Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

A nagy képfrekvenciával (HFR) forgatott Gemini Man a mozikban


2019. október

 

Természetesen nem a magyar mozikról van szó, de még az Egyesült Államokban is csak kevés mozi van, ahol 120 kép/s-mal és 3D-ben le tudják vetíteni a Will Smith főszereplésével készült Gemini Man-t. A többi mozi 3D/60 fps vagy 2D/24 fps formátumban játssza a filmet a technikai lehetőségek hiányában.

 

gemini1.jpg

 

Ang Lee rendezőnek és a Paramountnak ez a második 120 fps-sel forgatott filmje, az első a 2016-os Billy Lynn's Long Halftime Walk volt. Megemlítendő még Peter Jackson The Hobbit c. filmje, amely 48 fps-sel készült, de a mozik 24 fps-sel vetítik.

 

A Paramount szorgalmazta a felkészülést az új formátumra, és a Christie mint projektorgyártó ki is fejlesztett egy új kettős vetítőrendszert (Cinity), amely képes a 3D, 4K, 120 fps kép eljuttatására a nézőkhöz – a Rec.2020 95%-ának megfelelő színtartománnyal.

 

gemini2.jpg

 

A Gemini Man forgatási formátuma 3D/4K/120 fps HFR/HDR, a hangsáv Dolby Atmos. A Paramount azonban – tekintettel a mozik korlátaira – „csak” négyféle formátumban terjeszti a filmet: 2D/4K/24 fps, 3D/2K/60 fps HFR, 3D/2K/120 fpsHFR/Dolby Vision és 3D/4K/120 fps HFR.

 

Forrás: Paramount, Christie

 

projektor.hu

‹‹‹ További Hírek