Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

50 W optikai teljesítményű kék lézer


2014. október 24.

 

A vetítéstechnikában alkalmazott nem hagyományos fényforrások fejlesztése lankadatlanul folyik. Az egyik legutóbbi kutatás eredménye a Shimadzu Sensor Device Business Unit (Kanagawa, Japán) intézet 450 nanométeres kék fényt kibocsátó lézerdiódákból álló modulja.

 

Ezt nem kevesebb, mint 30 db félvezető lézerből állították össze, és az egység fényét egy 100 mikron magátmérőjű optikai kábel továbbítja. Az optikai teljesítmény 50 W, a numerikus apertúra 0,2.

 

A lézeregység többféle célra használható (mikroszkopikus anyagmegmunkálás, 3D nyomtatók stb.) A vetítési alkalmazás abban jelentkezik, hogy ez a lézeregység ideálisan alkalmas fehér foszfor gerjesztésére. A Shimadzu további fejlesztést tervez a teljesítmény növelésére, sőt nagy fényerejű vörös és zöld lézeregységeket is gyártani akar, így biztosítva az RGB lézerfényforrást a nagyteljesítményű projektorokhoz.

 

Shimadzu.jpg

‹‹‹ További Hírek