Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Az IMAX saját lézerprojektoros rendszert fejleszt


2014. július 19.

 

A híres IMAX „GT” 1570 filmes vetítőgép (a 15 a perforációk száma, a 70 pedig a 70 mm-es szélességet jelenti) a legnagyobb IMAX mozikban a hagyományos 35 mm-es filmképnél 10-szer nagyobb képet vetít. Az is igaz, hogy a vetítéshez 2 db 15.000 W-os, vízhűtéses xenonlámpa szükséges.

 

A digitális projektorok bevezetésével a mozikba, az IMAX is lépett, és átmeneti megoldásként üzembe állította az IMAX Digital projector system nevű 2-projektoros, polarizációs 3D rendszerét (ez látható a mellékelt képen).

 

Azonban az IMAX a megvásárolt Kodak lézervetítő-szabadalmak birtokában serényen dolgozik a saját lézerprojektoros 3D rendszerén, ám mostanáig senki nem látta ennek eredményét. Sok IMAX mozitulajdonos már ebben az évben nagyon várja az IMAX új digitális lézeres rendszerét, amely kivonná a használatból a xenonlámpákat.

 

IMAX_twin_digital.JPG

‹‹‹ További Hírek