Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

Nemzetközileg elismert EISA díjak a BenQ W2700 és W5700 projektornak


2019. augusztus 16.

 

A BenQ, mint az első számú DLP projektor márka, bejelentette, hogy két projektora is kiemelt figyelmet kapott az EISA-tól (Expert Imaging and Sound Association), nevezetesen díjazták a BenQ projektorokat a 2019/2020 legjobb projektor vétele (W2700) és a házimozi projektor (W5700) kategóriában, amelynek díjátadója 2019. szeptember 6-án, a berlini IFA kiállítás első napján kerül sor.

 

Az EISA 55, különleges érdeklődésre számot tartó magazin egyedülálló társulása a Hi-Fi, házimozi hang, házimozi megjelenítő és kép, autós elektronika, mobil eszközök és fotózás területén a világ 29 országából. A fogyasztói elektronika világában a legnagyobb szerkesztőségi együttműködést képviselve nemzetközi szinten is elismertek az EISA-díjak, amelyek független, legmegbízhatóbb ajánlásai alapján évente ítélnek oda különféle fogyasztói technológiákat alkalmazó termékeknek.

 

„Örömünkre szolgál, hogy idén két EISA-díjat kapunk” - mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Ezek az elismerések különösen fontosak, mivel egy ilyen tiszteletben tartott szervezettől származnak, valamint rávilágítanak arra, hogy a BenQ innovatív termékeivel továbbra is inspirálja az ügyfeleket. A nyertes projektorok például a 4K HDR CinematicColor technológiájuk alapján kapták az elismerést, amely nagy képernyős, moziszerű élményeket kínál, úgy, ahogy azt a filmrendezők elképzelték. Nagyszerű, hogy felismerésre kerültek azok a termékeink, amelyek a házimozi technológia határait feszegetik.”

 

EISA idézet a BenQ CinePrime W2700 projektorról

 

Ez a kompakt, pénztárcabarát 4K HDR projektor nagyképernyős otthoni szórakozást hoz a nappaliba, anélkül, hogy a hiányt szenvednének a felhasználók a teljesítményt illetően. A BenQ CinePrime W2700 a legújabb DLP chipet használja a 4K részletekhez és párosítja azt egy speciális színkerékkel, valamint egy gyári kalibrációs eljárással, amellyel elsőként mutatja meg a DCI-P3 széles színskálát a piacnak. Röviden összefoglalva, ez a képesség tökéletesen, a készítők szándékával egyezően jeleníti meg a tartalmakat. A felhasználóbarát funkciók közül kiemelendőek az 1.3x zoom és a telepítési rugalmasságot növelő 12V trigger, a tápellátással rendelkező USB, amellyel egy HDMI lejátszó is táplálható, valamint az intuitív képernyőmenü, amelyen keresztül vezérelhetők a fejlett képbeállítások. A fentiekkel együtt az éles, színekben gazdag képminőség és a hatékony sztereó hangrendszer teszi ezt a projektort a legjobbá az osztályában.

 

benq_w2700.jpg

 

EISA idézet a BenQ CinePrime W5700 projektorról

 

Színpontosság, képrészletesség, HDR lejátszás és telepítési rugalmasság. Ezek a jellemzők adják a legjobb ajánlást a BenQ projektorok zászlóshajójának, a W5700-nak, ha házimoziról esik szó. A 11 tagból álló, üvegből készült, 4K felbontásra optimalizált lencserendszer éles körvonalakat és élénk képeket közvetít. Hasonlóképpen, a BenQ testreszabott színkereke és lámparendszere a DCI-P3 színtér 100%-át lefedi, így ideális a HDR-tartalom megjelenítéséhez. A projektor - köszönhetően az 1,6x nagyátfogású zoomnak, könnyedén telepíthető moziszobájában. A függőleges és vízszintes lens shift pedig a kép tökéletes beállítását biztosítja. A bámulatos csomag kiegészítéseként a formavilág is szemet gyönyörködtető. A matt burkolat és a mintázott lencsegyűrű elnyelik a szórt fényeket, így csillogásmentesen csak a lenyűgöző látványra koncentrálhat.

 

benq_w5700.png

 

A BenQ CinePrime W2700 projektorról

 

A BenQ W2700 projektor, amelynek ízléses formavilága ötvöződik a modern, kompakt profillal és a kis tömeggel, tökéletes választás kisméretű moziszobák vagy nappalik számára. Az igazi mozi-fanatikusoknak – a valódi 4K UHD HDR-Pro felbontáson, a DCI-P3/Rec.709 CinematicColor technológián keresztül - mutathat valódi, moziszerű képteljesítményt. A beépített hangszóró pedig kiegészíti a kényelmes filmnézésre szánt időt.

 

A BenQ CinePrime W5700 projektorról

 

A 100%-os DCI-P3/Rec.709 színvisszaadással a BenQ W5700 még jobb színteljesítményre képes, így ideális a házimozi-rajongók számára, akik hihetetlen képminőséget és részletes, éles és élénk megjelenítést várnak el egy projektortól. A W5700 teljes színskálát és továbbfejlesztett kontrasztarányt vonultat fel, hogy lenyűgöző és valódi 4K HDR képtisztaságot, színeket és részleteket jeleníthessen meg, versenyre kelve a digitális multiplexekkel.

 

A BenQ projektorairól további információt a BenQ.eu weboldalon találhat:

BenQ W2700 Projektor

BenQ W5700 Projektor

 

Forrás: (BenQ)

Jelentős Sony upgrade: TEOS Manage 2.0

2019. július

 

A Sony a munkahelyek AV és IT menedzselésének egyszerűsítésére és optimalizálására szánt TEOS Manage megoldásával 2017-ben jelent meg. Ugyanis sok vállalatnál, szervezetnél három nagy kihívással kellett szembenézni a TEOS Manage megjelenése előtt.


2019. július

 

A Sony a munkahelyek AV és IT menedzselésének egyszerűsítésére és optimalizálására szánt TEOS Manage megoldásával 2017-ben jelent meg. Ugyanis sok vállalatnál, szervezetnél három nagy kihívással kellett szembenézni a TEOS Manage megjelenése előtt.

 

A egyik a tárgyalások és a kollaborációk technológájának zavartalanságáért folytatott küzdelem, a másik az eszközök és munkaterek birtokbavétele az épületeken belül, a harmadik pedig a konzisztens és hatékony vállalati, korporációs és edukációs kommunikáció kialakítása.

 

A TEOS Manage platformon teljes kontroll valósul meg a vállalati-munkahelyi kommunikációban. Az összes IP eszköz, a Sony kijelzők, projektorok és tabletek, továbbá kívánságra a más gyártmányú eszközök is központilag vezérelhetők, menedzselhetők.

 

teos manage.jpg

 

Az ügyes és gyors munka az intelligens munkahelyekkel kezdődik. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak munkája termelékenyebb és hatékonyabbak lesz. Lényegében teljesen automatizált és integrált munkahelyeket kapunk a TEOS Manage segítségével.

 

Friss hír, hogy a Sony bejelentette a TEOS Manage nagy horderejű, alapvetően megújított 2.0-ás változatát. A TEOS Manage 2.0 65 új szolgáltatást és funkciót valósít meg, mint pl. az új mobil teremfoglaló alkalmazást az alkalmazottak számára, fejlett elemzéseket, távoli firmware-frissítést, újratervezett univerzális távvezérlést, és biztonságosabb látogató-bejelentkezési folyamatot. A kutatások szerint egy alkalmazott számára ez naponta 27 perc nyereséget jelent, éves szinten pedig 15,5 munkanapot.

 

teos2.png

 

Nem a teljesség igényével, de nézzük a TEOS 2.0 néhány új szolgáltatását tételesen:

 

 • TEOS mobile: az intuitív új app lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak saját maguk menedzseljék a tárgyalókat, bármikor, és a cég hálózatának igénybe vétele nélkül. Ez magába foglalja a foglalási folyamatot, az eszközvezérlést- és tükrözést, beleértve a segítségkérő funkciót, ha a felhasználónak szüksége van rá.
 • TEOS Survey: a felhasználók könnyen kapcsolatot teremthetnek a stábbal és a látogatókkal, ill. visszajelzést fogadhatnak egy tableten használt új áttekintő megoldással.
 • TEOS Room Control: egy új, a helyiségben lévő tablet-megoldás lehetővé teszi az alkalmazottaknak a tárgyalóterem eszközeinek vezérlését. A testre szabható interfész egyszerűvé teszi a használatot, és nem igényel programozást.
 • Univerzális 2.0 távvezérlő: újratervezett univerzális digitális távvezérlő, amely élőben megmutatja az eszközök státuszát, a frissítés lehetőségével harmadik fél AV termékei jobb kompatibilitásával – így csökken a csatlakoztatási problémák megoldására fordított idő.
 • Teljes design és interfész frissítés: új keresősáv és alpontok, amelyek a felhasználói élményt és a navigációt javítják, élvezetesebbé teszik a használó számára.
 • Távoli telepítés, konfigurálás és karbantartás: az IT és AV team számára megszünteti az időigényes manuális frissítéseket a konfiguráló termékek képességeinek köszönhetően, és az Android app-ok és firmware távoli frissítését.
 • Új digitális signage lehetőségek: gazdag, összefüggő tartalom szabható testre a digitális signage-hoz, és az új néző számára lehetővé teszi a a lejátszott tartalom felügyeletét. Eközben a tartalom cache rendszer megelőzi a hálózat túlterhelését.
 • Virtuális fogadás és tanterem-bejelentkezés: a biztonsági kódok automatikus kiosztása a személyes adatok megosztását elkerüléséhez, és az egyedi látogatói címkék létrehozása. Csökken a napi IT támogatás szükségessége, miközben a sima osztálytermi bejelentkezés funkció a tableteken lehetővé teszi az oktató számára a hallgatóság könnyű felmérését.
 • Továbbfejlesztett elemzés: a továbbfejlesztett elemző dashboard számos megoldáson keresztül elérhető és szűrhető időkeret, helyiség és elhelyezkedés szerint, egyebek mellett a használati tér, a signage és recepciós aktivitás optimalizálásához.
 • Harmadik fél kompatibilitása: kompatibilitás sok más megoldással, mint pl. a Vision Exchange, valamint harmadik fél eszközeivel, beleértve a Barco Clickshare-t, a NEC és a C-Rouch kijelzőket, a Windows számítógépeket és egyebeket.

 

A TEOS megoldások kibővített családja tartalmazza a TEOS Connect-et (vezeték nélküli tartalom-megosztás), a TEOS Book-ot (teremfoglalási megoldás), a TESO Reception-t (látogató bejelentkezési megoldása) és a Tablets for TEOS-t (professzionális tabletek), amelyek a TEOS Manage rendszerrel növelik a munkahelyek produktivitását és hatékonyságát.

 

A TEOS alapvető szerepet játszik a digitális transzformációkban jelenleg több mint 150 európai társaságnál, a Siemenstől a Capgeminiig és Suzukiig. Me, mellesleg a high-end üzleti projektorok és a BRAVIA professzionális kijelzők mellett a TEOS manage 2.0 nyújtja a legátfogóbb termék- és szolgáltatás-portfoliót az intézmény és oktatási piac számára.

 

(Forrás: Sony Professional Solutions Europe)

Az Epson legfejlettebb Pro Cinema 4K PRO-UHD projektora


2019. április

 

Az Epson – jelen állás szerint a világ első számú globális projektorgyártója (az utolsó negyedévi adat) – az Egyesült Államokban bejelentette legújabb Pro Cinema 4K PR-UHD projektorát, a 6050UB típust (vezeték nélküli 4K átviteli egységgel ellátott változata a 6050UBe). Európai típusjele, illetve megjelenése még nem ismert.

 

A nagyon igényes házimozi-rajongók számára kifejlesztett Pro Cinema 6050UB tulajdonképpen az 5050UB továbbfejlesztett változata 2600 lumen színes és fehér fénysűrűséggel, HDR10 képességekkel, Epson UltraBlack™ technológiával. Tehát fő jellemzői a nagy fényerő, a pontos színek és a részletgazdagság a sötét és a világos tartományban egyaránt.

 

Epson_4K_PRO-UHD.jpg

 

A Pro Cinema 6050UB teljes mértékben támogatja a 4K HDR tartalmat 60 Hz-en, továbbá a következő generációs gaming hardvert is. Dinamikus kontrasztaránya 1 200.000:1, színtere lefedi a teljes DCI-P3 tartományt, és a 15 elemből álló VRX üvegobjektív nulla fényszivárgású – így professzionális szintű vetítési teljesítményt kapunk.

 

További információ: https://epson.com/professional-home-theater-projector-installations és https://epson.com/For-Home/Projectors/Pro-Cinema/Pro-Cinema-6050UB-4K-PRO-UHD-Projector-with-Advanced-3-Chip-Design-and-HDR10/p/V11H928020MB

 

projektor.hu

JVC DLA-NX9: a világ legjobb HDR házimozi-projektora?


2019. április

 

A Value Electronics (VE) nemrégiben egyetlen terméket, a JVC DLA-NX9 projektorát vette górcső alá. Pontosabban két terméket, mert a meghajtó lejátszó a Panasonic új DP-UB9000-es Ultra HD Blu-ray készüléke volt, és a két eszközt optimálisan egymáshoz hangolták. (Az elhatározás egy vacsora során született Japánban, amikor a JVC és a Panasonic mérnökei sushi és sake mellett felvetették az ötletet.) Valójában egy gombnyomás kellet ahhoz, hogy a DP-UB9000 beállításait az NX9-hez optimalizálják.

 

JVC_DLA-NX9.jpg

 

Az NX9-es a JVC három új, 0,69”-es natív 4K, D-ILA (LCoS) fénymodulátort használ a valódi 4K felbontás megvalósításához. Két HDMI/HDCP 2.2 csatlakozó gondoskodik a 4K/60P, 4:4:4 jel átviteléről, 18 Gbps sávszélességgel. A projektor e-shift technológiát használ a felskálázott 8K kép megjelenítéséhez a vásznon, de nem támogatja közvetlenül a 8K jelbemenetet.

 

Az objektív 100 mm-es, és 16 csoportba rendezett 18 lencsét tartalmaz. A fényerő high-bright módban 2200 lumen, a natív kontrasztarány 100.000:1, a dinamikus kontraszt 1 000.000:1 (a JVC adatai). A színtartomány meghaladja a DCI-P3-ast.

 

A Panasonic lejátszó statikus metaadatokat ad ki a HDR10-hez, viszont (a JVC tájékoztatása szerint) az NX9-nek saját automatikus tone-mapping algoritmusa van, ami a képtartalomtól függően lényegében dinamikus metaadatokat állít elő (?).

 

Hogy mindez hová vezet? A beszámolók szerint az eredmény nagyon-nagyon meggyőző. A 4K natív képek (kikapcsolt e-shift mellett) egy 110”-es, 1,1-es nyereségű vásznon jelentek meg, 17 footlambert fénysűrűséggel. A nagy kontraszt következtében a tükröződő csúcsfények nagyon fényesen jelentek meg, ugyanakkor a sötét árnyékok részletei is tökéletesen megkülönböztethetők voltak. A jelenlévők szerint a projektor (szubjektíve, relatíve?) ugyanolyan csúcsfényeket produkált, mint egy prémium UHD LCD TV.

 

Ez azonban félrevezető lehet, mert nagyon nehéz szubjektíve meghatározni a képminőséget anélkül, hogy a közvetlen összehasonlítás lehetősége meglenne, különféle képtartalmak lejátszásakor. Ettől függetlenül a szakértők egyetértettek abban, hogy a DLA-NX9 az otthonokba szánt valaha látott legszebb és leginkább képhiba-mentes képet vetítette.

 

Természetesen ezt a minőséget ne adják ingyen: az NX9 tervezett fogyasztói ára 17.999 dollár, míg a Panasonic lejátszója 999 dollárba kerül. És akkor még nem beszéltünk a házimozi egyéb költségeiről.

 

projektor.hu

A Barco és a Cinionic magasabb szintre emeli a mozik vetítéstechnikáját


2019. április

 

A 2019-es CinemaCon rendezvényen, április elején a Barco és a Cinionic (Barco, CGS és ALPD joint venture) bejelentette az új Barco projektor-generáció bevezetését a digitális mozi világába. Mivel a világ mozijainak több mint a felét a Cinionic látja el technikával, és több mint 85.000 Barco projektor van installálva ezekben a mozikban, a bejelentés mind a mozi-üzemeltetők, mind a nézők szempontjából jelentős.

 

A Barco Series 4 család projektorai természetesen 4K felbontásúak, és a legkorszerűbb RGB lézertechnológiát alkalmazzák az új kompakt Texas Instruments 4K chippel kombinálva. Az eredmény a magasabb szintű nézői élmény a nagyobb kontrasztnak, a szélesebb színtartománynak és a javított homogenitásnak köszönhetően. Az új platform sokéves mérnöki fejlesztőmunka eredménye, és mind a multipex nagymoziknak, mind a kisebb rétegmoziknak, megfelelő finanszírozási lehetőségekkel perspektívát jelent a minőség radikális javítására.

 

barco.jpg

 

A lézer fényforrást használó projektorok hatásfoka több mint kétszer jobb (fogyasztásuk kevesebb mint fele) a hagyományos lámpás projektorokénak. Így a TCO (total cost of ownership) látványosan csökkenhet, miközben a Barco EcoPure™ technológiája megvalósítja a valaha volt „legzöldebb” projektort ebben a teljesítménykategóriában.

 

A rendszer moduláris felépítése, és a fejlett és csendes kialakítás az új platformot jövőbiztossá teszi, miközben a teljes élettartam alatt változatlan fényerőt és konzisztenciát biztosít. Ennek következtében a Barco és a Cinionic meg van győződve róla, hogy ez az új lézerprojektoros platform vezető pozíciót tölthet be a mozi megújítási folyamatának elindításában.

 

További információ: https://www.cinionic.com/series4

ZEN projektorburkoló dobozok a Tempest Lighting-tól


2019. március

 

Gyakran szükség van vetítésre olyan helyeken – színházban, koncert-termekben, továbbá műemlék-épületekben – ahol nem megoldható az installáláshoz szükséges átalakítás szerelvények és konzolok kiépítése, különös tekintettel a projektorok által keltett zajra.

 

A Tempest Lighting cég olyan projektorburkoló dobozok fejlesztésében jeleskedik, amelyek ezen a téren segítenek. A ZEN összefoglaló neve annak a három típusból álló HUSH dobozcsaládnak, amelyek 10.000 – 30.000 lumenes projektorok befogadására használhatók, telepítésük rendkívül egyszerű, és a működési zajt 25 dBA alá csökkentik.

 

zen.jpg

 

A teljesen önhordó és légcsatornáktól mentes Zen Hush dobozok belső ventilátor-sebessége (azaz a hűtés) vezérelhető, a felhasználó a kívánt kompromisszumot beállíthatja a zaj és a hűtés között.

 

A Zen Hush dobozok három standard méretben elérhetők. A Tempest ezen felül a hagyományos Tacit típusú beltéri burkolatokat is kínálja egy sor egyedi opcióval, mint pl. a portrait pozíciójú, és az UST vetítőkhöz használható változatok.

 

projektor.hu

A Sony további lézerprojektorokat hoz piacra


2019. február

 

A Sony tovább bővíti FHZ lézerprojektor-családját, amelyben 4000 és 12.000 lumen közötti fényerejű lézer-foszfor projektorok egész sora található. A két legújabb modell a VPL-FHZ75 (6.500 lumen) és a VPL-FHZ70 (5.500 lumen). Vállalati, oktatási és közcélú felhasználásra egyaránt alkalmasak.

 

fhz75.jpg

 

A hosszú élettartamú lézerfényforrás már természetes, a 0,76”-es LCD panelek viszont friss fejlesztés eredményei. A Reality Creation funkció ezekben a projektorokban is megtalálható, továbbá a Sony saját színfeldolgozó technológiái is. A felbontás WUXGA, a kontraszt kivételesen nagy, a színek élethűek.

 

A Constant Bright funkció a fényerőt 20.000 órán át állandó értéken tartja. Mivel az automatikus szűrőtiszító rendszer a port 100-óránként eltávolítja, a karbantartási igény jelentősen csökken. Szintén automatikus a használat során elállítódott kalibráció periodikus visszaállítása a gyári paraméterekre. Ebben egy beépített színérzékelő szenzor segít.

 

A Sony Intelligent Settings funkciója négyféle presetet nyújt, optimalizálva a fényerőt, a hűtést és egyéb projektor-beállításokat. Mindez egyszerűsíti a telepítést az elfoglalt rendszerintegrátorok számára.

 

Néhány további kiemelkedő jellemző: kb. 1,6-szoros zoom, 1,39 – 2,23 vetítési arány (az alapobjektívvel), plusz hatféle cserélhető objektív, -5%, +70% vertikális és +/- 32% horizontális lens shift, +/- 30 fok függőleges és vízszintes trapézkorrekció, HDBaseT interfész.

 

További információ: https://pro.sony/en_GR/products/laser-projectors

 

projektor.hu

A Canon belép a „large venue” projektorpiacra


2019. február

 

A Canon bejelentette első large venue 4K DLP projektorát, az LX-4K3500Z típust. A cég a bérlési piacot célozza meg ezzel a projektorral, amely egy sor cserélhető objektívvel használható. A maga 40.000 lumen fényerejével kiváló választás lehet nagyrendezvények helyszínéhez.

 

Az LX-4K3500Z színfeldolgozása 10-bites, a színtartománya minden kiegészítő szűrő nélkül lefedi a DCI-P3 színteret. A lézeroptikai rendszer két színes lézerforrásból és egy foszforkerékből áll, DLP-rendszere 3-chipes, és 30.000:1 dinamikus kontrasztarányával alkalmas a HDR megjelenítésre.

 

canon-xeed.jpg

 

A projektor 7 cserélhető objektívvel kompatibilis, aminek köszönhetően 100”-1000”-es felület megvetítésére képes, 2 m – 176 m távolságból. Négy különböző fényteljesítményű üzemmódja van, amelyek fényereje egyenként 30% és 100% között, 1%-os lépésekben beállítható.

 

A natív 4K (4096 x 2160 pixel) felbontást 3 db 1,38”-es DLP panel biztosítja, és többféle gyári preset közül válogathatunk. Ezek közé tartozik a DICIM simulation mód is, amely az orvosképzéshez és az orvosi konferenciákhoz képes a megfelelő gradációs skála megjelenítésére. Csatlakoztatási lehetőségek: HDMI, DP, 3GHD/SDI, plusz HDBaseT, RS232C és LAN portok.

 

projektor.hu

Maxell-Hitachi együttműködés. A Maxell belép a globális projektorpiacra


2019. február

 

Az idei ISE rendezvényen bejelentették, hogy a Hitachi Europe Ltd. (a Hitachi leányvállalata), ezen belül a Digital Media Group partneri kapcsolatra lép a Maxell céggel a Maxell új lézer- és LED-projektorainak forgalmazása érdekében.

 

Az új projektorok 2019 tavaszától megjelennek a piacon, a disztribúciót pedig a Hitachi Europe végzi, párhuzamosan a saját projektorkínálatának forgalmazásával. Tekintettel mindkét cég gyártási tapasztalataira és minőségi termékeire, mindkét cég kellő elismertséggel rendelkezik az optikai és képfeldolgozási technológiák területén, ami garantálja a vevők bizalmát és értékelését a globális piacon. 

 

A Maxell 2019-ben a hosszú élettartamú, minimális karbantartást igénylő és kimagaslóan versenyképes lézer- és LED-projektorokra fókuszál olyan megoldásokkal, amelyek a vevők igényeit messzemenően kielégítik.

 

Februárban (tehát ebben a hónapban) a Maxell az első 3LCD lézerprojektorait: az MP-WU5503 és MPWU5603 típusokat. Az új hordozható WUXGA modellek 5000, illetve 6000 lumen fényáramot produkálnak, kiemelkedő színspektrum mellett. Ezek a készülékek tökéletes választást tesznek lehetővé oktatási célokra vagy közepes nagyságú konferenciatermek számára.

 

maxell_,mp-wu5503.jpg

maxell_mp-wu5503_2.jpg

 

Mindkét projektor kontrasztaránya eléri a hihetetlen 1 500.000:1 értéket, a karbantartás-mentes működési idő 20.000 óra. Felépítésük kompakt, tömegük kicsi, működési zajszintjük 27 dB, és mindkettőnél rendelkezésre áll a függőleges és vízszintes lens shift. A standard garancia ezekre a projektorokra 5 év.

 

Áprilisban további két új Maxell projektor kerül piacra: az MP-WU8801WG és az MP-WU8701WG. Szintén nagyteljesítményű 3LCD lézerprojektorokról van szó, WUXGA felbontással, a jelenleg létező legnagyobb, 2 500.000:1 kontrasztaránnyal. Fényerejük 8000 lumen – ez különösen alkalmassá teszik őket múzeumi, eladótéri és nagy konferenciatermi használatra. Az objektív az igényeknek megfelelően cserélhető: 7-féle opcionális objektívet kínál a cég. Ezek a projektorok olyan fejlett funkciókat nyújtanak, mint az automatikus blending, warping és a színek homogenitásának beállíthatósága. A standard garancia szintén 5 év.

 

Végül még egy érdekesség, a tájékoztatás szerint szintén februári megjelenéssel. Az MA-XL Lecture Caption Station 2.0 a jövő tantermei számára készült. Rendeltetése, hogy a felhasználó összes E-learning eszközét egyetlen vezérlőpontba kapcsolja, ami lehetővé teszi az azonnali átkapcsolást a sok különféle forrás között.

 

ma-xl1.png

 

Az MA-XL1 felhasználók rögzíthetnek és feltölthetnek interaktív tartalmakat, miközben együttműködhetnek több távoli osztályteremmel, megőrizve a teljes interaktivitást az összes tanuló számára.

 

A teljes vezérlés egyszerűen menedzselhető az előadó képernyőjén (vagy egy okoseszközön) megjelenő menüből, miközben a technikai kiszolgáló könnyedén kapcsolódhat a hardverek és szoftverek széles skálájához, beleértve a vezető Lecture Management Solution megoldásokat.

 

maxell logo.jpg

 

További információ:  http://uk.maxell.eu/en/   http://biz.maxell.com/en/

Hazai forgalmazó: AVSpecialista Kft. 

 

projektor.hu

A BenQ kijelzők jövője a 2019-s ISE kiállításon


ISE_Signature.jpg

 

A BenQ 2019-ben az ISE-n állítja ki legmodernebb szoftver és hardver megoldásait az AV iparág számára. A kiállításon a lézerprojektorok, az interaktív síkképernyők (IFP) és okos tartalomszolgáltató megoldások teljes sorozata került megjelenítésre, valamint a legújabb vezeték nélküli prezentációs megoldások, mint az InstaShow WDC20 és a Google Jamboard.

 

A kiállításon bemutatásra kerül a legújabb InstaShow WDC20 vezeték nélküli prezentációs megoldás

 

Az InstaShow WDC20 a BenQ legújabb, mobileszköz támogatással rendelkező, megnövelt interaktivitású, négy képernyőre osztható vezeték nélküli prezentációs eszköze, amely a sikeres InstaShow WDC10 utóda. Ez egy egyedülálló megoldás több felhasználó számára teszi lehetővé, hogy egyetlen eszközről vezeték nélkül futtasson előadásokat. Az egyszerűen használható InstaShow WDC20 a következő lépés a munkahelyi együttműködés javításában.

 

A standon olyan termékcsaládok lesznek megjelenítve, amelyek kiemelik a BenQ elkötelezettségét, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassa ügyfeleinek. Ilyenek például az IFP felhőalapú megoldások, valamint a Google Jamboard, egy felhőalapú digitális tábla, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ötleteket hozzanak létre, jelenítsenek meg és menthessenek az érintés-érzékeny kijelzőn. A BenQ a Jamboard kizárólagos csatornapartnere. Ezenkívül, a BenQ termékek interaktív képességei különösen jól látszanak az UST lézerprojektorok teljes skáláján, amelyek az általános oktatástól a tantermekig és a múzeumokig változó piacoknak biztosítanak megjelenítési lehetőségeket.

 

A standon bemutatott egyéb innovatív szoftverek olyan termékeket kínálnak, amelyek különböző területeken hozzáadott értékkel bővítik az ügyfél élményeket. A BenQ intelligens jelzőtábláit, valamint függőleges kijelző termékeit a BenQ saját, szabadalmaztatott X-Sign CMS szoftverével szerelték fel, amely több képernyőn is használható, és olyan adatokat tartalmazhat, mint a termékinformáció és az interaktív tartalom, valamint katalógus vagy étlap-információk.

 

Az interaktív lapos megjelenítők (IFP) RP sorozatában az EZWrite 5 jegyzetkészítő szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felhővel összekapcsolt jegyzeteket hozzanak létre, amelyek több platformon átívelve, eszközökhöz vagy akár más BenQ IFP-hez kapcsolódva zökkenőmentes, valós idejű együttműködést eredményezzenek. Ezeknek a szoftverek által támogatott előnyöknek a kiemelése kulcsfontosságú a BenQ számára az 2019-es ISE-n.

 

BenQ ISE 2019 témái:

 

 • InstaShow WDC20 bemutató – A mobileszközökkel támogatott vezeték nélküli prezentációs megoldás támogatja az interaktivitást és négy képernyős megosztást kínál.
 • Teljes lézerprojektor sorozat – Az LW890UST, az LW720 és az LU9235, a lézer projektor sorozat tagjai, különböző piacok számára – tárgyalótermektől a felsőoktatásig és a múzeumokig - kínálnak megjelenítési lehetőségeket.
 • Intelligens tartalomszolgáltatás és függőleges megjelenítők – A BenQ tartalomszolgáltató és függőleges kijelzői a saját, szabadalmaztatott X-Sign CMS szoftverével és 4K képességgel kerülnek forgalomba. Nagy fényerejüknek és beépített szoftvereiknek köszönhetően kisvállalkozástól nagyvállalatokig bárki megtalálja a számára megfelelő intelligens tartalomszolgáltató kijelzőt.
 • Interaktív lapos megjelenítők – A BenQ, ISE-n bemutatott IFP termékei lenyűgöző képtisztáságot nyújtanak, köszönhetően a 4K UHD felbontásnak. A megjelenítők, az felhasználói fiókok kezelésével és az EZWrite 5 jegyzetkészítő szoftver segítségével együttműködési élményt nyújtanak a felhasználóiknak, amellyel a BenQ további példát mutat a jövőbeli szoftver és hardver termékek által kínált lehetőségekről.
 • Google Jamboard – A G Suite ügyfelek számára tervezett Google Jamboard egy 55 hüvelykes digitális együttműködő tábla, amely a felhőben működik. A BenQ a Jamboard exkluzív csatorna partnere, amely a termék által nyújtott együttműködési képességeket a piacra allokálja.

 

Forrás: BenQ

BenQ GV1: sokoldalú, hordozható LED projektor


2019. január

 

A BenQ még decemberben bemutatta (Eindhoven, Hollandia) legújabb hordozható LED projektorát, a GV1-et, amely új utat mutat a digitális életstílus hódolóinak, a vezeték nélküli nagyképernyős szórakozás felé. Az akkumulátorról működő GV1 projektor kompakt és könnyű, amellyel filmeket, videókat vetíthet, közösségi médiát, zenét jeleníthet meg Wi-Fi-n, Bluetooth-on vagy USB-C-n keresztül, telepítési nehézségek és kapcsolódási problémák nélkül.

 

proj-gv1.png

 

„A GV1 egy szórakoztató erőmű, amely egy kávéscsésze méretű dobozba van csomagolva”, mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Kábelek nélkül, vagy akár Wi-Fi-n keresztül is azonnal, bárhol kezdheti a szuper méretű audiovizuális vetítést, így megnyílhat egy új világ a sokrétű szórakoztatási lehetőségek előtt a különféle életstílus kedvelőnek.”

 

A GV1 hordozhatósága és az azonnali készenlét korlátlan új utakat tár fel a felhasználók számára, hogy széleskörű szórakozást élvezhessenek, különféle helyzetekben, mint például családi főzéseknél, baráti összejöveteleken, munkahelyi együttműködéskor, vagy akár az edzések során.

 

A GV1 kényelmesen beállítható, 15 ˚-os dőlésszögig billenthető, nagyfelbontású objektívje lehetővé teszi, hogy maximálisan 100”-os vetített képet 77 cm-rel kényelmes magasságba emelhesse. Az automata trapézkorrekció funkcióval együtt a GV1 optimalizált képminőséget eredményez minden beállítási nehézség nélkül.

 

A GV1 zavartalan szórakozást biztosít a kétsávos Wi-Fi és Bluetooth kapcsolaton keresztül, valamint közvetlen hot spottal, vezeték nélküli vetítési képességet, ha Wi-Fi hálózat nem érhető el. Ezenkívül a GV1 egy USB-C portot is tartalmaz, amely képes az adathordozóról a DisplayPort-on keresztül továbbítani a megjeleníteni kívánt tartalmat az USB-n keresztül (DisplayPort alternatív móddal), és képes közvetlenül az USB-C flash meghajtók tartalmát olvasni és lejátszani.

 

Az 5 wattos hangszóróval felszerelt GV1 akár hordozható Bluetooth hangszóróként is üzemel, amihez mindössze egy gombnyomásra van szükség. A 3 órás akkumulátor-üzemidő ideális a vezetékeket mellőző összejövetelekhez, egész estés családi filmes éjszakákhoz és azonnali szórakozáshoz.

 

A legtartósabb, a digitális mozik 90%-ban alkalmazott, 2015-ben Oscar-díjat nyert Digital Light Processing technológiával felszerelt GV1 hosszantartó DLP képminőséget, pontos színeket és borotvaéles tisztaságot kombinál a 30.000 órás LED fényforrás karbantartásmentes élettartamával.

 

A BenQ GV1-ről további információ a https://www.benq.hu/product/projector/gv1  weboldalon található.

 

A GV1 Európa-szerte 2019 első negyedévében kerül a boltokba, nettó 349 eurós javasolt fogyasztói áron.

 

Forrás: BenQ

Sziklaszilárd és nagy teljesítményű: Barco FL40


2018. november

 

Kiváló vizuális teljesítmény, extrém megbízhatóság és alacsony fenntartási költségek – ezek a tulajdonságok jellemzik a Barco új, valódi „solid state” projektorát, amelyet a kiképzési és szimulációs piacra szánt a gyártó. Az FL40-es projektor fényforrása a legújabb HLD és LED eszközöket tartalmazza, amelyek még a legigényesebb környezetben is megállják a helyüket.

 

11.jpg

 

Az FL40-es WUXGA és WQXGA felbontású változatban is készül. Az utóbbi teljesítménye kiterjeszthető 4K felbontásig (3840 x 2400 pixel) a Barco erre alkalmas Single Step Processing technológiájával. Ennek köszönhetően a nagyfelbontású képek előállítása gyorsabban és kisebb késleltetéssel történik, mint bármely más konkurens technológia esetében.

 

Az FL40-est úgy tervezték, hogy szimulációs környezetben megfeleljen a szigorú követelményeknek. A 100%-ban solid state LED fényforrás miatt semmilyen mozgó alkatrész nem szükséges, és az alumínium chassis tökéletesen alkalmassá teszik a projektor használatát mozgó platformokon vagy más igényes környezetben.

 

Az FL40-es sorozat továbbfejlesztése az FS40, amely NVG (éjjel látó) szimulációt kínál dedikált IR LED csatornán keresztül, megtartva az FL40 standard szolgáltatásait. A kettős bemeneti támogatás az IR-hez és RGB képekhez, a WQXGA/120 Hz felbontás lehetővé teszi az egyedi képbeállításokat nappali vagy éjszakai környezetben, NVG szimulációval a magával ragadó képzési élményhez.

 

További információ:

https://www.barco.com/en/product/fl40-4k  

https://www.barco.com/en/product/fs40-4k

 

projektor.hu

Az InFocus az új projektorainál a BYOD-ra fókuszál


2018. november

 

Az InFocus három új projektorcsaládot hoz ki a BYOD (bring your own device) támogatására a tárgyalókban és az osztálytermekben. Az összesen kilenc modell az IN130, IN130ST és IN2130 sorozatokban testre szabható a TechStation belső HDMI 1.4 bölcsővel. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára a kiegészítést a Google Chromecast, az Intel Computer Stick, az InFocus SimpleShare, az Asus Chromebit, az Amazon Fire TV Stick, az Android TV Stick vagy bármilyen más HDMI eszközzel.

 

Az InFocus Smooth Flow hűtőrendszere csendes működést biztosít. A lámpa élettartama eléri a 15.000 órát, a kontrasztarány 28.500:1, és a DLP technikánál megszokott BrilliantColor funkció is megvan.

 

Az IN130 és IN130ST sorozatokat osztálytermekbe tervezték. Az előbbi az IN134, IN136 és IN138HD modelleket foglalja magába, míg az utóbbi az IN134ST, IN136ST és IN138HDST típusokból áll, amelyek 100”-es képet vetítenek 1,2 m-nél kisebb távolságból.

 

10.jpg

 

Az új IN2130 sorozatot a gyártó a tárgyalókba és szűkkörű értekezletek színhelyére szánja. Három tagja az IN2134, IN2136 és IN2138HD. Fényerejük 4500 lumen, és bármilyen HDMI-kompatibilis eszközről alkalmasak a megjelenítésre.

 

Mind a kilenc típus tápfeszültséget kiadó HDMI porttal rendelkezik töltéshez vagy egy eszköz táplálásához. Támogatja a 3D tartalmat, legyen az videojáték, PC program vagy Blu-ray tartalom. A 144 Hz-es DLP Link 3D szemüveg külön rendelhető tartozék.

 

projektor.hu

A Peerless-AV új projektorfüggesztő szerelvényei


2018. október

 

A Pearless-AV két új projektortartót hozott piacra: a PJR125-EUK és a PJR125-POR-EUK típusokat. Ezek a termékek intézményi, oktatási, eladótéri, múzeumi környezetben és „élő” rendezvényeken egyaránt használhatók. Mindkettő alkalmas lézerprojektorok rögzítésére 56,7 kg súlyhatárig. A PJR125-POR-EUK lehetővé teszi portrait pozíciójú projektor felszerelését 34 kg-ig.

 

09.jpg

 

A PJR125-EUK masszív és univerzális projektorrögzítő, de csak landscape helyzetben, míg a PJR125-POR-EUK bármilyen pozícióban használható. Pl. a projektor vetíthet fölülről a padlóra (interaktív múzeumi használat), vagy 90 fokban elfordított portrait pozícióban is (eladótéri alkalmazás).

 

A projektorfüggesztő alacsony profil-kialakítású, és sokoldalúan segíti a telepítőt a rögzítésben és a beállításban. Hat univerzális kar (négy előre szerelt) kiegészítő segítséget nyújt a négynél több rögzítő furattal ellátott projektorokhoz. Az univerzális adapterlap minden modellen 648 mm-es hosszabbítást tesz lehetővé, ami a legtöbb projektortípushoz elegendő. A döntési és elfordítási helyzet reteszelhető, ami meggátolja a kép legkisebb elmozdulását is. A kábelrendezés is lehetséges a szerelvényen keresztül.

 

projektor.hu

Sony VPL-PHZ10: „Az év projektora” díj nyertese


2018. október

 

A huszadik évfordulóját ünneplő, nagy presztízsű AV Awards az AV ipar legelismertebb díj-odaítélő eseménye. Független ipari szakértők véleményét tükrözi, akik hatalmas mennyiségű termékből választják ki a díjakra legérdemesebbeket. A jelöltek a világ minden részéről származnak.

 

A Sony VPL-PHZ10 a 8000 lumen alatti kategóriában, nagyon erős versenyben idén elnyerte „Az év projektora” díjat, melyet a londoni Grosvenor House Hotelben adtak át. Ez a készülék egy kompakt, 5000 lumenes 3LCD, Z-phosphor lézerfényforrással működő projektor. Közepes és kisebb helyiségekben tökéletesen megfelel az üzleti vagy oktatási felhasználásra, telepítése és kezelés rendkívül egyszerű és problémamentes.

 

08.jpg

 

A Sony 2012-ben készítette a világ első lézerprojektorát (VPL-FHZ55), kifejlesztette a kéklézeres Z-phosphor technológiát, amelyet manapság ipari standardnek takintenek. A Sony természetesen örömmel nyugtázta a VPL-PHZ10 magas elismerését.

 

projektor.hu

Japánban a DELTA kihozta az első 8K DLP projektort


2018. október

 

A kijelzőtechnika egyik globális úttörője bejelentette hogy az év elején Amszterdamban már bemutatott 25.000 lumenes 8K DLP projektort a Digital Projection (a Delta társvállalata) közreműködésével Japánban forgalomba hozza.

 

A Delta egy teljesen felszerelt 8K bemutatótermet létesített a Fuji Soft Incorporated közreműködésével, a 8K technológia szerepének demonstrálására a fontos események nyilvános közvetítésében. Az Akiba Theater moziban egy 320 hüvelykes óriásvászonra vetítő új modell célja a helyi 8K vetítési business erősítése a rendkívüli vizuális élmény révén.

 

07.jpg

 

A maga nemében egyedülálló Digital Projection INSIGHT Laser 8K projektor 33 megapixeles képet produkál, speciálisan a nyilvános megtekintéshez, műsorszóráshoz, planetáriumokba, szimulációhoz és egyéb vizuális alkalmazásokhoz.

 

A Delta alapítója szerint a cég elkötelezett a 8K projektor bevezetése mellett a japán piacra, mivel Japán aktívan fejleszti a 8K technológiát, és a világ első kereskedelmi 8K közvetítését tervezi 2018. decemberében. A Deltaa vezető japán műsorszolgáltatókat ellátja 8K projektorokkal a 8K promóció támogatása érdekében. A kényelmes 8K bemutatóterem platformként szolgál az üzleti partnerek és a nagy tartalomgyártók számára, a 8K ökoszisztéma megismertetése érdekében.

 

Az első 8K DLP lézerprojektor tervezésében és a gyártásában a Delta együttműködött a Digital Projection céggel. A Delta fejlett display-technológiáját még elérhetőbbé teszi a Digital Projection értékesítési és támogatási stábja. Néhány fontos adat az INSIGHT Laser 8K projektorról: 7680 x 4320 pixel natív felbontás (kb. 33 millió pixel), 25.000 ANSI lumen fényáram, lézer-foszfor fényforrás. Az alaptechnológia a 3-chipes DLP, 1,38”-es DarkChip DMD chipekkel és a Digital Projection ColorMax™ technológiájával.

 

projektor.hu