Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Vetítés falon keresztül?


Február 4.


Eddig abban a hitben voltunk, hogy egy átlátszatlan felületen nem láthatunk keresztül. Nos úgy tűnik, ezt a felfogásunkat most felül kell bírálnunk. A kutatók ugyanis olyan módszert találtak, amellyel a legtöbb átlátszatlan felület átlátszóvá tehető. Mint tudjuk az átlátszatlan felületeken a beeső fény szóródik és visszaverődik, nem tud rajtuk keresztülhatolni.
Hihetetlen, de a kutatók a szóródási folyamatot úgy tudják befolyásolni, hogy visszaverődés helyett a fény mégis áthatoljon a felületen. A jelenség tesztelésére üveglapot festettek be átlátszatlan festékkel. Ezután pontosan „feltérképezték”, hogy hogyan megy végbe a fényvisszaverési folyamat, majd a festéket úgy módosították, hogy a fény mégiscsak áthatolhasson.
A technológia még kezdetleges fázisban van, és csupán derengés létrehozására képes ott, ahol a képnek kell lennie, viszont a továbbfejlesztése teljesen új távlatokat nyithat a vetítésben.
(Forrás: New Scientist)

 

opaquewall.jpg

‹‹‹ További Hírek