AVSpec_1705

Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

benq_1707_2dnn_1610dbal

UHD-4K DLP házimozi-projektor

Acer V7850

 

2017. július 

 

Az idei februári ISE kiállításon már láthatóak voltak az Acer új UHD-4K DLP projektorai, a V7850 és a H7850, valamint az előd V9800-as (az Acer első UHD projektora), amelyekbe a Texas Instruments DMD chipjét építették be. Április végén azután a gyártó hivatalosan is bejelentette a két új UHD-4K projektor forgalmazását. Hasonló készülékekről van szó, a különbség elsősorban a fényerőben van, és abban, hogy a V7850-es jobban megfelel a szigorúbb házimozi-vetítés követelményeinek. Mi most ennek a projektornak a teszteredményeit tesszük közzé.

Tovább

Strapabíró installációs 3LCD lézerprojektor

Sony VPL-PHZ10

 

2017. június

 

A kb. 5000 lumenes fényerő-kategóriába pozícionált WUXGA natív felbontású Sony VPL-PHZ10-es (és WXGA felbontású változata, a VPL-PWZ10-es) a februári ISE kiállításon volt először látható. Az előadótermi, oktatási, signage, eladótéri reklám, múzeumi tájékoztató kijelző és más célokra szánt adatvetítőt a Sony meglepően alacsony áron hozta piacra. Néhány napra sikerült egy példányt kölcsönöznünk, és közelebbről megvizsgálnunk.

Tovább

Natív 4K projektor HLG HDR képességekkel

Sony VPL-VW550ES

 

2017. május

 

Tavaly ősszel mutatta be a Sony natív 4K felbontású, SXRD technológiát alkalmazó, akkor legújabb házimozi-projektorát, amely a két előd, a VW320SE és a VW520SE továbbfejlesztésének tekinthető. Küllemét és jellemzőit tekintve nagyon hasonló a VW520SE-hez, amely egy évvel korábban jött ki, de a Sony csakhamar megszüntette a gyártását, és a mostani vizsgálatunk tárgyát képező VW550ES modellel váltotta le.

Tovább

Lézeres gamer projektor, egyedi chipformátummal

Acer Predator Z850

 

2017. április

 

Már csaknem egy éve, a Predator Z650-es tesztje óta vártuk, hogy mikor lesz alkalmunk közelebbről megismerni az Acer második, kifejezetten játékra szánt projektorát, a Z850-est. Az alábbiakban olvasható a több tekintetben különleges projektor tesztje.

Tovább

Profi designer monitor

Acer BM320

2017. március

 

A csúcsminőségű gamer monitorok mellett a nagy felbontású és színhű designer monitorok alkotják a monitorok társadalmának „elitjét” a maguk különleges képességeivel. Piacuk nem nagyon széles, de aki foglalkozásszerűen űzi a grafikai tervezés vagy a fotográfia mesterségét, netán számítógéppel szerkeszt videoanyagokat, annak szüksége lehet egy ilyen készülékre. Az Acer BM320-as monitora még a forgalomba hozása előtt került a tesztasztalra.

Tovább

Felső-közép kategóriájú házimozi-projektor

BenQ W8000

 

2016. február

 

Lehet, hogy a címbeli kategorizálás kissé túlzó a 4K, a HDR és a WCG előretörésének tükrében, ám a BenQ nagy sikert aratott belépő kategóriás modelljei után nagy várakozás előzte meg a jóval magasabb szintet megcélzó W8000 megjelenését. Bár időközben a BenQ is kijött a maga 4K típusával (W11000), árban ez utóbbi lényegesen magasabb sávba került, mint a W8000. Ezért is voltunk kíváncsiak a sokat ígérő, Full HD felbontású, egychipes DLP projektorra.

Tovább

Játékra teremtve

BenQ ZOWIE XL2540

 

2016. december


A BenQ egyike azon kevés monitorgyártónak, amely az idén ki tudott hozni 240 Hz natív frissítési frekvenciájú monitort – kifejezetten gamerek számára. Ez messze a legnagyobb erénye a készüléknek, de azért pár extra szolgáltatást még sikerült a gyártónak beletennie. Karácsony előtt ezt a monitort sikerült elkérnünk tesztelésre.

Tovább

A szélesebbnél is szélesebb

Acer BX340C

 

2016. december

 

Egy ideje megszoktuk a 16:9-es formátumú LCD monitorokat, a 4:3-as és 5:4-es oldalarányú készülékekkel már elvétve találkozunk (kivéve a sok éve használt példányokat). A „széles” monitor hallatán ezért a szokásos 16:9 ugrik be, noha már elég sok gyártó kínál ennél lényegesen szélesebb 21:9-es típusokat. Ezek közül most az Acer 34”-es BX340C-t tettük közelebbi vizsgálat tárgyává.

Tovább

24 hüvelykes, ultravékony Full HD monitorok

Acer RT240Y és AOC I2481FXH

 

A véletlen úgy hozta, hogy egyszerre érkezett hozzánk két, a lényeges adatokban hasonló monitor. Érdekesnek ígérkezett az összevetés, hogy melyik miben tud többet vagy kevesebbet a másiknál, és ez hogyan tükröződik az árban. Ezért egyetlen írásban foglaljuk össze a tapasztaltakat.

Tovább

Ütőképes 3LCD technológia

Epson EH-TW9300W

 

2016. október

 

LS10000-es LCoQ lézerprojektorával az Epson tavaly nagy elismerést aratott a házimozi-szakértők körében. Mostani új termékvonala – EH-TW7300, EH-TW9300 – hagyományos fényforrást használ, és a transzmisszív LCD mint fénymodulátor szintén a korábbi fejlesztési trendet folytatja. Tesztállványunkra most a legfejlettebb változat, a WirelessHD egységgel kiegészített TW9300W került.

Tovább

UHD gaming monitor

ASUS ROG SWIFT PG27AQ

 

2016. október

 

A „4K” UHD natív felbontású 27 hüvelykes high-end monitort kifejezetten a gamereknek szánta a gyártó, ami már az elnevezésből is kitűnik, hiszen a ROG SWIFT az ASUS gaming monitorainak családneve. Az AHVA panellel bíró készüléket felszerelték az Nvidia G-Sync adaptív szinkron technológiájával, amely – bizonyos határok között – képes kiküszöbölni a korszerű játékoknál egyébként könnyen fellépő képreprodukciós hibákat. Lássuk, hogyan teljesített a monitor a teszt során!

Tovább

Profi installációs lézerprojektor

BenQ LU9235

 

2016. október

 

Talán nem mindenki tudja, hogy a kereskedelmi forgalomba került első lézer-foszfor projektorokat a BenQ készítette, még 2012-ben (LX60ST és LW61ST), igaz, ekkor már komoly erőfeszítések történtek olyan fényforrások kifejlesztésére, amelyek a hagyományos nagynyomású higanylámpát kiválthatnák. A lámpa persze még egy darabig velünk marad, de sok előnye miatt a lézer egyre több és egyre nagyobb teljesítményű projektorban jelenik meg. Ezek közé tartozik a most tesztelt BenQ LU9235-ös is.

Tovább

Többcélú 27”-es WQHD monitor

Acer H277HU

 

2016. augusztus

 

Bár ezt a monitort tavaly év vége felé hozta ki az Acer, nekünk most volt alkalmunk tesztelni. Valójában a „H7” sorozat legnagyobb tudású tagja, 27” átlóval és WQHD felbontással. A sorozat másik két típusa: a H277H (27”, Full HD felbontás) és a H275HU (25”, WQHD felbontás).

Tovább

Adobe RGB, quantum dot monitor

2016. július

 

Philips 276E6ADSS

 

Azok körében, akik figyelik a monitorok fejlődését, feltűnést keltett ennek a Philips típusnak a megjelenése, két fő ok miatt. Az egyik, hogy minden eddiginél alacsonyabb áron juthatunk hozzá egy Adobe RGB színteret használó display-hez, a másik pedig – talán még nagyobb „dobás” –, hogy ez a monitor a PC monitorok világában elsőként használja a quantum dot technológia egy bizonyos fajtáját a széles színtartomány létrehozására.

Tovább

Gamer projektor a Predator családban

Acer Z650

 

2016. június

 

Az Acer 2015-ben ráerősített a már régen ismert gamer sorozat, a Predator fejlesztésére. Az egyedi és egységes formatervezésű, félelmetes gyors asztali PC-k, notebookok, monitorok és egy tablet után a cég még tavaly ősszel egy projektorral, a Z650-essel egészítette ki a Predator családot, emellett hamarosan kijön egy még komolyabb gép, a Z850.  Most a Z650-est volt alkalmunk közelebbről megvizsgálni.

Tovább