Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

Ámulatba ejtő mozi. Otthon.


2020. október

 

Az utóbbi hónapokban fokozódtak a VOD szolgáltatások iránti igények. 2020-ban áprilistól júniusig a Netflix 10 millió új előfizetést könyvelhetett el. Kétségtelenül közrejátszottak ebben a sok országban meghozott karantén-rendelkezések. Ugyanezen okból hatalmas veszteséget szenvedtek az ideiglenesen bezárt mozik.

 

A 4K filmek elérhetőségének növekedésével pedig megnövekedett az érdeklődés a projektorok iránt. A moziszoba kialakítása az otthonunkban – ahol nemcsak filmek és sorozatok nézése lehetséges, de ezt nagy vetítőernyőn is megtehetjük, átadva magunkat a sportesemények és a látványos műsorok nézésének – nagyon vonzóvá vált.

 

2020 októberében piacra került a Sony két legújabb projektora, a VPL-VW590ES és a VPL-VW790ES. Javasolható azoknak, akik imponáló, akár 300 hüvelykes vászonra vetített 4K képre vágynak. A Sony készülékei lélegzetelállító minőséget nyújtanak, beleértve a HDR páratlan dinamikáját. Mozi otthon. Valódi.

 

new_sony_hc.jpg

 

A nappali vagy a házimoziszoba nem mindennapi élmények helyévé alakul át, ablakot nyitva a világra, amelyet a Sony projektor teremt meg. A kép az SXRD™ panelek alkalmazásának köszönhetően sima, szürkeárnyalatokban gazdag, a mozgásreprodukció kiváló, továbbá a kép világos és stabil. Abszolúte minden páratlan minőségben és megbízhatóan jelenik meg – nemcsak a filmek és a sorozatok, de a show-műsorok, a sportesemények és a nagyvilág hírei. Ennek köszönhetően érezhető a különféle helyszínek atmoszférája teljesen úgy, mintha a néző is a történések helyén lenne.

 

sxrd_chip.jpg

 

Mindezt a Sony Bravia televíziók fejlett technológiáján alapuló „X1™ for projector” képfeldolgozó processzor tette lehetővé. Az X1 nagyon pontosan elemzi a képkockákat, támogatva ezzel a Dynamic HDR Enhancer és a Super Resolution funkciókat.

 

Nagy számítási teljesítményének köszönhetően az „X1™ for projector” az adatok alapos elemzésével biztosítja a HDR kép még hatékonyabb és különlegesebb megjelenítését. A projektor egyenként elemzi a jeleneteket, és biztosítja a maximális kontrasztot a világos képeken megnövelve, és a sötét képeken csökkentve a világosságot (Dynamic HDR Enhancer).

 

x1 for projector.jpg

 

Az objektív optikai rendszerének hibái általában a vászon sarkaiban vehetők észre. Ezzel a problémával sok projektor küszködik. Legújabb készülékeiben azonban a Sony ezeket kompenzálja (Digital Focus Optimizer), így biztosítva az éles képet még a sarkokban is.

 

A 4K tartalom széles elérhetősége ellenére megtörténik, hogy a választott anyag csak 2K vagy Full HD felbontásban van meg. Az „X1™ for projector” rendkívül fejlett processzor használatának köszönhetően lehetséges az interpoláció. Minden jelenet előzetes elemzése megtörténik, és a realisztikusnak látszó részletekkel gazdagítva jelenik meg. Mindez tökéletes minőségben. A kép élességét felesleges digitális zaj keletkezése nélkül javítja a Super Resolution Reality Creation technológia. Az analízis az egyes pixelek szintjén megy végbe a helyes megjelenítés érdekében. Ez az összeillesztő algoritmus használatának következtében lehetséges.

 

Sportesemények és dinamikus jelenetek nézésekor a mozgás folyamatos és tiszta megjelenítéséről a 4K Motionflow technológia gondoskodik, amely plusz képkockákat állít elő, és ilyen módon akadályozza meg a mozgás elmosódását.

 

projection.jpg

 

A VPL-VW590ES 4K HDR projektor lámpája 6000 óra élettartamú, és 1800 lumen fényáramot produkál. A VPL-VW790ES 4K HDR lézeres fényforrással működik, amelynek élettartama 20.000 óra, a fényárama pedig 2000 lumen.

 

projektor.hu 

BenQ 4K DCI-P3 UST lézerprojektor: V6000/6050


2020. szeptember

 

benq_v6050-v6000.jpg

 

A BenQ bejelentette V6000 (fekete színváltozata V6050), ultrarövid vetítőtávolságú DLP lézerprojektorát, amely lenyűgöző képminőséget, széles színtartományt, továbbá prémium stílust és dizájnt nyújt a nappaliban. A V6000/6050 „Screenless TV” lézerprojektor 98%-ban lefedi a DCI-P3 színtartományt, és projektorra optimalizált HDR-PRO™ támogatással rendelkezik, valamint hosszú távú, 20.000 órás életciklust garantál. Az automatikus napfénytető csúszka és a mozgásérzékelő a szemvédelem érdekében került a készülékbe.

 

v6000_2.jpg

 

„A V6000/V6050 a nappaliban található tévét egy nagy, magával ragadó, 100 hüvelykes mozivászonra vetített képpel helyettesíti” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „A megdöbbentő 4K látvány, precíz HDR színekkel és nagy fényerővel, valamint az ultrarövid vetítéssel és a prémium kivitelezéssel örvendetes kiegészítést jelent a televízió állványán.”

 

Látványos 4K-UHD felbontás DCI-P3 színtartománnyal

 

A V6000/V6050 valódi 4K-UHD teljesítményt nyújt 3840x2160 felbontással és képkockánként 8,3 millió különálló képponttal. A V6000/V6050 lézerfényforrása nagy fényerőt és 20.000 órányi kiváló képminőséget produkál, és a képernyő teljes felületén látványos tisztaságot és élességet biztosít.

 

A V6000/V6050 a valódi 4K-UHD felbontást ötvözi a digitális mozik kiemelkedő DCI-P3 színszabványával, valamint a szuperszéles DCI-P3 színtér 98%-os és a Rec.709 96%-os lefedettségével.

 

A kifejezetten vetítésre optimalizált exkluzív HDR-PRO technológiát kínáló projektor egyaránt támogatja a HDR10 és a HLG formátumokat. A HDR-PRO automatikus szín- és tónus-leképezési technikával támogatja a projektort abban, hogy kiváló fényerőt és kontraszt-tartományt, valamint ideális képoptimalizálást kínáljon. Továbbá a V6000/V6050 fejlett mozgásbecslési és kompenzációs technológiát alkalmaz, amelynek elnevezése MEMC. Folyamatosabbá teszi a videókat, kompenzálja a mozgáselmosódást és a lassított lejátszást.

 

Egy másik jellemző az integrált szemvédő mozgásérzékelő. Észleli, ha valaki projektor elé lép, és azonnal kikapcsolja a lézerfényforrást, hogy megvédje a szemét. Ezen kívül, a kényelmes, beépített képernyő-távolságmérő eszközzel könnyedén beállíthatja az Ön és családja számára ideális képernyőméretet, még abban az esetben is, ha a projektor elmozdul a szokásos helyéről.

 

v6050_2.jpg

 

A kiemelkedően tartós Digital Light Processing (DLP) képalkotó eljárás beépítésével – amely 2015-ben Academy Award of Merit Oscar® díjat nyert – Ön megkapja azt a technológiát, amelyet a világ digitális mozijainak 90%-a használ. A V6000/V6050 hosszú távú képminőséget nyújt, pontos színekkel és borotvaéles tisztasággal, karbantartás és minőségromlás nélkül.

 

v6000_3.jpg

 

További információ a V6000 és V6050 weboldalán.

 

Forrás: BenQ

Az NEC lézerprojektorok következő generációja


2020. augusztus

Az NEC Display Solutions Europe bejelentette lézerprojektorainak következő generációját, amelynek első típusai – a PA804UL és a PA1004UL már megjelentek az európai piacon, azaz a februári ISE rendezvényen bejelentett készülékek már kaphatók, és tárgyalótermekben, osztálytermekben, auditóriumokban és múzeumokban bizonyíthatják csendes működésüket és kiváló képminőségüket.

06.jpg

A cég egyedülálló szűrőmentes LCD technológiája azt jelenti, hogy nincs szükség szűrőcserére (sem pedig lámpacserére a lézerforrásnak köszönhetően). Az alacsony TCO-nak (total cost of ownership) és a karbantartást szinte nem igénylő tervezésnek köszönhetően a PA sorozat 20.000 órát működhet külső beavatkozás (szerviz) nélkül.

Megbízhatóságán felül a PA804UL és a PA1004UL különleges képminőséget nyújtanak, hosszú távú LCD színteljesítménnyel. Nagy fényerejük, WUXGA felbontásuk, és telített színeik garantálják, hogy világos környezetben is tisztán megjelenítik a tartalmat. A gondosan kalibrált akromatikus tartomány kiemeli a színeket, miközben a fehérek tökéletesek maradnak.

 

projektor.hu

10.000 lumenes 4K lézerprojektor Sony Professionaltól


2020. július

 

A Sony bemutatta jól ismert GTZ sorozatának legújabb tagját. A VPL-GTZ380 típusjelű új lézerprojektor 10.000 lumen fényáramú, 4K natív felbontású SXRD készülék. De nemcsak a nagy fényerő az újdonság. Ehhez a modellhez a Sony új 0,74”-es SXRD panelt fejlesztett, és a projektor kontrasztja 16.000:1.

 

03.jpg

 

A szintén új folyadék-kristály anyagnak köszönhetően megnőtt a panel stabilitása még a maximális 10.000 lumen fényerő mellett is. A projektor mindezeknek köszönhetően világos és sötét környezetben is sokoldalúan és rugalmasan használható.

 

A GTZ380 új lézerforrása nem egy, hanem két, különböző hullámhosszúságú kék lézerdiódákat és vörös lézerdiódát is használ a 100%-os DCI-P3 színtér fényerőcsökkenés nélküli eléréséhez.

 

04.jpg

 

A projektor a képfeldolgozáshoz az eredetileg a Sony Bravia TV-khez kifejlesztett X1 Ultimate processzor továbbfejlesztett változatát, az „X1 Ultimate for projector” processzort tartalmazza olyan funkciókkal, mint a Dynamic HDR Enhancer és az Object-based HDR Remaster. A GTZ380 tehát támogatja a HDR-t, nevezetesen a HDR10 és a HLG szabványt.

 

05.jpg

 

A projektor néhány műszaki adata a gyári adatlapról:

 

Fénymodulátor: 3 x 0,74”-es 4K SXRD panel

Pixelszám (felbontás): panelenként 4096 x 2160

Objektív (nem tartozék): motoros élesség és zoom

Fényforrás: lézer-foszfor

Fényáram: 10.000 lm

Natív kontrasztarány: tipikusan kb. 16.000:1

Fogadott digitális videojel: max. 4096 x 2160/120p (LSM-120P1 opcionális engedélyezésével), 2 DisplayPort kábelen keresztül

Színmélység: 12 bit (HDMI), 10 bit (DisplayPort)

Működési zaj: 33-39 dB

Méretek: 560 x 262 x 760 mm

Tömeg: kb. 51 kg (objektív nélkül)

 

A VPL-GTZ380 várhatóan 2021. januártól lesz kapható. Az áráról még nincs információnk.

 

projektor.hu

Precision White Technology: új együttműködés a RealD és a Harkness között


2020. június

 

A RealD és a Harkness cég bejelentette, hogy szélesíti a PWT technológiájú vetítőernyőinek elérhetőségét. Ezek a fejlett ernyők – amelyek a két cég exkluzív együttműködésének keretében készülnek – olyan különleges felületi jellemzőket mutatnak, hogy 2D-ben és 3D-ben is hihetetlen minőséget nyújtanak. Most első ízben az 1.4-es és 2.0-ás nyereségű vásznak globálisan elérhetők lesznek minden moziüzemeltető számára.

 

01.jpg

 

Travis Reid, a RealD vezető operatív tisztviselője szerint „Hosszú és eredményes együttműködésünk a Harkness Screens-szel lehetővé teszi, hogy bejelentsük a legutóbbi közös fejlesztésünket.”

 

Mark Ashcroft, a Harkness Screens ügyvezető igazgatója pedig a következőket mondta: „A PWT egy csodálatraméltó technológia, amely sokféle terem, auditórium számára tökéletes megoldás. Örülök, hogy belekerült a portfolióba, amely minden Harkness ügyfél számára rendelkezésre áll. Keményen dolgozunk, hogy megtaláljuk a jó megoldást minden kereskedelmi partnerünk számára, és úgy gondoljuk, hogy a RealD-vel társulva újabb lépést tettünk a cél elérése érdekében.”

 

02.jpg

 

További információ a Precision White Technology-ról a Harkness Screens weboldalán található: www.harkness-screens.com

 

projektor.hu

A Vioso kalibrálta a világ legnagyobb kupolavetítését


2020. május

 

A koncertekhez és nagyrendezvényekhez telepített kupolában a 68,58 méter széles, 53 méter magas, ovális felületre való vetítést az idei Super Bowl alkalmából a Vioso Domemaster szerverrel és Blackbox szoftverrel valósították meg. A vetítő kupolát a Lumen & Forge integrátor cég tervezte és szerelte fel.

 

A minden év elején megrendezett Super Bowl az amerikai NFL bajnokság betetőzése, amely világszerte többszáz millió nézőt vonz. Ebben az évben a rendezvénynek a floridai Miami Gardens Hard Rock stadion adott otthont – 60.000 néző számára. A Lumen & Forge cég a német vetítési specialista Vioso segítségével helyezte üzembe a fentebb megadott méretű kupolát, amellyel a valaha volt legnagyobb ilyen jellegű vetítését hozta létre.

 

05.jpg

 

Míg a vetített kupolák szokásos alakja a félgömb, ez a kupola ovális vagy „pirula” alakú volt. A szerkezet méreteit a generálkivitelező Broadwell Airdomes USA határozta meg, szem előtt tartva a hely rendeltetését. Ez az alak megengedi a nagyobb befogadóképességet, miközben optimális elhelyezést nyújt a 24 db Digital Projection cég M-Vision 18.000 lumenes lézerprojektorai számára.

 

Az ovális alakból adódott mind a kamerás kalibráció, mind a tartalomkészítés nehézsége. Ennek megoldásához a vetítési specialista Vioso céget kérték fel egy fejlett kalibrációs rack összeállítására, amely magába foglalta a Lumen & Forge saját Vioso Domemaster szerverét, hat Datapath Fx4 kijelzővezérlőt, továbbá egy 7 m-es állványt a kalibrációs kamera számára.

 

Az esemény közeledtével a legnagyobb nehézséget a különleges alak miatt a kép illesztése és kalibrálása okozta, mivel a kalibrációs kamera objektívje kör alakú (ovális alakú lencsék/objektívek nem készülnek). A kalibrálás elvégzésére a tervezés és a konstrukció kialakításának elhúzódása miatt mindössze három nap (éjszaka) maradt a megnyitás előtt. A végső kalibrálásra az utolsó éjszaka kerülhetett sor, amikoris mindent újra át kellett gondolni (a méretek, a speciális alakhoz illeszkedő tartalom, az ovális kupola miatti kihívások). Ez csak a Vioso segítségével sikerülhetett, amely úrrá lett a nehézségeken, és főként e cég szakértőinek köszönhető a siker mind a kalibráció minőségét, mind a kép megfelelő „hajlítását”, azaz a különleges kupolához illeszkedő torzításmentes képet illetően.

 

projektor.hu

Az NEC piacra hozta a leghalkabban működő digitális moziprojektort


2020. április

 

Az NEC Display Solutions Europe forgalomba hozta az NC1402L digitális moziprojektort. Ez a vetítő kombinálja a nagy teljesítményt és a csendes működést a magával ragadó moziélmény megvalósításhoz. A nagyprojektoroknál kicsinek számító 49 dB-es működési zaj kevéssé zavarja a nézőket, és megfelel a mobil és szabadtéri mozik igényeinek.

 

A legújabb lézertechnikára támaszkodva az NC1402L prémium képminőséget és természetes színeket produkál. A szigetelt optikai engine minimalizálja a por behatolását, és különösebb karbantartás nélkül biztosítja a legjobb képet.

04.jpg

 

A kompakt projektor speciális szellőztetés nélkül akár 14 m szélességű vászonra is képes vetíteni közepes méretű mozikban. Mivel nincs pótlámpa vagy pótszűrő költség, a működtetés gyakorlatilag karbantartás nélkül biztosítható, kis áramfogyasztással. Emellett a lézertechnológiának köszönhetően a projektor élettartama normális használati körülmények között elérheti az 50.000 órát. A moziüzemeltetők csökkent működési költségeket és az egy székre eső nagyobb bevételt érhetnek el.

 

Az NC1402L digitális moziprojektor várhatóan májustól lesz elérhető.

További információ: NEC Display Solutions microsite for Cinema solutions

 

projektor.hu

A BenQ ráerősít!


2020. április

 

A BenQ több új termékkel bővíti projektorkínálatát, amelyek átfogják a játék világát és a házimozi területét, és mindent, ami a kettő között van. Ezek a legutóbbi készülékek szintet emelnek az otthoni szórakozásban.

 

Házimozi

 

A teljesen új TH810-es modell – egy Smart 4K HDR home projektor – bőségesen el van látva beépített szolgáltatásokkal. A nagy fényerejű, kompakt készülék hatalmas képfelületen varázsolja el a nézőket, valódi 4K-UHD felbontással (3840 x 2160 pixel).

 

02.png

 

Az egyik érdekes funkció a BenQ Motion Interpolation (MEMC) technológiája, amely fejlett mozgásbecsléssel és kompenzálással dolgozik. Kompenzálja a mozgáselmosódást és a lassú mozgás hatásait, folytonossá téve ezzel a tartalmat, ami különösen hatásos sportesemények vagy streamelt filmek nézésekor, és a gyorsan zajló események megjelenítésekor.

 

A TK810 bármilyen eszköz vezetékes vagy vezeték nélküli eszköz csatlakoztatására képes, így lehetővé teszi a tartalom átvitelét laptopról, tabletről, okostelefonról, Blu-ray lejátszóról, játékkonzolról, streaming eszközről vagy flash meghajtóról. Ezen túlmenően beépített Aptoide TV-vel és 5 W-os hangszóróval rendelkezik, ami távvezérlővel vagy egy okostelelefonra telepített Smart Control alkalmazással vezérelhető.

 

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/tk810.html

 

Egy másik új otthoni szórakoztató projektor a TK850, amely egy 100”-nél nagyobb vásznon a 4K-UHD felbontású képet HDR-PRO technológiával jeleníti meg. Otthon nézve egy sportesemény 8,3 millió pixeles képét, a néző pontosan úgy érezheti maát, mint egy stadionban ülve.

 

De ne ragadjunk le a sportnál: a hiper-realisztikus 4K HDR PRO, a kiterjesztett tone-mappinggel, a valódi 4K felbontással és a kiemelkedő HDR fényerővel bármilyen látványos stílusú tartalmat élvezhetővé tesz.

 

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/tk850.html

 

Játék

 

Bármelyik játékkonzolhoz használható a Full HD felbontású TH685, akár 150”-es vetítőfelületen. 120 Hz-es frissítési frekvenciájának köszönhetően kiemelkedő játékélményt kínál, a bemeneti késleltetése mindössze 8 ms, és a 4K-kompatibilitással támogatott 1080p HDR-rel a TH685 kiemelkedik a gaming projektorok közül.

 

03.jpg

 

A TH685 saját, exkluzív játék üzemmódú kitűnő képet és ennek megfelelő finomhangolt hangzásmódot nyújt (CinemaMaster Audio+2). A lámpa élettartama 15.000 óra, így ez a gaming projektor sok évig nagyszerűen használható.

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/th685.html

Hasonlóképpen életnagyságú szereplőkkel élvezheti a játékot a TH585 gaming projektorral. Egy 100”-es keret nélküli vetítővászon éppen illeszkedik a 1080p Full HD felbontáshoz és a kiterjesztett game módhoz.

A bemeneti késleltetés 16 ms, így a kritikus pillanatokon késlekedés nélkül lehetünk úrrá. A kiterjesztett játékmód tisztább képet, vizuális pontosságot és természetesen…győzelmet nyújt. A 3500 lumen fényerő látványos élményt biztosít a fényviszonyoktól függetlenül. A rugalmasan változtatható vetítési távolsággal és a digitális objektív-eltolással maximalizálható a rendelkezésre álló tér.

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/th585.html

 projektor.hu

A Sharp és az NEC joint venture formájában egyesíti display-megoldásaik üzleti szegmensét


2020. április

 

A Sharp Corporation és az NEC Corporation vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg, melynek keretében az NEC leányvállalata, az NEC Display Solutions Ltd. (NDC) és a Sharp egyesítik erőiket a vizuális megoldások gyártásában és fejlesztésében.

 

Széles körben ismert, hogy az NDS vezető globális szereplő a vizuális technológiák és a digitális signage megoldások változatos piacán. Átfogó, megoldásorientált portfoliójával és elismertségével, kiváló minőségű kijelzőivel az NDS-nek világszerte erős a jelenléte, nagyszámú globális vevőkörrel.

 

Az NDS-hez hasonlóan, a Sharp szintén az innovatív üzleti termékek egész világon elismert fejlesztője, ideértve a professzionális és kereskedelmi megjelenítőket, és a fejlett technológiákat, mint a következő generációs 8K-UHD monitorok.

 

01.jpg

 

A tranzakció keretében az NEC az NDS 66%-nyi tulajdonrészét engedi át a Sharpnak. A joint venture folytatja az NEC márkajelű termékek beszállítását, és az NEC szintén folytatni fogja a vegyesvállalat termékeinek értékesítését a vevők felé, szerte a világon. A transzfer tervezet lezárása 2020. július 1.

 

projektor.hu

Sportra optimalizált 4K HDR-PRO BenQ projektor: TK850


2020. április

 

A BenQ nemrégiben mutatta be legújabb projektortípusát, a TK850-et, amelynek célja, hogy a sportkedvelőket valódi 4K UHD DLP minőséggel, exkluzív, projektorra optimalizált HDR-PRO technológiával és speciális sport-audiovizuális üzemmóddal a vászon elé vonzza. A TK850 otthoni szórakoztató projektor teljes mértékben kihasználja a sportesemények 4K HDR sugárzásainak előnyeit, hogy nagyméretű, lélegzetelállítóan valósághű képet nyújtson.

 

„A TK850 egyesíti azokat a csúcstechnológiáinkat és szakértelmünket, amelyekkel valódi életet adhatunk a gyors ütemű sportesemények megtekintésének élményéhez ” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Nincs jobb mód a sport közvetítés hangulatának áléléséhez, mint ez, ha nem tud a helyszínen szurkolni.”

 

01a.jpg

01b.jpg

 

A TK850 8,3 millió különálló képpontot jelenít meg, valódi 4K 3840 x 2160 UHD felbontással, amellyel lenyűgöző tisztaságot garantál, és tökéletes pontosságot a célfotós befutókhoz, és azokhoz a játékokhoz, ahol centiméterek számítanak a győzelemhez. A BenQ exkluzív, projektorra optimalizált, HDR10/HLG támogatású HDR-PRO technológiája dinamikus íriszvezérlést és HDR fényerőt alkalmaz a továbbfejlesztett mappinghoz, hogy látványos fényerőt és kontrasztot hozzon létre, megmutatva a HDR formátumú Blu-ray filmek és TV-adások minden apró részletét. 3000 ANSI lumen fényerejével és a Rec. 709 színtér 98%-os lefedettségével a TK850 feltűnően élénk színeket kínál még jól megvilágított nappalikban is.

 

02.png

 

A TK850 teljes átélést biztosít a sportesemények megtekintésekor a valósághű bőrszínek, kiegyensúlyozott kültéri kék- és zöld pályák, valamint a beltéri sporttevékenységek meleg fa árnyalataival. A TK850 sport üzemmódja és a CinemaMaster Audio+2 10 wattos, szigetelt hangszórója felejthetetlen élménnyé növeli a győzelem izgalmát, kiemelve a bemondó kommentárját és a tömeg ujjongását.

 

A TK850 stílusos, kompakt formája tökéletesen illeszkedik a modern házak belső tereihez és elegánsan mutat a ház bármely szobájában. A professzionális minőségű telepítést megkönnyíti a függőleges objektív-eltolás, az 1,3x-os zoom, amellyel 2,5 méterről akár 100” képméret is vetíthető, így a helyiségek mérete nem okozhat nehézséget. Sőt, a TK850 telepítési rugalmassága megkönnyíti a valódi 4K UHD felbontásra való áttérést, ugyanis ugyanazzal a mennyezeti tartóval és vászonnal használható, mint a korábbi 1080p BenQ projektorok, például a W1070, W1090, W1110 vagy a W2000.

 

03.jpg

 

A különösen tartós, Digital Light Processing (DLP) technológiával (a 2015-ös Academy Award of Merit (Oscar® szobrocska) díjazottja), amelyet a digitális mozirendszerek 90%-a használ, a TK850 fényforrása tartós, precíz színekkel és borotvaéles képekkel DLP képminőséget kínál. Karbantartást nem igényel, és a képminőség romlásától is mentes.

 

További információ:

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/tk850.html

 

Forrás: BenQ

Karácsonyi repülőtér-díszítés a Barco-tól


2019. december

 

A Brüsszeli Légitársaság kellemes karácsonyi környezettel lepte meg az utasokat: nyolc Barco UDX-4K40 projektor vetített, amit a kültéri vetítés specialistája, a Beam Inc. kivitelezett. 

 

A brüsszeli repülőtéren Karácsonykor rengeteg utas fordul meg, és már hagyománynak számít, hogy a repülőtér a családokat stressz-mentes szórakoztató környezettel várja. Idén a vezetőség úgy határozott, hogy még emlékezetesebbé teszi az élményt, éspedig Barco projektorok felhasználásával a karácsonyi díszítéshez.

 

A terminálon egy ikonikus megfelezett kijelző felület téli jelenetekkel van megtöltve, és az A szektor mozgósávjait övező falak is animált karácsonyi tartalommal és jókívánságokkal vannak dekorálva. A nyolc Barco UDX-4K40 projektor megváltoztatta a repülőtér arculatát. A nagy fényerejű projektorok nonstop 24/7-ben üzemelnek.

 

Barco.jpg

 

A repülőtér komolyan tervezi, hogy a jövőben is használni fog Barco projektorokat a díszítéshez, pl. nyáron is. A Barco vetítéstechnikája támogatja, amit a brüsszeli repülőtér szeretne hirdetni: a belga vendégszeretetet, megbízhatóságot és minőséget.

 

projektor.hu

A Netflix elvárja a filmkészítőktől a HDR produkciókat


2019. december

 

A Netflix azt igényli a filmkészítőktől, hogy az új filmeket HDR-ben vegyék fel, és az utómunkát is HDR-ben végezzék. Az új „szabály” vagy elvárás segíthetné a HDR megszilárdítását új szabványként.

 

Nem szokatlan, hogy a Netflix kínálatában Dolby Vision HDR-ben találunk új TV-sorozatokat és filmeket, de ez a jövőben még általánosabb lesz. A Netflix nemrégiben bejelentette, hogy az új filmek készítését HDR-ben szeretné. A lengyelországi Camerimage 2019 rendezvényen néhány filmkészítő meglepetéssel kommentálta ezt, mivel szerintük a változást a Netflixnek előbb kellett volna kommunikálnia, mivel a HDR-t a filmprodukció indításkor be kell tervezni.

 

netflix.jpg

 

Mint tudjuk, a HDR nagy dinamikatartományt jelent, de a gyakorlati szóhasználatban magába foglalja a széles színtartományt is (Rec.2020). A high-end TV-készülékeken a HDR videó valóban jelentősen növeli a nézési élményt.

 

A Netflix most nyomást gyakorol a hagyományosan konzervatív szektorra, hogy a HDR videót (a TV-sorozatokat és filmeket is) normává tegye. Mostanában az Apple és a Disney is új streaming szolgáltatásokat indított, amelyekben sok tartalom elérhető 4K HDR-ben. A Netflix hamarosan bemutatja Martin Scorsese The Irishman című filmjét, amely várhatóan szintén Dolby Vision HDR-ben lesz elérhető.

 

Forrás: Variety

 

projektor.hu

4K Home Entertainment projektor a Vivitektől


2019. november

 

A filmek, zenés videók, játékok és sportközvetítések élvezetében egyre népszerűbb a 4K-UHD felbontás. A Vivitek nemrégiben bejelentette új 4K otthoni szórakoztató projektorát, a HK2200-as típust, amelyet elérhető áron kínál.

 

vivitek.jpg

 

A kompakt és rugalmasan elhelyezhető HK2200 az otthoni szórakoztatás kulcselem lehet a 100”-nél is nagyobb képátlójú képpel, amit a fényereje tesz lehetővé. A vetítés előnyeit régóta ismerjük, de a mai kis kép (okostelefon, tablet, televízió) világában magasabb szintű élményt nyújt a maga nagy képméretével.

 

A projektor a Texas Instrument DMD chipjével dolgozik, amely biztosítja a 8,3 millió pixeles képet a vásznon. A színtartomány a Rec.709 szabvány szerinti, a színhűség tökéletes. A részletgazdagságot növelő funkció a ViviPeaking, és a projektor tartalmaz HDR funkciót is (amiről sajnos semmi közelebbit nem tudunk). További képjavító funkció a Color Enhancer, amely finiman hangolja a szaturációt, és optimalizálja a bőrtónusokat. Természetesen színkezelő rendszer (CMS) is megtalálható a készülékben, ha kalibrálni szeretnénk.

 

A csatlakozók: 2 HDMI 2.0 bemenet, USB port multimédia (fotók és videók) lejátszásához. Képernyő tükrőzés is lehetséges kompatibilis eszközökről. A projektor fel van készítve Chromecast fogadására is (külön USB-s táplálással), továbbá van 12 V-os triggerkimenete a vászonmozgatáshoz vagy a hangrendszer működtetéséhez.

 

A HK2200 november közepétől elérhető 1399 angol font bruttó fogyasztói áron.

 

További információ: www.vivitekcorp.com vagy www.vivitek.eu

 

projektor.hu

Parallax Stratos 1.0 - nagy formátumú ALR lehetőségek


2019. november

 

A high-end vetítőernyőket is gyártó Projecta új ALR (Ambient Light Rejecting, azaz a környezeti fény hatását csökkentő) vetítőernyő-anyagot hozott ki, Parallax Stratos 1.0 néven. Ez a termék nagy rugalmasságot biztosít az ALR ernyők tervezéséhez, mivel a magasság méret határa 4,88 méter, és feszített motoros vagy fix keretes változatban is megvalósítható.

 

A Parallax Stratos a gyártó szerint képes kizárni a környező zavaró fény 80%-át, 1.0 nyereség mellett, a standard vetítési távolságú projektorok esetében (1:1 minimális vetítési arány).

 

projecta.jpg

 

A Parallax Stratos azt az ALR termékcsaládot bővíti, amelynek egy másik terméke a jó bevált Parallax Pure, a maga meggyőző 96%-os környezeti fénykizárásával. A nagy méretekben elérhető Stratos lehetővé teszi a tervezők számára a nagy vetítőhelyiségek tervezését kritikus fényviszonyok mellett.

 

Az ALR portfolio legújabb tagjaként a Parallax Stratos újdonsága a „kontraszt alapú” (Contrast Based ) ALR felület. A szürke szín és egyéb megfelelő felületi elemek kombinációja elnyeli a környezeti fényt, mintsem visszaveri, miközben fenntartja, illetve növeli a kép fényerejét.

 

A Parallax Stratos True Optical ALR felülete egy sor optikai rétegből áll, amelyek mindegyikének megvan a szerepe abban, hogy a kép a néző felé reflektálódjon nagy környezeti fényben fürdő környezetben is, miközben ez utóbbinak akár 80%-át elnyeli, mint már említettük.

 

projektor.hu

A nagy képfrekvenciával (HFR) forgatott Gemini Man a mozikban


2019. október

 

Természetesen nem a magyar mozikról van szó, de még az Egyesült Államokban is csak kevés mozi van, ahol 120 kép/s-mal és 3D-ben le tudják vetíteni a Will Smith főszereplésével készült Gemini Man-t. A többi mozi 3D/60 fps vagy 2D/24 fps formátumban játssza a filmet a technikai lehetőségek hiányában.

 

gemini1.jpg

 

Ang Lee rendezőnek és a Paramountnak ez a második 120 fps-sel forgatott filmje, az első a 2016-os Billy Lynn's Long Halftime Walk volt. Megemlítendő még Peter Jackson The Hobbit c. filmje, amely 48 fps-sel készült, de a mozik 24 fps-sel vetítik.

 

A Paramount szorgalmazta a felkészülést az új formátumra, és a Christie mint projektorgyártó ki is fejlesztett egy új kettős vetítőrendszert (Cinity), amely képes a 3D, 4K, 120 fps kép eljuttatására a nézőkhöz – a Rec.2020 95%-ának megfelelő színtartománnyal.

 

gemini2.jpg

 

A Gemini Man forgatási formátuma 3D/4K/120 fps HFR/HDR, a hangsáv Dolby Atmos. A Paramount azonban – tekintettel a mozik korlátaira – „csak” négyféle formátumban terjeszti a filmet: 2D/4K/24 fps, 3D/2K/60 fps HFR, 3D/2K/120 fpsHFR/Dolby Vision és 3D/4K/120 fps HFR.

 

Forrás: Paramount, Christie

 

projektor.hu

ViewSonic ultrahordozható min LED projektor


2019. október

 

A ViewSonic bejelentette díjnyertes projektorcsaládjának legutóbbi tagját, az M1 Mini nevű LED hordozható projektort. Az alig negyedkilós készülék integrált JBL hangszórókat és beépített akkumulátor tartalmaz, megy utóbbi power bank-kompatibilis, így csaknem bárhol kényelmesen használható.

 

viewsonic.jpg

 

Kiváló szórakoztató egységként az M1 Mini a következő (részben már említett) tulajdonságokkal rendelkezik: könnyen hordozható, a LED technológia akár 30.000 óra élettartamot nyújt, a beépített akkumulátor 2,5 órán át működik, fényereje 50 ANSI lumen, natív felbontása WVGA, de 1080p tartalmakat is képes megjeleníteni.

 

HDMI 1.4-es csatlakozója HDCP 1.4-kompatibilis, és USB 2.0 portok is vannak rajta. A tetszető kivitelű kis készülék ez év novemberétől kapható, az ára várhatóan 169,99 USD lesz.

 

projektor.hu