Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

A Vioso kalibrálta a világ legnagyobb kupolavetítését


2020. május

 

A koncertekhez és nagyrendezvényekhez telepített kupolában a 68,58 méter széles, 53 méter magas, ovális felületre való vetítést az idei Super Bowl alkalmából a Vioso Domemaster szerverrel és Blackbox szoftverrel valósították meg. A vetítő kupolát a Lumen & Forge integrátor cég tervezte és szerelte fel.

 

A minden év elején megrendezett Super Bowl az amerikai NFL bajnokság betetőzése, amely világszerte többszáz millió nézőt vonz. Ebben az évben a rendezvénynek a floridai Miami Gardens Hard Rock stadion adott otthont – 60.000 néző számára. A Lumen & Forge cég a német vetítési specialista Vioso segítségével helyezte üzembe a fentebb megadott méretű kupolát, amellyel a valaha volt legnagyobb ilyen jellegű vetítését hozta létre.

 

05.jpg

 

Míg a vetített kupolák szokásos alakja a félgömb, ez a kupola ovális vagy „pirula” alakú volt. A szerkezet méreteit a generálkivitelező Broadwell Airdomes USA határozta meg, szem előtt tartva a hely rendeltetését. Ez az alak megengedi a nagyobb befogadóképességet, miközben optimális elhelyezést nyújt a 24 db Digital Projection cég M-Vision 18.000 lumenes lézerprojektorai számára.

 

Az ovális alakból adódott mind a kamerás kalibráció, mind a tartalomkészítés nehézsége. Ennek megoldásához a vetítési specialista Vioso céget kérték fel egy fejlett kalibrációs rack összeállítására, amely magába foglalta a Lumen & Forge saját Vioso Domemaster szerverét, hat Datapath Fx4 kijelzővezérlőt, továbbá egy 7 m-es állványt a kalibrációs kamera számára.

 

Az esemény közeledtével a legnagyobb nehézséget a különleges alak miatt a kép illesztése és kalibrálása okozta, mivel a kalibrációs kamera objektívje kör alakú (ovális alakú lencsék/objektívek nem készülnek). A kalibrálás elvégzésére a tervezés és a konstrukció kialakításának elhúzódása miatt mindössze három nap (éjszaka) maradt a megnyitás előtt. A végső kalibrálásra az utolsó éjszaka kerülhetett sor, amikoris mindent újra át kellett gondolni (a méretek, a speciális alakhoz illeszkedő tartalom, az ovális kupola miatti kihívások). Ez csak a Vioso segítségével sikerülhetett, amely úrrá lett a nehézségeken, és főként e cég szakértőinek köszönhető a siker mind a kalibráció minőségét, mind a kép megfelelő „hajlítását”, azaz a különleges kupolához illeszkedő torzításmentes képet illetően.

 

projektor.hu

Az NEC piacra hozta a leghalkabban működő digitális moziprojektort


2020. április

 

Az NEC Display Solutions Europe forgalomba hozta az NC1402L digitális moziprojektort. Ez a vetítő kombinálja a nagy teljesítményt és a csendes működést a magával ragadó moziélmény megvalósításhoz. A nagyprojektoroknál kicsinek számító 49 dB-es működési zaj kevéssé zavarja a nézőket, és megfelel a mobil és szabadtéri mozik igényeinek.

 

A legújabb lézertechnikára támaszkodva az NC1402L prémium képminőséget és természetes színeket produkál. A szigetelt optikai engine minimalizálja a por behatolását, és különösebb karbantartás nélkül biztosítja a legjobb képet.

04.jpg

 

A kompakt projektor speciális szellőztetés nélkül akár 14 m szélességű vászonra is képes vetíteni közepes méretű mozikban. Mivel nincs pótlámpa vagy pótszűrő költség, a működtetés gyakorlatilag karbantartás nélkül biztosítható, kis áramfogyasztással. Emellett a lézertechnológiának köszönhetően a projektor élettartama normális használati körülmények között elérheti az 50.000 órát. A moziüzemeltetők csökkent működési költségeket és az egy székre eső nagyobb bevételt érhetnek el.

 

Az NC1402L digitális moziprojektor várhatóan májustól lesz elérhető.

További információ: NEC Display Solutions microsite for Cinema solutions

 

projektor.hu

A BenQ ráerősít!


2020. április

 

A BenQ több új termékkel bővíti projektorkínálatát, amelyek átfogják a játék világát és a házimozi területét, és mindent, ami a kettő között van. Ezek a legutóbbi készülékek szintet emelnek az otthoni szórakozásban.

 

Házimozi

 

A teljesen új TH810-es modell – egy Smart 4K HDR home projektor – bőségesen el van látva beépített szolgáltatásokkal. A nagy fényerejű, kompakt készülék hatalmas képfelületen varázsolja el a nézőket, valódi 4K-UHD felbontással (3840 x 2160 pixel).

 

02.png

 

Az egyik érdekes funkció a BenQ Motion Interpolation (MEMC) technológiája, amely fejlett mozgásbecsléssel és kompenzálással dolgozik. Kompenzálja a mozgáselmosódást és a lassú mozgás hatásait, folytonossá téve ezzel a tartalmat, ami különösen hatásos sportesemények vagy streamelt filmek nézésekor, és a gyorsan zajló események megjelenítésekor.

 

A TK810 bármilyen eszköz vezetékes vagy vezeték nélküli eszköz csatlakoztatására képes, így lehetővé teszi a tartalom átvitelét laptopról, tabletről, okostelefonról, Blu-ray lejátszóról, játékkonzolról, streaming eszközről vagy flash meghajtóról. Ezen túlmenően beépített Aptoide TV-vel és 5 W-os hangszóróval rendelkezik, ami távvezérlővel vagy egy okostelelefonra telepített Smart Control alkalmazással vezérelhető.

 

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/tk810.html

 

Egy másik új otthoni szórakoztató projektor a TK850, amely egy 100”-nél nagyobb vásznon a 4K-UHD felbontású képet HDR-PRO technológiával jeleníti meg. Otthon nézve egy sportesemény 8,3 millió pixeles képét, a néző pontosan úgy érezheti maát, mint egy stadionban ülve.

 

De ne ragadjunk le a sportnál: a hiper-realisztikus 4K HDR PRO, a kiterjesztett tone-mappinggel, a valódi 4K felbontással és a kiemelkedő HDR fényerővel bármilyen látványos stílusú tartalmat élvezhetővé tesz.

 

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/tk850.html

 

Játék

 

Bármelyik játékkonzolhoz használható a Full HD felbontású TH685, akár 150”-es vetítőfelületen. 120 Hz-es frissítési frekvenciájának köszönhetően kiemelkedő játékélményt kínál, a bemeneti késleltetése mindössze 8 ms, és a 4K-kompatibilitással támogatott 1080p HDR-rel a TH685 kiemelkedik a gaming projektorok közül.

 

03.jpg

 

A TH685 saját, exkluzív játék üzemmódú kitűnő képet és ennek megfelelő finomhangolt hangzásmódot nyújt (CinemaMaster Audio+2). A lámpa élettartama 15.000 óra, így ez a gaming projektor sok évig nagyszerűen használható.

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/th685.html

Hasonlóképpen életnagyságú szereplőkkel élvezheti a játékot a TH585 gaming projektorral. Egy 100”-es keret nélküli vetítővászon éppen illeszkedik a 1080p Full HD felbontáshoz és a kiterjesztett game módhoz.

A bemeneti késleltetés 16 ms, így a kritikus pillanatokon késlekedés nélkül lehetünk úrrá. A kiterjesztett játékmód tisztább képet, vizuális pontosságot és természetesen…győzelmet nyújt. A 3500 lumen fényerő látványos élményt biztosít a fényviszonyoktól függetlenül. A rugalmasan változtatható vetítési távolsággal és a digitális objektív-eltolással maximalizálható a rendelkezésre álló tér.

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/th585.html

 projektor.hu

A Sharp és az NEC joint venture formájában egyesíti display-megoldásaik üzleti szegmensét


2020. április

 

A Sharp Corporation és az NEC Corporation vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg, melynek keretében az NEC leányvállalata, az NEC Display Solutions Ltd. (NDC) és a Sharp egyesítik erőiket a vizuális megoldások gyártásában és fejlesztésében.

 

Széles körben ismert, hogy az NDS vezető globális szereplő a vizuális technológiák és a digitális signage megoldások változatos piacán. Átfogó, megoldásorientált portfoliójával és elismertségével, kiváló minőségű kijelzőivel az NDS-nek világszerte erős a jelenléte, nagyszámú globális vevőkörrel.

 

Az NDS-hez hasonlóan, a Sharp szintén az innovatív üzleti termékek egész világon elismert fejlesztője, ideértve a professzionális és kereskedelmi megjelenítőket, és a fejlett technológiákat, mint a következő generációs 8K-UHD monitorok.

 

01.jpg

 

A tranzakció keretében az NEC az NDS 66%-nyi tulajdonrészét engedi át a Sharpnak. A joint venture folytatja az NEC márkajelű termékek beszállítását, és az NEC szintén folytatni fogja a vegyesvállalat termékeinek értékesítését a vevők felé, szerte a világon. A transzfer tervezet lezárása 2020. július 1.

 

projektor.hu

Sportra optimalizált 4K HDR-PRO BenQ projektor: TK850


2020. április

 

A BenQ nemrégiben mutatta be legújabb projektortípusát, a TK850-et, amelynek célja, hogy a sportkedvelőket valódi 4K UHD DLP minőséggel, exkluzív, projektorra optimalizált HDR-PRO technológiával és speciális sport-audiovizuális üzemmóddal a vászon elé vonzza. A TK850 otthoni szórakoztató projektor teljes mértékben kihasználja a sportesemények 4K HDR sugárzásainak előnyeit, hogy nagyméretű, lélegzetelállítóan valósághű képet nyújtson.

 

„A TK850 egyesíti azokat a csúcstechnológiáinkat és szakértelmünket, amelyekkel valódi életet adhatunk a gyors ütemű sportesemények megtekintésének élményéhez ” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Nincs jobb mód a sport közvetítés hangulatának áléléséhez, mint ez, ha nem tud a helyszínen szurkolni.”

 

01a.jpg

01b.jpg

 

A TK850 8,3 millió különálló képpontot jelenít meg, valódi 4K 3840 x 2160 UHD felbontással, amellyel lenyűgöző tisztaságot garantál, és tökéletes pontosságot a célfotós befutókhoz, és azokhoz a játékokhoz, ahol centiméterek számítanak a győzelemhez. A BenQ exkluzív, projektorra optimalizált, HDR10/HLG támogatású HDR-PRO technológiája dinamikus íriszvezérlést és HDR fényerőt alkalmaz a továbbfejlesztett mappinghoz, hogy látványos fényerőt és kontrasztot hozzon létre, megmutatva a HDR formátumú Blu-ray filmek és TV-adások minden apró részletét. 3000 ANSI lumen fényerejével és a Rec. 709 színtér 98%-os lefedettségével a TK850 feltűnően élénk színeket kínál még jól megvilágított nappalikban is.

 

02.png

 

A TK850 teljes átélést biztosít a sportesemények megtekintésekor a valósághű bőrszínek, kiegyensúlyozott kültéri kék- és zöld pályák, valamint a beltéri sporttevékenységek meleg fa árnyalataival. A TK850 sport üzemmódja és a CinemaMaster Audio+2 10 wattos, szigetelt hangszórója felejthetetlen élménnyé növeli a győzelem izgalmát, kiemelve a bemondó kommentárját és a tömeg ujjongását.

 

A TK850 stílusos, kompakt formája tökéletesen illeszkedik a modern házak belső tereihez és elegánsan mutat a ház bármely szobájában. A professzionális minőségű telepítést megkönnyíti a függőleges objektív-eltolás, az 1,3x-os zoom, amellyel 2,5 méterről akár 100” képméret is vetíthető, így a helyiségek mérete nem okozhat nehézséget. Sőt, a TK850 telepítési rugalmassága megkönnyíti a valódi 4K UHD felbontásra való áttérést, ugyanis ugyanazzal a mennyezeti tartóval és vászonnal használható, mint a korábbi 1080p BenQ projektorok, például a W1070, W1090, W1110 vagy a W2000.

 

03.jpg

 

A különösen tartós, Digital Light Processing (DLP) technológiával (a 2015-ös Academy Award of Merit (Oscar® szobrocska) díjazottja), amelyet a digitális mozirendszerek 90%-a használ, a TK850 fényforrása tartós, precíz színekkel és borotvaéles képekkel DLP képminőséget kínál. Karbantartást nem igényel, és a képminőség romlásától is mentes.

 

További információ:

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/tk850.html

 

Forrás: BenQ

Karácsonyi repülőtér-díszítés a Barco-tól


2019. december

 

A Brüsszeli Légitársaság kellemes karácsonyi környezettel lepte meg az utasokat: nyolc Barco UDX-4K40 projektor vetített, amit a kültéri vetítés specialistája, a Beam Inc. kivitelezett. 

 

A brüsszeli repülőtéren Karácsonykor rengeteg utas fordul meg, és már hagyománynak számít, hogy a repülőtér a családokat stressz-mentes szórakoztató környezettel várja. Idén a vezetőség úgy határozott, hogy még emlékezetesebbé teszi az élményt, éspedig Barco projektorok felhasználásával a karácsonyi díszítéshez.

 

A terminálon egy ikonikus megfelezett kijelző felület téli jelenetekkel van megtöltve, és az A szektor mozgósávjait övező falak is animált karácsonyi tartalommal és jókívánságokkal vannak dekorálva. A nyolc Barco UDX-4K40 projektor megváltoztatta a repülőtér arculatát. A nagy fényerejű projektorok nonstop 24/7-ben üzemelnek.

 

Barco.jpg

 

A repülőtér komolyan tervezi, hogy a jövőben is használni fog Barco projektorokat a díszítéshez, pl. nyáron is. A Barco vetítéstechnikája támogatja, amit a brüsszeli repülőtér szeretne hirdetni: a belga vendégszeretetet, megbízhatóságot és minőséget.

 

projektor.hu

A Netflix elvárja a filmkészítőktől a HDR produkciókat


2019. december

 

A Netflix azt igényli a filmkészítőktől, hogy az új filmeket HDR-ben vegyék fel, és az utómunkát is HDR-ben végezzék. Az új „szabály” vagy elvárás segíthetné a HDR megszilárdítását új szabványként.

 

Nem szokatlan, hogy a Netflix kínálatában Dolby Vision HDR-ben találunk új TV-sorozatokat és filmeket, de ez a jövőben még általánosabb lesz. A Netflix nemrégiben bejelentette, hogy az új filmek készítését HDR-ben szeretné. A lengyelországi Camerimage 2019 rendezvényen néhány filmkészítő meglepetéssel kommentálta ezt, mivel szerintük a változást a Netflixnek előbb kellett volna kommunikálnia, mivel a HDR-t a filmprodukció indításkor be kell tervezni.

 

netflix.jpg

 

Mint tudjuk, a HDR nagy dinamikatartományt jelent, de a gyakorlati szóhasználatban magába foglalja a széles színtartományt is (Rec.2020). A high-end TV-készülékeken a HDR videó valóban jelentősen növeli a nézési élményt.

 

A Netflix most nyomást gyakorol a hagyományosan konzervatív szektorra, hogy a HDR videót (a TV-sorozatokat és filmeket is) normává tegye. Mostanában az Apple és a Disney is új streaming szolgáltatásokat indított, amelyekben sok tartalom elérhető 4K HDR-ben. A Netflix hamarosan bemutatja Martin Scorsese The Irishman című filmjét, amely várhatóan szintén Dolby Vision HDR-ben lesz elérhető.

 

Forrás: Variety

 

projektor.hu

4K Home Entertainment projektor a Vivitektől


2019. november

 

A filmek, zenés videók, játékok és sportközvetítések élvezetében egyre népszerűbb a 4K-UHD felbontás. A Vivitek nemrégiben bejelentette új 4K otthoni szórakoztató projektorát, a HK2200-as típust, amelyet elérhető áron kínál.

 

vivitek.jpg

 

A kompakt és rugalmasan elhelyezhető HK2200 az otthoni szórakoztatás kulcselem lehet a 100”-nél is nagyobb képátlójú képpel, amit a fényereje tesz lehetővé. A vetítés előnyeit régóta ismerjük, de a mai kis kép (okostelefon, tablet, televízió) világában magasabb szintű élményt nyújt a maga nagy képméretével.

 

A projektor a Texas Instrument DMD chipjével dolgozik, amely biztosítja a 8,3 millió pixeles képet a vásznon. A színtartomány a Rec.709 szabvány szerinti, a színhűség tökéletes. A részletgazdagságot növelő funkció a ViviPeaking, és a projektor tartalmaz HDR funkciót is (amiről sajnos semmi közelebbit nem tudunk). További képjavító funkció a Color Enhancer, amely finiman hangolja a szaturációt, és optimalizálja a bőrtónusokat. Természetesen színkezelő rendszer (CMS) is megtalálható a készülékben, ha kalibrálni szeretnénk.

 

A csatlakozók: 2 HDMI 2.0 bemenet, USB port multimédia (fotók és videók) lejátszásához. Képernyő tükrőzés is lehetséges kompatibilis eszközökről. A projektor fel van készítve Chromecast fogadására is (külön USB-s táplálással), továbbá van 12 V-os triggerkimenete a vászonmozgatáshoz vagy a hangrendszer működtetéséhez.

 

A HK2200 november közepétől elérhető 1399 angol font bruttó fogyasztói áron.

 

További információ: www.vivitekcorp.com vagy www.vivitek.eu

 

projektor.hu

Parallax Stratos 1.0 - nagy formátumú ALR lehetőségek


2019. november

 

A high-end vetítőernyőket is gyártó Projecta új ALR (Ambient Light Rejecting, azaz a környezeti fény hatását csökkentő) vetítőernyő-anyagot hozott ki, Parallax Stratos 1.0 néven. Ez a termék nagy rugalmasságot biztosít az ALR ernyők tervezéséhez, mivel a magasság méret határa 4,88 méter, és feszített motoros vagy fix keretes változatban is megvalósítható.

 

A Parallax Stratos a gyártó szerint képes kizárni a környező zavaró fény 80%-át, 1.0 nyereség mellett, a standard vetítési távolságú projektorok esetében (1:1 minimális vetítési arány).

 

projecta.jpg

 

A Parallax Stratos azt az ALR termékcsaládot bővíti, amelynek egy másik terméke a jó bevált Parallax Pure, a maga meggyőző 96%-os környezeti fénykizárásával. A nagy méretekben elérhető Stratos lehetővé teszi a tervezők számára a nagy vetítőhelyiségek tervezését kritikus fényviszonyok mellett.

 

Az ALR portfolio legújabb tagjaként a Parallax Stratos újdonsága a „kontraszt alapú” (Contrast Based ) ALR felület. A szürke szín és egyéb megfelelő felületi elemek kombinációja elnyeli a környezeti fényt, mintsem visszaveri, miközben fenntartja, illetve növeli a kép fényerejét.

 

A Parallax Stratos True Optical ALR felülete egy sor optikai rétegből áll, amelyek mindegyikének megvan a szerepe abban, hogy a kép a néző felé reflektálódjon nagy környezeti fényben fürdő környezetben is, miközben ez utóbbinak akár 80%-át elnyeli, mint már említettük.

 

projektor.hu

A nagy képfrekvenciával (HFR) forgatott Gemini Man a mozikban


2019. október

 

Természetesen nem a magyar mozikról van szó, de még az Egyesült Államokban is csak kevés mozi van, ahol 120 kép/s-mal és 3D-ben le tudják vetíteni a Will Smith főszereplésével készült Gemini Man-t. A többi mozi 3D/60 fps vagy 2D/24 fps formátumban játssza a filmet a technikai lehetőségek hiányában.

 

gemini1.jpg

 

Ang Lee rendezőnek és a Paramountnak ez a második 120 fps-sel forgatott filmje, az első a 2016-os Billy Lynn's Long Halftime Walk volt. Megemlítendő még Peter Jackson The Hobbit c. filmje, amely 48 fps-sel készült, de a mozik 24 fps-sel vetítik.

 

A Paramount szorgalmazta a felkészülést az új formátumra, és a Christie mint projektorgyártó ki is fejlesztett egy új kettős vetítőrendszert (Cinity), amely képes a 3D, 4K, 120 fps kép eljuttatására a nézőkhöz – a Rec.2020 95%-ának megfelelő színtartománnyal.

 

gemini2.jpg

 

A Gemini Man forgatási formátuma 3D/4K/120 fps HFR/HDR, a hangsáv Dolby Atmos. A Paramount azonban – tekintettel a mozik korlátaira – „csak” négyféle formátumban terjeszti a filmet: 2D/4K/24 fps, 3D/2K/60 fps HFR, 3D/2K/120 fpsHFR/Dolby Vision és 3D/4K/120 fps HFR.

 

Forrás: Paramount, Christie

 

projektor.hu

ViewSonic ultrahordozható min LED projektor


2019. október

 

A ViewSonic bejelentette díjnyertes projektorcsaládjának legutóbbi tagját, az M1 Mini nevű LED hordozható projektort. Az alig negyedkilós készülék integrált JBL hangszórókat és beépített akkumulátor tartalmaz, megy utóbbi power bank-kompatibilis, így csaknem bárhol kényelmesen használható.

 

viewsonic.jpg

 

Kiváló szórakoztató egységként az M1 Mini a következő (részben már említett) tulajdonságokkal rendelkezik: könnyen hordozható, a LED technológia akár 30.000 óra élettartamot nyújt, a beépített akkumulátor 2,5 órán át működik, fényereje 50 ANSI lumen, natív felbontása WVGA, de 1080p tartalmakat is képes megjeleníteni.

 

HDMI 1.4-es csatlakozója HDCP 1.4-kompatibilis, és USB 2.0 portok is vannak rajta. A tetszető kivitelű kis készülék ez év novemberétől kapható, az ára várhatóan 169,99 USD lesz.

 

projektor.hu

Nagy fényerejű 4K-UHD lézerprojektorok az Optomától


2019. október

 

Az Optoma két professzionális lézerprojektort hoz piacra: a ZK1050-es és a ZK750-es modelleket. A 10.000, illetve 7000 lumenes projektorok ötféle cserélhető objektívvel használhatók. Szimulációs célra, élő eseményekhez és komplex professzionális installációkhoz egyaránt alkalmasak.

 

Az új projektorok a MultiColor Laser (MCL) technológiát alkalmazzák, amelynek becsült élettartama teljes fényerő mellett 20.000 óra, a vörös és a kék lézerdiódák együttes használata kavítja a színvisszaadást, és kivételesen élethű, részletgazdag képet szolgáltatnak.

 

Extra széles képhez vagy stackinghez beépített edge-blending, warping és color matching funkciókkal vannak ellátva. Portait módban is használhatók, 360 fokban bármilyen irányba beállíthatók, és természetesen objektív-eltolás funkcióval (lens shift) is rendelkeznek. A HDBaseT bemenet lehetővé teszi az egykábeles, egyszerű csatlakoztatást, nagyobb távolságokon is.

 

optoma.jpg

 

A 4K-UHD ZK1050 és ZK750 projektorok bővítik a DualCore lézerprojektorok ProScene termékskáláját. A DuraCore gyakorlatilag karbantartásmentes működést biztosít. A készülékek folyamatos 24/7 üzemben működtethetők, kis zaj és kis fogyasztás mellett.

 

További információ: www.optoma.co.uk

 

projektor.hu

Márkanév-váltás: Hitachi helyett Maxell


2019. szeptember

Az AVSpecialista Kft. szervezésében szeptember 12-én tartott rendezvényen a Maxell cég képviselője bejelentette, hogy az eddig Hitachi márkanéven forgalmazott projektorok ezentúl a Maxell nevet viselik. A változás hátteréről Maciej Zakrocki regionális menedzser előadásából tudhattunk meg részleteket.

01.jpg
A helyszín: a Premium Cafe, Étterem és Konferenciközpont különterme, ahol a meghívott kereskedőket és a média képviselőit prezentáció és néhány kiállított Maxell projektor segítségével tájékoztatták a látszólag meglepő – mint kiderült, nem is olyan váratlan – változásról, nevezetesen a Hitachi projektorok „átkereszteléséről” Maxell projektorokká. Valójában nemcsak erről van szó, a Maxell máris bejelentette, hogy új modelleket hoz(ott) piacra, amelyek Hitachi márkanéven egyáltalán nem szerepeltek.

02.jpg
A Maxell projektorok hazai forgalmazója az AVSpecialista Kft., a rendezvényt Prágai György cégvezető bevezetője nyitotta meg. A márkanév-váltás tényét – amelynek bejelentése 2019. április 1-én már megtörtént –  Keisuke Fujimura (Head of B2B Business Unit, Digital Media Group) ismertette röviden.


03.jpg
A részleteket a bevezetőben említett Maciej Zakrocki (Regional Manager EEU and Russia, Hitachi Europe Ltd., Digital Group) – aki ma már a Maxell alkalmazottja – előadásából ismerhettük meg, egy érdekes történeti visszatekintés keretében. Ebből kiderült, hogy a két cég már évtizedek óta szoros és szövevényes kapcsolatban volt, és a gyümölcsöző együttműködés a mai napig tart.

04.jpg

 

A Maxell neve csaknem hatvan éve ismerősen cseng a fogyasztók és a kereskedők számára. Egy Nitto Electric Industrial nevű cég szárazelem és mágnesszalag részlegéből alakult önálló céggé Maxell Electric Industrial Co., Ltd. néven, 1961-ben. A márkanév kisebb névmódosításokon is átment (Maxelle, Maxwell), majd véglegesen visszatértek a Maxell-re. 1964-ben a vállalat neve Hitachi Maxell Ltd.-re változott, ami mutatja a Hitachival való szoros kapcsolatot.

Az idők során a cég sok új termékfajtával jelentkezett a legendás elemek és magnószalagok, kompakt kazetták után és mellett, a hajszárítótól a CD és DVD lemezekig, a fülhallgatóktól a merevlemezig stb.


A projektorgyártást 1995-ben kezdték, de a 2000-es évek elején indult be igazán. 2001-ben Kínában (Fuzhou) létesítettek egy 714 dolgozót foglalkoztató projektorgyártó üzemet, 51,6 millió dolláros beruházással. Az általuk gyártott projektorok azonban idén áprilisig a Hitachi márkanevet viselték (bár a változást már 2018 vége felé jelezték). A történethez hozzátartozik, hogy a Hitachi részesedése a közös cégben (szavazati aránya) még 2017-ben 29,52%-ról először a felére, 14,76%-ra, majd 3,01%-ra csökkent.

A gyár és a szakemberek eközben nem változtak, aminek következtében a technológiai szint és a minőség is maradt ugyanaz. A Maxell (mint tulajdonképpeni eredeti projektorgyártó) folyamatosan fejleszt, és nagyszabású projekteket kivitelez (mint pl. a tokiói Maxell Aqua Park világítása és projektoros objektumfestése).


Ha közelebbről megnézzük, a Maxell projektor-kínálatában nagyteljesítményű (5000-10.000 lumenes) installációs vetítők és az üzleti, oktatási szférának szánt 3000-4000 lumenes projektorok (köztük hordozható típusok) is szerepelnek.

 

05.jpg


Az installációs projektorok családja a 8000-es, az 5000-es és a Laser sorozatokból áll, és a fő jellemzők a következők:


8000 series: 3LCD, 6000-8000 lumen, XGA/SXGA/WXGA/WUXGA felbontás (a Maxell 2019-es katalógusában ebben a kategóriában 8 új modell szerepel)
5000 series: 3LCD, 5000-6000 lumen, XGA/WXGA/WUXGA felbontás (a katalógusban az új modellek száma három)
Laser series: DLP/3LCD, 5000-10.000 lumen, WXGA/WUXGA felbontás (a katalógusban az új modellek száma 5, és mindegyik 3LCD technológiát használ)


Az edukációs és üzleti célokra szánt csoportban a következő sorozatok szerepelnek:

 

UST INT series: 3LCD, 2700-4000 lumen, XGA/WXGA felbontás (egy új és három korábbi modell a katalógusban, ezekből egy interaktív)
ST series: 3LCD, 3000 lumen, XGA/WXGA felbontás (egy új modell a katalógusban)
E series: 3LCD, 3000-5000 lumen, XGA/WXGA felbontás (egy új modell, és összesen hat modell a katalógusban) – többcélú és hordozható alcsoportok

 

A következőkben részletesebben bemutatunk három olyan Maxell projektort – két installációs (az egyik lámpás a másik lézeres típus) és egy 3300 lumenes interaktív lézerprojektort –, amelyek a rendezvényen is láthatók voltak.

 

A legnagyobb teljesítményű kiállított projektor az MC-WU8701W jelű lámpás 3LCD modell volt. Főbb jellemzői: 7000 ANSI lumen fényáram, WUXGA felbontás, 10.000:1 kontrasztarány (aktív írisz használatával). Az objektív 7-féle opcionális típus közül választható, az ultra short throw-tól az ultra long throw-ig. A lámpa élettartama 2000, 4000 vagy 1000 óra, az üzemmódtól függően (Normal, Eco, Portrait). A Portrait mód nem megszokott dolog a lámpás projektoroknál. Néhány további tulajdonság: 2 db HDMI, HDBaseT, DisplayPort, SDI bemenetek, továbbá VGA bemenet, kimenet (monitor), kompozit és komponens videó, audió be- és kimenet, vezetékes hálózat (RJ-45), vezeték nélküli hálózat (USB-A + opcionális vezeték nélküli adapter), vezetékes távvezérlő csatlakozás (3,5 mm-es jack), RS-232 vezérlőport.

 

06.jpg


Az MP-WU5503 installációs 3LCD lézerprojektor szintén WUXGA felbontású, fényárama 5000 ANSI lumen, a rendszer élettartama 20.000 óra. A fixen beépített objektív zoomátfogása 1,7x-es. Elvárható módon természetesen lens shift segíti a rugalmas elhelyezést (±56,5% függőlegesen és ±4,6% vízszintesen). Érdemes az objektív alacsony F-számát, azaz nagy fényerejét megemlíteni (1,6 – 2,1). A kép geometriája a négy sarokban és a négy oldalon digitálisan korrigálható. Hét gyári preset és három User mód szerepel a képi módok választékában. Sorolhatnánk még (az installációs projektorokra általában is jellemző) sok hasznos szolgáltatást (Multi Projector, Moderator Control Mode, Projector Quick Connection, Wireless Capability (opció) stb.). Csatlakozókban hasonlóképpen gazdag, mint a fenti MC-WU8701W, beleértve a HDBaseT bemenetet. A gyártó a projektorra, illetve a fényforrásra 20.000 óra, ill. 5 év garanciát vállal, ami kiterjeszthető.


07.jpg 

 
Végül még egy igazi újdonság a kiállított darabok közül: az MP-TW3011-es 3LCD, WXGA felbontású, 3300 ANSI lumenes interaktív lézerprojektor. A vetítési arány ennél a típusnál 0,3:1, azaz egy UST projektorról van szó. Bizonyos elhelyezési rugalmasságot – mivel az objektív fix fókusztávolságú – itt az 1,35x-ös digitális zoom biztosít. A fényforrás élettartama normál üzemmódban a szokásos 20.000 óra, de van kétféle Long life üzemmód is, amelyekben 30.000, illetve 50.000 órára növekszik az élettartam. Az interaktív használathoz a projektor mellé jár 2 db interaktív toll és a StarBoard software application DVD. A csatlakozókat felsorolni is hosszú: HDMI, HDMI/MHL, 2 db VGA be, VGA ki, kompozit és komponens videó, audió be/ki, vezetékes és vezeték nélküli hálózat (ez utóbbi opcionális adapterrel USB-n keresztül), 2 db USB-A (WiFi adapter és PC nélküli vetítés), USB-B (interaktív, USB display, USB egér), RS-232. A garancia 20.000 órára, illetve 5 év használatra terjed ki. Az alábbi képen középen látható ez az UST projektor:


08.jpg


További információ a Maxell projektorokról: https://proj.maxell.co.jp/en/projector/index.html

projektor.hu

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }

Trendteremtő lézeres designprojektor az Epsontól


2019. augusztus

 

A projektorok globális piacán 17 éve piacvezető Epson a vizuális tartalomfogyasztás új kategóriáját vezeti be: a trendteremtő EF-100W/B projektor a dizájn és a technológia ötvözésével született meg, azokat célozva, akik számára a megbízhatóság és a megjelenés egyaránt fontos. Az Epson új projektora a lézer fényforrással és modern, stílusos megjelenésével a nappali dísze lehet.

 

A készülék lekerekített élei, részben rejtett objektívje, és merész színkombinációi révén jól mutat, miközben a lézer fényforrásnak és a kb. 20 ezer órás élettartamnak köszönhetően akár 10 évnyi szórakozást nyújt (napi 5 óra használattal számolva, ECO módban).

 

Az alig 2,7 kg-os, leghosszabb élén is alig 23 cm-es Epson EF-100 fehér és ezüst (EF-100W), illetve fekete és réz (EF-100B) változatokban érhető el. A készülék megjelenésének különlegességét a kontrasztos színek és a bőrhatású felületek adják.

 

01.jpg

 

Az Epson a projektorhoz illő, újragondolt távvezérlőt is tervezett az EF-100-hoz, amely amellett, hogy stílusos, minden korábbinál egyszerűbben kezelhető lett.

 

 „Életünk során a vizuális élményeink a legmeghatározóbbak, és otthon is erre van igényünk. Ezt különféle módokon lehet kielégíteni: van, aki olyan magas szintű építészeti tereket kreál maga köré, amivel már önmagában kielégül a vizuális élményigénye, de akadnak, akik képeket nézegetnek a falon, vagy műtárgyakat helyeznek el otthonukban. A legtöbben televizuális élményeket gyűjtenek filmek és egyéb mozgóképek nézésével. Hogy a belső terek harmonikusak maradjanak, a hagyományos kijelzős megoldásnál esztétikusabb lehet egy kicsi és szép projektor, ami nem bontja meg egy tér harmóniáját, mert kikapcsolt állapotban nem kell egy hatalmas fekete téglalappal elcsúfítani az életterünket.” – mondta előadásában Papp Linda, belsőépítész és lakberendező.

 

02.jpg

 

A projektor HDMI bemenetének és speciális kialakításának köszönhetően a készülékházban elrejthetők a legnépszerűbb médiaeszközök, mint az Amazon Fire TV vagy a Roku stb. Ha az adott egységnek extra tápellátásra van szüksége, a beépített USB csatlakozó révén (2 A tápáram) ez az igény is rejtve maradhat. Az Epson mérnökei egy olyan kompakt projektort alkottak, amely a lézer fényforrásnak, valamint az oldalt elhelyezett szellőzőknek és tápbemenetnek köszönhetően bármilyen tájolásban elhelyezhető, és bármilyen szögben képes vetíteni. Így a felhasználó szabadon eldöntheti, hogy a falra, a mennyezetre vagy a padlóra irányítja a projektort. 

 

03.jpg

 

Az EF-100 beépített Bluetooth kapcsolatán (SBC és aptX kodekekkel) keresztül könnyedén párosítható hozzá vezeték nélküli hangfal, de használható az 5 W-os, bass-reflex házba helyezett hangszóró is, mellyel külső hangforrás nélkül is működtethető a készülék. A beépített hangszínszabályozó az általános, a beszéd, a zene, illetve a filmes módokkal rendelkezik. A csatlakozók közül nem maradt le fejhallgató-kimenet sem.

 

04.jpg

 

„Projektoros kínálatunk jelenleg 66 különböző termékből áll, ebből már 22 lézer fényforrással rendelkezik. Büszkék vagyunk a mérnöki szemléletmódra és a folyamatos megújulásra, melynek remek példája az Epson EF-100, mely az eddigi legkisebb lézerprojektorunk. Jelenleg globálisan 37 százalékos piaci részesedésünk, illetve a hazai piacra is érvényes vezető szerepünk egyaránt arra ösztönöz, hogy folyamatos fejlesztésekkel megőrizzük, illetve tovább növeljük előnyünket a konkurenciával szemben.” – nyilatkozta Tőrös Gáspár, az Epson értékesítési vezetője.

 

Az akár 150 hüvelykes (380 cm) képátlóval használható, 2000 lumen fényerejű minilézer fényforrás az Epson 3LCD technológiájával és 2 500 00:1 dinamikus kontrasztarányával még azokban az esetekben is élénk, részletgazdag színvilágot biztosít, ha nincs elsötétítve a szoba. A tökéletes képminőségről az automatikus képbeállítás funkció (függőleges trapézkorrekció +/- 45°) gondoskodik, míg a vízszintes beállítás +/- 40°-ban lehetséges. Mindez alacsony zajterheléssel párosul, a ventilátor normál módban 29 dB, míg ECO módban mindössze 26 dB-es működési zajt produkál.

 

05.jpg

 

A lézer fényforrás előnye tehát az akár 20 000 órás használat, az alacsony hőmérséklet, és az ennek köszönhető halkabb működés, illetve a gyors be- és kikapcsolás lehetősége, hiszen nem kell várni a lámpa bemelegedésére sem. Ezzel kapcsolatban Nagy Kornél, az Epson projektorokért felelős termékmenedzsere elmondta: „Ez a projektor új színt visz termékkínálatunkba. Nem csupán vonzó megjelenésű, de kompakt méretének és hosszú élettartamú, kiváló minőségű lézer fényforrásának köszönhetően kiváló választás az otthoni felhasználók számára. Ha a fogyasztói visszajelzések is minket igazolnak, a jövőben további készülékekkel bővülhet ez a termékcsalád is.”

 

Az Epson Magyarország Kft. oldott hangulatú rendezvényen mutatta be az Epson első hordozható designprojektorát. Az esemény házigazdája Tőrös Gáspár értékesítési vezető volt, a projektort Nagy Kornél projektorokért felelős szakértő mutatta be. Emellett a rendezvény külön színfoltja volt Papp Linda lakberendező előadása a modern otthonok és a legújabb technológiák kapcsolatáról.

 

projektor.hu

A BenQ 4K projektorok világszerte az első helyen végeztek 2019 második negyedévében


2019. szeptember

A 2018-tól kezdődő lendületet folytatva a BenQ nemcsak a világ első számú pozícióját tudhatja magáénak a 32,1% -os piaci részesedéssel, hanem az Európában a 2019 második negyedévében* is rekord magas 29,77% -os piaci részesedést ért el a 4K projektorok piacán.

No.1_1.png

A BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájának köszönhetően, amely hosszan tartó pontos színt és kiemelkedő termékdizájnt kínál a filmek szerelmeseinek, a legújabb 4K házimozi vetítők, a W2700 és a W5700 elnyerték a nemzetközileg elismert EISA (Expert Imaging and Sound Association) díjakat a 2019/2020 legjobb projektor vétele (W2700), valamint a házimozi projektor (W5700) kategóriákban. A díjakat egy hivatalos ünnepségen, a berlini IFA első napján, 2019. szeptember 6-án adták át. Ezek az eredmények megerősítették a BenQ-t mint a 4K projektorszegmens vezető márkáját, valamint növelték a felhasználók figyelmét és a média ismertségét a márkának.

Lineup_KV_600W.jpg

“Örülünk, hogy ismét első helyen végeztünk olyan szegmensben, mint a 4K projektorok. Ezen felül kiemelkedően fontos a két EISA díj a 4K házimozi projektoroknál, amelyet egy elismert szervezet ítélt oda. A nyertes W2700 és W5700 4K házimozi-vetítőket valódi, 4K HDR CinematicColor™ technológiájuk alapján ismerték el, amely olyan nagyképernyős, moziszerű élményeket kínál, mint amelyeket a filmkészítők elképzeltek. A díjak nagyon nagy elismerése azoknak a termékeknek, amelyek feszegetik a házimozi technológia határait.” – hangoztatta a BenQ. „Folytatjuk az innovatív technológiák alkalmazását, hogy kiadjunk egy teljes sorozatot, amely forradalmasítja és népszerűsíti a 4K házimozi projektorokat, mint a szerves részét a mindenki számára elérhető házimozi élménynek.”

További információt a BenQ házimozi projektorairól itt talál:

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-series.html

További információt az EISA díj-nyertes W2700 és W5700 projektorokról itt talál: https://www.benq.eu/en-eu/news/products/benq-eisa-2019.html

* Forrás: Futuresource Q2, 2019

projektor.hu

Jelentős Sony upgrade: TEOS Manage 2.0

2019. július

 

A Sony a munkahelyek AV és IT menedzselésének egyszerűsítésére és optimalizálására szánt TEOS Manage megoldásával 2017-ben jelent meg. Ugyanis sok vállalatnál, szervezetnél három nagy kihívással kellett szembenézni a TEOS Manage megjelenése előtt.


2019. július

 

A Sony a munkahelyek AV és IT menedzselésének egyszerűsítésére és optimalizálására szánt TEOS Manage megoldásával 2017-ben jelent meg. Ugyanis sok vállalatnál, szervezetnél három nagy kihívással kellett szembenézni a TEOS Manage megjelenése előtt.

 

A egyik a tárgyalások és a kollaborációk technológájának zavartalanságáért folytatott küzdelem, a másik az eszközök és munkaterek birtokbavétele az épületeken belül, a harmadik pedig a konzisztens és hatékony vállalati, korporációs és edukációs kommunikáció kialakítása.

 

A TEOS Manage platformon teljes kontroll valósul meg a vállalati-munkahelyi kommunikációban. Az összes IP eszköz, a Sony kijelzők, projektorok és tabletek, továbbá kívánságra a más gyártmányú eszközök is központilag vezérelhetők, menedzselhetők.

 

teos manage.jpg

 

Az ügyes és gyors munka az intelligens munkahelyekkel kezdődik. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak munkája termelékenyebb és hatékonyabbak lesz. Lényegében teljesen automatizált és integrált munkahelyeket kapunk a TEOS Manage segítségével.

 

Friss hír, hogy a Sony bejelentette a TEOS Manage nagy horderejű, alapvetően megújított 2.0-ás változatát. A TEOS Manage 2.0 65 új szolgáltatást és funkciót valósít meg, mint pl. az új mobil teremfoglaló alkalmazást az alkalmazottak számára, fejlett elemzéseket, távoli firmware-frissítést, újratervezett univerzális távvezérlést, és biztonságosabb látogató-bejelentkezési folyamatot. A kutatások szerint egy alkalmazott számára ez naponta 27 perc nyereséget jelent, éves szinten pedig 15,5 munkanapot.

 

teos2.png

 

Nem a teljesség igényével, de nézzük a TEOS 2.0 néhány új szolgáltatását tételesen:

 

  • TEOS mobile: az intuitív új app lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak saját maguk menedzseljék a tárgyalókat, bármikor, és a cég hálózatának igénybe vétele nélkül. Ez magába foglalja a foglalási folyamatot, az eszközvezérlést- és tükrözést, beleértve a segítségkérő funkciót, ha a felhasználónak szüksége van rá.
  • TEOS Survey: a felhasználók könnyen kapcsolatot teremthetnek a stábbal és a látogatókkal, ill. visszajelzést fogadhatnak egy tableten használt új áttekintő megoldással.
  • TEOS Room Control: egy új, a helyiségben lévő tablet-megoldás lehetővé teszi az alkalmazottaknak a tárgyalóterem eszközeinek vezérlését. A testre szabható interfész egyszerűvé teszi a használatot, és nem igényel programozást.
  • Univerzális 2.0 távvezérlő: újratervezett univerzális digitális távvezérlő, amely élőben megmutatja az eszközök státuszát, a frissítés lehetőségével harmadik fél AV termékei jobb kompatibilitásával – így csökken a csatlakoztatási problémák megoldására fordított idő.
  • Teljes design és interfész frissítés: új keresősáv és alpontok, amelyek a felhasználói élményt és a navigációt javítják, élvezetesebbé teszik a használó számára.
  • Távoli telepítés, konfigurálás és karbantartás: az IT és AV team számára megszünteti az időigényes manuális frissítéseket a konfiguráló termékek képességeinek köszönhetően, és az Android app-ok és firmware távoli frissítését.
  • Új digitális signage lehetőségek: gazdag, összefüggő tartalom szabható testre a digitális signage-hoz, és az új néző számára lehetővé teszi a a lejátszott tartalom felügyeletét. Eközben a tartalom cache rendszer megelőzi a hálózat túlterhelését.
  • Virtuális fogadás és tanterem-bejelentkezés: a biztonsági kódok automatikus kiosztása a személyes adatok megosztását elkerüléséhez, és az egyedi látogatói címkék létrehozása. Csökken a napi IT támogatás szükségessége, miközben a sima osztálytermi bejelentkezés funkció a tableteken lehetővé teszi az oktató számára a hallgatóság könnyű felmérését.
  • Továbbfejlesztett elemzés: a továbbfejlesztett elemző dashboard számos megoldáson keresztül elérhető és szűrhető időkeret, helyiség és elhelyezkedés szerint, egyebek mellett a használati tér, a signage és recepciós aktivitás optimalizálásához.
  • Harmadik fél kompatibilitása: kompatibilitás sok más megoldással, mint pl. a Vision Exchange, valamint harmadik fél eszközeivel, beleértve a Barco Clickshare-t, a NEC és a C-Rouch kijelzőket, a Windows számítógépeket és egyebeket.

 

A TEOS megoldások kibővített családja tartalmazza a TEOS Connect-et (vezeték nélküli tartalom-megosztás), a TEOS Book-ot (teremfoglalási megoldás), a TESO Reception-t (látogató bejelentkezési megoldása) és a Tablets for TEOS-t (professzionális tabletek), amelyek a TEOS Manage rendszerrel növelik a munkahelyek produktivitását és hatékonyságát.

 

A TEOS alapvető szerepet játszik a digitális transzformációkban jelenleg több mint 150 európai társaságnál, a Siemenstől a Capgeminiig és Suzukiig. Me, mellesleg a high-end üzleti projektorok és a BRAVIA professzionális kijelzők mellett a TEOS manage 2.0 nyújtja a legátfogóbb termék- és szolgáltatás-portfoliót az intézmény és oktatási piac számára.

 

(Forrás: Sony Professional Solutions Europe)