Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Három új 4K HDR házimozi-projektor a Sony-tól

2018. szeptember 3.

 

Mivel a Sony hosszú évek óta folyamatosan fejleszti SXRD házimozi-projektor portfolióját, különösen a valódi 4K felbontású típusokat, nem volt meglepő, hogy Európában az idei IFA kiállításon, rögtön ezután pedig az Egyesült Államokban, a CEDIA Expo 2018 rendezvényen jelentett be három új, továbbfejlesztett 4K HDR modellt.


2018. szeptember 3.

 

Mivel a Sony hosszú évek óta folyamatosan fejleszti SXRD házimozi-projektor portfolióját, különösen a valódi 4K felbontású típusokat, nem volt meglepő, hogy Európában az idei IFA kiállításon, rögtön ezután pedig az Egyesült Államokban, a CEDIA Expo 2018 rendezvényen jelentett be három új, továbbfejlesztett 4K HDR modellt.

 

01.jpg

 

Ugyanazon projektorok európai, illetve amerikai típusjellel kihozott változatairól van szó, mi ebben az írásban az európai elnevezéseket fogjuk használni. A közvetlen elődök a tavalyi VPL-VW260ES, a VPL-VW360ES és a VPL-VW760ES, mely utóbbi készülék részletes tesztje weboldalunkon olvasható. Az idei utódok: VPL-VW270ES, a VPL-VW570ES és a VPL-VW870ES (az amerikai ekvivalens modellek: VPL-VW295ES, VPL-VW695ES és VPL-VW995ES).

 

01a.jpg

 

A három új projektor ez elődök finomításainak tekinthetők, a továbbfejlesztés azonban távolról sem mondható csupán „ráncfelvarrásnak”. De melyek is az újdonságok a szolgáltatásokban és a funkciókban?

 

Ami közös újdonság az előző generációhoz képest: a 4K Motionflow javítása, ami tisztább és folyamatosabb mozgás-reprodukciót nyújt extra képkockák hozzáadásával. Azután itt van a 18 Gbit/s-os HDMI kapcsolat, amely a korábbi készülékeken még nem volt elérhető, valamint a 4K/60p 10-bites feldolgozás. A Reality Creation szintén tovább javult azzal, hogy minden egyes képelemet analizál, és a gamerek számára nyújt nagyobb képtisztaságot és zajmentességet. Külön kiemelendő, hogy mindhárom új modellnél komoly mértékben sikerült csökkenteni a késleltetést (lag), így ezek a projektorok kiválóan alkalmasak a felső szintű játékra. A VW870ES fényforrása lézerdióda array, a VW570ES és a VW270ES hagyományos lámpás típusok

 

Ami a HDR megjelenítést illeti, mind a három készülék kompatibilis a HDR10 és a HLG rendszerrel. Az előbbi a 4K Blu-ray HDR lemezek kötelező formátuma (bár opcionálisan más formátum is megengedett), és a 4K HDR streaming videók nagy része szintén ebben a formátumban készül. A HLG a műsorszóró szféra preferált HDR formátuma, a BBC és az NHK közös fejlesztése, amelynek elterjedése a televíziós műsorterítésben látszik valószínűnek. 

 

A csúcsmodell, a VW870ES jellemzőin keresztül tudjuk szemléltetni a legnagyobb továbblépéseket. A maximális fényerő 2200 lumen, 200-zal több, mint az előd VW760ES-é.

 

02.jpg

 

A saroktól-sarokig (corner-to-corner) éles képet a VW870ES egy új objektívvel tudja megvalósítani, amely az ARC-F (All-Range Crisp Focus) nevet viseli. Csakis üvegből készült elemeket tartalmaz, szám szerint 18-at, köztük 6, extra alacsony diszperziójú (ELD) elemet. Így elérhető az alapszínek optimális konvergenciája a kép legkülső szélein is.

 

03.jpg

 

Az optimális élesség ezen felül nemcsak optikailag, hanem digitálisan is finomítható, a Digital Focus Optimizer funkcióval. A kép minden egyes pixelét a funkció saját algoritmusával ellenőrzi, és a lehetséges optikai romlást előre detektálni tudja. Így a funkció el tudja végezni a képminőség korrekcióját, és a létező legtökéletesebb élességet biztosítja.

 

04.jpg

 

Az előző generációs csúcsmodellben a nagy kontrasztot a lézerforrás fényáramának dinamikus vezérelésével oldották meg, amit most a fejlett íriszvezérléssel egészítettek ki (Advanced Iris). A kettő egymástól függetlenül és dinamikusan állítható, amivel hatalmas kontraszt – minden eddiginél mélyebb feketék és fénylő fehérek, élénk színek állítható elő.

 

05a.jpg

 

A most bemutatott extra jellemzők a VW870ES prémium típus sajátosságai, bár az Advanced Iris a VW570ES-ben is megtalálható. 

 

A család középső tagja az 1800 lumenes VW570ES, míg az 1500 lumenes VW270ES elérhető áron nyújtja a fent felsorolt, mindhárom típusban megtalálható szolgáltatásokat és funkciókat, túl azokon, amelyeket az előzőző generációs VW260ES is tudott. A VW570ES és a VW270ES külső megjelenése ugyanolyan (több előző modell ugyanígy néz ki), de a VW870ES-től eltérő:

 

06.jpg

 

A két utóbbi típus októbertől lesz kapható Európában kb. 5000 euro (VW270ES), illetve 8000 euro (VW570ES) áron, míg a csúcsmodell VW870ES novemberben jelenik meg, és az ára kb. 25.000 euro lesz.

 

07.jpg

 

További részletes információ található a https://pro.sony/en_GB/products/4k-sxrd-projectors weboldalon.

 

N. Á.

‹‹‹ További Hírek