Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Optoma projektor a St John templomban


2014. június 9.

 

Az angliai Hartford St John baptista templomában már régen is használtak egy elavult desktop projektort egy nehéz merev vászonnal különféle vetítési feladatokra a gyülekezet számára. A helyzet azonban megérett a változtatásra.

 

Az új installációt úgy kellett elkészíteni, hogy semmiképpen ne zavarja a zenészeket és a kórust a templom elülső részében. A vászonnak könnyen üzembehelyezhetőnek kellett lennie, kézi beavatkozás nélkül, azaz távvezérelten. Emellett a mennyezetről kellett lógnia, de hét méterrel a mennyezet alatt.

 

A teljes feladatot az Ambient Audio Visual cég oldotta meg, éspedig az Optoma EW865-ös projektorának felhasználásával. Ez a vetítő WXGA natív felbontású, fényereje elegendően nagy (6000 lumen), megvan a motoros objektív-eltolás lehetőságe, képes az elforgatott pozícióban való működésre, és egyébként is nagy megbízhatóságú. Minimális karbantartás mellett optimális képminőséget nyújt, a felépítése porszigetelt, porszűrő-cserét nem igényel.

 

A projektor választását az is indokolta, hogy kompatibilis a BX-CTA03 nagy fókusztávolságú objektívvel (vetítési arány: 1,6 – 3,07). A projektort az egyik festett üvegablak alá, egy tölgyfa polcra helyezték a vászon mögé – azaz hátulról vetítő megoldást használtak a 2,5 m-es vászonra. A motoros vászon háza szintén motorosan felhúzható a mennyezetig, tehát a vászon hyakorlatilag teljesen eltüntethető. Vetítéskor elöször a házat kelle leengedni 5 m-nyit, majd ebből a vásznat leereszteni.

 

Az Optoma projektor képe még napos időben is – amikor a festett ablakokon a napfény beszűrődik – éles és tiszta, emellett a hátsó vetítés következtében sem a zenészeket, sem a kórust nem zavarja. Az összeállítás még tavaly év végén elkészült, de a beszámolónk remélhetőleg nem avult el.

 

optoma_templom.jpg

‹‹‹ További Hírek