Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Az USB IF publikált specifikációja: USB4 80 Gbps


2022. október

 

Az USB technológia fejlesztéséért és adoptálásáért felelős USB -IF (USB Implementers Forum) szervezet bejelentette az USB4 2.0 verzió specifikációjának közzétételét. A fontos frissítés lehetővé teszi a 80 Gbps átvitelt az USB-C kábeleken és csatlakozókon. Ez a frissítés megkétszerezi az USB teljes maximális sávszélességét, így kihasználhatók a nagyobb teljesítményű kijelzők, tárolóeszközök, USB-alapú hubok és dokkolók előnyei. Az USB-C és USB-PD (USB Power Delivery) specifikációkat szintén frissítették.

A meglévő nagysebességű 40 Gbps és 20 Gbps USB átvitel mellett így a gyártóknak módjukban lesz biztosítani a 80 Gbps-re alkalmas eszközök fejlesztését a végfelhasználók számára.

 

usb4_80Gbps.jpg

 

Az USB 80 Gbps fő jellemzői:

  • Akár 80 Gbps sebességű működés a PAM3 jelkódoláson alapuló új fizikai réteg architektúrát használva, a meglévő 40 Gbps sebességű USB-C passzív kábeleken, és az újonnan definiált 80 Gbps sebességű USB-C aktív kábeleken keresztül.
  • Opcionálisan bizonyos alkalmazásokhoz, például a nagyon nagy teljesítményű USB4-alapú kijelzők meghajtásához, az USB-C interfész aszimmetrikusan konfigurálható, hogy az egyik irányban akár 120 Gbps sebességet is nyújtson, míg a másik irányban 40 Gbps sebességet tartson fenn.
  • Az adat- és kijelzőprotokollok frissítései a rendelkezésre álló sávszélesség növekedésének jobb kihasználása érdekében.
    • Az USB-adatarchitektúra frissítései mostantól lehetővé teszik az Enhanced SuperSpeed USB datatunellinget, amely meghaladja a 20 Gbps sebességet.
    • Összhangban van a DisplayPort 2.1 és a PCI Express 4 verziókkal.
    • Visszafelé kompatibilis az USB minden korábbi verziójával.

Az USB 80Gbps tanúsítványú megoldások és kábelek azonosítására vonatkozó iránymutatások az új, egységes USB-IF márka- és marketingprogramot követik. Emlékeztető: az USB specifikáció elnevezései és a műszaki terminológia nem arra szolgálnak, hogy a végfelhasználók számára az USB képességeit ismertessék. Az USB-IF tanúsítvány logó- és márkaépítés részletei a www.usb.org/logo-license oldalon találhatók.

 

További információ és a specifikáció letöltése:

https://www.usb.org/document-library/usb4r-specification-v20

 

projektor.hu

‹‹‹ További Hírek