Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek Archívum

Jelentős Sony upgrade: TEOS Manage 2.0

2019. július   A Sony a munkahelyek AV és IT menedzselésének egyszerűsítésére és optimalizálására szánt TEOS Manage megoldásával 2017-ben jelent meg. Ugyanis sok vállalatnál, szervezetnél három nagy kihívással kellett szembenézni a TEOS Manage megjelenése előtt.

Három új 4K HDR házimozi-projektor a Sony-tól

2018. szeptember 3.   Mivel a Sony hosszú évek óta folyamatosan fejleszti SXRD házimozi-projektor portfolióját, különösen a valódi 4K felbontású típusokat, nem volt meglepő, hogy Európában az idei IFA kiállításon, rögtön ezután pedig az Egyesült Államokban, a CEDIA Expo 2018 rendezvényen jelentett be három új, továbbfejlesztett 4K HDR modellt.

Sony megoldások Amszterdamban

2018. február   A Sony elmaradhatatlan szereplője Európa nagy üzleti/professzionális AV-technikai találkozójának és kiállításának, az Amszterdamban idén is megrendezett ISE-nek. A cég a „Creating Solutions Together” jegyében egész sor egyedi és innovatív megoldást mutatott be az AV-technika potenciális felhasználói számára a 2018-as ISE kiállításon.

Epson projektor-újdonságok a 2018-as ISE kiállításon

2018. február   Mint minden évben, az Epson idén is részt vett az ISE 2018-as rendezvényen. Sőt nemcsak részt vett, hanem a szokásosnál is több újdonsággal lepte meg a látogatókat a példásan felépített standon.

A BenQ újdonságokat hoz az ISE 2018-ra

Előrelépések a megjelenítők innovációjában

  2018. január   Mint Eindhovenben bejelentették, a BenQ, mint a nemzetközileg elismert, digitális életstílus eszközök gyártója, immáron 9. alkalommal, 2018. február 6-9. között, az ISE 2018-on mutatja be legújabb, továbbfejlesztett vetítési és digitális tartalomszolgáltató megoldásait.

A BenQ CinematicColor™ technológiája, egyedi gyári kalibrálással

2017. október   A BenQ, mint a világ vezető DLP projektor márkája, bemutatta a CinematicColor™ technológiát, amely kifinomult color engine-je révén a filmipar legmagasabb követelményeinek is megfelel a filmek színpontosságának visszaadásában.

BenQ LK970: BlueCore lézerprojektor lenyűgöző 4K felbontással

Teljesítmény paradigma-váltás: valódi 4K UHD felbontás, 20.000 óra élettartam, 5.000 lumen fényerő

2017. szeptember   A BenQ legújabb, DLP technológiát alkalmazó lézerprojektora a LK970, amely összehozza a legújabb a vetítési technológiát: a valódi 4K megjelenítést és a gondozásmentes lézer fényforrást. Az elképesztő lézer engine által képviselt vetítési minőség, és a 8,3 millió pixellel támogatott fényerő kiemeli a tömegből a gondozást nem igénylő LK970 teljesítményét, a sokoldalú vetítési képességét és rugalmas telepítési lehetőségét.

ISE 2016: Trendek a projektorvilágban

2016. február   Bár az ISE kiállítás a professzionális és üzleti AV-technika minden területét átfogja, szokás szerint minket mindenekelőtt a vetítéstechnika fejlődése érdekelt. Az ISE-n megjelenő új technológiák és módszerek többségének életképességét az idő általában igazolja (néha nem), de a változások jól érzékelhetőek, és a trendek is elég világosan kirajzolódnak.

Opnext lézerdiódák miniprojektorokhoz

Lézeres miniprojektok üzemeltetésehez fejlesztett lézerdiódákákat az Optnext. Ezzel a technológiával még kevés projektor készült, de fényes jövő állhat ezen megoldás előtt. A lézer fényforrás segtségével a jelenleginél sokkal jobb képminőségű miniprojektorok keszíthetőek, hiszen a CRT vetítőkhöz hasonló elven működő pásztázó lézer sokkal jobb kontrasztot ígér, valamint a képet soha nem kell fókuszálni, mivel nincs a megjelenítőben leképező objektív. Az Optnext diódái a Microvision miniprojektoraiban lesznek láthatók.

Optoma HD22 - apró finomítások

Egyelőre hivatalos bejelentésről nincs információ, csupán az optoma.ca oldalon látható az új modell, de az ott található adatok ígéretesek. A HD20 továbbfejlesztett változata kicsit jobb kontrasztot ígér (25% plusz), nagyobb fényerővel és ISF kalibrálási lehetőséggel. A HD20 járt nálunk teszten, és valóban hiányzott a finomabb kalibrálhatóság, a mért kontraszt is lehetett volna valamivel jobb. A HD22 áráról nincs információ, de ha nem árazzák túl magasra a ráncfelvarrott modellt, akkor az apró fejlesztésekre lehet, hogy érdemes lesz némi plusz pénzt kifizetni.

Körbejárható 3D megjelenítő prototípus a Sonytól

Pörögnek a 3D techológiák, a megjelenítő ipar ezzel is próbálja felrázni a piacot a válság idején. A Sony újdonsága azonban egészen egyedi a 3D dömping közepette hiszen itt nem egy 3D szemüveges lapos kijelzőről van szó, hanem egy valódi körbejárható, 3D képet adó, szemüveget nem igénylő kijelző került bemutatásra. ATokyo Digital Contents Expo-n bemtatott kijelző felbontása 96x128 pixe, és bár a videón nem láthatjuk a kép térbeliségét, de a kijelzőn valójában látható a megjelenített objektumok térbelisége.

Új 4K HD projektor a JVC-től

A DLA-RS4000 4096 x 2400 felbontással és 16:10 képformátummal dolgozik. A Xenon fényforrásos vetítő 3500 ANSI lumen fényerőre és 10000:1 natív on/off kontrasztra képes. Ezzel a teljesítménnyel az átlag házimozi vetítőkhöz képes jóval nagyobb képfelület vetíthető, valamint a nagy felbontás miatt nagyobb látószöget is megengedhetünk magunknak, a kép nem fog pixelekre szétesni. Az RS4000  saját videoprocesszorral rendelkezik, amely a skálázásra és egyéb videojel-feldolgozó feladatok elvégzésére képes, gyakorlatilag bármilyen videoforrásból. A professzionális vetítő 175.000 USD induló ártól várásolható meg.  

Projektort a játékboltból - Jakks Pacific EyeClops

A folyamatosan LED mini projektor áradatban egy különleges példány az amerikai Jakks Pacifik játék projektora. Ezt a modellt kifejezetten gyerekeknek építették, és játékboltokon keresztül értékesítik. A kicsit fura designnel megáldott készülék egy hagyományos elemes mini LED projektor, a megszokottól valamivel robosztusabb házba építve. Nyilván nagyobb külső behatásokat kell viselnie. Specifikációk nem ismertek, de a látottak alapján ennek is igen alacsony, közel 10 lumen fényereje lehet. A közeli képeken pedig látható, hogy az optika sem a minőség jegyében készült. Ára viszont alacsony, mindössze 100$.

Digital Projection Mvision Cine LED

A csúcskategóriás projektorairól ismert Digital Projection az új versenyző a LED projektorok táborában. A frissen bejelentett Cine LED család nem elégszik meg azzal, hogy csatlakozik a LED meghajtásos projektorok táborába, az eddig legmagasabb élettartamot kínálják a vásárló közönség számára.  A Digital Projection ígérete szerint az új 1-chipes DLP projektoraik 600 lumen fényerőt tudnak, mindezt 60ezer órás fényforrás élettartammal.  A négy féle objektívvel rendelhető projektor DarkChip3 DMD-vel üzemel, 10000:1 kontrasztot tud, és az objektívtől függően a 16-17 ezer dolláros ársávban helyezkedik el.

Optoma zsebprojektor - PK100

  Az Optoma zsebprojektorai eddig is nagy figyelmet keltettek, nem kivétel ez alól a PK100 sem. Az új modell nem hoz ugyan technikai áttörést, viszont jelentősen olcsóbb, mint a korábbi piko típusok. A 199 USD  induló árú pikovetítő a korábbi modell házát használja, azaz külsőre nem különbözik a PK sorozat eddigi típusaitól. A 11 ANSI lument és 1000:1 kontrasztot produkáló projektor érdekessége, hogy októbertől az Apple boltjaiban is megtalálható.

BenQ őszi házimozi újdonságok

A karácsonyra időzített projektordömpingnek megfelelően a BenQ házimozis divíziója bejelentette a W projektorcsalád új tagjait. 

LG HD200 - LED-es miniprojektor

  Új modell csatlakozik a LED meghajtású miniprojektorok egyre sokasodó táborába az LG HS200 megjelenésével. Az HS sorozat új modellje főleg fényerőben javult, 160 ANSI lumenről 200-ra növekedett. Ezzel  jelenleg az egyik legnagyobb fényerejű LED meghajtású miniprojektor. A fényforrás élettartama nem változott: 30000 üzemórát ad meg a gyártó. Az új, 800x600 felbontású modell érdekessége, hogy USB porton JPEG és DivX lejátszásra is képes, azaz alap prezentációhoz és videóhoz már számítógép sem kell hozzá.   A HS200 pár héten belül hazánkban is kapható lesz.  

Belépő 720p LCD az Epsontól - PowerLite 705HD

Az  Epson - nagyon helyesen- továbbra is fontosnak tartja, hogy az alsó kategóriás szórakoztatásra szánt projektorai között megmaradjanak a 720p felbontású modellek. A kifejezetten otthoni felhasználásra készített projektorok között egyre inkább az 1080p kezd uralkodni, pedig a kisebb HD felbontásra is van még igény alacsonyabb áron.

InFocus IN1500 család

Új modellcsaláddal jelentkezik a mobil kategóriában az InFocus. Az IN1500 sorozat az új designt követi. Az első két modell az IN1501 és az IN 1503 lesznek. Minkét projektor kiemelt tulajdonsága, hogy az objektív meglehetősen rövid vetítési távolságot tesz lehetővé. Az 1024x768 és 1280x800 felbontású modellek 1050 és 1150 USD áron kerülnek forgalomba. Az IN1501 vetítési aránya (throw ratio): 0,89-1,07 (távolság/képszélesség), az IN1053-é pedig 0,72 - 0,86. 

Új Runco DLP projektorok - LightStyle sorozat

A Runco három új DLP vetítő kifejlesztését jelentette be . A LightStyle névre hallgató család tagjai: a 3-chipes LS-7, és az 1-chipes  LS5 és LS-3. A hagyományos Runco dizájnnal szakítva, az új vetítők teljesen újszerű, lekerekített házat kaptak, az elhelyezési lehetőség sokkal rugalmasabb.

Dome vászon játékosoknak.

Korábban láthattunk már fél/negyed gömb felületű vászon megoldásokat, ahol a kifeszített felületre hátulról kellett vetíteni. Habár ez a módszer igen hatékony, meglehetősen nagy a tér igénye. A TOOB (Think Out Of Box) LLC megoldása viszont kompaktabb installációt tesz lehetővé.   A különböző méretekben kaphaó TOOB dome vászonra egy negyed gömb felületű domború tükör segítségével vetítik ki a képet. A rendszer meglehetsen egyszerű és mondhatni szinte minden projektorhoz jó lehet, csupán a vetítési távolság kell hogy passzoljon. Az eredmény enyviszonylag nagy látóterű kép élmény, ami ideális lehet sokféle játék megjelenítésére. Helyigénye a képek és videók alapján egészen elfogadható. Hátránya, hogy nem tudunk beleülni a gömb felület közepére, mint a hátulról vetíthető rendszerek esetében, azaz nem kapunk akkora látóteret betöltő élményt. A TOOB dome vásznak $1600 induló ártól elérhetőek.   Egy kis ízelítő működés közben:  

Az első digitális fényképezőgép beépített projektorral - Nikon S1000pj

Az akkumulátoros miniprojektorok elterjedésével csak idő kérdése, hogy megjelenjen a technológia egyéb multimédiás készülékben is. A Nikon Coolpix S1000pj esetében a beépített LCD kijelző mellett egy kis 640x480 felbontású, 30:1 kontrasztátfogású LCoS projektor is helyet kapott, hogy elkésztett képeinket és videónkat ne csak kicsiben tudjuk visszanézni. Habár az ötlet kiváló, a használhatósága természetesen limitált, hiszen a 10 ANSI lumenes fényerejével nagyon nagy képet nem tudunk vele majd vetíteni, és igazából csak teljes sötétben lesz  a vetített kép normálisan látható.

A kiváló sorozat folytatódik - SHARP XV-Z15000

A SHARP méltán népszerű XV-Z sorozata új modellel bővül ősztől. Ez a család mindíg is jó minőségű házimozi projektorokkal büszkélkedhetett, és láthatóan a SHARP nem hagy fel a DLP-ben rejlő lehetőségek további kihasználásával.  

Projectiondesign Avielo Kroma - újabb csúcsminőségű moziprojektor LED meghajtással

Az eddigi tapasztalatok szerint a LED meghajtás komoly tartalékokat csalogat elő az 1 chipes rendszerekből, és ennek kihasználásáról nem nagyon akar lemaradni egyik fejlesztő gárda sem. Így nem csoda, hogy a csúcskategóriás vetítőiről ismert projectiondesign is beszáll a LED megvilágítást alkalmazók körébe.

LED meghajtású a Runco két új QuantumColor projektora

A felső kategóriás vetítőiről ismert  Runco mérnökei sem tétlenkedtek az utóbbi időben, hiszen két új LED megvilágítással dolgozó projektort jelentettek be a CEDIA kiállítás ideje alatt.

Új dizájnnal jelenik meg az InFocus csúcsmodell - SP8602

Új vetítővel jelentkezik az InFocus az nyári uborkaszezon után. A teljesen újratervezett SP8602 a termékpaletta tetejére lett pozicionálva. A korábbi csúcsmodellhez, az IN83-hoz viszonyítva a legnagyobb előrelépés, hogy a natív 5000:1 kontrasztból itt 30000:1-et érhetünk el dinamikus írisszel. Az SP8602 esetében ez már a TI által kifejlesztett Dynamic Black automata íriszvezérlés segítségével történik. Ezen felül az igencsak impozáns projektor vízszintes és függőleges objektív-eltolással rendelkezik, ami ebben az árkategóriában igen ritka.   A projektor fontosabb jellemzői: - Fényerő: 1300, ill. 1100 ANSI lumen -  DMD: 1080p Darkchip Brillant Color technológiával - Színkerék: 6 szegmens, RGBRGB  - Lámpa élettartam: 2000/2500 óra - Zoom: 1,5x - Lens shift: vízszintesen 5%, függőlegesen 30 - Kontraszt: 5000:1 natív, 30000:1 dinamikus  - Pixelworks DNX videoprocesszor  

"Gazdaságos" 3 chipes DLP - DPI HiGhlite Cine 280

A hír címe természetesen félrevezető (ezért elnézést is kérünkt), hiszen egy 30000 dolláros vetítőről van szó. Ha nehezen is illik rá a megfizethető jelző, mégiscsak az egyik jelenleg kapható legolcsóbb 3 chipes 1080p DLP projektor lesz a DPI (Digital Projection International) HiGhlite Cine 280. Korábban láttunk már próbálkozást nagyon olcsó 3 chipes DLP vetítőkre (Pl Infocus Screenplay 777), de ezek gyártása igen gyorsan leállt. Sajnos jelenleg nincs a világon olyan gyártó, amely olcsón tudna gyártani 3 chipes DLP light engine-t, így a jelenleg kapható 3 chipes DLP-k továbbra is 30-150ezer dolláros sávban mozognak. A HiGhlite Cine 280 különlegessége nemcsak a kedvező ára, hanem a 3 chipes megoldáshoz képest kompakt méretei. Eddig a SIM2 volt az egyik éllovas a kompakt és "olcsó" 3 chipes high end vetítők építésében (C3X sorozat), de úgy néz ki, most kapnak egy ellenfelet a DPI-től.   A Cine 280 adatai: 2000 lumen 12000:1 on/off kontraszt 1080p felbontás Lens shift: 30% horizontális, 120% vertikális Többféle ojektívvel rendelhető, 1,25-től 5x zoomig Bemenetek: 2 HDMI, RGB D-15, komponens, kompozit, S-Video 55 x 53,5 x 25 cm 26 kg

Mitsubishi HC3800 - újabb 1080p DLP projektor az olcsó kategóriában

Örvendetes hír, hogy a Mitsubishi a HC sorozatát folytatva újra a DLP technológiához nyúl. A közeljövőben várható olcsó 1080p projektor dömping új versenyzője nagy népszerűségnek nézhet elébe, hiszen kellemes tulajdonságai mellett (1,5x optikai zoom, 4x színkerék, 5000 órás lámpa) igencsak alacsony, 1495$-os induló áron jelenik meg. Az első bemutató a szeptember 9-én nyitó CEDIA Expo-n várható, Októberben pedig a forgalmazás is megindulhat.  További adatok: Zaj: 31/25 dB, kontraszt: 4000:1.

LED projektor a SIM2-től - MICO50

Megszokhattuk már, hogy a SIM2 mérnökei gyakran szinte elsőként jönnek ki a legújabb vetítéstechnológiai vívmányokkal. Ezúttal LED megvilágítású házimozi projektorral jelentkeznek, amivel szintén az elsők között lesznek a megjelenés pillanatában. A MICO50 nevű új modell a Grand Cinema család tagja, azaz a LED meghajtás egyelőre csak a csúcskategóriában lesz elérhető. Az új projektor 2009 decembere körül lesz megvásárolható.  A MICO50 fontosabb adatai: 100000:1 on/off kontraszt, 3LED megvilágítás, egychipes felépítés, Darkchip 4 DMD, 30000 óra LED élettartam.   A LED meghajtás előnyei DLP projektorok esetén: - Nem kell aggódni a lámpa élettartama miatt, 30000 óra üzemidővel lehet számolni. - A LED meghajtás színspektruma nem hiányos annyira, mint az olcsóbb lámpáké, ezért jobb on/off kontraszt érhető el. - A rendkívül gyorsan vezérelhető LED-ek miatt 1 chipes rendszerrel is teljesen szivárványmentes kép érhető el (kb. 15x színkerék-sebességnek megfelelő meghajtás) - Mivel 1 chipes a rendszer, rendkívül letisztult, éles, fényszóródásmentes kép várható egy ilyen vetítőtől. - Az olcsóbb lámpák élete során folyamatosan változik a színhőmérsékletük, ezért néhányszáz óránként újra kellene őket kalibrálni. A LED meghajtással ez sem okoz gondot.

Panasonic PT-AE4000

Újabb modellfrissítés, ezúttal a Panasonictól. Az AE4000 a tesztekben kiválóan szereplő AE3000-et váltja, az előddel megegyező készülékházban. Az új D7 LCD paneles Panasonic csúcsmodell szinte minden jellemzője kicsit jobb lesz. A kontraszt 60000:1-ről 80000:1-re nőtt, frissítettek az otikai rendszeren, és a 2,35:1 képarányú vetítés direkt támogatást kap a Lens Memory 2 rendszer segítségével. Ezen felül a gyártó állítása szerint az AE4000 egy új lámpatípust kap, amelynek jobb a vörös tartománya, mint a megszokott UHP-nek. Néhány további jellemző: Detail Clarity Processor 3 jelfeldolgozás,  1600 ANSI lumen, három HDMI bemenet, 100Hz Intelligent Frame Creation. A PT AE4000 várhatóan októbertól kapható, az ára egyelőre nem ismert.  

Őszi JVC modellfrissítés

Tovább folytatódik a JVC D-ILA alapú projektorainak diadalmenete. A bejelentés szerint az új modellek, név syerint a DLA-HD550 és DLA-HD950 a korábbi DLA-HD350 és a DLA-HD750 helyét veszik át. Új modell a DLA-HD 990. Specifikáció gyanánt kevés adat áll rendelkezésre, de ezek alapján is látható, hogy az amúgy is kiváló vetítők további finomítása sikeres lehet. A pletykák szerint kicsit nő az ANSI és az on/off kontraszt, és a fényerőn is sikerült kicsit növelni a mérnököknek. A HD-990 esetében 70000:1 on/off kontraszt várható. Újdonság még a Clear Motion Drive képinterpolációs algoritmus, és a bemeneti csatlakozók számának növelése. Bár információ nincs a képminőségbeli javulásokkal kapcsolatban, bizonyára itt is finomítottak a mérnökök kicsit. Az árak 5000, 7000 és 9000 euró körül várhatók októbertől.

Új Full HD projektorok a Sony-tól

A közelgő év végi dömpingben két új SXRD modellel támad a Sony. A VPL-HW15 és a VPL-VW85 egy-egy jelenleg is kapható modell továbbfeljesztett változatai.

3M MPro120 miniprojektor

Az egyik első miniprojektor amit valaha láthattunk, a 3M MPro110 volt. A 80:1 kontrasztaránnyal és 7 ANSI lumen fényerővel rendelkező projektor új változata jelentős fejlődésen ment át. A továbbra is 640x480 képpont felbontású készülék csaknem dupla fényerővel, 12 ANSI lumennel bír, valamint a kontraszt is felment 200:1-re. Az akkumulátoros üzemmódban akár 4 órán át is üzemeltethető MPro120 szeptembertől 349 USD induló árral jelenik meg a piacon.

Új világmárka a hazai piacon

Új világmárka a hazai piacon - Újabb, erős háttérrel rendelkező gyártó képviselteti magát az audio-vizuális megjelenítők hazai piacán. Az Európában új márkanévnek számító Viviteket hosszú távú stratégiai parteneri státusz kapcsolja Tajvan egyik fő elektronikai óriásához, a Delta Electronics-hoz.

Feltámad a Screenplay sorozat?

Feltámad a Screenplay sorozat? - Az InFocus a korábbi Screenplay sorozatának felélesztésére készül. A sorozatot több évre leállították, azonban most nyáron mintegy feltámad az SP8602 típus alakjában. Túl sok információ még nem áll rendelkezésünkre,

iJector zsebprojektor

iJector zsebprojektor - A ma kapható legfejlettebb projektorok némelyike iPod dokkolóval készül. Ezek a típusok lehetővé teszik a felhasználónak az iPod vagy iPhone egyszerű csatlakoztatását a projektorhoz, és a kijelzett tartalom közvetlen megjelenítését a telefonról.

A világ legkisebb LCD chipje

A világ legkisebb LCD chipje - Az Epson bejelentette, hogy elkezdte a világ legkisebb XGA HTPS-TFT LCD panelek tömeggyártását. Ezt a miniatür LCD panelt csakis a 3LCD adatvetítőkhöz, azaz a prezentációs projektorokhoz tervezték.

LED projektor a Samsungtól

LED projektor a Samsungtól  -  A Samsung bejelentette SP-P410M típusjelű projektorának megjelentetését. A rendkívül kompakt vetítő LED-eket használ fényforrásként, amelyek becsült élettartama 30000 óra fölötti.

Univerzális asztali projektortartó

Univerzális asztali projektortartó  -  A Vogel cég piacra hozta legújabb projektortartó szerkezetét, az EPT 6525 Projector Table Solution nevű terméket. Ez a szerkezet csaknem bármelyik projektorhoz használható.

Házimozi két megjelenítővel

Házimozi két megjelenítővel  -  Ha mindenféle kép nézésére egy projektort használunk, a lámpa jóval hamarabb elhasználódik, mint szeretnénk, ezért az itt bemutatott házimozi tulajdonosa érdekes megoldással segített a problémán.

Installációs projektorok a Panasonictól

Két új installációs projektorcsaláddal lepte meg a Panasonic a márka kedvelőit. Az egyik az LCD technológiájú „F” sorozat folytatása az F300-as sorozattal, a másik pedig a már eddig is sikeres profi 1-chipes DLP projektorok újabb családja.

A Sanyo új prezentációs projektorai

A Sanyo bejelentette, hogy új, nagyon sokoldalú, hordozható prezentációs projektorokat hoz piacra, amelyek az üzleti világban és az osztálytermekben kiválóan alkalmasak a bemutatók vetítésére.

Multimédia prezentációs rendszer

A Crestron szerint az MPS-300 készüléke az első olyan multimédiás prezentációs rendszer, amely teljesen digitális audiojel-feldolgozást alkalmaz. Az MPS-300 egyetlen, mindennel felszerelt egység.

HD projektorok VIII. Henrik faliszőnyegeinek bemutatásához

VIII. Henrik – mint tudjuk – Anglia legellentmondásosabb királya volt. Uralkodása alatt több mint 2000 faliszőnyeget gyűjtött össze. Ez a művészeti ág a XVI. században érte el csúcspontját.

A Casio csökkenti projektorainak árát

A projektorpiacon a piko (extrém kis méretű) projektorok kezdenek egyre népszerűbbé válni. Ezt számításba véve, és ezzel a trenddel versenyezve a Casio bejelentette négy Super Slim projektortípusának árcsökkentését minimum 100 USD-vel.

Professzionális display a Planartól

A Planar Systems, Inc., a világ egyik vezető display-specialistája piacra hozta a Clarity Margay II hátsó vetítésű kijelzőjét, egy professzionális, nagyfelbontású, 50”-es retro dobozt. A kijelző ideális használható köztéri videofalakhoz.

A Canon bemutatta új XEED projektorát

A Canon nemrégiben bejelentette, hogy új XEED projektort hoz fogalomba, WUX10 néven. Ennek a modellnek a megjelenése is várható volt már tavaly év végén, de csak most került piaci bevezetésre, és egyelőre csak Ázsiában.

Screen Exellence VistaCurve képernyő

A Screen Exellence cég, amely élenjár az „akusztikailag átlátszó” vetítőernyők gyártásban, nemrég bejelentette, hogy piacra dobja az első „hajlított” házimozi vetítőernyőt.

Samsung mobiltelefon Texas Instruments Pico vetítővel

A Samsung projektoros telefonja az I7410-es elnevezést viseli az európai piacon, míg Koreában a W7900 névre keresztelték. A TI Pico chipkészletével viszonylag nagyobb méretű vetített kép is előállítható.

DreamVision Cinemascope kiegészítő

A DreamVision nemrégiben hozta ki Dream’E elnevezésű házimozi projektorát (Full HD felbontás, 1200 ANSI lumen fényerő, 15000:1 kontrasztarány), most pedig bemutatta új Wide System Kit nevő kiegészítőjét ehhez a projektorhoz.

Jakks Pacific miniprojektor

A Jakks Pacific Inc. a világ egyik vezető interaktív játékgyártója. A játékgyártók szövetségének éves közgyűlésén, New Yorkban, a társaság bejelentette a legújabb EyeClops fantázianevű minivetítőjét.

VGA vezeték nélküli prezentációs rendszer

A Black Box Corporation egy rendkívül hasznos és érdekes kis készüléket hozott piacra. A VGA Wireless Video Presentation System-nek elnevezett “fekete doboz” bármilyen, VGA bemenettel rendelkező projektorhoz csatlakoztatható, és lehetővé teszi a projektor vezeték nélküli (WiFi) elérését bármely PC-ről vagy notebookról, ha ez utóbbiakban van egy Wireless modul.

Új vetítők a Sharptól

A Sharp bejelentette, hogy két új projektort hoz forgalomba, a PG-F4010X és a PG-D3750W modelleket. Mindkettő DLP típus, amelyeket kifejezetten a vállalati, oktatási, kormányzati területekre, illetve nagyobb rendezvényekre szánnak.

iPod/iPhone AV kábel az Optoma Pico projektorhoz

Az Optoma a Pico “zsebprojektorához” beszerezhető új tartozékról számolt be. A DWA010 jelű kábel egy speciálisan az iPod és iPhone készülékekhez tervezett AV kábel. A hangot és a képet egyetlen kábelen továbbítja a Picohoz.

A Christie bemutatta az LX1000-est

A Christie bejelentett legújabb projektorát, az LX1000-est. Az imponáló 10000 ANSI lumen fényerejű projector natíve felbontása XGA (1024 x 768), kontrasztaránya 3000:1, így akár nappali fényben is lehet vele vetíteni.

AAXA P1 pocket projektor

Az AAXA piacra dobta legújabb „zsebvetítőjét”. A P1 új miniprojektor könnyen elfér akár egy nagyobb zseben is, mivel mérete 2,3" x 1,0" x 4,1", és a tömege kevesebb, mint negyed kiló. VGA (640 x 480) felbontás, a 1000:1 kontrasztarány és 12 ANSI lumen a fontosabb jellemzői.

Nagy fényerejű Panasonic projektorok

A Panasonic bejelentette vadonatúj PT-D(Z)12000 projektorcsaládjának bevezetését, amely egyelőre két modellből áll. A vetítőpáros kimagasló fényerőt kínál, összesen négy darab 300 W-os UHM izzó segítségével, 12000 lumennel.

Fuchitek PEP01 pikoprojektor

Már jó ideje hallani mindenfajta piko méretű projektorról, csakhogy mindeddig egyet sem láthattunk nagy tömegben elterjedni. A Fuchitek cég viszont bemutatta PEP01-es projektorát, amely már elérhető a vetítők piacán.

Barco 3D Stereo Display

A Barco cég, amely a különleges professzionális képmegjelenítés világszerte elismert cége, a Miele gyár güterslohi központjában három oldalas sztereó 3D kijelzőfalat telepített.

Vutec SoundScreen ernyő

A Vutec cég egy teljesen új projekciós ernyőt mutatott be a CEDIA 2008 alkalmával. A SoundScreen kijelző a Blu-ray technológiára és az 1080p képmegjelenítésre épül. Az ernyő gyűrődésmentes anyagból készült, amely azonban jól bírja a feszítést.

Aiptek V10 miniprojektor

A V10-es a beépített Li-ion akkuval együtt is mindössze 125 x 55 x 23 mm méretű, így teljes mértékben megfelel a mobil projektor kritériumának. A felbontása VGA szabványnak felel meg, és a „sztereó” hangzásról a beépített 1 W teljesítményű hangrendszer gondoskodik.

„Ütős” Sanyo projektorok

A Sanyo, úgy tűnik, a belépő modellek terén is „rálép a gázpedálra”. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a PLV-Z700-as projektor, amely Full HD felbontással vetíti a képet a vászonra.

Új generációs Epson projektorok

Az Epson júliustól kínálja az EB-G5000-es projektorait, amelyeket kifejezetten professzionális célra fejlesztettek ki. A projektorok akár 5000 lumen fényerővel kültéri rendezvények lebonyolításához használhatók.

„Projektor” Halloween-re és Karácsonyra

Itt a legújabb „kütyü” Amerikából. Minek is nevezhetnénk azt a készüléket, amely a mindenre képes dekoratőrök egyik kedvence lehet! A „Halloween and Christmas” projektor csupán azt a feladatot kapta

Öt új Optoma XGA projektor

Az Optoma tajvani gyárából egyszerre öt új vetítő is kikerült. Az EX525ST már 1 méter távolságról képes 82 hüvelyk képátlójú vetített kép létrehozására, XGA felbontásban. A fényereje 2500 lumen.