Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

A jövő mozija a NAB-on


2016. április

 

Az idei áprilisi NAB-on széles szakmai közönség előtt tartották meg a „Future of Cinema Conference” találkozót, ahol szóba kerültek a legizgalmasabb témák, mint az UHD, a HDR (High Dynamic Range), a WCG (Wide Color Gamut), a VR (Virtual Reality és egyebek.

 

Az egyik „forró” téma a Lytro mozikamerája volt. Egyesek szerint a Lytro cég forradalmasítja, és teljesen új utakra viszi a filmkészítést (emellett az élő felvételeket természetes módon ötvözi a számítógépes grafikával).

A kamerakolosszus 2 m-nél hosszabb, és 755 megapixelt tud, 120 kép/s mellett. Az eddigi felfogástól teljesen eltérően ez az ún. Light Field kamera nemcsak a szín- és világosságértékeket érzékeli, hanem a fénysugarak irányát is – minden egyes pixel esetében. Az óriási információhalmaz azután természetes módon használható 3D látvány előállításához, továbbá az utómunka során változtatható az élesség, a mélységélesség a nézőpont, a képfrekvencia stb. A kamera működését egy rövid hírben nehéz lenne elmagyarázni, az érdeklődőknek javasoljuk a Lytro cég honlapján található blogokat: https://blog.lytro.com/

 

01_lytro_cinema.jpg

 

Mint már hírt adtunk róla a neves tajvani rendező, Ang Lee új filmet készít „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” címmel, amelynek különlegessége, hogy 4K-ban és 3D-ben forgatják, HDR-rel (nagy dinamikatartomány) WCG-vel (széles színtartomány) és 120 kép/s képfrekvenciával. Ebből a filmből mutattak be 11 percnyi előzetest a NAB-on. A jelenlévők szerint a kép nem „moziszerű” a hagyományos fogalmaink szerint, viszont tiszta, éles és élethű, továbbá a valaha látott legjobb 3D megjelenítést nyújtja.

 

02_Ang Lee.jpg

 

A fentieken kívül az UHD Forum megvizsgálta, hogy milyen irányokba érdemes fejleszteni az UHD és HDR megoldásokat 2016-ban.

A vita egyik eredménye az a javaslat, hogy a nem metaadat alapú megoldásokat kell előtérbe helyezni, mint a HLG10 és a PQ10. Ezek 10-bites implementációk, és a PQ10 tulajdonképpen a metaadat nélküli HDR10-essel azonos.

‹‹‹ További Hírek