Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Trendteremtő lézeres designprojektor az Epsontól


2019. augusztus

 

A projektorok globális piacán 17 éve piacvezető Epson a vizuális tartalomfogyasztás új kategóriáját vezeti be: a trendteremtő EF-100W/B projektor a dizájn és a technológia ötvözésével született meg, azokat célozva, akik számára a megbízhatóság és a megjelenés egyaránt fontos. Az Epson új projektora a lézer fényforrással és modern, stílusos megjelenésével a nappali dísze lehet.

 

A készülék lekerekített élei, részben rejtett objektívje, és merész színkombinációi révén jól mutat, miközben a lézer fényforrásnak és a kb. 20 ezer órás élettartamnak köszönhetően akár 10 évnyi szórakozást nyújt (napi 5 óra használattal számolva, ECO módban).

 

Az alig 2,7 kg-os, leghosszabb élén is alig 23 cm-es Epson EF-100 fehér és ezüst (EF-100W), illetve fekete és réz (EF-100B) változatokban érhető el. A készülék megjelenésének különlegességét a kontrasztos színek és a bőrhatású felületek adják.

 

01.jpg

 

Az Epson a projektorhoz illő, újragondolt távvezérlőt is tervezett az EF-100-hoz, amely amellett, hogy stílusos, minden korábbinál egyszerűbben kezelhető lett.

 

 „Életünk során a vizuális élményeink a legmeghatározóbbak, és otthon is erre van igényünk. Ezt különféle módokon lehet kielégíteni: van, aki olyan magas szintű építészeti tereket kreál maga köré, amivel már önmagában kielégül a vizuális élményigénye, de akadnak, akik képeket nézegetnek a falon, vagy műtárgyakat helyeznek el otthonukban. A legtöbben televizuális élményeket gyűjtenek filmek és egyéb mozgóképek nézésével. Hogy a belső terek harmonikusak maradjanak, a hagyományos kijelzős megoldásnál esztétikusabb lehet egy kicsi és szép projektor, ami nem bontja meg egy tér harmóniáját, mert kikapcsolt állapotban nem kell egy hatalmas fekete téglalappal elcsúfítani az életterünket.” – mondta előadásában Papp Linda, belsőépítész és lakberendező.

 

02.jpg

 

A projektor HDMI bemenetének és speciális kialakításának köszönhetően a készülékházban elrejthetők a legnépszerűbb médiaeszközök, mint az Amazon Fire TV vagy a Roku stb. Ha az adott egységnek extra tápellátásra van szüksége, a beépített USB csatlakozó révén (2 A tápáram) ez az igény is rejtve maradhat. Az Epson mérnökei egy olyan kompakt projektort alkottak, amely a lézer fényforrásnak, valamint az oldalt elhelyezett szellőzőknek és tápbemenetnek köszönhetően bármilyen tájolásban elhelyezhető, és bármilyen szögben képes vetíteni. Így a felhasználó szabadon eldöntheti, hogy a falra, a mennyezetre vagy a padlóra irányítja a projektort. 

 

03.jpg

 

Az EF-100 beépített Bluetooth kapcsolatán (SBC és aptX kodekekkel) keresztül könnyedén párosítható hozzá vezeték nélküli hangfal, de használható az 5 W-os, bass-reflex házba helyezett hangszóró is, mellyel külső hangforrás nélkül is működtethető a készülék. A beépített hangszínszabályozó az általános, a beszéd, a zene, illetve a filmes módokkal rendelkezik. A csatlakozók közül nem maradt le fejhallgató-kimenet sem.

 

04.jpg

 

„Projektoros kínálatunk jelenleg 66 különböző termékből áll, ebből már 22 lézer fényforrással rendelkezik. Büszkék vagyunk a mérnöki szemléletmódra és a folyamatos megújulásra, melynek remek példája az Epson EF-100, mely az eddigi legkisebb lézerprojektorunk. Jelenleg globálisan 37 százalékos piaci részesedésünk, illetve a hazai piacra is érvényes vezető szerepünk egyaránt arra ösztönöz, hogy folyamatos fejlesztésekkel megőrizzük, illetve tovább növeljük előnyünket a konkurenciával szemben.” – nyilatkozta Tőrös Gáspár, az Epson értékesítési vezetője.

 

Az akár 150 hüvelykes (380 cm) képátlóval használható, 2000 lumen fényerejű minilézer fényforrás az Epson 3LCD technológiájával és 2 500 00:1 dinamikus kontrasztarányával még azokban az esetekben is élénk, részletgazdag színvilágot biztosít, ha nincs elsötétítve a szoba. A tökéletes képminőségről az automatikus képbeállítás funkció (függőleges trapézkorrekció +/- 45°) gondoskodik, míg a vízszintes beállítás +/- 40°-ban lehetséges. Mindez alacsony zajterheléssel párosul, a ventilátor normál módban 29 dB, míg ECO módban mindössze 26 dB-es működési zajt produkál.

 

05.jpg

 

A lézer fényforrás előnye tehát az akár 20 000 órás használat, az alacsony hőmérséklet, és az ennek köszönhető halkabb működés, illetve a gyors be- és kikapcsolás lehetősége, hiszen nem kell várni a lámpa bemelegedésére sem. Ezzel kapcsolatban Nagy Kornél, az Epson projektorokért felelős termékmenedzsere elmondta: „Ez a projektor új színt visz termékkínálatunkba. Nem csupán vonzó megjelenésű, de kompakt méretének és hosszú élettartamú, kiváló minőségű lézer fényforrásának köszönhetően kiváló választás az otthoni felhasználók számára. Ha a fogyasztói visszajelzések is minket igazolnak, a jövőben további készülékekkel bővülhet ez a termékcsalád is.”

 

Az Epson Magyarország Kft. oldott hangulatú rendezvényen mutatta be az Epson első hordozható designprojektorát. Az esemény házigazdája Tőrös Gáspár értékesítési vezető volt, a projektort Nagy Kornél projektorokért felelős szakértő mutatta be. Emellett a rendezvény külön színfoltja volt Papp Linda lakberendező előadása a modern otthonok és a legújabb technológiák kapcsolatáról.

 

projektor.hu

‹‹‹ További Hírek