Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Úttörő nagyjátékfilm: UHD, HDR, HFR (120 kép/s)


2016. március

 

A, „Pi élete” (és sok más kitűnő alkotás) rendezője, az Oscar-díjas Ang Lee tajvani filmrendező bejelentette, hogy most készülő filmjét Ultra HD felbontással, nagy dinamikatartánnyal (HDR) és 3D-ben forgatja, a rögzítési képfrekvencia pedig 120 kép/s.

 

A szóban forgó film a „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” már az áprilisi NAB-on, az SMPTE megnyitó beszédében, a NAB „Future of Cinema” (A mozi jövője) szekciójában is szóba kerül. Ez lesz az első, teljes hosszában 120 fps-mal rögzített nagyjátékfilm, amelyet a Sony/Tristar fog forgalmazni. A különlegesség az év vége felé jön ki az Egyesült Államokban.

 

Az eddigi legnagyobb, „csupán” 48 fps képfrekvenciával (HFR – High Frame Rate) forgatott egyetlen nagyfilm Peter Jackson „Hobbit: Váratlan utazás” c. műve volt, amely azonban sok mozirajongónak csalódást okozott, akik hiányolták a hagyományos 24 fps képfrekvenciával készült filmek „filmes” képét, illetve a 24 fps „feelinget”.

Nagyon izgalmas lesz megtapasztalni az új technika hatását a mozivásznon.

 

Ang Lee.jpg

‹‹‹ További Hírek