Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Új LED-es projektor-technológia egy LCD chippel


Április 3.


A Display Photonics Systems nevű cég pikovetítőkhöz fejlesztett egy meglepően újszerű technológiát. A neve Angular Color Projection (ACP), amit talán szabadon a kissé hosszú „különböző szögek alatt beeső színes fénysugarak egyesítésén alapuló vetítés”-nek fordíthatnánk, de lehet, hogy találóbb lenne a „fehér LED-es, 1 LCD-chipes” vetítés elnevezés. Ez a technológia tehát egyetlen transzmisszív képmodulátor panelt használ (értelemszerűen LCD chipet), és a gyártó szerint fényesebb képet állít elő, mint a konkurens technológiák, ugyanakkor kisebb, olcsóbb és jobb hatásfokú.
Az RGB képek egyidejűleg és egymás mellett (alatt) jelennek meg a képmodulátor chipen, és ezeket az optikai rendszer - amelynek különlegessége a három, különböző szögben elhelyezett dikroikus tükör - egyesíti. Ezek a tükrök „helyezik egymásra” a három alapszínű képet, ahogy a mellékelt elvi működési ábrán látható. A cég még dolgozik a fejlesztésen, de már a tesztelés befejezésénél tart.

acp.jpg

‹‹‹ További Hírek