Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Infocomm: RICOH interaktív és hálózatba köthető UST projektorok


2014. május 24.

 

A RICOH választékában már korábban megjelentek az UST (Ultra Short Throw – ultra rövid vetítési távolságú) projektorok, a PJ WX4130 és PJ WX 4130N. Ez utóbbiról részletes tesztet is közöltünk.

Most az Infocomm 2014 kiállításon (Egyesült Államok, Las Vegas, 2014. június 14-20.) a cég új UST típusokat fog bemutatni, ráadásul az eddigi hálózati képességek mellett az interaktivitásra is nagy figyelmet fordítva. A team-munka támogatása érdekében az előadó megjeleníthet, kiemelhet, aláhúzhat, hozzáfűzhet, rögzíthet és megoszthat vetített képeket, amelyek korábban a prezentáció végén „eltűnhettek”.

 

A szóban forgó új típusok a PJ WX4141N és a PJ WX4141NI üzleti vetítők, külsejüket tekintve hasonlók a korábbi UST típusokhoz. Ezek az új modellek kollaboratív munkakörnyezetet biztosítanak, ahol fontos az információ megosztása emberek, illetve helyszínek között.

 

Az új RICOH PJ WX4141NI (az „I” betű jelenti az interaktivitást) interaktív szenzorral rendelkezik, amely aktiválja a mellékelt elektronikus jelölőtollat. Az rendszer a közönséges fehértáblát elektronikus interaktív felületté alakítja. A képet a táblára vetítve lehetővé válik a jelölés a tollal, és az összetett kép rögzítése megosztható PDF fájlként. A más gyártók hasonló eszközei szükségessé teszik testes érzékelők falra függesztését.

 

A PJ WX4141NI könnyedén kommunikál más hálózati RICOH projektorokkal, így a felhasználók más helyiségekben is egyidejűleg láthatják és beírásaikkal módosíthatják ugyanazt a prezentációt. Opcionálisan upgrade-elve a Ludia eBeam szoftverre a felhasználók videókat, animációkat, grafikát és PowerPoint kockákat is betehetnek a megjelenített képbe, majd elmenthetik ezt a változtatásokkal együtt, mint PowerPoint prezentációt. Az eBeam lehetővé teszi a globális együttműködést is az Interneten keresztül.

További jó hír, hogy külön beszerezhető egy Interaktiv Kit készlet, amellyel 6 további RICOH modell tehető interaktívvá, éspedig a PJ X3340, a PJ WX3340, a PJ X3340N, a PJ WX3340N, a PJ X4240N és a PJ WX4240N.

 

Visszatérve az új típusokra, a PJ WX4141N és a PJ WX4141NI az elődöknél nagyobb fényerejű (3300 lumenes), és a lámpa élettartama is megnőtt 5000 órára (Eco módban). A hangrendszere többféle üzemmódban használható (standard, beszéd és zene). A vetítőrendszer gond nélkül együttműködik a Crestron RoomView és az AMX NetLinx automatikus vezérlőrendszerekkel. Így a felhasználó ugyanarról a böngésző-alapú konzolról működtetheti a vetítőrendszert, mint a helyiség világítását, a függönyöket és a vetítőernyőket. Az új projektorok támogatják a Full HD 3D videót: elegendő a Blu-ray lejátszót HDMI csatlakozón át csatlakoztatni, és a 3D szemüveget (amely a RICIH-tól beszerezhető) feltenni.

A PJ WX4141NI ajánlott fogyasztói ára jelenleg 2550 dollár, a „csak” hálózatos PJ WX4141N pedig 2299 dollárba kerül.

 

Ricoh_1.jpg

‹‹‹ További Hírek