AVSpec_1705

Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

benq_1707_2dnn_1610dbal

Hírek

A BenQ CinematicColor™ technológiája, egyedi gyári kalibrálással

2017. október

 

A BenQ, mint a világ vezető DLP projektor márkája, bemutatta a CinematicColor™ technológiát, amely kifinomult color engine-je révén a filmipar legmagasabb követelményeinek is megfelel a filmek színpontosságának visszaadásában.


2017. október

 

A BenQ, mint a világ vezető DLP projektor márkája, bemutatta a CinematicColor™ technológiát, amely kifinomult color engine-je révén a filmipar legmagasabb követelményeinek is megfelel a filmek színpontosságának visszaadásában.

 

A CinematicColor™ technológia megtalálható az összes CineHome, CinePrime és CinePro otthoni moziprojektorban. A technológia pontos, a filmrendező által elképzelt látvány szerint, Rec. 709 és DCI-P3 színeket jelenít meg a vásznon, amivel tökéletesen kielégítheti még a legigényesebb házimozi-rajongók elvárásait is.

 

cinematic_color.jpg

 

“Régóta fennálló meggyőződésünk, hogy csak az igazi színek közvetíthetnek valódi érzéseket, olyanokat, mint a bánat, az öröm, a romantika, vagy akár az izgalom” mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. “A CinematicColor™ mély érzelmeket szabadít fel azáltal, hogy tökéletesen őrzi meg az eredeti film pontos színeit.”

 

Mint a világ egyetlen olyan márkája, amely CinematicColor™ technológiát kínál, valamint garantálja az egyedi gyári színkalibrálást és a hozzá tartozó teljesítményt, mellékel egy egyedi kalibrációs jelentést minden egyes projektorhoz. A BenQ mérnökei ezáltal kettős minősítést kaptak a THX-től és az ISF-től, amellyel bizonyítható a 100%-os Rec. 709. színszabványnak való megfelelés. A BenQ CinePro projektorok még tovább mennek, mivel a digitális mozi által használt DCI-P3 színszabványnak is megfelelnek.

 

A 100%-os Rec.709 színteret a fényforrás biztosítja

 

A CinematicColor™ technológia a fényforrásából indul ki, ahol a BenQ új, eddig nem használt szigorú spektrumelemzéssel ellátott fényforrást alkalmaz a tökéletes színhőmérséklet elérése érdekében. A lámpatest opto-mechanikus szerkezete speciális, hőálló matt fekete festékkel került lezárásra, hogy megszüntethető legyen a fényszivárgás, valamint kiemelkedő ANSI kontrasztot lehessen elérni a kiváló részletességű képekben.

 

A nanométeres referencia hullámhosszak használatával a BenQ mérnökei finoman nyomon követik az ideális egyensúlyt a színpontosság és a fényerő tekintetében, így a RGBRGB színkerék pontos szöge és annak bevonatai kombinációjával, amelyekkel tökéletes színt nyújthat a CinematicColor™ technológia.

 

Csak a BenQ csatol gyári kalibrációs jelentést a projektoraihoz

 

Minden egyes BenQ CinematicColor™ projektort szigorú tesztnek vetnek alá, valamint a D65 színhőmérséklethez, a gammához, a fekete, a fehér, a semleges szürke színekhez, a színárnyalatok és az RGBCMY színek fénysűrűsége minden bemenetre beállításra kerül. Ezeknek a beállításoknak az elvégzésével biztosítható a legmagasabb szintű minőségi követelmény.

 

Minden BenQ CineHome és CinePrime otthoni projektor teljes mértékben megfelel az ITU-R BT.709 (Rec.709) szabványnak, amely a nemzetközileg elfogadott objektív, nagyfelbontású színszabvány. A csúcsminőségű CinePro modellek meghaladják a Rec.709-et, hogy elérjék az amerikai digitális filmipar által alkalmazott DCI-P3 színskálát.

 

További információért kérjük, keresse fel az alábbi weboldalt:

http://orwww.benq.com/solution/projector/CinematicColor/

 

 


D-sorozatú Sony projektorok nagyobb fényerővel, jobb kontraszttal és hosszabb lámpa-élettartammal


2017. szeptember

 

A Sony Professional Solutions Europe négy új D-sorozató projektort jelentett be, amelyek felváltják a sorozat korábbi modelljeit. Fontos, hogy az új típusok – a címben jelzett fejlesztések ellenére – ugyanolyan árszinten lesznek kaphatók, mint a jelenlegi készülékek.

 

sony_d.jpg

 

A VPL-DX221, VPL-DX241, VPL-DX271 és VPL-DW241 új típusok valamennyien kis súlyúak, kompaktak és energiahatékonyak, és teljes mértékben kielégítik a kis és közepes tárgyalók és osztálytermek igényeit. Mindegyik modell a BrightEra kategóriába tartozik, hosszú élettartamú optikai rendszerrel – a kép nagyobb fényerejű és színstabilitása konzisztens. Az új VPL-DX221 ezen felül, a javított kontrasztaránynak köszönhetően még jobb képminőséget nyújt, és a lámpa kiterjesztett élettartama 10.000 órára nőtt (mint az egyébként a többi D-sorozatú projektornál is megvan).

 

Az új D-sorozatú modellek szeptembertől már elérhetők. A korábbi VPL-DX220, VPL-DX240, VPL-DX270 és VPL-DW240 típusok gyártása nem folytatódik.

Két új projektor az Acertől


2017. szeptember

 

Eltérő felhasználási területre szánt két új projektort mutatott be az Acer: a VL7860 a minőségi házimozizáshoz, a P8800 pedig a nagy teljesítményt igénylő helyszínekre készült.

 

VL7860

 

Az UHD-4K natív felbontású projektor a Texas Instruments XPR technológiáját alkalmazza a hatalmas felbontású kép megjelenítésére. Maximális fényereje 3000 ANSI lumen, on/off kontrasztaránya 1 500.000:1. Képminősége megfelel a Rec.790 színtér követelményeinek, bár alapszínei szélesebb színtartomány leképezésére is alkalmasak. A gyors mozgások minőségét javíthatja az AcuMotion képinterpolációs technika. A projektor zoomátfogása 1,6x-es.

 

A VL7860 HDR kompatibilis, azaz a hagyományosnál szélesebb dinamikatartományt biztosít. 2 db 5 W-os hangszóró is be van építve a projektor házába, ha netán a vetítés helyén nem lenne kéznél külön hangrendszer.

 

A gyártó közlése szerint a VL7860 a világ jelenlegi legkisebb UHD-4K lézerprojektora. A fényforrás élettartama elérheti a 20.000 órát is.

 

acer_vl7860.jpg

 

P8800

 

Az 5000 lumenes P8800 projektor ugyancsak a Texas Instruments 4K DLP chipjével készült, amely valójában „fél 4K” natív felbontású, de az XPR pixeleltolásos technológiával valódi UHD-4K felbontást tud. On/off kontrasztaránya 1 200.000:1.

 

acer_P8800.jpg

 

Kezelése meglepően egyszerű, a LAN csatlakozó segítségével „multiuser”, azaz többfelhasználós módban működtethető. A projektor zoomtartománya 1,96x-os.

Darbee projektor az Optomától


2017. szeptember

 

A mozi- és játékrajongók számára fejlesztette ki az Optoma legújabb, a DARBEE technológiát hasznosító HD39Darbee otthoni projektorát. 16 ms-os display lag értékével és 3500 lumen fényerejével minden bizonnyal elégedettek lesznek a játékosok.

 

Az Optoma most újra bevetette a korábban már megismert Darbee Visual Presence™ képjavító technológiát az élesség és a tiszta kép érdekében. Emellett a nagy fényerő, a nagy zoomtartomány és a függőleges lens shift nagy rugalmasságot nyújt a készülék elhelyezésében.

 

optoma_hd39darbee.png

 

A Full HD 1080p projektor színpontosságban tovább lépett az eddigiekhez képest, és pontos beállítást tesz lehetővé a Rec.709-es szabványnak megfelelően. Plusz az Optoma Amazing Colour technológiája tovább javítja a színhűséget.

 

A cég nem titkolja, hogy a 3 kg-nál könnyebb készüléket részben a fiataloknak szánja, akik ide-oda hordozhatják attól függően, hogy közös filmnézésről, játékról vagy sportműsorok nézéséről van szó.

 

A HD39Darbee 10 W hangteljesítményt is sugároz, kivételes minőségben, de van audiokimenete is a nagyobb külső hangrendszerek számára.

LG LED- és lézerprojektorok az idei IFÁ-n


2017. szeptember

 

A LED projektorairól eddig is híres LG Electronics az IFÁ-n két új – ám ezúttal nemcsak LED-es – modellt mutatott be. Az egyik a ProBeam UST lézerprojektor (HF85JA), a másik a MiniBeam (PH30JG) hordozható LED projektor.

 

A ProBeam UST felbontása 1080p Full HD, és extrém kis távolságból tud viszonylag nagy képet vetíteni (100”-es kép 12 cm távolságból). A projektor használata és elhelyezése nagyon egyszerű: elég csak rátenni bármelyi meglévő bútordarabra, és máris kezdődhet az esti mozizás.

 

A kis projektornak figyelemre méltó, 1500 ANSI lumen fényereje van, másfélszer nagyobb, mint az előző LG UST projektornak. 150.000:1 kontrasztaránya pedig bármely filmnek vagy tv-műsornak előnyére válik. A fényforrás (innovatív „I” alakú lézer engine) élettartama 20.000 órára becsülhető.

 

A készülék az LG díjnyertes webOS Smart TV platformot is magába foglalja, így a néző hozzáférést kap az állandóan növekvő streaming szolgáltatásokhoz is.

 

lg_probeam_ust.jpg

 

A hihetetlenül egyszerűen használható, hordozható MiniBeam szintán szerepelt az IFÁ-n. Egy HD projektorról van szó, beépített, négy órás üzemidejű akkumulátorral, így gyakorlatilag külső táplálás nélkül két film teljes hosszban lejátszható vele kempingezés vagy kirándulás közben. Egyik legvonzóbb tulajdonsága a az ún. Multi-Angle Projection, amely megengedi a 70 fokos döntést, vagyis a magasra, vagy akár a mennyezetre vetítést.

 

lg_minibeam.jpg

 

Az LG MiniBeam mint hordozható egység, példa nélküli szabadságot nyújt. Az USB-C kompatibilitás képessé teszi a készüléket olyan más eszközök csatlakoztatásához és „tükrözéséhez”, mint a laptopok és okostelefonok, továbbá a belső 9 amperórás akkumulátor töltésére egyetlen kábellel. A MiniBeam a hangjelet el tudja küldeni bármely Bluetooth eszközre: vezeték nélküli hangszóróra, okostelefonra, vagy akár egy autó audiorendszerére.

BenQ LK970: BlueCore lézerprojektor lenyűgöző 4K felbontással

Teljesítmény paradigma-váltás: valódi 4K UHD felbontás, 20.000 óra élettartam, 5.000 lumen fényerő

2017. szeptember

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.


Teljesítmény paradigma-váltás: valódi 4K UHD felbontás, 20.000 óra élettartam, 5.000 lumen fényerő

2017. szeptember

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.

 

BenQ_LK970_re.jpg

 

„Az LK970 megtestesíti a BenQ hathatós tevékenységét a professzionális megjelenítési technológiák területén” – mondta Pete Wang, a BenQ Europe elnöke. „A 4K felbontás és a BlueCore lézervetítés kombinációjával az LK970 a legmodernebb nagyméretű megjelenítési platformot adja a szórakoztató szimulátoroktól kezdve, a mozikon, az előadótermeken át a múzeumokig és a galériákig.”

 

Hosszú élettartamú látványos 4K képminőség

A legkorszerűbb 4K UHD DMD-vel felszerelt LK970 valódi 3840x2160 felbontást képes létrehozni, 8,3 millió különböző képponttal a lenyűgöző képminőség érdekében. A BlueCore lézer kiemelkedő kimeneti 5.000 lumen fényerejét és a sztatikus 100.000:1 kontrasztarányát kihasználva az LK970 kettős színkerék rendszerrel optimalizálja az RGBY színteret, megnöveli az intenzitást, és javítja a színegyensúlyt és a színhűséget. Az LK970 kivételes színei, fényereje, kontrasztja és felbontása révén, és a kifinomult 4K felbontásra optimalizált objektívjével tökéletesíti a tiszta képmegjelenítést.

 

Megbízható lézer és gondozást nem igénylő működés

A lámpacsere nélküli, akár 20.000 órás tökéletes működésével az LK970 lehetőséget biztosít a megszakításmentes 24/7 üzemeltetésre, kereskedelmi vagy professzionális felhasználásra egyaránt. A hermetikusan lezárt lézer engine ellenáll a por okozta károsodásoknak és képminőség romlásnak, így az LK970 optikai és lézer engine-je hosszantartó működést kínál, miközben rendkívül tartós. A projektor fejlett folyadékhűtéses rendszerrel rendelkezik, amely maximális megbízhatóságot és csendes működést biztosít, ventilátorok zajhatása nélkül.


Elképesztő rugalmasság és sokoldalú felhasználási lehetőségek

A BenQ LK970 lézerprojektor olyan egyedülálló és innovatív vetítési lehetőségeket kínál, mint a 360°-os, vagy a függőleges vetítés. A vízszintes és függőleges objektív-eltolás, valamint a nagy zoomátfogású objektív erőteljes eszközöknek bizonyulnak a tökéletesen illeszkedő telepítésekhez, míg a magassági üzemmód és a „zero-lumen” elsötétítés hatásos előadásokat tesznek lehetővé számos környezetben.


Egyszerűsített működtetés és kezelés

Az LK970 beépített HDBaseT csatlakozása Full HD jel nagy távolságú, akár 100 méteres átvitelét teszi lehetővé olcsó Ethernet hálózati kábelen. A LAN vezérléssel pedig számos vezető harmadik féltől származó megoldással kompatibilis, mint az Extron, a Crestron, az AMX, vagy a BenQ MDA. Ezekkel a szoftveres megoldásokkal az IT vezetők felügyeletük alatt tarthatják projektorhálózatukat, valamint egy helyről indíthatnak karbantartási folyamatokat.

További részletek a következő webhelyeken:

http://business-display.benq.com/en/findproduct/projector/installation-projectors/lk970.html

http://www.benq.hu/product/projector/lk970

További információért a BenQ projektorokról kérjük, látogassa meg a http://business-display.benq.com/ weboldalt.

 

                                                                  # # #

About BenQ Corporation

Founded on the corporate vision of “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, BenQ Corporation is a world-leading human technology and solutions provider aiming to elevate and enrich every aspect of consumers’ lives. To realize this vision, the company focuses on the aspects that matter most to people today – lifestyle, business, healthcare and education – with the hope of providing people with the means to live better, increase efficiency, feel healthier and enhance learning. Such means include a delightful broad portfolio of people-driven products and embedded technologies spanning digital projectors, monitors, interactive large-format displays, audio products, cloud consumer products, mobile communications and lifestyle lighting. Because it matters. 

 

About BenQ Group

The BenQ Group is a $25+ billion powerhouse comprised of nearly 20 independent companies operating in over 30 countries across numerous industries with a combined workforce of over 100,000 employees.  Each Group member is a recognized leader in its own field, contributing to the BenQ Group’s vast resources, broad R&D, and distinct strategic strengths.  By leveraging each company’s vertical specialization to create true scale across horizontal markets, the BenQ Group controls a highly efficient value chain with the unrivaled ability to deliver critical components and world-class solutions in the following industries: TFT-LCD, green energy, fine chemicals and advanced materials, lighting, IC design, precision components, system integration, branded business, and service.  The Group is committed to profitable and sustainable businesses that share its long-standing vision of Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life.

The BenQ Group companies are:  BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (world’s top manufacturer of large-size TFT-LCD panels), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation,BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. and Raydium Semiconductor Corp..

LG kompakt lézerprojektor házimozihoz


2017. június

 

Az LG Electronics USA „LG ProBeam” néven új lézerprojektort jelentett be, amely bárhol és bármikor képes moziélményt nyújtani (?). Típusjele HF80JA. A kompakt házimozi-projektor az Egyesült Államokban már kapható, 1499 dollár áron.

 

A LED projektorok területén vezető szerepet játszó LG-nek ez az otthoni szórakoztatásra szánt projektora 2000 lumen fényerőre képes, és könnyedén hordozható az innovatív „I” alakú lézer-engine-nek köszönhetően. A 2 kg-nál alig nehezebb LG ProBeam a 2000 léumenes kategóriában a legkönnyebb Full HD projektor.

 

A projektor Bluetooth-os audiokimenete lehetővé teszi a vezeték nélküli hangtovábbítást Bluetooth fejhallgatóra vagy hangsugárzóra, Miracast vezeték nélküli „tükrözése” pedig a Wireless Mirroring funkciót – azaz okoseszközök képének vetítését nagy vászonra. Sőt az LG TV Plus App alkalmazással (letöltés és installálás után) mód van a vezeték nélküli tartalommegosztásra. Ugyanez az alkalmazás lehetővé teszi az LG ProBeam kényelmes távvezérlését.

 

09_LG_ProBeam.jpg

Új Optoma projektor a DuraCore lézeres családban


2017. május

 

Az Optoma legújabb DuraCore lézerprojektora a ZH510T. Full HD felbontás mellett 5400 lument tud kiadni professzionális környezetben. A gyári adatok szerint a fényforrás élettartama maximális fényerő használata mellett 30.000 óra.

 

Ha ez tényleg így van, akkor normál használata esetén (napi 6 óra évi 250 nap) 20 évet jelent, 27/7-es nonstop üzemben pedig 3,4 évet. A projektornak van WUXGA változata is, a jellemzők egyébként teljesen megegyeznek.

 

A szűrőmentes kivitel és a 360 fokoz pozícionálhatóság sokféle célra alkalmassá teszi ezt a projektort eladóterekben, vendéglátó helyeken, szórakoztató és turista attrakciókban. 28 dB-es működési zaja megfelel a tárgyalótermekben és osztálytermekben is.

 

08_optoma.jpg

Speciális AV szekrény a Sony VZ1000ES 4K HDR projektorhoz


2017. május

 

Mivel az UST (ultra short throw – nagyon közelről vetítő) 4K házimozi-projektor használata sok előnnyel jár az otthonokban, akcióba léptek a bútortervezők is a speciális szekrények, „kredencek” kialakítása érdekében. Ezek egyike a Salamander Designs, amely azon melegében ki is hozott egy szemrevaló szekrényt/dobozt/tárolót a Sony különleges 4K HDR házimozi-vetítőjéhez, a VPL-VZ1000ES projektorhoz.

 

06_Sony.jpg

 

Az X/SNY245 Salamander Credenza szinte nem is igényel telepítést, nem kell a falhoz vagy a mennyezethez hozzányúlni a kábelek vezetéséhez. Minden alkotóeleme, beleértve egy hangszórórendszert egy egységet alkot, így mutatós és egyszerű megoldást jelent bármely környezetben.

 

07_SNY245-Sony.jpg

 

A Salamander Designs húsz éve készíti innovatív AV bútorait a legkülönbözőbb elektronikai berendezésekhez. A Sony projektorhoz tervezett szekrény csak egyik a sok közül.

Valójában háromféle változata van: a Miami (fényes fehér ajtók és oldalak, fekete fedőlap), a Chicago (fekete tölgyfa ajtók és oldalak, és fekete fedőlap) és az Oslo (fekete üvegajtók, fekete tölgyfa oldalak, és fekete fedőlap).

 

A Salamander Credenza ára 3999 dollár.

Az Epson új lehetőségei a nagy installációs projektorok piacán


2017. április

 

Az Epson az elmúlt néhány évben intenzív fejlesztésbe kezdett a 3LCD lézerprojektorok területén, aminek eredményét már a 2016-os ISE-n is láthattuk. Ez új helyzetet teremtett az installációs és bérlési üzleti szegmensben, mivel a cég az EB-L1000-es sorozat tagjaival és az EB-L25000U típussal a 6000 és 25000 lumen közötti fényerőtartományban kínál karbantartást alig igénylő, bármilyen vetítési pozícióban használható és hosszú élettartamú, WUXGA és 4K (pixel-shiftes) felbontású lézerprojektorokat.

 

Az EB-L1000-es család tagjai:

EB-L1100U: 6000 lumen, WUXGA

EB-L1200U: 7000 lumen, WUXGA

EB-L1300U: 8000 lumen, WUXGA

EB-L1400U: 8000 lumen, WUXGA

EB-L1500U: 12000 lumen, 4K

Az 5-ös végű változatok, pl. EB-L1505U fekete színűek, a 0-s végű változatok fehérek.

 

04_epson-eb-l1505u.jpg

 

Az EB-L25000U a maga nemében egyedülálló, a panelek natív felbontása ugyan WUXGA (1920 x 1200), de az Epson pixel shift technológiájának köszönhetően 4K megjelenítésre képes. Natív kontrasztaránya 4000:1, tömege 66,6 kg, ami nem kevés, de még mindig a legkisebb a 25.000 lumenes kategóriában.

 

05_epson_l25000u.jpg

 

Az Epson tehát ezekkel a nagyon korszerű és nagy teljesítményű lézerprojektorokkal belépett abba a „klubba”, amelynek tagjai a legnagyobb (large venue) installációs és rental/stage projektorokat kínálják.

RGB lézeres moziprojektor a NEC-től


2017. április

 

A NEC Display Solutions bejelentette, hogy elérhető a cég „zászlóshajója”, az NC3540LS moziprojektor. A 4K RGB lézervetítő akár 32 m széles vásznak megvetítésére alkalmas, amit a 35.000 lumen fényerő tesz lehetővé.

 

A vetítőfej optikai kábellel kapcsolódik a lézeres fényforráshoz, így – rugalmas telepítési lehetőséget nyújtva a moziknak – a vetítőfej a fényforrástól függetlenül helyezhető el. Ezzel pl. a működési zaj a fényforrás környezetére korlátozható.

 

A nagy fényerő 30%-tól 100%-ig skálázható, valamint stacking is lehetséges a fényerő megduplázására. Ezeknek a lehetőségeknek köszönhetően a szükséges 2D fényerő megbízhatóan előállítható, sőt ez a 3D-re is igaz, különböző méretű vásznak esetében.

 

A gyártó az NC3540LS-t nemcsak moziknak, hanem szórakoztató és bemutató központoknak, rental és staging célokra, sőt virtuális valóság alkalmazásokhoz és ipari tervezéshez is javasolja.

 

03_nec.jpg

Navitar objektív Sony projektorhoz


2017. március

 

A Navitar új 4K-S-0.90 objektívje a legszélesebb látószögű 4K kiegészítő objektív a Sony új SRX-T615 4K projektorához. A vetítési arány 0,9:1, a fókusztávolság 29,5 mm.

 

Néhány további adat: az objektív F# száma 2,5, a maximális shift +/- 15%, az 1,46-os panelmérethez. A vászon távolsága 3 m-től „végtelenig” terjedhet.

 

A különleges objektív ára „húzós”, a gyártó 20.000 dollárt kér érte.

 

02_navitar_sony.jpg

5000 lumenes Casio 4K projektor


2017. március

 

A Casio kihozott egy nagyteljesítményű (5000 lumenes) 4K UHD projektort, amelynek bemutató példánya már az idei ISE kiállításon is megjelent.

 

Az XJ-L8300HN modell natív felbontása 3840 x 2160 pixel, a benne lévő fénymodulátor egy 4K DLP chip. A projektor hozzávetőleges élettartama a gyártó szerint 20.000 óra.

 

A Casio az XJ-L8300HN projektort öt év / 10.000 óra garanciával kínálja.

 

01_casio.jpg

Sony kompakt lézerprojektorok oktatási és intézményi használatra


2017. január

 

A Sony bejelentette „Z-Phosphor” projektorcsaládjának bővítését két új generációs modellel. Ezek minden eddiginél költséghatékonyabbak az installációs kategóriában, a tantermektől a tárgyalókig.

 

sony_compact.jpg

 

Az 5000 lumenes, WUXGA felbontású VPL-PHZ10 és a szintén 5000 lumenes WXGA felbontású VPL-PVZ10 projektorok képminőségben, színhűségben és a gyakorlatilag karbantartást nem igénylő lézerfényforrást tekintve azoknak is előnyöket nyújtanak, akik idáig a hagyományos lámpás vetítést használták.

 

A váltás a lézerprojektorokra különösen az oktatási és a nagyvállalati környezetben előnyös. Nem kell a lámpa lassú felmelegedésére és visszahűtésére várakozni, nincs lámpa, ami korlátozná a készülék döntését bármilyen pozícióba, és nem kell kompromisszumot kötni a nagy fényerő és a felbontás között.

 

A két új projektor a Sony 3LCD BrightEra™ technológiáját használja, azaz a kép alapszínű összetevőit szeparáltan vetíti, élénk és természetes színeket biztosítva. A beépített Reality Creation rendszer képkockánként analizálja a forrás jelét, és egy hatékony minta-adatbázis alapján mindig tiszta és éles képet állít elő. A szintén Sony fejlesztésű Contrast Enhancer képesség a házimozihoz fejlesztett eljárást alkalmazza a kontraszt javítására.

 

A VPL-PHZ10 májustól, a VPL-PVZ10 pedig júliustól lesz elérhető Európában. Első alkalommal az idei ISE kiállításon lesznek láthatók a Sony standján, február 7. és 10. között.

 

projektor.hu

Ultra nagy fényerejű 4K projektor a Panasonictól


2017. január

 

A rendezvényekre, színpadra és bérlésre szánt Panasonic PT-RQ32K projektor 27.000 lumen fényerőt nyújt 5120 x 3200 pixel felbontás mellett. A 240 Hz-es készülék a gyártó saját pixel-eltolásos „quad pixel drive” technológiáját használja. Lehetővé teszi a már meglévő cserélhető objektívek használatát, és fejlett képbeállítási képességekkel bír.

 

Amennyiben stacking-re van szükség, nem kell egyedileg kialakított kereteket használni, hanem a stacking egyszerűen „keretmentes”, így a szállítás és a többprojektoros installációk könnyen megvalósíthatók.

 

panasonic_projector.jpg

 

A lézeres fényforrás és az eredeti hőálló foszforkerék tartósan jó képminőséget, színeket és fényerőt biztosít, ami különösen előnyös több projektor használatakor.

Az RQ32K alváltozatai a 31.000 lumenes PT-RZ31K (WUXGA felbontás) és a PT-RS30K (SXGA+ felbontás).

 

projektor.hu 

A Christie bővíti 4K Boxer termékcsaládját


2017. január

 

A Christie, a 4K projektortechnológia egyik úttörője, Boxer projektorcsaládját az új, 3 DLP-chipes Boxer 4K20 modellel bővíti. Az abszolút professzionális, rendkívül masszív felépítésű, teljesítményéhez képest kisméretű 4K projektor rendelkezik a Boxer projektorok minden előnyével.

 

A mindenelőtt a bérlési piacra szánt új Boxer modell azoknak előnyös, akiknek nincs szüksége a 30.000 lumenes Boxer 4K30-ra, hanem megelégszenek a 20.000 lumennel – ugyanakkor továbbfejlesztett és egyszerűsített GUI kezelőfelület kapnak.

 

christie_4k20.jpg

 

A Christie Bandwidth Multi-Input Card (HBMIC) a Boxer 4K20-ban a nagy sávszélességű 4K jelek változatos csatlakoztatását nyújtja, és lehetővé teszi a 4K/60 Hz-es jel továbbítását egyetlen 12G-SDI, HDMI vagy DisplayPort kábelen. 

A projektort a Christie már februártól tudja szállítani a megrendelőknek.

 

projektor.hu