Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

EISA-díjas lett a BenQ X3000i gamer projektora


 

2022. augusztus

 

A BenQ, a világ egyik vezető projektormárkája a mai napon büszkén jelenti be, hogy X3000i gamer projektora elnyerte a rangos EISA-díjat. Gamer képességeinek köszönhetően az X3000i kapta meg az EISA GAMING PROJEKTOR 2022–2023 díját a „Házimozi kijelző és videó” kategóriában.


01.jpg

 

Az EISA zsűrije a következő indoklással ítélte az X3000i projektornak a díjat: „Az EISA üdvözli a BenQ helyes kis „kockaprojektorának” gamer képességeit, amely 4 LED-es fényforrás használatával névlegesen 3000 ANSI lumen fényerőt biztosít a legújabb pixelshiftes DLP 4K felbontású chipset segítségével. A játékosok értékelni fogják az előre konfigurált „gyors üzemmódot”, amelyhez külön távvezérlő-billentyű tartozik, illetve az 1080p/240 Hz-en majdnem 4 ms-ra (4K/60 Hz esetén 16 ms-ra) csökkent reakcióidőt, a különböző műfajú játékokra optimalizált három játékmódról nem is beszélve. De a készülék nem csak a gombnyomogatóknak készült! Az X3000i élénk és egyenletes filmlejátszást is biztosít, amelynek során a színek különösen hangsúlyosak a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájának köszönhetően, a DCI-P3 színtartomány 100%-át biztosítva. A mellékelt Android TV stick és a beépített sztereó hangszórók segítségével az X3000i komplett szórakoztató csomaggá válik.”

 

02.jpg

 

A világ 30 országában a fogyasztói elektronika mintegy 60 legelismertebb magazinját képviselő Expert Imaging and Sound Association (EISA) 1982 óta ítél oda díjakat a kategóriájukban leginnovatívabb, legfejlettebb és legkorszerűbb termékeknek.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy X3000i gamer projektorunkat elismerték a játékhoz nyújtott képességeiért” – mondta Steve Chu, a BenQ európai elnöke. „Az X3000i nemcsak egy nagyon sokoldalú projektor a gamerek számára, hanem a BenQ azon törekvését is képviseli, hogy innovatív termékeket hozzon létre a felhasználók számára, és kiváló minőségű eszközöket biztosítson nekik” – folytatja Chu. „Számunkra ez már a hetedik alkalom, hogy ez a neves szervezet a BenQ projektorait a kategóriájukban legjobb minőségűek között díjazza. Ez is azt mutatja, hogy jó úton járunk ügyfeleink igényeinek teljesítésében” – összegezte a BenQ európai elnöke.

 

03.jpg

 

A játékok jelenetei a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiája révén megvalósuló 100%-os DCI-P3 széles színtér-lefedettséggel jelennek meg. Ehhez párosul az egész teret betöltő treVolo hangrendszer és a mindössze 4 ms-os bemeneti késleltetés, ami lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a nyílt világú játékokat igazi valósághű atmoszférában járják be. 

Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az X3000i mélyen bevonja a játékosokat a játék cselekményébe a valódi 4K UHD-vel, a  kiegyenlített, autentikus színekkel, a magas, 3000 ANSI lumenes fényerővel, a Dynamic Black algoritmusokkal megvalósuló 500.000:1 szupermagas kontraszttal, a 3D-képességgel és a jövőbiztos vizuális teljesítményt biztosító HDR10/HLG támogatással ellátott, projektorra optimalizált HDR-rel, míg a 4LED fényforrás automatikus színkalibrációval évekig tartó játékélményt garantál. Mindez ráadásul késleltetésmentes vezérléssel párosul, amely a 4 ms-os válaszidőnek köszönhető 240 Hz-es képfrekvencia mellett.

 

04.jpg

 

Az X3000i a vizuális élményt a hangminőség fokozásával egészíti ki: a játékosokat teljesen körülöleli két nagy teljesítményű, a BenQ treVolo audiocsapata által hangolt és a Dynamic Stereo Enhancement funkcióval ellátott Bongiovi DSP (digitális jelfeldolgozó processzor) technológiával feljavított 5 W-os sztereó hangszórójával, így a játék hangzásbeli részleteit még jobban körülvevő, háromdimenziós játékhangokkal kínálja. A hang a HDMI eARC kapcsolaton keresztül külső hangrendszerre is továbbítható a tökéletes moziélmény érdekében.

 

05.jpg

 

Az interakciók élethűsége még inkább megtapasztalható a szerepjátékokon, FPS-eken és sportjátékokon keresztül, mivel az X3000i speciálisan kialakított, előre beállított játékmódokkal is el van látva. A környező mély basszusú háttérzene, a közeledő lépések és a tiszta beszéd mélysége, tisztasága, élessége és jelenléte megfelelően hangsúlyos, feltárva a játékok eredeti céljainak valódi változatosságát. Ezek a gondosan kalibrált beállítások olyan projektor modellekben is alkalmazhatók, mint a TK700STi és a TK700, így alkotva egy teljes, gamereknek szánt projektorcsaládot.

Az X3000i dinamikus dizájnja bármilyen játékszobának stílusos kiegészítője, és az 1,3-szoros zoom, a 2D keystone korrekció és a fejlett AV-csatlakozás beállítási rugalmassága mellett a 4LED fényforrás több mint 30.000 órán át, illetve több mint 10 évig biztosítja az élénk színeket és a fantasztikus játékminőséget anélkül, hogy izzócserére lenne szükség. Az órákon át játszó konzolos játékosok alaposan felfedezhetik kalandjaikat, és könnyedén megmutathatják a világnak, hogy kik szeretnének lenni.

 

06.jpg

 

Az X3000i most 1999 eurós ajánlott fogyasztói áron kapható. További információkért látogasson el az X3000i termékoldalára itt.

 

(Forrás: BenQ)

Az LG 4K-UHD UST ProBeam projektora


2022. július

 

Ezt az utraközelről vetítő (UST) projektort az LG elsődlegesen golfszimulátornak szánja, de egy soundbar hangsugárzóval kiegészítve kifogástalan házimozi élményt tud nyújtani. A készüléket az LG Business Solutions USA jelentette be, a típusjele ProBeam BU53PST. Fényereje 5000 lumen, a vetítési aránya pedig 25%-kal kisebb más ProBeam projektorokénál. Nagy fényerejének köszönhetően többféle (akár világos) környezetben is élvezhető képet tud vetíteni. Természetesen a fényforrása lézer, a kontrasztarány 3,000.000:1, és a HDR10 jel feldolgozására képes.

 

04.jpg

 

A gyártó a ProBeam BU53PST-t üzleti felhasználóknak is ajánlja, mert kis tárgyalókban is nagy képet tud vetíteni, de nagy terekben is jól használható akár 300”-es kép vetítésére. 2 db 5 W-os hangszórója elegendő hangerőt biztosít. Napi 8 óra használat mellett a gyártó szerint csaknem hét éven át működtethető, gyakorlatilag karbantartás nélkül.

 

Felépítésénél és fényerejénél, felbontásánál fogva ez a projektor ideális megoldás a golfszimulátor rendszerekhez. A ProBeam BU53PST valóban magával ragadó golfélményt tud nyújtani akár otthon, akár egy helyi szórakoztató központban.

 

05.jpg

 

Mindezeken felül, a ProBeam BU53PST támogatja a HDMI ARC-t és a HDMI Simplinket, ami lehetővé teszi a projektor párosítását egy külső soundbarral (pl. LG Eclair), így még alkalmasabbá téve a házi szórakoztatásra.

 

projektor.hu

3-RGB UST lézerprojektor a SIM2-től


2022. június

 

Az Olaszországban tervezett DTV S jelű készülék a SIM2 új ultra short throw projektora háromlézeres technológiával, 4K-UHD felbontással, HDR képességekkel, motoros élességállítással, továbbfejlesztett dinamikus kontraszttal stb.

 

Ez a különleges projektor a DOMINO termékvonal újdonsága, amely kiváló jellemzőket mutat, elérhető áron.

 

03.jpg

 

A készülék színtartománya eléri a BT.2020-as szabvány szerinti tartományt, köszönhetően a 3-RGB lézer fényforrásnak. Az új DTV tökéletes belépő szintű modellként kiegészíti a magasabb kategóriába tartozó XTV termékvonalat, így nagyobb számú olyan felhasználót tud elérni, akik „óriástévére” vágynak, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak.

 

Főbb jellemzők:

 • 4K-UHD felbontás
 • Független RGB lézerrendszer
 • Akár Rec.2020 színtér
 • A SIM2 HDR videominősége
 • 2400 ANSI lumen, ami azonban többnek látszik
 • Advanced Dynamic Contrast technológia
 • Motoros élességállítás és warping

projektor.hu

ViewSonic LED projektorok az otthoni szórakoztatáshoz: X1 és X2


2022. május

 

A ViewSonic legutóbbi LED projektorai, az X1 és X2 típusok megnövelt fényerővel (3100 LED lumen) emelik az otthoni szórakozás élményét. Természetesen nem mellékes, hogy a lámpás projektoroknál környezetbarátabb konstrukciókról van szó. Komplikált installáció és beállítgatás nélkül, bármikor impresszív képet vetítenek egy nagy vetítőernyőre.

 

02.jpg

 

Nagyobb nappalikba vagy pihenő terekbe az X1 modellt érdemes a mennyezetre szerelni, kisebb szobákba pedig a rövid vetítési távolságú (short throw) X2-est érdemes használni, amely 100”-es képet vetít 1,53 m távolságból.

 

Az X1-es modell függőleges lens shifttel és 1,3-szoros optikai zoommal rendelkezik, így nincs szükség a projektor mozgatására a mennyezeten. Mint említettük, mindkét projektor 3100 LED lumenes (bárcsak tudnánk, hogy mi a LED lumen definíciója:-)), és a színtartományuk a Rec.709 referencia 125%-a. A felbontásuk Full HD. A hangminőséget két Harman Kardon hangszóró biztosítja, így összességében e készülékek élvezhető szórakoztató hellyé varázsolják az otthonunkat.

 

További megemlítendő tulajdonságok: H/V trapézkorrekció, a 4 sarok geometriai beállítása, automatikus trapézkorrekció, beépített Wi-Fi, USB-C port a játékkonzol csatlakoztatásához, Bluetooth kapcsolat a hang vezeték nélküli átviteléhez.

 

projektor.hu

A Sharp NEC új lézerprojektora


2022. május

 

A Sharp NEC Display Solutions Europe még a hivatalos piacra kerülés előtt (2022 szeptember), a ISE 2022 látogatói számára előzetesen bemutatja az új NEC PV801UL kompakt és nagy fényerejű professzionális installációs projektort. A készülékhez – a rugalmas installáció jegyében – a gyártó az objektívek széles választékát kínálja. Emellett olyan beépített funkciói vannak, mint az Edge Blending és a geometriai korrekció.

 

01.jpg

 

Ez a projektor az első tagja az új NEC PV lézerprojektor-családnak, amely ProAssist támogatással érkezik az egyszerű vezérléshez és beállításhoz.

 

A NEC PV801UL nagy fényerejével (8200 lumen) és kiváló minőségével hódítja meg a felhasználókat, nevezetesen   a gyártó szándéka szerint az intézményeket és a nagyobb oktatóhelyeket. Az említett Edge Blending két vagy több projektor „összefűzését” is támogatja, a geometriai korrekció pedig megszünteti a térbeli torzításokat a képen. Mivel az előző generációs, lámpás PA projektorcsalád objektívjeivel és objektív-foglalataival tökéletesen kompatibilis, a felhasználók a PA lámpás projektorukat könnyedén helyettesíthetik az újabb PV lézeres modellel.

 

projektor.hu

Új lézeres házimozi-projektorok a Sonytól: VPL-XW7000ES és VPL-XW5000ES


2022. április

 

Április végi bejelentése szerint a Sony ismét lépett egy nagyot a 4K SXRD házimozi-projektorok választékának bővítésében. A két új lézerprojektor – a teljesítményéhez képest – minden eddiginél kompaktabb, azaz súlyban és méretben kisebb az eddigieknél.


01.jpg

 

A két új modellt jubileumi kiadásnak is tekinthetjük, mivel a Sony idén ünnepli első házimozi-projektorának 50. évfordulóját. Ha nem is soroljuk fel a fejlesztés minden állomását, néhány típust megemlítünk a jubileum alkalmából. Az első színesben vetítő készülék még katódsugárcsövekkel készült (Trinitron technológiával készült vetítő CRT-k). A vetítőernyő mérete 50” volt:

 

02.jpg

Sony VPP-2100: az első színes videovetítő rendszer 1973-ból

 

Ezt követően az LCD technológia mérföldes léptekkel fejlődött, a nagy és nehezen mozgatható CRT projektorok pedig – bár még sokáig használatban maradtak – nem voltak nagyon praktikusak. Az LCD fejlesztés eredménye lett a Sony első, otthoni használatra szánt 3LCD projektora:

 

03.jpg

1993: az LPH-350J három LCD panellel megépített vetítő volt a Sony konzumer piacra szánt első LCD-es házimozi projektora

 

Tíz év múlva, 2003-ban a Sony kihozta az első – immár SXRD panelekkel dolgozó, azaz az LCoS reflektív technológiát alkalmazó, Full HD felbontású házimozi-vetítőjét:

 

04.jpg

A Qualia 004 típusjelet viselő projektor felbontásban és natív kontrasztarányban újabb mérföldkő volt a Sony fejlesztésében, különösképpen az SXRD technológiának köszönhetően

 

Az első 4K natív felbontású házimozi-projektor megjelenésének éve 2011 (igaz, ezt 2007-ben megelőzte a digitális mozikba (nem házimoziba) szánt SRX-R220-as nagy teljesítményű 4K projektor kifejlesztése).

 

05.jpg

A Sony VPL-VW1000ES volt az első 4K natív felbontású házimozi-projektor – természetesen szintén SXRD fénymodulátor panelekkel

 

A háttérben időközben komoly fejlesztések folytak a fényforrások területén: a cél a hagyományos, és sok hátrányt mutató nagynyomású higanylámpa (UHP lámpa) kiváltása volt. A projektorgyártók különféle hibrid, illetve LED-es megoldásokkal álltak elő, de ezek mára vagy kiszorultak a gyakorlatból, vagy fényerőben (a LED-ek esetében) nem tudtak eleget nyújtani a nagyobb képméretek esetében. Visszatekintve tudjuk, hogy az időtálló megoldás a lézerforrás használata lett. A nagy mozivetőknél teret hódítottak az RGB lézereket használó fényforrások, a házimozi szegmensben viszont a kék lézer/foszforkerék kombináció (vagy ennek valamilyen továbbfejlesztett változata) lett uralkodó.

 

Az első – nem otthoni vetítésre szánt – 3LCD lézerprojektort (VPL-FHZ55) a Sony a 2013-as ISE rendezvényen mutatta be Amsterdamban.

A technológia nemsokára átkerült a házimozi szegmensbe is, mindjárt egy 5000 lumenes 4K projektorba, a VPL-VW5000-esbe.

 

06.jpg

2016: megjelent a házimozi-projektorok „zászlóshajója”, az 5000 lumen fényáramot produkáló VPL-VW5000, amely elsődleges fényforrásként kék lézert tartalmazott

 

Most pedig ugorjunk a mába, illetve a tegnapba: 2021-ben hozta piacra a Sony az új „zászlóshajót”, a 10.000 lumenes GTZ380-as lézerprojektort, amely hatalmas vászon megvetítésére alkalmas az otthonokban.

07.jpg

A GTZ380-as modell színtartománya a DCI-P3 mozis referencia- színteret 100%-osan lefedi, és a nagy fényerőnek is köszönhetően a HDR megjelenítést új szintre emelte. A Sony ebbe a projektorba építette be először az eredetileg a Bravia XR televiziócsaládhoz kifejlesztett Cognitive Processor XR™ projektorba szánt változatát, az X1 Ultimate for projector processzort

 

A GTZ380-assal csaknem egyidőben kisebb, kompakt lézeres modellek is kijöttek, mint a VW870ES és a VW790ES.

 

Ezek voltak tehát az előzmények (a bemutató távolról sem teljes), és most a Sony meglepte a piacot a címben megnevezett két új házimozi-projektorral (pontosabban egyelőre bejelentette a megjelenésüket), amelyek főbb jellemzői a következők.

 

VPL-XW7000ES és VPL-XW5000ES

 • Korszerű tervezésű, és a világ legkompaktabb kivitelűnek mondható lézerprojektorok, amelyek ragyogóan integrálhatók az otthoni környezetbe.
 • Megnövelt fényerő (3200, ill. 2000 lumen), amellyel jobban sikerül kivédeni a környezeti fények hatását.
 • Natív 4K SXRD minőség és Motion-flow technológia sportesemények vagy játék esetében, késleltetése vagy interferencia nélkül.
 • A világ legkisebb, 0,61”-es 4K SXRD panelje (kb. 8,3 millió pixel).
 • Input lag reduction, azaz bemeneti késleltetést csökkentő mód, amely javítja a projektor reakciósebességét, és a lehető legjobb élményt biztosítja a gamerek számára.
 •  Dynamic HDR Enhancer, azaz a HDR kép dinamikájának javítása. Az X1 Ultimate for projector processzora világos jeleneteket világosabbá, a sötéteket sötétebbekké teszik a lézertechnológiának köszönhetően.
 • Live Colour Enhancer. Az XW7000ES el van látva ezzel az újonnan kifejlesztett funkcióval, amelynek aktiválásával élénkebb és ütősebb képek hozhatók létre a saturáció befolyásolása nélkül (pl. bőrszínek).

A VPL-XW7000ES és a VPL-XW5000ES felváltja az összes lámpás Sony házimozi-projektort, továbbá a a VPL-VW790ES lézerprojektort is. A VPL-VW890ES, a VPL-VW5000ES és a VPL-GTZ380 továbbra is megmarad a kínálatban.

 

(Forrás: Sony sajtóközlemény)

 

projektor.hu

A BenQ 4K és Full HD projektorainak piaci részesedése elérte az első helyet Európában


2022. május

 

A BenQ, az értékesítési mennyiséget tekintve, a vezető szállító Európában a 4K és a Full HD szegmensben. Mint a világ egyik vezető 4K projektor márkája, 2022. első negyedévében az élen végzett a piaci részesedést tekintve a 4K és a Full HD projektorok terén. A Futuresource Consulting Quarterly Market Track Reports szerint a BenQ értékesítési volumen alapján vezető pozíciót ért el Európában. Emellett 23,42%-os piaci részesedést ért el a 4K és 24,5%-ot a Full HD projektorok esetében.

 

012.jpg

 

Még ha a világjárvány elleni intézkedések változnak is világszerte, a vizuális szórakoztatás fogyasztása és használata megváltoztatta a fogyasztók felhasználását” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Egyre többen használják az otthoni szórakoztatást sportközvetítések követésére, filmnézésre és játékra. Emiatt megnőtt a jobb képminőség, színpontosság és rugalmasság iránti igény a különböző eszközökkel kapcsolatban.”


A 4K projektorok mellett a BenQ a házimozi, az otthoni szórakoztatás, a játék, a lézer TV és az Android TV-vel ellátott okos projektorok szegmenseiben is jelen van. Az összes sorozat valódi 4K felbontást kínál, 8,3 millió különálló képponttal. A lézer-TV sorozatból az ALRS01 képernyővel rendelkező V7000i és V7050i elnyerte a „2021–2022 legjobb terméke” EISA-díjat. A Full HD üzleti, házimozi, otthoni szórakoztatás, játék és Android™ TV-vel ellátott okos projektorok szegmensében is vannak díjnyertes projektorok.


 

02a.jpg02b.jpg

 

A közelmúltban megjelent és rendkívül népszerű X3000i gamer projektor tökéletes példája annak, hogy a BenQ milyen innovációt és minőséget kínál termékeihez. Valójában, ez az első igazi 4K LED gamer projektor, 4 ms alacsony bemeneti késleltetéssel, 240 Hz frissítési frekvencia mellett, és 100% DCI-P3 Accurate CinematicColorTM technológiával.


03.jpg

 

A Full HD szegmenshez már elérhetőek a TH585P és TH685P konzol gamer projektorok. 3500 ANSI lumen fényerővel felvértezve a megvilágított környezetben való használatra, alacsony bemeneti késleltetéssel, exkluzív játék üzemmódokkal és megfizethető áron, mércét állítanak fel a nagyképernyős szórakoztatásban.


04a.jpg

04b.jpg 

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, kérjük látogassa meg a következő weboldalt: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-series.html és https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html

 

Forrás: BenQ

Világelső 4LED 4K HDR gaming projektor a BenQ-tól: X3000i


2022. február

 

01.jpg

 

A BenQ, a projektorok közismert élenjáró márkája februárban bemutatta az X3000i típusjelű projektort, amely kiemelkedő audiovizuális teljesítményt nyújt, igazán nagy méretű képpel. A játékmenetek a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájával 100%-ban DCI-P3 széles színtér-lefedettségűek. A treVolo hangrendszerrel és az akár 4 ms-os bemeneti késleltetéssel kombinálva, a gamerek elmerülhetnek az ultrarealisztikus Open World játékok világában.

 

02.jpg

A mozis DCI-P3 széles színtartomány lényegesen nagyobb a megszokott Rec.709-esnél

 

„Az X sorozat éllovasa a moziszerű kép és a valósághű hang példátlan kombinációjának, valamint a 4 ms-os késleltetéssel és 240 Hz-es frissítéssel is rendelkezik” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Az X3000i az igazi gamereket várja, akik a végtelen lehetőségeket keresik.”

 

Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az X3000i kiegyensúlyozott valósághű színekkel, 4K UHD-vel, 3000 lumenes fényerővel, 500.000:1 szupermagas kontraszttal és Dynamic Black algoritmussal rendelkezik. 3D-re felkészítve, illetve projektorra optimalizált HDR-rel az akciók közepébe helyezi a játékost. A HDR10/HLG támogatás biztosítja a jövőbeni kompatibilitást is, míg az automatikus színkalibrációval rendelkező 4LED fényforrás hosszú évekig garantálja a játékélményt.

 

03.png

Az X3000i 4LED light engine felépítésének elvi vázlata. A kék LED-ből kettő van, az egyik a kék alapszínt állítja elő, a másik (blue pump LED) a zöld fény teljesítményének növelésében vesz részt

 

A látványt a hangzással kiegészítve, az X3000i teljesen kitölti a teret az erőteljes, két darab 5 W-os sztereó hangszóróval, amelyet a BenQ treVolo audiocsapata hangolt, illetve a Bongiovi DSP (Digital Signal Processor) dinamikus sztereó kiterjesztéssel, ami kiemeli a részleteket, így még teljesebb háromdimenziós élményt nyújt. A lehengerlő moziélményé érdekében a hangot HDMI eARC-on keresztül is továbbíthatja külső hangrendszerbe.

 

04.jpg

 

Az összes interakció valósága még jobban átélhető a szerepjátékokon, az FPS és sportjátékokon keresztül, mivel az X3000i speciálisan előre beállított játékmódokat kapott. A mélység, a transzparencia, a részletek és a teljes teret kitöltő mély basszus kiemeli a háttérzene, a közeledő lépések és a beszédhangok tisztaságát. A lélegzetelállító színekkel pedig a játékok igazán valósághűek lesznek. Ezeket a pontosan kalibrált beállításokat olyan modellekben is alkalmazzuk, mint a TK700STi és a TK700, a TK és a TH sorozat, mely projektorcsaládokat kifejezetten a gamereknek fejlesztettük.

 

Az X3000i stílusos, dinamikus dizájnjával bármilyen gamer környezetbe tökéletesen illeszkedik. 1,3-szoros zoommal, 2D trapézkorrekcióval és a fejlett AV-csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

05.png

 

Az X3000i 4LED fényforrása több mint 30.000 órányi vagy 10 évnyi élénk színeket és csodálatos játékminőséget biztosít a fényforrás cseréje nélkül. Az órákon át játszó konzoljátékosok részesei lehetnek a történetnek, és gond nélkül megmutathatják a világnak, hogy kik szeretnének lenni.

További információ: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/x3000i.html

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, látogasson el a https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html oldalra.

 

Forrás: BenQ

Ultrakönnyű, nagy fényerejű Epson projektorok legújabb generációja


 

2022. február

 

pu2200_series.jpg

 

Kompakt és könnyű, nagyteljesítményű 3LCD lézerprojektorokat hozott piacra az Epson. Az EB-L20000U sorozat sikerére alapozva, az Epson PU2200U nagy fényerejű 3LCD projektorcsaládja mondhatja magáénak a világ legkisebb és legkönnyebb 20.000 lumenes modelljeit (EB-PU2120B / EB-PU2120W). Ezek a projektorok 70%-kal kisebbek, és 50%-kal könnyebbek, mint az EB -L20000U előd.

 

01.jpg

 

Az új sorozat megcélzott felhasználási területei: nagy auditóriumok, élő rendezvények, koncertek és konferencia-színhelyek. A kisebb mérettel és tömeggel együtt jár a jóval kisebb fogyasztás (környezetkímélés), a lényegesen kisebb csomagolási igény (karbon-lábnyom), továbbá az egyszerűbb tárolás, szállítás és installálás.

 

A PU2200-as család 13.000, 16.000 és 20.000 lumenes típusokat tartalmaz, WUXGA felbontással, amely 4K-ra felskálázható, HDR-rel és fejlett installációs szolgáltatásokkal. A kompakt és könnyű felépítés hatalmas előnyt jelent a bérléssel foglalkozó és a telepítő szektor számára, csakúgy, mint a már meglévő Epson objektívekkel való kompatibilitás. Ezeket projektorokat könnyű egy meglévő infrastruktúrába integrálni, tekintettel a telepítési rugalmasságra, és a „szereld fel és felejtsd el” megbízhatóságra. A csatlakozófelületet (PU2120W) a következő ábra mutatja:

 

02.jpg

 

Külön kiemelendő az a beépített jelfeldolgozó rendszer, amely lehetővé teszi a PC-nélküli stacking-et, azaz a fényerő megduplázását külső számítógép nélkül. Plusz szolgáltatás az NFC funkcionalitás, amely tovább egyszerűsíti az installálást a projektor és az NFC-kompatibilis okoseszközök közötti kommunikációnak köszönhetően.

 

Az optikai engine-t és a lézerfényforrást a projektorban továbbfejlesztett hermetikus szigetelés védi. A megbízhatóság növelése érdekében ezen felül nagy hatékonyságú folyadékhűtést alkalmaz ezekben a projektorokban.

 

Az EB-PU2200-as sorozat típusainak néhány jellemzőjét az alábbi táblázat foglalja össze:

 

T1.jpg

 

projektor.hu

ViewSonic LED-es Smart házimozi-projektorok


 

2022. január

 

Két, második generációs LED fényforrással ellátott új „okosprojektort” jelentett be a ViewSonic a házimozi-vetítést megcélozva. Az X1-es és X2-es modellek 1080p natív felbontásúak, a fényerő 3100 „LED lumen” (amit nehezen tudunk értelmezni), a fényforrás élettartama 30.000 óra. Mindkét projektor Bluetooth és WiFi képességekkel van felruházva, ami a csatlakoztatásban nagy könnyebbséget jelent.

 

Mindkét készülék a ViewSonic saját SuperColor technológiáját alkalmazza az élethű színek megjelenítéséhez, miközben a Dynamic Black funkció automatikusan szabályozza a fényerő szintjét. A színtartomány a Rec.709 szabványos színtér 125%-a, a jó minőségű hangról két beépített Harman Kardon hangsugárzó gondoskodik. Ezek külön Bluetooth hangszóróként működhetnek, amikor csak zenét akarunk hallgatni.

 

08.jpg

 

A beépített 5 GHz-es WiFi csatlakozás sebessége megengedi az okoseszközök képernyőjének tükrözését, mindennél könnyebbé téve a streaming szolgáltatások igénybevételét. Az X1-es típus asztalkára tehető vagy mennyezetre szerelhető, ellenben az X2 kifejezetten közelről vetítő modell, 0,69-0,83:1 vetítési aránnyal, ami azt jelenti, hogy a 100” átlójú kép 1,53 m távolságból vetíthető vele.

 

Ez az egyik különbség a két modell között, a másik az optikai zoomtartomány. Az X1 esetében ez 1,3x-os, míg az X2-esnél 1,2x-es. Mindkét projektor 16 GB-os belső tárolóhellyel rendelkezik, továbbá lehetőség van trapézkorrekcióra függőlegesen és vízszintesen, továbbá a négy sarokban. A fő csatlakozók: 2 db HDMI 2.0/HDCP 2.2, USB-C és USB-A port.

 

Az X1 és X2 projektor áprilistól lesz kapható, az előbbi 999, az utóbbi 1099 dollár áron.

 

További információ: https://www.viewsonic.com/us/news/viewsonic-launches-new-led-based-smart-home-theater-projectors

 

projektor.hu

Strapabíró, nagy teljesítményű lézerprojektor a Vivitektől


 

2022. január

 

A Vivitek (a Delta csoport tagja) DU9900Z néven bejelentette legújabb, rendkívül masszív felépítésű lézerprojektorát. A professzionális felhasználásra szánt készülék edge-blending és warping funkcióval rendelkezik, az élesség, a zoom és a lens shift motorosan állítható. 22.000 lumen fényerejével, és hosszú távon stabil működésével különösen alkalmas a nagyszínpadi, kültéri és nagy előadótermi használatra, akár a bérlési piaci szegmensben is. További tulajdonságok: cserélhető opcionális objektívek, 360 fokos tetszőleges pozíció (beleértve a portrait vetítést), 24/7-es nonstop használat lehetősége.

 

A DU9900Z egy egychipes DLP lézerprojektor, 0,96”-es DMD fénymodulátorral, a natív felbontása WUXGA. Egy frissítésnek köszönhetően a projektor Eco Mode-ban folyamatosan üzemelhet 30.000 órán keresztül. A lézer fényforrásnak köszönhetően minimális karbantartást igényel.

 

07.jpg

 

A projektor tömege 49 kg, a felszerelési rugalmassága szinte korlátlan. A Lens Positioning Memory segítségével ötféle motoros objektív beállítása tárolható, tekintet nélkül arra, hogy a projektort hol helyezik el. A képméret 40” és 500” között lehet, bármiféle képtorzítás nélkül. Emellett trapézkorrekcióra is lehetőség van a kép négy sarkában.

 

Meg kell említenünk még a HDBaseT csatlakoztatás lehetőségét szabványos CAT5e/6 LAN interfészen keresztül, akár 100 méter távolságra. Emellett a projektor rendelkezik 3G-SDI csatlakozóval is pl. kamera mint képforrás csatlakoztatásához. A DU9900Z támogatja a Vivitek PJ-Control eszközét, amelynek egyszerű felhasználói interfésze van, és további lehetőségeket nyújt a megtekintési feltételek, beállítások, ütemezések vezérlésére hálózaton keresztül. Plusz kényelem, hogy több projektor is távolról vezérelhető egyidejűleg.

 

A DU9900Z már kapható, jelenlegi nettó ára 26.990 angol font.

 

További információ: https://www.vivitek.eu/Category/Large-Venue-Projectors/1241/DU9900Z

 

projektor.hu

A Sharp NEC Display Solutions kihozta az NC2403ML RB lézerprojektort


 

2021. december

 

A Sharp NEC Display Solutions bejelentette az NC2403ML új lézerprojektor modell elérhetőségét. Ez a legutóbbi upgrade-elt típus a digitális mozivetítő sorozatban. A továbbfejlesztett és cserélhető RG lézermodulnak, és a lézerforrás 50.000 órás élettartamának köszönhetően az NC2403ML ideális megoldás a közepes és nagy mozik számára.

 

06.jpg

 

A projektor alkalmas múzeumokban, gyülekezetekben és nagyobb oktatási helyszíneken való használatra.

 

A költségtakarékos mozimegoldásokhoz a moziüzemeltetőknek most a gyártó cserélhető lézeregységeket kínál a projektorfejekben, a sokoldalú használatot és a jövőbiztos konstrukciót szem előtt tartva. A cserélhető lézermodul külön is beszerezhető, és átkapcsolható projektorfejek között a különböző méretű helyiségek számára. A továbbfejlesztett RB lézermodul 24.000 lumen fényerőt állít elő, illetve beállítható fényerő-szinteket nyújt a 2D és 3D játékfilmekhez. A 2K DCI-compliant lézer kiemelkedően jó képet produkál, a fényerő elegendő akár egy 22 m-es vászonhoz is.

 

Ezen túlmenően az NC2403ML rugalmas installálást és megbízható működést biztosít.

 

További információ: https://www.sharpnecdisplays.us/products/projectors/nc2403ml

 

projektor.hu

Teljesítmény, sebesség és pontosság: új Barco szimulációs projektor


 

2021. december

 

A szimulációs projektorok vezető gyártója, a Barco bejelentette az új F400-HR modell bevezetését. Ez az első egychipes, natív 4K felbontású projektor, amely új fejezetet nyit a nagyfelbontású szimulációs rendszerek területén. A nagyon nagy feldolgozási sebességet kombinálja a lézer fényforrással és az extrém megbízhatósággal.

 

05.jpg

 

A szélsőséges helyzetekben az ösztöneinkre hagyatkozunk. Az ösztönök azonban csak annyira élesek, mint amilyen éles a kiképzés. Ezért tervez a Barco olyan szimulációs projektorokat, amelyek a realitás lehetséges legmagasabb szintjét nyújtják. Az új F400-HR-t speciálisan a kiképzési/szimulációs piacra szánták, és olyan élményt és tapasztalatot ad, amely lehetőséget teremt a részvevők képességeinek tökéletesítésére.

 

A projektor natív 4K felbontása a beépített pixel-shift segítségével 6K-ra vagy még nagyobbra növelhető, így az F400-HR a valóság legapróbb részleteinek megjelenítésére képes. Az akár 240 Hz-es extrém nagy jelfeldolgozási sebesség a natív 4K felbontás mellett a leggyorsabb mozgások esetén sem okoz mozgáselmosódást.

 

A beépített következő generációs, szabadalmaztatott Barco Pulse platformnak köszönhetően az F400-HR szintén előnyösen használja ki ennek a szoftver-architektúrának a rendkívüli sávszélességét, így a többes fejlett jelfeldolgozás minimális késleltetéssel történhet. A Barco Pulse egy bővítő portot is nyújt opcionális modulokhoz, a standard bemenetek skálájának szélesítésére.

 

További információ: https://www.barco.com/en/product/fs400-hr

 

projektor.hu

LG CineBeam újdonság: PF610P hordozható LED projektor


 

2021. november

 

Az LG USA bejelentette az LG legújabb CineBeam Full HD LED projektorát, a PF610P-t, amely kiváló képminőséggel dicsekedhet, emellett a hordozhatóság kényelmét is nyújtja. Hamarosan Európában is kapható lesz, az amerikai ára 849.99 USD.

 

04.jpg

 

Az elérhető képátlóméret 120”, a maximális fényerő 1000 lumen. Érdekesség, hogy a LED fényforrás négycsatornás, ami kivételes tisztaságot, kontrasztot és színeket biztosít. A fényforrás extrém megbízható és robusztus, az élettartam 30.000 óra.

 

Az elhelyezést megkönnyítendő, a projektor mind a négy sarokban el tudja végezni a trapézkorrekciót. Emellett az 1,195:1 vetítési arány lehetővé teszi nagy méretű kép vetítését viszonylag közelről, így bármilyen szoba „mozivá” varázsolható.

 

A projektor futtatja az LG legújabb webOS 5.0 platformját, aminek köszönhetően gyorsan elérhetők a népszerű streaming szolgáltatások, mint a Disney+ és a YouTube. Kompatibilis az Apple AirPlay2-vel, illetve az Android használók részére a MiraCast-tal, ami lehetővé teszi a mozi minőségű megosztást az okostelefonokról és a tabletekről.

 

projektor.hu

Otthoni szórakoztatás: új 4K lézerprojektor az Acertől


 

2021. november

 

Az Acer L811-es új 4K lézerprojektorát otthoni szórakoztatásra és játékra tervezték. Az UST (ultra short throw) vetítő 3000 lumen fényerejű, és 0,312 m távolságról tud 120”-es képet vetíteni. Azaz egy kis helységben is tudunk vele nagy képet előállítani. Az Acer LumiSense technológiája képkockáról képkockára képes a képtartalmat elemezni, és ennek megfelelően dinamikusan beállítani a fényerőt úgy, hogy a lehető legjobb minőségű képet kapjuk.

 

03.jpg

 

A DLP vetítőktől megszokott módon, 3D tartalom is nézhető 3D Blu-ray-ről, 144 Hz/24p mellett. A projektor a „harmadik fél” Aptoid TV APP markettel előre „be van töltve”. Innen a felhasználó letöltheti az appokat a népszerű streaming szolgáltatások, közösségi médiaplatformok stb. igénybevételéhez – vezetékekre nincs szükség.

 

Android vagy Windows eszközök használatakor a Miracaston keresztül szintén vezeték nélkül tükrözhető tartalom, illetve az EShare-en keresztül az iOS vagy Android esetében.

 

További jellemzők: kis bemeneti késleltetés a játékhoz, 240 Hz/1080p opció, két beépített 10 W-os hangszóró, amelynek hangját az Acer TrueHarmony technológiája javítja fel. Az Acer EcoProjection technológiája pedig készenléti módban 66%-kal csökkenti a készülék fogyasztását – így meghosszabbítva a lézer élettartamát 30.000 órára. A projektor lehetővé teszi a 24/7-es nonstop vetítést is.

 

Az IP6X fokozatú „porvédettségi” minősítés a legmagasabb elérhető védelmet biztosítja, így az L811 megbízhatóan működik még poros vagy kültéri környezetben is.

 

Az Acer L811-es modell mostantól kapható Európában, 2599 euro áron.

 

projektor.hu

Új Optoma DLP projektorok az osztálytermekbe


 

2021. október

 

Az Optoma két új kompakt lézervetítőt hozott ki (ZX300 és ZW350) XGA, illetve WXGA felbontással. A célcsoport: a K-12-es osztálytermek, az intézményi felhasználók, és a kis/közepes méretű tárgyalók. A két belépő kategóriájú projektor kiegészíti az Optoma elérhető árú lézerprojektor-sorozatát, amelynek tagjai pl. a ZH403, a ZW403 és a ZW400.

 

02.jpg

 

A gyártó szerint mindkét új lézerprojektor 3500 lumen fényerőt és 300.000:1 kontrasztot nyújt, pontos színvisszaadással. A hosszú élettartamú DuraCore lézer fényforrás Eco módban 30.000 óra működést, és gyakorlatilag karbantartás-mentes üzemeltetést biztosít.

 

1,1x-es, illetve 1,3x-es optikai zoommal és automatikus trapézkorrekcióval rendelkeznek, és természetesen a 360 fokos tartományban bármilyen pozícióban használhatók. Kompakt, és kis helyet elfoglaló kivitelüknek köszönhetően a ZX300 és a ZW350 könnyen installálhatók, illetve egyik osztályteremből a másikba vihetők. Csatlakozófelületük: HDMI, VGA, RS232 plusz egy LAN vezérlőport Crestron, Extron, PJ-Link vagy Telnet vezérléshez.

 

A ZX300-as ára 719 USD, a ZW350-esé 799 USD.

 

projektor.hu