Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

Sony megoldások Amszterdamban

2018. február

 

A Sony elmaradhatatlan szereplője Európa nagy üzleti/professzionális AV-technikai találkozójának és kiállításának, az Amszterdamban idén is megrendezett ISE-nek. A cég a „Creating Solutions Together” jegyében egész sor egyedi és innovatív megoldást mutatott be az AV-technika potenciális felhasználói számára a 2018-as ISE kiállításon.


2018. február

 

A Sony elmaradhatatlan szereplője Európa nagy üzleti/professzionális AV-technikai találkozójának és kiállításának, az Amszterdamban idén is megrendezett ISE-nek. A cég a „Creating Solutions Together” jegyében egész sor egyedi és innovatív megoldást mutatott be az AV-technika potenciális felhasználói számára a 2018-as ISE kiállításon.

 

01a.jpg

 

Minket természetesen elsődlegesen a Sony vetítéstechnikája érdekelt, de mint olvasóink látni fogják, idén ezt egy kissé tágabban értelmeztük. Az ISE a professzionális AV technika rendezvénye, következésképpen a most bemutatott, illetve bejelentett projektor-újdonságok is ezt a vonalat képviselik. Igaz, a Sony-stand központi részén láthattunk jónéhány lámpás és egy-két lézeres projektort a sikeres C, S, P és F sorozatokból, köztük short throw és ultra short throw modelleket is, de az újdonságokkal a stand más részében találkozhattunk.

 

02.jpg

 

Új professzionális lézerprojektorok

 

Tudjuk, hogy a Sony hozta ki az első – üzleti, oktatási, tárgyalótermi és egyéb intézményi célokra szánt – 3LCD lézerprojektort, amelyet a 2013-as ISE rendezvényen mutatott be a széles nyilvánosságnak (VPL-FHZ55). A cég azóta is töretlenül fejleszti Z-Phosphor Laser-nek elnevezett fényforrás-technológiáját, és mind az üzleti, mind az otthoni (házimozi) szegmensben sok sikeres modellt hozott piacra. Szemmel láthatóan a Sonynál is a lézerprojektorok állnak a vetítéstechnika fejlesztésének előterében.

 

Ami eddig hiányzott a palettáról, az a nagyteljesítményű (10.000 lumen körüli vagy afölötti) kategória. Idén két ilyen projektort is kihozott a Sony, amelyek küllemüket tekintve teljesen egyformák, de néhány jellemzőjükben különböznek egymástól. A „nagyobbik” VPL-FHZ120L új fejlesztésű LCD paneleket használ a nagy termikus terheléssel szembeni ellenállást növelendő, továbbá optikai kompenzáció van beépítve a nagy kontraszt és a stabil fényáram érdekében – azaz a kiváló minőségű színes megjelenítés érdekében. Ez a projektor a maga 12.000 lumen fényerejével nagy auditóriumok, konferenciatermek és élő rendezvények igényeinek kiszolgálására alkalmas. Natív felbontása WUXGA, azaz 1200 x 1920 pixel.

 

03.jpg

 

A másik új nagyteljesítményű modell, a VPL-FHZ90L 9.000 lumen fényáramot produkál, felbontása szintén WUXGA. Nagyobb és közepes osztálytermekbe, intézményi tárgyalótermekbe szánták, ahol meglehetősen nagy környezeti fény mellett is megállja a helyét.

 

Mindkét típusnak vannak az eddigieknél fejlettebb jellemzői és szolgáltatásai. Ilyen pl. a hatalmas, sőt egyedülállónak mondható lens shift tartomány (függőlegesen ±107%, vízszintesen ±60%), és a hatféle objektív preset pozíció, amelyek azonnal behívhatók. Vagy az új HTML tartalom-megjelenítő funkció, amellyel „testre szabott” tartalom – pl. logók, hírek vagy hirdetések vetíthetők hálózaton keresztül (vagy akár USB kulcsról) még akkor is, ha a projektor nem kap bemeneti jelet a hagyományos bemeneteken keresztül.

 

A Sony idei új lézerprojektorai között három további típus is szerepel a kompakt középkategóriából: az FHZ66-os (6.100 lumen), az FHZ61-es (5.100 lumen) és az FHZ58-as (4.200 lumen). Mindhárom WUXGA natív felbontású. Közepes vagy kisebb helyiségekben ezek is hozzák a lézertechnológia előnyeit: a fényerő hosszú idejű állandóságát, a karbantartás nélküli működést, a gyors és egyszerű beállítást, és a lámpacsere kiküszöbölését.

 

04.jpg

 

Ez a három modell ugyanazt a kompakt házat kapta, mint a korábbi FHZ60 és FHZ65 típusok. Mind az öt ismertetett projektor kompatibilis a legutóbbi szoftvercsomagokkal, mint a Vision Exchange aktív tanulási megoldás, a Display Power Management szoftver és az IP Remote App. Az új vetítők megjelenése 2018 nyarán várható.

 

Lézerprojektorok – házimozihoz

 

Bár a kiállítás jellege magyarázza, hogy az otthoni környezetbe szánt vetítéstechnika nem jelent meg a standon, a kiváltságos látogató ezzel is találkozhatott kisebb bemutató helyiségekben. A Sony 4K SXRD projektorai évek óta intenzív fejlesztés eredményei. Hogy csak a legutóbbi modelleket említsük, az utóbbi egy-két évben jelent meg a VPL-VW5000ES, a VW320ES, a VW550ES, az ultra short throw VZ1000ES, legújabban pedig a lézer-foszfor fényforrású házimozi-projektor család: a VW260ES, a VW360ES és az igen kiváló, általunk is tesztelt VW760ES.

 

05.jpg

A natív 4K felbontású, HDR-kompatibilis (HDR10 és HLG), 2000 lumenes lézerprojektor a high end házimozi kategóriába sorolható

 

Az egyik félreeső kiállítóteremben megnézhettünk egy szimulációs összeállítást 4 db, mennyezetre szerelt VZ1000ES UST projektorral, amelyek egy szoba négy falára vetítették az összefüggő mozgó körképet. Egy másik szobában speciális, impozáns bútorzatot láthattunk a közelről vetítő házimozi-projektor „elrejtésére”.

 

„Creating Solutions Together”

 

A Sony standjának legnagyobb részét az intézményi, üzleti, oktatási, tárgyalótermi, videoprodukciós stb. szféra számára kínált professzionális „megoldások” tették ki. Már a puszta felsorolás is imponáló: Collaboration Meeting Room, TEOS Manage, Workplace Management Solution, Remote Learning, Active Learning Solution, Lecture Theatre Solution, Corporate and Event Production, Beyond 4K Content Sharing over IP, Crystal LED Display Solution, Colour Management Solutions. Ha valamit véletlenül kihagytunk, az a bőség zavarának tudható be.

 

05a.jpg

 

Mi a következőkben ezekből két területet ragadunk ki, amelyek ugyan nem a vetítés tárgykörébe tartoznak, de a kijelzők témakörét nagyon is közelről érintik. Az egyik a színmenedzsment, amelyet konkrétan az autók tervezésével kapcsolatban mutatott be a Sony. Itt az egyik nagyon fontos dolog a kijelzők közötti színeltérések kiküszöbölése, illetve a színhibák miatti téves kommunikáció elkerülése a kijelzők között, a másik pedig a megfelelő „döntéshozatali” kijelző a bemutató helyiségben.

 

06.jpg

A példa szerint a tervező stúdióban (Design Studio) a tervezők kijelzői (20-30”-es LCD vagy OLED monitorok) és egy nagyobb méretű (80-100”-es) preview, azaz előnézeti kijelző található. „Döntéshozó” kijelzőként a bemutató helyiségben (Presentation Room) pedig a Sony a saját fejlesztésű Crystal LED Display System-et javasolja. A színmendzsment eredményeképpen a színkonzisztencia hatékonyabbá teszi a munkafolyamatot. Az asztalon látható készülékek: egy Crystal LED egység, a színmérő műszeregyüttes (colorimeter), egy laptop a színmérő szoftverrel, és a Crystal LED vezérlő egysége (ZRCT-100)

 

A kijelzők közötti színkonzisztencia megteremtéséhez először mérni kell a színjellemzőket, ezeket importálni kell a „színbeállító eszközbe” (kalibráló szoftver), majd el kell végezni a korrekciós számításokat. Végül be kell állítani a munkafolyamatban használt kijelzőket a rendelkezésre álló „színadatokkal”. Ezt szemlélteti a következő ábra.

 

07.jpg

A példa szerinti színmenedzselésben háromféle display szerepel: a Sony Crystal LED kijelző, a Sony BVM-X300-as OLED monitora és valamilyen harmadik PC monitor

 

A másik téma közvetlenül kapcsolódik az előzőhöz, mivel éppen a kiállított, és nyugodtan monumentálisnak nevezhető Sony Crystal LED Display System-ről szeretnénk kicsit többet mondani, mint ami a puszta megtekintésből látszik. Ezt (vagy ehhez nagyon hasonló kijelzőt) már tavaly is kiállított a cég CLEDIS (Crystal LED Integrated Structure) néven.   

 

08.jpg

A kiállításon látott, 144 egységből álló, 9,6 x 2,7 méteres Crystal LED Display System

 

Ez a minden ízében eredeti kijelzőmegoldás emisszív, azaz fénykibocsátó mikro-LED-ekből épül fel. Minden pixel felületszerelt RGB mikro-LED-eket tartalmaz, de a fénykibocsátó pixelméret mindössze 0,003 mm2, ugyanakkor a pixelek osztásköze 1,26 mm, ami azt jelenti, hogy a felületnek több mint 99%-a eredendően fekete.  

 

A LED-fal 320 x 360 pixeles egységekből (ZRD-1) van összeállítva, az egységek pedig 80 x 120 pixeles „cellamodulokból” állnak (12 cellamodul van egy egységben). Egy 4K2K nagyságú kijelző 72 (12 x 6) egységből építhető fel, a mérete 4,8 x 2,7 méter, a képátló 220”. A vezérlés a Display Controlleren (ZRCT-100) keresztül történik, egy kontroller maximum éppen egy 4K2K fal vezérlésére alkalmas, 2 Controllerrel pedig egy 144 egységből álló 8K2K kijelző vezérelhető. Ennek mérete 9,6 x 2,7 méter, a képátló 400”, a pontos pixelszám 7680 x 2160.

A kiállításon pontosan ekkora méretű Crystal LED kijelző volt látható. Elméletileg bármekkora kijelzőfal építhető, gyakorlatilag 20 Controllert lehet egymással szinkronizálni, azaz a legnagyobb Crystal LED kijelző 1440 egységből állhat, ami kb. 264 m2-es felületet jelent.

 

Néhány, a minőségre vonatkozó adat: a maximális fénysűrűség 1000 nit, a kontrasztarány nagyobb 1 000 000:1-nél, a betekintési szög gyakorlatilag 180 fok (a mikro-LED-ek belesimulnak a felületbe, és a teljes féltérbe egyenletesen sugároznak), a színtartomány az sRGB 140%-a, a max. frissítési frekvencia 120 Hz. A kép extra minőségét igazolja a szubjektív megtekintés a fényárban úszó kiállítási környezetben.

 

                                                                                  ***

 

A projektortechnikán túlmutató rövid beszámolónkat remélhetőleg élvezték olvasóink. A Sony egyedi megoldásai – amelyeket ugyan a „Creating Solutions Together” jegyében a megrendelőivel, illetve felhasználóival együtt alakít ki, az idén is megmutatták a cég rendkívüli nyitottságát az innovációra.

 

N. Á.

Epson projektor-újdonságok a 2018-as ISE kiállításon

2018. február

 

Mint minden évben, az Epson idén is részt vett az ISE 2018-as rendezvényen. Sőt nemcsak részt vett, hanem a szokásosnál is több újdonsággal lepte meg a látogatókat a példásan felépített standon.


2018. február

 

Mint minden évben, az Epson idén is részt vett az ISE 2018-as rendezvényen. Sőt nemcsak részt vett, hanem a szokásosnál is több újdonsággal lepte meg a látogatókat a példásan felépített standon.

 

01.jpg

 

Lézerprojektor minden mennyiségben

 

Mielőtt az újdonságok bemutatásába belefognánk, megmutatjuk a stand leglátványosabb installációját, amelyet a már egy ideje a piacon lévő, legnagyobb teljesítményű EB-L25000U lézerprojektoraival produkált a cég. A 25.000 lumenes vetítőkből hat darabot szereltek a magasban átívelő traverzekre (ez összesen 150.000 lumen), és e projektorok edge blending és warping funkcióinak köszönhetően egy óriási görbült felületre vetítettek mellbevágóan fényes és attraktív képet. Az EB-L25000U projektorról és a szintén már korábban bevezetett EB-L1000-es széria ötféle modelljéről (5.000 – 15.000 lumenes készülékek) ebben az írásban olvashatnak oldalunk látogatói, az Epson lézertechnológiájának részletes ismertetése mellett.

 

02a.jpg

02b.jpg

 

A már ismert típusok mellett – mint a bevezetőben utaltunk rá – egy sor új lézerprojektort, illetve projektorcsaládot hozott a cég a kiállításra, ezzel is demonstrálva, hogy messzemenően elkötelezte magát a lézeres (pontosabban lézer-foszfor fényforrással működő) 3LCD technológia mellett. A 3LCD lézerprojektorok képminősége kiváló, működésük megbízható (a fényforrás élettartama hosszú, és a karbantartási igény minimális), emellett a telepítés egyszerűbb és rugalmasabb a hagyományos lámpás projektorokénál.

 

Bár a lámpát az Epson természetesen nem száműzte véglegesen a projektoraiból, lámpás újdonság nem szerepelt ezen a kiállításon. A korábbi sikeres modellek közül öt-hat kiállított modell elfért egy hosszabb pulton.

 

Leszögezhetjük, hogy az Epson standjának túlnyomó részét a lézerprojektorok uralták, közülük is főleg a legújabbak. Alább ezeket vesszük közelebbről szemügyre.

 

4K/12.000 lumen és WUXGA/20.000 lumen

 

Talán a legnagyobb újdonság ezúttal a natív 4K felbontású, 12.000 lumenes 3LCD projektor volt, amely az EB-L12000Q nevet viseli. Amellett, hogy ez az Epson első valódi 4K felbontású, nagy teljesítményű installációs projektora, ellátták az elődök minden fejlett funkciójával és szolgáltatásával is. Ilyenek pl. a beépített kamera a kép rendszeres korrigálásához, az automatikus geometria-beállítás, az edge-blending, a rugalmas csatlakozási lehetőségek stb. Ezen túlmenően: új zoomobjektív kis távolságra, cserélhető illesztőkártyák, PQ és HLG HDR támogatás stb.

 

03a1.jpg

03b.jpg

 

A külsejére nézve tökéletesen hasonló EB-L20000U egy 20.000 lumenes lézerprojektor, de a felbontása „csak” WUXGA, ami azonban a szokásos felhasználási területeken többnyire bőven elegendő. Melyek ezek a területek? Nagyrendezvények, fesztiválok, koncertek, nagy előadótermek, bevásárlóközpontok, oktatás nagy létszámú közönség számára stb.

 

03c.jpg

 

Az L20000U a felbontáson, a fényerőn (és a kontraszton) kívül abban különbözik az L12000Q-tól, hogy a 12G-SDI bemenettel nem kompatibilis. Egyébként minden fejlett funkció ebben a projektorban is megtalálható. Az L20000U 2018 novemberétől, az L12000Q pedig 2019 elejétől lesz kapható.

 

A EB-L600-as sorozat

 

Valójában az L600-asnak nevezett sorozathoz (L615U, L610U és L610W) soroljuk az EB-L510U és L400U modelleket is, így a család öt tagból áll, és a „közepes” fényerő-igényeket elégíti ki, 4500 és 6000 lumen között. A két utóbbi típus 5000, illetve 4500 lumenes, a másik három 6000 lument produkál. A HDBaseT csatlakozási lehetőséget a 600-as típusoknál találjuk meg, az objektívmozgatás (lens shift) lehetősége pedig csak az L400U-nál nincs meg. Az öt projektor közül négy WUXGA natív felbontású, az L600W pedig WXGA.

 

Az L600 sorozat projektorai kompakt kialakításúak, kisebbek és könnyebbek a hasonló fényerejű egyéb típusoknál. Lényegében a közepes teljesítményű lámpás projektorok felváltása (vagy „leváltása”) az Epson célja ezzel a sorozattal. Nagyobb megbízhatóság, kis karbantartási igény és sokoldalúság – ezzel lehetne röviden jellemezni ezeket a projektorokat.

 

04a.jpg

4b.jpg

 

Otthoni szórakoztatás: EH-LS100

 

Az Epson hazai képviselete már bemutatta Magyarországon azt az ultrarövid vetítési távolságú (UST) házimozi-lézerprojektort, amelyet most Amszterdamban is kiállított. Az EH-LS100 az Epson első UST Full HD lézerprojektora, amelyet kifejezetten otthoni használatra fejlesztett ki. Igazából ezt a készüléket a cég elsődlegesen a lakások nappalijába szánja, ahol a környezeti fény több mint a standard házimozizás körülményei között. Ez a magyarázata a nagy fényerőnek (4000 lumen), amit Dynamic módban még túl is lép az LS100-as. Ha viszont a fényerőt 30%-kal csökkentjük, a fényforrás élettartama megnövekszik 30.000 órára. Az LS100-as tavaly november óta kapható Magyarországon is.

 

05.jpg

 

Signage és oktatás – UST projektorokkal

 

Az Epson kifejlesztett egy új ultrarövid vetítési távolságú projektort „laser signage solution” céljára. A kevés helyet foglaló, és a vetítési felülethez közel helyezhető EB-700U akár 130” átlójú képet is vetíthet, Full HD vagy WUXGA felbontásban. Különösen portrait módban kényelmes vele a vetítés, mivel (természetesen) 180 fokban elfordítható, mint az a kiállításon készített képünkön is látható. Böngészőn keresztül vagy okoseszközökkel lehetséges az egyszerű beállítás.

 

06.jpg

 

Interaktív oktatási célokra szánja az Epson az előző projektor némileg módosított és interaktívvá tett változatát, az EB-710Ui típust. Ez a kollaboratív tanítást segítő, és intelligens osztálytermi környezetet teremtő megoldás. A skálázható képméret elérheti a 100” átlóméretet Full HD/WUXGA felbontásban. A tanulási folyamatot segíti a teljesen képfelületen a dual pen és a finger-touch interaktivitás.

 

07.jpg

 

Projektor és „spotlámpa” a látvány kiemelésére

 

Áttekintésünket egy 2000 lumenes, egyedi külsejű lézerprojektorral zárjuk, a LightScene EV-100-assal. A kettős szerepkörben is használható, valóban spotlámpára emlékeztető külsejű EV-100 többek között reklámok vetítésére, illetve reklámozott tárgyak változatos megvilágításra használható. Mind külsejében, mind rendeltetésében némileg különbözik a megszokott projektoroktól.

 

08.jpg

 

Az EV-100 hasznos megoldást kínál eladóterek, bemutatótermek, kirakatok, kiállítások számára, videók, mozgó minták vagy fotók célirányos bemutatására, esetenként tárgyak kiemelt megvilágítására. Az elhelyezése rendkívül rugalmas, bármilyen szögből vetíthet, padlóról vagy mennyezetről, beállításához nem kell szakértelem. Több EV-100-assal – edge-blendinggel – összetettebb, nagyobb kép is létrehozható.

 

A kis projektor tartozéka az Epson Projector Content Manager szoftver, amellyel lejátszási listák állíthatók össze, amelyek akár SD kártyáról, PC nélkül is betölthetők, módosíthatók. Vezetékes hálózathoz csatlakoztató, így böngészőből is vezérelhető. Az EV-100-as natív felbontása WXGA, fényereje 2000 lumen.

 

                                                                                    ***

Mint fenti rövid áttekintésünk remélhetőleg érzékelteti, lézerprojektoraival az Epson a legváltozatosabb igényeket ki tudja elégíteni, miközben a lézer-foszfor fényforrás és a 3LCD technológia használatából adódó ismert előnyök – megbízhatóság, kiváló képminőség, egyszerű installálás – teljes mértékben érvényesülnek.

 

(projektor.hu)

A BenQ újdonságokat hoz az ISE 2018-ra

Előrelépések a megjelenítők innovációjában

 

2018. január

 

Mint Eindhovenben bejelentették, a BenQ, mint a nemzetközileg elismert, digitális életstílus eszközök gyártója, immáron 9. alkalommal, 2018. február 6-9. között, az ISE 2018-on mutatja be legújabb, továbbfejlesztett vetítési és digitális tartalomszolgáltató megoldásait.


Előrelépések a megjelenítők innovációjában

 

2018. január

 

Mint Eindhovenben bejelentették, a BenQ, mint a nemzetközileg elismert, digitális életstílus eszközök gyártója, immáron 9. alkalommal, 2018. február 6-9. között, az ISE 2018-on mutatja be legújabb, továbbfejlesztett vetítési és digitális tartalomszolgáltató megoldásait.

 

A BenQ IL550 interaktív LCD/LED megjelenítő demonstrációs célból kerül kiállításra az ISE2018-on. Az infravörös technológián alapuló IL sorozat többszörös érintésérzékenységet kínál, akár több mint 50.000 órás élettartammal. A kijelző tartalmazza a BenQ exkluzív X-Sign felhőalapú tartalomkezelő szoftverét, amellyel a felhasználók különböző sablonok segítségével hozhatnak létre tartalmakat, ütemezhetik és megjeleníthetik azokat. A Multiple Display Administrator (MDA) alkalmazás segítségével több megjelenítő kezelhető párhuzamosan a helyi hálózaton keresztül, valamint tartalmak is megoszthatók a megjelenítők között.

 

Mind az üzleti, mind pedig az oktatási piac kiszolgálása érdekében, a BenQ bemutatja az 55”-es, 4K UHD érintésérzékeny interaktív tábláját a Google Jamboardot. A Jamboard célja egy, bonyolult telepítésektől és tréningektől mentes, egy gyors, hatékony és termelékeny vállalati vagy oktatási együttműködés kialakítása.  

 

Az ISE látogatói megtekinthetik a világ egyik legvékonyabb kávájú megjelenítőjét, a BenQ PL553-at. Ez a videofal megoldás a legfinomabb képminőségre és a legegyszerűbb tartalomvezérlésre lett kiélezve. A Daisy Chain, a 4K felbontás és az ultravékony, 1,8 mm-es káva alkalmazásával a megjelenítők közötti rés minimalizálható és egységes megtekintési élményt kínál.

 

A BenQ az LU9915 BlueCore lézer projektorát is bemutatja az ISE 2018-on. Ez a projektor a legvilágosabb választás nagyméretű rendezvényekhez, ugyanis lenyűgöző 10.000 ANSI-lumen fényerőt és 100.000:1 kontraszt arányt kínál pompás megtekintési élménnyel párosítva. A BlueCore lézer projektor támogatja a 360°-os vagy portré telepítést és a 24/7 működést a drámaian megnövelt megbízhatóságnak köszönhetően. Az LU9915 egy sor objektívvel kompatibilis, amelyek a különféle telepítésekhez igazítják a projektor képességeit, így bűvölhetik el a látogatókat múzeumokban, szórakoztató rendezvényeken vagy nagyméretű vállalati találkozókon.

 

A következő termékek szintén megtekinthetők az 5-U20 standon: 

  • 4K interaktív lapos megjelenítő (IFP) sorozat – Az új BenQ RP750K és az RP860K a legkiválóbb 4K megoldás oktatási vagy vállalati környezetben. Az úttörő IFP-k azonnali plug and play-t, többplatformos kompatibilitást, 20-pontos érintésérzékenységet, intelligens szemvédelmet és kézírás-felismerést is támogatnak.
  • BlueCore lézer fényforrású projektorok – A BenQ LK970, LW890UST és az LU950 4K UHD részletessége és a karbantartásmentes fényforrása demonstrációs célból megtekinthető a kiállításon. Ezek a projektorok ideális választásnak bizonyulnak nagyáruházi, vállalati vagy múzeumi telepítésekhez a beépített függőleges és vízszintes lencseemelésnek, a nagy átfogású zoomnak, a 360°-os vetítésnek és a portré üzemmódnak köszönhetően.

 

Amennyiben találkozna a BenQ-val az ISE 2018-on, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

(BenQ közlemény)


A Christie 630-GS lézer-foszfor projektorai


2017. november

 

A Christie két új GS-sorozatú lézer-foszfor projektort jelentett be. A célpiac az oktatás, az intézményi felhasználók és a bérlési szegmens.

 

Az új projektorok 6.750 ISO lumen fényerőre képesek, azaz még nagyon kedvezőtlen fényviszonyok mellett is használhatók. A felbontás Full HD vagy WUXGA lehet, 4 000.000:1 Christie RealBlack kontrasztaránnyal. A projektorok kompatibilisek a teljes GS-sorozatú objektívkészlettel, beleértve az új UST objektívet is – így az installáció rugalmassága maximálisan biztosított.

 

christie_630-GS.jpg

 

Az új 63-GS modellekkel a Christie a gazdaságos lézer-foszfor vetítéssel kielégíti azon vevők igényeit, akik a legjobban szeretnének választani, a nagy fényerőt, a kiváló képet és színvisszaadást tekintve. A kompakt kivitel, az ultracsendes működés és a sokoldalúság lehetővé teszi az installálást tetszőleges módon, akár a nézők közelében, anélkül, hogy a nézési élmény csorbát szenvedne.

Az Optoma 4K UHD65 házimozi-projektorának lézeres változata


2017. november

 

Az EMEA régióban a 4K UHD szegmensben vezető Optoma bejelentette legújabb „zászlóshajóját”, az UHZ65-ös lézerprojektort. Ez a készülék a lézertechnológiát egyesíti a lámpás UHD65 high-end jellemzőivel, amely 2017-ben megkapta a What Hi-Fi „Legjobb projektor a 2000-4000 angol font közötti árkategóriában” díját.

 

Az Ultra High Definitiont a lézertechnológiával párosítva a cég szerint az UHZ65 az otthoni vetítés csúcsát jelenti a filmrajongók számára. A lézer fényforrás szokásos előnyei, mint a konzisztens fényerő, a kiváló színhűség, az azonnali ki/be kapcsolhatóság és a 20.000 órás élettartam itt is megtalálhatók.

 

optoma_uhz65.jpg

 

A vásznon megjelenő 8,3 millió pixellel az új típus teljesíti a CTA (Consumer Technology Association) követelményeit a 4K UHD-re vonatkozóan, és megfelel a  CTA High Dynamic Range (HDR)-kompatibilis kijelző-szabványoknak. Ez garantálja a borotvaéles, élénk képeket. A projektor teljes mértékben támogatja a HDCP 2.2 másolásvédelmi megoldást.

 

Az UHZ65 3000 lumen maximális fényerejű, és bele van építve a kifinomult PureMotion képinterpolációs technológia. Ez a megoldás megszünteti a mozgáselmosódást és a képakadozást, még a nagysebességű akciófilmeknél vagy gyorsan zajló sporteseményeknél. További fontos tulajdonságok: jó minőségű beépített hangszórók (8 W), S/PDIF audiokimenet külső hangrendszer csatlakoztatásához, függőleges lens shift, 1,6x-es zoom, két HDMI port, MHL, HDMI streaming dongle csatlakoztathatósága.

 

További információ: www.optoma.co.uk

A Barco F80-as új 4K lézerprojektora


2017. október

 

A nagyteljesítményű installációs kategóriában a Barco az „F” projektorcsaládot új – csendes és rugalmasan installálható – készülékkel, az F80-assal bővítette. Az új projektor a múzeumok és más hasonló, 10.000 lumen körüli fényerőt és 24/7 üzemelést igénylő nagy terek számára három kiemelkedően kedvező tulajdonsággal rendelkezik: 4K felbontás, a lézer hatékonysága és gazdaságossága, és a különlegesen csendes működés.

 

barco_f80.jpg

 

Az állandó fényerő és a színvisszaadás hosszú idejű változatlansága mellett további előnyös funkció a Barco Pulse egyedülálló Single Step Processing (SSP) technológiája, amely a 4K-UHD felbontást egy lépésben hozza létre. A felhasználók más termékekhez képest így élesebb képet, és összességében sokkal jobb képminőséget élvezhetnek, kisebb késleltetéssel.

 

Különösen kiemelendő az F80 ultracsendes működése, amelynek eléréséhez összefogott a cég belgiumi, kínai és norvégiai kutató-fejlesztő team. Az eredmény egy nagy fényerejű, kiváló színvisszaadású, új chipet használó projektor, amelynek működési zaját tovább sikerült optimalizálni Az F80 az első Barco projektor, amely az új Texas Instruments technológiát alkalmazza, és az első volt a világon, amely ekkora fényerőt produkál ezzel a technológiával.

 

A Barco F80 2017 negyedik negyedévében már kapható.

Samsung síkpaneles képernyő mozikban


2017. október

 

Thaiföld fővárosában, Bangkokban, a Paragon Cineplex moziban a Samsung üzembe helyezte Délkelet-Ázsia első DCI-compliant, HDR (nagy dinamikatartományú) LED képernyőjét, amely ily módon a vetítővásznat hivatott „helyettesíteni”. A 200-székes mozitermet megelőzte két hasonló mozi Dél-Koreában (előbb Szöulban, majd Busanban).

 

samsung1.jpg

 

A kb. 10,3 m-es Cinema LED Screen-nek nevezett síkpaneles kijelzőt egyszerű installálni és konfigurálni, a felbontása 4K (4096 x 2160 pixel), csúcsfényereje pedig 500 nit (146 fL), ami tízszer akkora, mint amit a hagyományos moziprojektorok nyújtanak. A gyártó szerint ez a mozikban torzításmentes és élethű képet ad, eredeti fehérekkel és mély feketékkel. A „szemtanúk” beszámolói szerint a képminőség kiemelkedően jó.

 

samsung2.jpg

                                A koreai Busanban működő  Samsung Cinema LED Screen

 

A síkpaneles mozi azonban sok kérdést vet fel. A Samsung feltehetően „Super S” márkanéven kívánja az új rendszert bevezetni. Lehet, hogy a Dolby Cinema vagy az IMax konkurenseként? Még nem tudjuk.

A jelenlegi hollywoodi mozik szigorú masterelési és forgalmazási rendszert követnek. Lehet, hogy a közeli jövőben az SDR-hez használt 48 cd/m2 mellett el kell majd készíteni a 110 cd/m2-es változatot a Dolby Vision-hoz és a 250-500 cd/m2-es változatot a Samsung rendszeréhez vagy más emisszív kijelzőkhöz?

 

Mindenesetre széles összefogásra lesz szükség az érdekeltek körében ahhoz, hogy közös specifikációt dolgozzanak ki a jövő mozijának emissziós képernyőihez.

 

projektor.hu

 

CineHome W1700: a BenQ első megfizethető 4K UHD HDR házimozi-projektora


2017. november

 

A BenQ november 14-én Nagy-Britanniában bemutatta a mindenki által elérhető, kedvező árú 4K UHD HDR házimozi-projektorát, a CineHome W1700 DLP modellt. A pénztárcabarát W1700 olyan figyelemreméltó tulajdonságokkal rendelkezik, mint a 8,3 megapixeles Ultra High Definition 4K felbontás, a CinematicColor™ színpontosság és a vetítés-optimalizált HDR, amellyel élethű képek jeleníthetők meg.

 

„A W1700-as projektorral széles körben otthon is elérhetővé válik a nagyképernyős, 4K digitális moziélmény” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Mostantól bárkinek része lehet a 4K technológiás mozi estékben, amelyet a továbbfejlesztett audiovizuális élmény, a HDR minőség és a kiváló ár-érték arány tesz még vonzóbbá.”

 

benq-w1700.jpg

 

Életre keltett, pompás 4K vizuális élmény

 

A W1700 projektor 8,3 millió képpontból álló, 4K UHD képét egy forradalmian új, 0,47”-es DMD DLP technológia állítja elő. A projektor kecses és kompakt formája kényelmes otthoni használatot biztosít. A 4K felbontásra optimalizált optikai rendszer zavaró jelenségektől mentes színhűséget és pontosságot garantál.

 

A 4K felbontás minőségét tovább javítja a HDR (High Dynamic Range) tartalmak támogatása*, így nagyobb kontrasztarány és fényerő érhető el az automatikus képoptimalizálás segítségével, amely a legapróbb részleteket is kiemeli, megnövelve a mozihatás élményét. Emellett a legújabb, HDCP 2.2 másolásvédelemmel ellátott 4K tartalmak igen gyorsan növekvő választékát is élvezhetik a felhasználók.

*A HDR funkció a HDR10 tartalmakat támogatja. 

 

Továbbfejlesztett CinematicColor™ pontosság és növekvő audiovizuális élmény

 

A mozivásznon látható eredeti színeket megőrizve a W1700-as projektor exkluzív BenQ CinematicColor™ technológiát és RGBRGB színkereket alkalmaz, így éri el a filmipar által megkövetelt legjobb színpontosságot. A Rec. 709-es színskála 96%-os lefedettségével és a pontos Delta E<3 teljesítményével a W1700 hűen tükrözi a filmkészítők által elképzelt látványt.

 

A W1700 meghökkentő audiovizuális teljesítményét tovább fokozza a CinemaMaster Video+ és a CinemaMaster Audio+ technológia. Világklasszis moziteremmé alakíthat át akár egy egyszerű szobát is a mozgáshoz alkalmazkodni képes képpont-erősítéssel, a kifinomult színalgoritmusokkal, valamint a természetes bőrszín-megjelenítéssel, a rengető basszusok és nagy magasságokba szárnyaló magashangok drámai hangzásával.

 

Modern forma és egyszerű kezelés

 

A W1700 könnyed, karcsú és kompakt formájával valódi esztétikai élményt nyújt, valamint hibátlan funkcionalitásával bármilyen lakásbelsőhöz remekül illeszkedik. Az automatikus trapézkorrekcióval és az 1,2x-es zoommal a W1700 bármely térhez képes alkalmazkodni, bonyodalmas beállítás nélkül könnyedén használatba vehető, és ezzel a 4K felbontású mozizó esték egy pillanat alatt otthonába varázsolhatók.

 

A korszerű, és egyszerűen használható W1700 könnyedén, egy HDMI dongle – BenQ QCast/QCast Mirror, Google Chromecast vagy Amazon Fire TV Stick – csatlakoztatásával okos-projektorrá alakítható, így azonnal, nagyképernyőn élvezheti TV-műsorait, filmjeit, sporteseményeket vagy akár videojátékait.

 

A W1700 által is használt DLP technológia 2015-ben elnyerte a tudományos és technikai Oscar®-díjat – ezt használják a világ digitális mozijainak 90%-ban, mivel időtálló, karbantartásmentes képminőséget, pontos színeket, borotvaéles és torzításmentes képeket nyújt.

 

A W1700 4K UHD HDR házimozi-projektor Európában 2018. január elejétől kerül forgalmazásra. Javasolt fogyasztói ára: 1999 EUR+ÁFA.

 

A BenQ projektorokkal kapcsolatos további információért kérjük, látogasson el a BenQ.eu weboldalra.

A BenQ CinematicColor™ technológiája, egyedi gyári kalibrálással

2017. október

 

A BenQ, mint a világ vezető DLP projektor márkája, bemutatta a CinematicColor™ technológiát, amely kifinomult color engine-je révén a filmipar legmagasabb követelményeinek is megfelel a filmek színpontosságának visszaadásában.


2017. október

 

A BenQ, mint a világ vezető DLP projektor márkája, bemutatta a CinematicColor™ technológiát, amely kifinomult color engine-je révén a filmipar legmagasabb követelményeinek is megfelel a filmek színpontosságának visszaadásában.

 

A CinematicColor™ technológia megtalálható az összes CineHome, CinePrime és CinePro otthoni moziprojektorban. A technológia pontos, a filmrendező által elképzelt látvány szerint, Rec. 709 és DCI-P3 színeket jelenít meg a vásznon, amivel tökéletesen kielégítheti még a legigényesebb házimozi-rajongók elvárásait is.

 

cinematic_color.jpg

 

“Régóta fennálló meggyőződésünk, hogy csak az igazi színek közvetíthetnek valódi érzéseket, olyanokat, mint a bánat, az öröm, a romantika, vagy akár az izgalom” mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. “A CinematicColor™ mély érzelmeket szabadít fel azáltal, hogy tökéletesen őrzi meg az eredeti film pontos színeit.”

 

Mint a világ egyetlen olyan márkája, amely CinematicColor™ technológiát kínál, valamint garantálja az egyedi gyári színkalibrálást és a hozzá tartozó teljesítményt, mellékel egy egyedi kalibrációs jelentést minden egyes projektorhoz. A BenQ mérnökei ezáltal kettős minősítést kaptak a THX-től és az ISF-től, amellyel bizonyítható a 100%-os Rec. 709. színszabványnak való megfelelés. A BenQ CinePro projektorok még tovább mennek, mivel a digitális mozi által használt DCI-P3 színszabványnak is megfelelnek.

 

A 100%-os Rec.709 színteret a fényforrás biztosítja

 

A CinematicColor™ technológia a fényforrásából indul ki, ahol a BenQ új, eddig nem használt szigorú spektrumelemzéssel ellátott fényforrást alkalmaz a tökéletes színhőmérséklet elérése érdekében. A lámpatest opto-mechanikus szerkezete speciális, hőálló matt fekete festékkel került lezárásra, hogy megszüntethető legyen a fényszivárgás, valamint kiemelkedő ANSI kontrasztot lehessen elérni a kiváló részletességű képekben.

 

A nanométeres referencia hullámhosszak használatával a BenQ mérnökei finoman nyomon követik az ideális egyensúlyt a színpontosság és a fényerő tekintetében, így a RGBRGB színkerék pontos szöge és annak bevonatai kombinációjával, amelyekkel tökéletes színt nyújthat a CinematicColor™ technológia.

 

Csak a BenQ csatol gyári kalibrációs jelentést a projektoraihoz

 

Minden egyes BenQ CinematicColor™ projektort szigorú tesztnek vetnek alá, valamint a D65 színhőmérséklethez, a gammához, a fekete, a fehér, a semleges szürke színekhez, a színárnyalatok és az RGBCMY színek fénysűrűsége minden bemenetre beállításra kerül. Ezeknek a beállításoknak az elvégzésével biztosítható a legmagasabb szintű minőségi követelmény.

 

Minden BenQ CineHome és CinePrime otthoni projektor teljes mértékben megfelel az ITU-R BT.709 (Rec.709) szabványnak, amely a nemzetközileg elfogadott objektív, nagyfelbontású színszabvány. A csúcsminőségű CinePro modellek meghaladják a Rec.709-et, hogy elérjék az amerikai digitális filmipar által alkalmazott DCI-P3 színskálát.

 

További információért kérjük, keresse fel az alábbi weboldalt:

http://orwww.benq.com/solution/projector/CinematicColor/

 

 


D-sorozatú Sony projektorok nagyobb fényerővel, jobb kontraszttal és hosszabb lámpa-élettartammal


2017. szeptember

 

A Sony Professional Solutions Europe négy új D-sorozató projektort jelentett be, amelyek felváltják a sorozat korábbi modelljeit. Fontos, hogy az új típusok – a címben jelzett fejlesztések ellenére – ugyanolyan árszinten lesznek kaphatók, mint a jelenlegi készülékek.

 

sony_d.jpg

 

A VPL-DX221, VPL-DX241, VPL-DX271 és VPL-DW241 új típusok valamennyien kis súlyúak, kompaktak és energiahatékonyak, és teljes mértékben kielégítik a kis és közepes tárgyalók és osztálytermek igényeit. Mindegyik modell a BrightEra kategóriába tartozik, hosszú élettartamú optikai rendszerrel – a kép nagyobb fényerejű és színstabilitása konzisztens. Az új VPL-DX221 ezen felül, a javított kontrasztaránynak köszönhetően még jobb képminőséget nyújt, és a lámpa kiterjesztett élettartama 10.000 órára nőtt (mint az egyébként a többi D-sorozatú projektornál is megvan).

 

Az új D-sorozatú modellek szeptembertől már elérhetők. A korábbi VPL-DX220, VPL-DX240, VPL-DX270 és VPL-DW240 típusok gyártása nem folytatódik.

Két új projektor az Acertől


2017. szeptember

 

Eltérő felhasználási területre szánt két új projektort mutatott be az Acer: a VL7860 a minőségi házimozizáshoz, a P8800 pedig a nagy teljesítményt igénylő helyszínekre készült.

 

VL7860

 

Az UHD-4K natív felbontású projektor a Texas Instruments XPR technológiáját alkalmazza a hatalmas felbontású kép megjelenítésére. Maximális fényereje 3000 ANSI lumen, on/off kontrasztaránya 1 500.000:1. Képminősége megfelel a Rec.790 színtér követelményeinek, bár alapszínei szélesebb színtartomány leképezésére is alkalmasak. A gyors mozgások minőségét javíthatja az AcuMotion képinterpolációs technika. A projektor zoomátfogása 1,6x-es.

 

A VL7860 HDR kompatibilis, azaz a hagyományosnál szélesebb dinamikatartományt biztosít. 2 db 5 W-os hangszóró is be van építve a projektor házába, ha netán a vetítés helyén nem lenne kéznél külön hangrendszer.

 

A gyártó közlése szerint a VL7860 a világ jelenlegi legkisebb UHD-4K lézerprojektora. A fényforrás élettartama elérheti a 20.000 órát is.

 

acer_vl7860.jpg

 

P8800

 

Az 5000 lumenes P8800 projektor ugyancsak a Texas Instruments 4K DLP chipjével készült, amely valójában „fél 4K” natív felbontású, de az XPR pixeleltolásos technológiával valódi UHD-4K felbontást tud. On/off kontrasztaránya 1 200.000:1.

 

acer_P8800.jpg

 

Kezelése meglepően egyszerű, a LAN csatlakozó segítségével „multiuser”, azaz többfelhasználós módban működtethető. A projektor zoomtartománya 1,96x-os.

Darbee projektor az Optomától


2017. szeptember

 

A mozi- és játékrajongók számára fejlesztette ki az Optoma legújabb, a DARBEE technológiát hasznosító HD39Darbee otthoni projektorát. 16 ms-os display lag értékével és 3500 lumen fényerejével minden bizonnyal elégedettek lesznek a játékosok.

 

Az Optoma most újra bevetette a korábban már megismert Darbee Visual Presence™ képjavító technológiát az élesség és a tiszta kép érdekében. Emellett a nagy fényerő, a nagy zoomtartomány és a függőleges lens shift nagy rugalmasságot nyújt a készülék elhelyezésében.

 

optoma_hd39darbee.png

 

A Full HD 1080p projektor színpontosságban tovább lépett az eddigiekhez képest, és pontos beállítást tesz lehetővé a Rec.709-es szabványnak megfelelően. Plusz az Optoma Amazing Colour technológiája tovább javítja a színhűséget.

 

A cég nem titkolja, hogy a 3 kg-nál könnyebb készüléket részben a fiataloknak szánja, akik ide-oda hordozhatják attól függően, hogy közös filmnézésről, játékról vagy sportműsorok nézéséről van szó.

 

A HD39Darbee 10 W hangteljesítményt is sugároz, kivételes minőségben, de van audiokimenete is a nagyobb külső hangrendszerek számára.

LG LED- és lézerprojektorok az idei IFÁ-n


2017. szeptember

 

A LED projektorairól eddig is híres LG Electronics az IFÁ-n két új – ám ezúttal nemcsak LED-es – modellt mutatott be. Az egyik a ProBeam UST lézerprojektor (HF85JA), a másik a MiniBeam (PH30JG) hordozható LED projektor.

 

A ProBeam UST felbontása 1080p Full HD, és extrém kis távolságból tud viszonylag nagy képet vetíteni (100”-es kép 12 cm távolságból). A projektor használata és elhelyezése nagyon egyszerű: elég csak rátenni bármelyi meglévő bútordarabra, és máris kezdődhet az esti mozizás.

 

A kis projektornak figyelemre méltó, 1500 ANSI lumen fényereje van, másfélszer nagyobb, mint az előző LG UST projektornak. 150.000:1 kontrasztaránya pedig bármely filmnek vagy tv-műsornak előnyére válik. A fényforrás (innovatív „I” alakú lézer engine) élettartama 20.000 órára becsülhető.

 

A készülék az LG díjnyertes webOS Smart TV platformot is magába foglalja, így a néző hozzáférést kap az állandóan növekvő streaming szolgáltatásokhoz is.

 

lg_probeam_ust.jpg

 

A hihetetlenül egyszerűen használható, hordozható MiniBeam szintán szerepelt az IFÁ-n. Egy HD projektorról van szó, beépített, négy órás üzemidejű akkumulátorral, így gyakorlatilag külső táplálás nélkül két film teljes hosszban lejátszható vele kempingezés vagy kirándulás közben. Egyik legvonzóbb tulajdonsága a az ún. Multi-Angle Projection, amely megengedi a 70 fokos döntést, vagyis a magasra, vagy akár a mennyezetre vetítést.

 

lg_minibeam.jpg

 

Az LG MiniBeam mint hordozható egység, példa nélküli szabadságot nyújt. Az USB-C kompatibilitás képessé teszi a készüléket olyan más eszközök csatlakoztatásához és „tükrözéséhez”, mint a laptopok és okostelefonok, továbbá a belső 9 amperórás akkumulátor töltésére egyetlen kábellel. A MiniBeam a hangjelet el tudja küldeni bármely Bluetooth eszközre: vezeték nélküli hangszóróra, okostelefonra, vagy akár egy autó audiorendszerére.

BenQ LK970: BlueCore lézerprojektor lenyűgöző 4K felbontással

Teljesítmény paradigma-váltás: valódi 4K UHD felbontás, 20.000 óra élettartam, 5.000 lumen fényerő

2017. szeptember

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.


Teljesítmény paradigma-váltás: valódi 4K UHD felbontás, 20.000 óra élettartam, 5.000 lumen fényerő

2017. szeptember

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.

 

A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.

 

BenQ_LK970_re.jpg

 

„Az LK970 megtestesíti a BenQ hathatós tevékenységét a professzionális megjelenítési technológiák területén” – mondta Pete Wang, a BenQ Europe elnöke. „A 4K felbontás és a BlueCore lézervetítés kombinációjával az LK970 a legmodernebb nagyméretű megjelenítési platformot adja a szórakoztató szimulátoroktól kezdve, a mozikon, az előadótermeken át a múzeumokig és a galériákig.”

 

Hosszú élettartamú látványos 4K képminőség

A legkorszerűbb 4K UHD DMD-vel felszerelt LK970 valódi 3840x2160 felbontást képes létrehozni, 8,3 millió különböző képponttal a lenyűgöző képminőség érdekében. A BlueCore lézer kiemelkedő kimeneti 5.000 lumen fényerejét és a sztatikus 100.000:1 kontrasztarányát kihasználva az LK970 kettős színkerék rendszerrel optimalizálja az RGBY színteret, megnöveli az intenzitást, és javítja a színegyensúlyt és a színhűséget. Az LK970 kivételes színei, fényereje, kontrasztja és felbontása révén, és a kifinomult 4K felbontásra optimalizált objektívjével tökéletesíti a tiszta képmegjelenítést.

 

Megbízható lézer és gondozást nem igénylő működés

A lámpacsere nélküli, akár 20.000 órás tökéletes működésével az LK970 lehetőséget biztosít a megszakításmentes 24/7 üzemeltetésre, kereskedelmi vagy professzionális felhasználásra egyaránt. A hermetikusan lezárt lézer engine ellenáll a por okozta károsodásoknak és képminőség romlásnak, így az LK970 optikai és lézer engine-je hosszantartó működést kínál, miközben rendkívül tartós. A projektor fejlett folyadékhűtéses rendszerrel rendelkezik, amely maximális megbízhatóságot és csendes működést biztosít, ventilátorok zajhatása nélkül.


Elképesztő rugalmasság és sokoldalú felhasználási lehetőségek

A BenQ LK970 lézerprojektor olyan egyedülálló és innovatív vetítési lehetőségeket kínál, mint a 360°-os, vagy a függőleges vetítés. A vízszintes és függőleges objektív-eltolás, valamint a nagy zoomátfogású objektív erőteljes eszközöknek bizonyulnak a tökéletesen illeszkedő telepítésekhez, míg a magassági üzemmód és a „zero-lumen” elsötétítés hatásos előadásokat tesznek lehetővé számos környezetben.


Egyszerűsített működtetés és kezelés

Az LK970 beépített HDBaseT csatlakozása Full HD jel nagy távolságú, akár 100 méteres átvitelét teszi lehetővé olcsó Ethernet hálózati kábelen. A LAN vezérléssel pedig számos vezető harmadik féltől származó megoldással kompatibilis, mint az Extron, a Crestron, az AMX, vagy a BenQ MDA. Ezekkel a szoftveres megoldásokkal az IT vezetők felügyeletük alatt tarthatják projektorhálózatukat, valamint egy helyről indíthatnak karbantartási folyamatokat.

További részletek a következő webhelyeken:

http://business-display.benq.com/en/findproduct/projector/installation-projectors/lk970.html

http://www.benq.hu/product/projector/lk970

További információért a BenQ projektorokról kérjük, látogassa meg a http://business-display.benq.com/ weboldalt.

 

                                                                  # # #

About BenQ Corporation

Founded on the corporate vision of “Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life”, BenQ Corporation is a world-leading human technology and solutions provider aiming to elevate and enrich every aspect of consumers’ lives. To realize this vision, the company focuses on the aspects that matter most to people today – lifestyle, business, healthcare and education – with the hope of providing people with the means to live better, increase efficiency, feel healthier and enhance learning. Such means include a delightful broad portfolio of people-driven products and embedded technologies spanning digital projectors, monitors, interactive large-format displays, audio products, cloud consumer products, mobile communications and lifestyle lighting. Because it matters. 

 

About BenQ Group

The BenQ Group is a $25+ billion powerhouse comprised of nearly 20 independent companies operating in over 30 countries across numerous industries with a combined workforce of over 100,000 employees.  Each Group member is a recognized leader in its own field, contributing to the BenQ Group’s vast resources, broad R&D, and distinct strategic strengths.  By leveraging each company’s vertical specialization to create true scale across horizontal markets, the BenQ Group controls a highly efficient value chain with the unrivaled ability to deliver critical components and world-class solutions in the following industries: TFT-LCD, green energy, fine chemicals and advanced materials, lighting, IC design, precision components, system integration, branded business, and service.  The Group is committed to profitable and sustainable businesses that share its long-standing vision of Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life.

The BenQ Group companies are:  BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (world’s top manufacturer of large-size TFT-LCD panels), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation,BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. and Raydium Semiconductor Corp..

LG kompakt lézerprojektor házimozihoz


2017. június

 

Az LG Electronics USA „LG ProBeam” néven új lézerprojektort jelentett be, amely bárhol és bármikor képes moziélményt nyújtani (?). Típusjele HF80JA. A kompakt házimozi-projektor az Egyesült Államokban már kapható, 1499 dollár áron.

 

A LED projektorok területén vezető szerepet játszó LG-nek ez az otthoni szórakoztatásra szánt projektora 2000 lumen fényerőre képes, és könnyedén hordozható az innovatív „I” alakú lézer-engine-nek köszönhetően. A 2 kg-nál alig nehezebb LG ProBeam a 2000 léumenes kategóriában a legkönnyebb Full HD projektor.

 

A projektor Bluetooth-os audiokimenete lehetővé teszi a vezeték nélküli hangtovábbítást Bluetooth fejhallgatóra vagy hangsugárzóra, Miracast vezeték nélküli „tükrözése” pedig a Wireless Mirroring funkciót – azaz okoseszközök képének vetítését nagy vászonra. Sőt az LG TV Plus App alkalmazással (letöltés és installálás után) mód van a vezeték nélküli tartalommegosztásra. Ugyanez az alkalmazás lehetővé teszi az LG ProBeam kényelmes távvezérlését.

 

09_LG_ProBeam.jpg

Új Optoma projektor a DuraCore lézeres családban


2017. május

 

Az Optoma legújabb DuraCore lézerprojektora a ZH510T. Full HD felbontás mellett 5400 lument tud kiadni professzionális környezetben. A gyári adatok szerint a fényforrás élettartama maximális fényerő használata mellett 30.000 óra.

 

Ha ez tényleg így van, akkor normál használata esetén (napi 6 óra évi 250 nap) 20 évet jelent, 27/7-es nonstop üzemben pedig 3,4 évet. A projektornak van WUXGA változata is, a jellemzők egyébként teljesen megegyeznek.

 

A szűrőmentes kivitel és a 360 fokoz pozícionálhatóság sokféle célra alkalmassá teszi ezt a projektort eladóterekben, vendéglátó helyeken, szórakoztató és turista attrakciókban. 28 dB-es működési zaja megfelel a tárgyalótermekben és osztálytermekben is.

 

08_optoma.jpg