Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

4K/UHD chip az egychipes DLP projektorokhoz


2016. január

 

Egy rövidhírben (október) már beszámoltunk róla, hogy a TI kifejlesztett egy új DMD chipet a konzumer projektorfejlesztés igényeinek kielégítésére (0,67”-es 4K/UHD chip). Az új chip (illetve a teljes DLP 4K UHD architektúra) megjelenését a TI most hivatalosan is bejelentette.

 

A nagy működési sebességnek és a fejlett jelfeldolgozásnak köszönhetően a kb. 4 millió tükröcskét tartalmazó chip képes a 4K-nak megfelelő kb. 8 millió pixel megjelenítésére az ernyőn. A megoldás valamelyest hasonlít az ismert „pixel shift” technológiára, de a cég szerint annál sokkal eredményesebb (és nem 2 millió, hanem 4 millió pixelből indul ki). A chip mérete ugyanakkor alig nagyobb a 0,65”-es Full HD DMD chip méreténél.

 

Az egychipes DLP projektorokba szánt új 4K/UHD chip 2016 tavaszától lesz elérhető, és lehetővé fogja tenni a 4K vetítési minőség biztosítását a fogyasztók szélesebb köre számára.

 

4k_chip.jpg

‹‹‹ További Hírek