Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

A Vioso kalibrálta a világ legnagyobb kupolavetítését


2020. május

 

A koncertekhez és nagyrendezvényekhez telepített kupolában a 68,58 méter széles, 53 méter magas, ovális felületre való vetítést az idei Super Bowl alkalmából a Vioso Domemaster szerverrel és Blackbox szoftverrel valósították meg. A vetítő kupolát a Lumen & Forge integrátor cég tervezte és szerelte fel.

 

A minden év elején megrendezett Super Bowl az amerikai NFL bajnokság betetőzése, amely világszerte többszáz millió nézőt vonz. Ebben az évben a rendezvénynek a floridai Miami Gardens Hard Rock stadion adott otthont – 60.000 néző számára. A Lumen & Forge cég a német vetítési specialista Vioso segítségével helyezte üzembe a fentebb megadott méretű kupolát, amellyel a valaha volt legnagyobb ilyen jellegű vetítését hozta létre.

 

05.jpg

 

Míg a vetített kupolák szokásos alakja a félgömb, ez a kupola ovális vagy „pirula” alakú volt. A szerkezet méreteit a generálkivitelező Broadwell Airdomes USA határozta meg, szem előtt tartva a hely rendeltetését. Ez az alak megengedi a nagyobb befogadóképességet, miközben optimális elhelyezést nyújt a 24 db Digital Projection cég M-Vision 18.000 lumenes lézerprojektorai számára.

 

Az ovális alakból adódott mind a kamerás kalibráció, mind a tartalomkészítés nehézsége. Ennek megoldásához a vetítési specialista Vioso céget kérték fel egy fejlett kalibrációs rack összeállítására, amely magába foglalta a Lumen & Forge saját Vioso Domemaster szerverét, hat Datapath Fx4 kijelzővezérlőt, továbbá egy 7 m-es állványt a kalibrációs kamera számára.

 

Az esemény közeledtével a legnagyobb nehézséget a különleges alak miatt a kép illesztése és kalibrálása okozta, mivel a kalibrációs kamera objektívje kör alakú (ovális alakú lencsék/objektívek nem készülnek). A kalibrálás elvégzésére a tervezés és a konstrukció kialakításának elhúzódása miatt mindössze három nap (éjszaka) maradt a megnyitás előtt. A végső kalibrálásra az utolsó éjszaka kerülhetett sor, amikoris mindent újra át kellett gondolni (a méretek, a speciális alakhoz illeszkedő tartalom, az ovális kupola miatti kihívások). Ez csak a Vioso segítségével sikerülhetett, amely úrrá lett a nehézségeken, és főként e cég szakértőinek köszönhető a siker mind a kalibráció minőségét, mind a kép megfelelő „hajlítását”, azaz a különleges kupolához illeszkedő torzításmentes képet illetően.

 

projektor.hu

‹‹‹ További Hírek