Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Javaslat a CinemaScope objektív kiváltására


Február 11.


A CinemaScope (2,35:1-es) képformátum a mozinézéshez optimálisnak tekinthető. Ehhez elég széles az anamorf  objektívek kínálata. Azonban Joe Kane – a Joe Kane Productions ismert vezetője – más megoldást javasol. Azt állítja, hogy jobb, ha a házimozihoz két projektort használunk egy helyett. Ebben az esetben ugyanis elkerüljük az anamorf objektívek használatának két fő hátrányát: a kép elektronikus átalakításának (függőleges megnyújtás) torzítását, és magának az objektívnek a torzítását, amikor a képet 2,35:1-esre húzza szét. A két projektorral sokkal „valóságosabb” a kép, továbbá kombinálni lehet a két projektor fényerejét és felbontását a jobb képminőség eléréséhez.

További részleteket nem tudtunk meg a javaslatról, illetve a tényleges megvalósításáról, így nem egészen világos, hogy pl. két 16:9-es vetítővel hogyan lehetne egyszerűen megoldani a feladatot. 

 

 

‹‹‹ További Hírek