Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

6000 lumenes Casio hibrid

XJ-SK600

 

2013. november

 

A hibrid LED/lézer fényforrást használó projektorok pillanatnyilag kb. 3000-3500 ANSI lumen fényáramra képesek. Vagy mégsem? Nos, a Casio egy fixen összeállított stacking megoldással állt elő, amely valójában 2 db 3000 lumenes vetítőt foglal magába, de egy egységként kezelve szellemesen megoldja a fényerő növelésének problémáját.


XJ-SK600

 

2013. november

 

A hibrid LED/lézer fényforrást használó projektorok pillanatnyilag kb. 3000-3500 ANSI lumen fényáramra képesek. Vagy mégsem? Nos, a Casio egy fixen összeállított stacking megoldással állt elő, amely valójában 2 db 3000 lumenes vetítőt foglal magába, de egy egységként kezelve szellemesen megoldja a fényerő növelésének problémáját.

 

xj_sk600.jpg

 

A 2 db, a Casio „M” (Standard) sorozatába tartozó XJ-M250-es projektorból (az "M" srozatról bővebben itt) álló stacking rendszerrel az idei ISE kiállításon találkoztunk először.  A kiállításra a cég nem hozott ki új LED/lézer projektort, hiszen a Green Slim, a Standard, az ST és a Pro sorozatokban több mint 20 típusból álló, nagyon széles választékkal rendelkezik. A Pro sorozatban – amely immár 6 modellből áll – találunk ugyan 4000 ANSI lumenes készülékeket is, azonban a Casio ennél többet akart kínálni. A megoldás a már említett – bár két projektorból álló, de egy egységnek tekinthető 6000 ANSI lumenes XJ-SK600.

 

casio_3.jpg

    Az XJ-SK600-as összeállítás a 2013-as ISE kiállításon egy hengeres felületre vetített nagy fényerejű képet

 

Az XJ-SK600 fő tulajdonságai

 

A Casio által Dual Projection System-nek nevezett kétprojektoros rendszer alapjellemzői a már említett megkétszerezett fényerő (fényáram) mellett a WXGA (1280 x 800 pixel) natív felbontás, az 1,5x-es manuális zoom és az automatikus fényerőállítás – na és természetesen a lámpamentes (LampFree) felépítés, azaz a hagyományos nagynyomású higanylámpa kiküszöbölése.

 

A kontrasztarány 1800:1, az élességállítás kézi, a vetített kép átlómérete pedig 50” és 300” között lehet. A maximálisan megjeleníthető felbontás VGA bemenetről UXGA (1600 x 1200 pixel), HDMI bemenetről 1080p (Full HD).

A két projektor képeit az ún. Geometric Correction Box hozza egymással tökéletes fedésbe. Ez a kiegészítő egység YA-S10 néven külön – az SK600 nélkül – is elérhető speciális vetítési alkalmazásokhoz, ide értve a görbült/ívelt felületekre való vetítést.

 

yas10.jpg                                                    Az YA-S10 Geometric Correction Box

 

A teljes XJ-SK600 rendszer a következő egységekből áll: 2 dB XJ-M250-es projektor, a fent említett, AC adapterről táplált YA-S10 Geometric Correction Box, amely gondoskodik a két projektor összehangolt működtetéséről, akár sík felületre, akár hengeres felületre vagy szabálytalan felületre való vetítésről van szó (free style), továbbá maga a két projektort befogadó, és a geometriai korrekciós egység felszerelésére is alkalmas stacking keret (Stack Cabinet). Az összeállított Dual Projection System mennyezetre szerelhető, de asztalra vagy állványra is elhelyezhető.

 

A rendszer összeállítása

 

Az „A” projektoron és a „B” projektoron egyaránt a HDMI bemenetekre és az RS232 vezérlő portokra van szükségünk. Ezeket össze kell kötni az YA-S10 egység „A” és „B” HDMI, illetve RS232C kimeneteivel. Ugyanezen egységnek van egy RGB (VGA) bemenete PC és más források számára, egy HDMI bemenete pl. a használni kívánt lejátszó jelének fogadására, továbbá egy saját RS232C vezérlőportja és egy LAN vezérlőportja, úgyszintén projektorvezérlés céljára (mellesleg az YA-S10 egyetlen Casio projektor geometriai beállításának vezérlésére is alkalmas, ha éppen erre van szükség).

Az YA-S10-nek saját távvezérlője van, és amennyiben a rendszert a fenti módon összeállítottuk, mint egységet ezzel az egy távvezérlővel vezérelhetjük.

 

img07.jpg                   A két projektor és a geometriai korrekciós egység összekötésének vázlata

 

Az XJ-SK600 előnyei

 

Összefoglalóan azt mondhatjuk, hogy nagy fényerejű vetítőt sokfélét találunk a piacon, de a hibrid kategóriában az XJ-SK600 egyedülálló párosítása a nagy fényerőnek és a hosszú élettartamú (kb. 20.000 óra), környezetbarát fényforrásnak, kiegészítve a nem sík felületekre való vetítéssel, ami a signage alkalmazásokban külön előnyt jelent.

A vetítők teljesítmény-felvétele 190 W (Bright módban, kikapcsolt Eco beállítás mellett), a korrekciós egység pedig 10 W-ot fogyaszt.

Működési elvéből adódóan közvetlenül be- és kikapcsolható, illetve áramtalanítható, bármiféle várakozás nélkül.

Ötféle gyári képi, illetve színbeállítása (Standard/Graphics/Theater/Blackboard/Game) kellő rugalmasságot nyújt a különféle képtartalmak vetítéséhez.

 

casio_4.jpg

 Szintén a 2013-as ISE kiállításon készült kép. A keret alján jól látható a felerősített YA-S10-es geomet-

riai korrekciós egység

 

A Casio XJ-SK600-ast és a többi Casio LED/lézer hibrid projektort Magyarországon a DNN Professional Graphics Kft. forgalmazza.

További információ: www.dnn.hu/termekek-11/casio

 

projektor.hu

‹‹‹ További Projektorújdonságok