Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

Karácsonyi repülőtér-díszítés a Barco-tól


2019. december

 

A Brüsszeli Légitársaság kellemes karácsonyi környezettel lepte meg az utasokat: nyolc Barco UDX-4K40 projektor vetített, amit a kültéri vetítés specialistája, a Beam Inc. kivitelezett. 

 

A brüsszeli repülőtéren Karácsonykor rengeteg utas fordul meg, és már hagyománynak számít, hogy a repülőtér a családokat stressz-mentes szórakoztató környezettel várja. Idén a vezetőség úgy határozott, hogy még emlékezetesebbé teszi az élményt, éspedig Barco projektorok felhasználásával a karácsonyi díszítéshez.

 

A terminálon egy ikonikus megfelezett kijelző felület téli jelenetekkel van megtöltve, és az A szektor mozgósávjait övező falak is animált karácsonyi tartalommal és jókívánságokkal vannak dekorálva. A nyolc Barco UDX-4K40 projektor megváltoztatta a repülőtér arculatát. A nagy fényerejű projektorok nonstop 24/7-ben üzemelnek.

 

Barco.jpg

 

A repülőtér komolyan tervezi, hogy a jövőben is használni fog Barco projektorokat a díszítéshez, pl. nyáron is. A Barco vetítéstechnikája támogatja, amit a brüsszeli repülőtér szeretne hirdetni: a belga vendégszeretetet, megbízhatóságot és minőséget.

 

projektor.hu

A Netflix elvárja a filmkészítőktől a HDR produkciókat


2019. december

 

A Netflix azt igényli a filmkészítőktől, hogy az új filmeket HDR-ben vegyék fel, és az utómunkát is HDR-ben végezzék. Az új „szabály” vagy elvárás segíthetné a HDR megszilárdítását új szabványként.

 

Nem szokatlan, hogy a Netflix kínálatában Dolby Vision HDR-ben találunk új TV-sorozatokat és filmeket, de ez a jövőben még általánosabb lesz. A Netflix nemrégiben bejelentette, hogy az új filmek készítését HDR-ben szeretné. A lengyelországi Camerimage 2019 rendezvényen néhány filmkészítő meglepetéssel kommentálta ezt, mivel szerintük a változást a Netflixnek előbb kellett volna kommunikálnia, mivel a HDR-t a filmprodukció indításkor be kell tervezni.

 

netflix.jpg

 

Mint tudjuk, a HDR nagy dinamikatartományt jelent, de a gyakorlati szóhasználatban magába foglalja a széles színtartományt is (Rec.2020). A high-end TV-készülékeken a HDR videó valóban jelentősen növeli a nézési élményt.

 

A Netflix most nyomást gyakorol a hagyományosan konzervatív szektorra, hogy a HDR videót (a TV-sorozatokat és filmeket is) normává tegye. Mostanában az Apple és a Disney is új streaming szolgáltatásokat indított, amelyekben sok tartalom elérhető 4K HDR-ben. A Netflix hamarosan bemutatja Martin Scorsese The Irishman című filmjét, amely várhatóan szintén Dolby Vision HDR-ben lesz elérhető.

 

Forrás: Variety

 

projektor.hu

4K Home Entertainment projektor a Vivitektől


2019. november

 

A filmek, zenés videók, játékok és sportközvetítések élvezetében egyre népszerűbb a 4K-UHD felbontás. A Vivitek nemrégiben bejelentette új 4K otthoni szórakoztató projektorát, a HK2200-as típust, amelyet elérhető áron kínál.

 

vivitek.jpg

 

A kompakt és rugalmasan elhelyezhető HK2200 az otthoni szórakoztatás kulcselem lehet a 100”-nél is nagyobb képátlójú képpel, amit a fényereje tesz lehetővé. A vetítés előnyeit régóta ismerjük, de a mai kis kép (okostelefon, tablet, televízió) világában magasabb szintű élményt nyújt a maga nagy képméretével.

 

A projektor a Texas Instrument DMD chipjével dolgozik, amely biztosítja a 8,3 millió pixeles képet a vásznon. A színtartomány a Rec.709 szabvány szerinti, a színhűség tökéletes. A részletgazdagságot növelő funkció a ViviPeaking, és a projektor tartalmaz HDR funkciót is (amiről sajnos semmi közelebbit nem tudunk). További képjavító funkció a Color Enhancer, amely finiman hangolja a szaturációt, és optimalizálja a bőrtónusokat. Természetesen színkezelő rendszer (CMS) is megtalálható a készülékben, ha kalibrálni szeretnénk.

 

A csatlakozók: 2 HDMI 2.0 bemenet, USB port multimédia (fotók és videók) lejátszásához. Képernyő tükrőzés is lehetséges kompatibilis eszközökről. A projektor fel van készítve Chromecast fogadására is (külön USB-s táplálással), továbbá van 12 V-os triggerkimenete a vászonmozgatáshoz vagy a hangrendszer működtetéséhez.

 

A HK2200 november közepétől elérhető 1399 angol font bruttó fogyasztói áron.

 

További információ: www.vivitekcorp.com vagy www.vivitek.eu

 

projektor.hu

Parallax Stratos 1.0 - nagy formátumú ALR lehetőségek


2019. november

 

A high-end vetítőernyőket is gyártó Projecta új ALR (Ambient Light Rejecting, azaz a környezeti fény hatását csökkentő) vetítőernyő-anyagot hozott ki, Parallax Stratos 1.0 néven. Ez a termék nagy rugalmasságot biztosít az ALR ernyők tervezéséhez, mivel a magasság méret határa 4,88 méter, és feszített motoros vagy fix keretes változatban is megvalósítható.

 

A Parallax Stratos a gyártó szerint képes kizárni a környező zavaró fény 80%-át, 1.0 nyereség mellett, a standard vetítési távolságú projektorok esetében (1:1 minimális vetítési arány).

 

projecta.jpg

 

A Parallax Stratos azt az ALR termékcsaládot bővíti, amelynek egy másik terméke a jó bevált Parallax Pure, a maga meggyőző 96%-os környezeti fénykizárásával. A nagy méretekben elérhető Stratos lehetővé teszi a tervezők számára a nagy vetítőhelyiségek tervezését kritikus fényviszonyok mellett.

 

Az ALR portfolio legújabb tagjaként a Parallax Stratos újdonsága a „kontraszt alapú” (Contrast Based ) ALR felület. A szürke szín és egyéb megfelelő felületi elemek kombinációja elnyeli a környezeti fényt, mintsem visszaveri, miközben fenntartja, illetve növeli a kép fényerejét.

 

A Parallax Stratos True Optical ALR felülete egy sor optikai rétegből áll, amelyek mindegyikének megvan a szerepe abban, hogy a kép a néző felé reflektálódjon nagy környezeti fényben fürdő környezetben is, miközben ez utóbbinak akár 80%-át elnyeli, mint már említettük.

 

projektor.hu

A nagy képfrekvenciával (HFR) forgatott Gemini Man a mozikban


2019. október

 

Természetesen nem a magyar mozikról van szó, de még az Egyesült Államokban is csak kevés mozi van, ahol 120 kép/s-mal és 3D-ben le tudják vetíteni a Will Smith főszereplésével készült Gemini Man-t. A többi mozi 3D/60 fps vagy 2D/24 fps formátumban játssza a filmet a technikai lehetőségek hiányában.

 

gemini1.jpg

 

Ang Lee rendezőnek és a Paramountnak ez a második 120 fps-sel forgatott filmje, az első a 2016-os Billy Lynn's Long Halftime Walk volt. Megemlítendő még Peter Jackson The Hobbit c. filmje, amely 48 fps-sel készült, de a mozik 24 fps-sel vetítik.

 

A Paramount szorgalmazta a felkészülést az új formátumra, és a Christie mint projektorgyártó ki is fejlesztett egy új kettős vetítőrendszert (Cinity), amely képes a 3D, 4K, 120 fps kép eljuttatására a nézőkhöz – a Rec.2020 95%-ának megfelelő színtartománnyal.

 

gemini2.jpg

 

A Gemini Man forgatási formátuma 3D/4K/120 fps HFR/HDR, a hangsáv Dolby Atmos. A Paramount azonban – tekintettel a mozik korlátaira – „csak” négyféle formátumban terjeszti a filmet: 2D/4K/24 fps, 3D/2K/60 fps HFR, 3D/2K/120 fpsHFR/Dolby Vision és 3D/4K/120 fps HFR.

 

Forrás: Paramount, Christie

 

projektor.hu

ViewSonic ultrahordozható min LED projektor


2019. október

 

A ViewSonic bejelentette díjnyertes projektorcsaládjának legutóbbi tagját, az M1 Mini nevű LED hordozható projektort. Az alig negyedkilós készülék integrált JBL hangszórókat és beépített akkumulátor tartalmaz, megy utóbbi power bank-kompatibilis, így csaknem bárhol kényelmesen használható.

 

viewsonic.jpg

 

Kiváló szórakoztató egységként az M1 Mini a következő (részben már említett) tulajdonságokkal rendelkezik: könnyen hordozható, a LED technológia akár 30.000 óra élettartamot nyújt, a beépített akkumulátor 2,5 órán át működik, fényereje 50 ANSI lumen, natív felbontása WVGA, de 1080p tartalmakat is képes megjeleníteni.

 

HDMI 1.4-es csatlakozója HDCP 1.4-kompatibilis, és USB 2.0 portok is vannak rajta. A tetszető kivitelű kis készülék ez év novemberétől kapható, az ára várhatóan 169,99 USD lesz.

 

projektor.hu

Nagy fényerejű 4K-UHD lézerprojektorok az Optomától


2019. október

 

Az Optoma két professzionális lézerprojektort hoz piacra: a ZK1050-es és a ZK750-es modelleket. A 10.000, illetve 7000 lumenes projektorok ötféle cserélhető objektívvel használhatók. Szimulációs célra, élő eseményekhez és komplex professzionális installációkhoz egyaránt alkalmasak.

 

Az új projektorok a MultiColor Laser (MCL) technológiát alkalmazzák, amelynek becsült élettartama teljes fényerő mellett 20.000 óra, a vörös és a kék lézerdiódák együttes használata kavítja a színvisszaadást, és kivételesen élethű, részletgazdag képet szolgáltatnak.

 

Extra széles képhez vagy stackinghez beépített edge-blending, warping és color matching funkciókkal vannak ellátva. Portait módban is használhatók, 360 fokban bármilyen irányba beállíthatók, és természetesen objektív-eltolás funkcióval (lens shift) is rendelkeznek. A HDBaseT bemenet lehetővé teszi az egykábeles, egyszerű csatlakoztatást, nagyobb távolságokon is.

 

optoma.jpg

 

A 4K-UHD ZK1050 és ZK750 projektorok bővítik a DualCore lézerprojektorok ProScene termékskáláját. A DuraCore gyakorlatilag karbantartásmentes működést biztosít. A készülékek folyamatos 24/7 üzemben működtethetők, kis zaj és kis fogyasztás mellett.

 

További információ: www.optoma.co.uk

 

projektor.hu

Márkanév-váltás: Hitachi helyett Maxell


2019. szeptember

Az AVSpecialista Kft. szervezésében szeptember 12-én tartott rendezvényen a Maxell cég képviselője bejelentette, hogy az eddig Hitachi márkanéven forgalmazott projektorok ezentúl a Maxell nevet viselik. A változás hátteréről Maciej Zakrocki regionális menedzser előadásából tudhattunk meg részleteket.

01.jpg
A helyszín: a Premium Cafe, Étterem és Konferenciközpont különterme, ahol a meghívott kereskedőket és a média képviselőit prezentáció és néhány kiállított Maxell projektor segítségével tájékoztatták a látszólag meglepő – mint kiderült, nem is olyan váratlan – változásról, nevezetesen a Hitachi projektorok „átkereszteléséről” Maxell projektorokká. Valójában nemcsak erről van szó, a Maxell máris bejelentette, hogy új modelleket hoz(ott) piacra, amelyek Hitachi márkanéven egyáltalán nem szerepeltek.

02.jpg
A Maxell projektorok hazai forgalmazója az AVSpecialista Kft., a rendezvényt Prágai György cégvezető bevezetője nyitotta meg. A márkanév-váltás tényét – amelynek bejelentése 2019. április 1-én már megtörtént –  Keisuke Fujimura (Head of B2B Business Unit, Digital Media Group) ismertette röviden.


03.jpg
A részleteket a bevezetőben említett Maciej Zakrocki (Regional Manager EEU and Russia, Hitachi Europe Ltd., Digital Group) – aki ma már a Maxell alkalmazottja – előadásából ismerhettük meg, egy érdekes történeti visszatekintés keretében. Ebből kiderült, hogy a két cég már évtizedek óta szoros és szövevényes kapcsolatban volt, és a gyümölcsöző együttműködés a mai napig tart.

04.jpg

 

A Maxell neve csaknem hatvan éve ismerősen cseng a fogyasztók és a kereskedők számára. Egy Nitto Electric Industrial nevű cég szárazelem és mágnesszalag részlegéből alakult önálló céggé Maxell Electric Industrial Co., Ltd. néven, 1961-ben. A márkanév kisebb névmódosításokon is átment (Maxelle, Maxwell), majd véglegesen visszatértek a Maxell-re. 1964-ben a vállalat neve Hitachi Maxell Ltd.-re változott, ami mutatja a Hitachival való szoros kapcsolatot.

Az idők során a cég sok új termékfajtával jelentkezett a legendás elemek és magnószalagok, kompakt kazetták után és mellett, a hajszárítótól a CD és DVD lemezekig, a fülhallgatóktól a merevlemezig stb.


A projektorgyártást 1995-ben kezdték, de a 2000-es évek elején indult be igazán. 2001-ben Kínában (Fuzhou) létesítettek egy 714 dolgozót foglalkoztató projektorgyártó üzemet, 51,6 millió dolláros beruházással. Az általuk gyártott projektorok azonban idén áprilisig a Hitachi márkanevet viselték (bár a változást már 2018 vége felé jelezték). A történethez hozzátartozik, hogy a Hitachi részesedése a közös cégben (szavazati aránya) még 2017-ben 29,52%-ról először a felére, 14,76%-ra, majd 3,01%-ra csökkent.

A gyár és a szakemberek eközben nem változtak, aminek következtében a technológiai szint és a minőség is maradt ugyanaz. A Maxell (mint tulajdonképpeni eredeti projektorgyártó) folyamatosan fejleszt, és nagyszabású projekteket kivitelez (mint pl. a tokiói Maxell Aqua Park világítása és projektoros objektumfestése).


Ha közelebbről megnézzük, a Maxell projektor-kínálatában nagyteljesítményű (5000-10.000 lumenes) installációs vetítők és az üzleti, oktatási szférának szánt 3000-4000 lumenes projektorok (köztük hordozható típusok) is szerepelnek.

 

05.jpg


Az installációs projektorok családja a 8000-es, az 5000-es és a Laser sorozatokból áll, és a fő jellemzők a következők:


8000 series: 3LCD, 6000-8000 lumen, XGA/SXGA/WXGA/WUXGA felbontás (a Maxell 2019-es katalógusában ebben a kategóriában 8 új modell szerepel)
5000 series: 3LCD, 5000-6000 lumen, XGA/WXGA/WUXGA felbontás (a katalógusban az új modellek száma három)
Laser series: DLP/3LCD, 5000-10.000 lumen, WXGA/WUXGA felbontás (a katalógusban az új modellek száma 5, és mindegyik 3LCD technológiát használ)


Az edukációs és üzleti célokra szánt csoportban a következő sorozatok szerepelnek:

 

UST INT series: 3LCD, 2700-4000 lumen, XGA/WXGA felbontás (egy új és három korábbi modell a katalógusban, ezekből egy interaktív)
ST series: 3LCD, 3000 lumen, XGA/WXGA felbontás (egy új modell a katalógusban)
E series: 3LCD, 3000-5000 lumen, XGA/WXGA felbontás (egy új modell, és összesen hat modell a katalógusban) – többcélú és hordozható alcsoportok

 

A következőkben részletesebben bemutatunk három olyan Maxell projektort – két installációs (az egyik lámpás a másik lézeres típus) és egy 3300 lumenes interaktív lézerprojektort –, amelyek a rendezvényen is láthatók voltak.

 

A legnagyobb teljesítményű kiállított projektor az MC-WU8701W jelű lámpás 3LCD modell volt. Főbb jellemzői: 7000 ANSI lumen fényáram, WUXGA felbontás, 10.000:1 kontrasztarány (aktív írisz használatával). Az objektív 7-féle opcionális típus közül választható, az ultra short throw-tól az ultra long throw-ig. A lámpa élettartama 2000, 4000 vagy 1000 óra, az üzemmódtól függően (Normal, Eco, Portrait). A Portrait mód nem megszokott dolog a lámpás projektoroknál. Néhány további tulajdonság: 2 db HDMI, HDBaseT, DisplayPort, SDI bemenetek, továbbá VGA bemenet, kimenet (monitor), kompozit és komponens videó, audió be- és kimenet, vezetékes hálózat (RJ-45), vezeték nélküli hálózat (USB-A + opcionális vezeték nélküli adapter), vezetékes távvezérlő csatlakozás (3,5 mm-es jack), RS-232 vezérlőport.

 

06.jpg


Az MP-WU5503 installációs 3LCD lézerprojektor szintén WUXGA felbontású, fényárama 5000 ANSI lumen, a rendszer élettartama 20.000 óra. A fixen beépített objektív zoomátfogása 1,7x-es. Elvárható módon természetesen lens shift segíti a rugalmas elhelyezést (±56,5% függőlegesen és ±4,6% vízszintesen). Érdemes az objektív alacsony F-számát, azaz nagy fényerejét megemlíteni (1,6 – 2,1). A kép geometriája a négy sarokban és a négy oldalon digitálisan korrigálható. Hét gyári preset és három User mód szerepel a képi módok választékában. Sorolhatnánk még (az installációs projektorokra általában is jellemző) sok hasznos szolgáltatást (Multi Projector, Moderator Control Mode, Projector Quick Connection, Wireless Capability (opció) stb.). Csatlakozókban hasonlóképpen gazdag, mint a fenti MC-WU8701W, beleértve a HDBaseT bemenetet. A gyártó a projektorra, illetve a fényforrásra 20.000 óra, ill. 5 év garanciát vállal, ami kiterjeszthető.


07.jpg 

 
Végül még egy igazi újdonság a kiállított darabok közül: az MP-TW3011-es 3LCD, WXGA felbontású, 3300 ANSI lumenes interaktív lézerprojektor. A vetítési arány ennél a típusnál 0,3:1, azaz egy UST projektorról van szó. Bizonyos elhelyezési rugalmasságot – mivel az objektív fix fókusztávolságú – itt az 1,35x-ös digitális zoom biztosít. A fényforrás élettartama normál üzemmódban a szokásos 20.000 óra, de van kétféle Long life üzemmód is, amelyekben 30.000, illetve 50.000 órára növekszik az élettartam. Az interaktív használathoz a projektor mellé jár 2 db interaktív toll és a StarBoard software application DVD. A csatlakozókat felsorolni is hosszú: HDMI, HDMI/MHL, 2 db VGA be, VGA ki, kompozit és komponens videó, audió be/ki, vezetékes és vezeték nélküli hálózat (ez utóbbi opcionális adapterrel USB-n keresztül), 2 db USB-A (WiFi adapter és PC nélküli vetítés), USB-B (interaktív, USB display, USB egér), RS-232. A garancia 20.000 órára, illetve 5 év használatra terjed ki. Az alábbi képen középen látható ez az UST projektor:


08.jpg


További információ a Maxell projektorokról: https://proj.maxell.co.jp/en/projector/index.html

projektor.hu

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }

Trendteremtő lézeres designprojektor az Epsontól


2019. augusztus

 

A projektorok globális piacán 17 éve piacvezető Epson a vizuális tartalomfogyasztás új kategóriáját vezeti be: a trendteremtő EF-100W/B projektor a dizájn és a technológia ötvözésével született meg, azokat célozva, akik számára a megbízhatóság és a megjelenés egyaránt fontos. Az Epson új projektora a lézer fényforrással és modern, stílusos megjelenésével a nappali dísze lehet.

 

A készülék lekerekített élei, részben rejtett objektívje, és merész színkombinációi révén jól mutat, miközben a lézer fényforrásnak és a kb. 20 ezer órás élettartamnak köszönhetően akár 10 évnyi szórakozást nyújt (napi 5 óra használattal számolva, ECO módban).

 

Az alig 2,7 kg-os, leghosszabb élén is alig 23 cm-es Epson EF-100 fehér és ezüst (EF-100W), illetve fekete és réz (EF-100B) változatokban érhető el. A készülék megjelenésének különlegességét a kontrasztos színek és a bőrhatású felületek adják.

 

01.jpg

 

Az Epson a projektorhoz illő, újragondolt távvezérlőt is tervezett az EF-100-hoz, amely amellett, hogy stílusos, minden korábbinál egyszerűbben kezelhető lett.

 

 „Életünk során a vizuális élményeink a legmeghatározóbbak, és otthon is erre van igényünk. Ezt különféle módokon lehet kielégíteni: van, aki olyan magas szintű építészeti tereket kreál maga köré, amivel már önmagában kielégül a vizuális élményigénye, de akadnak, akik képeket nézegetnek a falon, vagy műtárgyakat helyeznek el otthonukban. A legtöbben televizuális élményeket gyűjtenek filmek és egyéb mozgóképek nézésével. Hogy a belső terek harmonikusak maradjanak, a hagyományos kijelzős megoldásnál esztétikusabb lehet egy kicsi és szép projektor, ami nem bontja meg egy tér harmóniáját, mert kikapcsolt állapotban nem kell egy hatalmas fekete téglalappal elcsúfítani az életterünket.” – mondta előadásában Papp Linda, belsőépítész és lakberendező.

 

02.jpg

 

A projektor HDMI bemenetének és speciális kialakításának köszönhetően a készülékházban elrejthetők a legnépszerűbb médiaeszközök, mint az Amazon Fire TV vagy a Roku stb. Ha az adott egységnek extra tápellátásra van szüksége, a beépített USB csatlakozó révén (2 A tápáram) ez az igény is rejtve maradhat. Az Epson mérnökei egy olyan kompakt projektort alkottak, amely a lézer fényforrásnak, valamint az oldalt elhelyezett szellőzőknek és tápbemenetnek köszönhetően bármilyen tájolásban elhelyezhető, és bármilyen szögben képes vetíteni. Így a felhasználó szabadon eldöntheti, hogy a falra, a mennyezetre vagy a padlóra irányítja a projektort. 

 

03.jpg

 

Az EF-100 beépített Bluetooth kapcsolatán (SBC és aptX kodekekkel) keresztül könnyedén párosítható hozzá vezeték nélküli hangfal, de használható az 5 W-os, bass-reflex házba helyezett hangszóró is, mellyel külső hangforrás nélkül is működtethető a készülék. A beépített hangszínszabályozó az általános, a beszéd, a zene, illetve a filmes módokkal rendelkezik. A csatlakozók közül nem maradt le fejhallgató-kimenet sem.

 

04.jpg

 

„Projektoros kínálatunk jelenleg 66 különböző termékből áll, ebből már 22 lézer fényforrással rendelkezik. Büszkék vagyunk a mérnöki szemléletmódra és a folyamatos megújulásra, melynek remek példája az Epson EF-100, mely az eddigi legkisebb lézerprojektorunk. Jelenleg globálisan 37 százalékos piaci részesedésünk, illetve a hazai piacra is érvényes vezető szerepünk egyaránt arra ösztönöz, hogy folyamatos fejlesztésekkel megőrizzük, illetve tovább növeljük előnyünket a konkurenciával szemben.” – nyilatkozta Tőrös Gáspár, az Epson értékesítési vezetője.

 

Az akár 150 hüvelykes (380 cm) képátlóval használható, 2000 lumen fényerejű minilézer fényforrás az Epson 3LCD technológiájával és 2 500 00:1 dinamikus kontrasztarányával még azokban az esetekben is élénk, részletgazdag színvilágot biztosít, ha nincs elsötétítve a szoba. A tökéletes képminőségről az automatikus képbeállítás funkció (függőleges trapézkorrekció +/- 45°) gondoskodik, míg a vízszintes beállítás +/- 40°-ban lehetséges. Mindez alacsony zajterheléssel párosul, a ventilátor normál módban 29 dB, míg ECO módban mindössze 26 dB-es működési zajt produkál.

 

05.jpg

 

A lézer fényforrás előnye tehát az akár 20 000 órás használat, az alacsony hőmérséklet, és az ennek köszönhető halkabb működés, illetve a gyors be- és kikapcsolás lehetősége, hiszen nem kell várni a lámpa bemelegedésére sem. Ezzel kapcsolatban Nagy Kornél, az Epson projektorokért felelős termékmenedzsere elmondta: „Ez a projektor új színt visz termékkínálatunkba. Nem csupán vonzó megjelenésű, de kompakt méretének és hosszú élettartamú, kiváló minőségű lézer fényforrásának köszönhetően kiváló választás az otthoni felhasználók számára. Ha a fogyasztói visszajelzések is minket igazolnak, a jövőben további készülékekkel bővülhet ez a termékcsalád is.”

 

Az Epson Magyarország Kft. oldott hangulatú rendezvényen mutatta be az Epson első hordozható designprojektorát. Az esemény házigazdája Tőrös Gáspár értékesítési vezető volt, a projektort Nagy Kornél projektorokért felelős szakértő mutatta be. Emellett a rendezvény külön színfoltja volt Papp Linda lakberendező előadása a modern otthonok és a legújabb technológiák kapcsolatáról.

 

projektor.hu

A BenQ 4K projektorok világszerte az első helyen végeztek 2019 második negyedévében


2019. szeptember

A 2018-tól kezdődő lendületet folytatva a BenQ nemcsak a világ első számú pozícióját tudhatja magáénak a 32,1% -os piaci részesedéssel, hanem az Európában a 2019 második negyedévében* is rekord magas 29,77% -os piaci részesedést ért el a 4K projektorok piacán.

No.1_1.png

A BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájának köszönhetően, amely hosszan tartó pontos színt és kiemelkedő termékdizájnt kínál a filmek szerelmeseinek, a legújabb 4K házimozi vetítők, a W2700 és a W5700 elnyerték a nemzetközileg elismert EISA (Expert Imaging and Sound Association) díjakat a 2019/2020 legjobb projektor vétele (W2700), valamint a házimozi projektor (W5700) kategóriákban. A díjakat egy hivatalos ünnepségen, a berlini IFA első napján, 2019. szeptember 6-án adták át. Ezek az eredmények megerősítették a BenQ-t mint a 4K projektorszegmens vezető márkáját, valamint növelték a felhasználók figyelmét és a média ismertségét a márkának.

Lineup_KV_600W.jpg

“Örülünk, hogy ismét első helyen végeztünk olyan szegmensben, mint a 4K projektorok. Ezen felül kiemelkedően fontos a két EISA díj a 4K házimozi projektoroknál, amelyet egy elismert szervezet ítélt oda. A nyertes W2700 és W5700 4K házimozi-vetítőket valódi, 4K HDR CinematicColor™ technológiájuk alapján ismerték el, amely olyan nagyképernyős, moziszerű élményeket kínál, mint amelyeket a filmkészítők elképzeltek. A díjak nagyon nagy elismerése azoknak a termékeknek, amelyek feszegetik a házimozi technológia határait.” – hangoztatta a BenQ. „Folytatjuk az innovatív technológiák alkalmazását, hogy kiadjunk egy teljes sorozatot, amely forradalmasítja és népszerűsíti a 4K házimozi projektorokat, mint a szerves részét a mindenki számára elérhető házimozi élménynek.”

További információt a BenQ házimozi projektorairól itt talál:

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-series.html

További információt az EISA díj-nyertes W2700 és W5700 projektorokról itt talál: https://www.benq.eu/en-eu/news/products/benq-eisa-2019.html

* Forrás: Futuresource Q2, 2019

projektor.hu

Jelentős Sony upgrade: TEOS Manage 2.0

2019. július

 

A Sony a munkahelyek AV és IT menedzselésének egyszerűsítésére és optimalizálására szánt TEOS Manage megoldásával 2017-ben jelent meg. Ugyanis sok vállalatnál, szervezetnél három nagy kihívással kellett szembenézni a TEOS Manage megjelenése előtt.


2019. július

 

A Sony a munkahelyek AV és IT menedzselésének egyszerűsítésére és optimalizálására szánt TEOS Manage megoldásával 2017-ben jelent meg. Ugyanis sok vállalatnál, szervezetnél három nagy kihívással kellett szembenézni a TEOS Manage megjelenése előtt.

 

A egyik a tárgyalások és a kollaborációk technológájának zavartalanságáért folytatott küzdelem, a másik az eszközök és munkaterek birtokbavétele az épületeken belül, a harmadik pedig a konzisztens és hatékony vállalati, korporációs és edukációs kommunikáció kialakítása.

 

A TEOS Manage platformon teljes kontroll valósul meg a vállalati-munkahelyi kommunikációban. Az összes IP eszköz, a Sony kijelzők, projektorok és tabletek, továbbá kívánságra a más gyártmányú eszközök is központilag vezérelhetők, menedzselhetők.

 

teos manage.jpg

 

Az ügyes és gyors munka az intelligens munkahelyekkel kezdődik. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak munkája termelékenyebb és hatékonyabbak lesz. Lényegében teljesen automatizált és integrált munkahelyeket kapunk a TEOS Manage segítségével.

 

Friss hír, hogy a Sony bejelentette a TEOS Manage nagy horderejű, alapvetően megújított 2.0-ás változatát. A TEOS Manage 2.0 65 új szolgáltatást és funkciót valósít meg, mint pl. az új mobil teremfoglaló alkalmazást az alkalmazottak számára, fejlett elemzéseket, távoli firmware-frissítést, újratervezett univerzális távvezérlést, és biztonságosabb látogató-bejelentkezési folyamatot. A kutatások szerint egy alkalmazott számára ez naponta 27 perc nyereséget jelent, éves szinten pedig 15,5 munkanapot.

 

teos2.png

 

Nem a teljesség igényével, de nézzük a TEOS 2.0 néhány új szolgáltatását tételesen:

 

  • TEOS mobile: az intuitív új app lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak saját maguk menedzseljék a tárgyalókat, bármikor, és a cég hálózatának igénybe vétele nélkül. Ez magába foglalja a foglalási folyamatot, az eszközvezérlést- és tükrözést, beleértve a segítségkérő funkciót, ha a felhasználónak szüksége van rá.
  • TEOS Survey: a felhasználók könnyen kapcsolatot teremthetnek a stábbal és a látogatókkal, ill. visszajelzést fogadhatnak egy tableten használt új áttekintő megoldással.
  • TEOS Room Control: egy új, a helyiségben lévő tablet-megoldás lehetővé teszi az alkalmazottaknak a tárgyalóterem eszközeinek vezérlését. A testre szabható interfész egyszerűvé teszi a használatot, és nem igényel programozást.
  • Univerzális 2.0 távvezérlő: újratervezett univerzális digitális távvezérlő, amely élőben megmutatja az eszközök státuszát, a frissítés lehetőségével harmadik fél AV termékei jobb kompatibilitásával – így csökken a csatlakoztatási problémák megoldására fordított idő.
  • Teljes design és interfész frissítés: új keresősáv és alpontok, amelyek a felhasználói élményt és a navigációt javítják, élvezetesebbé teszik a használó számára.
  • Távoli telepítés, konfigurálás és karbantartás: az IT és AV team számára megszünteti az időigényes manuális frissítéseket a konfiguráló termékek képességeinek köszönhetően, és az Android app-ok és firmware távoli frissítését.
  • Új digitális signage lehetőségek: gazdag, összefüggő tartalom szabható testre a digitális signage-hoz, és az új néző számára lehetővé teszi a a lejátszott tartalom felügyeletét. Eközben a tartalom cache rendszer megelőzi a hálózat túlterhelését.
  • Virtuális fogadás és tanterem-bejelentkezés: a biztonsági kódok automatikus kiosztása a személyes adatok megosztását elkerüléséhez, és az egyedi látogatói címkék létrehozása. Csökken a napi IT támogatás szükségessége, miközben a sima osztálytermi bejelentkezés funkció a tableteken lehetővé teszi az oktató számára a hallgatóság könnyű felmérését.
  • Továbbfejlesztett elemzés: a továbbfejlesztett elemző dashboard számos megoldáson keresztül elérhető és szűrhető időkeret, helyiség és elhelyezkedés szerint, egyebek mellett a használati tér, a signage és recepciós aktivitás optimalizálásához.
  • Harmadik fél kompatibilitása: kompatibilitás sok más megoldással, mint pl. a Vision Exchange, valamint harmadik fél eszközeivel, beleértve a Barco Clickshare-t, a NEC és a C-Rouch kijelzőket, a Windows számítógépeket és egyebeket.

 

A TEOS megoldások kibővített családja tartalmazza a TEOS Connect-et (vezeték nélküli tartalom-megosztás), a TEOS Book-ot (teremfoglalási megoldás), a TESO Reception-t (látogató bejelentkezési megoldása) és a Tablets for TEOS-t (professzionális tabletek), amelyek a TEOS Manage rendszerrel növelik a munkahelyek produktivitását és hatékonyságát.

 

A TEOS alapvető szerepet játszik a digitális transzformációkban jelenleg több mint 150 európai társaságnál, a Siemenstől a Capgeminiig és Suzukiig. Me, mellesleg a high-end üzleti projektorok és a BRAVIA professzionális kijelzők mellett a TEOS manage 2.0 nyújtja a legátfogóbb termék- és szolgáltatás-portfoliót az intézmény és oktatási piac számára.

 

(Forrás: Sony Professional Solutions Europe)

Az Epson legfejlettebb Pro Cinema 4K PRO-UHD projektora


2019. április

 

Az Epson – jelen állás szerint a világ első számú globális projektorgyártója (az utolsó negyedévi adat) – az Egyesült Államokban bejelentette legújabb Pro Cinema 4K PR-UHD projektorát, a 6050UB típust (vezeték nélküli 4K átviteli egységgel ellátott változata a 6050UBe). Európai típusjele, illetve megjelenése még nem ismert.

 

A nagyon igényes házimozi-rajongók számára kifejlesztett Pro Cinema 6050UB tulajdonképpen az 5050UB továbbfejlesztett változata 2600 lumen színes és fehér fénysűrűséggel, HDR10 képességekkel, Epson UltraBlack™ technológiával. Tehát fő jellemzői a nagy fényerő, a pontos színek és a részletgazdagság a sötét és a világos tartományban egyaránt.

 

Epson_4K_PRO-UHD.jpg

 

A Pro Cinema 6050UB teljes mértékben támogatja a 4K HDR tartalmat 60 Hz-en, továbbá a következő generációs gaming hardvert is. Dinamikus kontrasztaránya 1 200.000:1, színtere lefedi a teljes DCI-P3 tartományt, és a 15 elemből álló VRX üvegobjektív nulla fényszivárgású – így professzionális szintű vetítési teljesítményt kapunk.

 

További információ: https://epson.com/professional-home-theater-projector-installations és https://epson.com/For-Home/Projectors/Pro-Cinema/Pro-Cinema-6050UB-4K-PRO-UHD-Projector-with-Advanced-3-Chip-Design-and-HDR10/p/V11H928020MB

 

projektor.hu

JVC DLA-NX9: a világ legjobb HDR házimozi-projektora?


2019. április

 

A Value Electronics (VE) nemrégiben egyetlen terméket, a JVC DLA-NX9 projektorát vette górcső alá. Pontosabban két terméket, mert a meghajtó lejátszó a Panasonic új DP-UB9000-es Ultra HD Blu-ray készüléke volt, és a két eszközt optimálisan egymáshoz hangolták. (Az elhatározás egy vacsora során született Japánban, amikor a JVC és a Panasonic mérnökei sushi és sake mellett felvetették az ötletet.) Valójában egy gombnyomás kellet ahhoz, hogy a DP-UB9000 beállításait az NX9-hez optimalizálják.

 

JVC_DLA-NX9.jpg

 

Az NX9-es a JVC három új, 0,69”-es natív 4K, D-ILA (LCoS) fénymodulátort használ a valódi 4K felbontás megvalósításához. Két HDMI/HDCP 2.2 csatlakozó gondoskodik a 4K/60P, 4:4:4 jel átviteléről, 18 Gbps sávszélességgel. A projektor e-shift technológiát használ a felskálázott 8K kép megjelenítéséhez a vásznon, de nem támogatja közvetlenül a 8K jelbemenetet.

 

Az objektív 100 mm-es, és 16 csoportba rendezett 18 lencsét tartalmaz. A fényerő high-bright módban 2200 lumen, a natív kontrasztarány 100.000:1, a dinamikus kontraszt 1 000.000:1 (a JVC adatai). A színtartomány meghaladja a DCI-P3-ast.

 

A Panasonic lejátszó statikus metaadatokat ad ki a HDR10-hez, viszont (a JVC tájékoztatása szerint) az NX9-nek saját automatikus tone-mapping algoritmusa van, ami a képtartalomtól függően lényegében dinamikus metaadatokat állít elő (?).

 

Hogy mindez hová vezet? A beszámolók szerint az eredmény nagyon-nagyon meggyőző. A 4K natív képek (kikapcsolt e-shift mellett) egy 110”-es, 1,1-es nyereségű vásznon jelentek meg, 17 footlambert fénysűrűséggel. A nagy kontraszt következtében a tükröződő csúcsfények nagyon fényesen jelentek meg, ugyanakkor a sötét árnyékok részletei is tökéletesen megkülönböztethetők voltak. A jelenlévők szerint a projektor (szubjektíve, relatíve?) ugyanolyan csúcsfényeket produkált, mint egy prémium UHD LCD TV.

 

Ez azonban félrevezető lehet, mert nagyon nehéz szubjektíve meghatározni a képminőséget anélkül, hogy a közvetlen összehasonlítás lehetősége meglenne, különféle képtartalmak lejátszásakor. Ettől függetlenül a szakértők egyetértettek abban, hogy a DLA-NX9 az otthonokba szánt valaha látott legszebb és leginkább képhiba-mentes képet vetítette.

 

Természetesen ezt a minőséget ne adják ingyen: az NX9 tervezett fogyasztói ára 17.999 dollár, míg a Panasonic lejátszója 999 dollárba kerül. És akkor még nem beszéltünk a házimozi egyéb költségeiről.

 

projektor.hu

A Barco és a Cinionic magasabb szintre emeli a mozik vetítéstechnikáját


2019. április

 

A 2019-es CinemaCon rendezvényen, április elején a Barco és a Cinionic (Barco, CGS és ALPD joint venture) bejelentette az új Barco projektor-generáció bevezetését a digitális mozi világába. Mivel a világ mozijainak több mint a felét a Cinionic látja el technikával, és több mint 85.000 Barco projektor van installálva ezekben a mozikban, a bejelentés mind a mozi-üzemeltetők, mind a nézők szempontjából jelentős.

 

A Barco Series 4 család projektorai természetesen 4K felbontásúak, és a legkorszerűbb RGB lézertechnológiát alkalmazzák az új kompakt Texas Instruments 4K chippel kombinálva. Az eredmény a magasabb szintű nézői élmény a nagyobb kontrasztnak, a szélesebb színtartománynak és a javított homogenitásnak köszönhetően. Az új platform sokéves mérnöki fejlesztőmunka eredménye, és mind a multipex nagymoziknak, mind a kisebb rétegmoziknak, megfelelő finanszírozási lehetőségekkel perspektívát jelent a minőség radikális javítására.

 

barco.jpg

 

A lézer fényforrást használó projektorok hatásfoka több mint kétszer jobb (fogyasztásuk kevesebb mint fele) a hagyományos lámpás projektorokénak. Így a TCO (total cost of ownership) látványosan csökkenhet, miközben a Barco EcoPure™ technológiája megvalósítja a valaha volt „legzöldebb” projektort ebben a teljesítménykategóriában.

 

A rendszer moduláris felépítése, és a fejlett és csendes kialakítás az új platformot jövőbiztossá teszi, miközben a teljes élettartam alatt változatlan fényerőt és konzisztenciát biztosít. Ennek következtében a Barco és a Cinionic meg van győződve róla, hogy ez az új lézerprojektoros platform vezető pozíciót tölthet be a mozi megújítási folyamatának elindításában.

 

További információ: https://www.cinionic.com/series4

ZEN projektorburkoló dobozok a Tempest Lighting-tól


2019. március

 

Gyakran szükség van vetítésre olyan helyeken – színházban, koncert-termekben, továbbá műemlék-épületekben – ahol nem megoldható az installáláshoz szükséges átalakítás szerelvények és konzolok kiépítése, különös tekintettel a projektorok által keltett zajra.

 

A Tempest Lighting cég olyan projektorburkoló dobozok fejlesztésében jeleskedik, amelyek ezen a téren segítenek. A ZEN összefoglaló neve annak a három típusból álló HUSH dobozcsaládnak, amelyek 10.000 – 30.000 lumenes projektorok befogadására használhatók, telepítésük rendkívül egyszerű, és a működési zajt 25 dBA alá csökkentik.

 

zen.jpg

 

A teljesen önhordó és légcsatornáktól mentes Zen Hush dobozok belső ventilátor-sebessége (azaz a hűtés) vezérelhető, a felhasználó a kívánt kompromisszumot beállíthatja a zaj és a hűtés között.

 

A Zen Hush dobozok három standard méretben elérhetők. A Tempest ezen felül a hagyományos Tacit típusú beltéri burkolatokat is kínálja egy sor egyedi opcióval, mint pl. a portrait pozíciójú, és az UST vetítőkhöz használható változatok.

 

projektor.hu

A Sony további lézerprojektorokat hoz piacra


2019. február

 

A Sony tovább bővíti FHZ lézerprojektor-családját, amelyben 4000 és 12.000 lumen közötti fényerejű lézer-foszfor projektorok egész sora található. A két legújabb modell a VPL-FHZ75 (6.500 lumen) és a VPL-FHZ70 (5.500 lumen). Vállalati, oktatási és közcélú felhasználásra egyaránt alkalmasak.

 

fhz75.jpg

 

A hosszú élettartamú lézerfényforrás már természetes, a 0,76”-es LCD panelek viszont friss fejlesztés eredményei. A Reality Creation funkció ezekben a projektorokban is megtalálható, továbbá a Sony saját színfeldolgozó technológiái is. A felbontás WUXGA, a kontraszt kivételesen nagy, a színek élethűek.

 

A Constant Bright funkció a fényerőt 20.000 órán át állandó értéken tartja. Mivel az automatikus szűrőtiszító rendszer a port 100-óránként eltávolítja, a karbantartási igény jelentősen csökken. Szintén automatikus a használat során elállítódott kalibráció periodikus visszaállítása a gyári paraméterekre. Ebben egy beépített színérzékelő szenzor segít.

 

A Sony Intelligent Settings funkciója négyféle presetet nyújt, optimalizálva a fényerőt, a hűtést és egyéb projektor-beállításokat. Mindez egyszerűsíti a telepítést az elfoglalt rendszerintegrátorok számára.

 

Néhány további kiemelkedő jellemző: kb. 1,6-szoros zoom, 1,39 – 2,23 vetítési arány (az alapobjektívvel), plusz hatféle cserélhető objektív, -5%, +70% vertikális és +/- 32% horizontális lens shift, +/- 30 fok függőleges és vízszintes trapézkorrekció, HDBaseT interfész.

 

További információ: https://pro.sony/en_GR/products/laser-projectors

 

projektor.hu