Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Világszinten kétszámjegyű növekedés


2014. augusztus 10.

 

A PMA Research kutatóintézet (pmaresearch.com) szerint 2014. 2. negyedévében a frontvetítő projektorok piaca százalékban kifejezve kétszámjegyű növekedést mutat az előző év ugyanezen időszakához képest. A világszerte eladott 2,2 milliós darabszám a „mainstream”, a high-end, a személyi és a pikoprojektorokat tartalmazza.

 

A „mainstream” projektorok 13%-os növekedése a fejlett piacokon (Egyesült Államok, Európa) a széles, nagyobb felbontású formátumok előretörését takarja az XGA rovására. Ha az oktatási piacot nézzük, robusztus növekedés tapasztalható az interaktív WXGA vetítők területén. A foci VB különösen erőteljes növekedést indukált Nyugat-Európában a 1080p projektorok szegmensében, de ez nem korlátozódott Európára, hanem jelentős volt Ázsiában és az Egyesült Államokban is.

 

Jellemző volt a „mainstream” projektorok forgalmának növekedése Kinában, minden ipari szegmensben, miközben a belépő szintű készülékek különösen az afrikai és más feltörekvő piacokon bizonyítottak, főleg az oktatási tendereken.

 

A high-end kategóriában az eladási számok csúcsot döntöttek minden eddigi első félévhez képest, és önmagukban kétszámjegyű növekedést produkáltak a második negyedévben (elsősorban az Egyesült Államokban elinduló gazdasági növekedésnek köszönhetően). Többet költöttek viszont nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Nyugat-Európában, Japánban és Koreában is a „large venue” nagyrendezvény projektorokra is (nagy konferenciatermek, egyetemi auditóriumok, bérlési szegmens és színpadi alkalmazások). A high-end lézer-foszfor típusok eladása is rapid növekedést mutat.

 

Ami a digitalizált moziprojektorok piacát illeti, a gyártók és rendszerintegrátorok főleg a feltörekvő piacok felé fordultak, kompaktabb és olcsóbb DCI projektorokkal a kisebb, független művészmozik, a múzeumok és más közintézmények számára. Emellett elindultak az első beruházások a legújabb lézeres moziprojektorok területén is a fejlett országokban.

 

A pikoprojektorok értékesítése több mint egy év után elérte legmagasabb szintjét, köszönhetően az okostelefonok és tabletek terjedésének és az ár/teljesítmény javulásának. A személyi (ultrahordozható) projektorok piaca szintén imponálóan növekedett. Ennek oka feltehetően a fényerő növekedésében, a szolgáltatások bővülésében (Wi-Fi, MHL, TV-tuner, Smart TV, Office fájlok kezelése, beépített médialejátszó) keresendő.

 

PMA_logo.jpg

‹‹‹ További Hírek