hogy ahogy nézem a filmet folyamatosan van kép de néha mintha csak kék szín lenne . Nehezen tudom leirni de mintha 2-3 képkocka erejéig minden szín eltűnne és csak a kék maradna és kicsit nőne a fényerő is , szoval vibrálás de nem akad meg a kép , nem tűnik el , nem csíkoz csak mintha hirtelen egyszínre váltana . Annyi tudok a projektorokról hogy előbb utobb az izzó elszáll , nem tudom az így jelentkezik-e ? Ha ennyit tudnátok segíteni hogy ha lejár az élettartama az izzónak akkor teljesen kialszik ? mert ha igen akkor a probléma nem itt van és egy főalkatrész cserét nem ér meg a dolog ( gondolom kb új árba lenne ) . Előre is köszi a válaszokat :)"[dynax - 08-04 21:29]
Nyugalom, semmi köze az izzóhoz.
Egy optó tisztítás vagy csere várható 5 ill 14k a költsége.
Később majd kikapcsol miatta a gép, így motíváltabb leszel a javításra.
#478
 
dynax
2015-08-04 21:29
Sziasztok

Van egy kb 4 éves ACER X110-es projektorom és olyan gondom van hogy ahogy nézem a filmet folyamatosan van kép de néha mintha csak kék szín lenne . Nehezen tudom leirni de mintha 2-3 képkocka erejéig minden szín eltűnne és csak a kék maradna és kicsit nőne a fényerő is , szoval vibrálás de nem akad meg a kép , nem tűnik el , nem csíkoz csak mintha hirtelen egyszínre váltana . Annyi tudok a projektorokról hogy előbb utobb az izzó elszáll , nem tudom az így jelentkezik-e ? Ha ennyit tudnátok segíteni hogy ha lejár az élettartama az izzónak akkor teljesen kialszik ? mert ha igen akkor a probléma nem itt van és egy főalkatrész cserét nem ér meg a dolog ( gondolom kb új árba lenne ) . Előre is köszi a válaszokat :)
#477
 
newguncity
2015-07-15 11:54
"Akkor bontsuk szét a problémát:

-A fura zaj forrása a plusz radiális ventillátor, amit az optika alá építettek ennél és még pár másik 3D-s típusnál.
Valóban idegesítő, de nincs vele más dolgod, mint megszokni.

-Ha a visszahűtés nem ér véget, az nem jó,sőt rossz.
Ha visszatérő a hiba, illetve később egyre gyakoribb, akkor foglalkozni kell vele ( szerviz,BGA reball ), ha csak ritkán fagy le, akkor pár perc hűtés után kapcsold ki és felejtsd el."[batyo - 07-09 13:26]
Köszönöm szépen a segítő választ! Erről a plusz ventiről nem tudtam, igyekszem megszokni. A cooldown-os probléma azóta nem jelentkezett, így bizakodom, hogy csak egyszeri glitch volt.
#476
 
aggesz
2015-07-14 19:57
Tisztelt batyo!
A segítségedet szeretném kérni!
Vásároltam egy Benq MP625P projektort.Sajnos pixel hibás lehet.Fehér hopelyhek,meg fekete pöttyök jelennek meg a kivetített képen.Kapható nálad hozzá való chip?Vállalód a cseréjét?
Válaszodat elöre is köszönöm!
Telefonszámot kérhetnék?
Üdv: Imre
#475
 
batyo
2015-07-09 13:26
"Kedves Batyo!

Vásároltam egy Optoma HD141X projektort, melynek ventillátora (az eddigi régi Toshiba S8 modellemhez képest) furcsa módon viselkedik, vetítés közben hullámzó intenzitással működik, ami "hangélményben" meglehetősen zavaró. Próbálkoztam az Intenzív Hűtés opció bekapcsolásával is, ám ez sem változtatott a dolgon. Plusz egyszer már eljátszotta velem, hogy lekapcsoláskor a Cooldown üzemmód nem akart véget érni, a ventillátor 20 percig folyamatosan ment, így kénytelen voltam áramtalanítani a készüléket. Vajon a két dolog összefügg, és lehetséges, hogy kifogtam egy hibás készüléket? Vigyem vissza a boltba, vagy ez akár normális is lehet? A régi Toshibám nem produkált ilyet, de az nem is volt ennyire "bika" modell...

A segítséget köszönöm előre is!

Üdvözlettel:

Newguncity"[newguncity - 07-09 12:33]
Akkor bontsuk szét a problémát:

-A fura zaj forrása a plusz radiális ventillátor, amit az optika alá építettek ennél és még pár másik 3D-s típusnál.
Valóban idegesítő, de nincs vele más dolgod, mint megszokni.

-Ha a visszahűtés nem ér véget, az nem jó,sőt rossz.
Ha visszatérő a hiba, illetve később egyre gyakoribb, akkor foglalkozni kell vele ( szerviz,BGA reball ), ha csak ritkán fagy le, akkor pár perc hűtés után kapcsold ki és felejtsd el.
#474
 
newguncity
2015-07-09 12:33
Kedves Batyo!

Vásároltam egy Optoma HD141X projektort, melynek ventillátora (az eddigi régi Toshiba S8 modellemhez képest) furcsa módon viselkedik, vetítés közben hullámzó intenzitással működik, ami "hangélményben" meglehetősen zavaró. Próbálkoztam az Intenzív Hűtés opció bekapcsolásával is, ám ez sem változtatott a dolgon. Plusz egyszer már eljátszotta velem, hogy lekapcsoláskor a Cooldown üzemmód nem akart véget érni, a ventillátor 20 percig folyamatosan ment, így kénytelen voltam áramtalanítani a készüléket. Vajon a két dolog összefügg, és lehetséges, hogy kifogtam egy hibás készüléket? Vigyem vissza a boltba, vagy ez akár normális is lehet? A régi Toshibám nem produkált ilyet, de az nem is volt ennyire "bika" modell...

A segítséget köszönöm előre is!

Üdvözlettel:

Newguncity
#473
 
batyo
2015-06-27 23:20
"Rejtélyes foltok.

Tisztelt batyó! Epson EH-TW490 projektoromban 250 óra van. A képernyő bal szélén ( közép magasan a képernyő szélétől kb 20 cm -re) tenyérnyi zöldes folt a jobb szélén kb ugyanúgy elhelyezkedve pedig egy kicsit kisebb és halványabb kékes folt jelent meg. Nem tudom, hogy vásárláskor már ott volt -e vagy csak később jelent meg. Méretük nem növekszik. Fekete háttérnél jól láthatóak. Garanciás úgyhogy viszem vissza, csak jó lenne tudni, hogy mi lehet a probléma. Sajnos egy garos termékkel már próbáltak "lerázni" mivel nem voltam elég felkészült.
Válaszát előre is köszönöm!"[kekszmorzsa - 06-27 22:03]
Por.
#472
 
kekszmorzsa
2015-06-27 22:03
Rejtélyes foltok.

Tisztelt batyó! Epson EH-TW490 projektoromban 250 óra van. A képernyő bal szélén ( közép magasan a képernyő szélétől kb 20 cm -re) tenyérnyi zöldes folt a jobb szélén kb ugyanúgy elhelyezkedve pedig egy kicsit kisebb és halványabb kékes folt jelent meg. Nem tudom, hogy vásárláskor már ott volt -e vagy csak később jelent meg. Méretük nem növekszik. Fekete háttérnél jól láthatóak. Garanciás úgyhogy viszem vissza, csak jó lenne tudni, hogy mi lehet a probléma. Sajnos egy garos termékkel már próbáltak "lerázni" mivel nem voltam elég felkészült.
Válaszát előre is köszönöm!
#471
 
happy169
2015-06-24 19:50
""[happy169 - 06-24 17:58]
Viccesnek tartod magadat? Szerinted ha valami lett volna akkor nem írtam volna le!
#470
 
happy169
2015-06-24 17:58
""[batyo - 06-23 17:18]
#469
 
happy169
2015-06-23 20:45
"
"[happy169 - 06-23 12:50]
#468
 
batyo
2015-06-23 17:18
"
"[happy169 - 06-23 12:50]
#467
 
happy169
2015-06-23 12:50

#466
 
batyo
2015-06-21 19:04
"Sziasztok!

Van egy EPSON EB-825H típusú projektorom, amit eddig 616 órát használtam kizárólag ECO módban. Az utóbbi hetekben olyan hibával találkoztam, hogy gyakorlatilag minden bekapcsolás után kb 10-20 perccel elkezd vibrálni a kép. Ez alatt azt értem, hogy a fényereje néha erősebb, néha pedig gyengébb, és ezt random módon tizedmásodpercekre/másodpercekre produkálja.
Minden bizonnyal a projektorral lehet gond, mert több géppel, több kábellel illetve más áramforrásokról (más helyszíneken) is próbáltam már tesztelni, de ugyanaz a hiba.
Mi lehet a probléma? Mit javasoltok?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!"[janovicst - 06-20 15:13]
Ha eco-ban van kapcsold full-ra az izzót és jéárasd pár órát.
Ha esetleg eddig is fullon lett volna és mégis villog , tisztíts levegőszűrőt.
#465
 
janovicst
2015-06-20 15:13
Sziasztok!

Van egy EPSON EB-825H típusú projektorom, amit eddig 616 órát használtam kizárólag ECO módban. Az utóbbi hetekben olyan hibával találkoztam, hogy gyakorlatilag minden bekapcsolás után kb 10-20 perccel elkezd vibrálni a kép. Ez alatt azt értem, hogy a fényereje néha erősebb, néha pedig gyengébb, és ezt random módon tizedmásodpercekre/másodpercekre produkálja.
Minden bizonnyal a projektorral lehet gond, mert több géppel, több kábellel illetve más áramforrásokról (más helyszíneken) is próbáltam már tesztelni, de ugyanaz a hiba.
Mi lehet a probléma? Mit javasoltok?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
#464
 
sunavlys
2015-06-19 13:09
"1,
Általában nem jó kihúzkodni vetítőt konnektorból, ennél csak az azonnali visszakapcsolás a nagyobb csacsiság.. Ha hagyják kihűlni , jól ugyan nem esik neki de túléli.
2,
Fórumot tévesztettél, ez itt MŰSZAKI elsősegélyhely, nem fogyasztóvédelmi."[batyo - 06-10 22:11]
persze, hogy nem fogyasztóvédelem;-) tisztában vagyok vele.

Csak érdekelt volna a műszaki véleményed a Használati utasítás eme pontjáról és az cég hozzállásáról.
#463
 
kekszmorzsa
2015-06-18 18:25
Rejtélyes foltok.

Tisztelt batyó! Epson EH-TW490 projektoromban 250 óra van. A képernyő bal szélén ( közép magasan a képernyő szélétől kb 20 cm -re) tenyérnyi zöldes folt a jobb szélén kb ugyanúgy elhelyezkedve pedig egy kicsit kisebb és halványabb kékes folt jelent meg. Nem tudom, hogy vásárláskor már ott volt -e vagy csak később jelent meg. Méretük nem növekszik. Fekete háttérnél jól láthatóak. Garanciás úgyhogy viszem vissza, csak jó lenne tudni, hogy mi lehet a probléma. Sajnos egy garos termékkel már próbáltak "lerázni" mivel nem voltam elég felkészült.
Válaszát előre is köszönöm!
#462
 
batyo
2015-06-10 22:11
"Ennél a hozzászólásnál csak a féligazságot mondtam el:-)
Az izzó megsütése úgy történt, hogy az Epson User manual-ja alapján, nem a projektor ki/bekapcsolójával kapcsoltuk ki a gépet, hanem az épület főáramtalanítójával.

Szervizesek szerint ez így nem jó.
Az Epsonosok szerint valóban nem szabad így üzemeltetni. Mondom nekik akkor kérek kártérítést a rossz User manual miatt.
Azt mondja az Epson: akkor viszont mégis szabad így üzemeltetni!

Akkor most mi is van????

Egyébként a ballaszt is meghibásodott ennek következtében.

"[sunavlys - 06-10 06:39]
1,
Általában nem jó kihúzkodni vetítőt konnektorból, ennél csak az azonnali visszakapcsolás a nagyobb csacsiság.. Ha hagyják kihűlni , jól ugyan nem esik neki de túléli.
2,
Fórumot tévesztettél, ez itt MŰSZAKI elsősegélyhely, nem fogyasztóvédelmi.
#461
 
sunavlys
2015-06-10 06:39
"Ennél ez egyszerűbb.
Benézel az izzó szellőzőjén és :

A, látsz egy eredeti izzót rajta a segédtükörrel.
B, látsz egy kínai izzót segédtükör nélkül.

Az említett tükör rá van ragasztva az eredeti izzóra.
A kínaiak lespórolják.

http://www.epson.com.sg/epson_singapore/explore_epson/innovation/epson_e-torl_projector_technology.page
"[batyo - 04-01 14:26]
Ennél a hozzászólásnál csak a féligazságot mondtam el:-)
Az izzó megsütése úgy történt, hogy az Epson User manual-ja alapján, nem a projektor ki/bekapcsolójával kapcsoltuk ki a gépet, hanem az épület főáramtalanítójával.

Szervizesek szerint ez így nem jó.
Az Epsonosok szerint valóban nem szabad így üzemeltetni. Mondom nekik akkor kérek kártérítést a rossz User manual miatt.
Azt mondja az Epson: akkor viszont mégis szabad így üzemeltetni!

Akkor most mi is van????

Egyébként a ballaszt is meghibásodott ennek következtében.

#460
 
batyo
2015-05-30 18:57
"Tisztelt batyo!
Egy 500 órát járt Benq W1070 projektor kezd fejtörést okozni.....néha(!) bekapcsoláskor csak a sárga led villog és nem kapcsolja be a lámpát+hűtést....de az is előfordult, hogy egy kisebb fényerő bekapcsolása mellett nem pörgeti fel a ventilátort! Ilyenkor kikapcsolni sem tudom...kihúzom a tápkábelt. Egyébként 99,9%-ban tökéletesen kapcsol!!! Meg akarnám előzni a nagyobb hibát....kérdésem lenne mi lehet a hiba oka? Kosz? Ballaszt? ............a lámpa fényereje és a kép tökéletes egyébként és nagyon meg vagyok vele elégedve."[Solaris - 05-29 19:39]
Lehet, hogy semmi baja, zivatarszezonban gyakran lefagynak.
Érdemes kikapcsolható módon telepíteni, visszahűtés után nem hagyni standby-on, hanem áramtalanítani.
#459
 
Solaris
2015-05-29 19:39
Tisztelt batyo!
Egy 500 órát járt Benq W1070 projektor kezd fejtörést okozni.....néha(!) bekapcsoláskor csak a sárga led villog és nem kapcsolja be a lámpát+hűtést....de az is előfordult, hogy egy kisebb fényerő bekapcsolása mellett nem pörgeti fel a ventilátort! Ilyenkor kikapcsolni sem tudom...kihúzom a tápkábelt. Egyébként 99,9%-ban tökéletesen kapcsol!!! Meg akarnám előzni a nagyobb hibát....kérdésem lenne mi lehet a hiba oka? Kosz? Ballaszt? ............a lámpa fényereje és a kép tökéletes egyébként és nagyon meg vagyok vele elégedve.
#458
 
Zoya
2015-05-26 09:42
#457
 
batyo
2015-04-30 10:52
"Tisztelt batyo!
A napokban vettem egy projektort InFocus SchreenPlay4800.Az eladó szerint működőképes,sajnos lámpa,és lámpakamra nélkül.Sikerült egy másik DLP-s vetítő lámpakamráját adaptálni.Működik,de van két hibajelenség: D-sub-on keresztül nem érzékeli a jelet,csak Svid-on,és Rca-n van jel,valamint két fehér párhuzamos csík (valami beállító jel) látszik a kép közepén amit nem tudok levenni.Mit lehetne tenni vele?"[sowary - 04-15 15:14]
A csíkok a DMD / DMD board kontakthibái.
A bemenet-hibát nem Te fogod javítani.
#456
 
sowary
2015-04-15 15:14
Tisztelt batyo!
A napokban vettem egy projektort InFocus SchreenPlay4800.Az eladó szerint működőképes,sajnos lámpa,és lámpakamra nélkül.Sikerült egy másik DLP-s vetítő lámpakamráját adaptálni.Működik,de van két hibajelenség: D-sub-on keresztül nem érzékeli a jelet,csak Svid-on,és Rca-n van jel,valamint két fehér párhuzamos csík (valami beállító jel) látszik a kép közepén amit nem tudok levenni.Mit lehetne tenni vele?
#455
 
batyo
2015-04-01 14:26
"Kösz a gyors választ.

A helyzet a következő:
a webshopban - ahol vettem - direkt rákérdeztem, esküdöztek, hogy nem kínai. Én is ebben bízom, hogy 53 ezer Ft-ért nem kínait árulnak. A csomagolás meg echte epson csomagolás volt, persze azt is lehet hamisítani.

(((Az nem lehet, hogy az előző izzó elfüstölésénél a ballaszt vagy valami más füstölt el?)))//privát email-ben a webshop címét is kiírnám, de itt nem akarok velük pereskedni//"[sunavlys - 03-31 07:02]
Ennél ez egyszerűbb.
Benézel az izzó szellőzőjén és :

A, látsz egy eredeti izzót rajta a segédtükörrel.
B, látsz egy kínai izzót segédtükör nélkül.

Az említett tükör rá van ragasztva az eredeti izzóra.
A kínaiak lespórolják.

http://www.epson.com.sg/epson_singapore/explore_epson/innovation/epson_e-torl_projector_technology.page
#454
 
sunavlys
2015-03-31 07:02
"Kínai izzót vettél."[batyo - 03-30 15:47]
Kösz a gyors választ.

A helyzet a következő:
a webshopban - ahol vettem - direkt rákérdeztem, esküdöztek, hogy nem kínai. Én is ebben bízom, hogy 53 ezer Ft-ért nem kínait árulnak. A csomagolás meg echte epson csomagolás volt, persze azt is lehet hamisítani.

(((Az nem lehet, hogy az előző izzó elfüstölésénél a ballaszt vagy valami más füstölt el?)))//privát email-ben a webshop címét is kiírnám, de itt nem akarok velük pereskedni//
#453
 
batyo
2015-03-30 15:47
"Sziasztok!

A helyzet a következő:
Egy Epson eb-460-as projektorban "megsütöttem" az izzót, legalábbis bekapcsoláskor a ledek erre engednek következtetni és a projektort nem lehetett bekapcsolni.

Az izzót kivettem, majdnem épnek tűnik, csak a nyakán volt valami fehéres lerakódás.

Vettem egy új izzót, működött is a projektor 3-4 alkalommal (bár a bekapcsolási idő 30 mp-ről két percre nőtt), de most újból nehezen, csak sokadik kísérletre tudom bekapcsolni.

Mi lehet a baj?"[sunavlys - 03-30 12:54]
Kínai izzót vettél.
#452
 
sunavlys
2015-03-30 12:54
Sziasztok!

A helyzet a következő:
Egy Epson eb-460-as projektorban "megsütöttem" az izzót, legalábbis bekapcsoláskor a ledek erre engednek következtetni és a projektort nem lehetett bekapcsolni.

Az izzót kivettem, majdnem épnek tűnik, csak a nyakán volt valami fehéres lerakódás.

Vettem egy új izzót, működött is a projektor 3-4 alkalommal (bár a bekapcsolási idő 30 mp-ről két percre nőtt), de most újból nehezen, csak sokadik kísérletre tudom bekapcsolni.

Mi lehet a baj?
#451
 
batyo
2015-03-23 09:59
"Sziasztok!

Egy Epson EMP-400W projektorról lenne szó. Egy-két hónapnyi állás után bekapcsoltam, és az izzót nem tudja begyújtani, csak háromszor megpróbálja a gyújtást, majd felkapcsol hatalmas sebességre a ventilátor és lámpahibát jelez.
Az izzón fizikai sérülés nyomai nincsenek.

A lényeges kérdés az lenne, hogy ez vagy halott izzó, vagy ballaszt áramkör hiba, de 20.000 Ft alatt nem úsznám meg? Mert akkor nincs értelme megcsinálnom."[fera27 - 03-22 12:53]
Kínai izzót már egy sörért is adnak, de kérdés megéri-e egy finom ital árát rákölteni.
Ha nem robbant / repedt , vagy kínai a régi, akkor ballaszt lesz.
#450
 
fera27
2015-03-22 12:53
Sziasztok!

Egy Epson EMP-400W projektorról lenne szó. Egy-két hónapnyi állás után bekapcsoltam, és az izzót nem tudja begyújtani, csak háromszor megpróbálja a gyújtást, majd felkapcsol hatalmas sebességre a ventilátor és lámpahibát jelez.
Az izzón fizikai sérülés nyomai nincsenek.

A lényeges kérdés az lenne, hogy ez vagy halott izzó, vagy ballaszt áramkör hiba, de 20.000 Ft alatt nem úsznám meg? Mert akkor nincs értelme megcsinálnom.
#449
 
batyo
2015-03-18 14:22
"Sziasztok!

Van egy OPTOMA ES520 DLP gépem. Fekete-fehér pöttyös képet ad! Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!"[gyooro - 03-13 20:18]
DMD halott.
#448
 
gyooro
2015-03-13 20:18
Sziasztok!

Van egy OPTOMA ES520 DLP gépem. Fekete-fehér pöttyös képet ad! Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
#447
 
kummer
2015-03-13 17:41
üdv segitség kellene van egy sony kp48ps2 szét csuszot a szin de nem tudom a serviz codot meg köszöném ha valaki tudja üdv sandor
#446
 
batyo
2015-03-12 23:19
"Köszönöm a választ, és időközben hozzá jutottam egy elvileg kevés üzemorás lámpához, és tökéletesen müködik. Közben egy ujjabb kérdés ha nem gond- Egy másik ez acer, de a lényege a pixel hiba. A csippig szét szedtem és az a kérdés érdemes e ujjat venni bele vagy várjak bonthatora olcson."[Fimi - 03-11 16:03]
Gazdasági totálkár.
#445
 
Fimi
2015-03-11 16:03
"Nagy valószínűséggel izzóhiba, ha ez megnyugtat.
Az a haszna, ha az embernek projektor szervize van, hogy van egy fiókja , amiből elővesz egy próbaizzót ilyenkor.
Az ÜF-nek meg nem kell eldobható kínai izzót vennie, hogy kiderítse a hibát."[batyo - 03-07 10:38]
Köszönöm a választ, és időközben hozzá jutottam egy elvileg kevés üzemorás lámpához, és tökéletesen müködik. Közben egy ujjabb kérdés ha nem gond- Egy másik ez acer, de a lényege a pixel hiba. A csippig szét szedtem és az a kérdés érdemes e ujjat venni bele vagy várjak bonthatora olcson.
#444
 
batyo
2015-03-07 10:38
"Üdvözletem! Most vettem egy elvileg lámpa hibás Hitachi ED-X24Z, projektort és jo volna tudnom, hogy csak az lehet e a gobd. Bekapcsolás után egy két perc és ki kapcsol a lámpa, majd vissza hüt és leáll. Ekkor valoban a power piros mellé pirpsan világit a lamp led. Resetelve tudok ujra indulni de mindig ugyanez. A kétségem a táp irányába mutat mert a gép még alig használt, szinte steril. De ha ebből mégis egyértelmü a lámpa akkor az megnyugtato. "[Fimi - 03-03 20:56]
Nagy valószínűséggel izzóhiba, ha ez megnyugtat.
Az a haszna, ha az embernek projektor szervize van, hogy van egy fiókja , amiből elővesz egy próbaizzót ilyenkor.
Az ÜF-nek meg nem kell eldobható kínai izzót vennie, hogy kiderítse a hibát.
#443
 
Fimi
2015-03-03 20:56
Üdvözletem! Most vettem egy elvileg lámpa hibás Hitachi ED-X24Z, projektort és jo volna tudnom, hogy csak az lehet e a gobd. Bekapcsolás után egy két perc és ki kapcsol a lámpa, majd vissza hüt és leáll. Ekkor valoban a power piros mellé pirpsan világit a lamp led. Resetelve tudok ujra indulni de mindig ugyanez. A kétségem a táp irányába mutat mert a gép még alig használt, szinte steril. De ha ebből mégis egyértelmü a lámpa akkor az megnyugtato.
#442
 
batyo
2015-02-22 08:25
"Üdvözlöm! Van egy Lg RE-39NZ43RB projektoros tv-k.Ma véletlenül a beállításokban rányomtam a szín konvergentálásra. Szellemképes lett :( hogy tudom visszacsinálni?

UI:Szőke vagyok :)"[PappAndi - 02-19 14:31]
Nincs rajta reset, vagy default opció, csak újból beállítani van lehetőség.
#441
 
PappAndi
2015-02-19 14:31
Üdvözlöm! Van egy Lg RE-39NZ43RB projektoros tv-k.Ma véletlenül a beállításokban rányomtam a szín konvergentálásra. Szellemképes lett :( hogy tudom visszacsinálni?

UI:Szőke vagyok :)
#440
 
batyo
2015-02-16 09:53
"Szia Bátyo! Megnéztem amiket mondtál, máshol van a hiba. Vállalod a javítását?"[fritz14 - 02-12 15:35]
Ha a kapcsolók épek, az alaplapi fólia szakadt fel ( leejtették ) , ami korántsem biztos, hogy javítható.
Megnézhetem, de ésszerű mélységig van értlme foglalkozni vele.
#439
 
fritz14
2015-02-12 15:35
"Bármi lehet, de a burkolat integritás-kapcsolóit tudod otthon ellenőrizni. Van az izzófedélen , a légszűrő mögött."[batyo - 02-08 09:37]
Szia Bátyo! Megnéztem amiket mondtál, máshol van a hiba. Vállalod a javítását?
#438
 
batyo
2015-02-08 09:39
"Rejtélyes zörgés...

Tisztelt batyo!

Zsír új Epson EH-TW490 projektorom eddig kb 100h -t ment. Arra lettem figyelmes, hogy filmnézés közben ha elkezdem előre tekerni a filmet furcsa zörgő hangot ad ki magából a projektor,(de csak tekerésnél) és a fényerő minimálisan fel le erősödik. Gondolom nem tesz ez jót neki ezért nem tekergetem a filmeket ide - oda. De mégis mi lehet ez?

Előre is köszönöm válaszát!"[kekszmorzsa - 02-06 22:08]
Az írisz próbálja követni a felgyorsult fényerő változást a képen.
#437
 
batyo
2015-02-08 09:37
"Szia Bátyó! Van egy Sony XGA VPL-PX31 projektorom,és az a gond vele hogy használat után kikapcsoltam és kb 15-perc múlva már nem tudtam újra bekapcsolni. Indításkor a LAMP/COVER és a TEMP/FAN ledek világítanak sárgán. Ezen kívül semmi mást nem csinál. Mi lehet a probléma? Ehez kérnék segítséget. Előre is köszönöm"[fritz14 - 02-05 18:24]
Bármi lehet, de a burkolat integritás-kapcsolóit tudod otthon ellenőrizni. Van az izzófedélen , a légszűrő mögött.
#436
 
batyo
2015-02-08 09:35
"Üdvözlöm!
Szeretnék tanácsot kérni hogy van egy Acer s5201 DLP projektorunk és egyszer csak a kép bal alsó sarkában megjelentek apró fekete pöttyök melyek napok múlva a többszörösére szaporodtak. Jelenleg 580 üzemóra van a projektorban.
A kérdésem hogy ekkora a baj? Mennyire számíthatunk a javítására kb ? Egyáltalán érdemes e megcsináltatni .
Persze garanciális ideje 1 éve lejárt :(
Válaszát előre is köszönöm
Üdv. Péter"[berpetike - 02-05 09:52]
DMD csere.
A művelet ára 42k, de sok helyen már 60 fölött van az ára.
Elvileg fődarab lenne, de nem fogsz külön garanciát kapni rá, ezért meg kell gondolni, van-e értelme cserélni.

#435
 
kekszmorzsa
2015-02-06 22:08
Rejtélyes zörgés...

Tisztelt batyo!

Zsír új Epson EH-TW490 projektorom eddig kb 100h -t ment. Arra lettem figyelmes, hogy filmnézés közben ha elkezdem előre tekerni a filmet furcsa zörgő hangot ad ki magából a projektor,(de csak tekerésnél) és a fényerő minimálisan fel le erősödik. Gondolom nem tesz ez jót neki ezért nem tekergetem a filmeket ide - oda. De mégis mi lehet ez?

Előre is köszönöm válaszát!
#434
 
fritz14
2015-02-05 18:24
Szia Bátyó! Van egy Sony XGA VPL-PX31 projektorom,és az a gond vele hogy használat után kikapcsoltam és kb 15-perc múlva már nem tudtam újra bekapcsolni. Indításkor a LAMP/COVER és a TEMP/FAN ledek világítanak sárgán. Ezen kívül semmi mást nem csinál. Mi lehet a probléma? Ehez kérnék segítséget. Előre is köszönöm
#433
 
berpetike
2015-02-05 09:52
Üdvözlöm!
Szeretnék tanácsot kérni hogy van egy Acer s5201 DLP projektorunk és egyszer csak a kép bal alsó sarkában megjelentek apró fekete pöttyök melyek napok múlva a többszörösére szaporodtak. Jelenleg 580 üzemóra van a projektorban.
A kérdésem hogy ekkora a baj? Mennyire számíthatunk a javítására kb ? Egyáltalán érdemes e megcsináltatni .
Persze garanciális ideje 1 éve lejárt :(
Válaszát előre is köszönöm
Üdv. Péter
#432
 
batyo
2015-01-29 11:42
"Szep estet kivanok!!!
Erdeklodnek !!! Van egy philips astaire lc 6281 proiectorom hasznaltan vettem a kep egyre sotetebb lassan mar nm is latni mi lehet a gond?
Hol nezhetem meg a lampa hatralavo orait?
Elore is koszonom!!!

"[nyuszikam - 01-27 20:25]
A, romlik a látásod
B,romlik az izzód
Nem hiszem, hogy az izzóidő gépben tárolt állásának felkutatása ezen okok bármelyikére hatással lenne..
Egyébként a menüben a set up lapon van.
#431
 
nyuszikam
2015-01-27 20:25
Szep estet kivanok!!!
Erdeklodnek !!! Van egy philips astaire lc 6281 proiectorom hasznaltan vettem a kep egyre sotetebb lassan mar nm is latni mi lehet a gond?
Hol nezhetem meg a lampa hatralavo orait?
Elore is koszonom!!!

#430
 
mate244
2015-01-24 12:37
"Úgy tűnik, nem igaz minden.
Ha annyira koszos, hogy 1000 órás izzóval is sötét, akkor annak vannak más érzékelhető tünetei is."[batyo - 12-03 12:21]
Akkor mit tudok vele csinálni? Lámpacsere megoldaná a problémát? Azt körülbelül mennyiből lehetne kihozni ennél a típusnál? Vagy más probléma is lehet vele?
Előre is köszi!
mate244
#429
 
footlambert
2015-01-05 00:38
"Nem forgalmazom egyik terméket sem, szerintem ott kérdezősködj, ahol vásárolni szeretnél.

Általánosságban, ha a vetítő LINK kompatibilis, akkor a 3D jeladó nélkül működik minden LINK szemüveggel.
Az RF szemüvegek kereszt-kompatibilitását csak az eladóval tudod tisztázni, de amíg PC a forrás, arra mindenféle jeladó felaggatható."[batyo - 01-04 12:26]
Ha a PC-den van 3D lejátszó, és a HDMI kimeneten kijön a 3D jel, akkor összekötve a projektorral (és a projit 3D módba téve) a DLP szemüveggel nézheted a 3D-t. Ma már minden DLP projektor, kivéve a kis LED-esek némelyikét, DLP LINK kompatibilis, tehát DLP LINK szemüveggel mindenféle külön jeladó nélkül nézhető a 3D. Még a szemüveg márkának sem kell feltétlenül ugyanannak lenni, mint a projektornak.

- foot -
#428
 
ani0822
2015-01-04 16:44
"25.500 Ft a csere, Osram izzóval.
Ha van hozzá gyári modul, az 28k, de a döglöttet akkor is kérem, mert aránylag ritka.
Telefonszám csak emailben, batyo@projektor.hu
BUÉK
"[batyo - 01-04 12:17]
BUÉK. Köszönöm a válaszát. Email ment.
Attila
#427
 
batyo
2015-01-04 12:26
"Szia batyo!

Van egy Optoma HD26 típusú projektorom, ezen szeretnék 3D filmeket nézni.

Kinéztem egy szemüveget.

Ezt: http://www.edigital.hu/3d-szemuveg/optoma-zf2100-system-3d-szemuveg-+-jelado--optoma-hd141x-hd26-hd131xe;hd25e-es-hd30-projektorokhoz-p373097.html

Ez kompatibilis-e, az én HD26 projektorommal? Mert még a termék nevénél látom a felsoroltak között a HD26-ot, addig a részletes leírásban már nem szerepel, hogy kompatibilis e a HD26-al.

Valamint ha kompatibilis, és megveszek egy ilyen szemüveget, egy jeladóval ami van hozzá, akkor a további szemüvegekhez is ugyan úgy kell jeladó, vagy abból elég egy? Valamint más kell még ahhoz, hogy 3D-t tudjak nézni a projektorommal?

Itt: http://www.optomaeurope.com/uploads/manuals/HD26-M-Hun.pdf

a projektor leírásában látom, hogy 2 féle 3D szemüveget lehet vele használni, a "3D RF" - ehhez kell az a jeladó, valamint a "3D DLP LINK" szemüveget, ehhez nem kell jeladó.

http://www.edigital.hu/3D-szemuveg/Optoma-ZD301-3D-szemuveg-DLP-LINK-technologias-keszulekekhez-p373096.html

Például ez a DLP LINK szemüveg kompatibilis-e, a HD26-al?

Úgy oldanám meg, hogy számítógépre kötöm HDMI kábellel a projektort, és úgy nézek filmeket.

Válaszod előre is köszönöm, és elnézést kérek, ha esetleg badarságokat kérdeztem, csak nem nagyon értek még a 3D technológiához.

Üdvözlett Szilágyi Csaba
"[Bratee - 12-28 11:30]
Nem forgalmazom egyik terméket sem, szerintem ott kérdezősködj, ahol vásárolni szeretnél.

Általánosságban, ha a vetítő LINK kompatibilis, akkor a 3D jeladó nélkül működik minden LINK szemüveggel.
Az RF szemüvegek kereszt-kompatibilitását csak az eladóval tudod tisztázni, de amíg PC a forrás, arra mindenféle jeladó felaggatható.
#426
 
batyo
2015-01-04 12:17
"Tisztelt Bátyó!
Érdeklődnék, hogy egy Sony VPL-HW15 projektorhoz mennyibe kerül egy izzó és annak cseréje?
Hova kellene vinni a gépet.
Elérhetőséget, telefonszámot kérhetek?
Válaszát előre is köszönöm. Attila

"[ani0822 - 12-31 18:27]
25.500 Ft a csere, Osram izzóval.
Ha van hozzá gyári modul, az 28k, de a döglöttet akkor is kérem, mert aránylag ritka.
Telefonszám csak emailben, batyo@projektor.hu
BUÉK
#425
 
batyo
2015-01-04 12:14
"LG RE-39NZ43RB projektoros tv-m képe kék szellemképes lett, mi a hiba? konvergencia hiba? érdemes-e javíttatni? hol találok hozzá alkatrészt? mennyibe kerül?"[csujo - 12-04 20:19]
Nem javítok CRT-t.
Konvergencia IC egyébként, 7-8000 FT / színcsatorna + munkadíj.
#424
 
ani0822
2014-12-31 18:27
Tisztelt Bátyó!
Érdeklődnék, hogy egy Sony VPL-HW15 projektorhoz mennyibe kerül egy izzó és annak cseréje?
Hova kellene vinni a gépet.
Elérhetőséget, telefonszámot kérhetek?
Válaszát előre is köszönöm. Attila

#423
 
Bratee
2014-12-28 11:30
Szia batyo!

Van egy Optoma HD26 típusú projektorom, ezen szeretnék 3D filmeket nézni.

Kinéztem egy szemüveget.

Ezt: http://www.edigital.hu/3d-szemuveg/optoma-zf2100-system-3d-szemuveg-+-jelado--optoma-hd141x-hd26-hd131xe;hd25e-es-hd30-projektorokhoz-p373097.html

Ez kompatibilis-e, az én HD26 projektorommal? Mert még a termék nevénél látom a felsoroltak között a HD26-ot, addig a részletes leírásban már nem szerepel, hogy kompatibilis e a HD26-al.

Valamint ha kompatibilis, és megveszek egy ilyen szemüveget, egy jeladóval ami van hozzá, akkor a további szemüvegekhez is ugyan úgy kell jeladó, vagy abból elég egy? Valamint más kell még ahhoz, hogy 3D-t tudjak nézni a projektorommal?

Itt: http://www.optomaeurope.com/uploads/manuals/HD26-M-Hun.pdf

a projektor leírásában látom, hogy 2 féle 3D szemüveget lehet vele használni, a "3D RF" - ehhez kell az a jeladó, valamint a "3D DLP LINK" szemüveget, ehhez nem kell jeladó.

http://www.edigital.hu/3D-szemuveg/Optoma-ZD301-3D-szemuveg-DLP-LINK-technologias-keszulekekhez-p373096.html

Például ez a DLP LINK szemüveg kompatibilis-e, a HD26-al?

Úgy oldanám meg, hogy számítógépre kötöm HDMI kábellel a projektort, és úgy nézek filmeket.

Válaszod előre is köszönöm, és elnézést kérek, ha esetleg badarságokat kérdeztem, csak nem nagyon értek még a 3D technológiához.

Üdvözlett Szilágyi Csaba
#422
 
csujo
2014-12-04 20:19
LG RE-39NZ43RB projektoros tv-m képe kék szellemképes lett, mi a hiba? konvergencia hiba? érdemes-e javíttatni? hol találok hozzá alkatrészt? mennyibe kerül?
#421
 
batyo
2014-12-03 15:50
"Köszönöm a gyors válaszod. Azért tudnál 1-2 gépet ajánlani? Természetesen körbenézek, de tök tudatlanul kicsit bénának érzem magam. A projektorkeresőbe be tudom állítani a lumen értéket, de hogy XGA-s legyen hogyan állítom? Köszi a segítséget.

Időközben a
http://www.avm.hu/kategoria/termekek/projektorok/xga-projektor/
oldalon találtam XGA -s projektorokat. Kiírtam többet is és az árgép oldalon megnéztem. Az oldal alján meg olvasom, hogy a kategória 10 legkeresettebb terméke...pl.
BenQW1070
vagyEpson vagy Acer vagy Optoma.
DE ezek sehol nincsenek az általam végignézett XGA között.
Ott NEC V230X, NEC V260X, Panasonic PT-LX270, NEC VE281X, Panasonic PT-LX300, NEC V300X,
Panasonic PT-LB330E találok.Te melyiket javasolnád?
"[Vaksi - 12-03 13:59]
ISMÉT eltévedtél.
Ne tedd többször, ha lehet.
Az említett kategóriában számtalan 100-120k közötti gép található és szinte semmi műszaki tartalombeli eltérés nincs közöttük.
De tényleg.
#420
 
Vaksi
2014-12-03 13:59
"Eltévedtél, itt javítunk.
NE vegyél pioco projektort 3m-es átmérőhöz, nem arra való.
Egyik sem.
Bármilyen 2000lm feletti XGA gép megfelel."[batyo - 12-03 12:28]
Köszönöm a gyors válaszod. Azért tudnál 1-2 gépet ajánlani? Természetesen körbenézek, de tök tudatlanul kicsit bénának érzem magam. A projektorkeresőbe be tudom állítani a lumen értéket, de hogy XGA-s legyen hogyan állítom? Köszi a segítséget.

Időközben a
http://www.avm.hu/kategoria/termekek/projektorok/xga-projektor/
oldalon találtam XGA -s projektorokat. Kiírtam többet is és az árgép oldalon megnéztem. Az oldal alján meg olvasom, hogy a kategória 10 legkeresettebb terméke...pl.
BenQW1070
vagyEpson vagy Acer vagy Optoma.
DE ezek sehol nincsenek az általam végignézett XGA között.
Ott NEC V230X, NEC V260X, Panasonic PT-LX270, NEC VE281X, Panasonic PT-LX300, NEC V300X,
Panasonic PT-LB330E találok.Te melyiket javasolnád?
#419
 
batyo
2014-12-03 12:28
"Szia Kedves Batyo!

Írtam a másik fórumba is, de úgy látom itt előbb jön a válasz. Sajna fontos lenne.
Kérlek segíts a döntésben!

Elsősorban munkára használnám. Szeretnék képet vetíteni a falra, lehetőleg nagy méretben is, ahol jól kivehetőek az apróbb vonalak. Akár 3 m is lehet a képátmérő.

Találtam ezt a kettőt : Philips PicoPix 2055 és a Philips PicoPix PPX3410. Szerinted melyiket érdemesebb és miért ? Nekem lényeges, hogy a képátmérője nagy legyen , jól látható és azért filmet is lejátsszon.

Ez vajon nekem való?
acer Projektor S1383WHne DLP 3D
a Hírek fülre kattintva találtam rá.
Még mindig hezitálok, kell-e a munkámhoz ilyen drága "jószág"?

A válasz sürgető lenne.
Köszi
Vaksi"[Vaksi - 12-03 12:16]
Eltévedtél, itt javítunk.
NE vegyél pioco projektort 3m-es átmérőhöz, nem arra való.
Egyik sem.
Bármilyen 2000lm feletti XGA gép megfelel.
#418
 
batyo
2014-12-03 12:22
"Sziasztok Panasonic pt-D5700 as vetitohoz DMD chipet keresek.

Koszonettel Somogyi Bela"[west - 12-02 22:50]
42k
#417
 
batyo
2014-12-03 12:21
"Kedves Batyo!

Használtan vettem egy EPSON EMP S3 projektort. Két probléma van vele, az egyik, hogy a kép nagyon sötét, szinte semmi fényereje nincsen. teljesen sötét szobában is élvezhetetlen a kép, lámpánál szinte nem is látszódik. A másik, hogy néha bekapcsoláskor csak a ventilátor indul el, a lámpa nem kapcsol be, és egy idő után pirosan világít a Lamp-led. Ha minden igaz 1000óra körül van a lámpában.
Előre is köszi!
mate244
"[mate244 - 11-30 23:56]
Úgy tűnik, nem igaz minden.
Ha annyira koszos, hogy 1000 órás izzóval is sötét, akkor annak vannak más érzékelhető tünetei is.
#416
 
Vaksi
2014-12-03 12:16
Szia Kedves Batyo!

Írtam a másik fórumba is, de úgy látom itt előbb jön a válasz. Sajna fontos lenne.
Kérlek segíts a döntésben!

Elsősorban munkára használnám. Szeretnék képet vetíteni a falra, lehetőleg nagy méretben is, ahol jól kivehetőek az apróbb vonalak. Akár 3 m is lehet a képátmérő.

Találtam ezt a kettőt : Philips PicoPix 2055 és a Philips PicoPix PPX3410. Szerinted melyiket érdemesebb és miért ? Nekem lényeges, hogy a képátmérője nagy legyen , jól látható és azért filmet is lejátsszon.

Ez vajon nekem való?
acer Projektor S1383WHne DLP 3D
a Hírek fülre kattintva találtam rá.
Még mindig hezitálok, kell-e a munkámhoz ilyen drága "jószág"?

A válasz sürgető lenne.
Köszi
Vaksi
#415
 
west
2014-12-02 22:50
Sziasztok Panasonic pt-D5700 as vetitohoz DMD chipet keresek.

Koszonettel Somogyi Bela
#414
 
mate244
2014-11-30 23:56
Kedves Batyo!

Használtan vettem egy EPSON EMP S3 projektort. Két probléma van vele, az egyik, hogy a kép nagyon sötét, szinte semmi fényereje nincsen. teljesen sötét szobában is élvezhetetlen a kép, lámpánál szinte nem is látszódik. A másik, hogy néha bekapcsoláskor csak a ventilátor indul el, a lámpa nem kapcsol be, és egy idő után pirosan világít a Lamp-led. Ha minden igaz 1000óra körül van a lámpában.
Előre is köszi!
mate244
#413
 
batyo
2014-11-27 23:27
"Szia!
Segítséget kérnék! A neten (használtan) vásároltam egy Acer K132 projektort. Elvileg garanciális, de a számlát és a garancialevelet nem küldte meg az eladó. A probléma az, hogy a HDMI kábellel össze kötöttem a laptopot a projektorral, nem működik. A laptop érzékeli a kivetítőt, viszont a projektor az írja ki, hogy nincs jel. Ugyanezt megtettem a DVD lejátszóval is, ugyanez a probléma. A képernyőfelbontást beállítottuk a megfelelőre és ennek ellenére nem csinál semmit. A tulaj elvileg D-SUB-bal használta.Köszi előre is a választ."[NRoland - 11-26 22:00]
Akkor ideje elkérni a garjegyet.
#412
 
NRoland
2014-11-26 22:00
Szia!
Segítséget kérnék! A neten (használtan) vásároltam egy Acer K132 projektort. Elvileg garanciális, de a számlát és a garancialevelet nem küldte meg az eladó. A probléma az, hogy a HDMI kábellel össze kötöttem a laptopot a projektorral, nem működik. A laptop érzékeli a kivetítőt, viszont a projektor az írja ki, hogy nincs jel. Ugyanezt megtettem a DVD lejátszóval is, ugyanez a probléma. A képernyőfelbontást beállítottuk a megfelelőre és ennek ellenére nem csinál semmit. A tulaj elvileg D-SUB-bal használta.Köszi előre is a választ.
#411
 
batyo
2014-11-22 11:59
"
Tisztelt batyo!

Vásároltam (Netről! Úgyhogy kipróbálni nem tudtam!) egy Benq mw523 as dlp projektort. Vadonat új garanciális.
Sok jót olvastam már a dlp projektorokról ezért esett erre a választásom. Azonban erről a jelenségről nem olvastam még sehol.
Elkezdtem nézni rajta az Elysium című
filmet hd minőségben. Nagyon szépen megy. Egy idő után azonban alkalmanként kék-piros-zöld fényű felvillanásokra lettem
figyelmes a megjelenített képen.
(Úgy mint amikor gyorsan mozgatod a kezed az izzó fénye előtt és az újjaid közt megjelenik a három szín)
Alkalmankénti, nem túl nagy de azért zavaró!
Ezelőtt egy Epson emp-s4 -et használtam aminél ezt nem vettem észre.
Ez a jelenség minden dlp projektornál megfigyelhető vagy van okom a reklamációra?
És ha ez nem a készülék hibája akkor hogyan kell ezt orvosolni?

Előre is köszönöm a valaszt!"[kekszmorzsa - 11-22 08:58]
Az ég kék, a víz nedves, az egychipes DLP projektorok szivárványoznak, valahogy így:

http://www.projektor.hu/dlp+szivarvany+demo.html

A prezis vetítők lényegesen vadabbul teszik, mint a mozisok.
Van, aki egyiket sem látja, van aki csak a preziseken,van aki mindegyiken.
Van, akinek hozzászokik a szeme, másoknak soha.
Ki fog derülni.#410
 
kekszmorzsa
2014-11-22 08:58

Tisztelt batyo!

Vásároltam (Netről! Úgyhogy kipróbálni nem tudtam!) egy Benq mw523 as dlp projektort. Vadonat új garanciális.
Sok jót olvastam már a dlp projektorokról ezért esett erre a választásom. Azonban erről a jelenségről nem olvastam még sehol.
Elkezdtem nézni rajta az Elysium című
filmet hd minőségben. Nagyon szépen megy. Egy idő után azonban alkalmanként kék-piros-zöld fényű felvillanásokra lettem
figyelmes a megjelenített képen.
(Úgy mint amikor gyorsan mozgatod a kezed az izzó fénye előtt és az újjaid közt megjelenik a három szín)
Alkalmankénti, nem túl nagy de azért zavaró!
Ezelőtt egy Epson emp-s4 -et használtam aminél ezt nem vettem észre.
Ez a jelenség minden dlp projektornál megfigyelhető vagy van okom a reklamációra?
És ha ez nem a készülék hibája akkor hogyan kell ezt orvosolni?

Előre is köszönöm a valaszt!
#409
 
Bunko
2014-11-20 14:58
"Három gond lehet, ha nem jön a várt eredmény.

1, Kínai izzó
2, Koszos optika.
3, Mindkettő.

Nincs olyan woodoo , ami ezek bármelyikén segítene, a számláló nullázása nincs hatással a fényerőre.
"[batyo - 11-20 09:02]
Megoldódott. A kis tükrös kamrájában(nem tudom, így hívják-é :)) lévő lencse rommá égett. van még 3 ugyanilyen selejt projektorom. Kicseréltem, műkszik!

Köszi!
#408
 
batyo
2014-11-20 09:02
"Kedves Batyo!

Tudnál segíteni? Egy Benq MP626-al állok szemben. Izzócsere után a projektor bekapcsol, ventillátorok mennek, viszont a fényerő továbbra is kevés. Látszik, hogy az izzó kiad magából vmennyi fényt. Lenne vmi nyomógomb kombináció, amit be kell nyomni? NEC projektoroknál találkoztam ilyennel."[Bunko - 11-19 14:50]
Három gond lehet, ha nem jön a várt eredmény.

1, Kínai izzó
2, Koszos optika.
3, Mindkettő.

Nincs olyan woodoo , ami ezek bármelyikén segítene, a számláló nullázása nincs hatással a fényerőre.
#407
 
Bunko
2014-11-19 14:50
Kedves Batyo!

Tudnál segíteni? Egy Benq MP626-al állok szemben. Izzócsere után a projektor bekapcsol, ventillátorok mennek, viszont a fényerő továbbra is kevés. Látszik, hogy az izzó kiad magából vmennyi fényt. Lenne vmi nyomógomb kombináció, amit be kell nyomni? NEC projektoroknál találkoztam ilyennel.
#406
 
VighD
2014-11-09 16:54
"31k-ért van bele USHIO.

Lusta vagyok frissíteni a diybulbs.com-ot, de már két éve nem árulok "compatible " katagóriát, csak , ha kifejezetten kérik és ha maradt még belőle.

Felújítást pedig már ennél is hosszabb ideje csak eredetivel vállalok.

Az ok, hogy elöntötte ázsiát ( és így a világot is ) a szemét, mint a linkelt cucc is.
Az a két gyártó, aki Osram / Ushio minőséghez közelit gyárt, az eredeti 70-80 %-ba kerül, a többi egységesen hulladék,szóval itt a vége.
Így nálam Philips/Osram /Ushio / Phoenix izzó megy mindenbe, ugyanaz ami benne volt, nem majdnem olyan, mert az árkülönbség már nem indokolja a másodikvonalbeli izzók használatát sem, nem hogy ezeket.

Aki a legolcsóbbat keresi, meg fogja találni, mindenki tudja használni a Google-t.

Minden nap kapok 20-30 USD-s ajánlatokat ezektől,deaz iskolaigazgatók rám gyújtanák a műhelyt, ha addig tartanának az izzóim, mint ezek.

"[batyo - 11-09 11:33]
Értem,köszönöm szépen a választ !!
Ha gépem lámpacserés lesz még jelentkezem..
Még egyszer köszönöm
#405
 
batyo
2014-11-09 11:33
"Köszönöm a választ!
Ha esedékes lesz az ízo cseréje tudnál bele?
Erről valami vélemény?

http://www.aliexpress.com/item/Replacement-bare-lamp-L1709A-without-housing-compatible-for-HP-vp6111-vp6121-projector/1522374309.html

"[VighD - 11-09 10:40]
31k-ért van bele USHIO.

Lusta vagyok frissíteni a diybulbs.com-ot, de már két éve nem árulok "compatible " katagóriát, csak , ha kifejezetten kérik és ha maradt még belőle.

Felújítást pedig már ennél is hosszabb ideje csak eredetivel vállalok.

Az ok, hogy elöntötte ázsiát ( és így a világot is ) a szemét, mint a linkelt cucc is.
Az a két gyártó, aki Osram / Ushio minőséghez közelit gyárt, az eredeti 70-80 %-ba kerül, a többi egységesen hulladék,szóval itt a vége.
Így nálam Philips/Osram /Ushio / Phoenix izzó megy mindenbe, ugyanaz ami benne volt, nem majdnem olyan, mert az árkülönbség már nem indokolja a másodikvonalbeli izzók használatát sem, nem hogy ezeket.

Aki a legolcsóbbat keresi, meg fogja találni, mindenki tudja használni a Google-t.

Minden nap kapok 20-30 USD-s ajánlatokat ezektől,deaz iskolaigazgatók rám gyújtanák a műhelyt, ha addig tartanának az izzóim, mint ezek.

#404
 
VighD
2014-11-09 10:40
"A hiba termikus,ha eco-ban is fennál, már csak a takarítás segíthet.
Ha az sem, akkor új ventik, vagy a jelenlegiek olajozása."[batyo - 11-09 10:04]
Köszönöm a választ!
Ha esedékes lesz az ízo cseréje tudnál bele?
Erről valami vélemény?

http://www.aliexpress.com/item/Replacement-bare-lamp-L1709A-without-housing-compatible-for-HP-vp6111-vp6121-projector/1522374309.html

#403
 
batyo
2014-11-09 10:04
"Abban van.."[VighD - 11-08 22:21]
A hiba termikus,ha eco-ban is fennál, már csak a takarítás segíthet.
Ha az sem, akkor új ventik, vagy a jelenlegiek olajozása.
#402
 
VighD
2014-11-08 22:21
"Kapcsold az izzót eco-ra."[batyo - 11-08 20:14]
Abban van..
#401
 
batyo
2014-11-08 20:14
"Szia!!
Beszereztem egy Hp vp6121 projektort,150 óra van a lámpájában ("kifogástalan",éles kép)de mostanában 2 dolgot produkál.
Az egyik,gondol egyet és elsötétül a kép...jelzi a lámpa hibáját és elkezdi hűteni magát dolgozik egy pár percig és leáll.miután újra bekapcsolom semmi baja...ez a gyakoribb
A másik,átvált egy sárgás,lilás negatív hatású képre de ugyan úgy vetít tovább
Ki/be kapcsolom és semmi baja...
Ezeket a hibákat csinálta már mikor bekapcsoltam,és mikor már ment a gép egy ideje!!
A segítséget előre is köszönöm!!
"[VighD - 11-08 13:06]
Kapcsold az izzót eco-ra.
#400
 
VighD
2014-11-08 13:06
Szia!!
Beszereztem egy Hp vp6121 projektort,150 óra van a lámpájában ("kifogástalan",éles kép)de mostanában 2 dolgot produkál.
Az egyik,gondol egyet és elsötétül a kép...jelzi a lámpa hibáját és elkezdi hűteni magát dolgozik egy pár percig és leáll.miután újra bekapcsolom semmi baja...ez a gyakoribb
A másik,átvált egy sárgás,lilás negatív hatású képre de ugyan úgy vetít tovább
Ki/be kapcsolom és semmi baja...
Ezeket a hibákat csinálta már mikor bekapcsoltam,és mikor már ment a gép egy ideje!!
A segítséget előre is köszönöm!!
#399
 
batyo
2014-11-06 18:14
"Szia batyo!

Van egy Benq W100-as projektorom. Egy ideje a kép ball oldalán megjelent egy elszineződött sötétebb függőleges sáv. Van esetleg ötleted, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?
A másik kérdésem, hogy mennyiért tudnál ebbe a projektorba izzót cserélni, ha elküldöm a komplett lámpát?

Előre is köszi a választ!"[ka28 - 10-28 12:25]
Szia !
Elmozdult, de valószínűbb, hogy szétesett tüköralagút.
Az izzócsere 25,5k Osram izzóval.
#398
 
ka28
2014-10-28 12:25
Szia batyo!

Van egy Benq W100-as projektorom. Egy ideje a kép ball oldalán megjelent egy elszineződött sötétebb függőleges sáv. Van esetleg ötleted, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?
A másik kérdésem, hogy mennyiért tudnál ebbe a projektorba izzót cserélni, ha elküldöm a komplett lámpát?

Előre is köszi a választ!
#397
 
batyo
2014-10-07 21:25
"Szia!
Új felhasználó vagyok az oldalon, eddig szerencsére nem volt gond a projektorunkkal. Egy Acer projektorunk van már évek óta. Még kicsi gond sem volt vele soha, pedig sokat használjuk.
Tegnap viszont jelentkezett egy probléma. A projektor nem reagál a távirányítóra. Csak a kikapcsolásgomb funkcionál, semmi más nem. A menübe így nem lehet belépni...
A másik gond az, hogy ezen a projektoron magán nincsenek navigációs gombok, csak a saját távirányítóján lévő gombokkal lehet állítgatni. Azt hittük, kimerült az elem, de új elemmel sem működött. Mi lehet az ok?
Előre is köszi a választ!"[majszisz - 10-06 19:56]
Próbáld ki a távot pl mobiltelefon kamerával, mielőtt javíttatnád a gépet.
#396
 
majszisz
2014-10-06 19:56
Szia!
Új felhasználó vagyok az oldalon, eddig szerencsére nem volt gond a projektorunkkal. Egy Acer projektorunk van már évek óta. Még kicsi gond sem volt vele soha, pedig sokat használjuk.
Tegnap viszont jelentkezett egy probléma. A projektor nem reagál a távirányítóra. Csak a kikapcsolásgomb funkcionál, semmi más nem. A menübe így nem lehet belépni...
A másik gond az, hogy ezen a projektoron magán nincsenek navigációs gombok, csak a saját távirányítóján lévő gombokkal lehet állítgatni. Azt hittük, kimerült az elem, de új elemmel sem működött. Mi lehet az ok?
Előre is köszi a választ!
#395
 
batyo
2014-09-30 14:15
"Szia batyo!

Van egy Optoma HD 600X LV projektorom, amit eddig csak sima filmnézésre használtam, de tudtommal ez tud 3D-t is, miket kell ahhoz beszereznem, hogyan tudom megoldani, hogy 3D-t tudjak rajta nézni? A neten nem találtam semmit.. előre is köszi!

Ha lehet linkeket adj, hogy tudjam mit kell vennem!"[Bratee - 09-27 15:26]
Nem linkelek:)
PC-ről kellene hajtanod, a többi módszer drága.
A google-ba ezt kell beírnod:
Nvidia 3d vision

#394
 
Bratee
2014-09-27 15:26
Szia batyo!

Van egy Optoma HD 600X LV projektorom, amit eddig csak sima filmnézésre használtam, de tudtommal ez tud 3D-t is, miket kell ahhoz beszereznem, hogyan tudom megoldani, hogy 3D-t tudjak rajta nézni? A neten nem találtam semmit.. előre is köszi!

Ha lehet linkeket adj, hogy tudjam mit kell vennem!
#393
 
batyo
2014-08-29 20:04
"Helló!

Acer x1261-es dlp-s projektorom van. A képén elkezdtek pixelek fehéren égni, számuk szaporodik. Kérdéseim: az ilyen jellegű hibát lehet-e/érdemes-e javítani? Ha igen, ki és mennyiért foglalkozik ilyen jellegű javításokkal?

Köszi

petoz9"[petoz9 - 08-04 22:51]
A DMD csere jelenlegi ára 42k.
Szerintem a gépet kell cserélni.
#392
 
batyo
2014-08-29 20:03
"Tisztelt batyó panasonic pt-lc55e projektor -om van amit nem rég vásároltam nem is lenne nagy bajom vele mert müködik ugyan de valami oknál fogva egyszer csak fogja magát és kikapcsol majd a hütés még megy de enyi nem értem ennek az okát.Illetve valami oknál fogva a jobb oldalt a kivetitett képnek mintha egy kicsit zöldebb lene ami nem anyira zavaró mint az elöbi probléma de mégis igyekeznék a tökéletest kihozni belöle.A váaszt köszönöm elöre is."[baz - 08-03 23:55]
Bocsi, de nem értem, ez most egyszeri eset volt, vagy állandó hiba.
A zöld folt, vélhetően csak kosz az optikában, illetve tisztítás nélkül nem derül ki, ha valami más..
#391
 
petoz9
2014-08-04 22:51
Helló!

Acer x1261-es dlp-s projektorom van. A képén elkezdtek pixelek fehéren égni, számuk szaporodik. Kérdéseim: az ilyen jellegű hibát lehet-e/érdemes-e javítani? Ha igen, ki és mennyiért foglalkozik ilyen jellegű javításokkal?

Köszi

petoz9
#390
 
baz
2014-08-03 23:55
Tisztelt batyó panasonic pt-lc55e projektor -om van amit nem rég vásároltam nem is lenne nagy bajom vele mert müködik ugyan de valami oknál fogva egyszer csak fogja magát és kikapcsol majd a hütés még megy de enyi nem értem ennek az okát.Illetve valami oknál fogva a jobb oldalt a kivetitett képnek mintha egy kicsit zöldebb lene ami nem anyira zavaró mint az elöbi probléma de mégis igyekeznék a tökéletest kihozni belöle.A váaszt köszönöm elöre is.
#389
 
batyo
2014-06-04 23:28
"Az lehetséges, hogy csak analóg bemeneti jelet tud megjeleníteni a projektor, vagyis a digitálisat nem érzékeli, de a projektort sem érzékeli semmi eszköz, mint pl egy laptop.
Köszi a választ."[Morzsi007 - 06-01 19:18]
A digitális források zöme ragaszkodik a HDCP protokollhoz, így a válasz igen.
Simán előfordul, hogy teljesen ép bemenet nem látszik / nem fogad, mert sérült a másolásvédelem .
Az említett MM lejátszók nem, vagy kevésbé ragaszkodnak a HDCP protokollhoz, sok készülék gond nélkül üzemel velük , amíg direktben látják egymást.
A bemenet fizikai sérülése csak az után mondható ki, ha ezek sem látják.
#388
 
Morzsi007
2014-06-01 19:18
Az lehetséges, hogy csak analóg bemeneti jelet tud megjeleníteni a projektor, vagyis a digitálisat nem érzékeli, de a projektort sem érzékeli semmi eszköz, mint pl egy laptop.
Köszi a választ.
#387
 
batyo
2014-05-12 17:03
"Sziasztok!
Nem tudom csatlakoztatni a laptopot a projektorhoz hdmi-n keresztül. Infocus sp4805 projektorról van szó és egy Samsung laptopról, amin win8 fut. Analóg bemenetek működnek pl Dvd lejátszó, a digitális is működik, mert a telefont is tudom csatlakoztatni. Az előző laptoppa l(win7) is jó volt csak ezzel nem akar szóba állni. A windows úgy érzékeki, mintha nem lenne rádugva semmi eszköz. Köszi a segítséget előre is. Üdv laci"[Morzsi007 - 05-11 21:12]
Hamarabb lesz megoldva, ha veszel egy olcsó multimédia lejátszót ( WDTV, Oplay, stb....) ,mint megfejteni egy HDCP -kompatibilitásos agygörcsöt.
#386
 
batyo
2014-05-12 16:56
"Nem kattan semmi, vagyis nem hallottam ilyet.
Csupán csendesen pár mp piros PWR, majd kialszik."[moonster - 05-09 23:13]
Nos, kellene.
Lehet egyszerű táphiba is, de sanszosabb egy alaplapi zárlat, ami lehúzza a tápot még azelőtt, hogy felállna stadby-ba.
#385
 
Morzsi007
2014-05-11 21:12
Sziasztok!
Nem tudom csatlakoztatni a laptopot a projektorhoz hdmi-n keresztül. Infocus sp4805 projektorról van szó és egy Samsung laptopról, amin win8 fut. Analóg bemenetek működnek pl Dvd lejátszó, a digitális is működik, mert a telefont is tudom csatlakoztatni. Az előző laptoppa l(win7) is jó volt csak ezzel nem akar szóba állni. A windows úgy érzékeki, mintha nem lenne rádugva semmi eszköz. Köszi a segítséget előre is. Üdv laci
#384
 
moonster
2014-05-09 23:13
"Relé kattan?"[batyo - 05-09 20:11]
Nem kattan semmi, vagyis nem hallottam ilyet.
Csupán csendesen pár mp piros PWR, majd kialszik.
#383
 
batyo
2014-05-09 20:11
"Sziasztok!

Adott egy Benq 3Dready DLP ST projektor, nem emlékszem a számára, de talán MX810ST.
Bekapcsoláskor, azaz mikor feszültség alá helyezem a POWER led kigyullad pirosan, majd kb 5-10mp után kialszik és ennyi. A többi led meg sem mukkan.
Amíg ég a piros led, egyik venti sem kapcsol be.
A leírásban ilyen hibakód nincs, uh nem tudom, h mi lehet.
Tudsz valami okosat mondani, h mi lehet?
köszi"[moonster - 05-05 22:43]
Relé kattan?
#382
 
moonster
2014-05-05 22:43
Sziasztok!

Adott egy Benq 3Dready DLP ST projektor, nem emlékszem a számára, de talán MX810ST.
Bekapcsoláskor, azaz mikor feszültség alá helyezem a POWER led kigyullad pirosan, majd kb 5-10mp után kialszik és ennyi. A többi led meg sem mukkan.
Amíg ég a piros led, egyik venti sem kapcsol be.
A leírásban ilyen hibakód nincs, uh nem tudom, h mi lehet.
Tudsz valami okosat mondani, h mi lehet?
köszi
#381
 
edyson66
2014-03-27 20:24
"Kell legyen egy start és egy hibajel optó, és egy Eco átkapcs, ha van rajta olyan , de nem hinném, vagy nincs használva.
Ebből a start és az eco néz befelé a tr oldallal.A ballaszt analóg vezérelt, multiméterrel mérheted az optókat.
A villogós dolog szikraköz , nem dióda, üzemszerű, amit csinál."[batyo - 03-27 13:05]
szia,
köszi a segitseget, megmondom öszinten több forumon is probalok segitseget kerni, de rajtad kivül sajnos semmi erdemleges javaslatot nem kapok.
Most egy idöre el kell utaznom de aztan azonnal megnezem.
Ha lenne ötleted, hogyan vagy hova tegyek kepeket a beegett lencseröl ? Hatha valakinel akadna egy ?
Köszi
#380
 
batyo
2014-03-27 13:05
"tudom, hogy nehez dio, fotoim vannak csak nem tudom hogyan juttassam el hozzad vagy hogyan tegyem mindenki szamara elerhetöve ?
A balaszt modulon 3 opto van meg fogom nezni.
Hogyan tudnam kimerni, hogy a balaszt lap kap- e jelet ? Nincs semmi rajzom, igy elegge nehez.
A balaszt lapon van egy dioda ? ez egyszer villant belül, talan ez tulfeszültseg eseten le kell huzzon ? A baj, hogy nem tudom a tv hogyan ment tönkre, de mint irtam mar nem adnam fel egy kis lencse miatt.."[edyson66 - 03-26 19:54]
Kell legyen egy start és egy hibajel optó, és egy Eco átkapcs, ha van rajta olyan , de nem hinném, vagy nincs használva.
Ebből a start és az eco néz befelé a tr oldallal.A ballaszt analóg vezérelt, multiméterrel mérheted az optókat.
A villogós dolog szikraköz , nem dióda, üzemszerű, amit csinál.
#379
 
edyson66
2014-03-26 19:54
"A lencse fotó nélkül aligha fog menni, már ha fog.
A lámpa le kell kapcsoljon, valamit elgányoltak benne, a ballaszt optói körül keresgélj."[batyo - 03-23 20:52]
tudom, hogy nehez dio, fotoim vannak csak nem tudom hogyan juttassam el hozzad vagy hogyan tegyem mindenki szamara elerhetöve ?
A balaszt modulon 3 opto van meg fogom nezni.
Hogyan tudnam kimerni, hogy a balaszt lap kap- e jelet ? Nincs semmi rajzom, igy elegge nehez.
A balaszt lapon van egy dioda ? ez egyszer villant belül, talan ez tulfeszültseg eseten le kell huzzon ? A baj, hogy nem tudom a tv hogyan ment tönkre, de mint irtam mar nem adnam fel egy kis lencse miatt..
#378
 
batyo
2014-03-23 20:52
"Szia,
bocsi, ez egy Thomson RCA Scenium projektorps TV kb. 127 cm kepatmerö HD, Model 50 MD3 Part Name: LM Cabinet, Code H6001.
Vannak fejlemenyeim is:
Miutan a lampa eladoja ( USA ) mind erösködött, hogy a lampa marpedig jo es mas forumokon csak ertektelen hozzaszolasokat kaptam nekialltam es szetszedtem a gepet.
Kivettem az optikat egyben persze mindenhol megjegyeztem a poziciokat ahol allitasi lehetöseget lattam.
Aztan szepen ezt az agyunak kinazö szerkezetet is kezdtem szetszedni, ugy nez ki igazad van, talaltam egy lencset amelyiknek a közepe teljesen be van egve ( van kep is de nem todom hogy kell csatolni ). Ez egy müanyag lencse kb. 30mm atmerö, egyik oldala egyenes es a masid domboru, kb. 8mm vastagsaggal.
Kicsit tovabb tanulmanyoztam es probaltam az okot keresni, szerintem a következö törtenhetett:
Mint mondtam a tvt hasznaltan vettem.
Most eszrevettem, hogy mikor kikapcsolom, a kep elsötetül , a ventillatorok meg hütenek egy ideig de a lampa nem kapcsol ki, szerintem a lampa ki kellene kapcsoljon es aztan a ventillatorok meg le kellene hütsek. Szoval szerintem ez az igazi ok.
A kerdes csak az, hogy honnan szerezzek egy ilyet ? A kesleltetest valahogy majd megoldom egy 555 - el mert szerintem az eredeti hibat nehez lessz megtalalni.
Nem tudom melyik lapon keressem. A központin amelyik esetleg nem ad jelet vagy a balaszt lapon ( amelyik a magasfeszültseget is csinalja a lampanak ) amelyik ezt a jelet nem dolgozza jol fel.
Szoval most kellene igazan a segitseg, mostmar azert sem adnam fel.
Köszi elöre is."[edyson66 - 03-22 09:38]
A lencse fotó nélkül aligha fog menni, már ha fog.
A lámpa le kell kapcsoljon, valamit elgányoltak benne, a ballaszt optói körül keresgélj.
#377
 
edyson66
2014-03-22 09:38
"Nem írtál készüléktípust.
Ha DLP, a DMD gyűjtőlencséje égett, be, kell új.
Ha LCD, akkor egy polár égett meg, de akkor színes pacának illene lennie, nem csak sötétebbnek.
LCD-nél okozhat még hasonló galibát az osztóprizma ( PBS ), de azon is látszik, ha megégett .
"[batyo - 03-20 14:45]
Szia,
bocsi, ez egy Thomson RCA Scenium projektorps TV kb. 127 cm kepatmerö HD, Model 50 MD3 Part Name: LM Cabinet, Code H6001.
Vannak fejlemenyeim is:
Miutan a lampa eladoja ( USA ) mind erösködött, hogy a lampa marpedig jo es mas forumokon csak ertektelen hozzaszolasokat kaptam nekialltam es szetszedtem a gepet.
Kivettem az optikat egyben persze mindenhol megjegyeztem a poziciokat ahol allitasi lehetöseget lattam.
Aztan szepen ezt az agyunak kinazö szerkezetet is kezdtem szetszedni, ugy nez ki igazad van, talaltam egy lencset amelyiknek a közepe teljesen be van egve ( van kep is de nem todom hogy kell csatolni ). Ez egy müanyag lencse kb. 30mm atmerö, egyik oldala egyenes es a masid domboru, kb. 8mm vastagsaggal.
Kicsit tovabb tanulmanyoztam es probaltam az okot keresni, szerintem a következö törtenhetett:
Mint mondtam a tvt hasznaltan vettem.
Most eszrevettem, hogy mikor kikapcsolom, a kep elsötetül , a ventillatorok meg hütenek egy ideig de a lampa nem kapcsol ki, szerintem a lampa ki kellene kapcsoljon es aztan a ventillatorok meg le kellene hütsek. Szoval szerintem ez az igazi ok.
A kerdes csak az, hogy honnan szerezzek egy ilyet ? A kesleltetest valahogy majd megoldom egy 555 - el mert szerintem az eredeti hibat nehez lessz megtalalni.
Nem tudom melyik lapon keressem. A központin amelyik esetleg nem ad jelet vagy a balaszt lapon ( amelyik a magasfeszültseget is csinalja a lampanak ) amelyik ezt a jelet nem dolgozza jol fel.
Szoval most kellene igazan a segitseg, mostmar azert sem adnam fel.
Köszi elöre is.
#376
 
batyo
2014-03-20 14:45
"Szia,
eredeti Philips mert nem akartam csak eredetit, most megvan csak nem tudom mit erek vele ? Van- e ötleted hogyan tudnam letesztelni, vagy legalabb a tv- n valamiket megallapitani ? Hobbi szinten van kis jartassagom inkabb audioban, de itt abszolut tanacstalan vagyok."[edyson66 - 03-16 12:13]
Nem írtál készüléktípust.
Ha DLP, a DMD gyűjtőlencséje égett, be, kell új.
Ha LCD, akkor egy polár égett meg, de akkor színes pacának illene lennie, nem csak sötétebbnek.
LCD-nél okozhat még hasonló galibát az osztóprizma ( PBS ), de azon is látszik, ha megégett .
#375
 
edyson66
2014-03-16 12:13
"Had találjam ki .
Electrified "márkájú" az izzó ?"[batyo - 03-15 18:46]
Szia,
eredeti Philips mert nem akartam csak eredetit, most megvan csak nem tudom mit erek vele ? Van- e ötleted hogyan tudnam letesztelni, vagy legalabb a tv- n valamiket megallapitani ? Hobbi szinten van kis jartassagom inkabb audioban, de itt abszolut tanacstalan vagyok.
#374
 
batyo
2014-03-15 18:46
"Sziasztok, vettem egy Thomson projektoros tv- t,tudtam, hogy rossz az izzoja es meg is rendeltem USA- bol.
Megjött, betettem, szepen ment majd kb. 1 ora mulva a kepernyö közepsö felsö resze besötetedett. Lehet az uj izzo a hibas vagy esetleg mas ?
Kivettem es a tükör felületen egy egy helyen sötet, egett.
köszi a valaszokat
U.I
Sajna a visszaküldes a fele ar"[edyson66 - 03-11 20:40]
Had találjam ki .
Electrified "márkájú" az izzó ?
#373
 
edyson66
2014-03-11 20:40
Sziasztok, vettem egy Thomson projektoros tv- t,tudtam, hogy rossz az izzoja es meg is rendeltem USA- bol.
Megjött, betettem, szepen ment majd kb. 1 ora mulva a kepernyö közepsö felsö resze besötetedett. Lehet az uj izzo a hibas vagy esetleg mas ?
Kivettem es a tükör felületen egy egy helyen sötet, egett.
köszi a valaszokat
U.I
Sajna a visszaküldes a fele ar
#372
 
batyo
2014-02-21 21:13
"Sziasztok.
Van egy Epson EMP-400We tipusú projektorom . Hibája,hogy bekapcsoláskor nem tudja begyújtani a lámpát és felvillan a Temperature lámpa,mintha melege lenne és felpörgeti a ventillátorokat . Kérdésem,hogy javítható-e ez a hiba és hol kell keresni ?
Köszönöm "[chriscrow - 02-18 20:41]
Ventillátor vagy thermo szenzor.
#371
 
chriscrow
2014-02-18 20:41
Sziasztok.
Van egy Epson EMP-400We tipusú projektorom . Hibája,hogy bekapcsoláskor nem tudja begyújtani a lámpát és felvillan a Temperature lámpa,mintha melege lenne és felpörgeti a ventillátorokat . Kérdésem,hogy javítható-e ez a hiba és hol kell keresni ?
Köszönöm
#370
 
batyo
2014-01-08 19:24
"Üdvözlöm!

Következő lenne a kérdésem. Van egy Sanyo PLC XU 51 projektorom.
Minap elővettem és egy furcsa jelenségre lettem figyelmes.
A vetített kép jobb oldalán megjelent egy lilás csík mely a szélétől befelé haladva elhalványul.
Mi lehet ennek az oka? Javítható e, ez a jelenség? Továbbá érdeklődi szeretnék még, hogy
a készülék kitakarítását vállalják e? Eléggé koszos már az elején a lencse és emiatt nem kontúros a vetített kép.
Várom válaszukat.

B.Ú.É.K.
Attila"[Konrad - 01-03 21:38]
Valami kosz a zöld poláron, takarításkor elmúlik.
Ha mégsem, akkor beleégett már.
Takarítunk. batyo@projektor.hu.
#369
 
batyo
2014-01-08 19:20
"Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Benq w700-as tulajdonosa vagyok, amely szépen szolgált eddig.
Egy bosszantó hiba jelentkezett az utolsó két használat alkalmával: kikapcsolás után nem indult el a 90 másodperces lámpahűtés. Ezt a funkciót nem lehet kikapcsolni ugye?(bár egyszer belőttem azóta én nem nagyon piszkáltam a beállításait) Szervizes a történet? A két használat között eltelt 1 nap, a második alkalom után már nem is használtam. Szeretném óvni. Jelenthetett problémát a gépnek ez az eset? Mi a véleményetek?
Köszönettel:
Zsolt"[hehe11111 - 01-01 23:55]
A menüben van átkapcsolási lehetőség.
Az áramszünet nem árt az izzónak, a melegen visszakapcsolás igen.
#368
 
Konrad
2014-01-03 21:38
Üdvözlöm!

Következő lenne a kérdésem. Van egy Sanyo PLC XU 51 projektorom.
Minap elővettem és egy furcsa jelenségre lettem figyelmes.
A vetített kép jobb oldalán megjelent egy lilás csík mely a szélétől befelé haladva elhalványul.
Mi lehet ennek az oka? Javítható e, ez a jelenség? Továbbá érdeklődi szeretnék még, hogy
a készülék kitakarítását vállalják e? Eléggé koszos már az elején a lencse és emiatt nem kontúros a vetített kép.
Várom válaszukat.

B.Ú.É.K.
Attila
#367
 
hehe11111
2014-01-01 23:55
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Benq w700-as tulajdonosa vagyok, amely szépen szolgált eddig.
Egy bosszantó hiba jelentkezett az utolsó két használat alkalmával: kikapcsolás után nem indult el a 90 másodperces lámpahűtés. Ezt a funkciót nem lehet kikapcsolni ugye?(bár egyszer belőttem azóta én nem nagyon piszkáltam a beállításait) Szervizes a történet? A két használat között eltelt 1 nap, a második alkalom után már nem is használtam. Szeretném óvni. Jelenthetett problémát a gépnek ez az eset? Mi a véleményetek?
Köszönettel:
Zsolt
#366
 
gppeti
2013-11-05 07:43
Sziasztok!
Grand Cinema Sim2 Multimedia RTX 55 hátulról vetítős projektor tv meghibásodása
Van egy projektorunk , kép róla: http://www.sim2.com/home/en/content/rtx-45
Meghibásodott és nem tudom mit kellene csinálnom vele!.
A hiba: Be lehet kapcsolni,de kb 1 perc után ki is kapcsol ,elsötétül a kép. Utána áramtalanít,bekapcsolás
,újra és megint egy perc kb. és leáll. Mielőtt elsötétül a képernyő,apró kockássá alakul a kép.
A lámpában még kellene lenni legalább 1000 órának, 2005 körüli tv eléggé megkímélt volt.
Az a kérdésem, hogy a processzor rossz vagy máshol van a gond? A Szállítás nem egyszerű vagy 80 kg !
A bemenő tápegység csatlakozása belül már volt forrasztva,mert elengedte az egyik lábat .Régi a gép ,de még jó lenne,ha használhatnánk. És ha valakinek megvan a tipushoz a Grand Cinema Sim2 Multimedia RTX 55 hátulról vetítős projektoros Tv műszaki leírása és kapcsolási rajza kérem küldje el emailban!
.A segítséget előre is köszönöm!
Szerintetek mit csináljak hogy jó legyen? Köszi minden építő tanácsot !
#365
 
viktorka35
2013-11-04 09:18
Sziasztok!Szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget!Vettem egy lg pa70g led projit,összekötöttem hdmi-vel az 5.1-es mozimmal és annak az usb portjába külső vincsit helyeztem de valamiért nem kezeli a projektor a 3d tartalmakat!?Milyen módon tudnék 3d nézni a projival??
#364
 
szabojoe
2013-10-29 14:46
"Annak az esélye, hogy az Epson kiadjon valkinek feloldókódot, aki nem közvetlenül a dealerüktől vásárolta, kb annyi, mint mókusnak az erdőtűzben.

Technikailag megoldható egyébként, egy működő alaplap klónozásával."[batyo - 10-29 12:47]
Szegény mókus...

#363
 
batyo
2013-10-29 12:47
"Tisztelt Batyo!
Sok hirdetésben találkozom azzal a szövegezéssel, hogy eladó Epson X5 vagy X6 projektor ZÁROLTAN.
Olcsón ált 5-6 E Ft-ért kínálják őket. Német szervizekből "lomolt" cuccok ezek. Kérdésem, hogy lehet-e ezekkel kezdeni valamit? Itt feloldásra gondolok; nem levélnehezékként hasznosításra...... Telefonon érdeklődésemre elmondta az eladó, hogy a gyári alapértelmezett kóddal nem nyílnak.
Izzóm lenne ezekhez a típusokhoz, a kérdés ezért izgat :)
Köszönöm a válaszát!"[szabojoe - 10-29 07:52]
Annak az esélye, hogy az Epson kiadjon valkinek feloldókódot, aki nem közvetlenül a dealerüktől vásárolta, kb annyi, mint mókusnak az erdőtűzben.

Technikailag megoldható egyébként, egy működő alaplap klónozásával.
#362
 
szabojoe
2013-10-29 07:52
Tisztelt Batyo!
Sok hirdetésben találkozom azzal a szövegezéssel, hogy eladó Epson X5 vagy X6 projektor ZÁROLTAN.
Olcsón ált 5-6 E Ft-ért kínálják őket. Német szervizekből "lomolt" cuccok ezek. Kérdésem, hogy lehet-e ezekkel kezdeni valamit? Itt feloldásra gondolok; nem levélnehezékként hasznosításra...... Telefonon érdeklődésemre elmondta az eladó, hogy a gyári alapértelmezett kóddal nem nyílnak.
Izzóm lenne ezekhez a típusokhoz, a kérdés ezért izgat :)
Köszönöm a válaszát!
#361
 
batyo
2013-10-25 18:16
"Szia Batyo! Elirtam az előző hozzászólást! Az Acer H7531D re gondoltam. Ha tudsz róla valamit légyszives irj. Köszi"[nyirpi - 10-24 18:58]
Olyat már láttam, nekem tetszett.
Biztonságosabb, mint a DC3 DMD-vel szereltek, azokban sok a hibás.
#360
 
nyirpi
2013-10-24 18:58
Szia Batyo! Elirtam az előző hozzászólást! Az Acer H7531D re gondoltam. Ha tudsz róla valamit légyszives irj. Köszi
#359
 
batyo
2013-10-24 09:41
"Szia Batyo! A dolog,hogy két projektor között filozok. Az egyik a benq w 1070 a másik az acer 7351d. Az utóbbi egy bemutatodarab, és egy aukción találtam rá. Jelenleg 450 euronal tart. A kérdésem: szerinted meddig éri meg elmenni a licittel úgy, hogy a benq val szemben megérje, amit 650 euroért tudok megszerezni. Olvastam a benq tesztjet és nagyon megtetszett. Viszont az acernek nem talatam sehol tesztjet, csak az elődjének. Tudod esetleg mennyiben változott ez a típus? Olvastam az adatokat mindkettorol, de ez nem jelentsemmit. Úgy gondolom az acer elodje a h7350. Jóval elmarad a benq-val szemben, viszont ez a H7351 nagyon megindította a fantaziamat, főleg ilyen kezdoarral. Ennyi szerettem volna. Várom válaszod! Előre is köszi. Árpi"[nyirpi - 10-22 16:06]
Sosem láttam acer 7351-et, így nem igazán tudok válaszolni.

#358
 
nyirpi
2013-10-22 16:06
Szia Batyo! A dolog,hogy két projektor között filozok. Az egyik a benq w 1070 a másik az acer 7351d. Az utóbbi egy bemutatodarab, és egy aukción találtam rá. Jelenleg 450 euronal tart. A kérdésem: szerinted meddig éri meg elmenni a licittel úgy, hogy a benq val szemben megérje, amit 650 euroért tudok megszerezni. Olvastam a benq tesztjet és nagyon megtetszett. Viszont az acernek nem talatam sehol tesztjet, csak az elődjének. Tudod esetleg mennyiben változott ez a típus? Olvastam az adatokat mindkettorol, de ez nem jelentsemmit. Úgy gondolom az acer elodje a h7350. Jóval elmarad a benq-val szemben, viszont ez a H7351 nagyon megindította a fantaziamat, főleg ilyen kezdoarral. Ennyi szerettem volna. Várom válaszod! Előre is köszi. Árpi
#357
 
nyirpi
2013-10-22 16:02
"Hali Mindenkinek!Segítségért fordulnék hozzátok.Az volna a problémám,hogy összekötöttem a projektoromat a laptopommal a laptopomat pedig egy stereo erősítővel és nem úgy adja le a hangerőt ahogy kellene,hiába tekerem fel a hangerőt.Mi lehet a gond vagy a megoldás???Tudnátok segíteni vagy ötletet adniu??Előre is köszönöm válaszaitokat.További szép napot!"[LEMMY - 10-22 12:23]
Szia. Szerintem a hangkimenettel van a probléma. projektor nélkül atviszi a hangot az erősítőre? És csak akkor megy el a hang ha radugod a projektort?. Ha igen, akkor csak EGY JOBB KLIKK A HANGSZOROIKONRA A JOBB ALSÓ SAROKBAN, OTT LEJÁTSZÓESZKÖZÖK, ÉS TEDD A HDMI RE A HANGOT. Gondolom HDMI vel KOTOTTED össze a projektort. Ha sikerült akkor ennyi, ha nem írj valami konkrétumot hogy KOTOTTED össze. Csumi
#356
 
LEMMY
2013-10-22 12:23
Hali Mindenkinek!Segítségért fordulnék hozzátok.Az volna a problémám,hogy összekötöttem a projektoromat a laptopommal a laptopomat pedig egy stereo erősítővel és nem úgy adja le a hangerőt ahogy kellene,hiába tekerem fel a hangerőt.Mi lehet a gond vagy a megoldás???Tudnátok segíteni vagy ötletet adniu??Előre is köszönöm válaszaitokat.További szép napot!
#355
 
batyo
2013-10-18 17:22
"Szia batyo! Érdeklődni szeretnék hogy hol lehet DMD cserét vegezni. És hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülhet.Neken egy emachines V700-am van. Előre is köszi
üdv Árpi"[nyirpi - 10-18 07:12]
Az 1272-6038, ha jól gondolom , nem egyszerű a helyzet.
Jelenleg még emelkedik a DMD-k ára, amióta átlépte a 100 USD-t én nem veszek egy darabot sem , jelenleg 120 fölött jár.
Jelenleg senki nem fogja 40-45k alatt cserélni, nem tudom, megéri-e.
#354
 
nyirpi
2013-10-18 07:12
Szia batyo! Érdeklődni szeretnék hogy hol lehet DMD cserét vegezni. És hogy hozzávetőlegesen mennyibe kerülhet.Neken egy emachines V700-am van. Előre is köszi
üdv Árpi
#353
 
batyo
2013-10-11 10:04
"Sziasztok!

Van egy Acer H5360-as készülékem, melyet egy munkatársamtól vettem pár napja. Nála jól működött, mikor átvettem tőle, nálam viszont a képen függőlegesen, azonos közökkel keskeny, fekete, egyenes vonalak jelentek meg, a kép tetejétől az aljáig, a teljes kivetített képen.
Mindegy, milyen forrást választok (pl: HDMI, Kompozit), akkor is előjön, rögtön bekapcsolás után. Néha -teljesen magától- a fekete vonalak erős fényű, fehér vonalakká változnak. Ha nincs forrásjel (tehát az Acer logo látható), akkor a fekete vonalak nem látszódnak (talán a sötét háttér miatt), de a fehérek igen. Bármilyenek is a vonalak, a projektor menüjén is láthatóak.
Pár napja, amikor én először bekapcsoltam, akkor pár perc után magától megszűnt ez a csíkosság, de ma, második alkalommal már nem múlt el.
Bő 1 éve volt egy chip csere benne, mert 3 képpont volt a képen mindig, ezt szerviz megoldotta, de ilyen hibája sem előtte, sem azóta nem volt. (Chip csere óta 360 órát ment, összesen kb. 800-nál tarthat.)
Én már próbáltam másik konnektorban, még másik épületben is, hátha áramellátási gond van, jelforrásként többféle készüléket is rákötöttem, de továbbra is ott vannak a vonalak.
Mi lehet a gond?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv!
Pityka"[pityka - 10-10 21:31]
Ez egy kontakt, vagy forrasztási hiba valahol a driver és a DMD között.
Lehet maga a DMD, vagy alaplapi csatlakozó, vagy bármi ezen a vonalon.
#352
 
pityka
2013-10-10 21:31
Sziasztok!

Van egy Acer H5360-as készülékem, melyet egy munkatársamtól vettem pár napja. Nála jól működött, mikor átvettem tőle, nálam viszont a képen függőlegesen, azonos közökkel keskeny, fekete, egyenes vonalak jelentek meg, a kép tetejétől az aljáig, a teljes kivetített képen.
Mindegy, milyen forrást választok (pl: HDMI, Kompozit), akkor is előjön, rögtön bekapcsolás után. Néha -teljesen magától- a fekete vonalak erős fényű, fehér vonalakká változnak. Ha nincs forrásjel (tehát az Acer logo látható), akkor a fekete vonalak nem látszódnak (talán a sötét háttér miatt), de a fehérek igen. Bármilyenek is a vonalak, a projektor menüjén is láthatóak.
Pár napja, amikor én először bekapcsoltam, akkor pár perc után magától megszűnt ez a csíkosság, de ma, második alkalommal már nem múlt el.
Bő 1 éve volt egy chip csere benne, mert 3 képpont volt a képen mindig, ezt szerviz megoldotta, de ilyen hibája sem előtte, sem azóta nem volt. (Chip csere óta 360 órát ment, összesen kb. 800-nál tarthat.)
Én már próbáltam másik konnektorban, még másik épületben is, hátha áramellátási gond van, jelforrásként többféle készüléket is rákötöttem, de továbbra is ott vannak a vonalak.
Mi lehet a gond?

Előre is köszi a segítséget!

Üdv!
Pityka
#351
 
batyo
2013-09-05 18:44
"Sziasztok!

Lenne egy problémám. Optoma HD 600x projektor, film nézés közben picit lesötétedik a kép, kis idő mulva vissza világosodik. Kb 20-30 másodpercenként változik, de annyira enyhe, hogy nagyon kell figyelni, hogy észrevegyem. Úgy vettem észre, de ez nem biztos, hogy miután bemelegszik akkor csinálja. Mi lehet a gond?"[zoli159 - 09-05 18:36]
Ahogyan öregszik az izzó, van egy instabil állapota, ez majd elmúlik magától.
Ha zavar, válts teljesítményt, kapcsold full-ra pár órát.
#350
 
zoli159
2013-09-05 18:36
Sziasztok!

Lenne egy problémám. Optoma HD 600x projektor, film nézés közben picit lesötétedik a kép, kis idő mulva vissza világosodik. Kb 20-30 másodpercenként változik, de annyira enyhe, hogy nagyon kell figyelni, hogy észrevegyem. Úgy vettem észre, de ez nem biztos, hogy miután bemelegszik akkor csinálja. Mi lehet a gond?
#349
 
batyo
2013-09-05 11:37
"Üdv minden kedves tagnak!

Problémám a következő lenne:

Van egy Sony VPL-CX4-es típusú projektorom ami rá van kötve a következőképen egy pc-re:
A pc-re két monitor van kötve egy dual DVI-al rendelkező VGA-ra, a projektór pedig az egyik monitorral együtt van egy dvi to vga Y kábellel elosztva tehát a VGA egyik DVI portjából egy Y kábel csatlakozik aminek az egyik vga portjára a projektor a másikra pedig a monitor van kötve.
Eddig úgy működött, hogy ha a projektor kikapcsolt állapotban volt akkor is mind a két monitor megjelenítette a képet, most újra lett telepítve a számítógép, és most már csak úgy hajlandó ez a 2. monitor bekapcsolni ha a projektor is be van kapcsolva, így kérdésem hol tudom azt beállítani, hogy ha a projektor kikapcsolt állapotban van akkor a 2. monitor is jelenítsen meg képet.
Sajnos a vga beállításánál nem találtam ilyenre utaló pontot.

Ez egy Radeon HD 3650 dual DVI portos videókártya.

Segítségeteket előre is megköszönöm!"[csaba882 - 07-22 15:20]
Eltévedtél, videokártyák két monitoros beállításait egy kockafórumon kellene tisztáznod.
#348
 
batyo
2013-09-05 11:35
"Üdv, Mesterek és Tisztelt tagok ! Segítséget szeretnék kérni!

Van egy Toshiba Data TDP-S8-as projectorom, és elkezdett csikózódni a kép.
Beltéri egységgel összekötve használom napi 4-5 órát már jó ideje, ezidáig nem volt semmi gond . 447 óra van a lámpában.
Úgy vettem észre, hogy akkor kezd csikózódni mikor a ventilátor automatikusan elindul? Mi lehet a baja, javítható- e ?

Köszönettel !
Susogo69
"[Susogo69 - 07-30 19:46]
Melyik bemeneten ?
#347
 
batyo
2013-09-05 11:34
"Szia batyo!

Csak egy gyors kérdésem lenne, valamilyen módon meg lehet nézni, hogy egy projektor lámpájában hány óra van? Előre is köszi a választ!"[ - 08-28 19:24]
Ez szinte minden típusnál máshogyan működik , lesz válasz, ha lesz típus.
#346
 
batyo
2013-09-05 11:32
"Szia. Vettem egy Acer x1260 projektort. Postával jött, vga kábellel összekötöttem egy laptoppal. A képe vibrálni kezdett, pontosabban vékony, vízsszintes csíkok jelentek meg. Annyira nem volt zavaró, csak fura. Második bekapcsolás: teljesen eltűnt a hiba és napokig semmi baja nem volt. Tegnap egy kicsit megutaztattam és megint elkezdte. Nem tudod mi lehet ez a jelenség?"[hijo - 07-17 16:13]
A DMD board kontakthibája.
Ha zavaróvá válik, kezelni kell,egy tisztítás során megoldható.
#345
 
Susogo69
2013-07-30 19:46
Üdv, Mesterek és Tisztelt tagok ! Segítséget szeretnék kérni!

Van egy Toshiba Data TDP-S8-as projectorom, és elkezdett csikózódni a kép.
Beltéri egységgel összekötve használom napi 4-5 órát már jó ideje, ezidáig nem volt semmi gond . 447 óra van a lámpában.
Úgy vettem észre, hogy akkor kezd csikózódni mikor a ventilátor automatikusan elindul? Mi lehet a baja, javítható- e ?

Köszönettel !
Susogo69
#344
 
csaba882
2013-07-22 15:20
Üdv minden kedves tagnak!

Problémám a következő lenne:

Van egy Sony VPL-CX4-es típusú projektorom ami rá van kötve a következőképen egy pc-re:
A pc-re két monitor van kötve egy dual DVI-al rendelkező VGA-ra, a projektór pedig az egyik monitorral együtt van egy dvi to vga Y kábellel elosztva tehát a VGA egyik DVI portjából egy Y kábel csatlakozik aminek az egyik vga portjára a projektor a másikra pedig a monitor van kötve.
Eddig úgy működött, hogy ha a projektor kikapcsolt állapotban volt akkor is mind a két monitor megjelenítette a képet, most újra lett telepítve a számítógép, és most már csak úgy hajlandó ez a 2. monitor bekapcsolni ha a projektor is be van kapcsolva, így kérdésem hol tudom azt beállítani, hogy ha a projektor kikapcsolt állapotban van akkor a 2. monitor is jelenítsen meg képet.
Sajnos a vga beállításánál nem találtam ilyenre utaló pontot.

Ez egy Radeon HD 3650 dual DVI portos videókártya.

Segítségeteket előre is megköszönöm!
#343
 
hijo
2013-07-17 16:13
Szia. Vettem egy Acer x1260 projektort. Postával jött, vga kábellel összekötöttem egy laptoppal. A képe vibrálni kezdett, pontosabban vékony, vízsszintes csíkok jelentek meg. Annyira nem volt zavaró, csak fura. Második bekapcsolás: teljesen eltűnt a hiba és napokig semmi baja nem volt. Tegnap egy kicsit megutaztattam és megint elkezdte. Nem tudod mi lehet ez a jelenség?
#342
 
batyo
2013-07-05 11:30
"Hi Mesterek!

Van egy LG HW300G típusú rettenetem. A gondom vele hogy a vetített kép geometriája sz@r.
Mivel képet nem tudok csatolni megpróbálom elmagyarázni
A vetített képet a vászon tetejéhez igazítom akkor a képek oldala párhuzamos a vászon szélével viszont az kép alja (ilyen széles a vászon) 220cm-en olyan ~10cm különbség van. A kép bal alja a tetejéhez viszonyítva 130 cm a jobb pedig 120 cm.
Beállítást nem találok, azaz ilyen fajta kép korrekció nincs s a projektorba.
Ötlet, szerintem szerviz gyanús.
Válaszokat előre is közömön.
"[Szabi - 06-18 20:33]
Ennél összetetteb optikájú gépekben ( tehát majdnem az összesben ) sincs a leírt problémára ható beállítás.
Ha párhuzamos a lencse síkja a vászonnal , nem léphet fel ilyen torzítás.
Ha mégis, az szervizprobléma.
#341
 
Szabi
2013-06-18 20:33
Hi Mesterek!

Van egy LG HW300G típusú rettenetem. A gondom vele hogy a vetített kép geometriája sz@r.
Mivel képet nem tudok csatolni megpróbálom elmagyarázni
A vetített képet a vászon tetejéhez igazítom akkor a képek oldala párhuzamos a vászon szélével viszont az kép alja (ilyen széles a vászon) 220cm-en olyan ~10cm különbség van. A kép bal alja a tetejéhez viszonyítva 130 cm a jobb pedig 120 cm.
Beállítást nem találok, azaz ilyen fajta kép korrekció nincs s a projektorba.
Ötlet, szerintem szerviz gyanús.
Válaszokat előre is közömön.
#340
 
batyo
2013-05-23 17:53
"Üdv.
Segítségre lenne szükségem. Nekem egy Benq mp 525-v típusú projektorom van, ami mielőtt hozzám került szeríntem 100 órát se futott. Na már most két hiba is van a készülékkel kapcsolatban. Első az hogy, két napja használom és elkezdtek apró fehér pontok meg jellenni a kivetített képen., egyre több. Másik probléma, hogy az én laptopomon ha használom körül-belül 5-10 percenként az történik mintha ledobná a projektort a gép, és újra tölti, eliondul a forrás keresés és kb 5 másodperc alatt újra tölt. És biztos nem a teljesítménnyel van a baj mert, jóval gyengébb gépekkel volt üzemelve. Valaki tudna segíteni mi lehet a két próbléma forrása és megoldása? Köszönöm előre is"[liggio - 05-22 09:30]
A pixelhiba kellemetlen, csak DMD cserével oldódik meg.

http://diybulbs.com/?21,xga-dmd-chip

Annak, hogy elveszíti a forrást sok oka lehet, az egyszerű kábelhibától az A/D EPROM-ja EDID tartalma sérüléséig,ki kell vizsgálni.
Cserélj kábelt, kapcsolj source lock-ot kezdetnek,nézd meg a többi bemenetet, hogy viselkedik.
#339
 
batyo
2013-05-23 17:46
"Szia batyo!
Köszönöm szépen a lehetőséget! Ha meg tudom oldani a feladványt, akkor tutira vásárolnék inkább csatit.
A projectorral még küzdök, és most amúgy sem hiszem hogy a digit bemenetről hajtva megoldódna a probléma, mivel a színkerék motor a szinkronból történő kiesés pillanatában nyüszíteni szokott.
Ez lehet csapágy hang is és annak is a hangja, amikor a szervo korrigálja a motor fázishelyzetét. Vagy mindkettő...
Raktam a cuccba egy új optót, de nem lett jobb, sőt most ismét elkezdte azt, hogy a bekapcsolás után egyből ugrál a kép és hamarosan le is áll a gép. Lehet, hogy tényleg színkerék motor csapágyas ez a xar, mivel kézzel megpörgetve mintha kissé darabosan forogna.
Ilyen kerék beszerezhető esetleg Nálad is, vagy csak a 40 rabló barlangjában?
A gép típusa egy ASK Proxima M2+ ~ Infocus LP70+
Köszönöm a választ!

Üdvözlettel: Zsolt"[dongo - 05-17 17:13]
Maga a meghajtó IC a szinkronáramkör is, ott keresgélj.
#338
 
liggio
2013-05-22 09:30
Üdv.
Segítségre lenne szükségem. Nekem egy Benq mp 525-v típusú projektorom van, ami mielőtt hozzám került szeríntem 100 órát se futott. Na már most két hiba is van a készülékkel kapcsolatban. Első az hogy, két napja használom és elkezdtek apró fehér pontok meg jellenni a kivetített képen., egyre több. Másik probléma, hogy az én laptopomon ha használom körül-belül 5-10 percenként az történik mintha ledobná a projektort a gép, és újra tölti, eliondul a forrás keresés és kb 5 másodperc alatt újra tölt. És biztos nem a teljesítménnyel van a baj mert, jóval gyengébb gépekkel volt üzemelve. Valaki tudna segíteni mi lehet a két próbléma forrása és megoldása? Köszönöm előre is
#337
 
dongo
2013-05-17 17:13
"Szia Zsolt !
Volna.

batyo@projektor.hu"[batyo - 05-15 14:39]
Szia batyo!
Köszönöm szépen a lehetőséget! Ha meg tudom oldani a feladványt, akkor tutira vásárolnék inkább csatit.
A projectorral még küzdök, és most amúgy sem hiszem hogy a digit bemenetről hajtva megoldódna a probléma, mivel a színkerék motor a szinkronból történő kiesés pillanatában nyüszíteni szokott.
Ez lehet csapágy hang is és annak is a hangja, amikor a szervo korrigálja a motor fázishelyzetét. Vagy mindkettő...
Raktam a cuccba egy új optót, de nem lett jobb, sőt most ismét elkezdte azt, hogy a bekapcsolás után egyből ugrál a kép és hamarosan le is áll a gép. Lehet, hogy tényleg színkerék motor csapágyas ez a xar, mivel kézzel megpörgetve mintha kissé darabosan forogna.
Ilyen kerék beszerezhető esetleg Nálad is, vagy csak a 40 rabló barlangjában?
A gép típusa egy ASK Proxima M2+ ~ Infocus LP70+
Köszönöm a választ!

Üdvözlettel: Zsolt#336
 
batyo
2013-05-15 14:39
"Szia batyo!
Az AVForum-on láttam az alábbi hirdetésed:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=12776
Érdekelne egy ilyen átalakító, csak az a gondom, hogy a projektorom nem 100%-os, mivel s-vhs és cvbs bemenetről szinkronhibás a kép, a DVI bemenetet pedig átakító hiányában nem tudom kipróbálni.
Megkérdezném, volna-e mód egy olyan konstrukcióra, amelyben kipróbálhatnám az átalakítóval a projektort és ha rendben működik vele a cucc, akkor megvásárolnám.
Ha pedig továbbra sem hibátlan a lejátszás, akkor visszaküldeném.
Előre is köszönöm a válaszod!

Üdvözlettel: Zsolt"[dongo - 05-14 16:40]
Szia Zsolt !
Volna.

batyo@projektor.hu
#335
 
dongo
2013-05-14 16:40
Szia batyo!
Az AVForum-on láttam az alábbi hirdetésed:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=12776
Érdekelne egy ilyen átalakító, csak az a gondom, hogy a projektorom nem 100%-os, mivel s-vhs és cvbs bemenetről szinkronhibás a kép, a DVI bemenetet pedig átakító hiányában nem tudom kipróbálni.
Megkérdezném, volna-e mód egy olyan konstrukcióra, amelyben kipróbálhatnám az átalakítóval a projektort és ha rendben működik vele a cucc, akkor megvásárolnám.
Ha pedig továbbra sem hibátlan a lejátszás, akkor visszaküldeném.
Előre is köszönöm a válaszod!

Üdvözlettel: Zsolt
#334
 
batyo
2013-05-13 10:34
"Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék ötleteket kérni a köv. hibajelenséghez... Egy Canon LV-7230 ról van szó!
Hálózatra rakáskor (220v). Pirosan világít a power gomb folyamatosan és ennyi ,semmi reakció a gombokra !
Máskor ha hálózatra teszem ,megint piros power gomb + a ventilátorok fullosan pörögnek folyamatosan,míg ki nem húzom!
Hát ennyi...........Mi lehet a gond???
Köszönöm a segítséget előre is!!!"[chris604 - 05-12 05:38]
Aktív keylock , vagy agyhalál is lehet.
Próbáld távirányítóval.
#333
 
chris604
2013-05-12 05:38
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék ötleteket kérni a köv. hibajelenséghez... Egy Canon LV-7230 ról van szó!
Hálózatra rakáskor (220v). Pirosan világít a power gomb folyamatosan és ennyi ,semmi reakció a gombokra !
Máskor ha hálózatra teszem ,megint piros power gomb + a ventilátorok fullosan pörögnek folyamatosan,míg ki nem húzom!
Hát ennyi...........Mi lehet a gond???
Köszönöm a segítséget előre is!!!
#332
 
dongo
2013-05-11 17:43
"Vagy cserélni az optót .
Változtass a noti képernyő-frissítésén esetleg, mondjuk vissza 60Hz-re.
A tükörnek nincs köze a fókuszhoz, foltot, gyenge fényerőt okozhat.
Az objektív koszos, vagy rosszul van hézagolva."[batyo - 05-11 16:03]
Szia batyo!
Köszönöm a tanácsokat!
Folt nincs a képen és a fényerő is rendben van. Marad akkor az optika alapos kitisztítása/ beállítása, habár valaki azt írta a neten, hogy ez a modell nem egy élesség bajnok. Sajnos nincs összehasonlítási alapom, hogy milyen amikor tökéletes egy ilyen ASK gép. ( Így most a képélesség olyan akár már elfogadhatónak is mondhatnám. Az Epson LCD projektorom azért valamivel élesebb képet ad, habár ez utóbbi csak VGA felbontású.)
A színkerék motor palástján a fekete sávot egyelőre megpróbálom matt feketével átfesteni, hogy homogén fekete legyen és az optó egzaktabb módon érzékelhesse a változást. Ha nem javul tovább a szinkron, akkor marad az optó csere.
Köszönöm még egyszer és kellemes hétvégét!
Üdvüzlettel: Zsolt
#331
 
batyo
2013-05-11 16:03
"Szia batyo!
Köszönöm a gyors választ!
Az optót első körben már megtisztítottam és drasztikusan csökkent is a képugrálási hajlandóság, ám néha még most is előjön. Talán a motor csapágya okozhat még ilyet, vagy a tápot kellene átkondizni?
Érdekes, hogy a pucolás után notebookról időnként produkálta a jelenséget, egy asztali dvd rekorderről viszont végig stabil volt a kép és nem állt le a lámpa sem.
A színkerék motor palástján - beleértve a fekete sávot is - körben olyan finom karcolás/kifényesedés nyomot látni, mintha valami forgás közben hozzáért volna és megkoptatta volna a palástot.
Elvileg ott nem érhet hozzá semmi, gőzöm sincs róla, hogy keletkezhetett a kopás. Lehet, hogy ezért esik ki még mindig a szinkronból a színkerék, mivel a fekete sávon is van a kifényesedett kopásnyomból?!
A tüköralagút utáni lencse és a DMD chip előtti lencse között lévő fordító tükör elégé ramaty állapotban van(foltok, felhólyagzások a teljes felületen. Okozhat ez gyengébb fókuszt és a ha igen, lehet ezt a tükröt pótolni?
Köszönöm a türelmed és a válaszod!

Üdvözlettel: Zsolt
"[dongo - 05-11 10:25]
Vagy cserélni az optót .
Változtass a noti képernyő-frissítésén esetleg, mondjuk vissza 60Hz-re.
A tükörnek nincs köze a fókuszhoz, foltot, gyenge fényerőt okozhat.
Az objektív koszos, vagy rosszul van hézagolva.
#330
 
dongo
2013-05-11 10:25
"Optika és színkerék reféexiós optó tisztítás."[batyo - 05-11 09:04]
Szia batyo!
Köszönöm a gyors választ!
Az optót első körben már megtisztítottam és drasztikusan csökkent is a képugrálási hajlandóság, ám néha még most is előjön. Talán a motor csapágya okozhat még ilyet, vagy a tápot kellene átkondizni?
Érdekes, hogy a pucolás után notebookról időnként produkálta a jelenséget, egy asztali dvd rekorderről viszont végig stabil volt a kép és nem állt le a lámpa sem.
A színkerék motor palástján - beleértve a fekete sávot is - körben olyan finom karcolás/kifényesedés nyomot látni, mintha valami forgás közben hozzáért volna és megkoptatta volna a palástot.
Elvileg ott nem érhet hozzá semmi, gőzöm sincs róla, hogy keletkezhetett a kopás. Lehet, hogy ezért esik ki még mindig a szinkronból a színkerék, mivel a fekete sávon is van a kifényesedett kopásnyomból?!
A tüköralagút utáni lencse és a DMD chip előtti lencse között lévő fordító tükör elégé ramaty állapotban van(foltok, felhólyagzások a teljes felületen. Okozhat ez gyengébb fókuszt és a ha igen, lehet ezt a tükröt pótolni?
Köszönöm a türelmed és a válaszod!

Üdvözlettel: Zsolt
#329
 
batyo
2013-05-11 09:04
"Szia batyo!
Az előbb említett ASK projector problémái inkább csak javultak, de teljesen nem szüntek meg. Időnként még most is hajlamos ugrálni a kép, majd egy időre lekapcsol a lámpa, hogy némi szünet után újra induljon és így tovább.
A másik gondom az, hogy még a fókuszgyűrű legélesebb állásánál sem lehet igazán szép éles képet beállítani, csak olyan már elfogadhatót.
Tudnál adni valami támpontot?
Előre is köszi a választ!
Zsolt"[dongo - 05-09 23:19]
Optika és színkerék reféexiós optó tisztítás.
#328
 
dongo
2013-05-09 23:19
Szia batyo!
Az előbb említett ASK projector problémái inkább csak javultak, de teljesen nem szüntek meg. Időnként még most is hajlamos ugrálni a kép, majd egy időre lekapcsol a lámpa, hogy némi szünet után újra induljon és így tovább.
A másik gondom az, hogy még a fókuszgyűrű legélesebb állásánál sem lehet igazán szép éles képet beállítani, csak olyan már elfogadhatót.
Tudnál adni valami támpontot?
Előre is köszi a választ!
Zsolt
#327
 
dongo
2013-05-09 02:08
"Sziasztok!
Van egy ASK Proxima M2+ projektorom, amelynek a fókusz állító gyűrűjével nem tudok igazán éles képet beállítani, Az egyik végállásnál még nem lesz a kép igazán éles, a fókuszgyűrűt a másik irányba tekerve pedig csak életlenebb képet kapok. A jó irány esetén már majdnem jó az élesség, de csak majdnem.
A projektort már piszkálgatták, mert tüköralagút és ugráló kép gonddal került hozám, amit megoldottam és a gépet is kitisztítottam. Az élességet a vetítési távolság függvényében elvileg valahol az állítási tartomány közepe körül kellene tudni optimalizálni és nem pedig a fókuszgyűrű végállásánál, ha jól gondolom. A vázolt probléma már a tisztítás előtt is jelentkezett és nem annak a következménye. Talán valamit még elállíthattak benne, habár az optikán nem látok szerelés nyomokat.
Köszönöm a választ!
Zsolt
"[dongo - 05-09 01:16]
Sorry, megoldódott. Növelni kellett a vetítési távolságot. Úgy látszik ez a modell nagyon közelre nem szeret fókuszálni.3m-ről már szépen, a fókuszgyűrű középtartományába esik a maximális képélesség.
Üdv
#326
 
dongo
2013-05-09 01:16
Sziasztok!
Van egy ASK Proxima M2+ projektorom, amelynek a fókusz állító gyűrűjével nem tudok igazán éles képet beállítani, Az egyik végállásnál még nem lesz a kép igazán éles, a fókuszgyűrűt a másik irányba tekerve pedig csak életlenebb képet kapok. A jó irány esetén már majdnem jó az élesség, de csak majdnem.
A projektort már piszkálgatták, mert tüköralagút és ugráló kép gonddal került hozám, amit megoldottam és a gépet is kitisztítottam. Az élességet a vetítési távolság függvényében elvileg valahol az állítási tartomány közepe körül kellene tudni optimalizálni és nem pedig a fókuszgyűrű végállásánál, ha jól gondolom. A vázolt probléma már a tisztítás előtt is jelentkezett és nem annak a következménye. Talán valamit még elállíthattak benne, habár az optikán nem látok szerelés nyomokat.
Köszönöm a választ!
Zsolt
#325
 
ProjektorMatyi
2013-05-02 15:13
Helló.
Érdeklődnék,hogy a közel jövőben nem fogtok-e tesztelni az LG PB60G.LG PA70G,NEC L51W vagy a BenQ GP10 projektorok közül valamelyiket?
#324
 
batyo
2013-04-22 17:36
"Szia batyo!
Van egy Optoma HD 600X LV projektorom, amit eddig csak sima filmnézésre használtam, de tudtommal ez tud 3D-t is, miket kell ahhoz beszereznem, hogyan tudom megoldani, hogy 3D-t tudjak rajta nézni? A neten nem találtam semmit.. előre is köszi!"[ - 04-22 11:55]
Vagy az Optoma 3D XL adaptert, ami fájni fog, vagy PC-hez egy Nvidia 3D Vision Kit nevű terméket.
Mindkettőről épp eleget olvashatsz mindenhol.
#323
 
batyo
2013-04-08 08:23
"szia van egy acer x 110 projektorom 3 eves es van egy olyan problemam hogy vibral tehet a szin amivel gond van .
ugy tudnam leiirni hogy a sarga szin pl lila lesz meg ilyenek es ez ugy masodpercenkent valtozik es folyamatosan. Mondjuk mikor bekapcsolom a projektort megy rendesen de aztan meg egy ido utan elkezd ilyen szinekben pompazni. Nem ertem hogy miert tul melegszik en erre gondolok, bar mondjuk fura hogy 30 perc utan mar ezt csinalja. segitsetek legyszi. "[orsikaviki - 03-29 23:15]
Szia !
A színkerék maga,esetleg a meghajtó IC, vagy a reflexiós optó a ludas.
#322
 
batyo
2013-04-08 08:21
"Sziasztok!

Van egy Infocus SP4805 projim, első izzóval, 1960 órával. Vetítéskor a kép bal oldalán egy vékony sárgás vagy in kább barnás sáv jelent meg.Azt szeretném megtudni, hogy a tüköralagúttal van-e probléma, vagy valami mással.
Ez a jelenség csak 16:9, illetve letterbox képnél jelentkezik. Tudomásom szerint a gép még nem igazán volt tisztítva.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv."[lancerka - 03-28 17:41]
Igen, tüköralagút gondod van.
#321
 
Garryson
2013-03-30 08:38
Sziasztok!

Egy nagy kéréssel fordulok hozzátok, mielőtt szervízbe vinném projektorom. Panasonic PT-L735NTE típusú projektorom van.
Egyik este bekapcsoltam filmeztem vele, kikapcsoltam, elmentem fél órára, és folytatni akartam a filmezést, már nem ment. Lámpa hibát jelzett... Villog még most is a piros lámpa.
Szereztem bele új izzót, de vele is ugyanezt csinálja... Mi lehet a probléma vele????
Bekapcsolom a tápot, nem is úgy indul ahogy szokott, hanem villog csak a zöld lámpa(power lampa) és nem is folyamatosan ég:S Semmi képet nem ad ki magából.
HA tudnátok esetleg hozzászólni, azt nagyon megköszönném!
garryson88@gmail.com

Üdv.: Garryson
#320
 
orsikaviki
2013-03-29 23:15
szia van egy acer x 110 projektorom 3 eves es van egy olyan problemam hogy vibral tehet a szin amivel gond van .
ugy tudnam leiirni hogy a sarga szin pl lila lesz meg ilyenek es ez ugy masodpercenkent valtozik es folyamatosan. Mondjuk mikor bekapcsolom a projektort megy rendesen de aztan meg egy ido utan elkezd ilyen szinekben pompazni. Nem ertem hogy miert tul melegszik en erre gondolok, bar mondjuk fura hogy 30 perc utan mar ezt csinalja. segitsetek legyszi.
#319
 
lancerka
2013-03-28 17:41
Sziasztok!

Van egy Infocus SP4805 projim, első izzóval, 1960 órával. Vetítéskor a kép bal oldalán egy vékony sárgás vagy in kább barnás sáv jelent meg.Azt szeretném megtudni, hogy a tüköralagúttal van-e probléma, vagy valami mással.
Ez a jelenség csak 16:9, illetve letterbox képnél jelentkezik. Tudomásom szerint a gép még nem igazán volt tisztítva.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv.
#318
 
batyo
2013-03-11 22:53
"Üdv !

Egy kérdésem lenne, ha valaki válaszolna, azt előre köszönöm !
Van egy Infocus x9-es projektorom, tegnap ment kb 25 percet, aztan kikapcsolt. Ma bekapcsoltam, megint kikapcsolt kb 10 perc után, vártam pár percet aztán visszakapcsoltam, tudom, ilyenkor nem kéne visszakapcsolni egyből. Bekapcsolt működött rendesen. Ez mitől van, az izzó haldoklik?"[Morzsi007 - 03-11 20:50]
Lehet döglődő izzó és lehet termikus hiba is.
Az izzó drágább, mint a hibafeltárás / javítás,nem biztos , hogy sürgetni kellene a halálát..
Ha mégis izzóhiba, akkor pedig mindegy.
#317
 
Morzsi007
2013-03-11 20:50
Üdv !

Egy kérdésem lenne, ha valaki válaszolna, azt előre köszönöm !
Van egy Infocus x9-es projektorom, tegnap ment kb 25 percet, aztan kikapcsolt. Ma bekapcsoltam, megint kikapcsolt kb 10 perc után, vártam pár percet aztán visszakapcsoltam, tudom, ilyenkor nem kéne visszakapcsolni egyből. Bekapcsolt működött rendesen. Ez mitől van, az izzó haldoklik?
#316
 
batyo
2013-03-04 11:25
"Üdv!

Kb 10 hónapja vettem az Optoma HD600X LV tipusú projektoromat, úgy 600-700 óra lehet benne, és ma filmnézés közben észrevettem, hogy a képernyő bal oldalán, ilyen furcsán vibráló színes alak jelent meg, és nem akar onnan elmúlni, lefényképeztem, bár nem tudom mi látszik belőle:

http://kepfeltoltes.hu/130301/373015214F_nyk_p372_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mi lehet a baja??"[ - 03-01 16:16]
Beszívott valamit, tisztítással megoldódik.
#315
 
barcast9
2013-03-01 12:53
Segítéget szeretnék kérni,keresek az Epson EMP.DM1-es projektoromhoz izzót!Sürgős lenne!Tudna nekem valaki tanácsot adni,hogy hol próbáljam beszerezni?Előre is nagyon köszönöm.Csaba
#314
 
batyo
2013-02-26 18:13
"Sziasztok! Van egy Infocus X9 típusú projektorom. PCt úgy kötök rá hogy a videokártyám DVI kimenetét átalakítom HDMI-re. Így tökéletesen működött már lassan 4 éve. A minap Wiit kötöttem rá egy component/hdmi átalakító kütyüvel. Eddig ez is ment mindig de most egy idő után elszállt a kép és most már a megszokott módon a PC képernyője se megy át. Vicc az hogy Xbox-szal HDMI-n keresztül tökéletesen működik a projektor továbbra is. TV-vel működik a PC is. Minden működik külön-külön sőt VGA-n keresztül a PC képét is át tudom vinni de nekem mindenképpen HDMIvel kell mert az megy a falban :)
Én arra gyanakszok, hogy a component/hdmi alakító valamit szétbarmolt a proji HDMI csatiján csak nem tudom ez hogy javítható..."[zoltanga - 02-25 20:19]
Az X9 -nek nincs HDMI interface IC a bemenetén, az A/D IC fogad jelet ( ADV 7441A )
Ha cserélni kell cudar drága .
Valahol kell lennie az alaplapon egy 24CXX típusú EEpromnak az A/D mellett az tartalmazza az EXTD ID tartalmat, lehet, hogy csak az sérült.
#313
 
zoltanga
2013-02-25 20:19
Sziasztok! Van egy Infocus X9 típusú projektorom. PCt úgy kötök rá hogy a videokártyám DVI kimenetét átalakítom HDMI-re. Így tökéletesen működött már lassan 4 éve. A minap Wiit kötöttem rá egy component/hdmi átalakító kütyüvel. Eddig ez is ment mindig de most egy idő után elszállt a kép és most már a megszokott módon a PC képernyője se megy át. Vicc az hogy Xbox-szal HDMI-n keresztül tökéletesen működik a projektor továbbra is. TV-vel működik a PC is. Minden működik külön-külön sőt VGA-n keresztül a PC képét is át tudom vinni de nekem mindenképpen HDMIvel kell mert az megy a falban :)
Én arra gyanakszok, hogy a component/hdmi alakító valamit szétbarmolt a proji HDMI csatiján csak nem tudom ez hogy javítható...
#312
 
batyo
2013-01-25 12:00
"semmi csak a standby visszajelző led világít pirosan, nem reagál semmi gombra, sem a testen sem a távon. de nem is pörög fel. nem tudom mit kellene tenni"[wear90 - 01-24 23:41]
A távjavítás lehetőségei itt kimerültek. Javaslom a hagyományos , műhelyasztalos, csavarhúzós módszerre történő áttérést.
#311
 
wear90
2013-01-24 23:41
"Semmi hibajelzés ?
Lamp/cover LED, vagy valami ?"[batyo - 01-24 15:39]
semmi csak a standby visszajelző led világít pirosan, nem reagál semmi gombra, sem a testen sem a távon. de nem is pörög fel. nem tudom mit kellene tenni
#310
 
batyo
2013-01-24 15:39
"Üdv
Segítség kellene.
van már több mint 1 éve 1 sony vpl-cx10-es projectorom. és most jutottam el oda hogy időt tudjak rá szakítani. Szóval áram alá helyezem és csak a sandby visszajelző piros led világít. Hiába nyomok rajta bármit és a távirányítóra sem reagál. kiszedtem a projektorlámpát/izzót és nem láttam rajta hogy ki lenne égve,de ez nem biztos
mi a teendőm?
üdv wear90"[wear90 - 01-24 12:48]
Semmi hibajelzés ?
Lamp/cover LED, vagy valami ?
#309
 
wear90
2013-01-24 12:48
Üdv
Segítség kellene.
van már több mint 1 éve 1 sony vpl-cx10-es projectorom. és most jutottam el oda hogy időt tudjak rá szakítani. Szóval áram alá helyezem és csak a sandby visszajelző piros led világít. Hiába nyomok rajta bármit és a távirányítóra sem reagál. kiszedtem a projektorlámpát/izzót és nem láttam rajta hogy ki lenne égve,de ez nem biztos
mi a teendőm?
üdv wear90
#308
 
batyo
2013-01-24 12:32
"Üdv.

Meg vettem az Optoma HD600X LV típusú projektoromhoz egy Sunne PRO003 nevezetű projektor konzolt, de sehogy sem tudom össze rakni, nem passzol rá. A leírásban egy árva magyar szó nincs, orosztól kezdve üzbegisztáni nyelvig minden megtalálható. Az ábrákat nézve próbálom össze rakni, de sehogy, semmilyen formában nem passzol rá. Azért vettem meg ezt a konzolt, mert a neten az volt róla írva, hogy szinte mindegyik projektor típushoz használható. De a jelen állás szerint, pont ehhez nem, és úgy látszik ki dobtam a kukába 20 000 ft-ot. Valami tippet tudsz adni?"[ - 01-24 11:33]
Jó lesz az, csak legózzál még kicsit.
Rakj össze két lapraszerelt IKEA íróasztalt előtte, aztán már zsigerből menni fog.
#307
 
batyo
2013-01-20 22:55
"Kedves batyo! És hol tudok veled kapcsolatba lépni? Köszi, Laci"[licsu - 01-20 12:51]
batyo@projektor.hu
#306
 
licsu
2013-01-20 12:51
"Ez esetben az eredeti diagnózis / árajánlat helytálló."[batyo - 01-20 10:29]
Kedves batyo! És hol tudok veled kapcsolatba lépni? Köszi, Laci
#305
 
batyo
2013-01-20 10:29
"Az alaplap nem szállt el, bootol,és az Acer screen logo is megjelenik. Amikor összekötöm a laptoppal, akkor próbál vga bemenetre kapcsolni, majd egy idő után kiírja, hogy input is not supported. Köszi, l "[licsu - 01-19 11:08]
Ez esetben az eredeti diagnózis / árajánlat helytálló.
#304
 
licsu
2013-01-19 11:08
"Ha picit figyelmesebben elolvasod a válaszomat fel fogsz ott fedezni egy fontos kérdést.
Ha esetleg válaszolnál rá ( a gép életjelei ) nagyban előremozdulhatnánk .
Nem szoktam kommentálni más szervizek árképzését .

"[batyo - 01-19 01:03]
Az alaplap nem szállt el, bootol,és az Acer screen logo is megjelenik. Amikor összekötöm a laptoppal, akkor próbál vga bemenetre kapcsolni, majd egy idő után kiírja, hogy input is not supported. Köszi, l
#303
 
batyo
2013-01-19 01:03
"Kedves batyo! Köszi a választ, és elnézést a duplikálásért :). Kérdés hogy, hol lehet ezt 15-18k-ért cserélni, mivel nekem az AV Specialista Kft. kb. 7000 Ft-ért végezte csak a bevizsgálást az s video, kompozit részre, és az írta, hog y 43k-ért cseréli, mert valami statikus hatás érte a gépet. Laikus kérdés, de egyébként mi az az IC, és A/D? Köszi, Laci"[licsu - 01-18 19:33]
Ha picit figyelmesebben elolvasod a válaszomat fel fogsz ott fedezni egy fontos kérdést.
Ha esetleg válaszolnál rá ( a gép életjelei ) nagyban előremozdulhatnánk .
Nem szoktam kommentálni más szervizek árképzését .

#302
 
licsu
2013-01-18 19:33
"Nem fontos minden topicot teleírnod, hogy elolvassa valaki.

Ha az alaplap megúszta a szikrítást és a gép egyébként életben maradt ( bootol, van logo screen, stb ) és csak a bemenet halott, az egy A/D csere és 15-18k IC-től függően.

Ha minden gép földelt aljzatba van kötve és a földelések épek,ilyen hiba nem történik,.Keress egy villanyszerelőt."[batyo - 01-18 11:22]
Kedves batyo! Köszi a választ, és elnézést a duplikálásért :). Kérdés hogy, hol lehet ezt 15-18k-ért cserélni, mivel nekem az AV Specialista Kft. kb. 7000 Ft-ért végezte csak a bevizsgálást az s video, kompozit részre, és az írta, hog y 43k-ért cseréli, mert valami statikus hatás érte a gépet. Laikus kérdés, de egyébként mi az az IC, és A/D? Köszi, Laci
#301
 
licsu
2013-01-16 21:55
Sziasztok! Segítségeteket kérném. Van egy kb. 5 éves X1160 DLP projektorom. Három bemenete van: vga, s-video, és kompozit. A digitális tv dekóderemmel kötöttem össze a projektort egy kb. 10 méteres videó kábellel. Egy hét után tönkre vágta az s-videót, és a kompozit bemenetet. Szervízbe vittem, és azt mondták, vmi statikus hatás érhette (pl. túlfeszültség), a csere kb. 40,000 Ft, mint a használt ára.

Ezután kipróbáltam egy rövid vga kábellel és egy scart-vga átalakítóval összekötni őket működött. Amikor viszont az újonnan vett ,kb. 10 méteres vga kábellel próbáltam összekötni, pukkanás, biztosíték lecsap, és tönkre vágta dekóder tápegységét. Viszont érdekes, hogy a pc-vel működik vga-n, ugyanaz a kábel. A napokban viszont a pc-m össze volt kötve a projektorral, és hangilag a házimozival, és egyszer csak itt is volt egy pukkanás, meg szikra a házimozi környékén, biztosíték lecsap, és mostmár a projektor, meg a pc-m vga csatlakozója is elszállt. Nem tud valaki olcsóbb javítást a bemenetek cseréjére, mint 40,000 Ft? Ötlet a biztosíték lecsapásra (esetleg vmi áthúzás a vezetékeknél?) Köszi a segítséget előre is. Üdv, Laci
#300
 
batyo
2013-01-15 00:04
"És ehhez az Optoma HD 600X LV típusú projektorhoz tudnál ajánlani egy jó konzolt ?

Ha konzolra rakom, akkor ez a homályosodós probléma teljesen megszűnik?"[ - 01-14 15:22]
Nem homályosodik, a melegtól elállítódik a fókusz.
A konzol nem hűtőeszköz, de konzolon minden oldalról hűl a gép,talán ez használ. Esetleg eco-ba sem ártana kapcsolni.Ne rakd túl közel a plafonhoz, ott alapból meleg van, vagyis amennyire lehetséges / kényelmes érdemes leengedni.Nem ajánlok márkákat, nincs sok jelentősége , a funkció számít, amit ellát.
#299
 
LordLaser
2013-01-14 15:32
"25,5k, ha nem robbant fel, ha igen, az + 3.000 , utóbbi a segédtükör ára, robbanáskor viszi az izzó azt is.
Gyári ehhez most épp nics, csak a kicsikhez ."[batyo - 01-14 13:47]
Nagyon korrekt ár!
Köszönöm szépen. Kereslek ha beüt a crack! :)
#298
 
batyo
2013-01-14 13:47
"Bátyó!

EPSON EH-TW420 -hez lámpa árat tudsz mondani?
Gyári és Bátyó DIY féle ár is érdekelne :) !

Köszi előre is.
"[LordLaser - 01-14 12:06]
25,5k, ha nem robbant fel, ha igen, az + 3.000 , utóbbi a segédtükör ára, robbanáskor viszi az izzó azt is.
Gyári ehhez most épp nics, csak a kicsikhez .
#297
 
batyo
2013-01-14 13:44
"Üdv! Egy kézi fókuszos Optoma HD600X LV tipusú projektorom van, és hiába állítom be a film előtt az élességet, már a film közepe felé minimálisan, de már zavaróan elhomályosodik a kép, a végére meg már nagyon.. miért?"[ - 01-14 09:33]
Hőtágulás.
Sima polcon kicsivel jobban melegszik, rakd konzolra, vagy perforált lemez polcra.
#296
 
LordLaser
2013-01-14 12:06
Bátyó!

EPSON EH-TW420 -hez lámpa árat tudsz mondani?
Gyári és Bátyó DIY féle ár is érdekelne :) !

Köszi előre is.
#295
 
hegecsaba
2013-01-07 22:25
"Max egy hét az átfutás.
Ha pontosabb árat tudnék, így látatlanban , akkor távgyógyász atból / jóslásból élnék, ennél sokkal jobban.
A használt izzó ára nyilván az állapotától függ, 10k körül találunk bele félidőset.
"[batyo - 01-07 11:56]
Köszönöm a választ! Amint megrendelik a javítást küldöm. Felküldök egy eredetileg benne található lámpát, majd légy szíves nézd meg, hogy jó-e.
#294
 
batyo
2013-01-07 11:56
"Szia!
Szükségem lenne egy kb javítási időre és pontosabb árra: maradjunk a javításnál (8-15 között mennyi), illetve a használt lámpa mennyibe fájna? Azért lenne szükségem egy kicsit pontosabb átfutási időre és összegre, mert én is továbbszámlázom és kell az ajánlathoz :) Köszi."[hegecsaba - 01-03 21:38]
Max egy hét az átfutás.
Ha pontosabb árat tudnék, így látatlanban , akkor távgyógyász atból / jóslásból élnék, ennél sokkal jobban.
A használt izzó ára nyilván az állapotától függ, 10k körül találunk bele félidőset.
#293
 
András
2013-01-06 21:35
Üdv!Segítségeteket ill tanácsotokat szeretném kérni Projector ill. vászon vásárlásával kapcsolatban.
Ami érdekelne: Full Hd 3d Projector + 120"-135"motoros vászon!
Kb 15 éve egy kisebb vagyonért vettem egy 60"Grand Wega Lcd projectort+hozzá hasonló árban egy közép-felső kategóriás 7,1 rendszert,
idő közben elkészült a nappalim, és ide szeretnék egy kivetítőt...
Nézegettem tv-ket is,jött az lcd+plazma+led,lassan amoled,de a méretűk még mindig nem az igazi,(ami megfizethető)- és még egyszer nem
szeretnék belefeccelni ennyi pénzt,főleg úgy,hogy a technika haladásával pár év után semmit se érjen...
Sajnos a projector témában nem vagyok igazán otthon,ezért is írok ide,eddig amiket olvasgattam, magyar ill. külföldi oldalakon,ami árban
szimpatikus pl.:Epson EH-TW6100 vagy EH-TW6000,néztem még Optoma HD33-at,de erre azt írják,hogy szívárványos,
a /szemem elég érzékeny a színekre munkakörömből adódóan/,ezért is szeretnék tanácsokat kérni. A másik,hogy olyan kellene,
ami viszonylag nagy fényerejű,mert nappaliba menne,ahol nem teljesen oldaható meg a sötétítés,és elég sok a fehér felület, a kivetítőt tudom pont a vászonnal szembe
is a mennyezetre tenni/Egyúttal az is érdekelne,hogy pl a 120" vagy 135"-vászontól milyen messze érdemes elhelyezni,hogy a legélesebb legyen a kép?
A nappali 7x14 méteres ezért szeretnék minimum 120"-as vásznat és a hangrendszerem elég brutálisan szól,ahhoz meg jobb a nagy kép:)
2. kérdés a vászon, amiket olvastam: Grandview,Funscreen,Elitescreen? Mi a különbség? Melyiket érdemes megvenni? Mennyire megbízható ezeknek a motorjuk,mivel álmennyezetbe lesz építve?
MAx 500ezret szánok rá tavasszal! Előre is köszi!
#292
 
hegecsaba
2013-01-03 21:38
"Ha jól emlékszem nem bootol, vagyis nincs köze a hibának az izzóhoz.
Leadhatod izzó nélkül is javításra, van hozzá próbaizzóm.
Ha szükség van a régi felújítására, az 26,5k, ha használtat akarsz, megbeszéljük.
A Jókai u.-ban leadva nem kell futárt fizetni, ha postán/ futárral jön-megy, akkor igen, nem dolgoznak ingyen.
"[batyo - 01-02 19:53]
Szia!
Szükségem lenne egy kb javítási időre és pontosabb árra: maradjunk a javításnál (8-15 között mennyi), illetve a használt lámpa mennyibe fájna? Azért lenne szükségem egy kicsit pontosabb átfutási időre és összegre, mert én is továbbszámlázom és kell az ajánlathoz :) Köszi.
#291
 
balagee
2013-01-03 15:35
"Sziasztok,

szeretnék segítséget kérni a nálam nagyobb tudással és tapasztalattal bíróktól:
Házimozizáshoz tervezek projektort vásárolni, de sajnos anyagi lehetőségeim korlátozottak. Az Acer H6500-as gépet néztem ki, de elbizonytalanítottak a róla olvasott kritikák negatív részei.
Tudnátok tanácsot adni, hogy hasonló árfekvésben van-e olyan vetítő, ami jobban megfelelne erre a célra? Inkább mondjak le a full hd felbontásról a nagyob kontraszt javára?
Előre is köszönöm a segítséget! VDávid"[vdavid - 01-03 12:18]
A most kaphato uj projektorokat nezve ebben az arban (kb 200-250e) a H6500 viszonylag jol megallja a helyet. Barmi mast nezunk helyette, kompromisszumok lesznek ott is, maximum masban (pl szinek, ansi kontraszt, optika minoseg stb..) A helyzet az, hogy meg a 40-szer ennyibe kerulo projektorokhoz is kerulnek dolgok a negativ reszbe. Nincs tokeletes vetito, foleg nem 250ezer forintert :)
#290
 
batyo
2013-01-03 14:10
"Sziasztok,

szeretnék segítséget kérni a nálam nagyobb tudással és tapasztalattal bíróktól:
Házimozizáshoz tervezek projektort vásárolni, de sajnos anyagi lehetőségeim korlátozottak. Az Acer H6500-as gépet néztem ki, de elbizonytalanítottak a róla olvasott kritikák negatív részei.
Tudnátok tanácsot adni, hogy hasonló árfekvésben van-e olyan vetítő, ami jobban megfelelne erre a célra? Inkább mondjak le a full hd felbontásról a nagyob kontraszt javára?
Előre is köszönöm a segítséget! VDávid"[vdavid - 01-03 12:18]
A topic műszaki elsősegély célokat szolgál.
Műszaki oldalról:
Minden vegyes használatú gépnek megvan a mozis párja ( EP1690 - HD72 , HD20- EH1020 stb... )
Ezek műszakilag azonos alapokkal rendelkező gépek,azonos házzal / izzóval / optikával / DMD-vel szerelve.
Lassabb , aszimmetrikus színkerékkel " feltuningolva " készülnek a magasabb fényerő elérése érdekében.
Ettől fényerő jön,szivárvány jön, minden más megy.
#289
 
vdavid
2013-01-03 12:18
Sziasztok,

szeretnék segítséget kérni a nálam nagyobb tudással és tapasztalattal bíróktól:
Házimozizáshoz tervezek projektort vásárolni, de sajnos anyagi lehetőségeim korlátozottak. Az Acer H6500-as gépet néztem ki, de elbizonytalanítottak a róla olvasott kritikák negatív részei.
Tudnátok tanácsot adni, hogy hasonló árfekvésben van-e olyan vetítő, ami jobban megfelelne erre a célra? Inkább mondjak le a full hd felbontásról a nagyob kontraszt javára?
Előre is köszönöm a segítséget! VDávid
#288
 
vdavid
2013-01-03 12:17
"Ha jól emlékszem nem bootol, vagyis nincs köze a hibának az izzóhoz.
Leadhatod izzó nélkül is javításra, van hozzá próbaizzóm.
Ha szükség van a régi felújítására, az 26,5k, ha használtat akarsz, megbeszéljük.
A Jókai u.-ban leadva nem kell futárt fizetni, ha postán/ futárral jön-megy, akkor igen, nem dolgoznak ingyen.
"[batyo - 01-02 19:53]
#287
 
batyo
2013-01-02 19:53
"Szia Batyo!
A HP VP6111-es projektorral kapcsolatban értekeztünk és mondtál 8-15e közötti javítási árat + futár? Lámpacsere (egy másikból kiszedett) után a készülék ledjei felvillanak, a power led világít 2-3mp-ig majd lekapcsol - ez csak plusz info, hogy tudjuk az árat pontosítani. Illetve kellene egy ár egy bele való lámpáról (lehet használt is), mert ami benne volt nem jó. Még egy kérdés ha a héten vagy a jövő hét elején felmegy hozzád mennyi idő a javítása? Köszi."[hegecsaba - 01-02 14:29]
Ha jól emlékszem nem bootol, vagyis nincs köze a hibának az izzóhoz.
Leadhatod izzó nélkül is javításra, van hozzá próbaizzóm.
Ha szükség van a régi felújítására, az 26,5k, ha használtat akarsz, megbeszéljük.
A Jókai u.-ban leadva nem kell futárt fizetni, ha postán/ futárral jön-megy, akkor igen, nem dolgoznak ingyen.
#286
 
hegecsaba
2013-01-02 14:29
"Nem.
A cím stimmel."[batyo - 11-30 15:22]
Szia Batyo!
A HP VP6111-es projektorral kapcsolatban értekeztünk és mondtál 8-15e közötti javítási árat + futár? Lámpacsere (egy másikból kiszedett) után a készülék ledjei felvillanak, a power led világít 2-3mp-ig majd lekapcsol - ez csak plusz info, hogy tudjuk az árat pontosítani. Illetve kellene egy ár egy bele való lámpáról (lehet használt is), mert ami benne volt nem jó. Még egy kérdés ha a héten vagy a jövő hét elején felmegy hozzád mennyi idő a javítása? Köszi.
#285
 
batyo
2013-01-02 11:59
"Sziasztok!
Van egy olyan gondom hogy adott egy HP mp3130-as projektor rendesen működik de nem ad videó képet.Bekapcsoláskor meg keresi a jelet ki is írja hogy milyen bemenetet talált de a kép nem jelenik meg.A menü tökéletesen feljön lehet állítani a fénye is jó de a videó tartalom helyett csak fekete kép van.Már volt reset volt szoftver frissítés de ugyan az.Mi lehet a gondja?
Tibor"[mtibi55 - 12-18 14:41]
Nincs most szétszedve állólámpám, de úgy rémlik, nincs bemenetválasztó IC az A/D előtt, maga az A/D kap vezérlést a procitól, vagyis A/D csere.
#284
 
Lolka
2012-12-24 18:17
#283
 
mtibi55
2012-12-18 14:41
Sziasztok!
Van egy olyan gondom hogy adott egy HP mp3130-as projektor rendesen működik de nem ad videó képet.Bekapcsoláskor meg keresi a jelet ki is írja hogy milyen bemenetet talált de a kép nem jelenik meg.A menü tökéletesen feljön lehet állítani a fénye is jó de a videó tartalom helyett csak fekete kép van.Már volt reset volt szoftver frissítés de ugyan az.Mi lehet a gondja?
Tibor
#282
 
batyo
2012-11-30 15:22
"Lámpa nem okozhatja? A cím az ami a borítékon volt, ha nem küld el mailon?"[hegecsaba - 11-30 13:56]
Nem.
A cím stimmel.
#281
 
hegecsaba
2012-11-30 13:56
"Ha elfogadsz tanácsot a projektor tápokkal kapcsolatban, pl nem javallanám senkinek a kondik falkában cserélését ESR mérés nélkül.Mindkettőt mérni kell, vettem már ki zacskóból rosszabbat, mint ami bent van, pedig nem a teszkóból vásárolok kondit.

Nézd még meg a tápon az optót, ha nincs baja,( működő vasból van, de sosem tudni ) rakd össze a gépet és küldd ide.Kommunikációs hiba van a proci és a táp között, nem hiszem, hogy távjavítható.
A dobolás arra utal, hogy ( csak ) a nagyáramú részek nem indulnak.
8-15k-ig fajulhat a dolog, költségileg."[batyo - 11-30 09:58]
Lámpa nem okozhatja? A cím az ami a borítékon volt, ha nem küld el mailon?
#280
 
beregi
2012-11-30 11:50
"Elállítottad a menüben a standby monitor out funkciót.
Ez a system setup / advanced menu alatt van valahol."[batyo - 11-30 10:24]
Olyan lehetőség van, hogy kimenő monitor jel BE, vagy Ki. Ez be van kapcsolva, és így sem működik. Más lehetőség a kimenő jel bekapcsolására készenléti állapotban nincs.
#279
 
batyo
2012-11-30 10:24
"A vetítő kimenetéről megy.
"[beregi - 11-30 08:44]
Elállítottad a menüben a standby monitor out funkciót.
Ez a system setup / advanced menu alatt van valahol.
#278
 
batyo
2012-11-30 09:58
"Szia Batyo!

Köszönöm az elektronikát (VP6111-eshez BENQ). Megszűnt a folyamatos "dobolás" a hangszóróban, de a projektor most sem indul. A vezérlő elektronikán a TDA7496-ról 10V és 5V mérhető. Ha teljesen összerakom és rákerül a tető, kb a 3-dik bekapcsoláskor kb 4db/mp-es "dobolás" hallható.
Az eredeti hiba a következő volt: a prjektor működés közben lekapcsolt, ezután kikapcsolás után újból elindult, de a fényerővel gondok voltak, majd harmadszorra sk-sh, semmilyen visszajelzés nem volt. Van-e valamilyen ötleted mit nézzek meg? Ha nincs mennyiért javítanád (az összes elktronikán a kondik cserélve lettek.)?"[hegecsaba - 11-29 18:04]
Ha elfogadsz tanácsot a projektor tápokkal kapcsolatban, pl nem javallanám senkinek a kondik falkában cserélését ESR mérés nélkül.Mindkettőt mérni kell, vettem már ki zacskóból rosszabbat, mint ami bent van, pedig nem a teszkóból vásárolok kondit.

Nézd még meg a tápon az optót, ha nincs baja,( működő vasból van, de sosem tudni ) rakd össze a gépet és küldd ide.Kommunikációs hiba van a proci és a táp között, nem hiszem, hogy távjavítható.
A dobolás arra utal, hogy ( csak ) a nagyáramú részek nem indulnak.
8-15k-ig fajulhat a dolog, költségileg.
#277
 
beregi
2012-11-30 08:44
"Splitterről megy a monitor, vagy a vetítő kimenetéről ?"[batyo - 11-29 08:36]
A vetítő kimenetéről megy.
#276
 
hegecsaba
2012-11-29 18:04
Szia Batyo!

Köszönöm az elektronikát (VP6111-eshez BENQ). Megszűnt a folyamatos "dobolás" a hangszóróban, de a projektor most sem indul. A vezérlő elektronikán a TDA7496-ról 10V és 5V mérhető. Ha teljesen összerakom és rákerül a tető, kb a 3-dik bekapcsoláskor kb 4db/mp-es "dobolás" hallható.
Az eredeti hiba a következő volt: a prjektor működés közben lekapcsolt, ezután kikapcsolás után újból elindult, de a fényerővel gondok voltak, majd harmadszorra sk-sh, semmilyen visszajelzés nem volt. Van-e valamilyen ötleted mit nézzek meg? Ha nincs mennyiért javítanád (az összes elktronikán a kondik cserélve lettek.)?
#275
 
batyo
2012-11-29 08:36
"Segítsetek!
Van egy BENQ MP 625p projektorom. Amikor kikapcsolom, a távirányítóval számítógépem monitorán is eltűnik a kép. Semmilyen beálításon nem változtattam, eddig jól működött , tegnap jelentkezett ez a probléma sajnos nem tudom megoldani.
Volt e valakinek ilyen gondja?"[beregi - 11-28 13:28]
Splitterről megy a monitor, vagy a vetítő kimenetéről ?
#274
 
beregi
2012-11-28 13:28
Segítsetek!
Van egy BENQ MP 625p projektorom. Amikor kikapcsolom, a távirányítóval számítógépem monitorán is eltűnik a kép. Semmilyen beálításon nem változtattam, eddig jól működött , tegnap jelentkezett ez a probléma sajnos nem tudom megoldani.
Volt e valakinek ilyen gondja?
#273
 
batyo
2012-11-27 13:55
"Köszi. Mivel küldted (MPL vagy másik futár)?"[hegecsaba - 11-27 13:32]
MPL
#272
 
hegecsaba
2012-11-27 13:32
"Küldöm."[batyo - 11-27 09:49]
Köszi. Mivel küldted (MPL vagy másik futár)?
#271
 
batyo
2012-11-27 09:49
"Mailon küldtem a megrendelést. Köszi."[hegecsaba - 11-26 19:36]
Küldöm.
#270
 
hegecsaba
2012-11-26 19:36
"Mondjuk 5k, ebből 1400 a posta / fuci .
Ha ki kell vennem a trafót, akkor 6 :)"[batyo - 11-26 16:51]
Mailon küldtem a megrendelést. Köszi.
#269
 
batyo
2012-11-26 16:51
"Melyiket mennyiért adod, futárral?"[hegecsaba - 11-26 14:24]
Mondjuk 5k, ebből 1400 a posta / fuci .
Ha ki kell vennem a trafót, akkor 6 :)
#268
 
hegecsaba
2012-11-26 14:24
"Van PQ1CF1-gyel szerelt is, komplett modult kérsz, vagy szedjem ki a trafót ?
"[batyo - 11-26 13:46]
Melyiket mennyiért adod, futárral?
#267
 
batyo
2012-11-26 13:46
"Nincs. Amik rajta vannak: K2101, PQ1CF1, MBR1660, YGxxx (nem tudom leolvasni). Ezek jók."[hegecsaba - 11-26 10:22]
Van PQ1CF1-gyel szerelt is, komplett modult kérsz, vagy szedjem ki a trafót ?
#266
 
hegecsaba
2012-11-26 10:22
"Ne küldj képet,szépen kérlek.
TOP245 , vagy VIPER100 van rajta, azt mérted ?

batyo@projektor.hu"[batyo - 11-26 00:19]
Nincs. Amik rajta vannak: K2101, PQ1CF1, MBR1660, YGxxx (nem tudom leolvasni). Ezek jók.
#265
 
batyo
2012-11-26 00:19
"Tisztelt Batyo!
Téged javasoltak, hogy talán tudsz nekem segíteni. Van egy HP VP6111-es projektorom, melynek az elektornikája Benq. Szükségem lenne az egyik panelra vagy a rajta lévő tekercsre (trafó), mely zárlatos. A szám ami rajta van 19.20.263.001 vagy alatta LSE 0412. Ez az elektronika hajt meg egy másik panelt , ahol a ventik stb csatlakozásai találhatóak. Ha szükséges tudok képet is küldeni az elektronikáról csak azt mond meg milyen mail címre. Előre is köszönöm."[hegecsaba - 11-25 19:17]
Ne küldj képet,szépen kérlek.
TOP245 , vagy VIPER100 van rajta, azt mérted ?

batyo@projektor.hu
#264
 
hegecsaba
2012-11-25 19:17
Tisztelt Batyo!
Téged javasoltak, hogy talán tudsz nekem segíteni. Van egy HP VP6111-es projektorom, melynek az elektornikája Benq. Szükségem lenne az egyik panelra vagy a rajta lévő tekercsre (trafó), mely zárlatos. A szám ami rajta van 19.20.263.001 vagy alatta LSE 0412. Ez az elektronika hajt meg egy másik panelt , ahol a ventik stb csatlakozásai találhatóak. Ha szükséges tudok képet is küldeni az elektronikáról csak azt mond meg milyen mail címre. Előre is köszönöm.
#263
 
batyo
2012-11-16 09:59
"Szia! Tanácsodat megköszönöm- így tettem. Lenne továbbá egy olyan kérdésem, hogy egy Acer p5271-es gép esetében mi okozza, illetve mennyibe kerülne a javítása a "pixelhibának" - fehér pontok össze-vissza. Köszönöm!.......kicsit vissza olvastam és láttam, hogy 25e az XGA DMD cserével. Jól olvastam?...illetve hova kellene vinni javíttatni?...további költségek lehetnek?...érdemes úgy megvenni a projektort, hogy ezt az összeget elengedi az eladó? Normál esetben is jó árban lett volna-csak kiderült ez a hibája."[Sedwick - 11-14 21:13]
Emailre váltunk.
#262
 
Sedwick
2012-11-14 21:13
"Az izzócsere 25,5k.
Ha - és erre is van esély - a ballaszt halt meg, az esetleg javítható, 10-12k-ért, vagy csere 20-ért, ha nem ."[batyo - 11-10 08:21]
Szia! Tanácsodat megköszönöm- így tettem. Lenne továbbá egy olyan kérdésem, hogy egy Acer p5271-es gép esetében mi okozza, illetve mennyibe kerülne a javítása a "pixelhibának" - fehér pontok össze-vissza. Köszönöm!.......kicsit vissza olvastam és láttam, hogy 25e az XGA DMD cserével. Jól olvastam?...illetve hova kellene vinni javíttatni?...további költségek lehetnek?...érdemes úgy megvenni a projektort, hogy ezt az összeget elengedi az eladó? Normál esetben is jó árban lett volna-csak kiderült ez a hibája.
#261
 
gyurka
2012-11-12 17:54
Üdvözlök minden fórumozót.
Segítségetekre lenne szükségem, mégpedig sürgősen vadászom egy Thomson Tdp-S8 projektorra, nem kell hogy működjön, nem probléma ha nem jó az izzó. Minden megoldás érdekel. Ha valakinek van valami ötlete azt szívesen veszem a 06-30/517-4730 telefonszámra akár az esti órákban is. Köszönettel: Gyurka
#260
 
batyo
2012-11-10 08:21
"Értem....köszönöm. Az eladó korrekt hozzáállása miatt kérdezném, amit továbbítok felé: mennyibe kerülne a javíttatása? Köszi!"[Sedwick - 11-09 12:33]
Az izzócsere 25,5k.
Ha - és erre is van esély - a ballaszt halt meg, az esetleg javítható, 10-12k-ért, vagy csere 20-ért, ha nem .
#259
 
Sedwick
2012-11-09 12:33
"Add vissza."[batyo - 11-08 20:12]
Értem....köszönöm. Az eladó korrekt hozzáállása miatt kérdezném, amit továbbítok felé: mennyibe kerülne a javíttatása? Köszi!
#258
 
batyo
2012-11-08 20:12
"Köszi! Konkrétan azóta nem sikerült bekapcsolni. A javítási költsége mennyi lenne. Megéri?...most vettem ugye. A srác vissza venné.... Mit tanácsolsz? Köszi!"[Sedwick - 11-08 15:38]
Add vissza.
#257
 
Sedwick
2012-11-08 15:38
"Ha sokadik próbálkozásra sem indul, akkor ne kínozd, inkább javítsuk meg.
Ha csak néha-néha nem gyújt, akkor ne izgasd magad miatta.
Nem kell megvárni a teljes indítási ciklust a hibajelzésig, ha láthatóan nem gyújtott be, akkor kikapcs és újra próba, ehhez 10 másodperc is elég.
Aggódni akkor kell, ha 3.-4.-re indul csak, az már egészségtelen.
"[batyo - 11-08 10:51]
Köszi! Konkrétan azóta nem sikerült bekapcsolni. A javítási költsége mennyi lenne. Megéri?...most vettem ugye. A srác vissza venné.... Mit tanácsolsz? Köszi!
#256
 
batyo
2012-11-08 10:51
"Köszönöm a gyors válaszod. Megcsináltam amit írtál...kiszed, megnéz visszarak. Nem láttam semmi problémát, akár újnak is mondhatnák nekem-elhinném...függetlenül ettől, azóta sem kapta el a "fonalat" se előtte, se utána. Ezek szerint, akkor valószínű, hogy az izzóval van a bibi?...ami eddig elősegítette a gyújtását, az szállhatott el?- akár szó szerint is:)
A táp ki-be újra indít ect nem okoz neki problémát? "[Sedwick - 11-07 21:44]
Ha sokadik próbálkozásra sem indul, akkor ne kínozd, inkább javítsuk meg.
Ha csak néha-néha nem gyújt, akkor ne izgasd magad miatta.
Nem kell megvárni a teljes indítási ciklust a hibajelzésig, ha láthatóan nem gyújtott be, akkor kikapcs és újra próba, ehhez 10 másodperc is elég.
Aggódni akkor kell, ha 3.-4.-re indul csak, az már egészségtelen.
#255
 
Sedwick
2012-11-07 21:44
"Először is vedd ki - tedd vissza az izzót, néha csak KH.
A kisfesz gyújtott AC izzók néha nehezen indulnak, ennek oka lehet az izzó,vagy a ballaszt öregedése.
Ha küllemileg nincs baj az izzóval,( belenézel ) akkor valószínűleg ép.
Néha az izzó UV kamrája elengedi a gáztöltést, ilyenkor visszabutul nagyfesz gyújtott izzónak , ezért nehezen gyújt , ez nem látszik rajta, csak a viselkedésén.

Ha csak nehezen gyújt , de egyébként egészséges ,még sokáig húzhatja.
Azonkívül, hogy idegesítő, kárt nem okoz.
"[batyo - 11-07 21:00]
Köszönöm a gyors válaszod. Megcsináltam amit írtál...kiszed, megnéz visszarak. Nem láttam semmi problémát, akár újnak is mondhatnák nekem-elhinném...függetlenül ettől, azóta sem kapta el a "fonalat" se előtte, se utána. Ezek szerint, akkor valószínű, hogy az izzóval van a bibi?...ami eddig elősegítette a gyújtását, az szállhatott el?- akár szó szerint is:)
A táp ki-be újra indít ect nem okoz neki problémát?
#254
 
batyo
2012-11-07 21:00
"Szia!
Sanyo PLC-XU50-es projektorral kapcsolatban van némi problémám. Tegnap vettem használtan. Kipróbáltuk, minden OK. Hazahozatalt követő 2. órában be szerettem volna kapcsolni, de a következő történt: Power zöldre váltott, venti elindult, majd pár mp múlva nagyobb fordulatot vett a ventillátor, majd a warning led váltott pirosra. Táp kábel ki, majd újra próbáltam. Ugyan ez történt. 30 perc elteltével újra megpróbáltam és bekapcsolt minden gond nélkül. kb 3-4 órát használtuk, majd nyugovóra tértünk. Ma reggel letakarás előtt rátettem a kezem a tetejére és langyos volt, hát kihúztam a tápkábelt. D.u kezdte elölről...most itt tartok, nem kapcsol be-warning led stb. A tanácsodat kérném.. Köszönöm!!!!"[Sedwick - 11-07 17:59]
Először is vedd ki - tedd vissza az izzót, néha csak KH.
A kisfesz gyújtott AC izzók néha nehezen indulnak, ennek oka lehet az izzó,vagy a ballaszt öregedése.
Ha küllemileg nincs baj az izzóval,( belenézel ) akkor valószínűleg ép.
Néha az izzó UV kamrája elengedi a gáztöltést, ilyenkor visszabutul nagyfesz gyújtott izzónak , ezért nehezen gyújt , ez nem látszik rajta, csak a viselkedésén.

Ha csak nehezen gyújt , de egyébként egészséges ,még sokáig húzhatja.
Azonkívül, hogy idegesítő, kárt nem okoz.
#253
 
Sedwick
2012-11-07 17:59
Szia!
Sanyo PLC-XU50-es projektorral kapcsolatban van némi problémám. Tegnap vettem használtan. Kipróbáltuk, minden OK. Hazahozatalt követő 2. órában be szerettem volna kapcsolni, de a következő történt: Power zöldre váltott, venti elindult, majd pár mp múlva nagyobb fordulatot vett a ventillátor, majd a warning led váltott pirosra. Táp kábel ki, majd újra próbáltam. Ugyan ez történt. 30 perc elteltével újra megpróbáltam és bekapcsolt minden gond nélkül. kb 3-4 órát használtuk, majd nyugovóra tértünk. Ma reggel letakarás előtt rátettem a kezem a tetejére és langyos volt, hát kihúztam a tápkábelt. D.u kezdte elölről...most itt tartok, nem kapcsol be-warning led stb. A tanácsodat kérném.. Köszönöm!!!!
#252
 
batyo
2012-11-04 19:21
"Koszi a valaszt eloszor is! Annyit talaltam a tv hatuljan hogy model no: KP-44PX3U Projection tv. Nem tudom hogy ez segit-e de remelem hogy igen! Koszi!
Ahogy nezem akkor talan CRT."[csildike - 11-04 14:50]
Köszönöm.
Igen ,CRT.
Konvergencia IC-t kell cserélj, valószínűleg.Ha nincs hozzá kedved, egy kollégám foglalkozik még CRT masinákkal, hozzám sajna nem férnek be, kicsi a műhely.
Emailben küldök kontaktot, ha kéred ,enyém batyo@projektor.hu
#251
 
csildike
2012-11-04 14:50
"Az a gond, hogy, projektoros TV -ben 4 alaptípus fordulhat elő, megjelenítési rendszer szerint.
( A Sony-nál CRT, LCD, DLP, SXRD is készült.)
Ha nem írsz típust, nem tudok segíteni, mert nem tudom, mitől vetít az a dolog, amire wega van írva ."[batyo - 11-03 22:35]
Koszi a valaszt eloszor is! Annyit talaltam a tv hatuljan hogy model no: KP-44PX3U Projection tv. Nem tudom hogy ez segit-e de remelem hogy igen! Koszi!
Ahogy nezem akkor talan CRT.
#250
 
batyo
2012-11-03 22:35
"Sziasztok!! Először is leszögezném, hogy nőből vagyok, és sík h..ye a műszaki dolgokhoz. Kaptunk egy projektoros tv-t(tipusszámot sajnos nem tudom, de sony és a bal felső sarkába wega van írva). kb 1 hétig tök kafa is volt minden, de utánna a kép bal fele olyan elmosodott (3D-s) lett. A jobb fele működik rendesen. Mi lehet a probléma, és orvosolható e házilag, nem részemről, hanem majd a bátyám részéről. köszi előre is. páá"[csildike - 11-02 22:57]
Az a gond, hogy, projektoros TV -ben 4 alaptípus fordulhat elő, megjelenítési rendszer szerint.
( A Sony-nál CRT, LCD, DLP, SXRD is készült.)
Ha nem írsz típust, nem tudok segíteni, mert nem tudom, mitől vetít az a dolog, amire wega van írva .
#249
 
csildike
2012-11-02 22:57
Sziasztok!! Először is leszögezném, hogy nőből vagyok, és sík h..ye a műszaki dolgokhoz. Kaptunk egy projektoros tv-t(tipusszámot sajnos nem tudom, de sony és a bal felső sarkába wega van írva). kb 1 hétig tök kafa is volt minden, de utánna a kép bal fele olyan elmosodott (3D-s) lett. A jobb fele működik rendesen. Mi lehet a probléma, és orvosolható e házilag, nem részemről, hanem majd a bátyám részéről. köszi előre is. páá
#248
 
janagawa
2012-10-19 09:15
"Rosszul hitted.
Ez nem tanfolyam - topic, így nem bontanám végig a logikai láncot, ha nem bánod."[batyo - 10-18 11:15]
Nem tanfolyamra gondoltam nem vagyok szerelő csak valahogy szerettem volna elmagyarázni a fejeseknek hogy miért van ez. Semmi borzasztó komoly indoklást nem akartam csak konyha nyelven.
Így is jó viszont hogy már legalább ennyit tudok mi a baja.
Köszönöm!
#247
 
Yamee
2012-10-19 08:38
"Melegtől nem cincognak.
Ha vegyszeres tisztítással megoldódik, 5k.
Ha cserélni kell a szenzort 12.
Ha ki akarsz rúgni a hámból, egy optika tisztítás sem lenne dőreség, ha már szana szét kell szedni, de ez fakultatív."[batyo - 10-18 21:21]
Köszi! Még kitalálom, de ez biztatóan hangzik. Az izzócsere amúgy is aktuális lesz hamarosan.
#246
 
batyo
2012-10-18 21:21
"Most, hogy mondod, tényleg van egy kis cincogás szerű hangja. Nyáron azt hittem a melegtől van, de a meleg elmúlt..."[Yamee - 10-18 20:49]
Melegtől nem cincognak.
Ha vegyszeres tisztítással megoldódik, 5k.
Ha cserélni kell a szenzort 12.
Ha ki akarsz rúgni a hámból, egy optika tisztítás sem lenne dőreség, ha már szana szét kell szedni, de ez fakultatív.
#245
 
Yamee
2012-10-18 20:49
"Szia !
Az eco-full kapcsolgatás csak az izzó FÉNYEREJÉNEK villogása ellen szolgál hatásos ellenszerként, ha színek villannak be " az ellen nem véd "
Valami cincogás szerű hang kíséri a fényjelenséget ?
"[batyo - 10-18 20:42]
Most, hogy mondod, tényleg van egy kis cincogás szerű hangja. Nyáron azt hittem a melegtől van, de a meleg elmúlt...
#244
 
batyo
2012-10-18 20:42
"Helló! Egy Acer H5360 DLP-s projektorom van, ami pár hónapja időnként villog. Jellemzően bekapcsolás után, és az ECO mód többszöri váltásával el szokott múlni pár perc után, de van, hogy 15percig csinálja. A villogás jellemzője, hogy kékes árnyalatban invertálódnak a színek. Ezt csinálja akkor is, ha nincs rákötve semmi. Egyszer már ez előjött, akkor még garanciális volt, és javították. Valószínűleg panelcsere volt. Viszont már nem garos, így a kérdés, hogy tudja-e valaki itthon javítani, és kb mennyiért?
Kösz"[Yamee - 10-18 19:58]
Szia !
Az eco-full kapcsolgatás csak az izzó FÉNYEREJÉNEK villogása ellen szolgál hatásos ellenszerként, ha színek villannak be " az ellen nem véd "
Valami cincogás szerű hang kíséri a fényjelenséget ?
#243
 
Yamee
2012-10-18 19:58
Helló! Egy Acer H5360 DLP-s projektorom van, ami pár hónapja időnként villog. Jellemzően bekapcsolás után, és az ECO mód többszöri váltásával el szokott múlni pár perc után, de van, hogy 15percig csinálja. A villogás jellemzője, hogy kékes árnyalatban invertálódnak a színek. Ezt csinálja akkor is, ha nincs rákötve semmi. Egyszer már ez előjött, akkor még garanciális volt, és javították. Valószínűleg panelcsere volt. Viszont már nem garos, így a kérdés, hogy tudja-e valaki itthon javítani, és kb mennyiért?
Kösz
#242
 
batyo
2012-10-18 11:15
"És ez a kettő hogyan függ össze?
Én azt hittem hogy közevan a ventilátorhoz vagy hőmérséklet érzékelőhöz vagy valami ilyesmi kütyühöz?"[janagawa - 10-18 08:40]
Rosszul hitted.
Ez nem tanfolyam - topic, így nem bontanám végig a logikai láncot, ha nem bánod.
#241
 
janagawa
2012-10-18 08:40
"A színkerék veszíti el a szinkront, nem javítható otthon.
15k körüli összeg a javítása ( a többiek nevében nem tudok nyilatkozni )."[batyo - 10-17 17:11]
És ez a kettő hogyan függ össze?
Én azt hittem hogy közevan a ventilátorhoz vagy hőmérséklet érzékelőhöz vagy valami ilyesmi kütyühöz?
#240
 
batyo
2012-10-17 17:11
"Sziasztok!
Van egy Hp vp6311-es projektorom és amikor bekapcsolom kb félperc után kiírja hogy túlmelegedés a projektor leáll, a ventilátorja felpörög mint egy repülőgép motorja aztán leáll. Semmi sincsen rádugva.
A kérdés hogy mi a baja? szakszerviz nélkül megjavítható-e? ha nem kb milyen áron csinálják meg?
Előre is Köszönöm a válaszokat!"[janagawa - 10-17 15:12]
A színkerék veszíti el a szinkront, nem javítható otthon.
15k körüli összeg a javítása ( a többiek nevében nem tudok nyilatkozni ).
#239
 
janagawa
2012-10-17 15:12
Sziasztok!
Van egy Hp vp6311-es projektorom és amikor bekapcsolom kb félperc után kiírja hogy túlmelegedés a projektor leáll, a ventilátorja felpörög mint egy repülőgép motorja aztán leáll. Semmi sincsen rádugva.
A kérdés hogy mi a baja? szakszerviz nélkül megjavítható-e? ha nem kb milyen áron csinálják meg?
Előre is Köszönöm a válaszokat!
#238
 
batyo
2012-10-16 23:02
"PHILIPS PROSCREEN 4600 multimédiás projektorom van. A színek szétcsúsztak, illetve a sárga el van csúszva. Mi lehet a probléma? próbáltam 2 laptoppal, 3 dvd-vel és a hiba ugyanaz mindegyiknél. Mi lehet a baj? A lencsék elcsúsztak? Vagy valami komolyabb dolog? Nem tudom én saját magam beállítani esetleg, ha elmozdult, vagy elcsúszott valami?

így néz ki a hiba :

http://kepfeltoltes.hu/121016/5426_2_big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg"[ymmot - 10-16 18:10]
Csak valami beállító ( háló ) ábrával lehetne kideríteni, hogy ez most konvergencia-probléma, vagy a típusra jellemző kontroller hiba.
Utóbbi esetben a színek egyenként szellemképesek,ez a rosszabik eset.
Ha "csak " konvergenciás, akkor elmozdultak a panelek, esetleg partizánkodtak a belső optikájában.
#237
 
batyo
2012-10-16 22:55
"Elnézést, igazad van.
Viszont az általad említett példára kapásból 3-4 dolog eszembe jut, ami a probléma lehet az autónál.
Én csak azért írtam le így felszínesen az egészet, mert azt hittem, hogy ez egy általános hiba, amire minden projektor guru tudja a választ.
Igazából tippeket/ötleteket vártam. De azért köszönöm!

Sajnos további adatokat nem tudok nyújtani több okból,amiket nem részletezek."[cikaboy - 10-16 07:50]
Az eltérő rendszerű gépek felépítése közötti különbségek miatt csak a típus ismeretében van esélye bármilyen távdiagnózisnak.
#236
 
ymmot
2012-10-16 18:10
PHILIPS PROSCREEN 4600 multimédiás projektorom van. A színek szétcsúsztak, illetve a sárga el van csúszva. Mi lehet a probléma? próbáltam 2 laptoppal, 3 dvd-vel és a hiba ugyanaz mindegyiknél. Mi lehet a baj? A lencsék elcsúsztak? Vagy valami komolyabb dolog? Nem tudom én saját magam beállítani esetleg, ha elmozdult, vagy elcsúszott valami?

így néz ki a hiba :

http://kepfeltoltes.hu/121016/5426_2_big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
#235
 
cikaboy
2012-10-16 07:50
"Írd már be egy autós fórumba, hogy van egy autóm, ami rángat, gyorsan segítsetek, év figyeld a válaszokat.

Nem szeretem az autós hasonlatokat, de két post után jutottunk el a márkáig.Típusszám még nincs.
Az hogy ez most LCD, vagy DLP, milyen bemenetről hajtva, és pláne vízszintes, vagy függőleges csíkok , rajta a képen, vagy kép nincs is, jel nélkül is csíkoz-e, vagy mit is csinál, vagy nem, stb."[batyo - 10-14 12:28]
Elnézést, igazad van.
Viszont az általad említett példára kapásból 3-4 dolog eszembe jut, ami a probléma lehet az autónál.
Én csak azért írtam le így felszínesen az egészet, mert azt hittem, hogy ez egy általános hiba, amire minden projektor guru tudja a választ.
Igazából tippeket/ötleteket vártam. De azért köszönöm!

Sajnos további adatokat nem tudok nyújtani több okból,amiket nem részletezek.
#234
 
batyo
2012-10-14 12:28
"Sajnos egyre nagyobb a probléma.

Van, hogy már 4-5 percig is piros és/vagy kék csíkok jelennek meg, és szinte nézhetetlenné teszik a videót.
Projectiondesign a projektor márkája, közben sikerült kiderítenem.

Senki nem tud segíteni? :/"[cikaboy - 10-13 16:13]
Írd már be egy autós fórumba, hogy van egy autóm, ami rángat, gyorsan segítsetek, év figyeld a válaszokat.

Nem szeretem az autós hasonlatokat, de két post után jutottunk el a márkáig.Típusszám még nincs.
Az hogy ez most LCD, vagy DLP, milyen bemenetről hajtva, és pláne vízszintes, vagy függőleges csíkok , rajta a képen, vagy kép nincs is, jel nélkül is csíkoz-e, vagy mit is csinál, vagy nem, stb.
#233
 
cikaboy
2012-10-13 16:13
""[cikaboy - 10-07 10:36]
Sajnos egyre nagyobb a probléma.

Van, hogy már 4-5 percig is piros és/vagy kék csíkok jelennek meg, és szinte nézhetetlenné teszik a videót.
Projectiondesign a projektor márkája, közben sikerült kiderítenem.

Senki nem tud segíteni? :/
#232
 
cikaboy
2012-10-07 10:36
#231
 
batyo
2012-09-20 18:27
"Helló.
Gondolom ha egy Acer X110-es projektor által kivetített képen megjelent egy vakítóan fehér pont (gondolom pixel hiba) azt házilag nem lehet helyrehozni?
Ha szervizbe vinném megtudják csinálni,és kb menyibe kerülne,úgy hogy nincs már rá garancia?"[ProjektorMatyi - 09-20 09:55]
Lesz majd több is.
Házilag javítható, ha van a házban új DMD és egy szervizes.
35k körül úszható meg .
#230
 
ProjektorMatyi
2012-09-20 09:55
Helló.
Gondolom ha egy Acer X110-es projektor által kivetített képen megjelent egy vakítóan fehér pont (gondolom pixel hiba) azt házilag nem lehet helyrehozni?
Ha szervizbe vinném megtudják csinálni,és kb menyibe kerülne,úgy hogy nincs már rá garancia?
#229
 
suhman
2012-09-13 08:14
Sziasztok! van egy Hp mp 3322 projektorom bekapcsol,de pár mp és elaszi a lámpa,mi lehet az oka?
köszi a segitséget!
#228
 
balagee
2012-09-12 17:02
Prohardveren mar valaszoltam :)
#227
 
jamdom
2012-09-12 10:55
"Mitsu."[balagee - 09-11 13:22]
Köszi.

Egy 1500 lámpa órás,jó állapotban lévő Mistsu HD1000-nek mennyi lenne a reális ára?
#226
 
balagee
2012-09-11 13:22
Mitsu.
#225
 
jamdom
2012-09-08 15:06
Üdv,

Melyik projektor a jobb filmezésre:

Optoma pro 200x vs Mitsubishi HD1000


Előre is köszi a választ.
#224
 
Raizen
2012-09-04 09:27
"Csak a lampa megeszik kb 240W max fenyero modban. Szoval nem irrealis a 300W max fogyasztas. Eco modban ugy a 70%-a a lampa folyasztasa. Ebbol kb ki lehet szamolni mennyit eszik.

Van muszerem fogyasztas mereshez, majd megmerem ezt az extreme eco mode-ot is:) De itt inkabb a lamap elettartam sporolas a lenyeg, nem az azarm fogyasztas."[balagee - 09-03 15:17]
Rendben.
Köszi.
#223
 
balagee
2012-09-03 15:17
Csak a lampa megeszik kb 240W max fenyero modban. Szoval nem irrealis a 300W max fogyasztas. Eco modban ugy a 70%-a a lampa folyasztasa. Ebbol kb ki lehet szamolni mennyit eszik.

Van muszerem fogyasztas mereshez, majd megmerem ezt az extreme eco mode-ot is:) De itt inkabb a lamap elettartam sporolas a lenyeg, nem az azarm fogyasztas.
#222
 
Raizen
2012-09-03 12:31
Olvasgatom a teszteket,és egy dolgot hiányolok belőlük az áramfogyasztást,lehet hogy csak engem érdekel,és nem is tudom,hogy van-e hozzá eszközöd,de ha van akkor tudnál majd normál , eco és extrémeco módban fogyasztást mérni az Acer H6500-nál.
(Azért érdekelne,mert a gyártó normál módban 305W ír,és ez nekem sokknak tűnik :-)
#221
 
Raizen
2012-08-31 09:22
"Igen, tervben van a teszt ... Sajnos nem tudom mikor kapjuk meg a keszuleket.... remeljuk minel hamarabb..."[balagee - 08-30 13:44]
Köszönöm a választ.
Remélem mihamarabb megkapjátok.
A másik amire nagyon kíváncsi vagyok az a Acer K750,igaz csak párhónap múlva fog megjelenni,de remélem sikerül azt is tesztelnetek majd.
#220
 
balagee
2012-08-30 13:44
"Helló.
Az érdekelne,hogy nem várható-e a közeljövőben az Acer H6500 -ró teszt?"[Raizen - 08-29 22:22]
Igen, tervben van a teszt ... Sajnos nem tudom mikor kapjuk meg a keszuleket.... remeljuk minel hamarabb...
#219
 
Raizen
2012-08-29 22:22
Helló.
Az érdekelne,hogy nem várható-e a közeljövőben az Acer H6500 -ró teszt?
#218
 
batyo
2012-08-24 09:09
"Sziasztok
A projektorom fenyereje idonkent egy nagyon kicsit halvanyabb lesz, ez a fenyero vibralas par masodpecig tart es veletlenszeruen jelentkezik, foleg vilagos kep reszeknel lehet eszre venni, kicsit olyan mintha a lampa fenyereje valtozna. Ez az izzo vegenek a kozelettet jelenti? Jelenleg 920 ora van a szerkezetben."[Voidnull - 08-23 11:34]
Azért jobb, ha típust is írtok, mert a hiba jellege adódhat az izzó típusából, pl a DC izzók más okból villognak, mint az AC-k.
Kapcsold full-ra pár órát, az használni szokott.
#217
 
Voidnull
2012-08-23 11:34
Sziasztok
A projektorom fenyereje idonkent egy nagyon kicsit halvanyabb lesz, ez a fenyero vibralas par masodpecig tart es veletlenszeruen jelentkezik, foleg vilagos kep reszeknel lehet eszre venni, kicsit olyan mintha a lampa fenyereje valtozna. Ez az izzo vegenek a kozelettet jelenti? Jelenleg 920 ora van a szerkezetben.
#216
 
freddy
2012-08-22 14:03
Benq MP623 proj. legolcso.hol tudok lámpát venni ? a segitség. előre is köszi..
#215
 
freddy
2012-08-22 14:01
batyo- te foglalkozol projektor javít.karbantar.vagy ilyesmi? dmd kicserélni én is kitudom vagy bonyolultab a feladat ?
#214
 
batyo
2012-08-13 16:58
"Sziasztok!

SANYO PLV - Z3 projektorhoz mennyi lenne legolcsóbban egy pótlámpa?

Előre is köszi a választ."[jamdom - 08-13 10:55]
A régi felújítása a legolcsóbb, az 24.500.
#213
 
jamdom
2012-08-13 10:55
Sziasztok!

SANYO PLV - Z3 projektorhoz mennyi lenne legolcsóbban egy pótlámpa?

Előre is köszi a választ.
#212
 
batyo
2012-08-09 16:02
"lámpacserével ez gondolom akkor nem orvosolható (semmi köze hozzá?) szeged környékén hol tudom esetleg javítatni ezeket a dolgokat ha valaki tud szervi.ahol nem rabol.ák ki az embert."[freddy - 08-09 14:12]
Sőt, a távirányítót is hiába cseréled ( elnézést ) .Az én áraimat már ismered,így tudsz viszonyítani,hol rabolnak ki.
#211
 
freddy
2012-08-09 14:12
"Döglődik a DMD, nemsokára be fog halni még párszáz pixel, majd az összes.
Cserélni kell majd, eddig tartott.
Lehet benne 1076-6038 és 1076-6318 is ,előbbi 20k-ba utóbbi kb duplájába kerül.

http://diybulbs.com/?21,xga-dmd-chip"[batyo - 08-09 13:16]
lámpacserével ez gondolom akkor nem orvosolható (semmi köze hozzá?) szeged környékén hol tudom esetleg javítatni ezeket a dolgokat ha valaki tud szervi.ahol nem rabol.ák ki az embert.
#210
 
batyo
2012-08-09 13:16
"Hello van 1 Benq MP624-es projektorom kb.5éve megvan és hibátlanul müködött azt vettem észre hogy a kép bal felső sarkán egy pixel először fehéren elkezdett villogni ezután olyan öt nap múlva fekete lett most pedig a kép közepén egy újj.pixel lett fekete. mi Lehet a hiba és mivel lehet orvosolni....?
"[freddy - 08-09 12:39]
Döglődik a DMD, nemsokára be fog halni még párszáz pixel, majd az összes.
Cserélni kell majd, eddig tartott.
Lehet benne 1076-6038 és 1076-6318 is ,előbbi 20k-ba utóbbi kb duplájába kerül.

http://diybulbs.com/?21,xga-dmd-chip
#209
 
freddy
2012-08-09 12:39
Hello van 1 Benq MP624-es projektorom kb.5éve megvan és hibátlanul müködött azt vettem észre hogy a kép bal felső sarkán egy pixel először fehéren elkezdett villogni ezután olyan öt nap múlva fekete lett most pedig a kép közepén egy újj.pixel lett fekete. mi Lehet a hiba és mivel lehet orvosolni....?
#208
 
batyo
2012-06-27 21:05
"Nekem olyan problémám lenne , van egy Aok-le32-es projektorom, és naggyon életlen a kép, ez mitől lehet, lehet rajta segiteni, vagy van valami program vagy valami, az a baj egy idő után megfájdúl a szemem tőle,meg igy elég gáz!
Előe is köszönöm!"[ladó - 06-27 10:35]
Húha, az nagyon szigorú márka, és most ne értsd félre, tisztán technológiai értelemben.
Optikailag a százas szög is bonyolultabb, a néhány fellelhető alkatrész valamelyike elszabadult benne , gondolom.
Ha egy baráti tanácsot elfogadsz, a szemorvos árát valami kevésbé távolkeleti vetítőre kellene költened.
#207
 
ladó
2012-06-27 10:35
Nekem olyan problémám lenne , van egy Aok-le32-es projektorom, és naggyon életlen a kép, ez mitől lehet, lehet rajta segiteni, vagy van valami program vagy valami, az a baj egy idő után megfájdúl a szemem tőle,meg igy elég gáz!
Előe is köszönöm!
#206
 
batyo
2012-06-15 14:35
"Sziasztok!

Hozzám került egy régebbi HP VP6120 DLP projektor. Visító hangot adott, gondoltam kideríttem mi lehet az oka. A forgó színtárcsa lett a hibás. Gondoltam ezt ki tudom cserélni, de alkatrészt nem találok. Egy szervízben lenne, de csak ha ők cserélik és kb. 50 eFt. A kérdésem az lenne, hogy be lehet szerezni valahonnan még ezt a színtárcsát? "[Mongoose - 06-14 16:55]
Bontott van 15k-ért.
batyo@projektor.hu
#205
 
Mongoose
2012-06-14 16:55
Sziasztok!

Hozzám került egy régebbi HP VP6120 DLP projektor. Visító hangot adott, gondoltam kideríttem mi lehet az oka. A forgó színtárcsa lett a hibás. Gondoltam ezt ki tudom cserélni, de alkatrészt nem találok. Egy szervízben lenne, de csak ha ők cserélik és kb. 50 eFt. A kérdésem az lenne, hogy be lehet szerezni valahonnan még ezt a színtárcsát?
#204
 
BrightLight
2012-06-10 12:47
"Sziasztok!
Vettem egy Benq ms513 tipusu projektrot. A kérdésem a következő ha veszek hozzá 3d alkalmas blue ray lejátszót 3d-s filmmel 3d-s benq szemöveggel tudom 3d-ben nézni? Vagy csak géppel lehetséges ez. Köszönöm. "[dobby - 06-06 19:59]
Sajnos ez direktben nem megy, mert ahhoz HDMI 1.4-es interfész kellene a projektoron, ami nincs neki.
Úgyhogy csak gépen keresztül.
#203
 
dobby
2012-06-06 19:59
Sziasztok!
Vettem egy Benq ms513 tipusu projektrot. A kérdésem a következő ha veszek hozzá 3d alkalmas blue ray lejátszót 3d-s filmmel 3d-s benq szemöveggel tudom 3d-ben nézni? Vagy csak géppel lehetséges ez. Köszönöm.
#202
 
batyo
2012-03-28 21:27
"az égő le van konyulva. újításért folyamodnék. jövő héten el is vinném, ha megmondod hová."[dus - 03-28 19:45]
Kapsz egy ctrl+c típusú levelet minden tudnivalóval, küldj emailt ide:
batyo@projektor.hu
#201
 
dus
2012-03-28 19:45
"Izzó vagy ballaszthiba.Vedd ki az izzót, nézd meg ( oldalt belátni a szellőzőnél) nincs-e felfúvódva, elferdülve, ilyesmi.
Úgy rémlik, az külső UV kamrás ( a foncsor hátsó végénél egy kis üvegbigyula oldalról bedugva ) , az is meghal néha.Ha döglött, újítjuk 25,5k-ért.
Ha nem tudod kideríteni,vagy nem látszik semmi gyanús, majd mi megfejtjük , az nálunk nem kerül pénzbe."[batyo - 03-26 20:45]
az égő le van konyulva. újításért folyamodnék. jövő héten el is vinném, ha megmondod hová.
#200
 
batyo
2012-03-28 16:57
"Az oldalt böngészve úgy érzem, nem vagyok elég képzett, hogy kicseréljem magamtól.
Budapesten élek, esetleg van lehetőség, hogy Önnél javíttassam?"[ricomester - 03-27 22:12]
Természetesen.
batyo@projektor.hu
#199
 
ricomester
2012-03-27 22:12
Az oldalt böngészve úgy érzem, nem vagyok elég képzett, hogy kicseréljem magamtól.
Budapesten élek, esetleg van lehetőség, hogy Önnél javíttassam?
#198
 
batyo
2012-03-27 21:15
"Tisztelt Batyo!

Olyan problémám merült fel, hogy van egy Samsung SP-L221 típusú projektorom, aminek az izzója 4700 óránál jár. Még nem írt ki semmi üzenetet, hogy a végét járná, de a 2500. óra óta tartok tőle, hogy ki kell cserélnem az izzót.
A kérdésem az volna, hogy lehetséges-e csak az izzót kicserélni benne, nem a teljes lámpa-modult, és ha igen, azt házilag meg tudom-e oldani?
Annyi látszik az izzó öregedéséből, hogy a fényerő már nem a régi, és ezáltal a színek ereje se, és a zöldes kontraszt kicsit erősebb, mint a többi. Egyéb gondja nincs, még mindig halk, kép-hiba sincs, a kép is éles.

A választ előre is köszönöm."[ricomester - 03-27 01:44]
Az izzócsere olyasmi, mint az olajcsere az autóban.
Megvárhatod az 5.000 órát, kérdés megvárják-e a polárszűrők is .
A zöldes árnyalatot az okozza, hogy a kék csatorna belépő szűrője kezdi feladni.
Ha kitartóan használod az öreg izzót, beég a panel is.Az ívhossz növekedése + a nyomás csökkenése a rövidebb hullámhosszak felé viszi az izzót, a végén már csak UV-t termel , az pedig éget ezt-azt.
A folyamat nem visszafordítható.
Az izzófelújítás MINDEN vetítőben működik, az, hogy meg tudod-e csinálni, magadnak kell eldöntened.

http://diybulbs.com/?12,250w-ac-lv

izzó van benne.


#197
 
ricomester
2012-03-27 01:44
Tisztelt Batyo!

Olyan problémám merült fel, hogy van egy Samsung SP-L221 típusú projektorom, aminek az izzója 4700 óránál jár. Még nem írt ki semmi üzenetet, hogy a végét járná, de a 2500. óra óta tartok tőle, hogy ki kell cserélnem az izzót.
A kérdésem az volna, hogy lehetséges-e csak az izzót kicserélni benne, nem a teljes lámpa-modult, és ha igen, azt házilag meg tudom-e oldani?
Annyi látszik az izzó öregedéséből, hogy a fényerő már nem a régi, és ezáltal a színek ereje se, és a zöldes kontraszt kicsit erősebb, mint a többi. Egyéb gondja nincs, még mindig halk, kép-hiba sincs, a kép is éles.

A választ előre is köszönöm.
#196
 
batyo
2012-03-26 20:45
"Üdvözlöm!
a 45-ös hozzászólással megegyező hibát tapasztalok az EPSON EB-X7-en.
arra nem ment válasz, ezért kérdezem megint, h mi lehet.
h ne kelljen keresgélned: bekapcsolom, power lámpa piros, 5-7 ms után a temp lámpa pirosan villog, és a ventilátor pörög mint a betyáranyja. se kép, se semmi. teendőt tudnál-e ajánlani, vagy alkatrész?
köszönöm a választ!"[dus - 03-26 19:51]
Izzó vagy ballaszthiba.Vedd ki az izzót, nézd meg ( oldalt belátni a szellőzőnél) nincs-e felfúvódva, elferdülve, ilyesmi.
Úgy rémlik, az külső UV kamrás ( a foncsor hátsó végénél egy kis üvegbigyula oldalról bedugva ) , az is meghal néha.Ha döglött, újítjuk 25,5k-ért.
Ha nem tudod kideríteni,vagy nem látszik semmi gyanús, majd mi megfejtjük , az nálunk nem kerül pénzbe.
#195
 
dus
2012-03-26 19:51
Üdvözlöm!
a 45-ös hozzászólással megegyező hibát tapasztalok az EPSON EB-X7-en.
arra nem ment válasz, ezért kérdezem megint, h mi lehet.
h ne kelljen keresgélned: bekapcsolom, power lámpa piros, 5-7 ms után a temp lámpa pirosan villog, és a ventilátor pörög mint a betyáranyja. se kép, se semmi. teendőt tudnál-e ajánlani, vagy alkatrész?
köszönöm a választ!
#194
 
batyo
2012-03-26 16:14
"Tisztelt Batyo!
DLP projektoros tv-hez keresek chipet. A Samsung csak optikaval szallitja, a keszulek aranal picit dragabban.
A TV tipusa Samsung SP-56K3HV , a DLP chip 1272-5003W CA5LYY. Kerdesem, tud-e segiteni a beszerzesben es ha igen, mit kell tennem??
Udv: Gabor"[Senogabi - 03-26 14:18]
Kedves Gábor !
Korábban is keresték már nálam, de a beszállítóm nem tart TV alkatrészt, csak vetítőt. Sajnos nem találtunk olyan vetítőt, amiben ezt a DMD-t használták volna.
#193
 
Senogabi
2012-03-26 14:18
Tisztelt Batyo!
DLP projektoros tv-hez keresek chipet. A Samsung csak optikaval szallitja, a keszulek aranal picit dragabban.
A TV tipusa Samsung SP-56K3HV , a DLP chip 1272-5003W CA5LYY. Kerdesem, tud-e segiteni a beszerzesben es ha igen, mit kell tennem??
Udv: Gabor
#192
 
batyo
2012-03-25 14:47
"A Projektor 2éve megvan és egész idő alatt ugyan az a PC-t és grafikus kártyát (Nvidia ASUS EN9600GT MATRIX 512Mb-s) használom,és ez a probléma múlthét vasárnap este egyik percről a másikra jelentkezett.
De az összes szín a helyén van,nincs elcsúszva még is ott az az "árnyékszerűség"."[Raizen - 03-23 16:39]
A hiba szempontjából mindegy mikor jelentkezett, megvizsgálni változatlanul azt kell , más forrásról is fennáll - e a jelenség.
Mivel a monitorok jelfeldolgozása teljesen más rendszerű, az, hogy monitoron nem látszik a hiba ,nem releváns.
A vetítőt kell tesztelni más forrásról, nem a kártyát . Biztosan találsz egy laptopot, amit rádughatsz.
Változatlanul fontos logikai láncszem, hogy a jelenség az OSD-n is látszik, vagy csak a külső jelen.
#191
 
Raizen
2012-03-23 16:39
"A VGA bemenet analóg, a színcsatornák jelét ( RGB ) és szinkronjelet tartalmaz.
Ha az egyik színcsatorna jele ( piros) késik , annak több oka is lehet, néha csak a csatlakoztatott eszközök inkompatibilitása okoz problémát. Néhány vetítő nem tolerálja az ATI kártyákat, például.
Ha más kártyával hajtva is előfordul, akkor a vetítő a ludas, ha csak ezt nem kedveli, egy firmwarefrissítéssel érdemes kezdeni.
Az OSD ( On Screen Display ) nem egy szakszó , szerintem."[batyo - 03-23 15:57]
A Projektor 2éve megvan és egész idő alatt ugyan az a PC-t és grafikus kártyát (Nvidia ASUS EN9600GT MATRIX 512Mb-s) használom,és ez a probléma múlthét vasárnap este egyik percről a másikra jelentkezett.
De az összes szín a helyén van,nincs elcsúszva még is ott az az "árnyékszerűség".
#190
 
batyo
2012-03-23 15:57
"Fogalmam sincs hogy mi az OSD.
A projektort egy VGA kábellel csatlakoztatom a PC-re,és nincs színhiba,csak minden kép,szöveg és grafika jobb oldalán van egy pirosas "árnyék",és minél nagyobb Hertz -re van állítva a képfrissítés (a képernyőfelbontás speciális beállítások-ban) annál feltűnőbb,(eddig 120Hertz-re volt állítva)jelenleg 60Hertz-s a frissítés,és így csak a nagyobb ábráknál látni ha fehér hátéren vannak.
Az S-videó bemenetre rákötöttem egy DVD-player -t scart kábellel,és ott nem észleltem a hibát.
"[Raizen - 03-23 12:39]
A VGA bemenet analóg, a színcsatornák jelét ( RGB ) és szinkronjelet tartalmaz.
Ha az egyik színcsatorna jele ( piros) késik , annak több oka is lehet, néha csak a csatlakoztatott eszközök inkompatibilitása okoz problémát. Néhány vetítő nem tolerálja az ATI kártyákat, például.
Ha más kártyával hajtva is előfordul, akkor a vetítő a ludas, ha csak ezt nem kedveli, egy firmwarefrissítéssel érdemes kezdeni.
Az OSD ( On Screen Display ) nem egy szakszó , szerintem.
#189
 
Raizen
2012-03-23 12:39
Fogalmam sincs hogy mi az OSD.
A projektort egy VGA kábellel csatlakoztatom a PC-re,és nincs színhiba,csak minden kép,szöveg és grafika jobb oldalán van egy pirosas "árnyék",és minél nagyobb Hertz -re van állítva a képfrissítés (a képernyőfelbontás speciális beállítások-ban) annál feltűnőbb,(eddig 120Hertz-re volt állítva)jelenleg 60Hertz-s a frissítés,és így csak a nagyobb ábráknál látni ha fehér hátéren vannak.
Az S-videó bemenetre rákötöttem egy DVD-player -t scart kábellel,és ott nem észleltem a hibát.
#188
 
batyo
2012-03-22 23:23
"Helló.
Na úgy néz ki mégsem a 3D-s kártya a hibás,mert rákötöttem egy monitort,és annál nem jelentkezett a probléma.
Rájöttem mért javult meg ideglenesen,mert a lámpacsere alatt lejjebb állítottam a képernyő beállításoknál a frekvenciát 120Hz -ről 75Hz-re.
Szóval mi lehet a gond a projektorommal(Acer X110)?"[Raizen - 03-21 16:30]
Ennyi infóból az EZO TV diagnosztizál.
Valami normális ( DVD, Bluray, mittudomén ) forrásról tesztelted a vetítőt ?
Esetleg a többi bemenetét ?
Az OSD is színhibás ?
#187
 
Raizen
2012-03-21 16:30
Helló.
Na úgy néz ki mégsem a 3D-s kártya a hibás,mert rákötöttem egy monitort,és annál nem jelentkezett a probléma.
Rájöttem mért javult meg ideglenesen,mert a lámpacsere alatt lejjebb állítottam a képernyő beállításoknál a frekvenciát 120Hz -ről 75Hz-re.
Szóval mi lehet a gond a projektorommal(Acer X110)?
#186
 
batyo
2012-03-21 11:22
"Úgy néz ki hogy rájöttem mi az oka,PC-re van kötve a projektor és a 3D-s kártyámon kinyúlt a hűtés."[Raizen - 03-21 10:15]
Ugye-ugye.
Mindent azonnal a vetítőre fogni nem szép.
#185
 
Raizen
2012-03-21 10:15
Úgy néz ki hogy rájöttem mi az oka,PC-re van kötve a projektor és a 3D-s kártyámon kinyúlt a hűtés.
#184
 
Raizen
2012-03-21 09:37
Helló.
Van egy Acer X110 -es projektorom és olyan problémám van vele,hogy párnapja meg jelenet egy piros és egy sárga duplázódás minden (betű,kép,ábra)mellet,mintha elcsúsztak volna a színek (DE mégis jók a színek),azt gondoltam hogy a lámpa csinálja,mert a végét járja,ezért kicseréltem mert párhete vettem csereégőt,de nem tűntek el,ezért visszaraktam a régi égőt(mondván hogy ha nem az égő hibája akkor használom míg ki nem ég)
és hihetetlen módon eltűntek,de ma amikor bekapcsoltam ismét megjelent.
Valaki tudna segiteni,hogy mi lehet az oka?
#183
 
faremido
2012-02-24 16:24
"Üdv!
Segitéget szeretnék kérni, a közeljövőben vásárolni szeretnék egy Optoma HD20 tipusú házimozi projektort, na most mennyezeti tartóval szeretném rögziteni, de hogyan tudom meg hogy melyik mennyezeti tartó való ehhez a projektorhoz?
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: csabi"[ - 02-24 12:30]
A mai mennyezeti tartók túlnyomó többsége univerzális, azaz (majdnem) minden projektorra felszerelhető, a dőlési szögek is állíthatók, továbbá a magasság is széles határok között állítható.
Az Optoma projektorokat különben az LSK Hungária árulja, ők tuti tanácsot tudnak adni, hogy mi az, ami biztos jó.
#182
 
batyo
2012-02-08 18:28
"Üdvözlök Mindenkit!

A következő problémában szeretném a segítségüket kérni:

Vásároltam egy SONY KP-41PZ1D típusú projektoros tv-t hibásan.
Az eladó által elmondottak alapján konvergencia ic problémája volt.
Kaptam hozzá 2 db használt ismeretlen eredetű konvergencia IC-t (STK 392 - 150) amit bele is tettünk.
Bekapcsoltuk, indítottunk automatikus konvergencia állítást, de a kék színt nem állította be tökéletesen.
Távirányító hiányában a szerviz menübe sem tudtam belépni.
A problémám most kezdődik:
A tv bekapcsolása után magától kikapcsol, valamikor 2,5 óra után valamikor 15 perc után.

Hol keressem a továbbiakban a problémát?

Segítségüket előre is köszönöm!"[pirok - 02-01 12:31]
CRT projektorokat az egy posttal ezelőtt említett kolléga javít.
#181
 
pirok
2012-02-01 12:31
Üdvözlök Mindenkit!

A következő problémában szeretném a segítségüket kérni:

Vásároltam egy SONY KP-41PZ1D típusú projektoros tv-t hibásan.
Az eladó által elmondottak alapján konvergencia ic problémája volt.
Kaptam hozzá 2 db használt ismeretlen eredetű konvergencia IC-t (STK 392 - 150) amit bele is tettünk.
Bekapcsoltuk, indítottunk automatikus konvergencia állítást, de a kék színt nem állította be tökéletesen.
Távirányító hiányában a szerviz menübe sem tudtam belépni.
A problémám most kezdődik:
A tv bekapcsolása után magától kikapcsol, valamikor 2,5 óra után valamikor 15 perc után.

Hol keressem a továbbiakban a problémát?

Segítségüket előre is köszönöm!
#180
 
batyo
2012-01-27 16:05
"Igen!Valaki azt a tippeli,hogy az IC ment ki benne !Ha így van hol lehetne ilyen tévéhez alkatrészt rendelni ha ebben tudna valahogy segíteni aszt meg köszönném !"[szilard28 - 01-26 10:33]
CRT projektort továbbra sem javítok, esetleg egy kollégám emailcímét tudom megadni:
info@kameradoktor.hu
#179
 
szilard28
2012-01-26 10:33
"Jól van, játszunk nyelvi megfejtőset.
Ha jól értem ,a kék színcsatorna képe elmozdult a másik kettőtől.
?"[batyo - 01-25 23:47]
Igen!Valaki azt a tippeli,hogy az IC ment ki benne !Ha így van hol lehetne ilyen tévéhez alkatrészt rendelni ha ebben tudna valahogy segíteni aszt meg köszönném !
#178
 
batyo
2012-01-25 23:47
"Ma megnéztem a lápákat benne mind a 3 világit mikor a képet nézem olyan mintha kékes árnyalatot adna a tárgyaknak az lehetséges,hogy a lápák rosszul vannak beállítva vagy más is lehet a probléma?"[szilard28 - 01-25 13:04]
Jól van, játszunk nyelvi megfejtőset.
Ha jól értem ,a kék színcsatorna képe elmozdult a másik kettőtől.
?
#177
 
szilard28
2012-01-25 13:04
"Úgy érted, konvergencia hiba ?"[batyo - 01-25 12:28]
Ma megnéztem a lápákat benne mind a 3 világit mikor a képet nézem olyan mintha kékes árnyalatot adna a tárgyaknak az lehetséges,hogy a lápák rosszul vannak beállítva vagy más is lehet a probléma?
#176
 
batyo
2012-01-25 12:28
"Sziasztok. Egy kérdés? Van nekem egy TOSHIBA projector 50PJ98G tévém. Képen árnyékképeket látni mi lehet a hiba oka? És szerintetek ez mekkora költség?Előre is köszönöm a választ."[szilard28 - 01-24 20:35]
Úgy érted, konvergencia hiba ?
#175
 
szilard28
2012-01-24 20:35
Sziasztok. Egy kérdés? Van nekem egy TOSHIBA projector 50PJ98G tévém. Képen árnyékképeket látni mi lehet a hiba oka? És szerintetek ez mekkora költség?Előre is köszönöm a választ.
#174
 
szines68
2012-01-06 15:14
Üdv mindenkinek! A rendszer a következő. CA BD65O lejátszó, 3X1 HDMI switcher, MITSUBISHI HC3800 projektor. Képátvitel KÁ-CSA 1.3 HDMI 10 méteres.A következő probléma szokott időnként előfordulni. A switcheren történt váltás során amikor a projektor érzékeli a jelet a kép elcsúszik jobbra és a bal szélénél kb 30 cm széles függőleges pirosas-fehér kockás felület jelenik meg. Csak a projektor lekapcsolásával és indításával lehet orvosolni. Ez csak blu-ray lemezzel tapasztalható. Irott lemeznél gyakrabban eredetinél néha./Avatar, Star Wars II./ Ez akkor is előfordult amikor a switchert kiiktattam a rendszerből és a projektoron a HDMI és komponens között történt a váltás. Valamint a tegnapi napon kétszer előfordult, hogy a switcheren történt váltás után a projektor automatikusan kikapcsolt. A segítséget előre is köszönöm. Géza.
#173
 
zsoltbalogh1@t-online.hu
2011-12-28 09:10
"Felhasználói kézikönyvben benne szokott lenni, hogy mi az alapértelmezett jelszó (ha ez igazából a gyerekzár). Olyan szokott lenni, mint 1-2-3-4, vagy 9-9-9-9, esetleg 0-0-0-0."[fhorvath - 12-27 21:43]
Szia! köszi a segítséget, de nem lehet számokat beütni, csak jobbra, balra, fel, le és az enter és ezek variációja. Nem a gyári pasword-re vagyok kíváncsi, hanem az általam kreált, de meg nem jegyzettet kellene feltörni.
előre is köszi a segítséget, üdv Zsola
#172
 
fhorvath
2011-12-27 22:21
"Halódik az izzó.
A ballaszt úgy ítéli meg, hogy nem ér el elegendő íváramot az ere szabott időn belül.
"Bemelegítve" hamarabb felfut az áram és már nem dobja le a védelem."[batyo - 12-27 22:03]
Köszi a választ.
Nem jó hír, bár lehetett volna rosszabb is.
#171
 
batyo
2011-12-27 22:03
"Sziasztok,

Van egy kb. 3 éves Panasonic PT-AH 1000 projektorom. Néhány hónapja azt csinálja, hogy bekapcsolás után egy-két perccel kikapcsol, és csak néhány perc múlva lehet újra bekapcsolni (vagy ha a hálózati dugót ki-be dugom).
Ezt még két-három alkalommal megcsinálja, filmet nézni csak ezt követően lehet, mert ezután már nem kapcsol ki.
Mi lehet a baj?

Előre is köszi,
"[fhorvath - 12-27 21:41]
Halódik az izzó.
A ballaszt úgy ítéli meg, hogy nem ér el elegendő íváramot az ere szabott időn belül.
"Bemelegítve" hamarabb felfut az áram és már nem dobja le a védelem.
#170
 
fhorvath
2011-12-27 21:43
"sziasztok!
Vettem egy Sony VPL-ES2-s projektort, és a beállítás közben véletlenül aktiváltam a password-öt.
Így a bekapcsolás után kódot kér, amit persze nem tudok.
Ki lehet-e kapcsolni otthon, vagy irány a szervíz?

üdv. Zsola"[zsoltbalogh1@t-online.hu - 12-27 12:36]
Felhasználói kézikönyvben benne szokott lenni, hogy mi az alapértelmezett jelszó (ha ez igazából a gyerekzár). Olyan szokott lenni, mint 1-2-3-4, vagy 9-9-9-9, esetleg 0-0-0-0.
#169
 
fhorvath
2011-12-27 21:41
Sziasztok,

Van egy kb. 3 éves Panasonic PT-AH 1000 projektorom. Néhány hónapja azt csinálja, hogy bekapcsolás után egy-két perccel kikapcsol, és csak néhány perc múlva lehet újra bekapcsolni (vagy ha a hálózati dugót ki-be dugom).
Ezt még két-három alkalommal megcsinálja, filmet nézni csak ezt követően lehet, mert ezután már nem kapcsol ki.
Mi lehet a baj?

Előre is köszi,
#168
 
zsoltbalogh1@t-online.hu
2011-12-27 12:36
sziasztok!
Vettem egy Sony VPL-ES2-s projektort, és a beállítás közben véletlenül aktiváltam a password-öt.
Így a bekapcsolás után kódot kér, amit persze nem tudok.
Ki lehet-e kapcsolni otthon, vagy irány a szervíz?

üdv. Zsola
#167
 
batyo
2011-12-20 14:30
"sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy ha használtan veszek projit és az kiírja hogy a lámpát 195 órát használták az valós? vagy be lehet valahogy csapni a rendszert?"[Giovanni1985 - 12-19 18:47]
Nullázható bármikor.
a,Minőségi( bb) gépeken az összes izzóidő és a nullázások száma kiolvasható szervizmenüből.
b,Vásárolj megbízható forrásból.
#166
 
Giovanni1985
2011-12-19 18:47
sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy ha használtan veszek projit és az kiírja hogy a lámpát 195 órát használták az valós? vagy be lehet valahogy csapni a rendszert?
#165
 
batyo
2011-11-30 09:41
"Üdv.mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem:
Két hónapja vettem egy sony VPL-ES1 projektort,elvileg új égővel.Eddig tökéletesen működött,de a héten megjelent a vászon jobb szélén,és középtájt egy-egy kék folt,ami szép lassan terjed.Jelenleg a kép 20%át érinti.
Mi lehet a gond?"[Bubo - 11-26 19:07]
A folt színe érdekes.
Ha sárgás-zöldes, akkor kezd beégni a kék csatorna polárja,ne használd tovább, mert beégeti a panelt.
Lilás foltnál a helyzet ugyanaz, a zöld csatira nézve.
#164
 
Mate
2011-11-27 20:29
Üdvözlet mindenkinek!

Szeretnék vásárolni egy lámpa modul-t amibe kiégett az izzó! Sehol nem találok ilyet...:S
Természetesen az fontos hogy a foncsor ép legyen!(a márka és a típus mindegy, a méreteket pedíg egyeztetjük)
Kérek mindenkit akinek van lecserélt lámpamodulja és megfelel az elvárásaimnak, jelentkezzen a: ma1529@vipmail.hu email címre

Nekem megoldódna a problémám, mert vettem egy modul nélküli projit, az eladó pedig jól jár mert lesz egy kis pénze pluszba...

Előre is köszönöm

Üdv.:Máté
#163
 
Bubo
2011-11-26 19:07
Üdv.mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem:
Két hónapja vettem egy sony VPL-ES1 projektort,elvileg új égővel.Eddig tökéletesen működött,de a héten megjelent a vászon jobb szélén,és középtájt egy-egy kék folt,ami szép lassan terjed.Jelenleg a kép 20%át érinti.
Mi lehet a gond?
#162
 
batyo
2011-11-13 22:35
"Üdv!

A javításhoz az egész projektorra szükséged van, vagy elég csak a lámpamodul? Hogyan tudom eljuttatni hozzád?

Köszi

Csaba"[ackcsaba - 11-13 21:37]
Elég a lámpamodul, van mibe próbálni.
Bp-en szervizpont üzemel, vidéken pedig 2643 postahivatal .
Cím, telefon emailben kapható.
batyo@projektor.hu
#161
 
ackcsaba
2011-11-13 21:37
"Az izzó nyomásvesztése miatt a ballaszt túlfeszültségre kapcsol le.
11 órát ment a nullázás óta, esetleg visszahűtés nélkül kapcsolták ki.
25,5k az izzó felújítása."[batyo - 11-12 09:41]
Üdv!

A javításhoz az egész projektorra szükséged van, vagy elég csak a lámpamodul? Hogyan tudom eljuttatni hozzád?

Köszi

Csaba
#160
 
batyo
2011-11-12 09:41
"Üdv!
Nemrégiben hozzájutottam egy TAXAN U6-112 projektorhoz. A készüléknek egyetlen hibája van, mégpedig, hogy a bekapcsolástól számított 10-15 perc után minden előjel nélkül kikapcsol, és kb 15-20 perc múlva lehet bekapcsolni. Az izzó 11 órát ment eddig összesen. Mi lehet a probléma, javítható-e?"[ackcsaba - 11-11 18:29]
Az izzó nyomásvesztése miatt a ballaszt túlfeszültségre kapcsol le.
11 órát ment a nullázás óta, esetleg visszahűtés nélkül kapcsolták ki.
25,5k az izzó felújítása.
#159
 
ackcsaba
2011-11-11 18:29
Üdv!
Nemrégiben hozzájutottam egy TAXAN U6-112 projektorhoz. A készüléknek egyetlen hibája van, mégpedig, hogy a bekapcsolástól számított 10-15 perc után minden előjel nélkül kikapcsol, és kb 15-20 perc múlva lehet bekapcsolni. Az izzó 11 órát ment eddig összesen. Mi lehet a probléma, javítható-e?
#158
 
BrightLight
2011-10-22 00:48
"Üdv,

Szerintetek melyik a jobb projektor?

Acer P5260E vs Acer X110

előre is köszi a véleményeket."[jamdom - 10-21 12:51]
Mozira egyik sem való, de egyébkét az X110 csak natív SVGA felbontású, a P5260 pedig XGA.
Ez el is dönti a kérdést az adott esetben.
#157
 
jamdom
2011-10-21 12:51
Üdv,

Szerintetek melyik a jobb projektor?

Acer P5260E vs Acer X110

előre is köszi a véleményeket.
#156
 
bogilevisüni
2011-10-14 23:32
Sziasztok!
Hosszú idő után eldöntöttem, hogy a tv-s filmnézést felváltom projektorosra, így számomra minden információ segítség. Sokat olvasgattam számos oldalon és a végén egy Optoma HD 33 mellett tettem le a voksot. Nálatok hallottam róla először. Fontos szempont volt, a full HD és a 3D. A végső elhatározás azután született meg, hogy elolvastam róla egy részletes tesztet és az ára is jónak tűnt. Elnézést, ha kérdéseim banálisak lesznek!
1. Ár/érték arányban milyen méretű és minőségű vásznat érdemes venni hozzá, ha kb. 5 méterről szeretnénk nézni?
2. Lehet-e kapni kb. 6-8 méter hosszúságú HDMI 1.4 kábelt és ráadásul olyat, melynek csatlakozóját utólag is fel lehet szerelni? (A kábelcsatorna mérete nem teszi lehetővé, hogy csatlakozóval együtt be lehessen fűzni.)
3. Bármilyen szemüveg megfelel hozzá vagy csak Optoma 3D (esetleg RF)?
4. Bármilyen Optoma, mennyezetre szerelhető tartó megfelel hozzá?
Elsőre talán ennyi. Remélem lesz türelmetek megválaszolni!
Előre is köszönöm,
BogiLeviSüni


#155
 
batyo
2011-10-09 10:32
"Üdv mindenkinek.
Segítségre lenne szükségem.Az Epson EB-W7 projektor D-sub 15-ös komponens bemenet Y,Pb,Pr vagy YUV mert tudtommal az egyik analóg a második digitális és nem tudom hogy összeköthető e a WD tv Live media player komponens kimenetelével.A Sony Vpl CS5-ös projektorral nem működik.A Benq EW2420 monitorral RCA-VGA kábellel tökéletesen Működik.Köszi előre is a választ."[sarkozi - 10-08 18:49]
A WD Live YPbPr komponens kimenetet szolgáltat.
A vetítők alapból RGB-re vannak konfigurálva, ez a menüből ( legtöbb gépen) átváltható YPbPr - re.
Ettől még persze nem biztos, hogy fel tudja dolgozni a jelet, a WD kimeneti felbontását hozzá kell állítani a vetítő képességeihez.
Ez A WD menüjéből megtehető.
Minden komponens szabvány analóg, digitális jel a HDMI csatlakozón nyerhető ki a WD-ből,de a felsorolt vetítők egyikén sincsen digitális ( HDMI vagy DVI ) bemenet.
#154
 
sarkozi
2011-10-08 18:49
Üdv mindenkinek.
Segítségre lenne szükségem.Az Epson EB-W7 projektor D-sub 15-ös komponens bemenet Y,Pb,Pr vagy YUV mert tudtommal az egyik analóg a második digitális és nem tudom hogy összeköthető e a WD tv Live media player komponens kimenetelével.A Sony Vpl CS5-ös projektorral nem működik.A Benq EW2420 monitorral RCA-VGA kábellel tökéletesen Működik.Köszi előre is a választ.
#153
 
BrightLight
2011-09-30 19:03
"Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy vettem egy Acer H5360BD-t és composit kábellel rákötöttem egy xbox360-ra, de a SBS 3d-re állított játékokat nem kezeli. Vegyek a HDMI (1.4) kábelt és azzal próbáljam, vagy lehet, hogy nem ismeri ezt a jelet?"[messiass - 09-21 18:32]
A H5360BD tudja a HDMI 1.4-et, úgyhogy azt kéne használnod. Nagyon meg lennék lepve, ha a kompozit csatin át tudnád vinni az SBS 3D jelet - ez ugyanis szó szerint "képtelenség". Ugyanis a projektor a kompozit bemenetéről semmiképpen nem tudja kezelni ezt a jelet.
#152
 
batyo
2011-09-29 10:38
"sziasztok!
Szeretnek kerni egy kis segitseget valakitol! Hozzam kerult egy viewsonic pj558d tipusu projektor. Probaltam hasznalatba tenni, de amikor vga kabellel rakotottem laptopra es hasznalni szerettem volna a kovetkezo hibajelenseg jott: atvalt kekesre a kepernyo szine, latszik minden csak nagyon kek a kep, valamint lelog a laptop kepernyoje a kivetitett kepen es nem tudok mit csinalni vele, hogy az egesz kep latszodjon, jobbra van csuszva az egesz es bal oldalon egy fuggoleges csik lathato az egesz kepernyon! Lehetseges, hogy rossz a vga csatkakozo vagy valami beallitasi problema? Nem igazan vagyok otthon benne ezert kernek egy kis segitseget!
Elore is koszonom szepen!
"[chris911 - 08-21 05:34]
Bocs, nem láttam a postot.
A VGA bemenet van rossz szabványra konfigurálva, egyszerű beállítási probléma , menüből kezelhető.
#151
 
messiass
2011-09-21 18:32
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy vettem egy Acer H5360BD-t és composit kábellel rákötöttem egy xbox360-ra, de a SBS 3d-re állított játékokat nem kezeli. Vegyek a HDMI (1.4) kábelt és azzal próbáljam, vagy lehet, hogy nem ismeri ezt a jelet?
#150
 
chris911
2011-08-21 05:34
sziasztok!
Szeretnek kerni egy kis segitseget valakitol! Hozzam kerult egy viewsonic pj558d tipusu projektor. Probaltam hasznalatba tenni, de amikor vga kabellel rakotottem laptopra es hasznalni szerettem volna a kovetkezo hibajelenseg jott: atvalt kekesre a kepernyo szine, latszik minden csak nagyon kek a kep, valamint lelog a laptop kepernyoje a kivetitett kepen es nem tudok mit csinalni vele, hogy az egesz kep latszodjon, jobbra van csuszva az egesz es bal oldalon egy fuggoleges csik lathato az egesz kepernyon! Lehetseges, hogy rossz a vga csatkakozo vagy valami beallitasi problema? Nem igazan vagyok otthon benne ezert kernek egy kis segitseget!
Elore is koszonom szepen!
#149
 
batyo
2011-08-04 23:51
"Biztos, hogy az lcd-k csusztak el, ezt is én állítottam be de csak egy pixelsorért nem szívesen szedem szét... Nec vt560 ba van szervízmenü?"[gabo0905 - 08-04 22:50]
Abban sincs.
#148
 
gabo0905
2011-08-04 22:50
"Tehát akkor mechanikusan,épp most írtam le.
Tudod, old school szerviz módszer, szétszed, beállít összerak. Semmi szervizmenü, csak csavarhúzó.
"[batyo - 08-04 18:04]
Biztos, hogy az lcd-k csusztak el, ezt is én állítottam be de csak egy pixelsorért nem szívesen szedem szét... Nec vt560 ba van szervízmenü?
#147
 
batyo
2011-08-04 18:04
"Tehát akkor hogy tudom beállítani? "[gabo0905 - 08-04 14:54]
Tehát akkor mechanikusan,épp most írtam le.
Tudod, old school szerviz módszer, szétszed, beállít összerak. Semmi szervizmenü, csak csavarhúzó.
#146
 
gabo0905
2011-08-04 14:54
"Az csak mechanukusan konvergálható.
ELŐTTE :
A színcsatornák kitakarásával ( mindíg kettőt egyszerre ) kideríthető,hogy ténylegesen konvergencia hiba, vagy kontroller ghosting. Utóbbit sokan tévesztik össze a konv.hibával."[batyo - 08-04 14:07]
Tehát akkor hogy tudom beállítani?
#145
 
batyo
2011-08-04 14:07
"NEC vt46"[gabo0905 - 08-04 10:54]
Az csak mechanukusan konvergálható.
ELŐTTE :
A színcsatornák kitakarásával ( mindíg kettőt egyszerre ) kideríthető,hogy ténylegesen konvergencia hiba, vagy kontroller ghosting. Utóbbit sokan tévesztik össze a konv.hibával.
#144
 
gabo0905
2011-08-04 10:54
"Biztosan van típusa is."[batyo - 08-04 10:01]
NEC vt46
#143
 
batyo
2011-08-04 10:01
"Van egy NEC projektorom. A piros szín egy pixellel elvan csúszva. A kérdésem az lenne, hogy a szerviz menüt, hogy lehet előhívni, hogy beállítsam? Válaszokat előre is köszönöm!"[gabo0905 - 08-03 14:41]
Biztosan van típusa is.
#142
 
gabo0905
2011-08-03 14:41
Van egy NEC projektorom. A piros szín egy pixellel elvan csúszva. A kérdésem az lenne, hogy a szerviz menüt, hogy lehet előhívni, hogy beállítsam? Válaszokat előre is köszönöm!
#141
 
batyo
2011-08-01 17:33
"Köszönöm szépen a segítséget, de nem volt áramszünet, mert a gép (Számítógép) az ment rendesen tovább, csak a projektoron ment el a kép. :("[MaciG - 07-31 15:43]
1, Az izzó 0,1 mp áramszünettől is lekapcsol, mert az ív kialszik, a PC azt meg sem érzi.
2, Meghalnia is kb ugyanennyi időbe telik, ez volt a második mondat.

Vagyis,CSAK, ha a visszahűtési ciklus után sincs fény, akkor van szervi baja.
31k-ba kerül az izzócsere, ha mégis meghalt volna.
#140
 
MaciG
2011-07-31 15:43
"Áramszünet volt. A gép megpróbálja újragyújtani az izzót, de le kell fusson a visszahűtési ciklus. Megvárod, türelmesen, míg befejezi a hűtést és újra kapcsolható. Ha nem, az gáz, akor szervi baja van ( izzó/ ballaszt )."[batyo - 07-28 14:01]
Köszönöm szépen a segítséget, de nem volt áramszünet, mert a gép (Számítógép) az ment rendesen tovább, csak a projektoron ment el a kép. :(
#139
 
batyo
2011-07-29 10:13
"Szevasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy Panasonic projektorom és a tetőablak alatti polcra raktam filmezés után és sajnos az ablak nem tömített eléggé és rácsepegett az eső. Ahogy néztem természetesen a gombok mellett befolyt a víz. Szét is szedtem és a mikrokapcsolókat kifújattam illetve WD40-el kicsit bekentem.
A problémám az, hogy nem minden gombra érzékeny a masina, vagy például a dőlésszögre állítom folyamatosan elkezd negatív irányba állítódni. Takarítgassam még egy kicsit fújjam kontaktsprével vagy inkább szervíz? Egyébként működik "rendesen" minden. "[beczga - 07-28 16:24]
1,Kapcsold ki a menüben az auto keystone funkciót.
2, A beragadt keystone gomb vélhetően kiszárad majd üzem közben, Ha nem, szerviz.

#138
 
beczga
2011-07-28 16:24
Szevasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy Panasonic projektorom és a tetőablak alatti polcra raktam filmezés után és sajnos az ablak nem tömített eléggé és rácsepegett az eső. Ahogy néztem természetesen a gombok mellett befolyt a víz. Szét is szedtem és a mikrokapcsolókat kifújattam illetve WD40-el kicsit bekentem.
A problémám az, hogy nem minden gombra érzékeny a masina, vagy például a dőlésszögre állítom folyamatosan elkezd negatív irányba állítódni. Takarítgassam még egy kicsit fújjam kontaktsprével vagy inkább szervíz? Egyébként működik "rendesen" minden.
#137
 
batyo
2011-07-28 14:01
"üdv.

Van nekem egy Nec lt25-ös projektorom. Tegnap filmezés közben egyszer csak elment a kép, de a projektor ment tovább (vagyis a ventilátor tuti, mert ugyanúgy zúgott) és egy status feliratú lámpa elkezdett zölden villogni. Azóta hiba kapcsolom be/ki kép az nincs csak a zöld power led mellett zölden villog a status led is. :S Valaki esetleg tudja ,hogy ez mitől lehet?"[MaciG - 07-27 11:46]
Áramszünet volt. A gép megpróbálja újragyújtani az izzót, de le kell fusson a visszahűtési ciklus. Megvárod, türelmesen, míg befejezi a hűtést és újra kapcsolható. Ha nem, az gáz, akor szervi baja van ( izzó/ ballaszt ).
#136
 
MaciG
2011-07-27 11:46
üdv.

Van nekem egy Nec lt25-ös projektorom. Tegnap filmezés közben egyszer csak elment a kép, de a projektor ment tovább (vagyis a ventilátor tuti, mert ugyanúgy zúgott) és egy status feliratú lámpa elkezdett zölden villogni. Azóta hiba kapcsolom be/ki kép az nincs csak a zöld power led mellett zölden villog a status led is. :S Valaki esetleg tudja ,hogy ez mitől lehet?
#135
 
Konrad
2011-05-02 17:03
Segítséget szeretnék kérni.

Van egy SANYO PLC-XU-51 projektorom. A minap be szerettem volna kapcsolni filmnézéshez. De mikor elindítottam felpörögtek a ventilátorok, de az izzó nem kapcsolt be. Kis szünet, majd piros lámpa világít a WARNING felirat mellett.
Mikor utoljára ment, kb 1 hónap. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges e, hogy az izzó ment tönkre benne.
Esetleg, valami más probléma? Továbbá, hová tudnám vinni szervizbe, megnézetni.

Várom a választ.
#134
 
batyo
2011-04-18 16:58
"Sziasztok!

Olyan problémával küzdök, hogy izzókat cseréltem Sanyo PLC XF-42-es típusú projektoromban és a fényerővel nem vagyok megelégedve. Szinte alig látszik a kép. Eredeti gyáriak az izzók. Találkozott már valaki ilyennel?"[Stonehead - 04-18 09:35]
Olyannal még nem, hogy az új izzók kevésbé fényesek,mint a régiek, olyannal igen, hogy tisztítani kellett volna az optikát.
Az egy fényágyú, ha tiszta az optikája és újak az izzók, pirítania kell a vásznat.
#133
 
Stonehead
2011-04-18 09:35
Sziasztok!

Olyan problémával küzdök, hogy izzókat cseréltem Sanyo PLC XF-42-es típusú projektoromban és a fényerővel nem vagyok megelégedve. Szinte alig látszik a kép. Eredeti gyáriak az izzók. Találkozott már valaki ilyennel?
#132
 
vazallus
2011-04-17 11:11
"A ballasztot, amennyiben szabályozható, hozzá kell állítani az izzóhoz. Az új izzók áramfelvétele magasabb, az öregedő ballasztok néha nem tudják már teljesen kihajtani az új izzót.
Ha nem szabályozható a balaszt, akkor eljött a csere ideje, eddig tartott.
Az optika tisztítása is csodákra képes."[batyo - 04-12 20:39]
Köszi a tanácsot ! Üdv.
#131
 
batyo
2011-04-12 20:39
"Sziasztok!
Van egy Thomson 44DLP540 projektoros tévém ,amin nemrég cseréltem lámpát már másodjára, első alkalommal minden tökéletes volt, most viszont a kép élessége nem tökéletes ,mondhatnám nappal alig látható. Mi lehet az oka? Segítségetek előre is köszönöm. Üdv."[vazallus - 04-11 15:03]
A ballasztot, amennyiben szabályozható, hozzá kell állítani az izzóhoz. Az új izzók áramfelvétele magasabb, az öregedő ballasztok néha nem tudják már teljesen kihajtani az új izzót.
Ha nem szabályozható a balaszt, akkor eljött a csere ideje, eddig tartott.
Az optika tisztítása is csodákra képes.
#130
 
vazallus
2011-04-11 15:03
Sziasztok!
Van egy Thomson 44DLP540 projektoros tévém ,amin nemrég cseréltem lámpát már másodjára, első alkalommal minden tökéletes volt, most viszont a kép élessége nem tökéletes ,mondhatnám nappal alig látható. Mi lehet az oka? Segítségetek előre is köszönöm. Üdv.
#129
 
SimonTower
2011-04-01 17:14
Sziasztok!
Van egy LG-ah215-ös projektorom. 720p-s, 1800Lumen. Tökéletesen működik, a képe nagyon tetszik, de lenne két "problémám" vele.
Az egyik, hogy a feketét nem érzem túl feketének, mondjuk egy TN paneles monitorhoz képest jóval világosabb. A szoba természetesen korom sötét. Ha teljesen fekete képernyőt csinálok, akkor is eléggé szürke szegény. A Brightness/kontraszt párost 0-ra rakva is soknak érzem, pedig még eco módban is vagyok. A képszélesség 200cm.
A másik gondom lehet, hogy összefügg vele. A kép fölött a plafonra, a kép mellé jobbra, és a kép feléig beérve enyhe kiszűrődő fényt látok, ami megvilágítja a falakat. Egyértelműen az optikán keresztül jön, nagyításnál a megvilágított terület is növekszik. Valamivel kevesebb a fény a falakon, mint a kép "feketéje".

Mindössze annyi lenne a kérdésem, hogy ez normális dolog-e ettől a géptől.(Arra gondoltam az optika elé készítenék egy papírmaszkot,amennyiben ez normális.)
#128
 
Veris
2011-04-01 10:05
"batyo@projektor.hu
batyo@icedsl.hu"[batyo - 03-31 20:32]
Köszönöm az eddigi segítséget. Gondoltam, mielőtt megutaztatom az ország túloldalára a gépet, szétszedem.
Valóban nem a legegyszerűbb lepattintani (Nextral) a tetőt az előlapról, mert nem csak egy egyszerű kis fog akad be, hanem mintegy szendvicsbe csúszik be az előlap, + még a fog a középre becsúszó részen, amihez célszerszámot kellett applikálni, mert nem akartam eltörni. Lepróbáltam a ventilátort, amihez kihúztam a vezeték dugóját. Működött. Visszadugtam, bekapcsoltam - közben hajszárítóval (hideg fokozat) is hűtöttem. A Ventilátor, ami még szétszedés előtt nem indult be, most elindult a melegedés bizonyos fázisában - mértem is a feszültséget. végül újra lehúztam az érintkezőt, kontakt spray-vel befújtam mindkét oldalt, visszaraktam mindent a helyére, összeraktam, és lepróbáltam. Működik rendesen. Lehet, hogy ráijesztettem. Most egyelőre tehát nem utazik a kicsike (és remélem nem is fog.)
#127
 
batyo
2011-03-31 20:32
"Akkor marad a javíttatás. Az elérhetőséged kellene."[Veris - 03-31 14:47]
batyo@projektor.hu
batyo@icedsl.hu
#126
 
Veris
2011-03-31 14:47
"A 2. sz ventillátor halt meg, az, amelyik a ballasztot hűti.A visszajelző áramkörei sérülnek, néha csak bent a ventillátorban, néha az alaplapon is.

Mivel ilyenkor le van tiltva az izzó/ színkerék/ stb,nem tudni az izzó megúszta-e, vélhetőleg igen.Nem tudom, milyen előzménye lehet a gázvesztésnek, nem szoktak szólni az izzók előtte.

Ezek spéci ,nagy légtömeg-szállítású ventillátorok, eszedbe ne jusson valami PC ventit belerakni , ( ez 3 vezetékes, amúgy sem tudnád egyszerűen :) azoktól gombócba olvad a gép. Sanszos, hogy az alaplapi driver FET is halott, legjobb lenne műhelyasztalra tenni valahol.
Valamelyik tőcsavar csonkja törött le , az zörög, nem ártana kiszedni.
Nálam ez 10k körül fog fájni, viszonyításképpen, ha ép az izzó.

batyo"[batyo - 03-31 13:17]
Akkor marad a javíttatás. Az elérhetőséged kellene.
#125
 
batyo
2011-03-31 13:17
"Köszönöm a segítséget. Leírom, mit csinál a három led a bekapcsolás és az autómatikus leállás során.
Amikor bekapcsolom, akkor egy pillanatra mindhárom led sárgán felvillan, majd kialszik. A power led zöld villogóba vált. Egyre lassabban villog a bemelegedésig, majd folyamatos zölden világít. Kb 20 másodpercig minden OK. Ezek után a kép elsötétül, és ezzel egyidőben a power led kialszik, és a lamp és temp led vörösen ég a kikapcsolás végét jelző szignálig. Akkor mindhárom egyszerre sárgán felvillan, majd kialszik. Az érdekes, hogy az első ventillátor meg se moccan. A projektor kb 100 órát, ha mehetett eddig összesen, tehát igen keveset használt. Ha a gáz elment volna az izzóból, annak ilyen hirtelen kellett jelentkeznie? Előtte soha nem kapcsolt ki magától. Egy héttel az első problémás eset előtt még használtuk kb. két órán keresztül, de semmi gond nem volt vele.
Van még egy: valami kis dolog (hallásra, olyan negyed gyufaszálnyi, nem fémes) zörög benne már több ideje (ahogy a fórumban is említett valami hasonlót egy BENQ-s), pedig nem ejtettük le. Eddig nem okozott semmi problémát. "[Veris - 03-30 21:27]
A 2. sz ventillátor halt meg, az, amelyik a ballasztot hűti.A visszajelző áramkörei sérülnek, néha csak bent a ventillátorban, néha az alaplapon is.

Mivel ilyenkor le van tiltva az izzó/ színkerék/ stb,nem tudni az izzó megúszta-e, vélhetőleg igen.Nem tudom, milyen előzménye lehet a gázvesztésnek, nem szoktak szólni az izzók előtte.

Ezek spéci ,nagy légtömeg-szállítású ventillátorok, eszedbe ne jusson valami PC ventit belerakni , ( ez 3 vezetékes, amúgy sem tudnád egyszerűen :) azoktól gombócba olvad a gép. Sanszos, hogy az alaplapi driver FET is halott, legjobb lenne műhelyasztalra tenni valahol.
Valamelyik tőcsavar csonkja törött le , az zörög, nem ártana kiszedni.
Nálam ez 10k körül fog fájni, viszonyításképpen, ha ép az izzó.

batyo
#124
 
Veris
2011-03-30 21:27
"Döglődhet a ventillátorod, de elmehetett a gáztöltés az izzóból is, ha leírod a három LED mit mutat kikapcs után, megpróbálhatjuk távgyógyászni."[batyo - 03-28 19:38]
Köszönöm a segítséget. Leírom, mit csinál a három led a bekapcsolás és az autómatikus leállás során.
Amikor bekapcsolom, akkor egy pillanatra mindhárom led sárgán felvillan, majd kialszik. A power led zöld villogóba vált. Egyre lassabban villog a bemelegedésig, majd folyamatos zölden világít. Kb 20 másodpercig minden OK. Ezek után a kép elsötétül, és ezzel egyidőben a power led kialszik, és a lamp és temp led vörösen ég a kikapcsolás végét jelző szignálig. Akkor mindhárom egyszerre sárgán felvillan, majd kialszik. Az érdekes, hogy az első ventillátor meg se moccan. A projektor kb 100 órát, ha mehetett eddig összesen, tehát igen keveset használt. Ha a gáz elment volna az izzóból, annak ilyen hirtelen kellett jelentkeznie? Előtte soha nem kapcsolt ki magától. Egy héttel az első problémás eset előtt még használtuk kb. két órán keresztül, de semmi gond nem volt vele.
Van még egy: valami kis dolog (hallásra, olyan negyed gyufaszálnyi, nem fémes) zörög benne már több ideje (ahogy a fórumban is említett valami hasonlót egy BENQ-s), pedig nem ejtettük le. Eddig nem okozott semmi problémát.
#123
 
batyo
2011-03-28 19:38
"Autómatikus kikapcsolás probléma. Gondom van. Van egy BENQ MP721c projektorom. Eddig semmi baja nem volt. Sohasem kapcolt ki. A fiam véletlenül kihúzta a hálózati csatlakozót. Utána gyorsan visszadugta és bekapcsolta a gépet (hogy menjen a hűtése). Azóta, amikor bekapcsoljuk, beáll a gép, és vetít, de 1 percen belül kivillan pirosan a temp és a lamp led, és autómatikusan leáll (újra és újra). Megnéztem, két ventillátor van benne. Hátul, amelyik rövid időn belül bekapcsol, és elöl, amelyik ez előtt nem tudom mit csinált, mert soha nem néztem, de most nem kapcsol be. Mi lehet a baja? Tudok-e rajta magam segíteni? Ha nem, akkor hova lenne érdemes elvinni? Köszönöm a segítséget."[Veris - 03-26 20:52]
Döglődhet a ventillátorod, de elmehetett a gáztöltés az izzóból is, ha leírod a három LED mit mutat kikapcs után, megpróbálhatjuk távgyógyászni.
#122
 
Veris
2011-03-26 20:52
Autómatikus kikapcsolás probléma. Gondom van. Van egy BENQ MP721c projektorom. Eddig semmi baja nem volt. Sohasem kapcolt ki. A fiam véletlenül kihúzta a hálózati csatlakozót. Utána gyorsan visszadugta és bekapcsolta a gépet (hogy menjen a hűtése). Azóta, amikor bekapcsoljuk, beáll a gép, és vetít, de 1 percen belül kivillan pirosan a temp és a lamp led, és autómatikusan leáll (újra és újra). Megnéztem, két ventillátor van benne. Hátul, amelyik rövid időn belül bekapcsol, és elöl, amelyik ez előtt nem tudom mit csinált, mert soha nem néztem, de most nem kapcsol be. Mi lehet a baja? Tudok-e rajta magam segíteni? Ha nem, akkor hova lenne érdemes elvinni? Köszönöm a segítséget.
#121
 
batyo
2011-03-26 17:56
"Üdvözlöm a segítőkész hozzáértőket.
Minap bedöglött az anyósomék CRT Projektoros televíziója.
A márkája Toshiba 40PW03G.
A jelenség a következő.
Bal oldalon elcsúszott a kép (szellemképes).Viszont jobb oldalon tökéletes.
Nem vagyok műszerész, de ha csak valamit ki kell cserélni akkor szeretném én kicserélni, gondolok itt ellenállás, vagy elkó. Felteszek egy képet.Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv
http://kepfeltoltes.hu/view/110323/K_p463_www.kepfeltoltes.hu_.jpg"[pannonalarm - 03-23 03:08]
Itt nem találsz CRT specialistákat, érdeklődj a kameredoktor.hu oldalon .
#120
 
pannonalarm
2011-03-23 03:08
Üdvözlöm a segítőkész hozzáértőket.
Minap bedöglött az anyósomék CRT Projektoros televíziója.
A márkája Toshiba 40PW03G.
A jelenség a következő.
Bal oldalon elcsúszott a kép (szellemképes).Viszont jobb oldalon tökéletes.
Nem vagyok műszerész, de ha csak valamit ki kell cserélni akkor szeretném én kicserélni, gondolok itt ellenállás, vagy elkó. Felteszek egy képet.Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv
http://kepfeltoltes.hu/view/110323/K_p463_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
#119
 
batyo
2011-03-09 12:19
"Hello

Szeretnék segítséget kérni egy benq mp620-as projektor szétszedésében, mert valami zörög a belsejében. A csavarokat kiszedtem az aljából, de valahol még fogja valami. Remélem tud valaki segíteni, előre is köszönöm.

Üdv. "[Nextral - 03-08 21:35]
Nem jó elkőjel segítséget nyújtani valakinek, aki a szétszedéssel is megakad.
Ígérd meg, hogy nem nyúlsz semmihez.

http://elektrotanya.com/benq_mp610.zip/download.html
#118
 
Nextral
2011-03-08 21:35
Hello

Szeretnék segítséget kérni egy benq mp620-as projektor szétszedésében, mert valami zörög a belsejében. A csavarokat kiszedtem az aljából, de valahol még fogja valami. Remélem tud valaki segíteni, előre is köszönöm.

Üdv.
#117
 
lancerka
2011-01-28 11:30
"Kimenetként csakis a HDMI-t tudom javasolni, mert a Scarton váltott soros SD jel jön ki.
A projektoron pedig a VGA bemenet a jó (ha nincs jobb), de ez analóg bemenet, így szükséged lesz egy HDMI/VGA átalakító elektronikára, ami a digitális kimeneti jelből analóg RGB-t csinál (plusz a szinkronjelet átrakja). A neten kellene rákeresni egy ilyen átalakítóra.
Külön téma a hang átvitele, de gondolom a beltérin van analóg kimenet. Ha nincs, akkor vagy a Scartról kell levenni (analóg audio), vagy a HDMI-ről (digitális audio)."[BrightLight - 01-27 17:45]
Köszönöm a választ, utánanéztem egy ilyen átalakítónak, csak sajnos a legolcsóbb is kb: 20000ft.
Találtam még egy Scart-Vga átalakítót ami vagy működik, vagy nem, de ha működik akkor átmeneti megoldásnak
lehet, hogy megfelelne?
Üdv.
#116
 
BrightLight
2011-01-27 17:45
"Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Hitachi CP-RS55 projektor és egy Philips DSR8111 dig. beltéri összecsatlakoztatásához. A beltéri kimenete Scart ill. HDMI, a projektor bemenete kompozit, S-video ill. egy
D-sub (HD-15) csatlakozó. Milyen kábelezés adná a legjobb képminőséget? A D-sub a proji kézikönyve szerint
fogad komponens, RGB és HD jelet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv:
Zsolt"[lancerka - 01-27 16:33]
Kimenetként csakis a HDMI-t tudom javasolni, mert a Scarton váltott soros SD jel jön ki.
A projektoron pedig a VGA bemenet a jó (ha nincs jobb), de ez analóg bemenet, így szükséged lesz egy HDMI/VGA átalakító elektronikára, ami a digitális kimeneti jelből analóg RGB-t csinál (plusz a szinkronjelet átrakja). A neten kellene rákeresni egy ilyen átalakítóra.
Külön téma a hang átvitele, de gondolom a beltérin van analóg kimenet. Ha nincs, akkor vagy a Scartról kell levenni (analóg audio), vagy a HDMI-ről (digitális audio).
#115
 
lancerka
2011-01-27 16:33
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Hitachi CP-RS55 projektor és egy Philips DSR8111 dig. beltéri összecsatlakoztatásához. A beltéri kimenete Scart ill. HDMI, a projektor bemenete kompozit, S-video ill. egy
D-sub (HD-15) csatlakozó. Milyen kábelezés adná a legjobb képminőséget? A D-sub a proji kézikönyve szerint
fogad komponens, RGB és HD jelet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv:
Zsolt
#114
 
faremido
2011-01-25 10:57
"Sziasztok.
Tudna valaki segiteni abban hogy egy BenqPB8240 projektor optikáját beazonositsam,
esetleg lencse sorrendröl valami infó ábra.
Köszönöm."[tihi40 - 01-18 16:01]
1. javaslat:
http://www.benq.hu/support/index.cfm

2. javaslat:
http://www.aboutprojectors.com/pdf/benq-pb8240-manual.pdf

3. javaslat:
Írjál batyo-nak: batyo@projektor.hu

Hátha valamelyik tipp segít.
#113
 
tihi40
2011-01-18 16:01
Sziasztok.
Tudna valaki segiteni abban hogy egy BenqPB8240 projektor optikáját beazonositsam,
esetleg lencse sorrendröl valami infó ábra.
Köszönöm.
#112
 
faremido
2010-10-13 00:03
"Sziasztok! Van egy PLUS UP 800-as projektorom . Keresnék egy olyan szerelőt aki ki tudná iktatni belőle a lámpa hiba érzékelőét. Üdv Kary"[karydetty - 10-12 21:18]
Lámpa ügyekben csakis batyot ajánlhatom:

batyo@projektor.hu
#111
 
karydetty
2010-10-12 21:18
Sziasztok! Van egy PLUS UP 800-as projektorom . Keresnék egy olyan szerelőt aki ki tudná iktatni belőle a lámpa hiba érzékelőét. Üdv Kary
#110
 
BrightLight
2010-09-20 23:47
"Sziasztok! Nem találok olyat, aki tudna válaszolni a kérdésemre: Ha egy prezentáció kivetítése közben, amikor nem akarok semmit vetíteni éppen, akkor károsodik-e a projektor ha pl kb 20 percig egy korom fekete diát vetítek? Félek, hogy a fekete dia több hőt vesz fel, mint a fehér, ezért tiszta fehér diát szoktam ilyenkor vetíteni, mivel az égőt kapcsolgatni pláne nem akarom, de a fekete jobb lenne, csak féltem a gépet (HP vp6311). Technikusokat kérdeztem, boltban voltam, de tanácstalanok voltak. Szóval, ha valaki tudja.... Köszi!"[meta63 - 09-19 16:17]
Gondoljuk végig együtt!
A hőt a projektorban legnagyobbrészt a lámpa infra sugárzása termeli. Ezt kell a hűtéssel kivezetni.
Mivel az LCD panelekre jó esetben ebből DIREKTBEN, mármint optikai úton csak nagyon kevés jut, hiszen ezeket a látható tartomány R, G, B-re bontott része éri el. Ha jó a gép hűtése, és nem túl magas a külső hőmérséklet, akkor a panelek nem károsodhatnak, bármilyen képet vetítesz.
A fekete kép csak azt jelenti, hogy a gép, így a panelek "fekete" videojelet kapnak, azaz nem kapnak jelet. A fény ugyan egy kicsit átmegy rajtuk (a fekete nem teljesen fekete), de ez egy másik probléma. Szóval a fekete vetítése miatt nem melegedhetnek és nem mehetnek tönkre. Csak nem eresztik át a rájuk irányított R, G, B fényeket. Rossz színszűrés mellett a vörösben elvileg maradhatna némi infra, de a valóságban az interferenciaszűrők ezt nem engedik meg.
Persze ha a projektor belseje túlmelegszik, pl. a hűtés rossz vagy leáll, vagy túl meleg a környezet, akkor baj lehet, de ez nem a te eseted, és a fekete kép vetítése ilyet nem okozhat.
Szóval nyugodtan vetíthetsz akármennyi feketét. Gondolj bele, hogy a filmek jórészében rengeteg sötét jelenet van, akkor ott is félni kéne?
#109
 
meta63
2010-09-19 16:17
Sziasztok! Nem találok olyat, aki tudna válaszolni a kérdésemre: Ha egy prezentáció kivetítése közben, amikor nem akarok semmit vetíteni éppen, akkor károsodik-e a projektor ha pl kb 20 percig egy korom fekete diát vetítek? Félek, hogy a fekete dia több hőt vesz fel, mint a fehér, ezért tiszta fehér diát szoktam ilyenkor vetíteni, mivel az égőt kapcsolgatni pláne nem akarom, de a fekete jobb lenne, csak féltem a gépet (HP vp6311). Technikusokat kérdeztem, boltban voltam, de tanácstalanok voltak. Szóval, ha valaki tudja.... Köszi!
#108
 
batyo
2010-09-12 10:17
"Egy Sanyo PLC XW250 típusú teljesen új projektor által vetített kép csíkos. Több filmet is megnéztem, de akkor is. A képet szolgáltatta egy notebook, majd egy asztali erős gépre lett kötve (4 magos amd processzor, 4 gb ram, 1 gb memóriájú Ati radeon 5770 vga kártya), a lényeg, hogy nem a gépekkel, hanem a projektorral van valami. Hullámzó csíkok vannak a képen és a film hátterétől függően ezek hol jobban, hol kevésbé látszanak. Sajnos a projektor huzamosabb működésével sem csökken az intenzitásuk. engem ez zavar, hogyan nézzek meg egy látványos filmet így? Ez miért van és mit lehet ellene tenni?"[Rahar - 09-11 20:34]
Kevés info.
Csak feltenni tudom, hogy VGA bemeneten hasznélod.ha igen, kábelt cserélj, ne gépet.
Ha másik kábellel is gerjedéses akkor földhurok.Ezt úgy tudod csekkolni, hogy kihúzod a noti tápját. Ha akku üzemben is gerjedéses , akkor nem földhurok,csak hulladék a kábel.
#107
 
Rahar
2010-09-11 20:34
Egy Sanyo PLC XW250 típusú teljesen új projektor által vetített kép csíkos. Több filmet is megnéztem, de akkor is. A képet szolgáltatta egy notebook, majd egy asztali erős gépre lett kötve (4 magos amd processzor, 4 gb ram, 1 gb memóriájú Ati radeon 5770 vga kártya), a lényeg, hogy nem a gépekkel, hanem a projektorral van valami. Hullámzó csíkok vannak a képen és a film hátterétől függően ezek hol jobban, hol kevésbé látszanak. Sajnos a projektor huzamosabb működésével sem csökken az intenzitásuk. engem ez zavar, hogyan nézzek meg egy látványos filmet így? Ez miért van és mit lehet ellene tenni?
#106
 
BrightLight
2010-08-31 20:15
"Tisztelt Fórum!
Van nekem egy TOSHIBA TLP-710 projektorom. Vetitéskor egy köröm nagyságu piros folt látható a vásznon, mi az?
Volna e hozzá magyarnyelvű kezelési utasítás?
Lassan égőcsere esedékes. Milyen (olcsó) égőt édemes belevenni, hol kapható?
"[olah074 - 08-17 17:47]
Fordulj közvetlenül batyohoz a problémáddal:
batyo@projektor.hu
#105
 
faremido
2010-08-31 20:07
"Tisztelt Fórum!
Kaptam ajándékba egy Projectiondesign F1+ típusú DLP projektort fix széleslátószögű objektívvel. A szerkezet kb 5 éves, de az adatai alapján ( SXGA +, 2500 Lumen, 2500:1 kontraszt ) még talán ma is megállja a helyét. Felszereltem a helyére, kapott egy 2,44m-es motoros vásznat és első akcióként megnéztük a Távol Afrikától című filmet. Az "aha" érzés teljesen adott volt.

A következő kérdéseim lennének: A projektornak a következő bemenetei vannak:
2x VGA, 1x DVI-D, DVI-D (HDCP), YPbPr, S-video, Composite video, 2x 3.5 mm mini stereo jack

A DVD lejátszót rákötöttem a YPbPr-re. Ez jól működik.
1. kérdés: Egy Western Digital WD TV adná a jó minőségű jelet HD filmek esetén. A gond a kimenettel van. HDMI 1.3 -as csatlakozó nincs a projektoron, tehát csak a sárga színű video kábel működne. Nagy lesz a mínőségi áldozat?
2. kérdés: A kábeltévén a jeladónak van S-Video kimenete. Javasolnák a rákötést, vagy felejtsem el a TV képét.? ( A kábel hossz minden esetben kb. 10m)

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

"[nagy970 - 08-17 16:12]
Ez a proji egy kiváló darab, legfeljebb a kora miatt egy lámpacserét lehet, hogy érdemelne. De ha csak párszáz órát ment, akkor ez sem kötelező. Rövid válaszok:
1) a HDMI kimenetet egy átalakító kábellel össze lehet kötni a DVI-D bemenettel, a minőség ugyanaz marad. A hangot viszont ilyenkor pluszban kell a projektor hangbemenetére vezetni. A sárga kompozit video bemenetet felejtsd el! 10 m-es HDMI-DVI kábelt lehet kapni.
2) Az S-Video önmagában nem rossz egy kis képernyőn, de egy vásznon tragédia a TV-kép alapminősége miatt. Kiábrándulás, hányinger.
faremido
#104
 
olah074
2010-08-17 17:47
Tisztelt Fórum!
Van nekem egy TOSHIBA TLP-710 projektorom. Vetitéskor egy köröm nagyságu piros folt látható a vásznon, mi az?
Volna e hozzá magyarnyelvű kezelési utasítás?
Lassan égőcsere esedékes. Milyen (olcsó) égőt édemes belevenni, hol kapható?
#103
 
nagy970
2010-08-17 16:12
Tisztelt Fórum!
Kaptam ajándékba egy Projectiondesign F1+ típusú DLP projektort fix széleslátószögű objektívvel. A szerkezet kb 5 éves, de az adatai alapján ( SXGA +, 2500 Lumen, 2500:1 kontraszt ) még talán ma is megállja a helyét. Felszereltem a helyére, kapott egy 2,44m-es motoros vásznat és első akcióként megnéztük a Távol Afrikától című filmet. Az "aha" érzés teljesen adott volt.

A következő kérdéseim lennének: A projektornak a következő bemenetei vannak:
2x VGA, 1x DVI-D, DVI-D (HDCP), YPbPr, S-video, Composite video, 2x 3.5 mm mini stereo jack

A DVD lejátszót rákötöttem a YPbPr-re. Ez jól működik.
1. kérdés: Egy Western Digital WD TV adná a jó minőségű jelet HD filmek esetén. A gond a kimenettel van. HDMI 1.3 -as csatlakozó nincs a projektoron, tehát csak a sárga színű video kábel működne. Nagy lesz a mínőségi áldozat?
2. kérdés: A kábeltévén a jeladónak van S-Video kimenete. Javasolnák a rákötést, vagy felejtsem el a TV képét.? ( A kábel hossz minden esetben kb. 10m)

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

#102
 
morbann
2010-08-10 08:44
"Szia!
Abban segédtükrös modul van, nem lehet felújítani sajnos.Venned kell újat.
Dolgozunk a megoldáson, de több hónap lehet, míg megszületik, sajnálom.
batyo"[batyo - 03-04 15:34]
Hali,
esetleg tudz valami jó hírrel szolgálni?:) És ha igen árat is mondani?
köszönöm
#101
 
BrightLight
2010-08-03 21:32
"Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni , van egy Sim2 Domino 60 projektorom nincs képem az izzót megnéztük másik készülékben az jó, mi lehet a készülék gondja? A készülék garis lenne csak az olaszok aug. végén jönnek vissza szabiról és csak akkor lehet gariba megcsinálni. Valaki javított e már ilyen készüléket és be merné e vállalni biztonsággal?Választ előre is köszönöm Angyal"[angyal - 08-03 12:05]
Szia!
Ha az izzó jó, de a te gépedben nem működik, akkor feltehetően a begyújtással vagy a lámpaáram szabályozással, azaz a BALASZT egységgel lehet gond.
Ennek szakértője batyo:
batyo@projektor.hu
#100
 
angyal
2010-08-03 12:05
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni , van egy Sim2 Domino 60 projektorom nincs képem az izzót megnéztük másik készülékben az jó, mi lehet a készülék gondja? A készülék garis lenne csak az olaszok aug. végén jönnek vissza szabiról és csak akkor lehet gariba megcsinálni. Valaki javított e már ilyen készüléket és be merné e vállalni biztonsággal?Választ előre is köszönöm Angyal
#99
 
torokb
2010-07-28 21:42
Sziasztok!
Optoma HD 20-as készülékem van. Kéthavonta egyszer úgy járok, hogy a képe függőlegesen becsíkoz. Készettem képeket: http://picasaweb.google.hu/torok21/Projector?feat=directlink#
Hiába indítom újra, választok más forrást, kábelt, nem javul.
Viszont másnap reggelre nincs nyoma a hibának. Még garanciális több mint egy évig, de akkor most ez hiba, vagy sem?
(Még annyit, hogy a T-com beltéri egység és a projektor között egy 5 m-es HDI kábel van, amit 1800 Ft -ért vettem. De rendszeresen használom vele és a hiba fél év alatt kétszer jött elő eddig. Az érdekes, hogy miért nem múlik el újraindításra, és más forrás, kábel használatra?) Szóval vigyem szervízbe? És ha ott éppen nem lesz hiba, mert ugye másnap reggelre megjavult, legalábbis eddig. Balázs
#98
 
szinapszis
2010-06-15 13:36
Sziasztok!
Szeretném családi okok miatt eladni Sony VPL HS 50 vetítőmet. Tud valaki segíteni mi lehet ennek a reális ára? Hol hirdessem. Nagyon köszönöm.
#97
 
BrightLight
2010-06-13 20:51
"Elolvastam a projektor kalibrálás cikket. Egy kérdésem maradt: vannak-e esetleg hasznos szoftverek a kalibrálásra? Mondjuk egy laptopról a VGA kimeneten adott kép alapján kalibrálnánk a projektort, de (Colorimeter) műszer nélkül. (Hasonlóan ahhoz, ahogy a számítógép monitorját kalibráljuk.) Köszi: Balázs"[torokb - 06-13 05:56]
Ha nincs műszered, akkor a SZEMED a műszer, vagyis "műszer" mindenképpen kell, hacsak nem fogadod el valamelyik gyári beállítást 100%-osnak. Megjegyzem, minden beállítás feltételez valamilyen forrásoldali szabványt (pl. mozinézéshez, HDTV-hez Rec. 709, standard tévézéshez Rec. 601 stb.)
Mint balagee cikkéből kiderül, a végpontozást, a színhőmérsékletet, az RGB együttfutást és a gammát a megfelelő gyári presettel és az adott projektoron megtalálható kezelőszervekkel (ha szerencséd van és kitartó vagy) egész jól be lehet állítani SZEMRE. Ehhez nem szoftver kell, hanem tesztábrák, mondjuk egy DVD-ről. Ilyet találsz az Interneten szép számmal (párszor tíz dollárért letöltheted).
Ha projektorkalibráló szoftvert akarsz használni, az nem megy műszer nélkül. Ingyenes szoftver a HCFR, de a használathoz kell némi tapasztalat.
A folyamat a következő: a projektor megkapja a mérőábrákat (pl. szürkeskála 10%-os lépésekben, vagy a szabványos alapszínű képsorozatot), a műszer méri a kijelzett RGB színösszetevőket, a szoftver kiértékel, te próbálod eltüntetni az eltéréseket, újra mérsz stb. Végül a projektor lehetőségeitől függően megkapod a legjobb elérhető állapotot. Az alapszínpontokat nem tudod műszer nélkül a helyükre tenni, de lehet, hogy műszerrel sem, ha a projektoron nem lehet tologatni őket.
#96
 
torokb
2010-06-13 05:56
Elolvastam a projektor kalibrálás cikket. Egy kérdésem maradt: vannak-e esetleg hasznos szoftverek a kalibrálásra? Mondjuk egy laptopról a VGA kimeneten adott kép alapján kalibrálnánk a projektort, de (Colorimeter) műszer nélkül. (Hasonlóan ahhoz, ahogy a számítógép monitorját kalibráljuk.) Köszi: Balázs
#95
 
batyo
2010-06-11 21:47
"Még egy kérdésem lenne! Ugye írtam, hogy ez én gépem típusa vpl-x1000! Most találtam éppen egy gépet, csak az a probléma hogy az vpl-x600-as! Lehet esély arra hogy ezek az alkatrészek megegyeznek a két gépben? Ja és köszönöm a segítséget!"[rutsch - 06-02 14:17]
Méretileg egyformák a panelek, de az 1000-esben MLA van, kissé el fogja vinni a fekete egyensúlyt a cseredarab.
Szalagkábelt nem ár csekkolni a műtét előtt,nem mernék megesküdni,hogy egyformák, de valószínű.
#94
 
batyo
2010-06-11 21:40
"Sziasztok!
Szeretném valakinek segítségét kérni. A vetítésbe egy Viewsonic PJ503D-vel kezdtem bele 2008 decemberébe. Kis prezentációs gép, 800*600, DLP, 1500Lumen, eco-ban 3000 óra. Filmezésre vettem a meghalt tv-m helyett, első gépnek tökéletes volt. 1200 óra után most májusban rendes kikapcsolás után másnap nem akart gyújtani. Feladtam a kísérletezést, és beruháztunk egy LG AH215-re.(most így utólag nem is bánom,hogy tönkrement)

Most viszont elkezdett bosszantani,hogy mit lehetne kezdeni a régivel. Bekapcsoláskor a ventillátorok felpörögnek, de a szokásos gyújtási hang elmarad, csak halk kattogás hallható egymás után 5-10 alkalommal, majd pár mp. szünet után ismét. Ezt kb. 2 percig ismételgeti, majd átvált standby-ba, és lámpahibát jelez. Kivéve, a lámpán nem látszik semmilyen hiba, se megfeketedés, semmi. Mivel egy 90k-s gépről beszélünk, amibe 70k az izzó, semmiképpen nem szeretnék nagy szervízelést, semmi értelme.

Kérdésem az lenne, hogy van-e tipp, hogy mi lehet a baja, lehet és érdemes-e egyátalán javíttatni, ha pedig nem, ki lehet-e belőle menteni valamit. Nincs szívem a kukába dobni :)"[SimonTower - 06-05 18:41]
Szia!
Lehetséges okok és költségek:
- a, Izzó elengedte a gáztöltést. Ez nem látszik rajta kívülről.Ha NSH,31 , ha NSHA, 25,5k a felújítás ára.
- b, Ballaszthiba.Csere 25 k.
Bevizsgálás ingyenes.
#93
 
BrightLight
2010-06-11 21:24
"Lehet, hogy nevetséges a kérdésem: hogyan érdemes a zoomot állítani, ha a legjobb fényerőt, minőséget akarjuk elérni. Tehát a két végső pont: (1) a projektorral a lehető legszélesebb képet vetítek (nincs zoom?) és a projektort olyan közvel viszem a vászonhoz, hogy betöltse. Vagy: (2) a projektorral a lehető legszűkebb képet vetítem (zoom?) és a projektort távolabb viszem a vászontól - úgy hogy bötöltse.
Mindkét esetben betölti a kép a vásznat, a zoom miatt az egyik esetben a projektor közelebb van a vászonhoz, a másik esetben távolabb. Mi az optimális? (Egyébként Optoma HD20, de gondolom ez mindegy.)
Köszi: Balázs "[torokb - 06-02 21:42]
Egyáltalán nem nevetséges a kérdés. Nem nagyon terjedt el a köztudatban, hogy nagy zoomállásnál kisebb a fényáram (lumen), kivéve a nagyon jó objektíveket. Ugyanis a legtöbb objektív "fényereje" (az áteresztett fénymennyiség) a zoomolással változik, ez különösen a fotózásban észrevehető, ahol nagy zoomértékek fordulnak elő.
Egy 1,2x-szeres projektorobjektívnél ez nem számottevő, de pl. a 2x-es zoomnál jelentős lehet.
Tehát ugyanakkora beállított képméret mellett nagyobb zoomra (kis látószög) beállva, a lumenszám csökkenésére lehet számítani.
A kontraszt szempontjából a közelebbi állás a jobb, viszont itt nagyobb lehet az optikai torzítás, abberáció.
Kis zoomtartománynál (ami a projektoroknál tipikus), átlagos projektornál ennek az egésznek nincs túl nagy jelentősége. Általában a zoom a projektoroknál a HELY ADOTTSÁGAINAK és a KÉPMÉRETNEK az összehangolására való.
Döntsd el először, hogy mekkora képméretet akarsz, és hol fér el a projektorod. Ezután ellenőrizd, hogy a fényerő (lumen), ha lehet, bekalibrált állapotban elég-e, netán sok vagy kevés. Ettől függően azután választhatsz más zoomot, távolságot vagy képméretet.
#92
 
SimonTower
2010-06-05 18:41
Sziasztok!
Szeretném valakinek segítségét kérni. A vetítésbe egy Viewsonic PJ503D-vel kezdtem bele 2008 decemberébe. Kis prezentációs gép, 800*600, DLP, 1500Lumen, eco-ban 3000 óra. Filmezésre vettem a meghalt tv-m helyett, első gépnek tökéletes volt. 1200 óra után most májusban rendes kikapcsolás után másnap nem akart gyújtani. Feladtam a kísérletezést, és beruháztunk egy LG AH215-re.(most így utólag nem is bánom,hogy tönkrement)

Most viszont elkezdett bosszantani,hogy mit lehetne kezdeni a régivel. Bekapcsoláskor a ventillátorok felpörögnek, de a szokásos gyújtási hang elmarad, csak halk kattogás hallható egymás után 5-10 alkalommal, majd pár mp. szünet után ismét. Ezt kb. 2 percig ismételgeti, majd átvált standby-ba, és lámpahibát jelez. Kivéve, a lámpán nem látszik semmilyen hiba, se megfeketedés, semmi. Mivel egy 90k-s gépről beszélünk, amibe 70k az izzó, semmiképpen nem szeretnék nagy szervízelést, semmi értelme.

Kérdésem az lenne, hogy van-e tipp, hogy mi lehet a baja, lehet és érdemes-e egyátalán javíttatni, ha pedig nem, ki lehet-e belőle menteni valamit. Nincs szívem a kukába dobni :)
#91
 
torokb
2010-06-02 21:42
Lehet, hogy nevetséges a kérdésem: hogyan érdemes a zoomot állítani, ha a legjobb fényerőt, minőséget akarjuk elérni. Tehát a két végső pont: (1) a projektorral a lehető legszélesebb képet vetítek (nincs zoom?) és a projektort olyan közvel viszem a vászonhoz, hogy betöltse. Vagy: (2) a projektorral a lehető legszűkebb képet vetítem (zoom?) és a projektort távolabb viszem a vászontól - úgy hogy bötöltse.
Mindkét esetben betölti a kép a vásznat, a zoom miatt az egyik esetben a projektor közelebb van a vászonhoz, a másik esetben távolabb. Mi az optimális? (Egyébként Optoma HD20, de gondolom ez mindegy.)
Köszi: Balázs
#90
 
rutsch
2010-06-02 14:17
"A folt alakjából és helyéből ítélve a kék panel égett be, nem a polárfólia.
Zöldes-sárgás, gondolom már egy ideje,korábban kellett volna tisztítani.
Nem gyakori méret az 1,3",de nem esélytelen. Ha használt gépből kannibalizálsz panelt, a pirosat építsd a helyére, az kevésbé lehet használt.
"[batyo - 06-02 10:53]
Még egy kérdésem lenne! Ugye írtam, hogy ez én gépem típusa vpl-x1000! Most találtam éppen egy gépet, csak az a probléma hogy az vpl-x600-as! Lehet esély arra hogy ezek az alkatrészek megegyeznek a két gépben? Ja és köszönöm a segítséget!
#89
 
batyo
2010-06-02 10:54
"Sziasztok!
Olyan kérésem lenne, h valaki tudna e abban segíteni, h a projektoron egy olyan hiba lépett fel, hogy bekapcsolás után egy kis idő elteltével megjelenik a kép közebén egy sötét folt, ami csak akkor látszik, ha pl.: fehér vagy valami világos színű a háttér. Szóval igazán csak akkor zavaró! Mi lehet a probléma? Kikapcsolás, majd utána bekapcsolás után egy darabig még újra tiszta a kép!"[neivive - 06-01 14:02]
Kevés info.Gép típusa,de legalább renszere nélkül nem válaszolható.
#88
 
batyo
2010-06-02 10:53
"Üdv!
Nekem van egy Sony VPL-X1000-es projektorom! Az vele a gond, hogy a képén van egy sárga folt: (http://kepfeltoltes.hu/view/100527/62a_4_big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)! Mit lehetne vele kezdeni? rutsch"[rutsch - 05-27 12:55]
A folt alakjából és helyéből ítélve a kék panel égett be, nem a polárfólia.
Zöldes-sárgás, gondolom már egy ideje,korábban kellett volna tisztítani.
Nem gyakori méret az 1,3",de nem esélytelen. Ha használt gépből kannibalizálsz panelt, a pirosat építsd a helyére, az kevésbé lehet használt.
#87
 
neivive
2010-06-01 14:02
Sziasztok!
Olyan kérésem lenne, h valaki tudna e abban segíteni, h a projektoron egy olyan hiba lépett fel, hogy bekapcsolás után egy kis idő elteltével megjelenik a kép közebén egy sötét folt, ami csak akkor látszik, ha pl.: fehér vagy valami világos színű a háttér. Szóval igazán csak akkor zavaró! Mi lehet a probléma? Kikapcsolás, majd utána bekapcsolás után egy darabig még újra tiszta a kép!
#86
 
rutsch
2010-05-27 12:55
Üdv!
Nekem van egy Sony VPL-X1000-es projektorom! Az vele a gond, hogy a képén van egy sárga folt: (http://kepfeltoltes.hu/view/100527/62a_4_big_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)! Mit lehetne vele kezdeni? rutsch
#85
 
batyo
2010-05-22 21:16
"Üdv,
esetleg valami fejlemény segédtükör terén?:)"[morbann - 05-18 23:09]
Nem volt eddig időm felhajtani a fémgőzölős vállalkozót.
Minimális költséggel megoldható lenne, csak hát elnyelt a műhely, kevés az időm, bocs.
Elég sok került ki ezekből,kénytelen leszek nekifutni.
#84
 
morbann
2010-05-18 23:09
"Szia!
Abban segédtükrös modul van, nem lehet felújítani sajnos.Venned kell újat.
Dolgozunk a megoldáson, de több hónap lehet, míg megszületik, sajnálom.
batyo"[batyo - 03-04 15:34]
Üdv,
esetleg valami fejlemény segédtükör terén?:)
#83
 
batyo
2010-03-04 15:34
"Üdv,

van egy Epson emp x5-ös projektorom, nagyfényerőn 1700, kicsin 1600at ment kb, a minap kiírta hogy 'cserélje ki a lámpát' van ötlet/tapasztalat hogy kb meddig bírja még? illetve hogy mennyibe kerül az izzó csere?:)
köszönöm"[morbann - 02-22 09:15]
Szia!
Abban segédtükrös modul van, nem lehet felújítani sajnos.Venned kell újat.
Dolgozunk a megoldáson, de több hónap lehet, míg megszületik, sajnálom.
batyo
#82
 
morbann
2010-02-22 09:15
Üdv,

van egy Epson emp x5-ös projektorom, nagyfényerőn 1700, kicsin 1600at ment kb, a minap kiírta hogy 'cserélje ki a lámpát' van ötlet/tapasztalat hogy kb meddig bírja még? illetve hogy mennyibe kerül az izzó csere?:)
köszönöm
#81
 
viliwilliams
2010-02-18 13:21
Tisztelt Dr.Bean!
Van egy LG projektoros TV-m, és a minap megpucoltam a fénycsöveket...
Jól sikerült, kivéve, hogy azóta picit pixelesebb, szellemképesebb a kép :).
Tudna segíteni, hogy hogyan tudok belépni a szerviz módba és hogyan tudok utánállítani?
Segítségét előre is köszönöm!
#80
 
batyo
2010-02-08 20:14
"Sziasztok, egy Benq 620p projektor került hozzám, az égő, ki van égve... tud valaki "olcsón" égőt hozzá? köszi."[varjucar - 02-08 12:18]
Szia!
25.500 a régi felújítása.
#79
 
varjucar
2010-02-08 12:18
Sziasztok, egy Benq 620p projektor került hozzám, az égő, ki van égve... tud valaki "olcsón" égőt hozzá? köszi.
#78
 
batyo
2010-02-03 12:31
"philips garbo lc7181 készülékem van. Használtan került hozzám. Az lenne a kérdésem :

Készülék képe tökéletes kontraszt szin élesség meg minden. 3300 üzemóra van a gépben tehát az égő a végét járja. Meg szeretném kérdezni hogy hol lehet égőt felujítani. Megéri-e stb. kép fényereje nagyon gyenge.
Esetleg van valakinek használt kevés órát üzemelt égője?"[toky11 - 01-05 14:54]
Szia!
Bocs, de nem láttam az üzit korábban. Az izzó 25.500 Ft-ért újul meg nálam.
#77
 
Doncso
2010-02-01 22:01
Sziasztok, még új vagyok itt, és egy kis segítség kellene, ha tud valaki segíteni.
Arról lenne szó, hogy vettem egy Thomson RP46 CRT projektoros TV-t konvergencia hibával, ami meg lett javítva majd beállitva, nagyon szerettem is a TV-t 3 napig, ugyanis ekkor áthúzott a splittere és megállt a TV. Az igazság az, hogy nem nagyon van rá keret új splittert venni, a javítás pedig nem vezetett eredményre, most azt próbálnám meg , hogy egy Samsung projektoros splitterét bele műteném. A kérdésem az lenne, hogy mi a véleményetek erről, végtére is a splitter csak leosztja a 30kV-ot a három CRT számára illetve előállítja a szükséges fókuszfeszt, szerintetek ez így működhetne? Konkrétan az érdekelne hogy a fókuszfesz mennyiben térhet el a két márkától?
Előre is köszönök bármi segítséget.
#76
 
batyo
2010-02-01 16:08
"Van egy OPTOMA 750 kivetítőm ami egész idáig jól működött.
Most viszont a VGA (KOMPONENS) bemeneten piros (csíkos) kép van.
A többi bemenet DVI, S videó jel jól működik.
A kábelt kimértem jó, bármilye képforrásról (DVD,PC) piros a kép."[tictac - 01-26 22:09]
Gondolom kábelt próbáltál cserélni. Néha a feszegetéstől felszakad a fólia a VGA aljzat alatti panelen. Ez a bogárhátú Optomáknál egy külön PCB a csatlakozók alatt.
Érdemes ellenőrizni. Ha szervi baja van, a modul 10-12 k-ba kerül.
#75
 
tictac
2010-01-26 22:09
Van egy OPTOMA 750 kivetítőm ami egész idáig jól működött.
Most viszont a VGA (KOMPONENS) bemeneten piros (csíkos) kép van.
A többi bemenet DVI, S videó jel jól működik.
A kábelt kimértem jó, bármilye képforrásról (DVD,PC) piros a kép.
#74
 
toky11
2010-01-05 14:54
philips garbo lc7181 készülékem van. Használtan került hozzám. Az lenne a kérdésem :

Készülék képe tökéletes kontraszt szin élesség meg minden. 3300 üzemóra van a gépben tehát az égő a végét járja. Meg szeretném kérdezni hogy hol lehet égőt felujítani. Megéri-e stb. kép fényereje nagyon gyenge.
Esetleg van valakinek használt kevés órát üzemelt égője?
#73
 
batyo
2010-01-01 22:40
"Tudna valaki segíteni abban, hogy az epson emp 50 projektorhoz milyen helyettesítő lámpa építhető be.
Sajnos nincs meg az eredeti lámpa.

"[tjosi - 12-21 19:48]
Az eltérő formai kialakításuk miatt a komplett izzómodulok nem csereszabatosak egymással. Csak az eredeti ELPLP13 modul passzol a gépbe, más típus nem helyettesíti.
Ha az eredeti mudul még megvan, de az izzó nem üzemképes, annak a felújítása lehetséges, illetve azonos típus ( emp 50 ill. emp 70 ) lecserélt izzómodulja is gazdaságosan javítható.
#72
 
tjosi
2009-12-21 19:48
Tudna valaki segíteni abban, hogy az epson emp 50 projektorhoz milyen helyettesítő lámpa építhető be.
Sajnos nincs meg az eredeti lámpa.

#71
 
taramparam
2009-11-01 09:02
Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy pojektor objektívem aminek nem tudom a típusát (milyen projektorokba való). Csak annyit tufok róla, hogy Made in Japan és a sorozatszámát B06F00707. Tudnátok segíteni? Előre is Köszi!
#70
 
balagee
2009-09-09 17:36
Hogy van osszekotve a Box es a projektor? Esetleg probald meg mas bemeneteken is hatha ugy menni fog.
#69
 
bagdiz
2009-09-09 10:30
Sziasztok!

Egy problémára keresek megoldást, Van egy Infocusx1a projectorom, melyre rákötöttem egy xbox360-as konzolt, némely játék megköveteli, hogy átálítsam PAL50-ről PAL60-ra, de ettől kicsit szétesik a kép!
A kérdésem az, hogy megoldható ez a dolog, vagy le kell cserélnem a projectort?

Köszönöm
#68
 
hinar
2009-06-21 21:04
"Csa Hinar!

Egy komoly kalibráláshoz felkérhetsz egy gyakorlott szakértőt, vagy a Sanyo forgalmazót (talán, a hazai disztributor az AVM Kft.) – de valószínűleg ezt aranyárban kapod meg. Amit tudok javasolni, okosodás céljából, az pontosan a Z2000 tesztje, amit ugyan már több mint egy éve végeztek, de most olvasható ezen a weboldalon, a Szakcikkek/Teszt alatt. Ez egy olyan részletes és tárgyilagos teszt, hogy a beállításra vonatkozóan rengeteg jó ötletet hámozhatsz ki belőle, ha kinyitod a szemed/füled.
Üdv
"[footlambert - 06-21 01:44]
Kösz szépen megpróbálom magamtól beállitani
#67
 
footlambert
2009-06-21 01:44
"Halli!

Segítséget szeretnék kérni hogy ki foglalkozik projektor kalibrálással ,Installálással
Sanyo PLV-Z2000 van szeretném látni ,hogy hozzá értő mit hoz ki belőle"[hinar - 06-16 19:24]
Csa Hinar!

Egy komoly kalibráláshoz felkérhetsz egy gyakorlott szakértőt, vagy a Sanyo forgalmazót (talán, a hazai disztributor az AVM Kft.) – de valószínűleg ezt aranyárban kapod meg. Amit tudok javasolni, okosodás céljából, az pontosan a Z2000 tesztje, amit ugyan már több mint egy éve végeztek, de most olvasható ezen a weboldalon, a Szakcikkek/Teszt alatt. Ez egy olyan részletes és tárgyilagos teszt, hogy a beállításra vonatkozóan rengeteg jó ötletet hámozhatsz ki belőle, ha kinyitod a szemed/füled.
Üdv
#66
 
hinar
2009-06-16 19:24
Halli!

Segítséget szeretnék kérni hogy ki foglalkozik projektor kalibrálással ,Installálással
Sanyo PLV-Z2000 van szeretném látni ,hogy hozzá értő mit hoz ki belőle
#65
 
BrightLight
2009-05-01 22:14
"Kedves BrightLight!

Nem régiben hozzájutottam egy Philips LS4746-os projektorhoz. Bekapcsoláskor a lámpa bekapcsolódik, a megjelenő fehér képen néhány eltérő különböző szinü vonal látszik csak. Se hibaüzenet se a menü nem jelenik meg, de a készülék kikapcsolható.
Hol lehet a hiba, és érdemes-e javíttatni, vagy házilag is javítható-e
Válaszát előre is köszönöm"[ - 04-29 01:50]
Kedves jakab63!
A leírásból kitűnik, hogy a lámpaegység működik, ami már jó pont. Azt, hogy nincs képtartalom, nagyon sok minden okozhatja, konkrét hibát így megmondani kb. a tenyérjóslással lenne egy szinten.
A Philips sajnos pár éve leállította a projektorgyártást, így még egy javítóhelyet is nehéz lenne találni.
Van viszont egy ötletem. Dobix-nak volt egy kicsit más problémája szintén egy Philips projektorral, és neki segített egy teljes szétszedés, takarítás, összerakás. A Projektor javítás topikban megtalálható a levelezésünk a 105. sz. hozzászólás környékén. Ajánlom, hogy vedd fel vele a kapcsolatot, és talán részletesebben is leírja Neked, hogy mit csinált. Valószínűleg a kontakthibákat és az elpiszkolódást szüntette meg, amivel neki sikerült a javítás.
BrightLight
#64
 
BrightLight
2009-03-29 21:19
"Kedves BrightLight!

Vásároltam egy "optoma ES52o" tip. projektort, aminek a leírásában szerepel többek között, hogy "videojelek: HDTV 1080i, HDTV 720p"
A fentiek miatt arra gondoltam, hogy pl. egy MKV. filet lejátszanám a projektorral (van olyan eszközöm,ami tudja az MKV-t)
Kérdésem, hogy hova csatlakoztassam az eszközt (S-video, RCA,VGA,Scart,YPbPr) ezek a lehetőségek vannak..
És ha csatlakoztatom, valóban megkapom-e pl. a 720p minőséget?

Lehet, hogy láma vagyok :-), előre is köszönöm a választ.

Tisztelettel : Virág László"[viragtaxi - 03-29 13:45]
Kedves Virágh László!

Ez a projektor "HD-kompatibilis", ami azt jelenti, hogy a HD jelet fogadja és megjeleníti (1080i-vel bezárólag). Persze nem MKV formátumban fogadja, mert kell valami, ami az MKV konténert kibontja, de ez neked megvan, ahogy írod. A csatik közül vagy a komponens YPbPr, vagy a VGA (pl. PC-ről) bemenetet használd.
A másik kérdésedre az a válaszom, hogy az ES520 alapból 800 x 600-as felbontású, tehát a nagyfelbontású információt mindenképpen "össze kell nyomnia", hogy a saját felbontásában megjelenítse. Ezért a kép nem lesz igazán HD, és nem kapod meg azt a minőséget, amit pl. egy 720p projektortól kapnál (1280 x 720 saját felbontás, ami durván kétszer akkora, mint a 800 x 600).
Tehát meg tudod nézni, de nem HD minőségben.
#63
 
viragtaxi
2009-03-29 13:45
Kedves BrightLight!

Vásároltam egy "optoma ES52o" tip. projektort, aminek a leírásában szerepel többek között, hogy "videojelek: HDTV 1080i, HDTV 720p"
A fentiek miatt arra gondoltam, hogy pl. egy MKV. filet lejátszanám a projektorral (van olyan eszközöm,ami tudja az MKV-t)
Kérdésem, hogy hova csatlakoztassam az eszközt (S-video, RCA,VGA,Scart,YPbPr) ezek a lehetőségek vannak..
És ha csatlakoztatom, valóban megkapom-e pl. a 720p minőséget?

Lehet, hogy láma vagyok :-), előre is köszönöm a választ.

Tisztelettel : Virág László
#62
 
BrightLight
2009-03-19 22:53
TISZTELT FÓRUMLÁTOGATÓK!
Most hétvégén élesítjük a teljesen felújított weboldalt. A következő hetekben még rengeteg új írás (a tudásbázisba) és adat (az adatbázisba) kerül fel a már fenn lévők mellé.
Aki vetítési távolságot, vászonméretet és zoomot akar számolni a saját szobájához, talál egy saját fejlesztésű, felhasználóbarát grafikus kalkulátort, amely a kiválasztott típus adatlapjáról elérhető.
Várjuk az észrevételeket, kritikákat, és minden kérdést és kérést a Fórumon is! Reméljük, hogy akik eddig kedvelték ezt az oldalt, ezután még jobban fogják kedvelni. Akit a projektorok igazán érdekelnek, a Hírlevélre is feliratkozhat az új oldalon (ez eddig nem volt).

Mindenkit üdvözöl
BrightLight
#61
 
BrightLight
2009-03-16 22:39
"Üdv.

Ahoz kérném a segítségét hogy ha főleg játékra
mejiket ajánlaná lcd-tv-t, Plazma-tv-t,vagy projektort.Tv-ben 130cm-vagy afelett , vagy 720p-és dlp projektor.
Nekem egy epson emp-dm1-es projektorom van de
Játélnál 130-cm fellet elég gyenge a minősége.
Elég életlen hiába állítom.
Válaszát előreis köszönöm."[SKY14 - 03-12 13:20]
Üdv SKY14!
Attól függ, hogy mennyire fontos neked a jó nagy kép. A játék akkor jó, ha minél nagyobb képed van, és elmerülhetsz benne. Én egy 720p DLP projektort választanék, mert elég nyomott áruk van mostanában, a képe príma, és a mozi meg a játék jellegben közel áll egymáshoz.
Ha nem projektor, akkor plazma, de egy 50 hüvelykes plazma árban még mindig két-háromszorosa a projektornak, a képméret pedig jóval kisebb.
Fontos viszont, hogy a projektoros vetítés nem történhet fényárban úszó szobában, amit egy plazma elvisel.
Röviden ennyi.
#60
 
BrightLight
2009-03-16 22:29
"Üdvözlöm!


Van egy Samsung SP43T8-as tipusú Projektoros HDTV-m, és vettem egy HTPC Ansys tipusú mediacentert, aminek csak VGA kimenete van, viszont a projektoromnak csak euroscart és komposit(RCA) bemenetei vannak.
A boltba, ahol vettem a HTPC-t, ott adtak hozzá egy kábelt aminek az egyik fele VGA, a másik fele Komposit piros, kék, zöld dugóból áll.
Összekötöm értelem szerűen, de nem jön össze, mert hullámzó képet kapok.
Próbáltam Euroscart átalakítóval, de úgy sem sikerült, pedig a boltba azt mondták, hogy a kábellel amit kaptam hozzá így mennie kell.
Mi lehet a gond, vagy hogy tudnám összekötni?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Attila"[Kiscapa - 03-08 23:36]
Kedves Attila!
Emberi számítás szerint működnie kéne az átalakításnak. Megjegyzem, nem kompozit, hanem komponens csatlakozókról van szó a TV-n (3 db RCA).
Az RGB színinformáció átalakítása nem bonyolult dolog YPbPr komponens jellé, ezen kívül a szinkronjeleket kell átvinni a VGA-ról a komponens jelre ültetve. Az átalakítónak ezt is tudnia kellene, tehát nemhiszem, hogy ezzel van baj.
Gond lehet még abból, hogy a HTPC progresszív jelet ad ki, de egy tisztességes projektoros TV-nek ezt kell tudnia fogadni. Na és persze a felbontást is fel kell tudni dolgozni. De ha ez nem menne, akkor semmilyen kép nem lenne a TV-n. Nekem valami mégis azt súgja, hogy a TV oldalán lehet valami probléma.
Javasolnám, hogy egy normál PC-vel kéne kipróbálni a TV-t, mondjuk DVD-t lejátszva, a felbontást a TV-vel kompatibilis értékre állítva (az kiderül a TV leírásából, hogy a komponens bemeneten milyen felbontást tud fogadni), és a VGA/komonponens kábellel kipróbálva. Ebből sok minden kiderül.
#59
 
SKY14
2009-03-12 13:20
Üdv.

Ahoz kérném a segítségét hogy ha főleg játékra
mejiket ajánlaná lcd-tv-t, Plazma-tv-t,vagy projektort.Tv-ben 130cm-vagy afelett , vagy 720p-és dlp projektor.
Nekem egy epson emp-dm1-es projektorom van de
Játélnál 130-cm fellet elég gyenge a minősége.
Elég életlen hiába állítom.
Válaszát előreis köszönöm.
#58
 
Kiscapa
2009-03-08 23:36
Üdvözlöm!


Van egy Samsung SP43T8-as tipusú Projektoros HDTV-m, és vettem egy HTPC Ansys tipusú mediacentert, aminek csak VGA kimenete van, viszont a projektoromnak csak euroscart és komposit(RCA) bemenetei vannak.
A boltba, ahol vettem a HTPC-t, ott adtak hozzá egy kábelt aminek az egyik fele VGA, a másik fele Komposit piros, kék, zöld dugóból áll.
Összekötöm értelem szerűen, de nem jön össze, mert hullámzó képet kapok.
Próbáltam Euroscart átalakítóval, de úgy sem sikerült, pedig a boltba azt mondták, hogy a kábellel amit kaptam hozzá így mennie kell.
Mi lehet a gond, vagy hogy tudnám összekötni?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: Attila
#57
 
kurucz85
2009-02-28 09:03
Köszönöm.
#56
 
BrightLight
2009-02-28 01:56
"Üdv.Segítséget szeretnék kérni.Olyan problémám van,hogy nem tudom milyen típusú trafo kell egy Thomson rp46 projektoros tv-be.Előre is köszönöm"[kurucz85 - 02-23 14:29]
Sajnos ezt én sem tudom, mert ehhez egy komoly gépkönyv (Service Manual) kellene, ahol ezt konkrétan meg lehet nézni, vagy egy Thomson szervizes szerelő. A Thomson azonban a magyarországi leányvállalatát már kb. 2 éve megszüntette, és talán valaki más vette át a szervizelést, illetve már akkor valami alválalkozó szervizelt nekik, de már nem emlékszem rá, hogy ki. Ezt esetleg (biztos) ki lehet deríteni. Én azt mondom, hogy így is, úgy is szakszervizhez kell fordulni, máshonnan nemigen tudsz meg egy ilyen infót, mint a trafó típusa.
#55
 
BrightLight
2009-02-28 01:49
"Üdv egy kis segítséget kérnék
Szeretnék projektort váltani
Most egy Epson EMP dm1-es projektorom van
Szeretném egy dlp-sre lecserélni
Az infocus sp 4805-ös vagy az infocus x9-es projektoron gondolkozom
Ön szerint mejik lenne a jobb választás
sp 4805-öst 180-ért tudnák venni használtan garaciával azért néztem ki eszt mert van benne
Faroudja video chip.
Filmnézésre és játékra szeretném.
X9-es viszont hd-és de belépő szintű.
Mejik érné meg jobban.
Válaszát előreis köszönöm.
Peti."[SKY14 - 02-22 13:09]
Szia SKY14!
Az SP4805 egy kicsit avittas 854 x 480-as, vagyis felbontásban elég gyenge gép, a cég már beszüntette a gyártását is (persze nem ez a fő szempont). Viszont valóban mozira van optimalizálva, azaz házimozi célra készült. Az X9 sokkal korszerűbb, felbontásban magasan jobb, de igazából egy házimozinak álcázott multimédia vetítő, tehát inkább mindenesnek jó, mint mozira és játékra. Nagy ügyeskedéssel azért be lehet állítani, hogy jó képe legyen.
Mindent összevetve azért inkább az X9-et javasolnám, főleg az SP4805 kis felbontása miatt, és talán az esetleges alkatrész hiány miatt, hiszen ezt a gépet 2004-ben hozták ki, pedig amúgy igazi házimozi projektor.
#54
 
BrightLight
2009-02-28 01:34
"Kedves BrightLight!

A Fujitsu laptopomat,és a Panasonic PT-AE 700E tipusú projektorommat,összekötöttem, egy DVI-D,-HDMI kábellel,de sajnos képtelen vagyok képet csiholni.A projektoron beállítottam a HDMI-re jelfogadást,de a laptopot nem tudom,beállítani /monitorok/, hogy működjön.?! Ez ügyben kérek valami tanácsot!

Szia,Gábor"[returner - 02-21 16:23]
Üdv returner!
Nagy okosságot nem tudok mondani. Mindenképpen meg kell győzödnöd róla, hogy a DVI kimeneten kijön-e a digitális jel, illetve a laptopot addig kell buzerálni, hogy kijöjjön. Mondjuk ezt egy DVI bemenetű monitorral tudod ellenőrizni. Ha ez megtörténik, és a kábeled is jó, akkor működnie kell a dolognak.
Elméletileg még az is lehetséges, hogy a projektor HDMI bemenetével van baj. Ezt is le kellene próbálnod pl. egy HDMI kimenetű DVD lejátszóval vagy Blu-ray lejátszóval.
jobb ötletem nincs.
#53
 
kurucz85
2009-02-23 14:29
Üdv.Segítséget szeretnék kérni.Olyan problémám van,hogy nem tudom milyen típusú trafo kell egy Thomson rp46 projektoros tv-be.Előre is köszönöm
#52
 
SKY14
2009-02-22 13:09
Üdv egy kis segítséget kérnék
Szeretnék projektort váltani
Most egy Epson EMP dm1-es projektorom van
Szeretném egy dlp-sre lecserélni
Az infocus sp 4805-ös vagy az infocus x9-es projektoron gondolkozom
Ön szerint mejik lenne a jobb választás
sp 4805-öst 180-ért tudnák venni használtan garaciával azért néztem ki eszt mert van benne
Faroudja video chip.
Filmnézésre és játékra szeretném.
X9-es viszont hd-és de belépő szintű.
Mejik érné meg jobban.
Válaszát előreis köszönöm.
Peti.
#51
 
returner
2009-02-21 16:23
Kedves BrightLight!

A Fujitsu laptopomat,és a Panasonic PT-AE 700E tipusú projektorommat,összekötöttem, egy DVI-D,-HDMI kábellel,de sajnos képtelen vagyok képet csiholni.A projektoron beállítottam a HDMI-re jelfogadást,de a laptopot nem tudom,beállítani /monitorok/, hogy működjön.?! Ez ügyben kérek valami tanácsot!

Szia,Gábor
#50
 
jasi
2009-02-18 16:58
Köszönöm szépen a segitséget,biztos az a hibája,mert közben jött egy ismerösöm tv szerelő,és ő is ezt hibát mondta egyböl.Azt is mondta valamit ki kell cserélni,és akkor van szerencsém ha 1-et kell azt megúszom 12000-ből.De mondom ő is ezt mondta hibának amit te.Mégegyszer köszi,és ajánlom ismerőseimnek is tanácsadásaidat.Tiszteletem:JASI.
#49
 
BrightLight
2009-02-18 00:16
"Az alakoknál ,nem bal oldalon,hanem pl:a fejük tetején,és végüli mindennek a tetejém van a kék sáv.A feliratoknál,a menünél is a csatorna logo-nál is a betü teteje kék,a közepe fehér /amilyennek lenni is kell/ahogy árnyékosodik,ugy elöször sárga,majd piros."[jasi - 02-17 17:29]
A leírásodból a TV típusa továbbra sem derült ki, a doboz hátulján keresd valahol, ugyanis a Samsung csinált CRT (katódsugárcsöves), LCD és DLP projektoros TV-ket is, igaz, a katódsugárcsövesek régebbiek, és ezekben sem három lámpát
#48
 
jasi
2009-02-17 17:29
Az alakoknál ,nem bal oldalon,hanem pl:a fejük tetején,és végüli mindennek a tetejém van a kék sáv.A feliratoknál,a menünél is a csatorna logo-nál is a betü teteje kék,a közepe fehér /amilyennek lenni is kell/ahogy árnyékosodik,ugy elöször sárga,majd piros.
#47
 
jasi
2009-02-17 17:21
Ja még annyit ,kérdezted lcd-s,vagy dpls?Sajnos nem tudom,csak annyit tudok 3 lámpa van benne.talán ez segit.köszi.
#46
 
jasi
2009-02-17 17:18
köszi,hogy válaszolzál.tipusa:samsung hdtv 1080i ready.az éleknél a kékesedés mindenhol van,egész képernyön,az árnyékkép iaz a bal oldalon kezdödött ,de már az egész olyan.Ugy mint dvd,videokamera,meg maga a saját menük,hangerő,beálitások stb ,ez mind árnyékképes és kéksávos.Meg az egész kép homályos.Ha valamit segit,megköszönöm válaszod,vagy kérdezz még!JASI.
#45
 
shosta
2009-02-17 13:04
Helló Doki!
Van egy EPSON EMP-X3 projim, és olyat csinál, hogy bekapcsolás után kb. 6-7 mp. elteltével elalszik a lámpa, és felpörög a ventillátor, pirosan világít a power led és pirosan villog a lamp led. Nem régen takarítottam a szűrőt de azóta már 4-6 óra benne van, semmi baja nem volt. A lámpába még nincs 200 óra se. Egyszer már csinált ilyet, de második indításkor már jól működött. Tanácsodat szeretném kérni. Előre is köszi. Shosta.
#44
 
BrightLight
2009-02-16 21:31
"Szia.segitséget szeretnék kérni,nem tudom jo fórumon vagyok-e?3-éves samsung 1080i projectoros tv van.gondom:szellemképes lett a kép,meg homályos,a szine meg elég kékes árnyalatú.a betük,irások,alakok szélei kékes .Ha van esetleg tipped,tippetek kérlek segitsetek!tiszt...,jasi."[jasi - 02-16 19:24]
Kicsit többet kéne tudni a tv-ről. DLP-s vagy LCD-s? Írd meg esetleg a típusszámát, ha ez nem mond neked sokat (mármint hogy DLP vagy LCD). Mindenféle bemeneti jelnél fellép a hiba, vagy csak tv-nézésnél? Kipróbáltad más eszközzel, pl. DVD lejátszóval, vagy más-más bemeneti csatlakozókról? A kék elszíneződés csak az egyik oldalon jelenik meg a kontúroknál (mondjuk bal oldalon), vagy teljesen körülveszi a tárgyakat, alakokat?
#43
 
jasi
2009-02-16 19:24
Szia.segitséget szeretnék kérni,nem tudom jo fórumon vagyok-e?3-éves samsung 1080i projectoros tv van.gondom:szellemképes lett a kép,meg homályos,a szine meg elég kékes árnyalatú.a betük,irások,alakok szélei kékes .Ha van esetleg tipped,tippetek kérlek segitsetek!tiszt...,jasi.
#42
 
BrightLight
2009-02-14 13:08
"Üdv Beam mester!

Segítséged kérném projektor (Optoma HD65)
beállítással kapcsolatban, lámpa élettartam szempontjából. Gondolok itt a fényerőre,és a kontrasztra elsősorban.
Filmezéshez ha jól olvasok vissza, nagyobb kontrasztra, és kissebb fényerőre van szükség.
Melyikkel lehetne, vagy érdemes igazából spórolni?"[henche330d - 02-13 15:43]
A lámpa fényerejét kb. 20%-kal visszavéve (energiatakarékos üzemmód) a lámpa élettartama kb. másfészeresére növekedhet. Filmvetítéshez a nagyobb kontaszt a fontosabb, a fényerő másodlagos.
Így a lámpakímélés pont összhangban van azzal, hogy így kontrasztosabb, szebb moziképet lehet vetíteni. Persze van egy fontos feltétel: sötétben vagy majdnem sötétben kell filmet nézni.
Más célra, p. nappali szobai fényben tartott előadáshoz nagy fényerő kell, ilyenkor nem lehet takarékoskodni a lámpával. Ekkor azonban nem elvárható a kontrasztos mozikép minősége.
#41
 
henche330d
2009-02-13 15:43
Üdv Beam mester!

Segítséged kérném projektor (Optoma HD65)
beállítással kapcsolatban, lámpa élettartam szempontjából. Gondolok itt a fényerőre,és a kontrasztra elsősorban.
Filmezéshez ha jól olvasok vissza, nagyobb kontrasztra, és kissebb fényerőre van szükség.
Melyikkel lehetne, vagy érdemes igazából spórolni?
#40
 
BrightLight
2009-01-12 23:34
"Sziasztok!

Kb 7 éve vásároltam egy Sony DRC-MF KP53 PS1k tip készüléket, melyet azóta folyamatosan használunk, nap mint nap, napi 5-7 órát megy. Most szeretném eladni, mert átalakítás és a full HD-s korszak miatt váltanék. A projektor teljesen hibátlanul működik, de az érdeklődök kérdezik, hogy mikor volt benne a cső kicserélve, ill tisztítva.
Én nem nyúltam hozzá amióta a helyére tettem, de nem is nagyon jutott eszembe, hogy kellene vele bármit is tenni. A kérdésem a következő: kell-e időközben tisztítani, vagy ellenőrizni valamit a készülékben, vagy lehet-e tudni, hogy mennyit ment a cső eddig és mikor kell kicserélni? Milyen tipusú cső kell bele és mennyibe kerül?
Várom a válaszotokat, akár e-mailben is.
Előre is köszönöm!"[Taxy - 01-04 12:27]
Nem akarlak illúziókba ringatni, mert a hét év nagyon nagy idő, de ettől még elmehet a gép újabb hét évig. Trinitron csővel ez előfordulhat. Ugyanakkor bármelyik pillanatban vége is lehet. Az esetleges cserével (bár szerintem nincs már hozzá cserecső)és árral kapcsolatban keresd fel a Budafoki úton a Sony szervizt.
A legjobb lenne, ha olcsón megszabadulnál tőle.
#39
 
Taxy
2009-01-04 12:27
Sziasztok!

Kb 7 éve vásároltam egy Sony DRC-MF KP53 PS1k tip készüléket, melyet azóta folyamatosan használunk, nap mint nap, napi 5-7 órát megy. Most szeretném eladni, mert átalakítás és a full HD-s korszak miatt váltanék. A projektor teljesen hibátlanul működik, de az érdeklődök kérdezik, hogy mikor volt benne a cső kicserélve, ill tisztítva.
Én nem nyúltam hozzá amióta a helyére tettem, de nem is nagyon jutott eszembe, hogy kellene vele bármit is tenni. A kérdésem a következő: kell-e időközben tisztítani, vagy ellenőrizni valamit a készülékben, vagy lehet-e tudni, hogy mennyit ment a cső eddig és mikor kell kicserélni? Milyen tipusú cső kell bele és mennyibe kerül?
Várom a válaszotokat, akár e-mailben is.
Előre is köszönöm!
#38
 
flevente
2008-08-18 19:45
Hello,

nekem baludannyhoz hasonló projektoros tv-m van, csak nem HP hanem HE.
Ma reggel kék szellemkép jelent meg, nagyon el sem akar tűnni. 3 lámpa(piros, zöld, kék) hátul mind világít, lehet csak ezt a fórumban olvasott konvergenciát kell beállíta(t)ni? Vagy nagyobb a baj? 3éves a cucc :(
Előre is köszi & üdv
#37
 
BaanSt
2008-08-18 17:02
Tisztelt Dr. Beam!

Van egy Philips LC4441 projektorom ami eddig nagyon jól müködött. De a hétvégén csináltam egy örültséget, és a SecurityMax + USB -n keresztül meg akartam változtatni a háttérképet. Ugyan egy Errort jelzett vissza hogy a változás nem sikerült, de azóta ha bekapcsolom a készüléket csak világít, és sem a távvezérlö, sem gombnyomásra pl. Menu .. stb... nem reagál. Kikapcsolni is csak ugy tudom, ha a szellözö szüröajtaját kinyitom. Ezután megjelenik a képen, hogy 5 mp mulva autimatikusan ki fog kapcsolodni. Ki tudna nekem segíteni, hogy ismét rendesen müködjön? Vagy hol van olyan szerviz vagy szerelö aki a LC4441-et ismeri.
Köszönöm elöre a válaszokat.
#36
 
BaanSt
2008-08-18 13:20
Van egy Philips LC4441 projektorom ami eddig nagyon jól müködött. De a hétvégén csináltam egy örültséget, és a SecurityMax + USB -n keresztül meg akartam változtatni a háttérképet. Ugyan egy Errort jelzett vissza hogy a változás nem sikerült, de azóta ha bekapcsolom a készüléket csak világít, és sem a távvezérlö, sem gombnyomásra pl. Menu .. stb... nem reagál. Kikapcsolni is csak ugy tudom, ha a szellözö szüröajtaját kinyitom. Ezután megjelenik a képen, hogy 5 mp mulva autimatikusan ki fog kapcsolodni. Ki tudna nekem segíteni, hogy ismét rendesen müködjön? Vagy hol van olyan szerviz vagy szerelö.
Köszönöm elöre a válaszokat.
#35
 
Genesist
2008-08-02 23:58
Tisztelt Dr. Beam!

Egy Optoma EP721 boldog tulajdonosa lettem! :)

A kivetítőt S-video kábellel szeretném a dvd lejátszóhoz kötni.

Az S-video kábel adatai:

- 99,96% tisztaságú Oxigén mentes réz
- 24k Kemény arany bevonat
- Dupla/Tripla árnyékolás
- Ferrite szűrő
- Árnyékolt dugók
- PVC borítás
- 100 Hz-re tervezve
- Díjnyertes

Ára: 5120 Ft
Hossz: 5m

Ön szerint ez milyen képet eredményezne, éles és tökéletes lenne vele a vetített kép?
#34
 
baludanny
2008-05-25 20:54
"Kedves baludanny,

ha van kép, és csak piros nincs, akkor az nem lehet izzó, mert akkor egyáltalán nincs kép!? Egyébként rajta vagyok az ügyön, de valószínűbb, hogy más gond lesz, ilyenkor leginkább csatlakozó/kábel probléma szokott lenni."[ - 05-23 09:36]
hello Mr. beam
szóval ha a piros izzó kimentvolna belőle akkor teljes képfogyatkozás lenne? mert nekem van kép de a piros hiányzik belőle és nagyított kép van ami ráadásúl a maradék 2 szín hoz elő szellemképesen.ha kihúzom az antennát akkor mintha a piros is erőlködne legalábbis ha az izzót nézem de ha visszadugom akkor semmit nemlátni az izzón.köszönöm válaszát
#33
 
baludanny
2008-05-21 18:13
Tisztelt Dr Beam
Egy Samsung sp43t8hp tipusu projektoros tv-hez szeretnék izzót vásárolni ugyanis a piros megatta magát,de senki sem tud segíteni ebbe. Ön talán tudna
1 címet ahol találnék ebbe a tipusba? köszönettel baludanny
#32
 
roli1000
2008-04-29 19:12
Tisztelt Dr Beam
Még elég új vagyok ebben a témában ezért szeretném segitsgét kérni.Nemrég vásároltam 1 epson emp s52 tipusú projektort.Sajnos olyan környezetben van ahol dohányoznak ésolvastam hogy az lcd projektorokat tisztitani kell 200 óránként.Most 150 óra van bent és lassan ki kell tisztítani.az volna a kérdésem hogy tisztaszesz 96%-os alkohol és fültisztító pálca jó lessz-e? Régen a magnók fejeit szoktam ezzel tisztítani.A másik kérdés hogy tisztításkor nem lessz-e valami baja arra gondolok hogy nem álítódik-e el benne valami mert elég ézékenyek ezek az lcd-és vetítők legaábbis ezt olvastam.
Másik dolog csináltam hozzá 1 vga rca átalakitót hogy rá tudjam kötni a dvd-t komponens bemenettel müködik is csak szeretném rákötni a műholdvevőmet is csak az a gondomhogy azon nincs s-videó kimenet csak kompozit de avval nem valami jó akép. Arra gondolta hogy rákötöm a műholdvevőt rgb kábellel csak az a baj hogy úgy nem müködik.Találtam rajzokat a kábeelek bekötéséről csak azt nem tudom hogy a projektor vga bemenetén ahova az rgb jelet akarom vinni elég-e a piros,kék,zöld szin és a 3 testszál vagy kelle még a Vsinc,Hsinc vezérlőjel
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel Gy.Roland
#31
 
flashfur
2008-04-26 19:36
Tisztelt Dr. Beam!

Segítségét szeretném kérni, az alábbiakat illetőleg: Kb 1 éve vásárolt Panasonic AX 100-as projektorom van, a bekapcsolás után 2 perc múlva lekapcsol, majd ha újraindítom, 2 perc után megint leáll. A harmadszori bekapcsolást követően viszont gond nélkül működik. Mi lehet a hiba? Előre is köszönöm a válaszát, Üdv.
#30
 
late
2008-04-23 20:53
Kedves Mr. Beam!
Szíves segítséged szeretném kérni az újan vásárolt acer x1260 típusú projektorommal kapcsolatban.
A gyári és egyébb leírások szerint a készülék lámpája 4000 óra vetítésre alkalmas, de Én eddig csak olyan készülékeket láttam, amin aktiválni lehetett az ECO módot és úgy vitte a maximum órát.Ezt a beállítást nem találtam az én készülékemnél, lehetséges, hogy nem rendelkezik gazdaságos (ECO) móddal és így 4000 óra?
Segítséged előre is köszönöm!
#29
 
SKY14
2008-04-21 13:09
Üdv
A projektor bekapcsolás után egyből ojan a kép
Ojan mint ha egy fény kép negatívját néznénk
Mindegyik bemeneten ugyan az a hiba
Nem az saját projektor igy hibásan tudnám megvenni
Olcsón csak az a kérdés hogy megérie

Van egy hithachi cps 210-s projektor saját égő kellene bele
Azt mondták hogy a DLP jobb mint az LCD
Ezért gondoltam ha javítható az INFOCUS akkor
lehet hogy jobban megérné azt meg venni
Önnek milenne a véleménye
Jobb ha égőt veszek a hitachi-ba
Vagy ha javítható a DLP-vel jobban járnák
Válaszát előreis köszönöm
#28
 
SKY14
2008-04-17 20:59
Üdv
Azt szeretném kérdezni
Hogy infocus dlp projektornál mitől lehet az hogy bekapcsolás után elmennek a szinek?
#27
 
puszti
2008-03-03 19:54
ok.koszonom.
#26
 
puszti
2008-02-29 20:45
udv!

elobb valami technikai "malor" tortenhetet mert az uzenetem nem jelent meg...
szoval...
sikerult belepnem a -SZERVIZ MENU-be, es tenyleg sok ballitasi lehetoseget talaltam de ertelmezni nem nagyon tudtam oket. ebben (is) kernem a segitseget.
service menu:
RD 001E
GD 001F
BD 0015
RC 0018
GC 003F
BC 001B
S-BRI 0010
DVCO FFAB
illetve meg azt kerdeznem meg hogy az pontosan mit jelent az hogy -"az eddigi beallitasokat torli"-
nem tudom soha visszaalitani ugy a kepet ahogy eddig volt?
valaszat koszonom elore...
#25
 
puszti
2008-02-29 20:37
valaszat elore koszonom...
#24
 
puszti
2008-02-28 15:24
Tisztelt Dr.Bean!

most olvastam mas forumokon hogy van egy un. -szerviz menu- ahol meg lehet "valamit" csiszolni a kepen. hogy tudok belepni a szerviz menube...tisztelettel, LG RE-39NZ40RB voltam...
#23
 
puszti
2008-02-28 14:26
Tisztelt Dr.Bean!

a problemam a kovetkezo. van egy LG RE-39NZ40RB tipusu kb. 4 eves lCD-Projektor-os(ha jol tudom) tv-m, amit csak dvd film nezesre, illetve videojatek(x360)celjabol hasznalok. az xbox komponens kabellal van osszekotve az igy nyert 480p maximalis felbontassal. a kep szep eles, kontrasztos, egyszoval meg vagyok vele elegedve. -viszont- mostanaban egy olyan hiba(problema) utotte "fel a fejet" hogy a kepernyo bal oldalan levo (ugy kb. a kepernyo 25%-an (fuggolegesen) ha balrol nezzuk) feliratok, betuk homalyosabbak, kis szellemkep lathato mogottuk. kerdes adja magat ez utan ugy gondolom...de azert felteszem, MIERT LETT SZELLEMKEPES A TV BAL OLDALA?
valaszat elore koszonom...
#22
 
Kesneme
2008-01-17 15:20
Tisztelt, Dr. Beam!

lenne egy kérdésem, mégpedig, hogy van egy InFocus LP420-as projektorom és szeretném eladni, minnél hamarabb. Kérdésem hogy hova lenne érdemes és vagy hova lehetne vinni, hogy el tudjam esetlegesen adni!
köszönöm segítségét előre is!

üdv:
Kesneme
#21
 
Sebi
2007-12-18 12:39
Helló dr Beam!
Engedje meg, hogy a szakértelméhez forduljak, Mitsubishi SE2U projektorom problémájával.
A történet nagyon egyszerű: egyik napról a másikra a projektor fénye és színei vissza estek drasztikus mértékben, nézhetetlen ( vagy láthatatlan néha a kép). Utána olvastam... ez a jelenség az izzó végét jelentené, amivel nem is lenne gond, ha az működött volna legalább 1500 órát. Az is kevés lenne, de a mutatott 828 óránál mégis jelentősen több. Csak arra tudok gondolni, hogy az izzó gyári hibás... az előző is az volt, vagy hogy használt izzót kaptunk a márka szervízben. De bízom a szakértelmében, és remélem tud mondani nekem valami egyéb diagnózist.
#20
 
zova
2007-12-16 20:54
Helló Dr.Beam!
Hétvégén projektoroztam néhány órát és sajnos csak (úgy sejtem,érzem)nem stimmel valami az AX 100-al.
A jelenség a következő (csak)ha a dinamikus írisz be van kapcsolva :a DVD filmek feliratai annak megfelelően halványodnak ill.erősebb fényre váltanak hogy milyen sötét ill.világos az aktuális kép;ha PC-ről hajtom és alul az információs sávra viszem az egér kurzorát (play,stop....)szabályosan villogot amikor a vetített filmen robbanás és lángoló képjelenet volt ;továbbá ha rendes TV adást nézek az adó neve és alul a korhatárt jelző karika fényereje is annak megfelelően változik hogy az aktuális filmjelenet világosról sötétre vált v.fordítva(ráadásul szélesvásznú film volt TV adón is, tehát még kívül is esett a karika+az adó neve és így is "villog")!!!
Ez normális jelenség???? Eddig biztos, hogy vagy nem vettem észre vagy nem csinálta de inkább ez utóbbi!!!Mit reflektálsz a fentiekre?????
#19
 
zova
2007-12-11 16:24
"Mondom, ha nincs rajta semmilyen forrás, akkor csak a projektorban lehet a hiba!"[ - 12-10 16:55]
Úgy néz ki "talán" megoldódott a probléma !!!Az SVHS kábel a digit beltériben félig ki volt csúszva és ha ezt a projektornál kihúztam ill.visszadugtam elkezdett vibrálni....de még nem 100% u.is nem volt időm !
Utólag is még.1.szer Köszönöm!!
#18
 
zova
2007-12-10 16:49
"Az írisz működése észrevehető, de nem súlyos. Én inkább valami másra gondolok, mert jel nélkül nem kell dinamikusan állítania a gépnek az íriszt.
- Takarítsd ki a szűrőt.
- Húzz ki minden forrást és úgy is próbáld ki.
- A lámpa üzemmódját változtasd meg.
- Várj néhány percet.

Ha továbbra is fenn áll a probléma, akkor szervíz. :-( Valószínűleg lámpatápos a gép."[ - 12-10 14:19]
Köszönöm a gyors választ!!
Ma este kipróbálom ,aztán majdcsak kiderül hogy szervíz v.nem szervíz!Csak az a baj, hogy rossz tapasztalataim és sajnos emiatt fenntartásaim
vannak szervíz ügyben.
Egyébként attól előfordulhat lámpa táphiba,hogy a PC videokártyáján néhány "képfinomítást" állítgatok üzemközben???
#17
 
zova
2007-12-10 13:51
Tisztelt Dr.Beam!
Van egy Panasonic AX-100 projektorom 310 üzemórával és azt vettem a napokban észre hogy a kép "villódzik"!! Ezt ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor az elektromos hálózatban áramingadozás van és a hagyományos izzó fénye nem egyenletes.....A masinát PC-ről(1080pill.720p HD filmek)HDMI ill. egy Denon DVD-ről komponens kábellel hajtom.Azt észre vettem ha a dinamikus írisz be van kapcsolva erőteljesebbé válik a jelenség.Kipróbáltam videojel nélkül a "bejelentkező" kék háttérmezővel és ebben az esetben is látható a nem szabályosan ismétlődő fény ingadozás!!! Találkoztál már hasonló esettel mit tegyek????
#16
 
Emilio
2007-10-12 13:04
Tisztelt Dr.Beam!

Az volna a tiszteletteljes kérdésem, hogy a HD kivetítők párbaja című tesztben a Sony VPL-vw50 kimaradt, vagy valami más elérési úton lehet megtudni az ereményeit??? Sajnos nekem csak az teszt másik részvevője jelenik meg...

Emil
#15
 
locsolo
2007-10-08 13:49
"Ahhoz a felhasználói kézikönyv, vagy szervizkönyv kellene."[ - 10-08 10:05]
Na az már a franc tudja mióta nincs meg:-)
#14
 
locsolo
2007-10-06 19:19
"Esetleg érdemes még megpróbálni a partnereinket, hátha valamelyik be meri vállalni..."[ - 10-05 12:57]
Köszönom a segítséget.

Úgy néz ki hogy végre sikerül valakivel beszélni.
Időközben elkezdett hiba üzenetet küldeni a tv.
Azt nem tudod véletlenül hogy a 11-es hibaüzenet mit jelent?
#13
 
locsolo
2007-10-05 12:37
"Én így hirtelen ezt néztem:
http://thomson.lap.hu/

És ebből:
http://www.tvszerviz.mlap.hu/

Garancialevelen nincs rajta a hivatalos szerviz?"[ - 10-05 12:11]
Kedves Mr. Beam!

A thomson lapot már én is próbáltam de ott sem találtam semmit. A másikat megnézem. Garancia levél már ki tudja merre lehet. 7 éves a drága.
Köszönet!
#12
 
locsolo
2007-10-04 14:27
Kedves Mr. Beam!

Van egy 123 cm-es Thomson projektoros tv-m ami nem akar bekapcsolni. Csak villog a készenlétjelző gonb folyamatosan. Még hibaüzenetet sem küld. Bár gondolom ennek sok oka lehet de azért legalább abban segíts nekem hogy kit hívjak, mert márkaszervízt az égen földön nem találni, abba meg már belefáradtam hogy akárhány tv-szerelőt hívtam, egyik sem foglalkozik projektoros tv javítással.
Elöre is köszönöm
#11
 
Warthog
2007-09-25 07:42
Kedves Mr. Beam!

Úgy néz ki, hogy a resize és a freki váltás jót tett! Nem akarom azért elkiabálni! :)

Még egyszer köszönöm!

W.
#10
 
Warthog
2007-09-24 13:09
"Kedves Warthog,

igen, ez elég valszínű, hogy szükség lenne egy firmware frissítésre.
Minden esetre próbálja meg, hogy a vetítőn kapcsolja a képarányt, vagy resize-t automatára, a számítógépen pedig a frissítési frkvenciát másra - hátha van egy kis összeférhetetlenség."[ - 09-24 12:20]
KKedves Mr. Beam!

Köszönöm, kipróbálom. Majd jelzek, hogy bejött-e a tanács, illetve, hogy melyik. :)

Thnx!


Warthog
#9
 
Warthog
2007-09-24 09:19
Tisztelt Mr. Beam!

Egy problémával fordulnék Önhöz. Adott egy Benq MP 620p típusú projektor. A plafonra szerelve.
Az elmúlt napokban vettem észre a következő jelenséget. Bekapcsoláskor a bemelegedés után a kép kisebb méretű, mint korábban volt. (Olyan is marad!) Olyan 20-30%-kal. Kikapcsolom. Megvárom, hogy lehütse a ventillátor, majd bekapcsolom. Van olyan hogy azonnal, van hogy 2-3 próbálkozás után a kép a régi eredeti nagyságban jelenik meg. A hiba akkor is jelentkezik, ha pl. ma délelőtt bekapcsolom, működik 1-2 órát. Majd kikapcsolom és holnap reggel kapcsolom be.... 4:3-as képarányban van. Számítógép (1024x768) és videó van rákötve.
Én tippem szerint szoftveres hibája van. De szeretném egy szakértő tanácsát is kikérni.

Köszönettel:

Warthog
#8
 
lakiist
2007-03-27 11:02
Szeretném medkérdezni, hogy egy projektor megadott műszaki adataiból hogyan tudom kiszámolni, hogy adott távolságra a vászontól mekkora képet kapok(vásárlás előtt szeretném hozzávetőelegesen tudni).

Kösz
#7
 
balagee
2007-02-02 02:34
Misi! VGA jelbol HDMI/DVI digital jelet csinalni olcson nem igen lehet. Probalj egy jobb VGA kabelt esetleg. A projektort ha lehet nativ felbontas kozeleben hajtsd (1280x720, 1280x1024). Legjobb persze a nativ 1280x720, de nem mindig jon ossze az 1:1 pixel map.
#6
 
misi31
2007-01-24 23:08
sziasztok ismét én vagyok! Lenne egy kérdésem van egy laptopom amin van egy vga kimenet egy projektorral szeretném össze kötni de a vga kábellel szellem képes a kép.Létezik vga-ról dvi-re vagy hdmi-re át alakitó mert szerintem ezzel jobb kép minőséget érnék el a projektoron(Panasonic PT-AX 100)van hdmi bemenet. segitségeteket előre is köszz Misi
#5
 
jozsi57
2007-01-22 10:45
Nekem is HP vp6311 projektorom van és ugyanaz a hibája, mint az előttem szólónak. Érdeklődöm, hogy hol van szakszervize ezeknek a projektoroknak, és egyáltalán javíthatóak-e.
#4
 
helmut
2007-01-18 19:36
Hello

Van egy HP vp6311 projektorom, másfél éve vettem, és egy olyan hibája lett most, hogy a színek furcsán néznek ki rajta... mintha a 16 bites színmélység visszaesett volna 256 de inkább 16 színre... A HP szervíz garancia hiányában 149ezer plusz áfa áron akarja megjavítani... gondolom vesznek egy újat az első boltban 130 plusz áfáért, és 20 rongyért ráteszik az én ütött kopott házamat...

Mit tegyek? van remény, hogy megmeneküljön?

Köszi a segítséget előre is...
#3
 
misi31
2007-01-15 21:09
köszönöm szépen a segitségedet, hali
#2
 
balagee
2007-01-10 03:49
Udv Misi! A tesztek menupont alatt talalhato "HD vetítők elérhető közelségben" cikkben megtalalod az erdemleges infot amit keresel. Legalabbis remeljuk :)
#1
 
misi31
2007-01-03 20:50
sziasztok! projektor szeretnék vásárolni tud valaki valami érdemleges infot a Panasonic PT-AX 100-rol?Ha tudtok segitsetek,köszi előre is.