Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

A Christie 630-GS lézer-foszfor projektorai


2017. november

 

A Christie két új GS-sorozatú lézer-foszfor projektort jelentett be. A célpiac az oktatás, az intézményi felhasználók és a bérlési szegmens.

 

Az új projektorok 6.750 ISO lumen fényerőre képesek, azaz még nagyon kedvezőtlen fényviszonyok mellett is használhatók. A felbontás Full HD vagy WUXGA lehet, 4 000.000:1 Christie RealBlack kontrasztaránnyal. A projektorok kompatibilisek a teljes GS-sorozatú objektívkészlettel, beleértve az új UST objektívet is – így az installáció rugalmassága maximálisan biztosított.

 

christie_630-GS.jpg

 

Az új 63-GS modellekkel a Christie a gazdaságos lézer-foszfor vetítéssel kielégíti azon vevők igényeit, akik a legjobban szeretnének választani, a nagy fényerőt, a kiváló képet és színvisszaadást tekintve. A kompakt kivitel, az ultracsendes működés és a sokoldalúság lehetővé teszi az installálást tetszőleges módon, akár a nézők közelében, anélkül, hogy a nézési élmény csorbát szenvedne.

Az Optoma 4K UHD65 házimozi-projektorának lézeres változata


2017. november

 

Az EMEA régióban a 4K UHD szegmensben vezető Optoma bejelentette legújabb „zászlóshajóját”, az UHZ65-ös lézerprojektort. Ez a készülék a lézertechnológiát egyesíti a lámpás UHD65 high-end jellemzőivel, amely 2017-ben megkapta a What Hi-Fi „Legjobb projektor a 2000-4000 angol font közötti árkategóriában” díját.

 

Az Ultra High Definitiont a lézertechnológiával párosítva a cég szerint az UHZ65 az otthoni vetítés csúcsát jelenti a filmrajongók számára. A lézer fényforrás szokásos előnyei, mint a konzisztens fényerő, a kiváló színhűség, az azonnali ki/be kapcsolhatóság és a 20.000 órás élettartam itt is megtalálhatók.

 

optoma_uhz65.jpg

 

A vásznon megjelenő 8,3 millió pixellel az új típus teljesíti a CTA (Consumer Technology Association) követelményeit a 4K UHD-re vonatkozóan, és megfelel a  CTA High Dynamic Range (HDR)-kompatibilis kijelző-szabványoknak. Ez garantálja a borotvaéles, élénk képeket. A projektor teljes mértékben támogatja a HDCP 2.2 másolásvédelmi megoldást.

 

Az UHZ65 3000 lumen maximális fényerejű, és bele van építve a kifinomult PureMotion képinterpolációs technológia. Ez a megoldás megszünteti a mozgáselmosódást és a képakadozást, még a nagysebességű akciófilmeknél vagy gyorsan zajló sporteseményeknél. További fontos tulajdonságok: jó minőségű beépített hangszórók (8 W), S/PDIF audiokimenet külső hangrendszer csatlakoztatásához, függőleges lens shift, 1,6x-es zoom, két HDMI port, MHL, HDMI streaming dongle csatlakoztathatósága.

 

További információ: www.optoma.co.uk

A Barco F80-as új 4K lézerprojektora


2017. október

 

A nagyteljesítményű installációs kategóriában a Barco az „F” projektorcsaládot új – csendes és rugalmasan installálható – készülékkel, az F80-assal bővítette. Az új projektor a múzeumok és más hasonló, 10.000 lumen körüli fényerőt és 24/7 üzemelést igénylő nagy terek számára három kiemelkedően kedvező tulajdonsággal rendelkezik: 4K felbontás, a lézer hatékonysága és gazdaságossága, és a különlegesen csendes működés.

 

barco_f80.jpg

 

Az állandó fényerő és a színvisszaadás hosszú idejű változatlansága mellett további előnyös funkció a Barco Pulse egyedülálló Single Step Processing (SSP) technológiája, amely a 4K-UHD felbontást egy lépésben hozza létre. A felhasználók más termékekhez képest így élesebb képet, és összességében sokkal jobb képminőséget élvezhetnek, kisebb késleltetéssel.

 

Különösen kiemelendő az F80 ultracsendes működése, amelynek eléréséhez összefogott a cég belgiumi, kínai és norvégiai kutató-fejlesztő team. Az eredmény egy nagy fényerejű, kiváló színvisszaadású, új chipet használó projektor, amelynek működési zaját tovább sikerült optimalizálni Az F80 az első Barco projektor, amely az új Texas Instruments technológiát alkalmazza, és az első volt a világon, amely ekkora fényerőt produkál ezzel a technológiával.

 

A Barco F80 2017 negyedik negyedévében már kapható.

Samsung síkpaneles képernyő mozikban


2017. október

 

Thaiföld fővárosában, Bangkokban, a Paragon Cineplex moziban a Samsung üzembe helyezte Délkelet-Ázsia első DCI-compliant, HDR (nagy dinamikatartományú) LED képernyőjét, amely ily módon a vetítővásznat hivatott „helyettesíteni”. A 200-székes mozitermet megelőzte két hasonló mozi Dél-Koreában (előbb Szöulban, majd Busanban).

 

samsung1.jpg

 

A kb. 10,3 m-es Cinema LED Screen-nek nevezett síkpaneles kijelzőt egyszerű installálni és konfigurálni, a felbontása 4K (4096 x 2160 pixel), csúcsfényereje pedig 500 nit (146 fL), ami tízszer akkora, mint amit a hagyományos moziprojektorok nyújtanak. A gyártó szerint ez a mozikban torzításmentes és élethű képet ad, eredeti fehérekkel és mély feketékkel. A „szemtanúk” beszámolói szerint a képminőség kiemelkedően jó.

 

samsung2.jpg

                                A koreai Busanban működő  Samsung Cinema LED Screen

 

A síkpaneles mozi azonban sok kérdést vet fel. A Samsung feltehetően „Super S” márkanéven kívánja az új rendszert bevezetni. Lehet, hogy a Dolby Cinema vagy az IMax konkurenseként? Még nem tudjuk.

A jelenlegi hollywoodi mozik szigorú masterelési és forgalmazási rendszert követnek. Lehet, hogy a közeli jövőben az SDR-hez használt 48 cd/m2 mellett el kell majd készíteni a 110 cd/m2-es változatot a Dolby Vision-hoz és a 250-500 cd/m2-es változatot a Samsung rendszeréhez vagy más emisszív kijelzőkhöz?

 

Mindenesetre széles összefogásra lesz szükség az érdekeltek körében ahhoz, hogy közös specifikációt dolgozzanak ki a jövő mozijának emissziós képernyőihez.

 

projektor.hu

 

CineHome W1700: a BenQ első megfizethető 4K UHD HDR házimozi-projektora


2017. november

 

A BenQ november 14-én Nagy-Britanniában bemutatta a mindenki által elérhető, kedvező árú 4K UHD HDR házimozi-projektorát, a CineHome W1700 DLP modellt. A pénztárcabarát W1700 olyan figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 8,3 megapixeles Ultra High Definition 4K felbontás, a CinematicColor™ színpontosság és a vetítés-optimalizált HDR, amellyel élethű képek jeleníthetők meg.

 

„A W1700-as projektorral széles körben otthon is elérhetővé válik a nagyképernyős, 4K digitális moziélmény” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Mostantól bárkinek része lehet a 4K technológiás mozi estékben, amelyet a továbbfejlesztett audiovizuális élmény, a HDR minőség és a kiváló ár-érték arány tesz még vonzóbbá.”

 

benq-w1700.jpg

 

Életre keltett, pompás 4K vizuális élmény

 

A W1700 projektor 8,3 millió képpontból álló, 4K UHD képét egy forradalmian új, 0,47”-es DMD DLP technológia állítja elő. A projektor kecses és kompakt formája kényelmes otthoni használatot biztosít. A 4K felbontásra optimalizált optikai rendszer zavaró jelenségektől mentes színhűséget és pontosságot garantál.

 

A 4K felbontás minőségét tovább javítja a HDR (High Dynamic Range) tartalmak támogatása*, így nagyobb kontrasztarány és fényerő érhető el az automatikus képoptimalizálás segítségével, amely a legapróbb részleteket is kiemeli, megnövelve a mozihatás élményét. Emellett a legújabb, HDCP 2.2 másolásvédelemmel ellátott 4K tartalmak igen gyorsan növekvő választékát is élvezhetik a felhasználók.

*A HDR funkció a HDR10 tartalmakat támogatja. 

 

Továbbfejlesztett CinematicColor™ pontosság és növekvő audiovizuális élmény

 

A mozivásznon látható eredeti színeket megőrizve a W1700-as projektor exkluzív BenQ CinematicColor™ technológiát és RGBRGB színkereket alkalmaz, így éri el a filmipar által megkövetelt legjobb színpontosságot. A Rec. 709-es színskála 96%-os lefedettségével és a pontos Delta E<3 teljesítményével a W1700 hűen tükrözi a filmkészítők által elképzelt látványt.

 

A W1700 meghökkentő audiovizuális teljesítményét tovább fokozza a CinemaMaster Video+ és a CinemaMaster Audio+ technológia. Világklasszis moziteremmé alakíthat át akár egy egyszerű szobát is a mozgáshoz alkalmazkodni képes képpont-erősítéssel, a kifinomult színalgoritmusokkal, valamint a természetes bőrszín-megjelenítéssel, a rengető basszusok és nagy magasságokba szárnyaló magashangok drámai hangzásával.

 

Modern forma és egyszerű kezelés

 

A W1700 könnyed, karcsú és kompakt formájával valódi esztétikai élményt nyújt, valamint hibátlan funkcionalitásával bármilyen lakásbelsőhöz remekül illeszkedik. Az automatikus trapézkorrekcióval és az 1,2x-es zoommal a W1700 bármely térhez képes alkalmazkodni, bonyodalmas beállítás nélkül könnyedén használatba vehető, és ezzel a 4K felbontású mozizó esték egy pillanat alatt otthonába varázsolhatók.

 

A korszerű, és egyszerűen használható W1700 könnyedén, egy HDMI dongle – BenQ QCast/QCast Mirror, Google Chromecast vagy Amazon Fire TV Stick – csatlakoztatásával okos-projektorrá alakítható, így azonnal, nagyképernyőn élvezheti TV-műsorait, filmjeit, sporteseményeket vagy akár videojátékait.

 

A W1700 által is használt DLP technológia 2015-ben elnyerte a tudományos és technikai Oscar®-díjat – ezt használják a világ digitális mozijainak 90%-ban, mivel időtálló, karbantartásmentes képminőséget, pontos színeket, borotvaéles és torzításmentes képeket nyújt.

 

A W1700 4K UHD HDR házimozi-projektor Európában 2018. január elejétől kerül forgalmazásra. Javasolt fogyasztói ára: 1999 EUR+ÁFA.

 

A BenQ projektorokkal kapcsolatos további információért kérjük, látogasson el a BenQ.eu weboldalra.

Múlt és jövő találkozása

Epson lézerprojektorok a Kiscelli Múzeumban

 

2017. október

 

Az Epson Magyarország kiváló érzékkel választotta ki őszi lézerprojektor-bemutatójának (október 4-5.) helyszínét, a Kiscelli Múzeumot. A nagyteljesítményű professzionális lézerprojektorok még ebben a hatalmas térben is imponáló méretű és minőségű képeket produkáltak.


Epson lézerprojektorok a Kiscelli Múzeumban

 

2017. október

 

Az Epson Magyarország kiváló érzékkel választotta ki őszi lézerprojektor-bemutatójának (október 4-5.) helyszínét, a Kiscelli Múzeumot. A nagyteljesítményű professzionális lézerprojektorok még ebben a hatalmas térben is imponáló méretű és minőségű képeket produkáltak.

 

01b.jpg

 

A projektorok és a hatalmas vásznak fogadótere a Múzeum legimpozánsabb része, a 600 m2-es templomtér volt, amely egyébként reprezentatív fogadásokhoz, koncertekhez és színházi előadásokhoz is kibérelhető. A technikai bemutató azonban kétségkívül ritkaságnak számít, ezúttal azonban a nagy formátumú vetítéstechnika tökéletesen illett a helyszínhez.

 

02a.jpg

                          Prezentáció az Epson lézerprojektorokról Tőrös Gáspár előadásában

 

A bemutatóhoz természetesen egy tájékoztató prezentáció is tartozott a cég – most már Magyarországon is hozzáférhető – speciális lézerprojektorainak közelebbi megismertetésével. Ennek tartalmát beépítettük ebbe az írásunkba is.

Az Epson az általa kifejlesztett 3LCD technológiát egyesítette a lézer-foszfor fényforrás előnyeivel. De hogyan is néz ki ez a fényforrás?

 

A fényforrás

 

A nagyteljesítményű kék lézerfényt lézerpanelek vagy lézertömbök (laser arrays) szolgáltatják, ez adja a fehér fény kék összetevőjét. Emellett a kék lézerfény egy része egy foszforral bevont forgó tárcsára kerül, amelyet gerjesztve sárga fényösszetevő keletkezik. Ez a komponens egyesül a kék lézersugárral, és – komplementer színek lévén – fehér fény formájában halad tovább.

 

03.jpg

 

Ettől kezdve az alapszínekre bontás és a három LCD panelre irányítás a szokásos optikai módszerrel – dikroikus tükrökkel és közönséges tükrökkel történik. A 3LCD modul (X-prizma) hasonló felépítésű, mint más 3LCD projektorokban. Persze azt hozzá kell tennünk, hogy az LCD cellák beigazító rétege (alignment layer), sőt a foszforkerék is szervetlen anyagból készült, hogy ne csak a fényforrás, hanem az LCD panelek élettartama is hosszú legyen.

 

De térjünk vissza a különleges fényforrásra! Az UHP lámpa „ugrándozó” spektruma helyett a lézertömb spektruma gyakorlatilag egyetlen „tüske” (monokromatikus fény) – ez tartalmazza a teljes fényenergiát.

 

04.jpg

 

A fehér fény spektruma azonban – mint említettük – a kék lézer és a sárga foszfor spektrumának egyesülésével „áll össze”, az ismert séma szerint:

 

05.jpg

 

A megfelelő optikai elemekkel, beleértve az LCD panelek előtti színszűrőket, állítja elő a projektor az RGB alapszíneket.

A lézer fényforrás használatának legfőbb oka azonban (mint közismert) a hagyományos lámpáénál 5-6-szor hosszabb élettartam, és ezen belül a fényerő lineáris csökkenése, szemben a lámpák fényerejének hirtelen, ugrásszerű csökkenésével. A lézerforrás karbantartási igénye is jóval szerényebb, és más előnyei is vannak a megbízhatóság szempontjából – ezekre még visszatérünk.

 

Maga az Epson három alapvető előnyt emel ki a lézerprojektoraival kapcsolatban:

1)     Kiváló képminőség

2)     Megbízhatóság

3)     Egyszerű telepítés

 

Kiváló képminőség

 

Kezdjük az elsővel! A 3LCD technológia előnyei – köztük a fehér és a színes fénykibocsátás egyenlősége – közismertek, de az új lézerprojektorok ezen felül 4K forrás képének megjelenítésére is alkalmasak, a Full HD képet pedig fel tudják skálázni 4K-ra (Epson 4K Enhancement) a pixel-shift technológiával.

 

06.jpg

 

A képminőség másik összetevője az időbeli stabilitás, a színek és a fehéregyensúly állandósága. Ennek javítása érdekében az Epson az új lézerprojektorokba beépített egy kamerát, amely észleli a projektor színeinek és fehérpontjának változásait, sőt több projektor „sztekkelése” esetének a színek eltéréseit, és ezeket automatikusan vagy manuálisan lehet korrigálni.

A távoli helyszínen lévő projektor képdiagnosztikája szintén ezzel a kamerával történhet.

 

07.jpg

A projektor előlapjába egy kamerát építettek be, amely érzékeli a színek és a fehéregyensúly változását, így lehetővé válik a rendszeres korrekció


 

Megbízhatóság

 

Ami a megbízhatóságot illeti, ennek is több összetevője van. Mint már említettük, a fényforrás karbantartás nélküli hosszú élettartama is ezek közé tartozik, továbbá az is, hogy ha a több lézer-array közül netán az egyik meghibásodik, akkor alig észlelhető fényerő-csökkenéssel zavartalanul folytatódik tovább a vetítés. Igaz, a lámpás projektoroknál is van két- vagy néha négylámpás megoldás, de a fényerőcsökkenés sokkal észrevehetőbb.

 

08.jpg

A lámpás projektoroknál a lámpahiba (ha egy lámpa van a projektorban) teljes leállást okoz, míg egy lézerpanel kiesése csak némi fényerőcsökkenéshez vezet

 

Mindemellett az Epson lézerprojektoroknál a fényerő 1%-os lépésekben állítható, így gyakorlatilag a felhasználó szabályozni tudja – ha nincs szüksége a maximális fényerőre -, hogy milyen hosszú ideig számíthat az egyenletes fényerőre (az idő akár sok tízezer órányira is növelhető ezzel a módszerrel).

A megbízhatóságot növelik a már szintén említett szervetlen anyagok használata, plusz a nagy kapacitású porszűrő és a porvédett kialakítás.

Hogy a nagy megbízhatóságot az Epson mennyire komolyan gondolja, az is mutatja, hogy 5 év vagy 20.000 óra garanciát nyújt mind a készülékekre, mind a fényforrásra.

 

Telepítés támogatása

 

Az Epson lézerprojektorok egyszerű telepítését többféle extra funkció és optikai megoldás támogatja.

Elöször is hatalmas választék áll rendelkezésre a cserélhető objektívekből, a fix fókusztávolságú 0,35:1 vetítési arányú nagylátószögű (UST) objektívtől egészen az 5,28-7,42:1 vetítési arányú zoomolható teleobjektívig. Hamarosan megjelenik még egy újabb UST objektív is, még közelebbi vetítést biztosítva.

A 360 fokos elforgathatóság, és a bármilyen szögből való vetítés természetesnek mondható, akárcsak az Edge Blending lehetősége (panoráma üzemmód) és a tökéletes sztekkelhetőség (a fényerő növelése úgy, hogy több projektor vetít ugyanarra a felületre tökéletes geometriai fedéssel). A sztekkelést egyébként külön masszív sztekkelő keret segíti, amely egyúttal komoly védelmet is biztosít a projektornak.

 

09.jpg

                                   A felsorolt modellek kompatibilsek a sztekkelő kerettel

 

Megemlíthetjük még – mint a telepítést könnyítő funkciókat – az élesség, a zoom és az objektíveltolás (lens shift) motoros állítását, a 10 memóriahelyes „lencsememóriát”, ami lehetővé teszi, hogy adott helyszíneken ne kelljen újra hosszadalmasan állítgatni a projektort. Adott esetben telepítéskor fontos funkció lehet az Auto Scaling, azaz az automatikus méretezés és képkivágás, amennyiben pl. egy képet négy részképre kívánunk bontani, és ezeket négy külön projektorral akarjuk „összerakni”.

 

10.jpg

          Négy szegmensből "összerakott" kép vetítése négy projektorral az Auto Scaling funkcióval

 

Ugyancsak a telepítést segítik a különféle ingyenes segédprogramok, mint a Throw Distance Calculator, az Epson Projector Management (EasyMP), a Brightness Calculator, a Monitoring Software stb.

A hálózatba kötött projektorokat web-böngészőből vagy okoseszközről is vezérelhetjük.

 

A csatlakozófelületen a rengeteg szokásos és „kötelező” aljzat mellett olyan portokat is találunk, amelyek ma még nem minden installációs projektoron lelhetők fel. Ilyen a video-, audio- és vezérlőjelek nagy távolságról való fogadására alkalmas HDBaseT port. Ez a protokoll – amennyiben a forrásoldal is lehetővé teszi – egyetlen, max. 100 m-es UTP kábellel képes átvinni az említett jeleket. Feltűnő továbbá a stúdiók világában használt 3G-SDI digitális bemenet, de ez csak bizonyos típusokon található meg.

 

11.jpg

                                         Az Epson lézerprojektorok tipikus csatlakozófelülete


 

Választék

 

Az Epson lézerprojektorok jelenlegi kínálata a következő modellekből áll:

 

Az abszolút „zászlóshajó” a 25.000 lumenes EB-L25000U. Ezt a készüléket a 2016-os ISE kiállításon láttam először, akkor még prototípus formájában. És íme, idén ősszel már a hazai felhasználók számára is elérhető. A prezentációt is ez a típus vetítette a Kiscelli Múzeumban.

 

12.jpg

        A 25.000 lumenes EB-L25000U az Epson jelenlegi legnagyobb teljesítményű lézerprojektora

 

Csak néhány adat az óriásprojektorról: 1920 x 1200 pixel natív felbontás (16:10-es formátum), 4.000:1 natív on/off kontraszt, 10-bites jelfeldolgozás, ±65 % függőleges és ±30 % vízszintes lens shift, 4K Enhancement funkció, frame interpoláció stb.

További információ: https://www.epson.eu/products/projectors/installation/eb-l25000u

 

A „kisebb” teljesítményű lézerprojektorait a gyártó az EB-L1000U gyűjtőnév alá sorolja, de ez valójában kilenc modellt jelent, beleértve a fekete és fehér típusváltozatokat is. A fényerőt tekintve ötféle modellről beszélhetünk (5000, 6000, 8000, 12000 és 15000 lumen). Az 5-ösre végződő típusjelek a fekete színű készülékeket jelölik.

 

13.jpg

 

Az EB-L25000U projektoron kívül a templomteret a 15000 lumenes EB-L1755U és a 6000 lumenes EB-L1105U „világította be”. Az előbbi portrait pozícióból vetített álló formátumú képet, az utóbbi pedig egy UST objektívvel volt felszerelve.

 

14b.jpg

Az EB-1755U lézerprojektor 15.000 lumen fényerővel vetítette meg a portrait pozícióba forgatott hatalmas vásznat

 

A bemutatott projektorok, és a kínálatban szereplő többi modell – tekintettel az írásunkban részletezett jellemzőkre – sokféle szerepkörben gazdaságosan és minimális karbantartás mellett használhatók, nem beszélve az említett 5 éves garanciáról (mind a készülékekre, mind a fényforrásra). Csak néhány a lehetséges felhasználási területek közül: rental/stage szegmens, nagy konferenciatermek, auditóriumok, múzeumi és eladótéri bemutatók, signage alkalmazások stb.

Az Epson stabil és kiforrott, kiváló minőségű 3LCD lézertechnológiát kínál a hosszan tartó, megbízható használathoz az installációs vetítéstechnika szinte minden területén.

 

N. Á.

A BenQ CinematicColor™ technológiája, egyedi gyári kalibrálással

2017. október

 

A BenQ, mint a világ vezető DLP projektor márkája, bemutatta a CinematicColor™ technológiát, amely kifinomult color engine-je révén a filmipar legmagasabb követelményeinek is megfelel a filmek színpontosságának visszaadásában.


2017. október

 

A BenQ, mint a világ vezető DLP projektor márkája, bemutatta a CinematicColor™ technológiát, amely kifinomult color engine-je révén a filmipar legmagasabb követelményeinek is megfelel a filmek színpontosságának visszaadásában.

 

A CinematicColor™ technológia megtalálható az összes CineHome, CinePrime és CinePro otthoni moziprojektorban. A technológia pontos, a filmrendező által elképzelt látvány szerint, Rec. 709 és DCI-P3 színeket jelenít meg a vásznon, amivel tökéletesen kielégítheti még a legigényesebb házimozi-rajongók elvárásait is.

 

cinematic_color.jpg

 

“Régóta fennálló meggyőződésünk, hogy csak az igazi színek közvetíthetnek valódi érzéseket, olyanokat, mint a bánat, az öröm, a romantika, vagy akár az izgalom” mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. “A CinematicColor™ mély érzelmeket szabadít fel azáltal, hogy tökéletesen őrzi meg az eredeti film pontos színeit.”

 

Mint a világ egyetlen olyan márkája, amely CinematicColor™ technológiát kínál, valamint garantálja az egyedi gyári színkalibrálást és a hozzá tartozó teljesítményt, mellékel egy egyedi kalibrációs jelentést minden egyes projektorhoz. A BenQ mérnökei ezáltal kettős minősítést kaptak a THX-től és az ISF-től, amellyel bizonyítható a 100%-os Rec. 709. színszabványnak való megfelelés. A BenQ CinePro projektorok még tovább mennek, mivel a digitális mozi által használt DCI-P3 színszabványnak is megfelelnek.

 

A 100%-os Rec.709 színteret a fényforrás biztosítja

 

A CinematicColor™ technológia a fényforrásából indul ki, ahol a BenQ új, eddig nem használt szigorú spektrumelemzéssel ellátott fényforrást alkalmaz a tökéletes színhőmérséklet elérése érdekében. A lámpatest opto-mechanikus szerkezete speciális, hőálló matt fekete festékkel került lezárásra, hogy megszüntethető legyen a fényszivárgás, valamint kiemelkedő ANSI kontrasztot lehessen elérni a kiváló részletességű képekben.

 

A nanométeres referencia hullámhosszak használatával a BenQ mérnökei finoman nyomon követik az ideális egyensúlyt a színpontosság és a fényerő tekintetében, így a RGBRGB színkerék pontos szöge és annak bevonatai kombinációjával, amelyekkel tökéletes színt nyújthat a CinematicColor™ technológia.

 

Csak a BenQ csatol gyári kalibrációs jelentést a projektoraihoz

 

Minden egyes BenQ CinematicColor™ projektort szigorú tesztnek vetnek alá, valamint a D65 színhőmérséklethez, a gammához, a fekete, a fehér, a semleges szürke színekhez, a színárnyalatok és az RGBCMY színek fénysűrűsége minden bemenetre beállításra kerül. Ezeknek a beállításoknak az elvégzésével biztosítható a legmagasabb szintű minőségi követelmény.

 

Minden BenQ CineHome és CinePrime otthoni projektor teljes mértékben megfelel az ITU-R BT.709 (Rec.709) szabványnak, amely a nemzetközileg elfogadott objektív, nagyfelbontású színszabvány. A csúcsminőségű CinePro modellek meghaladják a Rec.709-et, hogy elérjék az amerikai digitális filmipar által alkalmazott DCI-P3 színskálát.

 

További információért kérjük, keresse fel az alábbi weboldalt:

http://orwww.benq.com/solution/projector/CinematicColor/

 

 


D-sorozatú Sony projektorok nagyobb fényerővel, jobb kontraszttal és hosszabb lámpa-élettartammal


2017. szeptember

 

A Sony Professional Solutions Europe négy új D-sorozató projektort jelentett be, amelyek felváltják a sorozat korábbi modelljeit. Fontos, hogy az új típusok – a címben jelzett fejlesztések ellenére – ugyanolyan árszinten lesznek kaphatók, mint a jelenlegi készülékek.

 

sony_d.jpg

 

A VPL-DX221, VPL-DX241, VPL-DX271 és VPL-DW241 új típusok valamennyien kis súlyúak, kompaktak és energiahatékonyak, és teljes mértékben kielégítik a kis és közepes tárgyalók és osztálytermek igényeit. Mindegyik modell a BrightEra kategóriába tartozik, hosszú élettartamú optikai rendszerrel – a kép nagyobb fényerejű és színstabilitása konzisztens. Az új VPL-DX221 ezen felül, a javított kontrasztaránynak köszönhetően még jobb képminőséget nyújt, és a lámpa kiterjesztett élettartama 10.000 órára nőtt (mint az egyébként a többi D-sorozatú projektornál is megvan).

 

Az új D-sorozatú modellek szeptembertől már elérhetők. A korábbi VPL-DX220, VPL-DX240, VPL-DX270 és VPL-DW240 típusok gyártása nem folytatódik.

Két új projektor az Acertől


2017. szeptember

 

Eltérő felhasználási területre szánt két új projektort mutatott be az Acer: a VL7860 a minőségi házimozizáshoz, a P8800 pedig a nagy teljesítményt igénylő helyszínekre készült.

 

VL7860

 

Az UHD-4K natív felbontású projektor a Texas Instruments XPR technológiáját alkalmazza a hatalmas felbontású kép megjelenítésére. Maximális fényereje 3000 ANSI lumen, on/off kontrasztaránya 1 500.000:1. Képminősége megfelel a Rec.790 színtér követelményeinek, bár alapszínei szélesebb színtartomány leképezésére is alkalmasak. A gyors mozgások minőségét javíthatja az AcuMotion képinterpolációs technika. A projektor zoomátfogása 1,6x-es.

 

A VL7860 HDR kompatibilis, azaz a hagyományosnál szélesebb dinamikatartományt biztosít. 2 db 5 W-os hangszóró is be van építve a projektor házába, ha netán a vetítés helyén nem lenne kéznél külön hangrendszer.

 

A gyártó közlése szerint a VL7860 a világ jelenlegi legkisebb UHD-4K lézerprojektora. A fényforrás élettartama elérheti a 20.000 órát is.

 

acer_vl7860.jpg

 

P8800

 

Az 5000 lumenes P8800 projektor ugyancsak a Texas Instruments 4K DLP chipjével készült, amely valójában „fél 4K” natív felbontású, de az XPR pixeleltolásos technológiával valódi UHD-4K felbontást tud. On/off kontrasztaránya 1 200.000:1.

 

acer_P8800.jpg

 

Kezelése meglepően egyszerű, a LAN csatlakozó segítségével „multiuser”, azaz többfelhasználós módban működtethető. A projektor zoomtartománya 1,96x-os.

Darbee projektor az Optomától


2017. szeptember

 

A mozi- és játékrajongók számára fejlesztette ki az Optoma legújabb, a DARBEE technológiát hasznosító HD39Darbee otthoni projektorát. 16 ms-os display lag értékével és 3500 lumen fényerejével minden bizonnyal elégedettek lesznek a játékosok.

 

Az Optoma most újra bevetette a korábban már megismert Darbee Visual Presence™ képjavító technológiát az élesség és a tiszta kép érdekében. Emellett a nagy fényerő, a nagy zoomtartomány és a függőleges lens shift nagy rugalmasságot nyújt a készülék elhelyezésében.

 

optoma_hd39darbee.png

 

A Full HD 1080p projektor színpontosságban tovább lépett az eddigiekhez képest, és pontos beállítást tesz lehetővé a Rec.709-es szabványnak megfelelően. Plusz az Optoma Amazing Colour technológiája tovább javítja a színhűséget.

 

A cég nem titkolja, hogy a 3 kg-nál könnyebb készüléket részben a fiataloknak szánja, akik ide-oda hordozhatják attól függően, hogy közös filmnézésről, játékról vagy sportműsorok nézéséről van szó.

 

A HD39Darbee 10 W hangteljesítményt is sugároz, kivételes minőségben, de van audiokimenete is a nagyobb külső hangrendszerek számára.

LG LED- és lézerprojektorok az idei IFÁ-n


2017. szeptember

 

A LED projektorairól eddig is híres LG Electronics az IFÁ-n két új – ám ezúttal nemcsak LED-es – modellt mutatott be. Az egyik a ProBeam UST lézerprojektor (HF85JA), a másik a MiniBeam (PH30JG) hordozható LED projektor.

 

A ProBeam UST felbontása 1080p Full HD, és extrém kis távolságból tud viszonylag nagy képet vetíteni (100”-es kép 12 cm távolságból). A projektor használata és elhelyezése nagyon egyszerű: elég csak rátenni bármelyi meglévő bútordarabra, és máris kezdődhet az esti mozizás.

 

A kis projektornak figyelemre méltó, 1500 ANSI lumen fényereje van, másfélszer nagyobb, mint az előző LG UST projektornak. 150.000:1 kontrasztaránya pedig bármely filmnek vagy tv-műsornak előnyére válik. A fényforrás (innovatív „I” alakú lézer engine) élettartama 20.000 órára becsülhető.

 

A készülék az LG díjnyertes webOS Smart TV platformot is magába foglalja, így a néző hozzáférést kap az állandóan növekvő streaming szolgáltatásokhoz is.

 

lg_probeam_ust.jpg

 

A hihetetlenül egyszerűen használható, hordozható MiniBeam szintán szerepelt az IFÁ-n. Egy HD projektorról van szó, beépített, négy órás üzemidejű akkumulátorral, így gyakorlatilag külső táplálás nélkül két film teljes hosszban lejátszható vele kempingezés vagy kirándulás közben. Egyik legvonzóbb tulajdonsága a az ún. Multi-Angle Projection, amely megengedi a 70 fokos döntést, vagyis a magasra, vagy akár a mennyezetre vetítést.

 

lg_minibeam.jpg

 

Az LG MiniBeam mint hordozható egység, példa nélküli szabadságot nyújt. Az USB-C kompatibilitás képessé teszi a készüléket olyan más eszközök csatlakoztatásához és „tükrözéséhez”, mint a laptopok és okostelefonok, továbbá a belső 9 amperórás akkumulátor töltésére egyetlen kábellel. A MiniBeam a hangjelet el tudja küldeni bármely Bluetooth eszközre: vezeték nélküli hangszóróra, okostelefonra, vagy akár egy autó audiorendszerére.

BenQ LK970: BlueCore lézerprojektor lenyűgöző 4K felbontással

Teljesítmény paradigma-váltás: valódi 4K UHD felbontás, 20.000 óra élettartam, 5.000 lumen fényerő

2017. szeptember

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.


Teljesítmény paradigma-váltás: valódi 4K UHD felbontás, 20.000 óra élettartam, 5.000 lumen fényerő

2017. szeptember

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.

 

BenQ_LK970_re.jpg

 

„Az LK970 megtestesíti a BenQ hathatós tevékenységét a professzionális megjelenítési technológiák területén” – mondta Pete Wang, a BenQ Europe elnöke. „A 4K felbontás és a BlueCore lézervetítés kombinációjával az LK970 a legmodernebb nagyméretű megjelenítési platformot adja a szórakoztató szimulátoroktól kezdve, a mozikon, az előadótermeken át a múzeumokig és a galériákig.”

 

Hosszú élettartamú látványos 4K képminőség

A legkorszerűbb 4K UHD DMD-vel felszerelt LK970 valódi 3840x2160 felbontást képes létrehozni, 8,3 millió különböző képponttal a lenyűgöző képminőség érdekében. A BlueCore lézer kiemelkedő kimeneti 5.000 lumen fényerejét és a sztatikus 100.000:1 kontrasztarányát kihasználva az LK970 kettős színkerék rendszerrel optimalizálja az RGBY színteret, megnöveli az intenzitást, és javítja a színegyensúlyt és a színhűséget. Az LK970 kivételes színei, fényereje, kontrasztja és felbontása révén, és a kifinomult 4K felbontásra optimalizált objektívjével tökéletesíti a tiszta képmegjelenítést.

 

Megbízható lézer és gondozást nem igénylő működés

A lámpacsere nélküli, akár 20.000 órás tökéletes működésével az LK970 lehetőséget biztosít a megszakításmentes 24/7 üzemeltetésre, kereskedelmi vagy professzionális felhasználásra egyaránt. A hermetikusan lezárt lézer engine ellenáll a por okozta károsodásoknak és képminőség romlásnak, így az LK970 optikai és lézer engine-je hosszantartó működést kínál, miközben rendkívül tartós. A projektor fejlett folyadékhűtéses rendszerrel rendelkezik, amely maximális megbízhatóságot és csendes működést biztosít, ventilátorok zajhatása nélkül.


Elképesztő rugalmasság és sokoldalú felhasználási lehetőségek

A BenQ LK970 lézerprojektor olyan egyedülálló és innovatív vetítési lehetőségeket kínál, mint a 360°-os, vagy a függőleges vetítés. A vízszintes és függőleges objektív-eltolás, valamint a nagy zoomátfogású objektív erőteljes eszközöknek bizonyulnak a tökéletesen illeszkedő telepítésekhez, míg a magassági üzemmód és a „zero-lumen” elsötétítés hatásos előadásokat tesznek lehetővé számos környezetben.


Egyszerűsített működtetés és kezelés

Az LK970 beépített HDBaseT csatlakozása Full HD jel nagy távolságú, akár 100 méteres átvitelét teszi lehetővé olcsó Ethernet hálózati kábelen. A LAN vezérléssel pedig számos vezető harmadik féltől származó megoldással kompatibilis, mint az Extron, a Crestron, az AMX, vagy a BenQ MDA. Ezekkel a szoftveres megoldásokkal az IT vezetők felügyeletük alatt tarthatják projektorhálózatukat, valamint egy helyről indíthatnak karbantartási folyamatokat.

További részletek a következő webhelyeken:

http://business-display.benq.com/en/findproduct/projector/installation-projectors/lk970.html

http://www.benq.hu/product/projector/lk970

További információért a BenQ projektorokról kérjük, látogassa meg a http://business-display.benq.com/ weboldalt.

 

                                                                  # # #

About BenQ Corporation

Founded on the corporate vision of “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, BenQ Corporation is a world-leading human technology and solutions provider aiming to elevate and enrich every aspect of consumers’ lives. To realize this vision, the company focuses on the aspects that matter most to people today – lifestyle, business, healthcare and education – with the hope of providing people with the means to live better, increase efficiency, feel healthier and enhance learning. Such means include a delightful broad portfolio of people-driven products and embedded technologies spanning digital projectors, monitors, interactive large-format displays, audio products, cloud consumer products, mobile communications and lifestyle lighting. Because it matters. 

 

About BenQ Group

The BenQ Group is a $25+ billion powerhouse comprised of nearly 20 independent companies operating in over 30 countries across numerous industries with a combined workforce of over 100,000 employees.  Each Group member is a recognized leader in its own field, contributing to the BenQ Group’s vast resources, broad R&D, and distinct strategic strengths.  By leveraging each company’s vertical specialization to create true scale across horizontal markets, the BenQ Group controls a highly efficient value chain with the unrivaled ability to deliver critical components and world-class solutions in the following industries: TFT-LCD, green energy, fine chemicals and advanced materials, lighting, IC design, precision components, system integration, branded business, and service.  The Group is committed to profitable and sustainable businesses that share its long-standing vision of Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life.

The BenQ Group companies are:  BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (world’s top manufacturer of large-size TFT-LCD panels), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation,BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. and Raydium Semiconductor Corp..

LG kompakt lézerprojektor házimozihoz


2017. június

 

Az LG Electronics USA „LG ProBeam” néven új lézerprojektort jelentett be, amely bárhol és bármikor képes moziélményt nyújtani (?). Típusjele HF80JA. A kompakt házimozi-projektor az Egyesült Államokban már kapható, 1499 dollár áron.

 

A LED projektorok területén vezető szerepet játszó LG-nek ez az otthoni szórakoztatásra szánt projektora 2000 lumen fényerőre képes, és könnyedén hordozható az innovatív „I” alakú lézer-engine-nek köszönhetően. A 2 kg-nál alig nehezebb LG ProBeam a 2000 léumenes kategóriában a legkönnyebb Full HD projektor.

 

A projektor Bluetooth-os audiokimenete lehetővé teszi a vezeték nélküli hangtovábbítást Bluetooth fejhallgatóra vagy hangsugárzóra, Miracast vezeték nélküli „tükrözése” pedig a Wireless Mirroring funkciót – azaz okoseszközök képének vetítését nagy vászonra. Sőt az LG TV Plus App alkalmazással (letöltés és installálás után) mód van a vezeték nélküli tartalommegosztásra. Ugyanez az alkalmazás lehetővé teszi az LG ProBeam kényelmes távvezérlését.

 

09_LG_ProBeam.jpg

Új Optoma projektor a DuraCore lézeres családban


2017. május

 

Az Optoma legújabb DuraCore lézerprojektora a ZH510T. Full HD felbontás mellett 5400 lument tud kiadni professzionális környezetben. A gyári adatok szerint a fényforrás élettartama maximális fényerő használata mellett 30.000 óra.

 

Ha ez tényleg így van, akkor normál használata esetén (napi 6 óra évi 250 nap) 20 évet jelent, 27/7-es nonstop üzemben pedig 3,4 évet. A projektornak van WUXGA változata is, a jellemzők egyébként teljesen megegyeznek.

 

A szűrőmentes kivitel és a 360 fokoz pozícionálhatóság sokféle célra alkalmassá teszi ezt a projektort eladóterekben, vendéglátó helyeken, szórakoztató és turista attrakciókban. 28 dB-es működési zaja megfelel a tárgyalótermekben és osztálytermekben is.

 

08_optoma.jpg

Speciális AV szekrény a Sony VZ1000ES 4K HDR projektorhoz


2017. május

 

Mivel az UST (ultra short throw – nagyon közelről vetítő) 4K házimozi-projektor használata sok előnnyel jár az otthonokban, akcióba léptek a bútortervezők is a speciális szekrények, „kredencek” kialakítása érdekében. Ezek egyike a Salamander Designs, amely azon melegében ki is hozott egy szemrevaló szekrényt/dobozt/tárolót a Sony különleges 4K HDR házimozi-vetítőjéhez, a VPL-VZ1000ES projektorhoz.

 

06_Sony.jpg

 

Az X/SNY245 Salamander Credenza szinte nem is igényel telepítést, nem kell a falhoz vagy a mennyezethez hozzányúlni a kábelek vezetéséhez. Minden alkotóeleme, beleértve egy hangszórórendszert egy egységet alkot, így mutatós és egyszerű megoldást jelent bármely környezetben.

 

07_SNY245-Sony.jpg

 

A Salamander Designs húsz éve készíti innovatív AV bútorait a legkülönbözőbb elektronikai berendezésekhez. A Sony projektorhoz tervezett szekrény csak egyik a sok közül.

Valójában háromféle változata van: a Miami (fényes fehér ajtók és oldalak, fekete fedőlap), a Chicago (fekete tölgyfa ajtók és oldalak, és fekete fedőlap) és az Oslo (fekete üvegajtók, fekete tölgyfa oldalak, és fekete fedőlap).

 

A Salamander Credenza ára 3999 dollár.

Az Epson új lehetőségei a nagy installációs projektorok piacán


2017. április

 

Az Epson az elmúlt néhány évben intenzív fejlesztésbe kezdett a 3LCD lézerprojektorok területén, aminek eredményét már a 2016-os ISE-n is láthattuk. Ez új helyzetet teremtett az installációs és bérlési üzleti szegmensben, mivel a cég az EB-L1000-es sorozat tagjaival és az EB-L25000U típussal a 6000 és 25000 lumen közötti fényerőtartományban kínál karbantartást alig igénylő, bármilyen vetítési pozícióban használható és hosszú élettartamú, WUXGA és 4K (pixel-shiftes) felbontású lézerprojektorokat.

 

Az EB-L1000-es család tagjai:

EB-L1100U: 6000 lumen, WUXGA

EB-L1200U: 7000 lumen, WUXGA

EB-L1300U: 8000 lumen, WUXGA

EB-L1400U: 8000 lumen, WUXGA

EB-L1500U: 12000 lumen, 4K

Az 5-ös végű változatok, pl. EB-L1505U fekete színűek, a 0-s végű változatok fehérek.

 

04_epson-eb-l1505u.jpg

 

Az EB-L25000U a maga nemében egyedülálló, a panelek natív felbontása ugyan WUXGA (1920 x 1200), de az Epson pixel shift technológiájának köszönhetően 4K megjelenítésre képes. Natív kontrasztaránya 4000:1, tömege 66,6 kg, ami nem kevés, de még mindig a legkisebb a 25.000 lumenes kategóriában.

 

05_epson_l25000u.jpg

 

Az Epson tehát ezekkel a nagyon korszerű és nagy teljesítményű lézerprojektorokkal belépett abba a „klubba”, amelynek tagjai a legnagyobb (large venue) installációs és rental/stage projektorokat kínálják.