Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Német fejlesztésű mikroprojektor engine


Május 25.

A német Fraunhofer Institute új eszköz kifejlesztését jelentette be, amely éles, világos és torzításmentes képet tud megjeleníteni szabálytalan alakú felületeken.

Ha hajlított képernyőre vagy szokatlan szögben kell vetíteni, az egyik legnagyobb probléma, hogy az élesség beállítása nehézségekbe ütközik. Az új megoldást a rovarok szemének tanulmányozása inspirálta, így ez az eszköz nem egy, hanem 200 pikoprojektort használ. Mindegyik projektor a teljes képet jeleníti meg, és a képek „egymásra vannak helyezve” a falon vagy az ernyőn.

Ami a legizgalmasabb, hogy minden egyes projektor képes az autofókuszra, ami lehetővé teszi, hogy a kép mindig éles legyen, tekintet nélkül az ernyő alakjára. A projektorok fényforrása LED, és ez azért előrelépés, mert idáig csak lézer alapú projektorral sikerült szabálytalan felületre élesen vetíteni.

Az új eszköz még fejlesztési fázisban van, de ha sikeresen befejeződik, akkor a jelenlegi LED-es engine-eket könnyen ki lehet majd vele váltani.

fraunhofer_icroprojector.jpg

‹‹‹ További Hírek