Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Újabb állomás: Panasonic PT-AT6000E


Szeptember 3.

 

A Panasonic előző házimozi projektora, a PT-AT5000E sikeres típus volt, a részletes tesztje oldalunkon olvasható. Most pedig megjelent a továbbfejlesztett utód PT-AT6000E, amely a hírek szerint ebben a hónapban már kapható lesz.

 

Az új modell jóval „fényesebb”: 2400 lumenes az előző típus 2000 lumenével szemben. A kontrasztarány is nagyobb lett: 300 000:1 helyett 500 000:1. Az objektív antireflexiós bevonatot kapott, maga a projektor pedig egy újratervezett prizmát.

 

A plusz fényerő nagyon jól jön az aktív szemüveges 3D nézéskor. Állítólag a színvilág is jobb, és persze a kontraszt is nagyobb lett, mint említettük.

 

Ami a 3D megjelenítést illeti, újdonság az ún. Mach-Dvorak korrekció. Ennek részleteibe most nem akarunk belemerülni, a lényege az, hogy egy mozgó objektumot a 3D aktív szemüvegen keresztül nézve egy csekély késleltetés (1/120 s) lép fel a bal szem, ill. a jobb szem által nézett kép között. Ugyanezzel a szemüveggel a valóságot (nem a képet) nézve a jobb szem a késleltetés miatt kissé eltérő pozícióban látná a tárgyat a mozgás miatt, mint a bal szem. A filmen azonban a két kép ugyanabban az időpontban van „fagyasztva”. Emiatt képhiba keletkezik, mert az agyunk „tudja”, hogy a tárgynak ugyanabban a pozícióban kell lennie mind a két szem számára. Nos, az említett korrekció ezt a problémát orvosolja.

 

Az objektív mozgathatósága (lens shift) függőlegesen ±100%, vízszintesen ±26%, ami eléggé tetemesnek mondható. A színhelyesség és a gamma állítására széles körű lehetőségek vannak beépítve a projektorba. 

 

PanasonicAT6000front.jpg

‹‹‹ További Hírek