Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

Sziklaszilárd és nagy teljesítményű: Barco FL40


2018. november

 

Kiváló vizuális teljesítmény, extrém megbízhatóság és alacsony fenntartási költségek – ezek a tulajdonságok jellemzik a Barco új, valódi „solid state” projektorát, amelyet a kiképzési és szimulációs piacra szánt a gyártó. Az FL40-es projektor fényforrása a legújabb HLD és LED eszközöket tartalmazza, amelyek még a legigényesebb környezetben is megállják a helyüket.

 

11.jpg

 

Az FL40-es WUXGA és WQXGA felbontású változatban is készül. Az utóbbi teljesítménye kiterjeszthető 4K felbontásig (3840 x 2400 pixel) a Barco erre alkalmas Single Step Processing technológiájával. Ennek köszönhetően a nagyfelbontású képek előállítása gyorsabban és kisebb késleltetéssel történik, mint bármely más konkurens technológia esetében.

 

Az FL40-est úgy tervezték, hogy szimulációs környezetben megfeleljen a szigorú követelményeknek. A 100%-ban solid state LED fényforrás miatt semmilyen mozgó alkatrész nem szükséges, és az alumínium chassis tökéletesen alkalmassá teszik a projektor használatát mozgó platformokon vagy más igényes környezetben.

 

Az FL40-es sorozat továbbfejlesztése az FS40, amely NVG (éjjel látó) szimulációt kínál dedikált IR LED csatornán keresztül, megtartva az FL40 standard szolgáltatásait. A kettős bemeneti támogatás az IR-hez és RGB képekhez, a WQXGA/120 Hz felbontás lehetővé teszi az egyedi képbeállításokat nappali vagy éjszakai környezetben, NVG szimulációval a magával ragadó képzési élményhez.

 

További információ:

https://www.barco.com/en/product/fl40-4k  

https://www.barco.com/en/product/fs40-4k

 

projektor.hu

Az InFocus az új projektorainál a BYOD-ra fókuszál


2018. november

 

Az InFocus három új projektorcsaládot hoz ki a BYOD (bring your own device) támogatására a tárgyalókban és az osztálytermekben. Az összesen kilenc modell az IN130, IN130ST és IN2130 sorozatokban testre szabható a TechStation belső HDMI 1.4 bölcsővel. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára a kiegészítést a Google Chromecast, az Intel Computer Stick, az InFocus SimpleShare, az Asus Chromebit, az Amazon Fire TV Stick, az Android TV Stick vagy bármilyen más HDMI eszközzel.

 

Az InFocus Smooth Flow hűtőrendszere csendes működést biztosít. A lámpa élettartama eléri a 15.000 órát, a kontrasztarány 28.500:1, és a DLP technikánál megszokott BrilliantColor funkció is megvan.

 

Az IN130 és IN130ST sorozatokat osztálytermekbe tervezték. Az előbbi az IN134, IN136 és IN138HD modelleket foglalja magába, míg az utóbbi az IN134ST, IN136ST és IN138HDST típusokból áll, amelyek 100”-es képet vetítenek 1,2 m-nél kisebb távolságból.

 

10.jpg

 

Az új IN2130 sorozatot a gyártó a tárgyalókba és szűkkörű értekezletek színhelyére szánja. Három tagja az IN2134, IN2136 és IN2138HD. Fényerejük 4500 lumen, és bármilyen HDMI-kompatibilis eszközről alkalmasak a megjelenítésre.

 

Mind a kilenc típus tápfeszültséget kiadó HDMI porttal rendelkezik töltéshez vagy egy eszköz táplálásához. Támogatja a 3D tartalmat, legyen az videojáték, PC program vagy Blu-ray tartalom. A 144 Hz-es DLP Link 3D szemüveg külön rendelhető tartozék.

 

projektor.hu

A Peerless-AV új projektorfüggesztő szerelvényei


2018. október

 

A Pearless-AV két új projektortartót hozott piacra: a PJR125-EUK és a PJR125-POR-EUK típusokat. Ezek a termékek intézményi, oktatási, eladótéri, múzeumi környezetben és „élő” rendezvényeken egyaránt használhatók. Mindkettő alkalmas lézerprojektorok rögzítésére 56,7 kg súlyhatárig. A PJR125-POR-EUK lehetővé teszi portrait pozíciójú projektor felszerelését 34 kg-ig.

 

09.jpg

 

A PJR125-EUK masszív és univerzális projektorrögzítő, de csak landscape helyzetben, míg a PJR125-POR-EUK bármilyen pozícióban használható. Pl. a projektor vetíthet fölülről a padlóra (interaktív múzeumi használat), vagy 90 fokban elfordított portrait pozícióban is (eladótéri alkalmazás).

 

A projektorfüggesztő alacsony profil-kialakítású, és sokoldalúan segíti a telepítőt a rögzítésben és a beállításban. Hat univerzális kar (négy előre szerelt) kiegészítő segítséget nyújt a négynél több rögzítő furattal ellátott projektorokhoz. Az univerzális adapterlap minden modellen 648 mm-es hosszabbítást tesz lehetővé, ami a legtöbb projektortípushoz elegendő. A döntési és elfordítási helyzet reteszelhető, ami meggátolja a kép legkisebb elmozdulását is. A kábelrendezés is lehetséges a szerelvényen keresztül.

 

projektor.hu

Sony VPL-PHZ10: „Az év projektora” díj nyertese


2018. október

 

A huszadik évfordulóját ünneplő, nagy presztízsű AV Awards az AV ipar legelismertebb díj-odaítélő eseménye. Független ipari szakértők véleményét tükrözi, akik hatalmas mennyiségű termékből választják ki a díjakra legérdemesebbeket. A jelöltek a világ minden részéről származnak.

 

A Sony VPL-PHZ10 a 8000 lumen alatti kategóriában, nagyon erős versenyben idén elnyerte „Az év projektora” díjat, melyet a londoni Grosvenor House Hotelben adtak át. Ez a készülék egy kompakt, 5000 lumenes 3LCD, Z-phosphor lézerfényforrással működő projektor. Közepes és kisebb helyiségekben tökéletesen megfelel az üzleti vagy oktatási felhasználásra, telepítése és kezelés rendkívül egyszerű és problémamentes.

 

08.jpg

 

A Sony 2012-ben készítette a világ első lézerprojektorát (VPL-FHZ55), kifejlesztette a kéklézeres Z-phosphor technológiát, amelyet manapság ipari standardnek takintenek. A Sony természetesen örömmel nyugtázta a VPL-PHZ10 magas elismerését.

 

projektor.hu

Japánban a DELTA kihozta az első 8K DLP projektort


2018. október

 

A kijelzőtechnika egyik globális úttörője bejelentette hogy az év elején Amszterdamban már bemutatott 25.000 lumenes 8K DLP projektort a Digital Projection (a Delta társvállalata) közreműködésével Japánban forgalomba hozza.

 

A Delta egy teljesen felszerelt 8K bemutatótermet létesített a Fuji Soft Incorporated közreműködésével, a 8K technológia szerepének demonstrálására a fontos események nyilvános közvetítésében. Az Akiba Theater moziban egy 320 hüvelykes óriásvászonra vetítő új modell célja a helyi 8K vetítési business erősítése a rendkívüli vizuális élmény révén.

 

07.jpg

 

A maga nemében egyedülálló Digital Projection INSIGHT Laser 8K projektor 33 megapixeles képet produkál, speciálisan a nyilvános megtekintéshez, műsorszóráshoz, planetáriumokba, szimulációhoz és egyéb vizuális alkalmazásokhoz.

 

A Delta alapítója szerint a cég elkötelezett a 8K projektor bevezetése mellett a japán piacra, mivel Japán aktívan fejleszti a 8K technológiát, és a világ első kereskedelmi 8K közvetítését tervezi 2018. decemberében. A Deltaa vezető japán műsorszolgáltatókat ellátja 8K projektorokkal a 8K promóció támogatása érdekében. A kényelmes 8K bemutatóterem platformként szolgál az üzleti partnerek és a nagy tartalomgyártók számára, a 8K ökoszisztéma megismertetése érdekében.

 

Az első 8K DLP lézerprojektor tervezésében és a gyártásában a Delta együttműködött a Digital Projection céggel. A Delta fejlett display-technológiáját még elérhetőbbé teszi a Digital Projection értékesítési és támogatási stábja. Néhány fontos adat az INSIGHT Laser 8K projektorról: 7680 x 4320 pixel natív felbontás (kb. 33 millió pixel), 25.000 ANSI lumen fényáram, lézer-foszfor fényforrás. Az alaptechnológia a 3-chipes DLP, 1,38”-es DarkChip DMD chipekkel és a Digital Projection ColorMax™ technológiájával.

 

projektor.hu

Az RGB lézerprojektorok jövője: a jelen


2018. október

 

A hatalmas mozihálózatot üzemeltető francia CGR Cinemas a Christie-t választotta exkluzív partnerként 700 mozitermének fokozatos átállítására RGB lézervetítésre.

 

A mérföldkőnek számító megállapodás alapján a CGR lett a Christie RealLaser™ rendszerek legnagyobb megrendelője a világon. A következő 2 évben 200 CGR Classic auditóriumot készítenek fel a Christie RealLaser technológia használatára.

 

06.jpg

 

A CGR nagyon sikeres ICE (Immersive Cinema Experience) mozikat az RGB lézeres rendszerekkel kiegészítve a CGR prémium minőségű moziélményt fog nyújtani. Az első 100 projektort 2019-ben telepítik, míg a második 100 db 2020-ban érkezik a telepítés helyszíneire. A különböző nagyságú és eltérő vászonmérettel rendelkező termekhez a Christie RGB lézerprojektor portfoliójából több típust választottak. Ilyen a CP4325-RGB, a hamarosan elkészülő új CP2315-RGB és CP2320-RGB, továbbá más Christie RealLaser moziprojektor modellek, amelyek a következő 12 hónapban jelennek meg.

 

A CGR-nek már van tapasztalata a Christie első generáció RGB lézerprojektoraival, amelyek részei a mostani ICE által nyújtott moziélménynek. A következő projektorgeneráció jellemzői: 4K, high frame rate, DCI minőség és még nagyobb kontraszt.

 

A Christie RealLaser technológia a rendezőknek és a producereknek sokkal szélesebb színpalettát kínál, amely megközelíti a Rec.2020 követelményeit, és 30.000 óra üzemeltetést tesz lehetővé a fényforrás cseréje nélkül. Ez az egyetlen lézertechnológia, mely a DCI szabvány fölötti fényáramot tud szolgáltatni a teljes természetes élettartama alatt.

 

projektor.hu

A Sony új installációs lézerprojektorait Európába is szállítják


2018. szeptember

 

Az év elején bemutatott Sony installációs lézerprojektorainak értékesítése Európában is megkezdődött. A a cég jelenleg legnagyobb fényerejű modellje. Rendeltetési területei: nagy helyszínek, konferenciatermek, auditóriumok, múzeumok, és egyéb nagy látogatottságú helyek. Kisebb „testvére”, a 9000 lumenes VPL-FHZ90L szintén alkalmas nagy és közepes vásznak megvetítésére.

 

05.jpg

 

Az új típusok már elérhetők Európában, és a jelek szerint (az előrendelések alapján) nagy az érdeklődés irántuk. Mindkét készülék új fejlesztésű LCD paneleket alkalmaz, megnövelt fényálló képességgel. Az FHZ120L-ben egy optikai kompenzátor nagy kontrasztot biztosít, stabil fényerővel és kiváló képminőséggel. A Sony egyedülálló Z-Phosfor Laser fényforrása kék lézert használ, a a 3LCD technológiának köszönhetően teljes spektrumot és folyamatos, tiszta RGB színeket nyújt.

 

Néhány más fontos jellemző:

  • Kiemelkedően nagy lens shift (függőlegesen ±107%, vízszintesen ±60%), és cserélhető objektívkészlet az egyedi installációs igények maximális kielégítéséhez
  • Akár 6 memóriahely az optikai beállítások eltárolására (képméret, képformátum, pozíció), így adott helyszínhez nem kell új beállításokat elvégezni
  • Új HTML tartalom kijelzési funkció, amely lehetővé teszi egyedi képek (logó, hír, hirdetés) hálózaton keresztül vagy USB flash drive-ról. Ez lehetővé teszi a projektor hatékony felhasználást, akkor is, ha nem prezentációról van szó
  • Kompatibilitás a Sony legújabb megoldásaival, mint a Vision Exchange (interaktív kollaborációs és aktív tanulási megoldás), és a jövő munkaterét kialakító intézményi megoldások (TEOS család)

 

További információ: https://pro.sony/en_GB/products/business-installation-projectors/vpl-fhz120l?cmp=scl-ngp-10500&SM=PR0&src=LASER_150818_Sony  

 

projektor.hu

Epson projektorokkal vetített háttér a Londoni Divatbemutatón


2018. szeptember

 

Dinamikus és lenyűgöző vetített hátteret varázsoltak az Epson projektorok a London Fashion Week (Richard Quinn angol divattervező bemutatója) kollekciójához az Epson fejlett mapping technológiájával.

 

A divatipar egyik legnagyobb eseménye a Londoni Divathét. A sok kollekció között az egyik legizgalmasabb volt Richard Quinn brit divattervező 2019 tavaszi/nyári kollekciójának bemutatója. Quinn hosszabb ideje kapcsolatban van az Epsonnal, mivel a cég nyomtatóit gyakran használja feltűnő és ikonikus nyomtatásaihoz a különféle anyagokra.

 

Egy 25.000 lumenes lézerprojektor (EB-L25000U) vetítette a hátteret a kifutót határoló hátsó falra. Fontos követelmény volt, hogy a vetítés ne vonja el a figyelmet a bemutató  lényegéről – a ruhákról. Több szabadságot kapott azonban a CruicialFX (a vetítést és egyéb hatásokat tervező cég) egy második felületen, amelyet a fő kifutó fölé emeltek.

 

04.jpg

 

Ezen a falon a vihar és a fény hatásait keverték a Londoni Filharmonikusok tagjainak élő képeivel (akik a hangsávot szolgáltatták az eseményekhez). A CrucialFX rejtett GX2-es szervereket használtak a bemutatóhoz, NOTCH szoftverrel és Barco E2 processzorokkal, és további négy 15.000 lumenes Epson 3LCD projektorral (EB-L1755U).

A bemutató fényét emelte, hogy Erzsébet királynő is a vendégek között volt.

 

A divattervező Richard Quinn szerint „Ez a bemutató kombinálta először az Epson világklasszis nyomtatási és vetítési technológiáit. Nagyon izgalmas az Epsonnak az a szenvedélye, ahogyan a technológiát tágítani igyekszik annak lehetséges határáig.”

 

projektor.hu

Kompakt és rugalmasan installálható lézerprojektor a Panasonictól


2018. szeptember

 

A Panasonic új, 12.000 lumenes lézerprojektora, a PT-RZ120-as a cég lézerprojektor-családját szerencsésen bővíti kompakt felépítésével, WUXGA felbontásával és kis tömegével (24 kg).

 

03.jpg

 

Kiváló természetes színeivel és fényerejének hosszan tartó megőrzésével a PT-RZ120 ideális választás a tartós használathoz oktatási célokra, múzeumokban, kiállításokon és digitális signage feladatokhoz. 4K tartalom is vetíthető vele, mivel rendelkezik 4K jelbemenettel.

 

A PT-RZ120 kezelése egyszerű a beépített kezelőszervekkel. Mivel nincs szükség melegedési időre, a vetítés azonnal indítható. Karbantartást nem igényel a készülék, mivel optikai rendszere szigetelt, a porral szemben védett, a hűtőrendszere pedig olyan, hogy nincs szükség légszűrőre. A lámpa élettartamára a gyártó 20.000 órát ad meg.

 

A PT-RZ120 októbertől már kapható lesz.

 

projektor.hu

Sony - IMAX együttműködés bejelentése a CEDIA Expo-n


2018. szeptember

 

A Sony három új házimozi-projektorát egy írásunkban már bemutattuk. A „legkisebb” modell a VPL-VW295ES  (európai típusjele VPL-VW270ES), a középső a VPL-VW695ES (európai típusjele VPL-VW570ES), csúcsmodell pedig a VPL-VW995ES (európai típusjele VPL-VW870ES). Ez utóbbi lézer fényforrást tartalmaz, 18 üveg lencsetagból álló objektívvel szerelték fel, maximális fényereje 2200 lumen.

 

02a.jpg

 

Mind a három új projektor (és a cég Master sorozatú televíziói is) rendelkeznek az „IMAX Enhanced content” használatát igazoló tanúsítvánnyal, azaz egy új licensz és tanúsító programmal, amely a gyártó számára szükséges ahhoz, hogy teljesítse az IMAX, a DTS és a vezető hollywoodi fényelők (colorists) támasztotta követelményeket.

 

02b.jpg 

 

Mike Fasulo, a Sony Electronics elnöke és vezető tisztségviselője szerint „A Sony folytatja az innovációt a lehető legtökéletesebb nézési élmény létrehozásához.” „Örömmel csatlakozunk más globális szórakoztatási kezdeményezésekhez, mint az IMAX Enhanced program, és képesnek érezzük magunkat olyan televíziók és projektorok tervezésére, amelyek közvetítik a filmkészítők elképzeléseit.”

 

projektor.hu

Optoma 4K UHD projektor Alexa hangvezérléssel


2018. szeptember

 

Az Optoma első 4K UHD projektora, amely rendelkezik az Amazon Alexa hangvezérléssel, az UHD51A típus. Erről már korábban is írtunk, de Európában most került forgalomba, és ezért újra elővettük a témát.

Ez a készülék a legújabb 4K DLP technológiát egyesíti az intuitív Alexa hangvezérléssel, amellyel rendkívül kényelmesen elvégezhető a film vagy játék be- és kikapcsolása, illetve bemenetváltása, a tartalom elindítása, a hangerő és más jellemzők beállítása beszédhanggal.

 

01.jpg

 

Az UHD51A tartalmaz egy 4K UHD médialejátszót is (képes az USB forrást olvasni és lejátszani), továbbá jár hozzá egy vezeték nélküli USB dongle. A fényereje 2400 lumen, a HDR jelet képes értelmezni, és HDCP 2.2. támogatással is ellátták. Sztereó hangszórókat is tartalmaz a készülék (2 x 5 W).

 

A telepítés egyszerű, mivel függőleges lens shifttel (+10%) is ellátták a projektort. Csatlakozói között 2 db HDMI 2.0 bemenetet is találunk. Tömege mindössze 5,22 kg, így könnyen átvihető egy másik vetítési helyszínre. A lámpa élettartamára a gyártó 15.000 órát ad meg. A vetítési arány 1,21 – 1,59:1 (kb. 1,3x.os zoom). 3D-ben Full 3D megjelenítésre képes.

 

Az Alexa segítségével pl. olyan utasításokat adhatunk a projektornak, mint az „Alexa, turn on”, „Alexa, turn off”, „Alexa, change volume to 8 on”, „Alexa, change input to HDMI 2 on”, „Alexa, change input to multimedia on” stb., illetve a médialejátszó vezérléséhez: „Alexa, play on”, „Alexa, pause on”, „Alexa, stop on”, „Alexa, fast forward on” stb.

 

További információ: www.optoma.co.uk

Három új 4K HDR házimozi-projektor a Sony-tól

2018. szeptember 3.

 

Mivel a Sony hosszú évek óta folyamatosan fejleszti SXRD házimozi-projektor portfolióját, különösen a valódi 4K felbontású típusokat, nem volt meglepő, hogy Európában az idei IFA kiállításon, rögtön ezután pedig az Egyesült Államokban, a CEDIA Expo 2018 rendezvényen jelentett be három új, továbbfejlesztett 4K HDR modellt.


2018. szeptember 3.

 

Mivel a Sony hosszú évek óta folyamatosan fejleszti SXRD házimozi-projektor portfolióját, különösen a valódi 4K felbontású típusokat, nem volt meglepő, hogy Európában az idei IFA kiállításon, rögtön ezután pedig az Egyesült Államokban, a CEDIA Expo 2018 rendezvényen jelentett be három új, továbbfejlesztett 4K HDR modellt.

 

01.jpg

 

Ugyanazon projektorok európai, illetve amerikai típusjellel kihozott változatairól van szó, mi ebben az írásban az európai elnevezéseket fogjuk használni. A közvetlen elődök a tavalyi VPL-VW260ES, a VPL-VW360ES és a VPL-VW760ES, mely utóbbi készülék részletes tesztje weboldalunkon olvasható. Az idei utódok: VPL-VW270ES, a VPL-VW570ES és a VPL-VW870ES (az amerikai ekvivalens modellek: VPL-VW295ES, VPL-VW695ES és VPL-VW995ES).

 

01a.jpg

 

A három új projektor ez elődök finomításainak tekinthetők, a továbbfejlesztés azonban távolról sem mondható csupán „ráncfelvarrásnak”. De melyek is az újdonságok a szolgáltatásokban és a funkciókban?

 

Ami közös újdonság az előző generációhoz képest: a 4K Motionflow javítása, ami tisztább és folyamatosabb mozgás-reprodukciót nyújt extra képkockák hozzáadásával. Azután itt van a 18 Gbit/s-os HDMI kapcsolat, amely a korábbi készülékeken még nem volt elérhető, valamint a 4K/60p 10-bites feldolgozás. A Reality Creation szintén tovább javult azzal, hogy minden egyes képelemet analizál, és a gamerek számára nyújt nagyobb képtisztaságot és zajmentességet. Külön kiemelendő, hogy mindhárom új modellnél komoly mértékben sikerült csökkenteni a késleltetést (lag), így ezek a projektorok kiválóan alkalmasak a felső szintű játékra. A VW870ES fényforrása lézerdióda array, a VW570ES és a VW270ES hagyományos lámpás típusok

 

Ami a HDR megjelenítést illeti, mind a három készülék kompatibilis a HDR10 és a HLG rendszerrel. Az előbbi a 4K Blu-ray HDR lemezek kötelező formátuma (bár opcionálisan más formátum is megengedett), és a 4K HDR streaming videók nagy része szintén ebben a formátumban készül. A HLG a műsorszóró szféra preferált HDR formátuma, a BBC és az NHK közös fejlesztése, amelynek elterjedése a televíziós műsorterítésben látszik valószínűnek. 

 

A csúcsmodell, a VW870ES jellemzőin keresztül tudjuk szemléltetni a legnagyobb továbblépéseket. A maximális fényerő 2200 lumen, 200-zal több, mint az előd VW760ES-é.

 

02.jpg

 

A saroktól-sarokig (corner-to-corner) éles képet a VW870ES egy új objektívvel tudja megvalósítani, amely az ARC-F (All-Range Crisp Focus) nevet viseli. Csakis üvegből készült elemeket tartalmaz, szám szerint 18-at, köztük 6, extra alacsony diszperziójú (ELD) elemet. Így elérhető az alapszínek optimális konvergenciája a kép legkülső szélein is.

 

03.jpg

 

Az optimális élesség ezen felül nemcsak optikailag, hanem digitálisan is finomítható, a Digital Focus Optimizer funkcióval. A kép minden egyes pixelét a funkció saját algoritmusával ellenőrzi, és a lehetséges optikai romlást előre detektálni tudja. Így a funkció el tudja végezni a képminőség korrekcióját, és a létező legtökéletesebb élességet biztosítja.

 

04.jpg

 

Az előző generációs csúcsmodellben a nagy kontrasztot a lézerforrás fényáramának dinamikus vezérelésével oldották meg, amit most a fejlett íriszvezérléssel egészítettek ki (Advanced Iris). A kettő egymástól függetlenül és dinamikusan állítható, amivel hatalmas kontraszt – minden eddiginél mélyebb feketék és fénylő fehérek, élénk színek állítható elő.

 

05a.jpg

 

A most bemutatott extra jellemzők a VW870ES prémium típus sajátosságai, bár az Advanced Iris a VW570ES-ben is megtalálható. 

 

A család középső tagja az 1800 lumenes VW570ES, míg az 1500 lumenes VW270ES elérhető áron nyújtja a fent felsorolt, mindhárom típusban megtalálható szolgáltatásokat és funkciókat, túl azokon, amelyeket az előzőző generációs VW260ES is tudott. A VW570ES és a VW270ES külső megjelenése ugyanolyan (több előző modell ugyanígy néz ki), de a VW870ES-től eltérő:

 

06.jpg

 

A két utóbbi típus októbertől lesz kapható Európában kb. 5000 euro (VW270ES), illetve 8000 euro (VW570ES) áron, míg a csúcsmodell VW870ES novemberben jelenik meg, és az ára kb. 25.000 euro lesz.

 

07.jpg

 

További részletes információ található a https://pro.sony/en_GB/products/4k-sxrd-projectors weboldalon.

 

N. Á.

A TW házimozi család új tagjai az Epsontól


2018. szeptember

 

Az Epson a korábbi EH-TW7300, EH-TW9300 és EH-TW9300W, kiváló házimozi projektorainak utódaiként az idei IFA-n bemutatta az új 4K PRO-UHD nevű sorozat tagjait: az EH-TW7400, EH-TW9400 és EH-TW9400W típusokat.

 

A PRO-UHD elnevezést azért kapta a család, mert a 3LCD technológia keretein belül a fejlesztők tovább javították a dinamikus kontrasztarányt, a pixel shifting és a 4K enhancement technológiát, az UHD Blu-ray és a HDR támogatást. Az EH-TW9300 és az EH-TW9300W mindenféle 4K bemeneti eszköz fogadására alkalmas.

 

Nézzük először a csúcsmodell, az EH-TW9400W fő jellemzőit (a már említetteken kívül)! A fehér és a színes fénykibocsátás (fényerő) egyformán 2600 lumen. Dinamikus kontrasztaránya 1 200.000:1. Az élesség és a 2,1x-es zoom állítása motoros. Ami a színtartományt illeti, a projektor képes a DCI-P3 referencia-színtér színeinek reprodukálására.

 

04a.jpg

 

A HDR formátumok közül az EH-TW9400W támogatja a HDR10-est és a HLG-t (hybrid log gamma), továbbá a 18 Gbit/s HDMI átviteli sebességgel a 4K/60p HDR bemeneti jelet. Az objektív széles határok között, motorosan mozgatható? A függőleges lens shift +/- 96,3%, a vízszintes pedig +/- 47,1%.

 

2 HDMI csatlakozója közül az egyik támogatja a HDCP 2.2-es tartalomvédelmet, a másik a korábbi, HDCP 1.4-est. A másik két modelltől eltérően alkalmas a 4K tartalom vezeték nélküli átvitelére a 4K WiHD adóegység segítségével. 2D és 3D megjelenítésre egyaránt alkalmas. Sikerült a késleltetésen (lag) is javítani a korábbi modellhez képest. A projektoron található egy szabványos LAN csatlakozó (RJ45), egy RS232c vezérlőport és triggerkimenet is.

 

A másik két modell közül az EH-TW9400 csak a vezeték nélküli 4K átvitel lehetőségét nékülözi, egyébként mindenben azonos az EH-TW9400W-vel. Az EH-TW7400 legtöbb jellemzőjében szintén hozza a nagyobb testvérek teljesítményét.

 

04b.jpg

 

A különbségek a következőkben foglalhatók össze: a HDR formátumok közül a HdR10-est támogatja, de a HLG-t nem. Maximális fényereje kicsit kevesebb: 2600 lumen helyet 2400 lumen (ez gyakorlatilag elhanyagolható). A dinamikus kontrasztarány 200.000:1, és persze a 4K vezeték nélküli átvitel nem szerepel a szolgáltatások között.

 

projektor.hu

Acer lézerprojektorok kereskedelmi és oktatási célokra


2018. szeptember

 

Az idei IFA-hoz kapcsolódóan az Acer bejelentette új PL és SL sorozatú projektorait: a PL6610 (WUXGA), a PL6510 (1080p), az SL6610 (WUXGA), valamint az SL6510 (1080p) modelleket. Mindegyik lézer fényforrással működik, az SL széria tagjai alkalmasak a kis távolságú vetítésre is. Ez kimondottan ideális pl. osztálytermekben való használatra. A PL széria azok számára tartogat előnyöket, akiknek korlátozott hely áll rendelkezésre. Mindazon vásárlórétegre gondoltak a tervezésnél, akik jól mozgatható, kevés karbantartást igénylő projektort keresnek, kereskedelmi és oktatási célra.

 

03.jpg

 

A PL és SL széria lézerdiódái akár 30 ezer óra élettartamot is elérnek, ami jóval kedvezőbb, mint a hagyományos izzók esetében. Nincs izzó-túlmelegedés, a csere jóval olcsóbb. Gyorsasága is kedvezőbb a felhasználóknak, hiszen szinte azonnal be- és kikapcsol a használat során. A lézer eleve higanymentes, ezáltal kizárt a higanyt tartalmazó izzók esetén kritikus szennyezés az újrahasznosítás során – így ez az új technológia teljes mértékben környezetbarát.

 

5000 lumen fényerejükkel a PL és SL sorozatú projektorok minden körülmények között éles és tiszta képet képesek vetíteni, még nappali fény mellett is. Ennek megfelelően folyamatosan a legjobb képminőséget láthatjuk a használat során. A lézerfény kimagasló minőséget biztosít (75% wide color gamut), vibrálóan élénk színekkel, konzisztens szaturációval.

 

Az 1,6x-es zoomnak köszönhetően ezek a projektorok kis távolságból is tökéletes tudnak vetíteni. A PL sorozat normál objektívje, valamint az SL sorozat short throw objektívje egyszerű kezelést és beállítást biztosítnak. Nincs szükség átrendezni a helyiség bútorzatát, nem kell kiépíteni különböző fali- vagy mennyezeti tartókat – a felhasználók egyszerűen bárhová elhelyezik a projektort, és indulhat a mozifilm nézése, vagy a prezentáció. A projektorok két 10 wattos hangszórót is tartalmaznak, így nincs szükség külső hangforrás csatlakoztatásához.

 

A PL6610-es modell HDBaseT bemenettel is rendelkezik, így egyetlen kábelen át történhet az audio- és videojelek küldése és fogadása, a hálózati kapcsolat, a vezérlés és az energiaátvitel. Ezáltal még egyszerűbbé válik a használat és a telepítés, de az infrastrukturális költségek is csökkennek. A jelek egy szimpla LAN kábelen továbbíthatók (max. 100 méter).

 

A PL és SL sorozatú projektorok mind kompatibilisek a Crestron hálózati vezérlőprotokollal, így a felhasználók központilag tudnak több projektort vezérelni egyetlen PC-ről. Ez hasznos lehet például olyankor, ha egyszerre szeretnénk kikapcsolni több előadóterem projektorát.

 

(Forrás: Acer)

Új belépő projektorok az Optomától az üzleti és tantermi prezentációhoz


2018. augusztus

 

Az Optoma legutóbbi professzionális többcélú projektora fényesebb és mutatósabb prezentációkat garantálnak az üzleti és az oktatási szférában. Az új készülékek – az S322e, S334e, X342e és W334e – nagy fényerejűek, lámpa-élettartamuk hosszú, energiatakarékosak – így összességében alacsonyak a fenntartási költségek.

 

Kivitelük hordozható és kompakt, így könnyen telepíthetők „házon kívüli” használat esetén is. Opcionális hordtáska kapható hozzájuk. Mindegyik modell rendelkezik az Eco+ üzemmóddal az energiatakarékosság érdekében. A lámpa élettartama kivételesen nagy, 15.000 óra.

 

A négy típus között van WXGA, XGA és SVA felbontású, fényerejük 3700, illetve 3800 lumen. A kényelmet szolgája a több HDMI és MHL bemenet, és a projektorokhoz csatlakoztathatók az olyan HDMI dongle-ok, mint a Google Chromecast és az Optoma HDCast Pro, lehetővé téve a csatlakoztatást laptopokhoz, PC-hez vagy Blu-ray lejátszóhoz.

 

02.jpg

 

A csupán 3 kg-os készülékek könnyen hordozhatók, és az S322e kivételével beépített 10 W-os hangszóróval, és Full 3D képességekkel rendelkeznek. Kiemelendő a 24/7, azaz non-stop működtethetőség.

 

További információ: www.optoma.co.uk

 

projektor.hu

A Dolby Cinema Kínában


2018. augusztus

 

A Dolby Laboratories és a sanghaji Wanying Cinema Line high-end mozihálózat-üzemeltető partneri megállapodást kötött annak érdekében, hogy minél több kínai mozilátogató részesüljön a Dolby Cinema élményében.

 

Az első termek megnyitása Sanghajban várható, a Wanying „zászlóshajó” mozihálózatában, majd Délkelet-Kína több más pontján a következő két évben.

 

01a.jpg

 

A Dolby szerint „mióta két évvel ezelőtt megnyitottuk első hálózatunkat Kínában, tanúi lehettünk a mozikedvelők egyre növekvő érdeklődésének a magával ragadó Dolby Cinema élménye iránt”. „A Wanying Cinema Line-nal való tárulásunk lehetővé teszi a Dolby Cinema élmény bemutatását Kína még több városában”.

 

A Dolby legfejlettebb mozimegoldása, a Dolby Cinema alkalmas a gazdagabb és élményszerűbb történetmesélésre, a Dolby Vision és a Dolby Atmos segítségével. A technológia, a design és a komfort kombinálásával a Dolby Cinema képes a vásznon látható történetet minden eddiginél közelebb hozni a nézőkhöz.

 

01b.png

 

A Dolby Vision lézeres vetítő rendszere, amely a legmodernebb optikai elemeket és képfeldolgozást alkalmazza, nagy dinamikatartományt (HDR), széles színteret (WCG) és hatalmas kontrasztot nyújt, meghaladva a ma a piacon található bármely más lézertechnológiát. Az eredmény természetesen a nézői élmény drámai javulása. A Dolby Atmos fejlett hangtechnológiája a hangot a nézők körül „mozgatja”, a nézőt mélyen belehelyezve a cselekménybe.

 

projektor.hu