Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Panamorph anamorf objektív


Február 3.


A Panamorph a digitális projektorok világában a legelismertebb és leginkább ajánlott anamorf objektívmárka. A gyártó most bejelentette új FVX200-as objektívjét, amely „plug and play” könnyen felhelyezhető szinte bármelyik digitális házimozi projektorra. Közismert módon a 16:9-es formátumot optikailag 2,35:1-re nyújtja, ami tipikusan a mozifilmek szokásos formátuma. A 1080p vetítők saját formátuma (azaz a chip) oldalaránya ugyanis 16:9, így a valódi HD élményt nem tudják hozni a 2,35:1-es filmeknél, a síkpaneles TV-k formátuma szintén eleve adott, 16:9-es (a Philips 21:9-es TV-jét kivéve). A kihasználatlan felület kb. 25%.
A csúcskategóriás vetítők ezért használnak anamorf objektívet, hiszen ezzel lehet maradéktalanul kihasználni a teljes chipfelületet. A jó minőségű anamorf objektívek azonban mostanáig túl drágák, és használatuk túl komplikált volt az egyszerű felhasználók számára. Az FVX200 állítólag ezen a helyzeten változtat. Érdekesség, hogy a cég kihoz egy FVX200J jelű változatot is, amelyet külön a JVC házimozi vetítőkhöz terveztek.

FVX200J.jpg

‹‹‹ További Hírek