Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Videovetítés nagy fényben?


2014. április 27.

 

A Hitachi a hírek szerint olyan új teszhnológiát fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a projektoros videovetítést még a kívülről bejövő nagy világosságszint mellett is. Egy 17 x 17 mm-es chipnek köszönhetően a Full HD-vel egyeértékű videót 60 fps mellett valós időben dolgozza fel.

 

A projektor az ernyőre vetíti a képet, amely világossá válik azon a helyen, ahová a fény kívülről ráesik, és elmosódottá teszi a videotartalmat. A láthatóság javítására vannak hagyományos módszerek, mint a kontrasztkorrekció és a színmenedzselés, de ezek a teljes képfelületet érintik, ezért „mellékhatásaik” vannak.

 

A Hitachi videokorrekciós algoritmusa a „Retinex” elméletet hasznosítja, amely az ember vizuális rendszerének jellemzőin alapul. Az algoritmus külön analízálja az ernyő egyes részeire vetített videó világosságát, finomságát, színtónusait stb., majd többszörös optikai elemeket kiválasztva, ezeket a fenti jellemzőkkle összhangban erősíti, és a kiemelt videorészleteket szintetizálja. A cég szerint ez drasztikusan javítja a láthatóságot.

 

ujtech1.jpg

‹‹‹ További Hírek