Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Samsung síkpaneles képernyő mozikban


2017. október

 

Thaiföld fővárosában, Bangkokban, a Paragon Cineplex moziban a Samsung üzembe helyezte Délkelet-Ázsia első DCI-compliant, HDR (nagy dinamikatartományú) LED képernyőjét, amely ily módon a vetítővásznat hivatott „helyettesíteni”. A 200-székes mozitermet megelőzte két hasonló mozi Dél-Koreában (előbb Szöulban, majd Busanban).

 

samsung1.jpg

 

A kb. 10,3 m-es Cinema LED Screen-nek nevezett síkpaneles kijelzőt egyszerű installálni és konfigurálni, a felbontása 4K (4096 x 2160 pixel), csúcsfényereje pedig 500 nit (146 fL), ami tízszer akkora, mint amit a hagyományos moziprojektorok nyújtanak. A gyártó szerint ez a mozikban torzításmentes és élethű képet ad, eredeti fehérekkel és mély feketékkel. A „szemtanúk” beszámolói szerint a képminőség kiemelkedően jó.

 

samsung2.jpg

                                A koreai Busanban működő  Samsung Cinema LED Screen

 

A síkpaneles mozi azonban sok kérdést vet fel. A Samsung feltehetően „Super S” márkanéven kívánja az új rendszert bevezetni. Lehet, hogy a Dolby Cinema vagy az IMax konkurenseként? Még nem tudjuk.

A jelenlegi hollywoodi mozik szigorú masterelési és forgalmazási rendszert követnek. Lehet, hogy a közeli jövőben az SDR-hez használt 48 cd/m2 mellett el kell majd készíteni a 110 cd/m2-es változatot a Dolby Vision-hoz és a 250-500 cd/m2-es változatot a Samsung rendszeréhez vagy más emisszív kijelzőkhöz?

 

Mindenesetre széles összefogásra lesz szükség az érdekeltek körében ahhoz, hogy közös specifikációt dolgozzanak ki a jövő mozijának emissziós képernyőihez.

 

projektor.hu

 

‹‹‹ További Hírek