Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Az Epson legújabb megoldásai Barcelonában


 

Az Epson évről évre, minden ISE kiállításon bemutatja új, innovatív vetítési megoldásait (kivéve a kimaradt 2021-es évet). Az ISE időközben Amszterdamból Barcelonába került, az ISE 2023 már a második a sorban.

 

Az Epson standja bővelkedett érdekességekben, valójában jóval több újdonságot hozott most, mint a kivételesen tavaly májusban megrendezett ISE2022-re. A standot megközelítve persze minden évben szembetűnő valamilyen nagyszabású, lenyűgöző látvány, amit a látogató rögtön észrevesz. Ezúttal egy mitikus szörny hat nagyteljesítményű lézerprojektorral (EB-PQ2220B) megvetített animált képét láthattuk, ami a barcelonai Gaudi művészetét idézte.

 

01a.jpg

01b.jpg

 

Természetesen az Epson gyakorlatilag (a business kategóriában mindenképpen) már csak lézerprojektorokat kínál, a saját technikáját már jónéhány éve kitartóan fejleszti, és egyre nagyobb teljesítményű, ugyanakkor fajlagosan egyre kisebb méretű és tömegű készülékeket tud kihozni.

 

Az új EB-PQ2000-es sorozat tagjai 4K felbontást nyújtanak a vásznon, az Epson legújabb, legkorszerűbb technológiáival (4K Crystal Motion, panel-hőszabályozás és kettős mikrolens array) az optimális kép érdekében. Az EB-PQ2000-es sorozat jelentős méret- és súlycsökkenést kínál, az EB-PU2200-as sorozat nagy fényerejű 3LCD projektorainak sikerére építve. Ezek 60%-kal kisebbek és 50%-kal könnyebbek elődjüknél, az EB-L20000 típusnál. Az új sorozat az Epson meglévő, 4K minőségű objektívekből álló választékát használja, a vetítési arányok változása nélkül.

 

02.jpg

 

Az EB-PQ2220B a világ legkisebb és legkönnyebb 20.000 lumenes 4K lézerprojektora. A tömege 25 kg, és a gyártó objektív nélkül szállítja, hogy egyedileg megválasztható legyen a megfelelő objektív a széles választékból. Fehér színben is elérhető. Az EB-PQ2000-es sorozatban 8000, 10.000, 13.000 és 16.000 lumenes modellek is elérhetők

 

A PowerLite L sorozatban megjelentek az 5200 és 7000 lumen közötti fényteljesítményű EB-L570U, -L770U és -L775U projektorok, amelyek az Epson 4KE technológiáját alkalmazzák az 4K felskálázásra. Ezek a fix objektíves projektorok képesek akár 500” átlójú képet is kivetíteni, valamint különböző képarányok között váltani, a szabványos 16:10-től az ultraszéles 21:9-ig.

 

03.jpg

Kompakt, 7000 lumenes, fix objektíves lézerprojektor

 

A hibrid munkavégzés támogatása jegyében az Epson bemutatta az EB-810E projektort – egy 5000 lumenes, 4KE készüléket, amelynek ultrarövid vetítési aránya 0,16:1, és 160”-es képet is képes vetíteni.

 

Az EB-810E mindössze centiméterekre van a faltól vagy a vetítőernyőtől, és hordozható, alacsony költségű, nagy képet vetítő kijelzőmegoldást kínál kényelmes és gyors beállítással, olyan elhelyezési rugalmassággal, hogy szinte bárhol használható legyen, ahol van hely a falon.

 

04a.jpg

04b.jpg

 

Valódi PC-mentes interaktív megoldást kínál a szintén újdonságnak számító EB-770Fi. Ez a projektor szintén az ultrarövid vetítési távolságú, üzleti és oktatási célú lézervetítők csoportjába tartozik. Az EB-780Fi azonnali online hozzáférést biztosít, hogy az oktatók számára megkönnyítse a felhőben tárolt óravázlatok, online tartalmak és kedvelt alkalmazások elérését közvetlenül a kijelzőről, PC csatlakoztatása nélkül. Fényereje 4100 lumen, a felbontása pedig Full HD.

 

05.jpg

 

Az ST és UST modellek mellett az Epson egy sor standard modellt is piacra hoz (EB-L210W, EB-L210SF, EB-L260F és EB-L265F), amelyekkel akár 4600 lumen fényerő, és 310”-es képméret érhető el. Támogatják a 21:9-es ultraszéles megjelenítést.

 

Az Epson és az Artome Oy finn cég összefogásával készült el a legújabb audio-vizuális „all-in-one” mozgatható vetítési megoldás, amely bármilyen teret tárgyalóvá vagy tanteremmé varázsol, és lehetővé teszi a videokonferenciát is. Nagy előnye, hogy installációt nem igényel.

 

06.jpg

 

A kerekeken gurítható „okosbútor” egy beépített Epson UST projektort, és egy teljes hangrendszert tartalmaz (mely utóbbi az Artome saját technológiáját képviseli), de külső hangrendszerhez is csatlakoztatható. Jelenleg két változata elérhető. Az ARTOME M10-es modell az Epson EB-805F típusú projektorát tartalmazza, a maximális fényereje 5000 lumen, 60” és 150” közötti átlóméretű kép vetítésére tervezték. Ez utóbbi esetben a vetített kép felülete kb. négyszer akkora, mint egy 70”-es síkpaneles kijelző felülete. A tömege 49 kg, a beépített hangrendszer 2.1-es.

 

Az ARTOME X20-as nagyobb teljesítményű, és valamivel nagyobb méretű (62 x 95 x 63 cm) és tömegű (80 kg), a fényerő 7-10.000 lumen lehet, mivel opcionálisan három különböző Epson projektor építhető be (négyféle választható objektívvel). A választható projektormodellek: EB-PU1007, EB-PU1008 vagy EB-PU2010.

 

A fentieken kívül természetesen több más izgalmas megoldást is bemutatott az Epson, mint pl. a PC-nélküli, szoftveres edge blending összeállítást, vagy a többprojektoros vetítést ívelt felületre. 

 

N. Á.

‹‹‹ További Hírek