Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Új optikai technológia a pikoprojektorokhoz?


Február 2.

 

A pikoprojektorok legnagyobb problémája a kis fényerő, illetve, hogy világos környezetben emiatt élvezhetetlen a képük. A helyzet azonban hamarosan változhat, mert német tudósok bejelentették (Fraunhofer Institute for Applied Optics and Precision Engineering) egy új optikai rendszer (lens-array) kifejlesztését, amely lehetővé teszi a fényes megjelenítést akár napfényes szobában. A lens-array persze önmagában nem új találmány (a display-technikában sok helyen alkalmazzák), de ez a lens-array itt az objektív szerepét tölti be, és 250 mikrolencsét tartalmaz.

 

A különlegesség, illetve az eredeti ötlet itt az, hogy a kép már „integrálva van” a mikrooptikai rendszerben. Ugyanis a lens-array alatti krómrétegben száz nanométer nagyságrendű képelemek (pixelek) vannak tárolva. Valójában mind a 250 mikrolencse alatt van egy „mikrokép”. Ezeket egyszerre az ernyőre vetítve kiváló minőségű teljes kép áll össze egy extrém kis méretű projektorból.

 

micro-lens.jpg

‹‹‹ További Hírek