epson_1701

Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

benq_1702bdnn_1610dbal

Hírek

Sony kompakt lézerprojektorok oktatási és intézményi használatra


2017. január

 

A Sony bejelentette „Z-Phosphor” projektorcsaládjának bővítését két új generációs modellel. Ezek minden eddiginél költséghatékonyabbak az installációs kategóriában, a tantermektől a tárgyalókig.

 

sony_compact.jpg

 

Az 5000 lumenes, WUXGA felbontású VPL-PHZ10 és a szintén 5000 lumenes WXGA felbontású VPL-PVZ10 projektorok képminőségben, színhűségben és a gyakorlatilag karbantartást nem igénylő lézerfényforrást tekintve azoknak is előnyöket nyújtanak, akik idáig a hagyományos lámpás vetítést használták.

 

A váltás a lézerprojektorokra különösen az oktatási és a nagyvállalati környezetben előnyös. Nem kell a lámpa lassú felmelegedésére és visszahűtésére várakozni, nincs lámpa, ami korlátozná a készülék döntését bármilyen pozícióba, és nem kell kompromisszumot kötni a nagy fényerő és a felbontás között.

 

A két új projektor a Sony 3LCD BrightEra™ technológiáját használja, azaz a kép alapszínű összetevőit szeparáltan vetíti, élénk és természetes színeket biztosítva. A beépített Reality Creation rendszer képkockánként analizálja a forrás jelét, és egy hatékony minta-adatbázis alapján mindig tiszta és éles képet állít elő. A szintén Sony fejlesztésű Contrast Enhancer képesség a házimozihoz fejlesztett eljárást alkalmazza a kontraszt javítására.

 

A VPL-PHZ10 májustól, a VPL-PVZ10 pedig júliustól lesz elérhető Európában. Első alkalommal az idei ISE kiállításon lesznek láthatók a Sony standján, február 7. és 10. között.

 

projektor.hu

Ultra nagy fényerejű 4K projektor a Panasonictól


2017. január

 

A rendezvényekre, színpadra és bérlésre szánt Panasonic PT-RQ32K projektor 27.000 lumen fényerőt nyújt 5120 x 3200 pixel felbontás mellett. A 240 Hz-es készülék a gyártó saját pixel-eltolásos „quad pixel drive” technológiáját használja. Lehetővé teszi a már meglévő cserélhető objektívek használatát, és fejlett képbeállítási képességekkel bír.

 

Amennyiben stacking-re van szükség, nem kell egyedileg kialakított kereteket használni, hanem a stacking egyszerűen „keretmentes”, így a szállítás és a többprojektoros installációk könnyen megvalósíthatók.

 

panasonic_projector.jpg

 

A lézeres fényforrás és az eredeti hőálló foszforkerék tartósan jó képminőséget, színeket és fényerőt biztosít, ami különösen előnyös több projektor használatakor.

Az RQ32K alváltozatai a 31.000 lumenes PT-RZ31K (WUXGA felbontás) és a PT-RS30K (SXGA+ felbontás).

 

projektor.hu 

A Christie bővíti 4K Boxer termékcsaládját


2017. január

 

A Christie, a 4K projektortechnológia egyik úttörője, Boxer projektorcsaládját az új, 3 DLP-chipes Boxer 4K20 modellel bővíti. Az abszolút professzionális, rendkívül masszív felépítésű, teljesítményéhez képest kisméretű 4K projektor rendelkezik a Boxer projektorok minden előnyével.

 

A mindenelőtt a bérlési piacra szánt új Boxer modell azoknak előnyös, akiknek nincs szüksége a 30.000 lumenes Boxer 4K30-ra, hanem megelégszenek a 20.000 lumennel – ugyanakkor továbbfejlesztett és egyszerűsített GUI kezelőfelület kapnak.

 

christie_4k20.jpg

 

A Christie Bandwidth Multi-Input Card (HBMIC) a Boxer 4K20-ban a nagy sávszélességű 4K jelek változatos csatlakoztatását nyújtja, és lehetővé teszi a 4K/60 Hz-es jel továbbítását egyetlen 12G-SDI, HDMI vagy DisplayPort kábelen. 

A projektort a Christie már februártól tudja szállítani a megrendelőknek.

 

projektor.hu

Új házimozi-projektor az LG-től


2016. december

 

A hamarosan startoló januári CES-en az LG új lézerprojektort mutat be „LG ProBeam” néven a házimozira vágyók számára. A célközönség azonban nemcsak a mozirajongókat, hanem a TV-programokat kedvelőket is magába foglalja – akárhol és akármikor is szeretének hódolni kedvtelésüknek.

 

HF80JA.jpg

 

A projektor valódi típusjele HF80JA, és fejlett lézerengine-nel van felszerelve, amely nem kevesebb, mint 2000 lumen fényteljesítményre képes. Mint a képen látható, az LG projektor külleme sem mindennapi, tulajdonképpen hordozható kivitelű, köszönhetően az „I” alakú lézerengine-nek. A gyártó szerint pillanatnyilag ez a lekönnyebb Full HD lézerprojektor a 2000 lumenes fényerő-tartományban.

 

A HF80JA – Sound Sync Adjustment redndszerének köszönhetően – párosítható bármilyen Bluetooth eszközzel, pl. külső hangszóróval vagy fülhallgatóval. Ezen túlmenően a Miracast protokollon keresztül okoseszközökről vezeték nélkül tudja kivetíteni a képet a nagyméretű vászonra.

 

projektor.hu

Nonstop működtethető lézerprojektor az Optomától


2016. december

 

Az Optoma új ProScene ZU510T prémium-kategóriás kompakt lézerprojektora WUXGA natív felbontású, és 5500 lumen fényerőt produkál. Alkalmas a 27/4 üzemmódra, és a fényforrás élettartama a legnagyobb fényerejű módban eléri a – még a lézerprojektoroknál is szokatlan – 30.000 órát.

 

Optoma_ProScene.jpg

 

A nem mindennapi élettartam az Optoma új DuraCore technológiájának köszönhető, amely fejlett lézerdióda-hűtést használ, és a porállóságot is egy innovatív megoldás biztosítja. A 30.000 óra folyamatos 24/7 üzem mellett 3,4 évet jelent, normál használat mellett pedig eléri a húsz évet. Emellett a projektor fényereje 5.000 óra használat után is gyakorlatilag változatlan.

 

Független tesztek bizonyítják, hogy a ZU510T porállósági besorolása IP5X, amely még poros környezetben is lehetővé teszi a 24/7-es működést. Kiemelhető még a projektor alacsony zajszintje és a kiváló színvisszaadás.

 

A fix objektív, a kompakt és szigetelt felépítés, a viszonylag kis méret és a lézertechnológia együttesen biztosítja a felsorolt jellemzőket. Megemlítendő még az 1,8x-es zoom és a +20% függőleges és ±10% vízszintes lens shift, továbbá a digitális trapézkorrekció lehetősége (függőlegesen és vízszintesen is ±30°). 2 db 10 W-os beépített hangszóró és sok-sok csatlakozó (pl. 3 db HDMI, HDBaseT, mikrofonbemenet stb.) teszi sokoldalúan használhatóvá ezt a projektort.

 

projektor.hu

Sony lézerprojektorok a St. John University tantermeiben


2016. november

 

A New Yorkban 1870 óta működő St. John University mindig is prioritásként kezelte a tanítási és tanulási környezet korszerűségét, és ennek jegyében a technikai fejlesztést. Ennek keretében az egyetem a Sony lézeres vetítési technikáját választotta standardként.

 

Mióta a Sony lézerprojektorokat üzembe helyezték, a diákok és a tanárok is beszámoltak a színminőség, a fényerő, és a kezelhetőség javulásáról.

 

stjun.jpg

 

Most a tanszékek „globális tantermeket” tudnak kezeli, a Skype-on vagy a Google Hangouts-on keresztül meghívott előadókkal. A projektorok gyors indulása (kb. hét másodperc) lehetővé teszi az oktatás azonnali indulását. A hálózatba kötött Sony lézerprojektorok sok működtetési előnyt hoztak, pl. redukálták a gyakori szűrőcserét, és kiküszöbölték a lámpacserét, mivel a lézeres fényforrás becsült élettartama 20.000 óra.

 

projektor.hu 

A Panasonic „legfényesebb” nagyteljesítményű lézerprojektora


2016. november

 

Már októbertől elérhető – kétféle, WUXGA és SXGA+ felbontással – A Panasonic PT-RZ31K projektorcsaládja, amely a cég SOLID SHINE lézertechnológiáját alkalmazza.

A kétlámpás fényforrás biztosítja a folyamatos működést még az egyik lámpa meghibásodása esetén is. Ez komoly előny a rental/staging területén és a különféle kiállításokon.

 

A lézertechnológia gondoskodik arról, hogy még 24/7-es folyamatos használat esetén is csak lassan csökkenjen a fényerő és a színvilág az idő múlásával.

A cserélhető objektíves vetítő kompatibilis a korábbi (meglévő) 3-chipes Panasonic DLP projektorok objektívjeivel, azaz nem szükséges újra beruházni az objektívekbe.

 

A 27.000 lumenes, extrém nagy fényerejű lézerprojektor a mozgáselmosódás csökkentéséről is gondoskodik a beépített Real Motion Processorral. Normál működtetés mellett az RZ31K 20.000 üzemórára van tervezve – karbantartás nélkül.

A hermetikusan zárt optikai blokk és a portól tökéletesen szigetelt fénymodulátor garantálja az extrém megbízhatóságot különleges környezeti feltételek mellett is.

 

További információ: http://business.panasonic.co.uk/visual-system/

 

panasonic_rz31k.jpg

Epson projektor sikere a CEDIA-n


2016. október

 

A Szeptemberben megrendezett CEDIA 2017 „Legjobb új otthoni szórakoztató projektora” (Best New Home Cinema Entertainment Projector) díjat az Epson Pro Cinema 6040B projektorújdonsága nyerte el. Ennek a készüléknek az európai megfelelője a TW9300-as típus.

 

Ez az Epson első olyan vetítője, amely a 4K UHD bemeneti jel feldolgozására képes, ugyanakkor HDR-kompatibilis. A 6040B dinamikus kontrasztaránya 1000000:1, fényereje 2500 lumen (fehérfény- és színesfény-kibocsátás), és a 100%-os sRGB színtartomány mellett képes a DCI-P3 (a nagymozik színszabványa) szerinti színtartomány reprodukálására is.

 

A projektor a 4K tartalmat nagyon kedvező áron teszi megjeleníthetővé, habár a panelek natív felbontása Full HD, ám a pixel-shift technológiával csaknem tökéletes 4K reprodukciót biztosít.

 

epson_6040b.jpg

Új Vivitek házimozi projektor: H5098


2016. október

 

A Vivitek következetesen fejleszti egychipes DLP házimozi-projektorait, noha a fő profilja inkább az üzleti projektorok szegmense. Az új készülék – amely a H5098 nevet viseli – legfőbb jellemzői a megbízhatóság és a felhasználóbarát megoldás.

 

A Full HD felbontás ma már természetes. Az RGBRGB színkerék gondoskodik a színhűségről, a fényerő 2000 ANSI lumen, a kontrasztarány pedig 50.000:1. A gép komoly felépítését jelzi, hogy ötféle objektívből választva lehet alkalmazkodni a vetítési távolsághoz. Emellett a projektort a függőleges és vízszintes objektívmozgatás lehetőségével is ellátták, ami természetesen nagy elhelyezési rugalmasságot hoz magával.

 

A 3D filmek kedvelői szintén nem csalódnak a H5098-ban, hiszen a nagy fényerőből 3D-ben is marad élvezhető „mennyiség”. Extra funkció a VividMotion frame-interpoláció azoknak, akik sok sportközvetítést néznek, netán a filmeket is szívesebben nézik az interpolált képkockákkal.

A Vivitek új projektora már kapható, az ajánlott fogyasztói ára 2200 angol font.

 

vivitek_h5098.jpg

Optoma UST projektor játékhoz, filmhez, sporthoz


2016. szeptember

 

Az Optoma bejelentette új ultrarövid vetítési távolságú (UST) Full HD projektorát, a GT5500 típust. A „mindenes” készülék egyaránt alkalmas játékra, TV- és filmnézésre, sportközvetítések megjelenítésére.

 

0,25:1 vetítési arányának köszönhetően (25 cm távolságból vetít 1 m széles képet) rendkívül praktikusan használható a gyors és egyszerű beállításnak köszönhetően. Kontrasztaránya 25.000:1, fényereje 3500 lumen – ezekkel a tulajdonságaival kiemelkedik a konkurencia készülékei közül, figyelembe véve a szokásos fényviszonyokat az átlagos otthoni környezetben.

 

További néhány jellemző: két HDMI bemenet, 3D Sync jeladó, több analóg csatlakozó, beépített hangszóró. Az Optoma szerint a G5500 egy újabb nagy lépés az otthoni szórakoztatásban. Egyelőre az USA-ban került forgalomba, az internetes áruházakban kb. 1300 dollárért kapható.

 

optoma_gt500.jpg

IFA 2016: új Sony házimozi-projektor


2016. szeptember

 

Az Sony az idei IFÁ-n natív 4K házimozi-projektorainak új tagját mutatta be, a VPL-VW550ES. Ez már a harmadik olyan 4K típus, amely képes a HDR támogatásra, azaz kezelni tudja a nagy dinamikatartományú 4K jelet.

Az új projektor fekete és fehér színben is kapható, hogy lehetőség legyen a színválasztásra adott környezetben (lehetőleg „láthatatlan” legyen a projektor). A működési zaj olyan alacsony, hogy teljesül a vásárlók másik igénye is, nevezetesen, hogy a projektor működését „ne lehessen hallani”. A Low módban 6000 óra élettartamú lámpa kellemesen megnyújtja a lámpacsere időtartamát.

 

A VPL-VW520ES utódjának számító VPL-VW550ES tovább emelte a képminőség szintjét. Fényereje 1800 lumen, dinamikus kontrasztaránya 350.000:1, a HDR pedig extrém nagy dinamikatartományt fog át.

 

sony_VPL-VW550ES.jpg

 

Az UHD Blu-ray lemezeken és az az OTT szolgáltatásokban használt HDR-kompatibilitáson túlmenően, ez a projektor kompatibilis a HDR Hybrid Log Gamma (HLG) változatával – egy firmware frissítést követően.

 

A VW550ES várhatóan októbertől elérhető Európában. További információ:

 

http://pro.sony.eu/products/projectors-homecinema

Video- és zenestream BenQ projektorral


2016. augusztus

 

A BenQ különlegesnek mondható Colorific i500-as kompakt projektora meglepően újszerű tulajdonságokat mutat, amennyiben alkalmas a család médiafogyasztási szokásainak megváltoztatására. Ez a készülék ugyanis nagy felületen képes megjeleníteni videostreamet, illetve lejátszani zenestreamet, mindenféle külső set-top-box, kábelezés vagy speciális készülékek nélkül.

 

A legnépszerűbb alkalmazásokhoz való hozzáféréssel a 749 dolláros i500 lehetőséget nyújt filmek, tv-műsorok, alkalmazások, játékok, sőt még élő adások ezreinek nézésére. Ráadásul az i500 közelről vetítő projektor, ami megkönnyíti a használatot.

 

A projektor natív felbontása 1280 x 800 pixel, a fényforrás LED-ekből áll, azaz élettartama szinte végtelen.

További információ: http://www.benq.us/product/projector/i500

 

BenQ_i500.jpg

Új 4K Pro Cinema projektorok az Epsontól


2016. július

 

Az Epson két prémium minőségű házimozi projektort mutatott be: a Pro Cinema 6040UB és Pro Cinema 4040 típusokat. Ezek az első olyan 4K Enhancement technológiát használó készülékek, amelyek egyúttal támogatják a HDR-t (High Dynamic Range) is.

Mindkettő 2500 lumenes, és a színtartomány nemcsak az sRGB-t, hanem a DCI szabvány szerinti mozi-színteret is lefedi.

 

A dinamikus kontrasztarány 1000000:1, és a HDR tartalom kezelésére és megjelenítésére alkalmasak – mint említettük. A 4K/UHD filmek – akár UHD Blu-ray lemezről, akár streaming szolgáltatótól – tökéletesen élvezhetők ezekkel a projektorokkal.

 

Az optikai engine mindkét készülékben az engiHine, az objektív pedig új tervezésű, csak üveglencsékből álló moziobjektív, kiemelkedő élességgel és színegyenletességgel. A lens shift tartománya függőlegesen és vízszintesen is nagyon széles (± 96,3%, illetve ± 47%). A zoom az élesség és a lens shift is motorosan állítható.

A projektorok augusztustól lesznek elérhetők, a Pro Cinema 6040UB 3999 USD, a Pro Cinema 4040 pedig 2699 USD áron.

 

További információ: https://www.electronichouse.com/home-theater/epson-launches-new-4k-projectors/

 

epson_pro-cinema-6040ub.jpg

Dolby Cinema Pekingben


2016. július

 

Megnyitották az első Dolby Cinema mozitermet Kínában, a Jackie Chan Cinema mozihálózat egyik helyszínén (Peking, Wukesong). A megnyitó ceremónia után a Warner Bros. Pictures mutatta be a The Legend of Tarzan c. filmet.

A következő két évben a Jackie Chan Cinema hálózat tulajdonosa, Sparkle Roll tíz új helyszínen szeretne Dolby Cinema-t kialakítani. Mint köztudott, a Dolby Cinema a lézervetítésel, a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiákkal jelenleg a mozivetítés csúcsát jelenti, hatalmas élmény a nézőknek, és óriási lehetőség a filmforgalmazóknak.

 

2015. áprilisa óta világszerte több mint 200 Dolby Cinema terem telepítése és előkészítése van folyamatban, jelenleg 31 Dolby Cinema működik.

A szóban forgó pekingi mozikomplexumban 17 terem található, közülük 14 standard, 2 VIP és a most elkészült Dolby Cinema terem.

 

Jackie Chan Dolby Cinema.jpg

A Canon bővíti 4K projektorkínálatát


2016. július

 

A XEED 4K500ST után – amelyet már februárban láthattunk az ISE-n – a Canon kihozta a továbbfejlesztett változatot XEED 4K501ST típusjellel. Az új készülék az AISYS (Aspectual Illumination System) optikai technológia javított változatát alkalmazza. Fényereje 5000 lumen a teljes zoomtartományban, továbbá rendelkezik HDMI 2.0 bemenettel is.

 

Az orvosi konferenciákra és előadótermekbe szánt projektor gond nélkül kezeli a 60 kép/s-os 4K videotartalmat, sőt valamivel még a 4K-t meghaladó tartalmat is képes megjeleníteni (az LCoS panelek felbontása 4096 x 2016).

 

A XEED 4K501ST 2016 októberében kerül kereskedelmi forgalomba.

 

canon-xeed-4k501st.jpg

4K UHD projektor az Optomától


2016. június

 

Az Optoma az idei Infocomm-ra kihozott egy ultra rövid vetítési távolságú 4K UHD DLP lézerprojektort. A digitális signage alkalmazásra szánt 4K vetítő vetítési aránya (0,18:1) extrém közeli vetítést tesz lehetővé: 100”-es képet kb. 36 cm-ről vetít.

 

Emellett a 3300 lumenes projektor alkalmas a H.265 multimédia-lejátszásra, és támogatja az Android 5.0/Lollipop operációs rendszert. A készülék várhatóan 2017 első negyedévében kerül forgalomba.

 

optoma.jpg