Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Christie demo – különleges megoldás a kontrasztnövelésre


2014. október 16.

 

A Christie rendkívül érdekes – igaz, valószínűleg nem olcsó – megoldást mutatott be a DLP projektorok radikális kontrasztnövelésére. Mint köztudomású, a DLP projektorok natív on/off kontrasztaránya nehezen képes túllépni a néhány ezres értéken. A Christie a jelek szerint ezt a problémát oldotta meg, nagyon jelentősen növelve a kontrasztarányt.

 

Az innovációs „titok” mögött az ún. dual-engine architektúra húzódik meg, magyarán nem egy DLP engine-t használnak a projektorban, hanem kettőt (3-chipes engine-ekről van szó). A megoldás némileg hasonlít a Dolby által alkalmazott high dynamic range (HDR) LCD-nél.

 

A Christie a kétlépcsős architektúrával egy második modulációs lépcsőt hoz létre a három színcsatorna minden egyes pixelére nézve. Az első fokozat állítja be a kívánt szürkeskála középtartományát, míg a második alkalmaz egy plusz modulációt a dinamikatartomány kiterjesztésére. A működési részletek persze nem ismerhetők meg pontosan.

 

A kontrasztarány egy ilyen rendszerben szorzatként számolható. Mivel egy egyfokozatú 3-chipes DLP engine tipikus kontrasztaránya 2000:1, az elméleti on/off érték a Christie prototípusában 4000000:1. Az ANSI kontraszt természetesen lényegesen kisebb, de a szemtanúk szerint messze jobb, mint bármilyen eddigi projektornál. A prototípus meglehetősen nagy méretűre sikerült, de a cég szerint a kereskedelmi változat sokkal kisebb lesz, ráadásul kompatibilis a Christie 6P lézervetítési megoldásával.

 

Fotót sajnos még nem tudunk bemutatni erről a projektorról.

‹‹‹ További Hírek