Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

A Christie bővíti RealLaser mozivetítő termékcsaládját


2022. december

 

A Christie három új mozivetítővel bővíti a kis és közepes méretű mozik számára készült termékpalettát. Az új Christie Cinelife+™ sorozat CP2415-RGB és CP2420-RGB modelljei a Real|Laser™ fényforrással a legnagyobb energiahatékonyságot, és az ágazatban a fényerőosztályukhoz képest a legalacsonyabb üzemeltetési költséget kínálják, míg a megbízható Xenon fényforrású CP2415-Xe a legalacsonyabb kezdeti üzemeltetési költséget biztosítja az akár 17 m széles vásznakkal rendelkező mozik számára.

 

christie_cp2415.jpg

 

Az új 15.000 lumenes CP2415-RGB és CP2415-Xe lehetővé teszi a relatíve kis vetítőernyővel ellátott mozik számára, hogy a Real|Laser™ fényforrás és a valódi Xenolite® Ultimate Performance lámpa közül válasszanak, és mindkettő mögött a legfejlettebb mozielektronikai platform, a CineLife+™ áll. A Real|Laser technológia lehetővé teszi, hogy a mozi üzemeltetői lenyűgöző képet nyújtsanak a közönségnek. Az új projektorok a Rec.2020 színtartomány több mint 95%-át lefedik, és akár a 6000:1 kontrasztot is elérik egy UHC objektívvel.

 

„Az új RGB lézeres mozivetítőink a piacon elérhető modellek közül a legmagasabb energiahatékonyságot kínálják a kategóriájukban, és erre nagyon büszkék vagyunk” – mondja Allan Fernandes, a Christie Cinema termékmenedzsment igazgatója. „Mivel az energiaköltségek folyamatosan emelkednek, a Christie is felnő a kihíváshoz, hogy fenntarthatóbb, energiatakarékosabb termékeket hozzon létre ügyfelei számára.”

 

A továbbfejlesztett elektronika magába foglalja az Electronic Color Convergence (ECC) funkciót a 2K moziplatform tökéletes színilesztése érdekében, valamint a RemoteUI-t a projektor webböngészőn keresztüli biztonságos vezérléséhez, így nincs szükség érintőképernyős vezérlőre.

 

Forrás: Christie

Az Optoma új, nagy fényerejű WUXGA lézerprojektorokkal bővíti ProAV termékcsaládját


2022. november

 

Az Optoma bemutatta a legújabb, nagy fényerejű ProAV lézerprojektorait, a ZU1300 és ZU1100 típusokat. A ZU1300 és a ZU1100 14.400, illetve 11.500 lumen fényerejével lenyűgöző, nagy fényerejű, borotvaéles képet nyújt, valamint rendkívüli rugalmasságot biztosít hét cserélhető – köztük egy ultrarövid vetítési távolságú – objektívvel, így még a legösszetettebb installációk igényeit is kielégíti.

 

optoma_zu1300.jpg

 

Az Optoma DuraCore lézeres termékcsaládjának részeként ezek a cserélhető objektíves, nagy teljesítményű projektorok 4K HDR-kompatibilitással, pure engine videofeldolgozással és színegyeztetéssel (color matching) rendelkeznek, így vizuálisan lenyűgöző, élethű képeket állítanak elő kivételes részletességgel és nagy színpontossággal. Az alacsony karbantartási igényű működtetésre tervezett ZU1300 és ZU1100 24/7 üzemelési képességet, akár 30.000 órányi lézer-élettartamot és IP6X tanúsítvánnyal rendelkező optikai engine-t kínál a megbízható teljesítmény érdekében. Számos beépített telepítési funkcióval, többek között vízszintes és függőleges trapézkorrekcióval, portré és 360 fokos elforgatás támogatásával, valamint élsimítással és torzítással az Optoma projektorok kiemelkedő sokoldalúságot biztosítanak gyakorlatilag bármilyen telepítési környezetben.

 

Az Optoma Management Suite (OMS)™ értéknövelő megoldás a ZU1300 és ZU1100 készülékeken elérhető. Ez az IT-adminisztrátoroknak és technikusoknak valós idejű távoli platformot kínál több kijelző egyidejű felügyeletéhez, kezeléséhez és diagnosztikájához. Az OMS lehetővé teszi a technikusok számára, hogy ellenőrizzék az állapotot és elvégezzék a konfigurálást a teljesítmény optimalizálása érdekében, valamint vészhelyzeti üzeneteket, riasztásokat vagy bejelentéseket sugározzanak a helyszíni kijelzőkön.

 

A csatlakozófelületen 2 db HDMI bemenetet, 1 HDMI kimenetet, továbbá 3G-SDI, HDBaseT és 3D Sync csatlakozókat találunk.

 

A ZU1300 és a ZU1100 az Egyesült Államokban már kapható, a becsült „utcai ár” 23.999, illetve 17.999 USD.

 

projektor.hu

Vankyo V700W LCD projektor: moziminőségű kép és hang


2022. november

 

A Vankyo új, belépő szintű projektora, a V700W (1080P Full HD) egy igazi mindenes projektor, a legújabb hardver és szoftver kombinációja. A készülék felbontása Full HD, fényereje 420 ANSI lumen, kontrasztaránya pedig 1000:1. A hangot két 5 W/4 ohm-os hangszóró produkálja, a hangminőséget tovább javítja a Dolby Digital Audio képesség, 360 fokban a készülék körül. A V700W jelenleg 299,99 dollárba kerül a Vankyo hivatalos weboldalán, és egy 120”-es vetítővászon jár hozzá ingyenesen.

 

vankyo_v700w.jpg

 

A V700W kékfény-kibocsátása rendkívül alacsony, az „IEC 62471-5” besorolásnak megfelelően, a TÜV Rheinland tanúsítványával. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók szeme védett a kék fénytől, de azt is, hogy kényelmesebb a vetített képet hosszú ideig nézni.

 

A projektor kb. 29 x 22 x 9 centiméteres, tehát nagyon kicsi. A Vankyo egyszerű, mégis modern dizájn mellett döntött, így mindenki számára vonzó, hiszen elég formás és elegáns ahhoz, hogy jól mutasson egy tárgyalóban, de akár egy nappaliban is. A súlya is kevesebb, mint 3 kg, így könnyedén magunkkal vihetjük. (A projektorhoz a szállításhoz objektívsapkát és táskát is mellékeltek.)

 

A gép hátulján a szokásos HDMI és USB portok találhatók. Kompatibilis az olyan streaming szolgáltatásokkal is, mint a Netflix, Amazon Prime, Hulu, Roku, Disney+ stb. A felhasználók akár telefont, táblagépet vagy laptopot is használhatnak a Bluetooth 5.1 vagy a Wi-Fi 5G/2.4G Dual Band tükrözéshez.

 

A V700W használata meglehetősen egyszerű. A felhasználók használhatják a gépen lévő gombokat vagy a mellékelt távvezérlőt. A menü könnyen érthető, és a projektor a pozicionálásakor automatikusan a vetítési felületre fókuszál.

 

További információ: https/ivankyo.com 

Az USB IF publikált specifikációja: USB4 80 Gbps


2022. október

 

Az USB technológia fejlesztéséért és adoptálásáért felelős USB -IF (USB Implementers Forum) szervezet bejelentette az USB4 2.0 verzió specifikációjának közzétételét. A fontos frissítés lehetővé teszi a 80 Gbps átvitelt az USB-C kábeleken és csatlakozókon. Ez a frissítés megkétszerezi az USB teljes maximális sávszélességét, így kihasználhatók a nagyobb teljesítményű kijelzők, tárolóeszközök, USB-alapú hubok és dokkolók előnyei. Az USB-C és USB-PD (USB Power Delivery) specifikációkat szintén frissítették.

A meglévő nagysebességű 40 Gbps és 20 Gbps USB átvitel mellett így a gyártóknak módjukban lesz biztosítani a 80 Gbps-re alkalmas eszközök fejlesztését a végfelhasználók számára.

 

usb4_80Gbps.jpg

 

Az USB 80 Gbps fő jellemzői:

 • Akár 80 Gbps sebességű működés a PAM3 jelkódoláson alapuló új fizikai réteg architektúrát használva, a meglévő 40 Gbps sebességű USB-C passzív kábeleken, és az újonnan definiált 80 Gbps sebességű USB-C aktív kábeleken keresztül.
 • Opcionálisan bizonyos alkalmazásokhoz, például a nagyon nagy teljesítményű USB4-alapú kijelzők meghajtásához, az USB-C interfész aszimmetrikusan konfigurálható, hogy az egyik irányban akár 120 Gbps sebességet is nyújtson, míg a másik irányban 40 Gbps sebességet tartson fenn.
 • Az adat- és kijelzőprotokollok frissítései a rendelkezésre álló sávszélesség növekedésének jobb kihasználása érdekében.
  • Az USB-adatarchitektúra frissítései mostantól lehetővé teszik az Enhanced SuperSpeed USB datatunellinget, amely meghaladja a 20 Gbps sebességet.
  • Összhangban van a DisplayPort 2.1 és a PCI Express 4 verziókkal.
  • Visszafelé kompatibilis az USB minden korábbi verziójával.

Az USB 80Gbps tanúsítványú megoldások és kábelek azonosítására vonatkozó iránymutatások az új, egységes USB-IF márka- és marketingprogramot követik. Emlékeztető: az USB specifikáció elnevezései és a műszaki terminológia nem arra szolgálnak, hogy a végfelhasználók számára az USB képességeit ismertessék. Az USB-IF tanúsítvány logó- és márkaépítés részletei a www.usb.org/logo-license oldalon találhatók.

 

További információ és a specifikáció letöltése:

https://www.usb.org/document-library/usb4r-specification-v20

 

projektor.hu

A hatalmas kép: élvezd a magával ragadó sporteseményeket és játékokat a BenQ TH575 projektorral!


***

Lenyűgöző fényerő, dedikált sport- és játékmódok, és garantált tartósság a 4 éves garanciának köszönhetően.

 

HOLLANDIA, EINDHOVEN, 2022 október 22. Jelentős sportesemény van a láthatáron, amely először kerül megrendezésre télen. A 2022-labdarúgó világbajnokságra Katarban kerül sor november 20. és december 18. között. Ez alkalomhoz kapcsolódva mutatja be a BenQ a sportesemények nézésére különösen alkalmas TH575 projektorát.

 

01.jpg

 

Ennek a pénztárcabarát DLP® projektornak a tervezése során a BenQ a nagyobb sportesemények egyedi élményére és az otthoni látványra, a magával ragadó funkciókra helyezte a hangsúlyt (valamint a nappaliban eltöltött téli esték hangulatára). Az eredmény egy 3800 ANSI lumen fényerejű, és speciális üzemmódokkal ellátott projektor, amely emeli a megtekintés és a nagy képernyős vetítés élvezetét az otthonában. Az alacsony, mindössze 16 ms-os késleltetés (1080p@60Hz) és a Full HD felbontás (1920x1080 képpont) mellett a TH575 DLP® projektor extra bónuszt kínál a regisztráló vásárlók számára a termékre adott 4 évre meghosszabbított garanciaidővel. Az új BenQ TH575 projektor kedvezményes, 639 eurós akciós bruttó áron kapható a boltokban, amely ár 2022. december 31-ig érvényes.

 

02.jpg

 

Magával ragadó – életnagyságú – sportesemények és játék

A BenQ TH575 tökéletesen illeszkedik a helyiségek széles skálájához rugalmas vetítési távolságának és automatikus függőleges trapézkorrekciójának köszönhetően, amelyek megkönnyítik a beállítást. A beállítás egyszerűségét tovább fokozza a beépített 10 wattos hangszóró, amellyel a TH575 erőteljes hangzást biztosít. A Rec.709 szabvány azt jelenti, hogy a színvisszaadás élénk és valósághű. A 3800 ANSI lumenes fényerőnek köszönhetően pedig az új projektor kiváló, nagy formátumú képteljesítményt nyújt nappal, valamint este vagy éjszaka a megvilágított nappaliban is. A TH575 akár 150 hüvelykes képátlójú vetítésre is képes, ami érdekes alternatívát jelent a hagyományos TV-k helyett. Ráadásul a nappali kényelme sokkal hívogatóbb, mintha kimerészkedne a hideg és nyirkos téli estén egy sportbárba a barátokkal, ami meglehetősen költséges is lehet.

 

03.jpg

 

A TH575 egyedülálló speciális sport üzemmódja a bőrtónusokat természetessé, a játéktér zöld füvét pedig valósághűvé és élénkebbé teszi. Ezen túlmenően, ez az üzemmód kiemeli és felerősíti a kommentátor hangját, és az egész stadion hangulatát behozza otthonába, beleértve közönség morajlását és éljenzését.

 

Az integrált játék üzemmód a képek kontrasztjának és színátmenetének finomhangolásával javítja a vetített képet a sötét és árnyékos jelenetekben, így a játékosok még a kép sötét területein is leleplezhetik ellenfeleiket, és felismerhetik az esetleges rejtett titkokat. A 16 ms-os válaszidővel a TH575 gördülékeny játékmenetet biztosít, lehetővé téve a virtuális valós idejű interakciókat – tökéletes a gyors tempójú sportokhoz, a reagálásra érzékeny lövöldözős játékokhoz és az időérzékeny harci arénákhoz.

 

04.jpg

 

Hosszú élettartam a DLP technológiának köszönhetően

 

Az egyedülállóan tartós DLP® technológiával, szűrőmentes, porálló kialakítással, nulla színfakulással, kiváló hőállósággal és a DLP chipek maximális élettartamával rendelkező TH575 robusztus képminőséget és pontosságot biztosít, a színek halványulása és karbantartás nélkül. A TH575 lámpájának élettartama akár 10.000 óra is lehet, és a Smart Eco® vagy a Lamp Save energiahatékonysági üzemmódok használatával ez akár 15.000 órára is meghosszabbítható.

 

Azok, akik a promóciós időszak alatt vásárolják meg a TH575 projektort, és regisztrálják terméküket a BenQ-nál, egy év meghosszabbított garanciát kapnak, így a teljes garancia 4 évre emelkedik. Ez az egyedülálló garancia-kiterjesztés biztosítja, hogy a TH575 projektor jövőbiztos legyen, és 4 éven belül számos közelgő nagy eseménynél, és – előre tekintve – még a legnagyobb sporteseményeknél is rendelkezésre álljon!

 

További információ a BenQ TH575-ről az alábbi linken érhető el:
https://www.benq.eu/hu-hu/projector/gaming-projector/th575.html

 

Forrás: BenQ

Új 4LED gamer projektor a BenQ-tól: TH690ST


 

2022. szeptember

 

A BenQ, mint a világ egyik vezető márkája a DLP® projektorok terén, bemutatja legújabb, 4LED, rövid vetítőtávolságú gamer projektorát a TH690ST-t. Minden típusú szórakozáshoz kiválóan alkalmas, legyen szó játékkonzolról, filmek és sorozatok megtekintéséről vagy élő sportesemények követéséről.


01a.jpg

01b.jpg

A 2 HDMI (2.0b) interfészen keresztül a TH690ST minden népszerű játékkonzollal használható, mint például a Sony PS5/PS4, Nintendo Switch vagy Xbox sorozat, és tökéletes partner a gyors tempójú virtuális sportokhoz, a rövid válaszidőt igénylő FPS játékokhoz és kis késleltetést követelő csatákhoz az alacsony, mindössze 8,33 ms-os 120 Hz-es bemeneti késleltetésével, 1080p HDR képminőségével, és 2300 ANSI lumen fényerejével. A TH690ST már elérhető a boltokban, bruttó 1199 eurós ajánlott fogyasztói áron.

 

02.jpg


 

Nagyképernyős játékmenet és szórakozás


A vetítőernyőtől mindössze 1,5 méteres távolságból akár 100” átlójú kép vetítésével a TH690ST 4LED, rövid vetítőtávolságú projektor költséghatékony alternatívája a nagyképernyős tévéknek. A 2D trapézkorrekció kiküszöböli a trapéztorzítást és optimalizálja a kép beállítását a könnyű és kényelmes megjelenítés érdekében a helyiség különböző pontjairól.

 

03.jpg

A 4LED fényforrással a TH690ST lenyűgöző képminőséget kínál nagy fényerővel, nagy kontraszttal és kiegyensúlyozott telítettséggel. A LED-es fényforrás élettartama ECO módban 30.000 óra, ami napi 4 órás használatot feltételezve, kb. 21 éves használatnak felel meg a fényforrás cseréje nélkül.

 

Látványos játék


A játékosok a játékon belüli interakciókat extra valósághűséggel és intenzitással élvezhetik a TH690ST speciálisan tervezett, gyárilag beállított játék üzemmódjainak köszönhetően. A világos és sötét környezethez optimalizált játék üzemmódok is rendelkezésre állnak a nagyobb tisztaság és részletesség érdekében, hogy még jobban elmerülhessünk a játékok világában.

 

04.jpg

 

A BenQ 4LED gamer projektor figyelemre méltó színpontosságot ér el a 84%-os DCI-P3 és 98%-os Rec.709 színtér-lefedettséggel. Ráadásul a TH690ST 4K HDR-kompatibilis, így a HDR 4K-ban és 1080p felbontásban is reprodukálható.

 

05.jpg


 

Meggyőző hangzás

 

A két beépített 5 wattos treVolo sztereó hangszóró erőteljes hangzást nyújt a magas-, közép- és mélyhangok kiegyenlítésével, illetve ezek kombinálásával lenyűgöző hangélményt teremt. A felhasználók gyorsan válthatnak a normál, a mozi, a zene, a játék, a sport és az egyéni hangüzemmódok között, hogy a legjobb élményben legyen részük a megjelenő tartalomnak megfelelően.

 

06.jpg

 

További információ a BenQ TH690ST 4LED gamer projektorról a következő linken érhető el: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/gaming-projector/th690st.html

 

Forrás: BenQ

EISA-díjas lett a BenQ X3000i gamer projektora


 

2022. augusztus

 

A BenQ, a világ egyik vezető projektormárkája a mai napon büszkén jelenti be, hogy X3000i gamer projektora elnyerte a rangos EISA-díjat. Gamer képességeinek köszönhetően az X3000i kapta meg az EISA GAMING PROJEKTOR 2022–2023 díját a „Házimozi kijelző és videó” kategóriában.


01.jpg

 

Az EISA zsűrije a következő indoklással ítélte az X3000i projektornak a díjat: „Az EISA üdvözli a BenQ helyes kis „kockaprojektorának” gamer képességeit, amely 4 LED-es fényforrás használatával névlegesen 3000 ANSI lumen fényerőt biztosít a legújabb pixelshiftes DLP 4K felbontású chipset segítségével. A játékosok értékelni fogják az előre konfigurált „gyors üzemmódot”, amelyhez külön távvezérlő-billentyű tartozik, illetve az 1080p/240 Hz-en majdnem 4 ms-ra (4K/60 Hz esetén 16 ms-ra) csökkent reakcióidőt, a különböző műfajú játékokra optimalizált három játékmódról nem is beszélve. De a készülék nem csak a gombnyomogatóknak készült! Az X3000i élénk és egyenletes filmlejátszást is biztosít, amelynek során a színek különösen hangsúlyosak a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájának köszönhetően, a DCI-P3 színtartomány 100%-át biztosítva. A mellékelt Android TV stick és a beépített sztereó hangszórók segítségével az X3000i komplett szórakoztató csomaggá válik.”

 

02.jpg

 

A világ 30 országában a fogyasztói elektronika mintegy 60 legelismertebb magazinját képviselő Expert Imaging and Sound Association (EISA) 1982 óta ítél oda díjakat a kategóriájukban leginnovatívabb, legfejlettebb és legkorszerűbb termékeknek.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy X3000i gamer projektorunkat elismerték a játékhoz nyújtott képességeiért” – mondta Steve Chu, a BenQ európai elnöke. „Az X3000i nemcsak egy nagyon sokoldalú projektor a gamerek számára, hanem a BenQ azon törekvését is képviseli, hogy innovatív termékeket hozzon létre a felhasználók számára, és kiváló minőségű eszközöket biztosítson nekik” – folytatja Chu. „Számunkra ez már a hetedik alkalom, hogy ez a neves szervezet a BenQ projektorait a kategóriájukban legjobb minőségűek között díjazza. Ez is azt mutatja, hogy jó úton járunk ügyfeleink igényeinek teljesítésében” – összegezte a BenQ európai elnöke.

 

03.jpg

 

A játékok jelenetei a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiája révén megvalósuló 100%-os DCI-P3 széles színtér-lefedettséggel jelennek meg. Ehhez párosul az egész teret betöltő treVolo hangrendszer és a mindössze 4 ms-os bemeneti késleltetés, ami lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a nyílt világú játékokat igazi valósághű atmoszférában járják be. 

Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az X3000i mélyen bevonja a játékosokat a játék cselekményébe a valódi 4K UHD-vel, a  kiegyenlített, autentikus színekkel, a magas, 3000 ANSI lumenes fényerővel, a Dynamic Black algoritmusokkal megvalósuló 500.000:1 szupermagas kontraszttal, a 3D-képességgel és a jövőbiztos vizuális teljesítményt biztosító HDR10/HLG támogatással ellátott, projektorra optimalizált HDR-rel, míg a 4LED fényforrás automatikus színkalibrációval évekig tartó játékélményt garantál. Mindez ráadásul késleltetésmentes vezérléssel párosul, amely a 4 ms-os válaszidőnek köszönhető 240 Hz-es képfrekvencia mellett.

 

04.jpg

 

Az X3000i a vizuális élményt a hangminőség fokozásával egészíti ki: a játékosokat teljesen körülöleli két nagy teljesítményű, a BenQ treVolo audiocsapata által hangolt és a Dynamic Stereo Enhancement funkcióval ellátott Bongiovi DSP (digitális jelfeldolgozó processzor) technológiával feljavított 5 W-os sztereó hangszórójával, így a játék hangzásbeli részleteit még jobban körülvevő, háromdimenziós játékhangokkal kínálja. A hang a HDMI eARC kapcsolaton keresztül külső hangrendszerre is továbbítható a tökéletes moziélmény érdekében.

 

05.jpg

 

Az interakciók élethűsége még inkább megtapasztalható a szerepjátékokon, FPS-eken és sportjátékokon keresztül, mivel az X3000i speciálisan kialakított, előre beállított játékmódokkal is el van látva. A környező mély basszusú háttérzene, a közeledő lépések és a tiszta beszéd mélysége, tisztasága, élessége és jelenléte megfelelően hangsúlyos, feltárva a játékok eredeti céljainak valódi változatosságát. Ezek a gondosan kalibrált beállítások olyan projektor modellekben is alkalmazhatók, mint a TK700STi és a TK700, így alkotva egy teljes, gamereknek szánt projektorcsaládot.

Az X3000i dinamikus dizájnja bármilyen játékszobának stílusos kiegészítője, és az 1,3-szoros zoom, a 2D keystone korrekció és a fejlett AV-csatlakozás beállítási rugalmassága mellett a 4LED fényforrás több mint 30.000 órán át, illetve több mint 10 évig biztosítja az élénk színeket és a fantasztikus játékminőséget anélkül, hogy izzócserére lenne szükség. Az órákon át játszó konzolos játékosok alaposan felfedezhetik kalandjaikat, és könnyedén megmutathatják a világnak, hogy kik szeretnének lenni.

 

06.jpg

 

Az X3000i most 1999 eurós ajánlott fogyasztói áron kapható. További információkért látogasson el az X3000i termékoldalára itt.

 

(Forrás: BenQ)

Az LG 4K-UHD UST ProBeam projektora


2022. július

 

Ezt az utraközelről vetítő (UST) projektort az LG elsődlegesen golfszimulátornak szánja, de egy soundbar hangsugárzóval kiegészítve kifogástalan házimozi élményt tud nyújtani. A készüléket az LG Business Solutions USA jelentette be, a típusjele ProBeam BU53PST. Fényereje 5000 lumen, a vetítési aránya pedig 25%-kal kisebb más ProBeam projektorokénál. Nagy fényerejének köszönhetően többféle (akár világos) környezetben is élvezhető képet tud vetíteni. Természetesen a fényforrása lézer, a kontrasztarány 3,000.000:1, és a HDR10 jel feldolgozására képes.

 

04.jpg

 

A gyártó a ProBeam BU53PST-t üzleti felhasználóknak is ajánlja, mert kis tárgyalókban is nagy képet tud vetíteni, de nagy terekben is jól használható akár 300”-es kép vetítésére. 2 db 5 W-os hangszórója elegendő hangerőt biztosít. Napi 8 óra használat mellett a gyártó szerint csaknem hét éven át működtethető, gyakorlatilag karbantartás nélkül.

 

Felépítésénél és fényerejénél, felbontásánál fogva ez a projektor ideális megoldás a golfszimulátor rendszerekhez. A ProBeam BU53PST valóban magával ragadó golfélményt tud nyújtani akár otthon, akár egy helyi szórakoztató központban.

 

05.jpg

 

Mindezeken felül, a ProBeam BU53PST támogatja a HDMI ARC-t és a HDMI Simplinket, ami lehetővé teszi a projektor párosítását egy külső soundbarral (pl. LG Eclair), így még alkalmasabbá téve a házi szórakoztatásra.

 

projektor.hu

3-RGB UST lézerprojektor a SIM2-től


2022. június

 

Az Olaszországban tervezett DTV S jelű készülék a SIM2 új ultra short throw projektora háromlézeres technológiával, 4K-UHD felbontással, HDR képességekkel, motoros élességállítással, továbbfejlesztett dinamikus kontraszttal stb.

 

Ez a különleges projektor a DOMINO termékvonal újdonsága, amely kiváló jellemzőket mutat, elérhető áron.

 

03.jpg

 

A készülék színtartománya eléri a BT.2020-as szabvány szerinti tartományt, köszönhetően a 3-RGB lézer fényforrásnak. Az új DTV tökéletes belépő szintű modellként kiegészíti a magasabb kategóriába tartozó XTV termékvonalat, így nagyobb számú olyan felhasználót tud elérni, akik „óriástévére” vágynak, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak.

 

Főbb jellemzők:

 • 4K-UHD felbontás
 • Független RGB lézerrendszer
 • Akár Rec.2020 színtér
 • A SIM2 HDR videominősége
 • 2400 ANSI lumen, ami azonban többnek látszik
 • Advanced Dynamic Contrast technológia
 • Motoros élességállítás és warping

projektor.hu

ViewSonic LED projektorok az otthoni szórakoztatáshoz: X1 és X2


2022. május

 

A ViewSonic legutóbbi LED projektorai, az X1 és X2 típusok megnövelt fényerővel (3100 LED lumen) emelik az otthoni szórakozás élményét. Természetesen nem mellékes, hogy a lámpás projektoroknál környezetbarátabb konstrukciókról van szó. Komplikált installáció és beállítgatás nélkül, bármikor impresszív képet vetítenek egy nagy vetítőernyőre.

 

02.jpg

 

Nagyobb nappalikba vagy pihenő terekbe az X1 modellt érdemes a mennyezetre szerelni, kisebb szobákba pedig a rövid vetítési távolságú (short throw) X2-est érdemes használni, amely 100”-es képet vetít 1,53 m távolságból.

 

Az X1-es modell függőleges lens shifttel és 1,3-szoros optikai zoommal rendelkezik, így nincs szükség a projektor mozgatására a mennyezeten. Mint említettük, mindkét projektor 3100 LED lumenes (bárcsak tudnánk, hogy mi a LED lumen definíciója:-)), és a színtartományuk a Rec.709 referencia 125%-a. A felbontásuk Full HD. A hangminőséget két Harman Kardon hangszóró biztosítja, így összességében e készülékek élvezhető szórakoztató hellyé varázsolják az otthonunkat.

 

További megemlítendő tulajdonságok: H/V trapézkorrekció, a 4 sarok geometriai beállítása, automatikus trapézkorrekció, beépített Wi-Fi, USB-C port a játékkonzol csatlakoztatásához, Bluetooth kapcsolat a hang vezeték nélküli átviteléhez.

 

projektor.hu

A Sharp NEC új lézerprojektora


2022. május

 

A Sharp NEC Display Solutions Europe még a hivatalos piacra kerülés előtt (2022 szeptember), a ISE 2022 látogatói számára előzetesen bemutatja az új NEC PV801UL kompakt és nagy fényerejű professzionális installációs projektort. A készülékhez – a rugalmas installáció jegyében – a gyártó az objektívek széles választékát kínálja. Emellett olyan beépített funkciói vannak, mint az Edge Blending és a geometriai korrekció.

 

01.jpg

 

Ez a projektor az első tagja az új NEC PV lézerprojektor-családnak, amely ProAssist támogatással érkezik az egyszerű vezérléshez és beállításhoz.

 

A NEC PV801UL nagy fényerejével (8200 lumen) és kiváló minőségével hódítja meg a felhasználókat, nevezetesen   a gyártó szándéka szerint az intézményeket és a nagyobb oktatóhelyeket. Az említett Edge Blending két vagy több projektor „összefűzését” is támogatja, a geometriai korrekció pedig megszünteti a térbeli torzításokat a képen. Mivel az előző generációs, lámpás PA projektorcsalád objektívjeivel és objektív-foglalataival tökéletesen kompatibilis, a felhasználók a PA lámpás projektorukat könnyedén helyettesíthetik az újabb PV lézeres modellel.

 

projektor.hu

Új lézeres házimozi-projektorok a Sonytól: VPL-XW7000ES és VPL-XW5000ES


2022. április

 

Április végi bejelentése szerint a Sony ismét lépett egy nagyot a 4K SXRD házimozi-projektorok választékának bővítésében. A két új lézerprojektor – a teljesítményéhez képest – minden eddiginél kompaktabb, azaz súlyban és méretben kisebb az eddigieknél.


01.jpg

 

A két új modellt jubileumi kiadásnak is tekinthetjük, mivel a Sony idén ünnepli első házimozi-projektorának 50. évfordulóját. Ha nem is soroljuk fel a fejlesztés minden állomását, néhány típust megemlítünk a jubileum alkalmából. Az első színesben vetítő készülék még katódsugárcsövekkel készült (Trinitron technológiával készült vetítő CRT-k). A vetítőernyő mérete 50” volt:

 

02.jpg

Sony VPP-2100: az első színes videovetítő rendszer 1973-ból

 

Ezt követően az LCD technológia mérföldes léptekkel fejlődött, a nagy és nehezen mozgatható CRT projektorok pedig – bár még sokáig használatban maradtak – nem voltak nagyon praktikusak. Az LCD fejlesztés eredménye lett a Sony első, otthoni használatra szánt 3LCD projektora:

 

03.jpg

1993: az LPH-350J három LCD panellel megépített vetítő volt a Sony konzumer piacra szánt első LCD-es házimozi projektora

 

Tíz év múlva, 2003-ban a Sony kihozta az első – immár SXRD panelekkel dolgozó, azaz az LCoS reflektív technológiát alkalmazó, Full HD felbontású házimozi-vetítőjét:

 

04.jpg

A Qualia 004 típusjelet viselő projektor felbontásban és natív kontrasztarányban újabb mérföldkő volt a Sony fejlesztésében, különösképpen az SXRD technológiának köszönhetően

 

Az első 4K natív felbontású házimozi-projektor megjelenésének éve 2011 (igaz, ezt 2007-ben megelőzte a digitális mozikba (nem házimoziba) szánt SRX-R220-as nagy teljesítményű 4K projektor kifejlesztése).

 

05.jpg

A Sony VPL-VW1000ES volt az első 4K natív felbontású házimozi-projektor – természetesen szintén SXRD fénymodulátor panelekkel

 

A háttérben időközben komoly fejlesztések folytak a fényforrások területén: a cél a hagyományos, és sok hátrányt mutató nagynyomású higanylámpa (UHP lámpa) kiváltása volt. A projektorgyártók különféle hibrid, illetve LED-es megoldásokkal álltak elő, de ezek mára vagy kiszorultak a gyakorlatból, vagy fényerőben (a LED-ek esetében) nem tudtak eleget nyújtani a nagyobb képméretek esetében. Visszatekintve tudjuk, hogy az időtálló megoldás a lézerforrás használata lett. A nagy mozivetőknél teret hódítottak az RGB lézereket használó fényforrások, a házimozi szegmensben viszont a kék lézer/foszforkerék kombináció (vagy ennek valamilyen továbbfejlesztett változata) lett uralkodó.

 

Az első – nem otthoni vetítésre szánt – 3LCD lézerprojektort (VPL-FHZ55) a Sony a 2013-as ISE rendezvényen mutatta be Amsterdamban.

A technológia nemsokára átkerült a házimozi szegmensbe is, mindjárt egy 5000 lumenes 4K projektorba, a VPL-VW5000-esbe.

 

06.jpg

2016: megjelent a házimozi-projektorok „zászlóshajója”, az 5000 lumen fényáramot produkáló VPL-VW5000, amely elsődleges fényforrásként kék lézert tartalmazott

 

Most pedig ugorjunk a mába, illetve a tegnapba: 2021-ben hozta piacra a Sony az új „zászlóshajót”, a 10.000 lumenes GTZ380-as lézerprojektort, amely hatalmas vászon megvetítésére alkalmas az otthonokban.

07.jpg

A GTZ380-as modell színtartománya a DCI-P3 mozis referencia- színteret 100%-osan lefedi, és a nagy fényerőnek is köszönhetően a HDR megjelenítést új szintre emelte. A Sony ebbe a projektorba építette be először az eredetileg a Bravia XR televiziócsaládhoz kifejlesztett Cognitive Processor XR™ projektorba szánt változatát, az X1 Ultimate for projector processzort

 

A GTZ380-assal csaknem egyidőben kisebb, kompakt lézeres modellek is kijöttek, mint a VW870ES és a VW790ES.

 

Ezek voltak tehát az előzmények (a bemutató távolról sem teljes), és most a Sony meglepte a piacot a címben megnevezett két új házimozi-projektorral (pontosabban egyelőre bejelentette a megjelenésüket), amelyek főbb jellemzői a következők.

 

VPL-XW7000ES és VPL-XW5000ES

 • Korszerű tervezésű, és a világ legkompaktabb kivitelűnek mondható lézerprojektorok, amelyek ragyogóan integrálhatók az otthoni környezetbe.
 • Megnövelt fényerő (3200, ill. 2000 lumen), amellyel jobban sikerül kivédeni a környezeti fények hatását.
 • Natív 4K SXRD minőség és Motion-flow technológia sportesemények vagy játék esetében, késleltetése vagy interferencia nélkül.
 • A világ legkisebb, 0,61”-es 4K SXRD panelje (kb. 8,3 millió pixel).
 • Input lag reduction, azaz bemeneti késleltetést csökkentő mód, amely javítja a projektor reakciósebességét, és a lehető legjobb élményt biztosítja a gamerek számára.
 •  Dynamic HDR Enhancer, azaz a HDR kép dinamikájának javítása. Az X1 Ultimate for projector processzora világos jeleneteket világosabbá, a sötéteket sötétebbekké teszik a lézertechnológiának köszönhetően.
 • Live Colour Enhancer. Az XW7000ES el van látva ezzel az újonnan kifejlesztett funkcióval, amelynek aktiválásával élénkebb és ütősebb képek hozhatók létre a saturáció befolyásolása nélkül (pl. bőrszínek).

A VPL-XW7000ES és a VPL-XW5000ES felváltja az összes lámpás Sony házimozi-projektort, továbbá a a VPL-VW790ES lézerprojektort is. A VPL-VW890ES, a VPL-VW5000ES és a VPL-GTZ380 továbbra is megmarad a kínálatban.

 

(Forrás: Sony sajtóközlemény)

 

projektor.hu

A BenQ 4K és Full HD projektorainak piaci részesedése elérte az első helyet Európában


2022. május

 

A BenQ, az értékesítési mennyiséget tekintve, a vezető szállító Európában a 4K és a Full HD szegmensben. Mint a világ egyik vezető 4K projektor márkája, 2022. első negyedévében az élen végzett a piaci részesedést tekintve a 4K és a Full HD projektorok terén. A Futuresource Consulting Quarterly Market Track Reports szerint a BenQ értékesítési volumen alapján vezető pozíciót ért el Európában. Emellett 23,42%-os piaci részesedést ért el a 4K és 24,5%-ot a Full HD projektorok esetében.

 

012.jpg

 

Még ha a világjárvány elleni intézkedések változnak is világszerte, a vizuális szórakoztatás fogyasztása és használata megváltoztatta a fogyasztók felhasználását” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Egyre többen használják az otthoni szórakoztatást sportközvetítések követésére, filmnézésre és játékra. Emiatt megnőtt a jobb képminőség, színpontosság és rugalmasság iránti igény a különböző eszközökkel kapcsolatban.”


A 4K projektorok mellett a BenQ a házimozi, az otthoni szórakoztatás, a játék, a lézer TV és az Android TV-vel ellátott okos projektorok szegmenseiben is jelen van. Az összes sorozat valódi 4K felbontást kínál, 8,3 millió különálló képponttal. A lézer-TV sorozatból az ALRS01 képernyővel rendelkező V7000i és V7050i elnyerte a „2021–2022 legjobb terméke” EISA-díjat. A Full HD üzleti, házimozi, otthoni szórakoztatás, játék és Android™ TV-vel ellátott okos projektorok szegmensében is vannak díjnyertes projektorok.


 

02a.jpg02b.jpg

 

A közelmúltban megjelent és rendkívül népszerű X3000i gamer projektor tökéletes példája annak, hogy a BenQ milyen innovációt és minőséget kínál termékeihez. Valójában, ez az első igazi 4K LED gamer projektor, 4 ms alacsony bemeneti késleltetéssel, 240 Hz frissítési frekvencia mellett, és 100% DCI-P3 Accurate CinematicColorTM technológiával.


03.jpg

 

A Full HD szegmenshez már elérhetőek a TH585P és TH685P konzol gamer projektorok. 3500 ANSI lumen fényerővel felvértezve a megvilágított környezetben való használatra, alacsony bemeneti késleltetéssel, exkluzív játék üzemmódokkal és megfizethető áron, mércét állítanak fel a nagyképernyős szórakoztatásban.


04a.jpg

04b.jpg 

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, kérjük látogassa meg a következő weboldalt: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-series.html és https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html

 

Forrás: BenQ

Világelső 4LED 4K HDR gaming projektor a BenQ-tól: X3000i


2022. február

 

01.jpg

 

A BenQ, a projektorok közismert élenjáró márkája februárban bemutatta az X3000i típusjelű projektort, amely kiemelkedő audiovizuális teljesítményt nyújt, igazán nagy méretű képpel. A játékmenetek a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájával 100%-ban DCI-P3 széles színtér-lefedettségűek. A treVolo hangrendszerrel és az akár 4 ms-os bemeneti késleltetéssel kombinálva, a gamerek elmerülhetnek az ultrarealisztikus Open World játékok világában.

 

02.jpg

A mozis DCI-P3 széles színtartomány lényegesen nagyobb a megszokott Rec.709-esnél

 

„Az X sorozat éllovasa a moziszerű kép és a valósághű hang példátlan kombinációjának, valamint a 4 ms-os késleltetéssel és 240 Hz-es frissítéssel is rendelkezik” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Az X3000i az igazi gamereket várja, akik a végtelen lehetőségeket keresik.”

 

Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az X3000i kiegyensúlyozott valósághű színekkel, 4K UHD-vel, 3000 lumenes fényerővel, 500.000:1 szupermagas kontraszttal és Dynamic Black algoritmussal rendelkezik. 3D-re felkészítve, illetve projektorra optimalizált HDR-rel az akciók közepébe helyezi a játékost. A HDR10/HLG támogatás biztosítja a jövőbeni kompatibilitást is, míg az automatikus színkalibrációval rendelkező 4LED fényforrás hosszú évekig garantálja a játékélményt.

 

03.png

Az X3000i 4LED light engine felépítésének elvi vázlata. A kék LED-ből kettő van, az egyik a kék alapszínt állítja elő, a másik (blue pump LED) a zöld fény teljesítményének növelésében vesz részt

 

A látványt a hangzással kiegészítve, az X3000i teljesen kitölti a teret az erőteljes, két darab 5 W-os sztereó hangszóróval, amelyet a BenQ treVolo audiocsapata hangolt, illetve a Bongiovi DSP (Digital Signal Processor) dinamikus sztereó kiterjesztéssel, ami kiemeli a részleteket, így még teljesebb háromdimenziós élményt nyújt. A lehengerlő moziélményé érdekében a hangot HDMI eARC-on keresztül is továbbíthatja külső hangrendszerbe.

 

04.jpg

 

Az összes interakció valósága még jobban átélhető a szerepjátékokon, az FPS és sportjátékokon keresztül, mivel az X3000i speciálisan előre beállított játékmódokat kapott. A mélység, a transzparencia, a részletek és a teljes teret kitöltő mély basszus kiemeli a háttérzene, a közeledő lépések és a beszédhangok tisztaságát. A lélegzetelállító színekkel pedig a játékok igazán valósághűek lesznek. Ezeket a pontosan kalibrált beállításokat olyan modellekben is alkalmazzuk, mint a TK700STi és a TK700, a TK és a TH sorozat, mely projektorcsaládokat kifejezetten a gamereknek fejlesztettük.

 

Az X3000i stílusos, dinamikus dizájnjával bármilyen gamer környezetbe tökéletesen illeszkedik. 1,3-szoros zoommal, 2D trapézkorrekcióval és a fejlett AV-csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

05.png

 

Az X3000i 4LED fényforrása több mint 30.000 órányi vagy 10 évnyi élénk színeket és csodálatos játékminőséget biztosít a fényforrás cseréje nélkül. Az órákon át játszó konzoljátékosok részesei lehetnek a történetnek, és gond nélkül megmutathatják a világnak, hogy kik szeretnének lenni.

További információ: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/x3000i.html

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, látogasson el a https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html oldalra.

 

Forrás: BenQ

Ultrakönnyű, nagy fényerejű Epson projektorok legújabb generációja


 

2022. február

 

pu2200_series.jpg

 

Kompakt és könnyű, nagyteljesítményű 3LCD lézerprojektorokat hozott piacra az Epson. Az EB-L20000U sorozat sikerére alapozva, az Epson PU2200U nagy fényerejű 3LCD projektorcsaládja mondhatja magáénak a világ legkisebb és legkönnyebb 20.000 lumenes modelljeit (EB-PU2120B / EB-PU2120W). Ezek a projektorok 70%-kal kisebbek, és 50%-kal könnyebbek, mint az EB -L20000U előd.

 

01.jpg

 

Az új sorozat megcélzott felhasználási területei: nagy auditóriumok, élő rendezvények, koncertek és konferencia-színhelyek. A kisebb mérettel és tömeggel együtt jár a jóval kisebb fogyasztás (környezetkímélés), a lényegesen kisebb csomagolási igény (karbon-lábnyom), továbbá az egyszerűbb tárolás, szállítás és installálás.

 

A PU2200-as család 13.000, 16.000 és 20.000 lumenes típusokat tartalmaz, WUXGA felbontással, amely 4K-ra felskálázható, HDR-rel és fejlett installációs szolgáltatásokkal. A kompakt és könnyű felépítés hatalmas előnyt jelent a bérléssel foglalkozó és a telepítő szektor számára, csakúgy, mint a már meglévő Epson objektívekkel való kompatibilitás. Ezeket projektorokat könnyű egy meglévő infrastruktúrába integrálni, tekintettel a telepítési rugalmasságra, és a „szereld fel és felejtsd el” megbízhatóságra. A csatlakozófelületet (PU2120W) a következő ábra mutatja:

 

02.jpg

 

Külön kiemelendő az a beépített jelfeldolgozó rendszer, amely lehetővé teszi a PC-nélküli stacking-et, azaz a fényerő megduplázását külső számítógép nélkül. Plusz szolgáltatás az NFC funkcionalitás, amely tovább egyszerűsíti az installálást a projektor és az NFC-kompatibilis okoseszközök közötti kommunikációnak köszönhetően.

 

Az optikai engine-t és a lézerfényforrást a projektorban továbbfejlesztett hermetikus szigetelés védi. A megbízhatóság növelése érdekében ezen felül nagy hatékonyságú folyadékhűtést alkalmaz ezekben a projektorokban.

 

Az EB-PU2200-as sorozat típusainak néhány jellemzőjét az alábbi táblázat foglalja össze:

 

T1.jpg

 

projektor.hu

ViewSonic LED-es Smart házimozi-projektorok


 

2022. január

 

Két, második generációs LED fényforrással ellátott új „okosprojektort” jelentett be a ViewSonic a házimozi-vetítést megcélozva. Az X1-es és X2-es modellek 1080p natív felbontásúak, a fényerő 3100 „LED lumen” (amit nehezen tudunk értelmezni), a fényforrás élettartama 30.000 óra. Mindkét projektor Bluetooth és WiFi képességekkel van felruházva, ami a csatlakoztatásban nagy könnyebbséget jelent.

 

Mindkét készülék a ViewSonic saját SuperColor technológiáját alkalmazza az élethű színek megjelenítéséhez, miközben a Dynamic Black funkció automatikusan szabályozza a fényerő szintjét. A színtartomány a Rec.709 szabványos színtér 125%-a, a jó minőségű hangról két beépített Harman Kardon hangsugárzó gondoskodik. Ezek külön Bluetooth hangszóróként működhetnek, amikor csak zenét akarunk hallgatni.

 

08.jpg

 

A beépített 5 GHz-es WiFi csatlakozás sebessége megengedi az okoseszközök képernyőjének tükrözését, mindennél könnyebbé téve a streaming szolgáltatások igénybevételét. Az X1-es típus asztalkára tehető vagy mennyezetre szerelhető, ellenben az X2 kifejezetten közelről vetítő modell, 0,69-0,83:1 vetítési aránnyal, ami azt jelenti, hogy a 100” átlójú kép 1,53 m távolságból vetíthető vele.

 

Ez az egyik különbség a két modell között, a másik az optikai zoomtartomány. Az X1 esetében ez 1,3x-os, míg az X2-esnél 1,2x-es. Mindkét projektor 16 GB-os belső tárolóhellyel rendelkezik, továbbá lehetőség van trapézkorrekcióra függőlegesen és vízszintesen, továbbá a négy sarokban. A fő csatlakozók: 2 db HDMI 2.0/HDCP 2.2, USB-C és USB-A port.

 

Az X1 és X2 projektor áprilistól lesz kapható, az előbbi 999, az utóbbi 1099 dollár áron.

 

További információ: https://www.viewsonic.com/us/news/viewsonic-launches-new-led-based-smart-home-theater-projectors

 

projektor.hu