Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

A HD optikai lemez kálváriája II.

2010 január

 

Cikkünk második részében bemutatunk az általánosan elérhető kódoló és authoring szoftverek közül néhányat, valamint tanácsot adunk ahhoz, hogy hogyan készíthetünk a Blu-ray lejátszók többségén működő HD lemezt házi körülmények között.

Tovább

A HD optikai lemez kálváriája I.

2009 december

 

Miután 2008 februárjában a Toshiba bejelentette a HD DVD formátum fejlesztésének leállítását, egyenes út nyílt a siker felé a rivális Blu-ray számára. Mégis, a Sony által várt siker és gyors piacszerzés elmaradt, és mind a mai napig messze nem mondható olyan sikeresnek a Blu-ray formátum, mint amilyen sikeres volt anno a DVD ugyanilyen idősen. Kétrészes cikkünk első részében áttekintjük, mi volt az oka a HD DVD formátum bukásának, és mi miatt várat magára a Blu-ray igazán szélesebb körben történő elterjedése.

 

Tovább

Digitális fotók vetítése projektorral

(2009 március)

 

Amíg a fotózás uralkodó módja volt a hagyományos filmes fényképezés, gyakori eseménynek számított a családi összejöveteleken a diavetítés, amikor is a kisméretű filmkockákat a film nagy felbontásának köszönhetően kiváló minőségben nagyította fel a diavetítő egy jókora vászon méretére.
Nos, a diavetítőt ma már elvétve használják a fotósok, fotós szakkörök és klubok, hiszen tudjuk, hogy az elmúlt pár évben néhány „megátalkodott” profi fotóst kivéve mind az amatőr, mind a profi fotósok körében uralkodóvá vált a digitális fényképezőgépek használata.
Az ezekkel készített képeket többnyire számítógépes monitorok képernyőin nézzük, holott ez már három-négy néző számára is kényelmetlen foglalatosság.
Szinte magától kínálkozik a digitális projektorok használata a digitális fotók vetítésére nagyobb létszámú nézőközönségnek, de akár csak egy családi esemény résztvevőinek is. Ha jobban belegondolunk, a projektorok multimédiás felhasználásába ez teljesen mértékben beleilleszkedik, sőt mondhatjuk, hogy újabban egyfajta „digitális diavetítés” reneszánszának lehetünk tanúi.
Persze ahhoz, hogy ez bekövetkezhessen, fejlődésükben a projektoroknak is át kellett lépniük egy bizonyos minőségi szintet, az áruknak pedig csökkenniük kellett. Nézzük meg, hogy milyen feltéteknek kell megfelelniük a projektoroknak, és milyen alternatívák kínálkoznak a fotóvetítésre való kiválasztásnál!

Tovább