Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Miracast: az egyik új generációs vezeték nélküli technológia


2014. november 30.

 

Az egyszerű vezeték nélküli HDMI video/audio átvitel már nemcsak a profi szférában és az oktatásban, hanem a mindennapokban is egyre fontosabb. Ezért az utóbbi pár évben több új protokoll született az átvitelre (WHDI (Wireless Home Digital Interface), WirelessHD, WiGig (Wireless Gigabit Alliance), WiDi (Wireless Display), Miracast, Airplay stb.). Most ezek közül az egyik legújabbra, a Miracast-ra térünk – noha ez a protokoll csak Android és Windows platformokon működik.

 

A Miracast lényegében egy peer-to-peer (pon-pont) vezeték nélküli, HDMI-n keresztül működő csatlakozási szabvány, azaz nem egy meglévő hálózat WiFi routerén keresztül dolgozik. Szükséges (de nem mindig elégséges) feltétel, hogy a két összekötött készülék, pl. mobil eszköz és kijelző (projektor) Miracast-kompatibilis legyen, ha pedig ez nem áll fenn, akkor egy WiFi Direct kiegészítő egységet (dongle) kell alkalmazni.

 

A Miracast szabvány egyébként nem igényli semmilyen app vagy más szoftver telepítését, amennyiben mindkét eszköz részéről fennáll a fent említett Miracast-támogatás. Nem Miracast-kompatibilis eszközök vezeték nélküli összekötése, vagy több készülék vezeték nélküli kapcsolata dedikált szoftver telepítését teszi szükségessé.

 

miracast_logo.jpg

‹‹‹ További Hírek