Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Nincs szükség objektívre! (?)


2014. április 30.

 

Meglepné a partnereit, ha egy konferenciaterem falára a mobiltelefonjáról vetítené nagy méretben a prezentációját? A California Institute of Technology (Caltech) kutatói olyan szílíciumchipet fejlesztettek ki, amely lencse nélküli projektorként működik, és egy napon a mobiltelefonját teljesen átalakítja. Az új chip állítólag feleslegessé teszi a nagy és drága objektíveket és lámpákat, amelyeket a hagyományos projektorokban használnak.

 

Ez a chip az ún. integrált OPA-t (optical phased array) használ a kép kivetítéséhez mindössze egyetlen lézerdiódával mint fényforrással, mechanikai alkatrésze egyáltalán nincs. Az ilyen chipek kicsik, nagyon olcsón gyárthatók, és egy csomó érdekes lehetőséget hoznak magukkal.

 

A fejlesztők (Ali Hajimiri vezetésével) a hagymányos optikát a fény koherenciájának manupilálásával kerülik meg: lehetőség van ugyanis a fényhullámok „meghajlítására” a chip felületén lencsék nélkül, vagy bármilyen mechanikai mozgatás nélkül. A jövőben ezek a chipek beépíthetők lesznek a mobiltelefonba, méghozzá objektív nélkül, vagyis a telefon önmagában egy projektor is lesz.

 

DiePhotoOPA-624x351.jpg

‹‹‹ További Hírek