Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

A Technicolor bevonja a kisebb mozikat a 3D üzletbe


Április 5.


A Technicolor elhatározta, hogy alacsonyabb költségű alternatívát kínál a kisebb mozik tulajdonosainak, hogy ezek a mozik is élvezhessék a 3D forradalom áldásait. A cég bejelentette, hogy már szerződése van több mint 150 mozival Észak-Amerikában 3D rendszerek installálására. A Technicolor rendszere a moziknak 3D filmenként 2000 dollárjába fog kerülni, míg egy tipikus 3D digitális projektor ára 75.000 dollár.
Ez a rendszer hagyományos filmmel és hagyományos filmes vetítőgéppel dolgozik, ám egy filmkockán egymás alatt két kép van: a két szemnek szánt eltérő képek (over/under módszer). Ez az egyik különlegesség. A másik a Technicolor találmányaként jegyzett speciális objektív, amely a két képet kétféle (körkörös) polarizációval egymásra helyezi, és egy ezüstvászonra kivetíti.
A Technicolor – állítása szerint – nem a digitális vetítés konkurenseként lép fel, hanem az a célja, hogy a 3D alkotások minél több nézőhöz eljuthassanak. Mellesleg a Technicolor vezető helyet foglal el a digitális mastering és disztribúció területén, tehát semmiképpen nem szeretné a múltat konzerválni ezzel a megoldásával.  
A digitális 3D vezető cégei, mint pl. a RealD, kétkedve fogadják a Tehnicolor kezdeményezését, és egy régi technológia (t.i. a filmvetítés) mesterséges életben tartását róják fel neki, és különféle ellenvetésekkel próbálják megkérdőjelezni létjogosultságát.

 

technicolor.jpg

‹‹‹ További Hírek