Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

4K lézerprojektor az Epsontól


2014. október 5.

 

Az Epson már a szeptemberi CEDIA Expo 2014-en bemutatta két, teljesen új fejlesztésű lézer- (pontosabban lézer-foszfor) projektorát, az LS9600e és az LS10000 készülékeket. Az új típusoknak azonban nemcsak a fényforrás a különlegessége, hanem a reflektív LC on Quartz panelek alkalmazása is. Igaz, a reflektív panelek már korábbi prototípusokban megjelentek, de akkor még az Epson valószínűleg nem látta elég kiforrottnak a reflektív LCD technológiáját.

Ki kell emelni, hogy a paneltechnológia nem ugyanolyan, mint több más, hagyományos LCoS technológia.  

 

A projektorok fényereje 1300, illetve 1500 ANSI lumen, és a készülékek a cég szerint házimozi céljára kiválóan alkalmasak. A megvilágító egység tulajdonképpen két lézertömb (mindkettő kék). Az egyiknek a fénye a kék panelt világítja meg, a másik pedig sárga foszfort gerjeszt, amelynek fénye vörösre és zöldre hasad, a másik két panel megvilágításához.

 

Epson_Laser_Light_surce.jpg

 

További érdekességek: az LS9600e vezeték nélkül összeköthető akár 5 HDMI forrással, aaz LS10000 ugyan ezt nem tudja, viszont 4K felbontást kínál. Valójában mindkét projektor Full HD natív felbontású, azonban az LS10000 az optika pixel shift technológiát alkalmazva (hasonlóan bizonyos JVC típusokhoz) 4K-ra képes növelni a felbontást. Az Epson ezt „4K Enhanced”-nek nevezi valódi 4K helyett. Az LS10000 színterjedelme (color gamut) meghaladja még DCI színkészletét is, és jól közelíti a 4K (UHD) szabvány szerinti színgamutot (Rec. 2020).

 

Epson_Laser_1.jpg

 

3D módban a felskálázás ki van kapcsolva, a váltakozó képmezők itt a bal és jobb szem számára szolgáltatják a képet, a 4K kép „összeállítása” helyett. A két projektor a hírek szerint már idén kapható lesz.

 

epson_ls10000.jpg

‹‹‹ További Hírek