Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Epson projektor-újdonságok a 2018-as ISE kiállításon

2018. február

 

Mint minden évben, az Epson idén is részt vett az ISE 2018-as rendezvényen. Sőt nemcsak részt vett, hanem a szokásosnál is több újdonsággal lepte meg a látogatókat a példásan felépített standon.


2018. február

 

Mint minden évben, az Epson idén is részt vett az ISE 2018-as rendezvényen. Sőt nemcsak részt vett, hanem a szokásosnál is több újdonsággal lepte meg a látogatókat a példásan felépített standon.

 

01.jpg

 

Lézerprojektor minden mennyiségben

 

Mielőtt az újdonságok bemutatásába belefognánk, megmutatjuk a stand leglátványosabb installációját, amelyet a már egy ideje a piacon lévő, legnagyobb teljesítményű EB-L25000U lézerprojektoraival produkált a cég. A 25.000 lumenes vetítőkből hat darabot szereltek a magasban átívelő traverzekre (ez összesen 150.000 lumen), és e projektorok edge blending és warping funkcióinak köszönhetően egy óriási görbült felületre vetítettek mellbevágóan fényes és attraktív képet. Az EB-L25000U projektorról és a szintén már korábban bevezetett EB-L1000-es széria ötféle modelljéről (5.000 – 15.000 lumenes készülékek) ebben az írásban olvashatnak oldalunk látogatói, az Epson lézertechnológiájának részletes ismertetése mellett.

 

02a.jpg

02b.jpg

 

A már ismert típusok mellett – mint a bevezetőben utaltunk rá – egy sor új lézerprojektort, illetve projektorcsaládot hozott a cég a kiállításra, ezzel is demonstrálva, hogy messzemenően elkötelezte magát a lézeres (pontosabban lézer-foszfor fényforrással működő) 3LCD technológia mellett. A 3LCD lézerprojektorok képminősége kiváló, működésük megbízható (a fényforrás élettartama hosszú, és a karbantartási igény minimális), emellett a telepítés egyszerűbb és rugalmasabb a hagyományos lámpás projektorokénál.

 

Bár a lámpát az Epson természetesen nem száműzte véglegesen a projektoraiból, lámpás újdonság nem szerepelt ezen a kiállításon. A korábbi sikeres modellek közül öt-hat kiállított modell elfért egy hosszabb pulton.

 

Leszögezhetjük, hogy az Epson standjának túlnyomó részét a lézerprojektorok uralták, közülük is főleg a legújabbak. Alább ezeket vesszük közelebbről szemügyre.

 

4K/12.000 lumen és WUXGA/20.000 lumen

 

Talán a legnagyobb újdonság ezúttal a natív 4K felbontású, 12.000 lumenes 3LCD projektor volt, amely az EB-L12000Q nevet viseli. Amellett, hogy ez az Epson első valódi 4K felbontású, nagy teljesítményű installációs projektora, ellátták az elődök minden fejlett funkciójával és szolgáltatásával is. Ilyenek pl. a beépített kamera a kép rendszeres korrigálásához, az automatikus geometria-beállítás, az edge-blending, a rugalmas csatlakozási lehetőségek stb. Ezen túlmenően: új zoomobjektív kis távolságra, cserélhető illesztőkártyák, PQ és HLG HDR támogatás stb.

 

03a1.jpg

03b.jpg

 

A külsejére nézve tökéletesen hasonló EB-L20000U egy 20.000 lumenes lézerprojektor, de a felbontása „csak” WUXGA, ami azonban a szokásos felhasználási területeken többnyire bőven elegendő. Melyek ezek a területek? Nagyrendezvények, fesztiválok, koncertek, nagy előadótermek, bevásárlóközpontok, oktatás nagy létszámú közönség számára stb.

 

03c.jpg

 

Az L20000U a felbontáson, a fényerőn (és a kontraszton) kívül abban különbözik az L12000Q-tól, hogy a 12G-SDI bemenettel nem kompatibilis. Egyébként minden fejlett funkció ebben a projektorban is megtalálható. Az L20000U 2018 novemberétől, az L12000Q pedig 2019 elejétől lesz kapható.

 

A EB-L600-as sorozat

 

Valójában az L600-asnak nevezett sorozathoz (L615U, L610U és L610W) soroljuk az EB-L510U és L400U modelleket is, így a család öt tagból áll, és a „közepes” fényerő-igényeket elégíti ki, 4500 és 6000 lumen között. A két utóbbi típus 5000, illetve 4500 lumenes, a másik három 6000 lument produkál. A HDBaseT csatlakozási lehetőséget a 600-as típusoknál találjuk meg, az objektívmozgatás (lens shift) lehetősége pedig csak az L400U-nál nincs meg. Az öt projektor közül négy WUXGA natív felbontású, az L600W pedig WXGA.

 

Az L600 sorozat projektorai kompakt kialakításúak, kisebbek és könnyebbek a hasonló fényerejű egyéb típusoknál. Lényegében a közepes teljesítményű lámpás projektorok felváltása (vagy „leváltása”) az Epson célja ezzel a sorozattal. Nagyobb megbízhatóság, kis karbantartási igény és sokoldalúság – ezzel lehetne röviden jellemezni ezeket a projektorokat.

 

04a.jpg

4b.jpg

 

Otthoni szórakoztatás: EH-LS100

 

Az Epson hazai képviselete már bemutatta Magyarországon azt az ultrarövid vetítési távolságú (UST) házimozi-lézerprojektort, amelyet most Amszterdamban is kiállított. Az EH-LS100 az Epson első UST Full HD lézerprojektora, amelyet kifejezetten otthoni használatra fejlesztett ki. Igazából ezt a készüléket a cég elsődlegesen a lakások nappalijába szánja, ahol a környezeti fény több mint a standard házimozizás körülményei között. Ez a magyarázata a nagy fényerőnek (4000 lumen), amit Dynamic módban még túl is lép az LS100-as. Ha viszont a fényerőt 30%-kal csökkentjük, a fényforrás élettartama megnövekszik 30.000 órára. Az LS100-as tavaly november óta kapható Magyarországon is.

 

05.jpg

 

Signage és oktatás – UST projektorokkal

 

Az Epson kifejlesztett egy új ultrarövid vetítési távolságú projektort „laser signage solution” céljára. A kevés helyet foglaló, és a vetítési felülethez közel helyezhető EB-700U akár 130” átlójú képet is vetíthet, Full HD vagy WUXGA felbontásban. Különösen portrait módban kényelmes vele a vetítés, mivel (természetesen) 180 fokban elfordítható, mint az a kiállításon készített képünkön is látható. Böngészőn keresztül vagy okoseszközökkel lehetséges az egyszerű beállítás.

 

06.jpg

 

Interaktív oktatási célokra szánja az Epson az előző projektor némileg módosított és interaktívvá tett változatát, az EB-710Ui típust. Ez a kollaboratív tanítást segítő, és intelligens osztálytermi környezetet teremtő megoldás. A skálázható képméret elérheti a 100” átlóméretet Full HD/WUXGA felbontásban. A tanulási folyamatot segíti a teljesen képfelületen a dual pen és a finger-touch interaktivitás.

 

07.jpg

 

Projektor és „spotlámpa” a látvány kiemelésére

 

Áttekintésünket egy 2000 lumenes, egyedi külsejű lézerprojektorral zárjuk, a LightScene EV-100-assal. A kettős szerepkörben is használható, valóban spotlámpára emlékeztető külsejű EV-100 többek között reklámok vetítésére, illetve reklámozott tárgyak változatos megvilágításra használható. Mind külsejében, mind rendeltetésében némileg különbözik a megszokott projektoroktól.

 

08.jpg

 

Az EV-100 hasznos megoldást kínál eladóterek, bemutatótermek, kirakatok, kiállítások számára, videók, mozgó minták vagy fotók célirányos bemutatására, esetenként tárgyak kiemelt megvilágítására. Az elhelyezése rendkívül rugalmas, bármilyen szögből vetíthet, padlóról vagy mennyezetről, beállításához nem kell szakértelem. Több EV-100-assal – edge-blendinggel – összetettebb, nagyobb kép is létrehozható.

 

A kis projektor tartozéka az Epson Projector Content Manager szoftver, amellyel lejátszási listák állíthatók össze, amelyek akár SD kártyáról, PC nélkül is betölthetők, módosíthatók. Vezetékes hálózathoz csatlakoztató, így böngészőből is vezérelhető. Az EV-100-as natív felbontása WXGA, fényereje 2000 lumen.

 

                                                                                    ***

Mint fenti rövid áttekintésünk remélhetőleg érzékelteti, lézerprojektoraival az Epson a legváltozatosabb igényeket ki tudja elégíteni, miközben a lézer-foszfor fényforrás és a 3LCD technológia használatából adódó ismert előnyök – megbízhatóság, kiváló képminőség, egyszerű installálás – teljes mértékben érvényesülnek.

 

(projektor.hu)

‹‹‹ További Projektorújdonságok