Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

DREAMCINEMA

Egyedi házimozi felsőfokon

 

2016. május

 

Sokak vágya az igazi mozi hangulatát idéző otthoni moziszoba, ám a kielégítő megvalósításhoz szakértő segítségre van szükség. Az igények pontos felméréséhez, és az anyagi lehetőségeknek megfelelő technikai eszközök kiválasztásához a tapasztalat és a gyártók kínálatának beható ismerete elengedhetetlen. Nem kevésbé fontos egy moziszoba belső terének megtervezése, továbbá a tökéletes kivitelezés is. Ebben tud közreműködni a DREAMCINEMA professzionális házimozi-tervező és -kivitelező csapata.


Egyedi házimozi felsőfokon

 

2016. május

 

Sokak vágya az igazi mozi hangulatát idéző otthoni moziszoba, ám a kielégítő megvalósításhoz szakértő segítségre van szükség. Az igények pontos felméréséhez, és az anyagi lehetőségeknek megfelelő technikai eszközök kiválasztásához a tapasztalat és a gyártók kínálatának beható ismerete elengedhetetlen. Nem kevésbé fontos egy moziszoba belső terének megtervezése, továbbá a tökéletes kivitelezés is. Ebben tud közreműködni a DREAMCINEMA professzionális házimozi-tervező és -kivitelező csapata.

 

A 2012-ben alakult, Budafokon működő DREAMCINEMA munkatársai a minden egyedi igénynek megfelelő házimozi kialakításához teljes körű szolgáltatásokat nyújtanak (Mittler Iván üzletágvezető, Németh Zsófia belső építész és Hinsenkamp Ottó műszaki vezető, továbbá a kivitelezést végző stáb).

 

dreamcinema_3.jpg

 

A cég mintegy 25 gyártó termékeit (esetleg egyedi kérés alapján a megrendelő eszközeit) építi be az általa tervezett moziszobákba, nappalikba. A projektorok és vetítőernyők mellett – amelyek alapvető eszközei a vetítésnek – ide tartoznak a különféle lejátszó- és adattároló eszközök, a teljes audiovizuális technika és elektroakusztika (erősítők, jelprocesszorok, hangsugárzók), a vezérlőegységek (ezek a vászonmozgatásról, a világítás és a légtechnika vezérléséről is gondoskodnak) és a speciális mozibútorok.

 

A disztribútori szinten képviselt projektormárkák: a Barco, a Digital Projection, illetve akkreditált partnerként a Sony. A DREAMCINEMA ugyancsak disztribútora a következő márkáknak: Screen Innovations, Screen Research (vászon), Kaleidescape (mozi- és zeneszerver), Artcoustic (hangsugárzók, erősítők stb.), FabricMate (akusztikus panelek, hangszigetelő anyagok stb.), Cineak (mozifotelek, kanapék), Control4 (vezérlés).  

Az említetteken kívül azonban sok más gyártó készülékeiből is választhat a potenciális megrendelő, lásd www.dreamcinema.hu, egy alapos előzetes konzultáció keretében, amikor megtörténik az igények felmérése és a lehetőségek megbeszélése.

 

A DREAMCINEMA látogatóit, megrendelőit külön épületben (lásd a fenti képet) három, teljesen felszerelt bemutató helyiséggel várja. A különböző rendeltetésű szobák kialakításának alapja az a logikus megközelítés volt, hogy a mozirajongók (vagy a sportközvetítések, videojátékok stb. kedvelői) más-már környezetben tudnak vagy szeretnének áldozni kedvtelésüknek. Ilyen meggondolásból készült egy „nappali” bemutatószoba, egy „moziszoba” és egy „filmszínház”. Ez a három tipikus helyszín lényegében lefedi az igények túlnyomó többségét.

 

Nappali

 

A viszonylag világos, egy átlagos nappali szobát „szimuláló” helyiségben két vetítőernyő található egymás mögött. Az egyik a sok fény mellett is jó kontrasztot nyújtó Screen Innovations Black Diamond Zero Edge típusa (2,56 m szélesség, 1,4-es nyereség), a másik a Screen Research Supreme 2 Top motoros vászna (maszkolható, 2,54 m szélesség, 1,35-ös nyereség).

 

nappali.jpg

 

A nappaliban installált projektor a Sony kiváló VPL-HW65ESW klszüléke, Full HD felbontással, 1800 ANSI lumen maximális fényerővel (tesztje itt olvasható). A hangsugárzók és a mélynyomó végfok Definitive Technology gyártmányú, az AV erősítő márkája Anthem. A vetítéshez a képjelet a HDI Dune HD Base 3D lejátszó, illetve egy UPC beltéri egység szolgáltatja.  

 

Moziszoba

 

A megnyerően modern kivitelezésű, kisebb létszámú nézőközönség számára tervezett moziszoba megjelenítő felülete a Screen Research Supreme 3 típusú, fix, keretes vetítőernyője, 265 x 149 cm látható képmérettel, 10 cm-es exkluzív bársonykerettel.

 

kicsi_2.jpg

 

A képet a Sony idén kihozott új 4K projektora, a VPL-VW320ESB vetíti. Ez a készülék a Sony 4K projektorcsaládjának legújabb generációját képviseli, elődeihez hasonlóan a cég saját fejlesztésű 4K SXRD microdisplay chipjeit tartalmazza.

A hangrendszer az Artcoustic hangsugárzókból és egy Anthem AV receiverből áll, a kiszolgálásról a Kaleidescape Cinema One mozi- és zeneszerver, a HDI Dune Solo 4K multimédia lejátszó, egy Sony demo 4K lejátszó, a Sony FMP-X5 4K lejátszója és a UPC beltéri egység gondoskodik.

 

Filmszínház

 

Ez a legnagyobb, kb. 7 m hosszú helyiség, a hagyományosabb külsőt kedvelőknek tetsző kivitelben. Az egyedileg legyártott 20 cm-es exkluzív bársony kerettel ellátott Screen Research vászon (Clear Pix, 1,0 nyereséggel) 4 oldalról motorosan maszkolható, IR, IP és RS232 protokollon keresztül vezérelhető.

 

A Barco Optix CinemaScope projektort a nézőtértől elválasztva helyezték el. Ez a típus a felső kategóriás egychipes DLP projektorok közé tartozik (High End Residential család). A natív cinemascope formátumú DarkChip4 DMD chip felbontása 2560 x 1080 pixel, kontrasztja az adatlap szerint 7000:1, maximális fényárama legalább 3000 ANSI lumen – amikor mind a két lámpája be van kapcsolva.

 

nagy.jpg

 

Ami a hangrendszert illeti, csúcsminőségű 7.2.4 Dolby Atmos/DTS-X hangrendszer van installálva. Konkrétan Martin Logan hangsugárzók (kivéve a Paradigm mélynyomókat), Anthem előerősítő és végerősítők alkotják. Egyéb eszközök: Kaleidescape M700 Disc Vault mozi- és zenelejátszó és tároló, HDI Dune Solo 4K médialejátszó és UPC beltéri egység. A vezérlés (teljes AV, világítás, légtechnika) a Control4 vezérlőjével történik, a fotelek pedig a Cineak tudását dicsérik.

 

Referenciák

 

A DREAMCINEMA az elmúlt négy évben szép számmal épített és szerelt fel különféle házimozi-helyiségeket Budapesten és környékén, és az ország távolabbi szegleteiben is. Ezek közül néhányat közelebbről is megtekinthetünk a cég weboldalán. Azért csak néhányat, mert nem minden tulajdonosnak van kedvére, ha házimozijának képei nyilvánosan láthatóak.

 

                                                                           ***

Rövid ismertetőnkből talán kiderült, hogy aki komolyan gondolja a házimozi-építést – ide értve a technikai eszközöket és az építészeti megoldást is –, az kevés olyan céget talál, mint a DREAMCINEMA Kft., ahol minden tekintetben a legteljesebb kiszolgálást kaphatja.

További részletes információ: www.dreamcinema.hu

 

Projektor.hu

‹‹‹ További Házimozi