AVSpec_1705

Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

benq_1707_2dnn_1610dbal

Hírek

LG kompakt lézerprojektor házimozihoz


2017. június

 

Az LG Electronics USA „LG ProBeam” néven új lézerprojektort jelentett be, amely bárhol és bármikor képes moziélményt nyújtani (?). Típusjele HF80JA. A kompakt házimozi-projektor az Egyesült Államokban már kapható, 1499 dollár áron.

 

A LED projektorok területén vezető szerepet játszó LG-nek ez az otthoni szórakoztatásra szánt projektora 2000 lumen fényerőre képes, és könnyedén hordozható az innovatív „I” alakú lézer-engine-nek köszönhetően. A 2 kg-nál alig nehezebb LG ProBeam a 2000 léumenes kategóriában a legkönnyebb Full HD projektor.

 

A projektor Bluetooth-os audiokimenete lehetővé teszi a vezeték nélküli hangtovábbítást Bluetooth fejhallgatóra vagy hangsugárzóra, Miracast vezeték nélküli „tükrözése” pedig a Wireless Mirroring funkciót – azaz okoseszközök képének vetítését nagy vászonra. Sőt az LG TV Plus App alkalmazással (letöltés és installálás után) mód van a vezeték nélküli tartalommegosztásra. Ugyanez az alkalmazás lehetővé teszi az LG ProBeam kényelmes távvezérlését.

 

09_LG_ProBeam.jpg

Új Optoma projektor a DuraCore lézeres családban


2017. május

 

Az Optoma legújabb DuraCore lézerprojektora a ZH510T. Full HD felbontás mellett 5400 lument tud kiadni professzionális környezetben. A gyári adatok szerint a fényforrás élettartama maximális fényerő használata mellett 30.000 óra.

 

Ha ez tényleg így van, akkor normál használata esetén (napi 6 óra évi 250 nap) 20 évet jelent, 27/7-es nonstop üzemben pedig 3,4 évet. A projektornak van WUXGA változata is, a jellemzők egyébként teljesen megegyeznek.

 

A szűrőmentes kivitel és a 360 fokoz pozícionálhatóság sokféle célra alkalmassá teszi ezt a projektort eladóterekben, vendéglátó helyeken, szórakoztató és turista attrakciókban. 28 dB-es működési zaja megfelel a tárgyalótermekben és osztálytermekben is.

 

08_optoma.jpg

Speciális AV szekrény a Sony VZ1000ES 4K HDR projektorhoz


2017. május

 

Mivel az UST (ultra short throw – nagyon közelről vetítő) 4K házimozi-projektor használata sok előnnyel jár az otthonokban, akcióba léptek a bútortervezők is a speciális szekrények, „kredencek” kialakítása érdekében. Ezek egyike a Salamander Designs, amely azon melegében ki is hozott egy szemrevaló szekrényt/dobozt/tárolót a Sony különleges 4K HDR házimozi-vetítőjéhez, a VPL-VZ1000ES projektorhoz.

 

06_Sony.jpg

 

Az X/SNY245 Salamander Credenza szinte nem is igényel telepítést, nem kell a falhoz vagy a mennyezethez hozzányúlni a kábelek vezetéséhez. Minden alkotóeleme, beleértve egy hangszórórendszert egy egységet alkot, így mutatós és egyszerű megoldást jelent bármely környezetben.

 

07_SNY245-Sony.jpg

 

A Salamander Designs húsz éve készíti innovatív AV bútorait a legkülönbözőbb elektronikai berendezésekhez. A Sony projektorhoz tervezett szekrény csak egyik a sok közül.

Valójában háromféle változata van: a Miami (fényes fehér ajtók és oldalak, fekete fedőlap), a Chicago (fekete tölgyfa ajtók és oldalak, és fekete fedőlap) és az Oslo (fekete üvegajtók, fekete tölgyfa oldalak, és fekete fedőlap).

 

A Salamander Credenza ára 3999 dollár.

Az Epson új lehetőségei a nagy installációs projektorok piacán


2017. április

 

Az Epson az elmúlt néhány évben intenzív fejlesztésbe kezdett a 3LCD lézerprojektorok területén, aminek eredményét már a 2016-os ISE-n is láthattuk. Ez új helyzetet teremtett az installációs és bérlési üzleti szegmensben, mivel a cég az EB-L1000-es sorozat tagjaival és az EB-L25000U típussal a 6000 és 25000 lumen közötti fényerőtartományban kínál karbantartást alig igénylő, bármilyen vetítési pozícióban használható és hosszú élettartamú, WUXGA és 4K (pixel-shiftes) felbontású lézerprojektorokat.

 

Az EB-L1000-es család tagjai:

EB-L1100U: 6000 lumen, WUXGA

EB-L1200U: 7000 lumen, WUXGA

EB-L1300U: 8000 lumen, WUXGA

EB-L1400U: 8000 lumen, WUXGA

EB-L1500U: 12000 lumen, 4K

Az 5-ös végű változatok, pl. EB-L1505U fekete színűek, a 0-s végű változatok fehérek.

 

04_epson-eb-l1505u.jpg

 

Az EB-L25000U a maga nemében egyedülálló, a panelek natív felbontása ugyan WUXGA (1920 x 1200), de az Epson pixel shift technológiájának köszönhetően 4K megjelenítésre képes. Natív kontrasztaránya 4000:1, tömege 66,6 kg, ami nem kevés, de még mindig a legkisebb a 25.000 lumenes kategóriában.

 

05_epson_l25000u.jpg

 

Az Epson tehát ezekkel a nagyon korszerű és nagy teljesítményű lézerprojektorokkal belépett abba a „klubba”, amelynek tagjai a legnagyobb (large venue) installációs és rental/stage projektorokat kínálják.

RGB lézeres moziprojektor a NEC-től


2017. április

 

A NEC Display Solutions bejelentette, hogy elérhető a cég „zászlóshajója”, az NC3540LS moziprojektor. A 4K RGB lézervetítő akár 32 m széles vásznak megvetítésére alkalmas, amit a 35.000 lumen fényerő tesz lehetővé.

 

A vetítőfej optikai kábellel kapcsolódik a lézeres fényforráshoz, így – rugalmas telepítési lehetőséget nyújtva a moziknak – a vetítőfej a fényforrástól függetlenül helyezhető el. Ezzel pl. a működési zaj a fényforrás környezetére korlátozható.

 

A nagy fényerő 30%-tól 100%-ig skálázható, valamint stacking is lehetséges a fényerő megduplázására. Ezeknek a lehetőségeknek köszönhetően a szükséges 2D fényerő megbízhatóan előállítható, sőt ez a 3D-re is igaz, különböző méretű vásznak esetében.

 

A gyártó az NC3540LS-t nemcsak moziknak, hanem szórakoztató és bemutató központoknak, rental és staging célokra, sőt virtuális valóság alkalmazásokhoz és ipari tervezéshez is javasolja.

 

03_nec.jpg

Navitar objektív Sony projektorhoz


2017. március

 

A Navitar új 4K-S-0.90 objektívje a legszélesebb látószögű 4K kiegészítő objektív a Sony új SRX-T615 4K projektorához. A vetítési arány 0,9:1, a fókusztávolság 29,5 mm.

 

Néhány további adat: az objektív F# száma 2,5, a maximális shift +/- 15%, az 1,46-os panelmérethez. A vászon távolsága 3 m-től „végtelenig” terjedhet.

 

A különleges objektív ára „húzós”, a gyártó 20.000 dollárt kér érte.

 

02_navitar_sony.jpg

5000 lumenes Casio 4K projektor


2017. március

 

A Casio kihozott egy nagyteljesítményű (5000 lumenes) 4K UHD projektort, amelynek bemutató példánya már az idei ISE kiállításon is megjelent.

 

Az XJ-L8300HN modell natív felbontása 3840 x 2160 pixel, a benne lévő fénymodulátor egy 4K DLP chip. A projektor hozzávetőleges élettartama a gyártó szerint 20.000 óra.

 

A Casio az XJ-L8300HN projektort öt év / 10.000 óra garanciával kínálja.

 

01_casio.jpg

Sony kompakt lézerprojektorok oktatási és intézményi használatra


2017. január

 

A Sony bejelentette „Z-Phosphor” projektorcsaládjának bővítését két új generációs modellel. Ezek minden eddiginél költséghatékonyabbak az installációs kategóriában, a tantermektől a tárgyalókig.

 

sony_compact.jpg

 

Az 5000 lumenes, WUXGA felbontású VPL-PHZ10 és a szintén 5000 lumenes WXGA felbontású VPL-PVZ10 projektorok képminőségben, színhűségben és a gyakorlatilag karbantartást nem igénylő lézerfényforrást tekintve azoknak is előnyöket nyújtanak, akik idáig a hagyományos lámpás vetítést használták.

 

A váltás a lézerprojektorokra különösen az oktatási és a nagyvállalati környezetben előnyös. Nem kell a lámpa lassú felmelegedésére és visszahűtésére várakozni, nincs lámpa, ami korlátozná a készülék döntését bármilyen pozícióba, és nem kell kompromisszumot kötni a nagy fényerő és a felbontás között.

 

A két új projektor a Sony 3LCD BrightEra™ technológiáját használja, azaz a kép alapszínű összetevőit szeparáltan vetíti, élénk és természetes színeket biztosítva. A beépített Reality Creation rendszer képkockánként analizálja a forrás jelét, és egy hatékony minta-adatbázis alapján mindig tiszta és éles képet állít elő. A szintén Sony fejlesztésű Contrast Enhancer képesség a házimozihoz fejlesztett eljárást alkalmazza a kontraszt javítására.

 

A VPL-PHZ10 májustól, a VPL-PVZ10 pedig júliustól lesz elérhető Európában. Első alkalommal az idei ISE kiállításon lesznek láthatók a Sony standján, február 7. és 10. között.

 

projektor.hu

Ultra nagy fényerejű 4K projektor a Panasonictól


2017. január

 

A rendezvényekre, színpadra és bérlésre szánt Panasonic PT-RQ32K projektor 27.000 lumen fényerőt nyújt 5120 x 3200 pixel felbontás mellett. A 240 Hz-es készülék a gyártó saját pixel-eltolásos „quad pixel drive” technológiáját használja. Lehetővé teszi a már meglévő cserélhető objektívek használatát, és fejlett képbeállítási képességekkel bír.

 

Amennyiben stacking-re van szükség, nem kell egyedileg kialakított kereteket használni, hanem a stacking egyszerűen „keretmentes”, így a szállítás és a többprojektoros installációk könnyen megvalósíthatók.

 

panasonic_projector.jpg

 

A lézeres fényforrás és az eredeti hőálló foszforkerék tartósan jó képminőséget, színeket és fényerőt biztosít, ami különösen előnyös több projektor használatakor.

Az RQ32K alváltozatai a 31.000 lumenes PT-RZ31K (WUXGA felbontás) és a PT-RS30K (SXGA+ felbontás).

 

projektor.hu 

A Christie bővíti 4K Boxer termékcsaládját


2017. január

 

A Christie, a 4K projektortechnológia egyik úttörője, Boxer projektorcsaládját az új, 3 DLP-chipes Boxer 4K20 modellel bővíti. Az abszolút professzionális, rendkívül masszív felépítésű, teljesítményéhez képest kisméretű 4K projektor rendelkezik a Boxer projektorok minden előnyével.

 

A mindenelőtt a bérlési piacra szánt új Boxer modell azoknak előnyös, akiknek nincs szüksége a 30.000 lumenes Boxer 4K30-ra, hanem megelégszenek a 20.000 lumennel – ugyanakkor továbbfejlesztett és egyszerűsített GUI kezelőfelület kapnak.

 

christie_4k20.jpg

 

A Christie Bandwidth Multi-Input Card (HBMIC) a Boxer 4K20-ban a nagy sávszélességű 4K jelek változatos csatlakoztatását nyújtja, és lehetővé teszi a 4K/60 Hz-es jel továbbítását egyetlen 12G-SDI, HDMI vagy DisplayPort kábelen. 

A projektort a Christie már februártól tudja szállítani a megrendelőknek.

 

projektor.hu

Új házimozi-projektor az LG-től


2016. december

 

A hamarosan startoló januári CES-en az LG új lézerprojektort mutat be „LG ProBeam” néven a házimozira vágyók számára. A célközönség azonban nemcsak a mozirajongókat, hanem a TV-programokat kedvelőket is magába foglalja – akárhol és akármikor is szeretének hódolni kedvtelésüknek.

 

HF80JA.jpg

 

A projektor valódi típusjele HF80JA, és fejlett lézerengine-nel van felszerelve, amely nem kevesebb, mint 2000 lumen fényteljesítményre képes. Mint a képen látható, az LG projektor külleme sem mindennapi, tulajdonképpen hordozható kivitelű, köszönhetően az „I” alakú lézerengine-nek. A gyártó szerint pillanatnyilag ez a lekönnyebb Full HD lézerprojektor a 2000 lumenes fényerő-tartományban.

 

A HF80JA – Sound Sync Adjustment redndszerének köszönhetően – párosítható bármilyen Bluetooth eszközzel, pl. külső hangszóróval vagy fülhallgatóval. Ezen túlmenően a Miracast protokollon keresztül okoseszközökről vezeték nélkül tudja kivetíteni a képet a nagyméretű vászonra.

 

projektor.hu

Nonstop működtethető lézerprojektor az Optomától


2016. december

 

Az Optoma új ProScene ZU510T prémium-kategóriás kompakt lézerprojektora WUXGA natív felbontású, és 5500 lumen fényerőt produkál. Alkalmas a 27/4 üzemmódra, és a fényforrás élettartama a legnagyobb fényerejű módban eléri a – még a lézerprojektoroknál is szokatlan – 30.000 órát.

 

Optoma_ProScene.jpg

 

A nem mindennapi élettartam az Optoma új DuraCore technológiájának köszönhető, amely fejlett lézerdióda-hűtést használ, és a porállóságot is egy innovatív megoldás biztosítja. A 30.000 óra folyamatos 24/7 üzem mellett 3,4 évet jelent, normál használat mellett pedig eléri a húsz évet. Emellett a projektor fényereje 5.000 óra használat után is gyakorlatilag változatlan.

 

Független tesztek bizonyítják, hogy a ZU510T porállósági besorolása IP5X, amely még poros környezetben is lehetővé teszi a 24/7-es működést. Kiemelhető még a projektor alacsony zajszintje és a kiváló színvisszaadás.

 

A fix objektív, a kompakt és szigetelt felépítés, a viszonylag kis méret és a lézertechnológia együttesen biztosítja a felsorolt jellemzőket. Megemlítendő még az 1,8x-es zoom és a +20% függőleges és ±10% vízszintes lens shift, továbbá a digitális trapézkorrekció lehetősége (függőlegesen és vízszintesen is ±30°). 2 db 10 W-os beépített hangszóró és sok-sok csatlakozó (pl. 3 db HDMI, HDBaseT, mikrofonbemenet stb.) teszi sokoldalúan használhatóvá ezt a projektort.

 

projektor.hu

Sony lézerprojektorok a St. John University tantermeiben


2016. november

 

A New Yorkban 1870 óta működő St. John University mindig is prioritásként kezelte a tanítási és tanulási környezet korszerűségét, és ennek jegyében a technikai fejlesztést. Ennek keretében az egyetem a Sony lézeres vetítési technikáját választotta standardként.

 

Mióta a Sony lézerprojektorokat üzembe helyezték, a diákok és a tanárok is beszámoltak a színminőség, a fényerő, és a kezelhetőség javulásáról.

 

stjun.jpg

 

Most a tanszékek „globális tantermeket” tudnak kezeli, a Skype-on vagy a Google Hangouts-on keresztül meghívott előadókkal. A projektorok gyors indulása (kb. hét másodperc) lehetővé teszi az oktatás azonnali indulását. A hálózatba kötött Sony lézerprojektorok sok működtetési előnyt hoztak, pl. redukálták a gyakori szűrőcserét, és kiküszöbölték a lámpacserét, mivel a lézeres fényforrás becsült élettartama 20.000 óra.

 

projektor.hu 

A Panasonic „legfényesebb” nagyteljesítményű lézerprojektora


2016. november

 

Már októbertől elérhető – kétféle, WUXGA és SXGA+ felbontással – A Panasonic PT-RZ31K projektorcsaládja, amely a cég SOLID SHINE lézertechnológiáját alkalmazza.

A kétlámpás fényforrás biztosítja a folyamatos működést még az egyik lámpa meghibásodása esetén is. Ez komoly előny a rental/staging területén és a különféle kiállításokon.

 

A lézertechnológia gondoskodik arról, hogy még 24/7-es folyamatos használat esetén is csak lassan csökkenjen a fényerő és a színvilág az idő múlásával.

A cserélhető objektíves vetítő kompatibilis a korábbi (meglévő) 3-chipes Panasonic DLP projektorok objektívjeivel, azaz nem szükséges újra beruházni az objektívekbe.

 

A 27.000 lumenes, extrém nagy fényerejű lézerprojektor a mozgáselmosódás csökkentéséről is gondoskodik a beépített Real Motion Processorral. Normál működtetés mellett az RZ31K 20.000 üzemórára van tervezve – karbantartás nélkül.

A hermetikusan zárt optikai blokk és a portól tökéletesen szigetelt fénymodulátor garantálja az extrém megbízhatóságot különleges környezeti feltételek mellett is.

 

További információ: http://business.panasonic.co.uk/visual-system/

 

panasonic_rz31k.jpg

Epson projektor sikere a CEDIA-n


2016. október

 

A Szeptemberben megrendezett CEDIA 2017 „Legjobb új otthoni szórakoztató projektora” (Best New Home Cinema Entertainment Projector) díjat az Epson Pro Cinema 6040B projektorújdonsága nyerte el. Ennek a készüléknek az európai megfelelője a TW9300-as típus.

 

Ez az Epson első olyan vetítője, amely a 4K UHD bemeneti jel feldolgozására képes, ugyanakkor HDR-kompatibilis. A 6040B dinamikus kontrasztaránya 1000000:1, fényereje 2500 lumen (fehérfény- és színesfény-kibocsátás), és a 100%-os sRGB színtartomány mellett képes a DCI-P3 (a nagymozik színszabványa) szerinti színtartomány reprodukálására is.

 

A projektor a 4K tartalmat nagyon kedvező áron teszi megjeleníthetővé, habár a panelek natív felbontása Full HD, ám a pixel-shift technológiával csaknem tökéletes 4K reprodukciót biztosít.

 

epson_6040b.jpg

Új Vivitek házimozi projektor: H5098


2016. október

 

A Vivitek következetesen fejleszti egychipes DLP házimozi-projektorait, noha a fő profilja inkább az üzleti projektorok szegmense. Az új készülék – amely a H5098 nevet viseli – legfőbb jellemzői a megbízhatóság és a felhasználóbarát megoldás.

 

A Full HD felbontás ma már természetes. Az RGBRGB színkerék gondoskodik a színhűségről, a fényerő 2000 ANSI lumen, a kontrasztarány pedig 50.000:1. A gép komoly felépítését jelzi, hogy ötféle objektívből választva lehet alkalmazkodni a vetítési távolsághoz. Emellett a projektort a függőleges és vízszintes objektívmozgatás lehetőségével is ellátták, ami természetesen nagy elhelyezési rugalmasságot hoz magával.

 

A 3D filmek kedvelői szintén nem csalódnak a H5098-ban, hiszen a nagy fényerőből 3D-ben is marad élvezhető „mennyiség”. Extra funkció a VividMotion frame-interpoláció azoknak, akik sok sportközvetítést néznek, netán a filmeket is szívesebben nézik az interpolált képkockákkal.

A Vivitek új projektora már kapható, az ajánlott fogyasztói ára 2200 angol font.

 

vivitek_h5098.jpg