Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

BenQ vezeték nélküli megoldások vetítéshez


2014. november 22.

 

A BenQ többféle vezeték nélküli megoldást kínál, amelyeket érdemes kicsit közelebbről bemutatni. A vetítési kiegészítők kompatibilitása széles körű, hagyományos Wondows vagy Mac, illetve a mobil eszközökhöz Android vagy iOS környezetben a használhatók.

 

A szélessávú jelátvitelre alkalmas a cég új generációs Full HD vezeték nélküli vetítési kitje, amely többek között a nagyfelbontású filmek vezeték nélküli vetítéséhez kiválóan alkalmas kb. 30 m távolságig, 145 Mbit/s sávszélességgel, 4 antennával. Ez azt jelenti, hogy HDMI 1.4a protokollon keresztül 3D képet és 5.1-csatornás digitális hangot képes átvinni.

 

A kit lényegében egy adóból és egy vevőből áll, két különböző HDMI eszközről tud jelet fogadni, miközben a bemeneti jelek közül a projektoron is választhatunk. Ezen kívül a rendszer két megjelenítőn (projektoron, pl. két külön szobában) képes ugyanazt a képet megosztani.

 

benq-wireless_projectors-scenario_photo1-home_12cmx.jpg

 

A tanítási/tanulási munkát könnyíti meg az ún. QCast dongle (dugaszolható vezeték nélküli egység), amely HDMI MHL portos projektorokba dugható, azaz a HDMI bemenetnek MHL (Mobile High-definition Link) kompatibilisnek kell lennie.

 

A QCast dongle segítségével a PC (laptop) mellett okoseszközök képernyőjét tükrözhetjük, legyen az Androidos (Miracast), iOS vagy Window 8 platformon futó (WiDi). Jellemző még a gyorscsatlakozás támogatása NFC technológián keresztül.

 

A QCast szoftver lehetővé teszi felhő-tárhely, kamera, zenetár, videotartalmak és web-böngésző elérését, többféle formátum kezelését. Az említett NFC (Near Field Communication) segítségével – ha az okoseszközünk NFC-képes – egy érintéssel azonnal csatllakozhatunk a QCast dongle-hoz pl. egy vezeték nélküli prezentáció indításához.

 

benq-wireless_projectors-scenario_photo2-education_12cm.jpg

 

Egy harmadik lehetőség a BenQ vezeték nélküli kínálatában a „gyors vezeték nélküli kit az időtakarékos üzleti előadásért”, amely a Windows vagy Mac PC-be dugott USB kulcson, illetve az iOS és Android okoseszközöket a QPresenter Pro alkalmazáson keresztül támogatja. A projektor oldalán egy WiFi dongle szükséges az összeköttetéshez.

 

A beállítás néhány perc alatt megtörténik, és nincs szükség szoftverekre, letöltésekre (PC-ről vetítés esetében), az okoseszközökre pedig csak egy BenQ alkalmazást, a Qpresenter Pro-t kell telepíteni. Néhány BenQ projektortípushoz ez a csomag alaptartozék, egyébként pedig külön megrendelhető.

 

benq-wireless_projectors-scenario_photo3-business_12cmy.jpg

‹‹‹ További Hírek