Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

30 millió eladott Epson 3LCD projektor


2020. november

 

Az Epson 1989-ben hozta ki első 3LCD projektorát, és most már – az 500 lumen fölötti kategóriában – a darabszámot tekintve 19 egymást követő évben, világszinten a legnagyobb a piaci részesedése. Idén októberben a cég bejelentette, hogy az általa gyártott és értékesített 3LCD projektorok összesített száma elérte a 30 milliót.

 

epson_logo.jpg

 

Az első Epson 3LCD projektor az VPJ-700-as volt (1989-ben), 1994-ben pedig a cég kihozta az ELP-3000-es típust, amely már PC-hez volt csatlakoztatható, így segített megalapozni a nagy képfelületű üzleti prezentáció kultúráját. Az Epson a későbbiekben az irodai alkalmazáson túl sok más felhasználási célra fejlesztett ki projektorokat – pl. az otthonokba, az oktatáshoz, kereskedelmi központokba stb. 

 

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a projektor-értékesítésünk világszinten elérte a 30.000 darabot” – mondta Yasunori Yoshino COO (Chief Operating Officer of Visual Products Operations Division). „Partnereink segítségével a projektoraink kiváló vizuális élményt és hatékony vizuális kommunikációt teremtenek az üzleti világban, az oktatásban, az otthonokban, a kereskedelemben és a digitális művészetben. Ezt a mérföldkőnek számító eredményt nem tudtuk volna elérni partnereink és más résztvevők együttműködése nélkül. De nem akarunk itt megállni! Célunk a vizuális kommunikáció még magasabb szintre emelése a közösségi problémák megoldása érdekében, az emberek elképzeléseinek ösztönzésével az egész világon, továbbá olyan termékek és szolgáltatások megteremtésével, amelyek lehetővé teszik az emberek számára kreativitásuk teljes kibontakoztatását.”

 

A nagyméretű képet vetítő és interaktív funkciókat nyújtó projektor-technológiáját tekintve, az Epson növekvő igényt lát az üzleti szektor és az otthoni felhasználás területén, elsősorban az oktatási alkalmazás és az otthoni használat világjárvány okozta bővülésének betudhatóan. Az Epson erőssége a saját alaptechnológiáin alapuló termékekből ered. Ilyen alaptechnológia pl. a nagy hőmérsékletű poliszilícium TFT panelek technológiája. Az Epson ugyanakkor a nyitott innováción keresztül törekszik új partnerek megnyerésére, pl. a negyedik generációs „intelligens” üvegalkatrészeket tartalmazó optikai engine-ek értékesítésének megkezdésével.

 

projektor.hu

Panasonic PT-RQ35K: 30.500 lumenes, 3 chipes DLP projektor


2020. november

 

A Panasonic legújabb 3 chipes DLP lézerprojektorai decemberben már kaphatók lesznek. A világ legkisebb és legkönnyebb 30.500 lumenes lézerprojektorait, a PT-RQ35K (4K felbontású) és a PT-RZ34K (WUXGA felbontású) modelleket a gyártó a múzeumok, kiállító termek és rendezvények vizuálisan igényes látogatói számára tervezte. Ezen felül ezek a projektorok ideálisak a vetített fénnyel való „festéshez” (projection mapping).

 

panasonic_pt-rq35k.jpg

 

Megbízhatóságuk és csendes működésük Quiet Mode-ban (46 dB) alkalmassá teszi őket konferenciatermekben és auditóriumokban való használatra. Színterük kiterjesztett, a képminőség kiváló – és mindez 40%-kal kisebb méretben a jelenlegi RQ32K méretéhez képest. A két új típus ökológiai lábnyoma pedig csak akkora, mint a PT-RQ22K-é.

 

Az RQ35K és az RZ34K ezeket a kiemelkedő jellemzőket kombinálja az egyszerű működtetéssel, a 20.000 órás karbantartásmentes működéssel, és a kompatibilitással a Panasonic 3 chipes DLP projektoraihoz rendelkezésre álló 18-féle objektívvel.

 

projektor.hu

Barco Series 4 projektorokkal bőviti lézeres portfolióját a Cinionic


2020. november

 

A Cinionic – a Barco, a CGS és az ALP cinema joint venture – bejelentette a Barco 4-es sorozatú projektorok forgalmazását a kisebb mozik számára. Az új termékskála négy új SP2K modellből áll, a fényerejük 6000 – 15000 lumen. Ezzel a Cinionic minden mozi számára elérhetővé tette díjmentes lézer-megoldásait.

 

barco_SP2K.jpg

 

A Cinionic és a Barco ezzel folytatja az innovációs hagyományt, amely most és a jövőben is találkozik a filmszínházak igényeivel. A kisebb méretű vásznakhoz tervezett Barco SP2K-7, SP2K-9, SP2K-11 és SP2K-15 tökéletes felbontást és briliáns képet biztosítanak, amely ugyanolyan marad az idő múlásával. Ezek a projektorok kivételesen csendesek kb. 40 dB-es működési zajjal, ami lehetővé teszi a külön gépház nélküli installációt a kompakt auditóriumok számára. (Magyarán, nem egy külön elválasztott helyiségből kell vetíteni.)

 

A Barco Series 4 sorozat exkluzív, szabadalmaztatott technológiát kínál, amelynek része a BarcoPure™ és a Barco AIM™ a nagy fényerejű, lézer-élességű képhez. A csökkentett fogyasztásnak, a pazarló lámpák kiküszöbölésének, a könnyű karbantartásnak és az egyszerű működtetésnek köszönhetően a mozik költségei csökkennek, egyúttal az ökológiai lábnyomuk is kisebb lesz.

 

A mozik az egész világon érdeklődnek a Cinionic lézeres portfoliója iránt, amely új vizuális standardot teremt. Globálisan jelenleg több mint 20.000 lézeres egységgel és elindítása óta több mint 8000 Series 4 projektorral a Cinionic új utat nyit a mozilátogatók elégedettsége felé, akárcsak a moziipar támogatása terén.

 

További információ: https://www.cinionic.com/series4/

 

projektor.hu

Két új kompakt lézerprojektor a Sonytól


2020. november

 

A Sony november 18-án bejelentett két, a saját kategóriájukban leginkább kompakt lézerprojektort, a VPL-PHZ60 (6000 lumenes) és a VPL-PHZ50 (5000 lumenes) modelleket. A két új projektor a kiváló képminőséget egyesíti a rugalmassággal és a megbízhatósággal.

 

01.png

 

Ezek a projektorok ideálisak az intézményi, oktatási és szórakoztatási alkalmazásokhoz, súlyuknak és méretüknek köszönhetően. A VPL-PHZ60 a legkisebb* WUXGA 3LCD lézerprojektor ebben a fényerő-kategóriában. Kis és közepes méretű konferencia- és osztálytermekben, továbbá múzeumokban és nyilvános szórakoztató helyszíneken való használatra optimalizálták, tekintettel a széles lens shift tartományra és az intelligens beállítási módra.

 

02.png

 

A projektorok az ismert Sony technológiát, a Reality Creation-t is alkalmazzák, amivel tisztábbá, élesebbé tehető a kép anélkül, hogy a digitális képzaj növekedne. A 3LCD lézertechnológia alkalmas a fényesség és a színhűség hosszú idejű fenntartására. A pontos színvisszaadást támogatják a jelfeldolgozó engine gradációs képességei.

A VPL-PHZ60 és a VPL-PHZ50 készülékeket az egyszerű használhatóság és az installációs rugalmasság szem előtt tartásával tervezték. A súlyuk kb. 7 kg, a magasságuk kevesebb, mint 10 cm, az 55%-os függőleges lens shift pedig szintén a legnagyobb a kategóriában, így könnyedén megfelelnek a különféle installációs kihívásoknak.

 

03.png

 

„A Sony elsőként 2013-ban elsőként hozott piacra lézeres 3LCD projektort, és a fejlesztés és a kínálat bővítése azóta is folyik.” – mondta Robert Meakin, a Sony Professional Europe üzleti projektorok európai termékmenedzsere. „Mivel a portfoliónkat szélesítjük, új sztenderdeket állítunk fel, miközben a piaci igényeket kielégítjük. A VPL-PHZ60 és a VPL-PHZ50 átgondolt tervezés eredménye, így a vevőknek kompakt formában nyújtanak nagy fényerőt, megbízhatóságot és rugalmasságot. Ezek az új modellek így kettővel több impresszív opciót jelentenek a felhasználóknak, ami további segítséget ad a sajátos igényeknek és anyagi lehetőségeknek legjobban megfelelő projektor kiválasztásához.”

 

Ezen felül a Sony egyedi képfeldolgozó engine-je, amely az új Bright View funkción keresztül lehetővé teszi élénk és jól látható kép vetítését még világos környezetben is, miközben az RGB egyensúlyt minimális eltolódással megtartja. A videojel pixelenkénti detektálásával és a folyamat dinamikus optimalizálásával javul a kontraszt, és megmarad a jó színvisszaadás.

 

A Sony technológiáját a tartósság és a megbízhatóság fémjelzi. A VPL-PHZ60 és a VPL-PHZ50 lehetővé teszi a felhasználónak a vetítési módok megválasztását az installálás helyétől és a használati céltól függően, így optimalizálható a teljesítmény, a maximális élettartam és a megbízhatóság. Az elhelyezéshez tartozó presetek automatikusan beállítják a képminőséget, a lézerforrás fénykibocsátását és a hűtőrendszert, miközben az alkalmazható Advanced Intelligent Setting funkció egyszerűsíti az installációs folyamatot a környezethez idomuló legjobb konfiguráció választásával.

 

04.png

 

A tervek szerint a VPL-PHZ60 és a VPL-PHZ50 2021 januárjától lesz elérhető. További információ ezekről az új projektorokról és más Sony lézerprojektorokról: https://pro.sony/en_gb/

 

Forrás: Sony Professional Europe

4K HDR Androidos okosprojektorok a BenQ-tól


2020. október

 

Október elején a BenQ bemutatta legújabb okos, a Google Android TV platformon működő projektorcsaládját. A valódi 4K HDR projektorok elérést kínálnak az összes lenyűgöző filmhez, szórakoztató műsorhoz, sportközvetítésekhez, zenéhez és játékhoz, amelyek a Google Play áruházban megtalálhatók. Különleges jellemzőjük a többplatformos vezeték nélküli vetítés, az exkluzív gyermekbarát tartalmak és az érintésmentes kezelés. A BenQ okos otthoni projektorai egyetlen csomagban elégítik ki az otthoni szórakoztatási igényeket. Bővebb információ: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/smart-projector.html

 

01.png

 

Modern otthoni szórakoztató központ egy gombnyomással

A családi szórakozás soha többé nem lesz ugyanolyan. A BenQ okos projektorait a Google hivatalos tanúsítványával az Android TVTM működteti. Az Ön által kedvelt tartalmakat az Android TV-vel pontosan úgy érheti el, ahogy szeretné. Hozzáférhet a Google Play áruház összes tartalmához, a legjobb TV-sorozatokhoz, filmekhez, sportközvetítésekhez, játékokhoz és fotókhoz anélkül, hogy egyetlen kábelt is csatlakoztatnia kellene.

 

02.png

 

A kijelzőiről híres BenQ ezeken a projektorokon hollywoodi szintre emelte a minőséget a CinematicColorTM technológiával, valamint a prémium 2000–3000 ANSI lumen fényerővel. Ezzel a projektorok tökéletesen illenek megvilágított nappalikba vagy sötétített moziszobákba.

 

03.png

 

A BenQ által kifejlesztett okosprojektorok sokak igényeit kielégíthetik. A sorozat tagjai: a W2700i, a TK850i, és a TH685i. A W2700i valódi 4K HDR megjelenítést nyújt streaminghez, filmekhez vagy szórakoztató műsorokhoz, pontos színekkel, prémium minőségben. A TK850i 4K HDR sportesemények streamingjéhez tervezték, így kiváló színek, nagy fényerő és dedikált sport üzemmód került a jellemzők közé. A TH685i egy minden-az-egyben 1080p HDR projektor, amely képes többplatformos szórakoztatásra, a játékoktól kezdve egészen a streaming tartalmakig.

 

04.png

 

Gyermekbarát tartalom és szülői felügyelet

A BenQ okos otthoni projektorai egy sor egyedülálló családi alkalmazással kerülnek forgalomba, amellyel vászonra kerülhetnek a gyermekbarát YouTube tartalmak. A szülői felügyelet kezeli a képernyőidőt, és segít lejátszási listák összeállításában a gyermekek számára, megvédve őket az Internet veszélyeitől.

 

Több-platformos lejátszás különféle eszközökről

 Életnagyságú méretben osztaná meg családjával vagy barátaival töltött legutóbbi utazását? A BenQ okos projektorok vezeték nélküli vetítése támogatja az Airplay-t és a Chromecastot, így a felhasználók közvetlenül mobileszközükről jeleníthetik meg a tartalmakat. A vezeték nélküli vetítési technológiával a felhasználók filmeket, TV show-kat, zenét, sportközvetítéseket, fotókat és videókat jeleníthetnek meg mobileszközükről vagy notebookjukról, bármilyen további streaming eszköz használata nélkül.

 

05.jpg

 

Korlátlan streaming egy hatalmas vásznon, jól láthatóan még megvilágított szobában is, az érintésmentes használattal ötvözve egyet jelent a legjobb szórakozással az egész család számára. Élvezze a ma elérhető legjobb Android TV élményt a BenQ okos otthoni projektoraival.

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ W2700i, a TK850i vagy a TH685i intelligens projektorokról, látogasson el a következő weboldalakra:

 

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/cineprime-home-cinema/w2700i.html

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/tk850i.html

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/th685i.html

 

Forrás: BenQ

Ámulatba ejtő mozi. Otthon.


2020. október

 

Az utóbbi hónapokban fokozódtak a VOD szolgáltatások iránti igények. 2020-ban áprilistól júniusig a Netflix 10 millió új előfizetést könyvelhetett el. Kétségtelenül közrejátszottak ebben a sok országban meghozott karantén-rendelkezések. Ugyanezen okból hatalmas veszteséget szenvedtek az ideiglenesen bezárt mozik.

 

A 4K filmek elérhetőségének növekedésével pedig megnövekedett az érdeklődés a projektorok iránt. A moziszoba kialakítása az otthonunkban – ahol nemcsak filmek és sorozatok nézése lehetséges, de ezt nagy vetítőernyőn is megtehetjük, átadva magunkat a sportesemények és a látványos műsorok nézésének – nagyon vonzóvá vált.

 

2020 októberében piacra került a Sony két legújabb projektora, a VPL-VW590ES és a VPL-VW790ES. Javasolható azoknak, akik imponáló, akár 300 hüvelykes vászonra vetített 4K képre vágynak. A Sony készülékei lélegzetelállító minőséget nyújtanak, beleértve a HDR páratlan dinamikáját. Mozi otthon. Valódi.

 

new_sony_hc.jpg

 

A nappali vagy a házimoziszoba nem mindennapi élmények helyévé alakul át, ablakot nyitva a világra, amelyet a Sony projektor teremt meg. A kép az SXRD™ panelek alkalmazásának köszönhetően sima, szürkeárnyalatokban gazdag, a mozgásreprodukció kiváló, továbbá a kép világos és stabil. Abszolúte minden páratlan minőségben és megbízhatóan jelenik meg – nemcsak a filmek és a sorozatok, de a show-műsorok, a sportesemények és a nagyvilág hírei. Ennek köszönhetően érezhető a különféle helyszínek atmoszférája teljesen úgy, mintha a néző is a történések helyén lenne.

 

sxrd_chip.jpg

 

Mindezt a Sony Bravia televíziók fejlett technológiáján alapuló „X1™ for projector” képfeldolgozó processzor tette lehetővé. Az X1 nagyon pontosan elemzi a képkockákat, támogatva ezzel a Dynamic HDR Enhancer és a Super Resolution funkciókat.

 

Nagy számítási teljesítményének köszönhetően az „X1™ for projector” az adatok alapos elemzésével biztosítja a HDR kép még hatékonyabb és különlegesebb megjelenítését. A projektor egyenként elemzi a jeleneteket, és biztosítja a maximális kontrasztot a világos képeken megnövelve, és a sötét képeken csökkentve a világosságot (Dynamic HDR Enhancer).

 

x1 for projector.jpg

 

Az objektív optikai rendszerének hibái általában a vászon sarkaiban vehetők észre. Ezzel a problémával sok projektor küszködik. Legújabb készülékeiben azonban a Sony ezeket kompenzálja (Digital Focus Optimizer), így biztosítva az éles képet még a sarkokban is.

 

A 4K tartalom széles elérhetősége ellenére megtörténik, hogy a választott anyag csak 2K vagy Full HD felbontásban van meg. Az „X1™ for projector” rendkívül fejlett processzor használatának köszönhetően lehetséges az interpoláció. Minden jelenet előzetes elemzése megtörténik, és a realisztikusnak látszó részletekkel gazdagítva jelenik meg. Mindez tökéletes minőségben. A kép élességét felesleges digitális zaj keletkezése nélkül javítja a Super Resolution Reality Creation technológia. Az analízis az egyes pixelek szintjén megy végbe a helyes megjelenítés érdekében. Ez az összeillesztő algoritmus használatának következtében lehetséges.

 

Sportesemények és dinamikus jelenetek nézésekor a mozgás folyamatos és tiszta megjelenítéséről a 4K Motionflow technológia gondoskodik, amely plusz képkockákat állít elő, és ilyen módon akadályozza meg a mozgás elmosódását.

 

projection.jpg

 

A VPL-VW590ES 4K HDR projektor lámpája 6000 óra élettartamú, és 1800 lumen fényáramot produkál. A VPL-VW790ES 4K HDR lézeres fényforrással működik, amelynek élettartama 20.000 óra, a fényárama pedig 2000 lumen.

 

projektor.hu 

BenQ 4K DCI-P3 UST lézerprojektor: V6000/6050


2020. szeptember

 

benq_v6050-v6000.jpg

 

A BenQ bejelentette V6000 (fekete színváltozata V6050), ultrarövid vetítőtávolságú DLP lézerprojektorát, amely lenyűgöző képminőséget, széles színtartományt, továbbá prémium stílust és dizájnt nyújt a nappaliban. A V6000/6050 „Screenless TV” lézerprojektor 98%-ban lefedi a DCI-P3 színtartományt, és projektorra optimalizált HDR-PRO™ támogatással rendelkezik, valamint hosszú távú, 20.000 órás életciklust garantál. Az automatikus napfénytető csúszka és a mozgásérzékelő a szemvédelem érdekében került a készülékbe.

 

v6000_2.jpg

 

„A V6000/V6050 a nappaliban található tévét egy nagy, magával ragadó, 100 hüvelykes mozivászonra vetített képpel helyettesíti” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „A megdöbbentő 4K látvány, precíz HDR színekkel és nagy fényerővel, valamint az ultrarövid vetítéssel és a prémium kivitelezéssel örvendetes kiegészítést jelent a televízió állványán.”

 

Látványos 4K-UHD felbontás DCI-P3 színtartománnyal

 

A V6000/V6050 valódi 4K-UHD teljesítményt nyújt 3840x2160 felbontással és képkockánként 8,3 millió különálló képponttal. A V6000/V6050 lézerfényforrása nagy fényerőt és 20.000 órányi kiváló képminőséget produkál, és a képernyő teljes felületén látványos tisztaságot és élességet biztosít.

 

A V6000/V6050 a valódi 4K-UHD felbontást ötvözi a digitális mozik kiemelkedő DCI-P3 színszabványával, valamint a szuperszéles DCI-P3 színtér 98%-os és a Rec.709 96%-os lefedettségével.

 

A kifejezetten vetítésre optimalizált exkluzív HDR-PRO technológiát kínáló projektor egyaránt támogatja a HDR10 és a HLG formátumokat. A HDR-PRO automatikus szín- és tónus-leképezési technikával támogatja a projektort abban, hogy kiváló fényerőt és kontraszt-tartományt, valamint ideális képoptimalizálást kínáljon. Továbbá a V6000/V6050 fejlett mozgásbecslési és kompenzációs technológiát alkalmaz, amelynek elnevezése MEMC. Folyamatosabbá teszi a videókat, kompenzálja a mozgáselmosódást és a lassított lejátszást.

 

Egy másik jellemző az integrált szemvédő mozgásérzékelő. Észleli, ha valaki projektor elé lép, és azonnal kikapcsolja a lézerfényforrást, hogy megvédje a szemét. Ezen kívül, a kényelmes, beépített képernyő-távolságmérő eszközzel könnyedén beállíthatja az Ön és családja számára ideális képernyőméretet, még abban az esetben is, ha a projektor elmozdul a szokásos helyéről.

 

v6050_2.jpg

 

A kiemelkedően tartós Digital Light Processing (DLP) képalkotó eljárás beépítésével – amely 2015-ben Academy Award of Merit Oscar® díjat nyert – Ön megkapja azt a technológiát, amelyet a világ digitális mozijainak 90%-a használ. A V6000/V6050 hosszú távú képminőséget nyújt, pontos színekkel és borotvaéles tisztasággal, karbantartás és minőségromlás nélkül.

 

v6000_3.jpg

 

További információ a V6000 és V6050 weboldalán.

 

Forrás: BenQ

Az NEC lézerprojektorok következő generációja


2020. augusztus

Az NEC Display Solutions Europe bejelentette lézerprojektorainak következő generációját, amelynek első típusai – a PA804UL és a PA1004UL már megjelentek az európai piacon, azaz a februári ISE rendezvényen bejelentett készülékek már kaphatók, és tárgyalótermekben, osztálytermekben, auditóriumokban és múzeumokban bizonyíthatják csendes működésüket és kiváló képminőségüket.

06.jpg

A cég egyedülálló szűrőmentes LCD technológiája azt jelenti, hogy nincs szükség szűrőcserére (sem pedig lámpacserére a lézerforrásnak köszönhetően). Az alacsony TCO-nak (total cost of ownership) és a karbantartást szinte nem igénylő tervezésnek köszönhetően a PA sorozat 20.000 órát működhet külső beavatkozás (szerviz) nélkül.

Megbízhatóságán felül a PA804UL és a PA1004UL különleges képminőséget nyújtanak, hosszú távú LCD színteljesítménnyel. Nagy fényerejük, WUXGA felbontásuk, és telített színeik garantálják, hogy világos környezetben is tisztán megjelenítik a tartalmat. A gondosan kalibrált akromatikus tartomány kiemeli a színeket, miközben a fehérek tökéletesek maradnak.

 

projektor.hu

10.000 lumenes 4K lézerprojektor Sony Professionaltól


2020. július

 

A Sony bemutatta jól ismert GTZ sorozatának legújabb tagját. A VPL-GTZ380 típusjelű új lézerprojektor 10.000 lumen fényáramú, 4K natív felbontású SXRD készülék. De nemcsak a nagy fényerő az újdonság. Ehhez a modellhez a Sony új 0,74”-es SXRD panelt fejlesztett, és a projektor kontrasztja 16.000:1.

 

03.jpg

 

A szintén új folyadék-kristály anyagnak köszönhetően megnőtt a panel stabilitása még a maximális 10.000 lumen fényerő mellett is. A projektor mindezeknek köszönhetően világos és sötét környezetben is sokoldalúan és rugalmasan használható.

 

A GTZ380 új lézerforrása nem egy, hanem két, különböző hullámhosszúságú kék lézerdiódákat és vörös lézerdiódát is használ a 100%-os DCI-P3 színtér fényerőcsökkenés nélküli eléréséhez.

 

04.jpg

 

A projektor a képfeldolgozáshoz az eredetileg a Sony Bravia TV-khez kifejlesztett X1 Ultimate processzor továbbfejlesztett változatát, az „X1 Ultimate for projector” processzort tartalmazza olyan funkciókkal, mint a Dynamic HDR Enhancer és az Object-based HDR Remaster. A GTZ380 tehát támogatja a HDR-t, nevezetesen a HDR10 és a HLG szabványt.

 

05.jpg

 

A projektor néhány műszaki adata a gyári adatlapról:

 

Fénymodulátor: 3 x 0,74”-es 4K SXRD panel

Pixelszám (felbontás): panelenként 4096 x 2160

Objektív (nem tartozék): motoros élesség és zoom

Fényforrás: lézer-foszfor

Fényáram: 10.000 lm

Natív kontrasztarány: tipikusan kb. 16.000:1

Fogadott digitális videojel: max. 4096 x 2160/120p (LSM-120P1 opcionális engedélyezésével), 2 DisplayPort kábelen keresztül

Színmélység: 12 bit (HDMI), 10 bit (DisplayPort)

Működési zaj: 33-39 dB

Méretek: 560 x 262 x 760 mm

Tömeg: kb. 51 kg (objektív nélkül)

 

A VPL-GTZ380 várhatóan 2021. januártól lesz kapható. Az áráról még nincs információnk.

 

projektor.hu

Precision White Technology: új együttműködés a RealD és a Harkness között


2020. június

 

A RealD és a Harkness cég bejelentette, hogy szélesíti a PWT technológiájú vetítőernyőinek elérhetőségét. Ezek a fejlett ernyők – amelyek a két cég exkluzív együttműködésének keretében készülnek – olyan különleges felületi jellemzőket mutatnak, hogy 2D-ben és 3D-ben is hihetetlen minőséget nyújtanak. Most első ízben az 1.4-es és 2.0-ás nyereségű vásznak globálisan elérhetők lesznek minden moziüzemeltető számára.

 

01.jpg

 

Travis Reid, a RealD vezető operatív tisztviselője szerint „Hosszú és eredményes együttműködésünk a Harkness Screens-szel lehetővé teszi, hogy bejelentsük a legutóbbi közös fejlesztésünket.”

 

Mark Ashcroft, a Harkness Screens ügyvezető igazgatója pedig a következőket mondta: „A PWT egy csodálatraméltó technológia, amely sokféle terem, auditórium számára tökéletes megoldás. Örülök, hogy belekerült a portfolióba, amely minden Harkness ügyfél számára rendelkezésre áll. Keményen dolgozunk, hogy megtaláljuk a jó megoldást minden kereskedelmi partnerünk számára, és úgy gondoljuk, hogy a RealD-vel társulva újabb lépést tettünk a cél elérése érdekében.”

 

02.jpg

 

További információ a Precision White Technology-ról a Harkness Screens weboldalán található: www.harkness-screens.com

 

projektor.hu

A Vioso kalibrálta a világ legnagyobb kupolavetítését


2020. május

 

A koncertekhez és nagyrendezvényekhez telepített kupolában a 68,58 méter széles, 53 méter magas, ovális felületre való vetítést az idei Super Bowl alkalmából a Vioso Domemaster szerverrel és Blackbox szoftverrel valósították meg. A vetítő kupolát a Lumen & Forge integrátor cég tervezte és szerelte fel.

 

A minden év elején megrendezett Super Bowl az amerikai NFL bajnokság betetőzése, amely világszerte többszáz millió nézőt vonz. Ebben az évben a rendezvénynek a floridai Miami Gardens Hard Rock stadion adott otthont – 60.000 néző számára. A Lumen & Forge cég a német vetítési specialista Vioso segítségével helyezte üzembe a fentebb megadott méretű kupolát, amellyel a valaha volt legnagyobb ilyen jellegű vetítését hozta létre.

 

05.jpg

 

Míg a vetített kupolák szokásos alakja a félgömb, ez a kupola ovális vagy „pirula” alakú volt. A szerkezet méreteit a generálkivitelező Broadwell Airdomes USA határozta meg, szem előtt tartva a hely rendeltetését. Ez az alak megengedi a nagyobb befogadóképességet, miközben optimális elhelyezést nyújt a 24 db Digital Projection cég M-Vision 18.000 lumenes lézerprojektorai számára.

 

Az ovális alakból adódott mind a kamerás kalibráció, mind a tartalomkészítés nehézsége. Ennek megoldásához a vetítési specialista Vioso céget kérték fel egy fejlett kalibrációs rack összeállítására, amely magába foglalta a Lumen & Forge saját Vioso Domemaster szerverét, hat Datapath Fx4 kijelzővezérlőt, továbbá egy 7 m-es állványt a kalibrációs kamera számára.

 

Az esemény közeledtével a legnagyobb nehézséget a különleges alak miatt a kép illesztése és kalibrálása okozta, mivel a kalibrációs kamera objektívje kör alakú (ovális alakú lencsék/objektívek nem készülnek). A kalibrálás elvégzésére a tervezés és a konstrukció kialakításának elhúzódása miatt mindössze három nap (éjszaka) maradt a megnyitás előtt. A végső kalibrálásra az utolsó éjszaka kerülhetett sor, amikoris mindent újra át kellett gondolni (a méretek, a speciális alakhoz illeszkedő tartalom, az ovális kupola miatti kihívások). Ez csak a Vioso segítségével sikerülhetett, amely úrrá lett a nehézségeken, és főként e cég szakértőinek köszönhető a siker mind a kalibráció minőségét, mind a kép megfelelő „hajlítását”, azaz a különleges kupolához illeszkedő torzításmentes képet illetően.

 

projektor.hu

Az NEC piacra hozta a leghalkabban működő digitális moziprojektort


2020. április

 

Az NEC Display Solutions Europe forgalomba hozta az NC1402L digitális moziprojektort. Ez a vetítő kombinálja a nagy teljesítményt és a csendes működést a magával ragadó moziélmény megvalósításhoz. A nagyprojektoroknál kicsinek számító 49 dB-es működési zaj kevéssé zavarja a nézőket, és megfelel a mobil és szabadtéri mozik igényeinek.

 

A legújabb lézertechnikára támaszkodva az NC1402L prémium képminőséget és természetes színeket produkál. A szigetelt optikai engine minimalizálja a por behatolását, és különösebb karbantartás nélkül biztosítja a legjobb képet.

04.jpg

 

A kompakt projektor speciális szellőztetés nélkül akár 14 m szélességű vászonra is képes vetíteni közepes méretű mozikban. Mivel nincs pótlámpa vagy pótszűrő költség, a működtetés gyakorlatilag karbantartás nélkül biztosítható, kis áramfogyasztással. Emellett a lézertechnológiának köszönhetően a projektor élettartama normális használati körülmények között elérheti az 50.000 órát. A moziüzemeltetők csökkent működési költségeket és az egy székre eső nagyobb bevételt érhetnek el.

 

Az NC1402L digitális moziprojektor várhatóan májustól lesz elérhető.

További információ: NEC Display Solutions microsite for Cinema solutions

 

projektor.hu

A BenQ ráerősít!


2020. április

 

A BenQ több új termékkel bővíti projektorkínálatát, amelyek átfogják a játék világát és a házimozi területét, és mindent, ami a kettő között van. Ezek a legutóbbi készülékek szintet emelnek az otthoni szórakozásban.

 

Házimozi

 

A teljesen új TH810-es modell – egy Smart 4K HDR home projektor – bőségesen el van látva beépített szolgáltatásokkal. A nagy fényerejű, kompakt készülék hatalmas képfelületen varázsolja el a nézőket, valódi 4K-UHD felbontással (3840 x 2160 pixel).

 

02.png

 

Az egyik érdekes funkció a BenQ Motion Interpolation (MEMC) technológiája, amely fejlett mozgásbecsléssel és kompenzálással dolgozik. Kompenzálja a mozgáselmosódást és a lassú mozgás hatásait, folytonossá téve ezzel a tartalmat, ami különösen hatásos sportesemények vagy streamelt filmek nézésekor, és a gyorsan zajló események megjelenítésekor.

 

A TK810 bármilyen eszköz vezetékes vagy vezeték nélküli eszköz csatlakoztatására képes, így lehetővé teszi a tartalom átvitelét laptopról, tabletről, okostelefonról, Blu-ray lejátszóról, játékkonzolról, streaming eszközről vagy flash meghajtóról. Ezen túlmenően beépített Aptoide TV-vel és 5 W-os hangszóróval rendelkezik, ami távvezérlővel vagy egy okostelelefonra telepített Smart Control alkalmazással vezérelhető.

 

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/tk810.html

 

Egy másik új otthoni szórakoztató projektor a TK850, amely egy 100”-nél nagyobb vásznon a 4K-UHD felbontású képet HDR-PRO technológiával jeleníti meg. Otthon nézve egy sportesemény 8,3 millió pixeles képét, a néző pontosan úgy érezheti maát, mint egy stadionban ülve.

 

De ne ragadjunk le a sportnál: a hiper-realisztikus 4K HDR PRO, a kiterjesztett tone-mappinggel, a valódi 4K felbontással és a kiemelkedő HDR fényerővel bármilyen látványos stílusú tartalmat élvezhetővé tesz.

 

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/tk850.html

 

Játék

 

Bármelyik játékkonzolhoz használható a Full HD felbontású TH685, akár 150”-es vetítőfelületen. 120 Hz-es frissítési frekvenciájának köszönhetően kiemelkedő játékélményt kínál, a bemeneti késleltetése mindössze 8 ms, és a 4K-kompatibilitással támogatott 1080p HDR-rel a TH685 kiemelkedik a gaming projektorok közül.

 

03.jpg

 

A TH685 saját, exkluzív játék üzemmódú kitűnő képet és ennek megfelelő finomhangolt hangzásmódot nyújt (CinemaMaster Audio+2). A lámpa élettartama 15.000 óra, így ez a gaming projektor sok évig nagyszerűen használható.

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/th685.html

Hasonlóképpen életnagyságú szereplőkkel élvezheti a játékot a TH585 gaming projektorral. Egy 100”-es keret nélküli vetítővászon éppen illeszkedik a 1080p Full HD felbontáshoz és a kiterjesztett game módhoz.

A bemeneti késleltetés 16 ms, így a kritikus pillanatokon késlekedés nélkül lehetünk úrrá. A kiterjesztett játékmód tisztább képet, vizuális pontosságot és természetesen…győzelmet nyújt. A 3500 lumen fényerő látványos élményt biztosít a fényviszonyoktól függetlenül. A rugalmasan változtatható vetítési távolsággal és a digitális objektív-eltolással maximalizálható a rendelkezésre álló tér.

További információ: https://www.benq.eu/en-uk/projector/home-entertainment/th585.html

 projektor.hu

A Sharp és az NEC joint venture formájában egyesíti display-megoldásaik üzleti szegmensét


2020. április

 

A Sharp Corporation és az NEC Corporation vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg, melynek keretében az NEC leányvállalata, az NEC Display Solutions Ltd. (NDC) és a Sharp egyesítik erőiket a vizuális megoldások gyártásában és fejlesztésében.

 

Széles körben ismert, hogy az NDS vezető globális szereplő a vizuális technológiák és a digitális signage megoldások változatos piacán. Átfogó, megoldásorientált portfoliójával és elismertségével, kiváló minőségű kijelzőivel az NDS-nek világszerte erős a jelenléte, nagyszámú globális vevőkörrel.

 

Az NDS-hez hasonlóan, a Sharp szintén az innovatív üzleti termékek egész világon elismert fejlesztője, ideértve a professzionális és kereskedelmi megjelenítőket, és a fejlett technológiákat, mint a következő generációs 8K-UHD monitorok.

 

01.jpg

 

A tranzakció keretében az NEC az NDS 66%-nyi tulajdonrészét engedi át a Sharpnak. A joint venture folytatja az NEC márkajelű termékek beszállítását, és az NEC szintén folytatni fogja a vegyesvállalat termékeinek értékesítését a vevők felé, szerte a világon. A transzfer tervezet lezárása 2020. július 1.

 

projektor.hu

Sportra optimalizált 4K HDR-PRO BenQ projektor: TK850


2020. április

 

A BenQ nemrégiben mutatta be legújabb projektortípusát, a TK850-et, amelynek célja, hogy a sportkedvelőket valódi 4K UHD DLP minőséggel, exkluzív, projektorra optimalizált HDR-PRO technológiával és speciális sport-audiovizuális üzemmóddal a vászon elé vonzza. A TK850 otthoni szórakoztató projektor teljes mértékben kihasználja a sportesemények 4K HDR sugárzásainak előnyeit, hogy nagyméretű, lélegzetelállítóan valósághű képet nyújtson.

 

„A TK850 egyesíti azokat a csúcstechnológiáinkat és szakértelmünket, amelyekkel valódi életet adhatunk a gyors ütemű sportesemények megtekintésének élményéhez ” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Nincs jobb mód a sport közvetítés hangulatának áléléséhez, mint ez, ha nem tud a helyszínen szurkolni.”

 

01a.jpg

01b.jpg

 

A TK850 8,3 millió különálló képpontot jelenít meg, valódi 4K 3840 x 2160 UHD felbontással, amellyel lenyűgöző tisztaságot garantál, és tökéletes pontosságot a célfotós befutókhoz, és azokhoz a játékokhoz, ahol centiméterek számítanak a győzelemhez. A BenQ exkluzív, projektorra optimalizált, HDR10/HLG támogatású HDR-PRO technológiája dinamikus íriszvezérlést és HDR fényerőt alkalmaz a továbbfejlesztett mappinghoz, hogy látványos fényerőt és kontrasztot hozzon létre, megmutatva a HDR formátumú Blu-ray filmek és TV-adások minden apró részletét. 3000 ANSI lumen fényerejével és a Rec. 709 színtér 98%-os lefedettségével a TK850 feltűnően élénk színeket kínál még jól megvilágított nappalikban is.

 

02.png

 

A TK850 teljes átélést biztosít a sportesemények megtekintésekor a valósághű bőrszínek, kiegyensúlyozott kültéri kék- és zöld pályák, valamint a beltéri sporttevékenységek meleg fa árnyalataival. A TK850 sport üzemmódja és a CinemaMaster Audio+2 10 wattos, szigetelt hangszórója felejthetetlen élménnyé növeli a győzelem izgalmát, kiemelve a bemondó kommentárját és a tömeg ujjongását.

 

A TK850 stílusos, kompakt formája tökéletesen illeszkedik a modern házak belső tereihez és elegánsan mutat a ház bármely szobájában. A professzionális minőségű telepítést megkönnyíti a függőleges objektív-eltolás, az 1,3x-os zoom, amellyel 2,5 méterről akár 100” képméret is vetíthető, így a helyiségek mérete nem okozhat nehézséget. Sőt, a TK850 telepítési rugalmassága megkönnyíti a valódi 4K UHD felbontásra való áttérést, ugyanis ugyanazzal a mennyezeti tartóval és vászonnal használható, mint a korábbi 1080p BenQ projektorok, például a W1070, W1090, W1110 vagy a W2000.

 

03.jpg

 

A különösen tartós, Digital Light Processing (DLP) technológiával (a 2015-ös Academy Award of Merit (Oscar® szobrocska) díjazottja), amelyet a digitális mozirendszerek 90%-a használ, a TK850 fényforrása tartós, precíz színekkel és borotvaéles képekkel DLP képminőséget kínál. Karbantartást nem igényel, és a képminőség romlásától is mentes.

 

További információ:

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/tk850.html

 

Forrás: BenQ

Karácsonyi repülőtér-díszítés a Barco-tól


2019. december

 

A Brüsszeli Légitársaság kellemes karácsonyi környezettel lepte meg az utasokat: nyolc Barco UDX-4K40 projektor vetített, amit a kültéri vetítés specialistája, a Beam Inc. kivitelezett. 

 

A brüsszeli repülőtéren Karácsonykor rengeteg utas fordul meg, és már hagyománynak számít, hogy a repülőtér a családokat stressz-mentes szórakoztató környezettel várja. Idén a vezetőség úgy határozott, hogy még emlékezetesebbé teszi az élményt, éspedig Barco projektorok felhasználásával a karácsonyi díszítéshez.

 

A terminálon egy ikonikus megfelezett kijelző felület téli jelenetekkel van megtöltve, és az A szektor mozgósávjait övező falak is animált karácsonyi tartalommal és jókívánságokkal vannak dekorálva. A nyolc Barco UDX-4K40 projektor megváltoztatta a repülőtér arculatát. A nagy fényerejű projektorok nonstop 24/7-ben üzemelnek.

 

Barco.jpg

 

A repülőtér komolyan tervezi, hogy a jövőben is használni fog Barco projektorokat a díszítéshez, pl. nyáron is. A Barco vetítéstechnikája támogatja, amit a brüsszeli repülőtér szeretne hirdetni: a belga vendégszeretetet, megbízhatóságot és minőséget.

 

projektor.hu