Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

4K-UHD Home Entertainment projektor

Acer H6810BD

 

2020. május

 

Az Acer 2017 óta kínál 4K-UHD HDR, 1-chipes DLP projektorokat, éspedig a Texas Instruments 0,47”-es, illetve 0,66”-es DMD fénymodulátor chipjével. A TI XPR technológia lényege, hogy a chip fizikai felbontása önmagában kisebb, mint a 4K-UHD, ám egy szellemes megoldással mégis lehetséges, hogy a vásznon 4K-UHD felbontású kép jelenhessen meg. Az Acer otthonokba szánt 4K-UHD projektorai közül a „V” sorozatúak inkább Home Cinema, míg a nagyobb fényerejű „H” sorozatúak a Home Entertainment kategóriába tartoznak. Ezúttal a 3500 lumenes H6810BD modellt volt alkalmunk tesztelni.

Tovább

Gaming DLP projektor

Acer Nitro G550

 

2019. november

 

A korábbi Acer Predator gaming projektorok után most a Nitro kategóriában rukkolt elő a cég egy új modellel, a Nitro G550-essel. Kíváncsian vettük kézbe a kompakt, könnyen hordozható, és nagy fényerőt kínáló projektort.

Tovább

CinePrime 4K-UHD DLP projektor

BenQ W5700

 

2019. augusztus

 

A W1700 és a W2700 után ugrásszerű továbblépés a sorozat harmadik típusa, a W5700-as egychipes DLP, 4K-UHD házimozi-projektor, amely az eddigiektől eltérően 100% DCI-P3 (mozis) színtér-lefedettséget biztosít, alkalmas a projektorra optimalizált HDR-PRO megjelenítésre: kompatibilis a HDR10 és HLG formátumokkal, és egyéb fejlett szolgáltatásokat nyújt. A BenQ a W5700-ast – mint valódi Home Theater projektort – a CinePrime kategóriába sorolja. Tesztünk célja éppen annak vizsgálata, hogy milyen mértékben teljesíti az e kategóriában elvárt minőséget.

Tovább

A 2018-as 4K HDR házimozi-projektor csúcsmodell

Sony VPL-VW870ES

 

2018. december

 

A Sony idén nyár végén mutatta be új 4K HDR projektorait, szám szerint hármat, két lámpás és egy lézerfényforrással megépített modellt (VW270ES, VW570ES és VW870ES). A három készülék rendre a tavalyi VW260ES, VW360ES és VW760ES továbbfejlesztett utóda. Egy gyorsteszt erejéig sikerült hozzáférnünk a csúcsmodell VW870ES-hez, így feltérképeznünk legfontosabb jellemzőit.

Tovább

Nemcsak home projektor

Epson EH-LS100

 

2018. május

 

Az Epson LS100-as lézerprojektora – bár a típusjelben a „H” az otthoni felhasználásra utal – megpróbálja összeházasítani a multimédia-fogyasztás rugalmasságát a professzionális adatvetítéssel, a nagy fényerőt a jó képminőséggel, az egyszerű telepítést és a praktikus elhelyezést a nagy képmérettel. Mindezt a karbantartást nem igénylő, hosszú élettartamú lézerfényforrás alkalmazásával. Nem mindennapi vállalkozás. Lássuk, hogyan sikerült!

Tovább

Nagyteljesítményű BlueCore 4K lézerprojektor

BenQ LK970

 

2018. február

 

A DLP technológiát előnyben részesítő gyártók számára a Texas Instruments nyitotta meg az 1-chipes 4K-UHD DLP projektorok előállításának lehetőségét. A BenQ az elsők között volt, amely a 0,66”-es DMD chipet használó XPR technológiával készített 4K felbontású vetítőt, párosítva a már korábban kidolgozott BlueCore lézerfényforrásával. Nemrégiben alkalmunk nyílt a BenQ 5000 lumenes 4K lézerprojektorának, az LK970-esnek a tesztelésére.

Tovább

High end 4K HDR lézerprojektor házimozihoz

Sony VPL-VW760ES

 

2017. január

 

A lézer-foszfor (Z-Phosphor) fényforrást és a saját SXRD technológiáját a Sony nem először egyesíti a 4K házimozi szegmensben (LSPX-W15, VZ1000ES, VW5000ES, GTZ1), de talán a VW760-as az első, amelyet a cég viszonylag elérhető áron kínál, ugyanakkor a nagy felbontás mellett már a HDR kétféle változatát is viszonylag fejlett formában implementálja.

Tovább

Az első 4K HDR projektor a belépő kategóriában

BenQ W1700

 

2018. január

 

A BenQ alighanem jól felmérte azt az igényt, amely a 4K HDR megjelenítésre alkalmas belépő szintű házimozi-vetítők iránt megjelent. Decemberben a cég piacra hozta a W1700 típusjelet viselő modellt, amelyet most alkalmunk nyílt egy tesztelésnek alávetni.

Tovább

5000 lumenes, univerzális 4K vetítő

Canon XEED 4K501ST

 

2017. október

 

A Canon 2016-ban mutatta be LCoS panelekkel felépített 5000 lumenes 4K projektorát, a 4K501ST készüléket. Az új hazai Canon projektor-disztribució megszületésével végre nálunk is lehetővé vált a magas minőséget képviselő Canon vetítőkhöz való hozzáférés, sőt e készülékek tesztelése is. Ennek jegyében nyílt alkalmunk arra, hogy közelebbről szemügyre vegyük a 4K501ST egy példányát.

Tovább

UHD-4K DLP házimozi-projektor

Acer V7850

 

2017. július 

 

Az idei februári ISE kiállításon már láthatóak voltak az Acer új UHD-4K DLP projektorai, a V7850 és a H7850, valamint az előd V9800-as (az Acer első UHD projektora), amelyekbe a Texas Instruments DMD chipjét építették be. Április végén azután a gyártó hivatalosan is bejelentette a két új UHD-4K projektor forgalmazását. Hasonló készülékekről van szó, a különbség elsősorban a fényerőben van, és abban, hogy a V7850-es jobban megfelel a szigorúbb házimozi-vetítés követelményeinek. Mi most ennek a projektornak a teszteredményeit tesszük közzé.

Tovább

Strapabíró installációs 3LCD lézerprojektor

Sony VPL-PHZ10

 

2017. június

 

A kb. 5000 lumenes fényerő-kategóriába pozícionált WUXGA natív felbontású Sony VPL-PHZ10-es (és WXGA felbontású változata, a VPL-PWZ10-es) a februári ISE kiállításon volt először látható. Az előadótermi, oktatási, signage, eladótéri reklám, múzeumi tájékoztató kijelző és más célokra szánt adatvetítőt a Sony meglepően alacsony áron hozta piacra. Néhány napra sikerült egy példányt kölcsönöznünk, és közelebbről megvizsgálnunk.

Tovább

Natív 4K projektor HLG HDR képességekkel

Sony VPL-VW550ES

 

2017. május

 

Tavaly ősszel mutatta be a Sony natív 4K felbontású, SXRD technológiát alkalmazó, akkor legújabb házimozi-projektorát, amely a két előd, a VW320SE és a VW520SE továbbfejlesztésének tekinthető. Küllemét és jellemzőit tekintve nagyon hasonló a VW520SE-hez, amely egy évvel korábban jött ki, de a Sony csakhamar megszüntette a gyártását, és a mostani vizsgálatunk tárgyát képező VW550ES modellel váltotta le.

Tovább

Lézeres gamer projektor, egyedi chipformátummal

Acer Predator Z850

 

2017. április

 

Már csaknem egy éve, a Predator Z650-es tesztje óta vártuk, hogy mikor lesz alkalmunk közelebbről megismerni az Acer második, kifejezetten játékra szánt projektorát, a Z850-est. Az alábbiakban olvasható a több tekintetben különleges projektor tesztje.

Tovább

Profi designer monitor

Acer BM320

2017. március

 

A csúcsminőségű gamer monitorok mellett a nagy felbontású és színhű designer monitorok alkotják a monitorok társadalmának „elitjét” a maguk különleges képességeivel. Piacuk nem nagyon széles, de aki foglalkozásszerűen űzi a grafikai tervezés vagy a fotográfia mesterségét, netán számítógéppel szerkeszt videoanyagokat, annak szüksége lehet egy ilyen készülékre. Az Acer BM320-as monitora még a forgalomba hozása előtt került a tesztasztalra.

Tovább

Felső-közép kategóriájú házimozi-projektor

BenQ W8000

 

2016. február

 

Lehet, hogy a címbeli kategorizálás kissé túlzó a 4K, a HDR és a WCG előretörésének tükrében, ám a BenQ nagy sikert aratott belépő kategóriás modelljei után nagy várakozás előzte meg a jóval magasabb szintet megcélzó W8000 megjelenését. Bár időközben a BenQ is kijött a maga 4K típusával (W11000), árban ez utóbbi lényegesen magasabb sávba került, mint a W8000. Ezért is voltunk kíváncsiak a sokat ígérő, Full HD felbontású, egychipes DLP projektorra.

Tovább