Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

HD projektorok VIII. Henrik faliszőnyegeinek bemutatásához

VIII. Henrik – mint tudjuk – Anglia legellentmondásosabb királya volt. Uralkodása alatt több mint 2000 faliszőnyeget gyűjtött össze. Ez a művészeti ág a XVI. században érte el csúcspontját.


nyolcadik_Henrik.png

VIII. Henrik – mint tudjuk – Anglia legellentmondásosabb királya volt. Uralkodása alatt több mint 2000 faliszőnyeget gyűjtött össze. Ez a művészeti ág a XVI. században érte el csúcspontját. Az azóta eltelt évszázadok kezdenek meglátszani ezeken a szőnyegeken, azuz elindul egy fakulási, romlási folyamat. A nagyszerű alkotásokat megőrzendő a Manchester University olyan utat keresett, hogy hogyan lehetne a mai nézőknek megmutatni a faliszőnyegeket úgy, ahogyan annak idején, eredetileg kinéztek. Az eljárás azzal kezdődött, hogy egy speciális szoftver segítségével megmérték minden egyes szál színét, így sikerült a szőnyeg digitális “verzióját” megalkotni, vagyis egy olyan képet, ahogyan ki kellene néznie a szőnyegnek. A digitális másolatot ezután kivetítették a felfüggesztett faliszőnyegre két nagyfelbontású projektorral. A kétmillió pixeles projektrok fényének köszönhetően a kifakult szőnyeg látványban visszanyerte eredeti élénk színeit. A faliszőnyegek most ezzel az eljárással “rekonstruálva” megtekinthetők a Hampton Court Palace-ban, a nézők nagy gyönyörűségére.

‹‹‹ További Hírek