Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

BenQ gamer projektor újdonságok: X3100i és X500i


2023. szeptember

 

Az új BenQ X sorozatú, lenyűgöző gamer projektorok

példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

 

EINDHOVEN, HOLLANDIA, 2023. SZEPTEMBER 21. - A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora ma két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

 

A 2022-es év legmenőbb játékprojektora, a BenQ X3000i után nyomban kibocsátott új X3100i és X500i a BenQ játékélményt megváltoztató, részletgazdagságot javító engine-jével rendelkezik, amely a projektorra optimalizált HDR-PRO, CinematicColor és CinematicSound technológiákat egyesítve páratlan játékélményt nyújt a korábban elérhetőnél nagyobb részletességgel.

 

“Az új X sorozatú játékprojektoraink forradalmasítják a nagyképernyős játékpiacot a valódi 4K HDR audiovizuális teljesítményükkel és az alacsony bemeneti késleltetéssel – mint az AAA játékok egyedülálló érzékelési platformja a különféle beállításokban”, mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. “A zászlóshajó X3100i kompromisszumok nélküli, tökéletes álomjátéktermeket hoz létre, az X500i pedig bármilyen kis helyiséget is játékzónává változtat.”

 

Az X sorozat kiemelkedő jellemzője a BenQ újszerű, játékon belüli részletfinomító technológiája, amely tökéletesen magával ragadó játékélményt kínál, tele váratlanul feltáruló részletekkel és valósághűséggel. A valódi 4K HDR ultra nagy felbontás a 8,3 millió különálló képponttal kiegészíti a saját fejlesztésű, projektorra optimalizált HDR-PRO technológiát, amely az SSI Dynamic Black és a HDR Tone Mapping technikákat használja az élénk kontraszt és az élethű sötét árnyalatok előállításához, megmutatva a bonyolult részleteket még dim beállítások esetében is. A mozi színvonalú BenQ CinematicColor technológia pedig a 4LED nagy fényerejét és színterjedelmét használja ki a látványos színvisszaadás érdekében, a finom árnyalatok szuperszéles színtartományának akár 100%-os DCI-P3 lefedettségével.

 

A játékban való elmerülés érdekében a precízen hangolt BenQ CinematicSound az X sorozatú projektorral játszó gamereket irányított hangzással veszi körül az innovatív szimmetrikus treVolo meghajtóknak és a dedikált jelfeldolgozó áramkörnek köszönhetően, ezáltal virtuális 3D-s térbeli hangkörnyezetet hozva létre, amely tele van kidolgozott, élethű hanghatásokkal, valamint telt, gazdag mély- és középhangokkal a játékon belüli varázslatos hangulathoz. A világ legalacsonyabb, 4,16 ms* bemeneti késleltetése révén az X sorozatú vizuális és hangrendszerek késedelem nélkül biztosítják a játékosok számára az azonnali érzékelést és reagálást a sima győzelmek érdekében.

 

*X3100i támogatás: 4,2ms@240Hz / 8,33ms@120Hz 1080p / 16,9ms@60Hz 4K&2K. A válaszidő minimalizálása érdekében állítsa át a digitális beállításokat (pl. keystone, overscan stb.) 0-ra.

 

Az X sorozatú gamer projektorok kiválóan illeszkednek bármelyik játékrendszerhez, és tökéletes testreszabhatóságot kínálnak a role playing / shooter / sports / racing játékmódokkal, az automatikus játékmóddal (Auto Game Mode), amely felismeri és optimalizálja a bemeneti késleltetést és az audiovizuális beállításokat az egyes konzolokhoz, a SettingXChange funkcióval, amely az előre beállított színmódok menet közbeni váltását teszi lehetővé az egyes játékcímekhez, valamint egy praktikus beépített FPS célzókereszttel a pontos célzáshoz.

 

Ezen felül a BenQ X sorozatú gamer projektorok Google-tanúsítvánnyal ellátott Android TV-vel és beépített Netflix-szel rendelkeznek, ezáltal megnyitva a végtelen szórakozás lehetőségét, beleértve a streaming alkalmazásokat, filmeket, show-műsorokat, sporteseményeket és még több játékot, az eARC és S/PDIF támogatás pedig a teljes felbontású eredeti hang továbbítását biztosítja külső hangrendszerre.

A futurisztikus stílusú, a játék lényegét megtestesítő X sorozatú gamer projektorokat célzottan az egyszerű, rugalmas telepítéshez tervezték, a megfelelő vetítési arányokkal, objektívmozgatással (lens shift)* vagy 2D trapézkorrekcióval és digitális zoommal, hogy megteremtsék a teljes “álomjáték csodaországot”, kialakítsanak egy kis gaming szobát, vagy bárhol egy spontán gaming sarkot.

 

*Függőleges objektívmozgatás, csak az X3100i esetében.

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, kérjük, látogasson el a következő weboldalra: 

https://www.benq.eu/en-eu/projector.html

# # #

 

  • A BenQ Corporation-ről

A BenQ Corporation a "Bringing Enjoyment 'N' Quality to Life" (Élvezetet és minőséget hozni az életbe) vállalati politikára alapozva a világon a humántechnológiai megoldások vezető szolgáltatója, amelynek célja, hogy a fogyasztók életének minden aspektusát magasabb szintre emelje és gazdagítsa. E meglátás megvalósítása érdekében a vállalat azokra a szempontokra helyezi a hangsúlyt, amelyek napjainkban a legfontosabbak az embereknek - életmód, üzlet, egészségügy és oktatás -, abban a reményben, hogy mindenki számára eszközöket biztosít a jobb élethez, a hatékonyság növeléséhez, az egészségesebb élethez és a tanulás fejlesztéséhez. Ezek az eszközök magukban foglalják az emberközpontú termékek és beágyazott technológiák elragadóan széles portfólióját, amely a digitális projektoroktól a monitorokig, interaktív nagyméretű kijelzőkig, audio termékekig, és világítástechnikáig terjed. Mert ez számít.

 

  • A BenQ Group-ról

A BenQ Group egy több mint 25 milliárd dolláros konglomerátum, amely 30-nál több független vállalatból áll, amelyek több mint 30 országban, számos iparágban tevékenykednek, és összesen több mint 100 000 alkalmazottat foglalkoztatnak. A csoport minden egyes tagja elismert vezető szerepet tölt be a saját területén, hozzájárulva a BenQ csoport hatalmas erőforrásaihoz, széles körű kutatás-fejlesztéséhez, és különálló stratégiai erősségeihez. Az egyes vállalatok vertikális szakosodásának kihasználásával a horizontális piacokon való valódi méretarányok megteremtése érdekében a BenQ Csoport egy rendkívül hatékony értékláncot irányít, amely páratlan képességekkel bír kritikus komponensek és világszínvonalú megoldások fejlesztésére a következő iparágakban: LCD monitorok, projektorok, egészségügy, 5G hálózatok, zöld energia, finomított vegyszerek és korszerű anyagok, világítás, IC-tervezés, precíziós alkatrészek, rendszerintegráció, branded business és szolgáltatás. A Csoport elkötelezett a nyereséges és fenntartható üzleti tevékenységek iránt, amelyek osztják a régóta fennálló nézetét: "Bringing Enjoyment 'N' Quality to Life" (Élvezetet és minőséget hozni az életbe).

A BenQ Csoport a következő vállalatokból áll: BenQ Corporation, Qisda Corporation, AU Optronics Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., BenQ Dialysis Technology Corp., K2 international medical inc., DFI Inc., Partner Tech Corp., Data Image Corp., MetaAge Corp., ACE PILLAR Co., LTD., Alpha Networks Inc., Hitron Technologies Inc., Lextar Electronics Corp., és Raydium Semiconductor Corp.

Az Epson új LS sorozatú EpiqVision Ultra projektorral jelentkezett


 

2023. szeptember

 

LOS ALAMITOS, Kalifornia, 2023. szeptember 1. – Az ultrarövid vetítési távolságú (UST) projektorok piaca az elmúlt években gyorsan felpörgött az egyszerűsített streaming-kompatibilitás és a nagyobb képek iránti nagyobb kereslet következtében, ami lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy a szórakozási lehetőségek szélesebb körét élvezzék. Az Epson az Egyesült Államokban bejelentette az új EpiqVision Ultra LS650 Ultra Short Throw, 3LCD, Smart Streaming lézerprojektort, ezzel is erősítve piaci pozícióját. A hírek szerint ez a projektor októberben az európai piacon is megjelenik.


Az Epson a saját fejlesztésű 3LCD technológiát használja az ultrarövid vetítési távolságú projektoraiban. A fogyasztókat szem előtt tartva az EpiqVision Ultra LS650 a hihetetlen 4K PRO-UHD technológiát a hatalmas színes és fehér fénykibocsátással ötvözi, hogy éles, életnagyságnál nagyobb képeket produkáljon – még jól megvilágított helyiségekben is.

 

epson_ls650_1a.jpg

epson_ls650_1b.jpg

 

Az Epson új EpiqVision Ultra projektora fehér és fekete színben is elérhető lesz

 

Akár filmeket, sorozatokat vagy sporteseményeket néz, akár a családdal és a barátokkal játszik, az Epson EpiqVision Ultra LS650-et úgy tervezték, hogy magával ragadó élménnyel nyűgözze le a felhasználókat. A 3600 lumenes színes- és fehérfény-kibocsátással a projektor kivételesen színes és éles képet nyújt akár 120 hüvelyk képátlóméretig. A modern, újradefiniált, ultra rövid vetítési távolságú kialakítással rendelkező projektor a falhoz közel helyezhető, így bármilyen méretű helyiségben kényelmesen és egyszerűen használható. Az Epson Setting Assistant alkalmazással pedig a beállítás problémamentes.

 

A Yamaha által kizárólag az Epson számára tervezett beépített hanggal a 2.1-es virtuális térhatású rendszer már a dobozból kivéve magával ragadó hangzást biztosít. A hallgatási élmény fokozása érdekében az Epson mérnökei egy új, elegáns fémrácsot terveztek, amely a hangszórókat úgy takarja el, hogy a hangminőséget minimálisan befolyásolja. Ráadásul, ha a beépített hangszórók nem elég hangosak, egy eARC5 HDMI portot is beépítettek, hogy a projektor távirányítójával egyszerűen át lehessen váltani a beépített hangszórókról más külső AV receiverekre vagy soundbarokra.

 

Az okostévé-képességekkel felszerelt EpiqVision Ultra LS650 emellett megkönnyíti a népszerű streaming csatornák, köztük az Amazon Prime Video, a Hulu, a Disney+, az HBO, a YouTube és más csatornák elérését, sőt, a felhasználók még keresést is végezhetnek a beépített Google Assistant segítségével.

 

epson_ls650_2.jpg

 

Az elérhetőség pontos időpontja és pontos ára még nem ismert, de annyit tudunk, hogy Nagy-Britanniában kb. 2900 eurós áron hamarosan kapható lesz.  

 

További információ: https://epson.com/For-Home/Projectors/Streaming-Entertainment/Epson-EpiqVision-Ultra-LS650-Smart-Streaming-Laser-Projector/p/V11HB07020?utm_source=&utm_medium=pr&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=us-epiqvision-ultra-ls650

Új RGB lézerprojektorok a Christie-től


 

2023. augusztus

 

CYPRESS, Kalifornia – A Christie bemutatott két új RGB lézerprojektort: az M 4K15 RGB és az M 4K+15 RGB készülékeket, amelyek a díjnyertes M 4K RGB sorozat tagjai. Fényerejük 15.750 lumen, és a legigényesebb alkalmazásokhoz tervezték őket, beleértve a színpadi és élő rendezvényeket, a vetítéses mapping látványosságokat és a vidámparki attrakciókat.


christie_m4k15.jpg

 

„Az eredeti M sorozatú projektoraink, amelyeket először 2007-ben mutattunk be, a legsikeresebb Pro AV projektorcsaládunk volt, több mint 16 000 eladott darabbal” – mondta Joel St-Denis, a Christie termékmenedzsment igazgatója. „Új modelljeink folytatják az innováció hagyományát, amely az M sorozatot olyan népszerűvé tette, és amely a robusztus kivitelt, a megbízhatóságot és a nagy fényerőt egy kompakt vázban egyesíti.”

 

A Christie leegyszerűsítette a telepítést és a működtetést a minden irányú rigging képességekkel és a TruLife+ elektronikával, amely kiküszöböli a cserélhető opciós kártyák problémáját és költségeit. 38,1 kg-os tömegükkel az M 4K15 RGB és az M 4K+15 RGB a legkönnyebb 3DLP projektorok a kategóriájukban.

 

Az új projektorok kompatibilisek a korábbi M, J és Crimson sorozatú objektívekkel és az M sorozatú rigging keretekkel, ami további költségmegtakarítást jelent.

 

A tiszta RGB lézeres megvilágítással az új projektorok élénk, fényes és élethű képet produkálnak, amely megközelíti a Rec.2020 színtartomány 98%-át, miközben halkan (43 dBA műküdési zajjal) működnek.

 

Az M 4K15 RGB 2700:1 kontrasztarányt és 4K-UHD (3840 x 2160) felbontást, míg az M 4K+15 RGB 2200:1 kontrasztarányt és 4K-UHD+ (3840 x 2400) felbontást kínál. A nagyobb képkockasebességet igénylő alkalmazásokhoz az opcionális Mirage és Mirage Pro bővítések 120 Hz-es 4K és 480 Hz-es HD felbontást biztosítanak.

 

Az M 4K15 RGB és az M 4K+15 RGB projektorok már megrendelhetők.

 

További információ: https://www.christiedigital.com/products/projectors/all-projectors/m4k-rgb-series/

A Optoma bemutatta a világ legkisebb RGB lézerprojektorát


 

2023. június

 

Az Optoma az Infocomm 2023-as kiállításon bemutatta ML1080-as (és short throw változata, az ML1080ST) projektort, a cég eddigi leghordozhatóbb, energiatakarékos és környezetbarát készülékét.


A mindössze 1 kg súlyú, elegáns és kompakt projektor élénk színeket, hihetetlen fényerőt és rugalmas beállítási funkciókat biztosít otthoni használatra, különböző magával ragadó installációkhoz és professzionális környezetben történő használatra. A mérete 7 x 16 x 13 cm.

 

optoma_ml1080_1.jpg

 

A prémium RGB lézerfényforrás-technológiával és Full HD 1080p felbontással kialakított ML1080-as 1200 lumen fényerővel rendelkezik, és pontos, moziminőségű színeket produkál a hasonló méretű projektorokhoz képest páratlan képi élmény érdekében.

 

Az innovatív Time-of-Flight (ToF) technológia automatikus geometriai és élesség-korrekciót biztosít, így pillanatok alatt tökéletesen kivetített képeket hoz létre. Ráadásul a kép négy sarkának geometriai korrekciója azonnali „place-and-play”-t biztosít. Az otthoni felhasználók kihasználhatják a kényelmes USB-C hálózati bemeneti port előnyeit, amely lehetővé teszi a PD 3.0 hordozható akkumulátorok használatát is, hogy a felhasználó a szabadban is élvezhesse a videotartalmakat, kempingezés, nyaralás és egyéb tevékenységek során. A videojel egy HDMI 2.1-es vagy egy USB-C porton keresztül csatlakoztatható. A vetítési arány 1,2:1 (ML1080), illetve 0,74:1 (ML1080ST).

 

optoma_ml1080_2.jpg

 

A fenntarthatóság jegyében tervezett ML1080 az energiatakarékos RGB „hármas” lézertechnológiával hosszabb ideig megőrzi az eredeti fényerőt és a színtelítettséget, így akár 30 000 órányi karbantartásmentes működést biztosít. Ez az energiatakarékos modell a lámpás projektorokhoz képest akár 58%-kal csökkenti az energiafogyasztást is.

 

A szépen megmunkált, modern design 50%-ban újrahasznosított anyagokat (PCR) használ, és a csomagolás akár 99%-a is újrahasznosítható. Az ML1080 kompakt mérete csökkenti a csomagolást, ami hatékonyabb logisztikát eredményez, így hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

 

optoma_ml1080_3.jpg

 

További információ: https://www.optoma.com/smallest-rgb-laser-projector/

A Barco új G50-es projektorokat mutatott be az InfoComm 2023-on


 

2023. június

 

A Barco az Orlando-ban megtartott idei Infocomm kiállításon bemutatta a G-sorozatú lézerprojektorok új modelljeit. Kis méretével, kis tömegével, és energiahatékonyságával a G50 forradalmasítani készül az iparágat, kivételes teljesítményt nyújtva az alkalmazások széles skálájához.


Az év elején a Barco bejelentést tett, amikor az egychipes G-sorozatú lézerprojektorok eladási számai elérték a jelképes 10.000 darabos határt. A három új G50-es projektor InfoComm-bemutatója új mérföldkő a projektorgyártó és a G-sorozat kínálata számára, amely immár tíz, 6000 és 22.000 lumen közötti fényerejű projektort tartalmaz.

 

barco_g50.jpg

 

A G50-es egyik legfontosabb jellemzője a kivételesen kompakt és könnyű kialakítás. 11-13 kg közötti tömegével a G50-es jelenleg a legkisebb projektor ebben a kategóriában. Apró mérete ellenére a G50-es felülmúlja a piacon kapható hasonló projektorokat, és a legmagasabb fényhatékonyságot kínálja a kiváló minőségű megjelenítéshez.

 

A méret- és súlyelőnyök mellett a G50-es projektorok a fenntarthatóság növekvő követelményeinek is megfelelnek. Az iparágban vezető, akár 18 lm/W energiahatékonysággal a G50-es a legköltséghatékonyabb lumen/watt arányt kínálja. Továbbá, a hosszú élettartamú lézerfényforrásnak köszönhetően a G50-es nemcsak okos választás, hanem környezetbarát megoldás is minden vetítési igény kielégítéséhez.

 

"Megfizethető ára, valamint hatalmas és környezetbarát teljesítménye biztosítja, hogy a G50-es felhasználói kiemelkedő vizuális élményt nyújthassanak anélkül, hogy bankot robbantanának. „A Barco G-sorozat kompromisszumok nélküli lézerprojektorokat kínál prémium értékkel, rendkívül versenyképes áron” – mondta Domien De Witte, a Barco termékfelelős alelnöke. „Az új G50-e modellek bevezetésével szeretnénk megerősíteni elkötelezettségünket, hogy a vetítési portfóliónk határait új piacokra is kitoljuk, és minden pénztárcának megfelelő, legkelendőbb megoldásokat kínálunk.”

 

Ez a projektor azt ígéri, hogy újradefiniálja a vizuális élményt a különböző alkalmazásokban - például tárgyalókban, múzeumokban, vállalati rendezvényeken és még a belépő szintű szimulációban is -, páratlan méretet, súlyt, energiahatékonyságot és a bérelhető perifériákkal való kompatibilitást kínálva, miközben kiváló képminőséget biztosít.

 

További információ: https://www.barco.com/en/products/projection/installation-projectors/g-series/g50-projectors

A BenQ egyedülálló hordozható projektorcsaládot hoz piacra


2023. július

 

A mennyezetre vetíteni képes projektorok beépített Android TV-vel és Netflixszel álomszép Full HD minőséget nyújtanak

 

2023. július 27. – A BenQ, a digitális életmód-eszközök nemzetközileg elismert innovátora ma bemutatta a hordozható projektorok új sorozatát, amely új szintre emeli az otthoni szórakozást a Full HD 1080p mennyezeti vetítéssel, és a beépített Android TV-vel és Netflixszel.

 

01.png

 

„A vadonatúj GV31 újfajta mozgásra hangolja az embert” – mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Az egyedülálló, mennyezetre való vetítési képesség, a tanúsított Android TV, és az igazi rajongói szintű audiovizuális teljesítmény ötvözésével az új BenQ projektorok forradalmasítják azt, ahogy az emberek otthon a kedvenc tartalmaikat élvezhetik.”

 

02.jpg

 

A DLP vetítési technológiában több évtizedes vezető szerepet betöltő BenQ mennyezetre is vetítő projektorai garantált audiovizuális minőséget biztosítanak a kritikusok által elismert CinematicColor™ szakértelemnek köszönhetően. Az új mennyezeti projektorok közül a GV31 modell Full HD 1080p felbontásúra frissült, és az elforgatható vetítési szögű kialakítással, az autofókusszal, valamint az automatikus függőleges trapézkorrekcióval lélegzetelállítóan magával ragadó panorámát hoz létre a helyiség mennyezetén vagy más felületeken, maximális kényelemmel.

 

03.png

 

A kortárs életstílus javításának ígéretét kitágítva minden, mennyezetre vetítő projektor gazdag integrált hangzást biztosít, a GV31 esetében ez akár 16 W-os, 270 fokos 2.1 csatornás hangzást jelent, megnövelt mélyhang-tartománnyal. Ezen felül, a GV31 vezeték nélküli hangszóróként is használható, akár 3 óra videolejátszásra, vagy 6 óra zenelejátszásra, egyetlen akkumulátor-töltéssel.

 

04.png

 

Lenyűgöző, életnagyságú látványt nyújtva a nézőknek, a határozott, tiszta kísérőhanggal, a mennyezeti projektorok minden térben olyan magával ragadó élményt biztosítanak, mint soha korábban. Akár kedvenc műsorokat, filmeket vagy szuper nagyméretű videojátékokat szeretne streamelni, a BenQ mennyezeti projektorok végnélküli élvezetet nyújtanak a teljes mértékben hiteles Android TV-vel, beleértve a Netflixet is, a tökéletesen integrált all-in-one szórakozáshoz bárhol és bármikor.

 

A korszerű USB-C csatlakozási lehetőség támogatja az adatátvitelt, a DisplayPort protokollt (DP Alt Mode), és a Power Delivery funkciót (PD bemenetek és kimenetek). Ezzel a porttal felszerelve a BenQ mennyezeti projektorok új lehetőségeket nyitnak az életminőség javításában.

 

05.png

 

A tetszőlegesen megválasztott vetítési szögekkel és az Android TV-vel a mennyezeti projektorok a legkényelmesebb streaming élményt biztosítják a hálószoba mennyezetén, egy hangulatos sarokban, vagy bárhol a lakásban.

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ hordozható projektorokról, kérjük, látogasson el a következő weboldalra:

https://www.benq.eu/en-cee/projector/portable.html

 

Két új Optoma lézerprojektor üzleti célokra


 

2023. május

Az Optoma bejelentette eddigi legkompaktabb WXGA (1280x800) és 1080p üzleti lézerprojektorainak elérhetőségét. A ZW350ST, ill. ZH350ST DLP DuraCore lézerprojektorok nemcsak akár 34%-kal kisebbek, de akár 45%-kal kevesebb energiát is fogyasztanak az Optoma lámpa-alapú opcióihoz képest, és akár 30.000 üzemórát is kibírnak.

 

01.jpg

 

Az Optoma a ZW350ST (WXGA), ill. a ZH350ST (1080p) új lézerprojektorokat 3600, illetve 3500 lumen fényerővel specifikálja. Mindkettő rövid vetítési távolságú (ezért az ST a modellnevekben), fix objektívvel, és kb. 0,5:1 vetítési aránnyal (0,521:1 a ZW350ST, és 0,496:1 a ZH350ST esetében). A ZW modell ±40 fokos függőleges trapézkorrekcióval rendelkezik, míg a ZH modell függőlegesen és vízszintesen is ±30 fokos korrekcióra is képes. Mindkét projektornál rugalmas a pozicionálási lehetőség, álló formátumú portré vetítéssel és 360 fokos működéssel.

 

Mindkét projektor két HDMI porttal (a ZW350ST-nél 1.4a verzió, 3D támogatással, a ZH350ST-nél 2.0 verzió), 3,5 mm-es hangkimenettel, USB-A tápellátással, RS232 vezérlőporttal és a ZW350ST-nél RJ45-ös hálócsatlakozóval rendelkezik. Mindkettőhöz elérhető az Optoma Management Suite szoftver, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára a projektorok távoli felügyeletét, kezelését és diagnosztizálását.

 

A telepítési rugalmasságot segíti a két projektor mérete és kompakt kialakítása. A 97%-ban újrahasznosítható anyagokból álló, és emellett kevesebb csomagolóanyaggal kombinálva az Optoma ezekkel a projektorokkal csökkenteni tudta a logisztikai karbon-lábnyomát azáltal, hogy egyszerre több terméket tud szállítani a gyárból a vásárlóhoz.

 

02.jpg

 

A ZW350ST és a ZH350ST írásunk időpntjában 999, illetve 1499 dollárért kapható.

 

További információ: https://www.optomaeurope.com/product-details/zw350st és

https://www.optomaeurope.com/product-details/zh350st

 

projektor.hu

Új LED-es házimozi projektor a BenQ-tól


 

2023. április

Ha szerény költségvetésből szeretne nagyképernyős moziélményt teremteni otthonában, a BenQ HT2060 a legjobb házimozi projektor, amely 1000 dollár alatti áron kapható. Bár a HT2060 teljesítménye nem vetekedhet a sokezer vagy soktízezer dolláros legjobb 4K-s házimozi projektorokéval, az árához viszonyítva kiváló kontrasztot és lenyűgöző színpontosságot kínál. Emellett elég nagy a fényereje ahhoz, hogy a sporteseményeket és a tévéműsorokat némi környezeti világítás mellett is élvezhesse.


01.jpg

 

A BenQ HT2060 LED-es házimozi-projektor, amelynek nem nem kell megküzdenie semmilyen komolyabb ergonómiai bosszúsággal. Találhatunk kb. 1000 dollár alatti olyan projektorokat, amelyek nagy fényerőt, alacsony feketeszintet vagy pontos színeket kínálnak, de ritkán, vagy egyáltalán nem találjuk meg mindhármat ugyanabban a készülékben. A HT2060 esetében ezt kapjuk, valamint egy robusztus hangszórót, egy sokoldalú csatlakozópanelt és egy hosszú élettartamú LED fényforrást, amely működés közben csendes, és 20-30.000 órán át nem kell cserélni.

 

02.jpg

 

A projektor adatlapjára pillantva máris látjuk, hogy a specifikált fényerő 2300 lumen, a natív felbontása Full HD. Az 1,3x-os zoom és az 1,15 – 1,5 vetítési arány elegendő rugalmasságot biztosít a kényelmes installáláshoz, akárcsak a 10%-os függőleges lens shift. Filmmaker módban (ekkor a képjavító eljárások ki vannak kapcsolva) a HT2060 pontosan ugyanúgy jeleníti meg a filmeket és a streaming tartalmakat, ahogyan azt a filmkészítők szeretnék, azaz magas szintű házimozi élményt nyújt.

 

Igaz, a HT2060-ból hiányoznak a beépített streaming-alkalmazások és a Bluetooth-támogatás, de ezeket a funkciókat könnyen hozzáadhatjuk, ha egy streaming-sticket csatlakoztatunk a két HDMI 2.0 bemenet egyikéhez. Az egychipes DLP technológia persze egyes nézők számára látható szivárványhatást eredményezhet, de a nézők túlnyomó többsége ezt vagy egyáltalán nem látja, vagy pedig nem érzi zavarónak.

 

A projektor állítható lábai és az objektív függőleges elmozdításának képessége megkönnyíti a kép pozícionálását a vásznon. A készülék működési zaja kicsi, a háttérvilágítású IR-távvezérlőt könnyű használni sötét helyiségben, és sok hasznos gombot kínál a kép beállításához vetítés közben. A natív felbontás ugyan 1080p, de a készülék támogatja a 4K HDR bemeneti jelet, és a 3D vetítést is (DLP link). A bemeneti késleltetése 1080p/60 Hz mellett mindössze 16,7 ms, ami alkalmassá teszi akár a versenyszerű játékra is.

 

A HT2060 egyelőre csak az amerikai piacon elérhető, de remélhetőleg Európában is hamarosan megjelenik, valószínűleg W1140 néven.

 

További információ: https://www.benq.com/en-us/projector/cinema/ht2060/buy.html

 

projektor.hu

Okosprojektor a KODAK-tól: FLIK HD10


 

2023. április

 

A Kodak egy teljesen új, Android TV-vel működő okosprojektorral bővíti a pénztárcabarát projektorok széles portfólióját. Az Android TV-alapú projektor neve KODAK FLIK HD10.


01.jpg

 

A nézők az Android TV alkalmazásokon keresztül korlátlanul hozzáférhetnek a streaming platformok, köztük a Netflix, a YouTube és az Amazon Prime tartalmaihoz. A hangvezérlésű távvezérlővel felszerelt vásárlók a Google Segéd segítségével könnyedén navigálhatnak a felhasználóbarát Android TV felületen. Az Android és iPhone okostelefonok felhasználói egyaránt beállíthatják telefonjukat távvezérlőként való használatra a Google TV alkalmazáson keresztül.

 

A KODAK FLIK HD10 okosprojektor akár 150” méretben képes kivetíteni Full HD felbontású képet, emellett 2 db 5 wattos hangszóróval van beépítve az optimális hallgatási élmény érdekében. Ezzel a sokoldalú és könnyen beállítható projektorral a nézők gyenge fényviszonyok mellett is élvezhetik kedvenc filmjeiket, tévéműsoraikat és játékaikat, anélkül, hogy a minőségi moziélményről lemondanának.

 

02.jpg

 

„Kiterjedt projektorcsaládunkkal az a célunk, hogy a moziesteket bárki számára elérhetővé és felejthetetlen élménnyé tegyük, bármilyen környezetben, bármilyen költségvetéssel” – állítja Jessica Bitran, a C+A Global közösségi média- és PR-igazgatója. „Szenvedélyesen szeretünk olyan termékeket létrehozni, amelyek örömet és izgalmat okoznak felhasználóinknak, új élményekre és a másokkal való kapcsolatteremtésre adnak lehetőséget.”

 

03.jpg

 

A közvetlenül a projektoron lévő Android TV felület használatának alternatívájaként a nézők a telefonjukról, táblagépükről vagy laptopjukról is vetíthetnek, vagy a képernyőről „tükrözhetnek” tartalmakat, ha az eszközt ugyanahhoz a WiFi hálózathoz csatlakoztatják, mint a projektort, és a Google Chromecast-kompatibilis alkalmazásokat használják a vetítéshez és az AirPlay-t a tükrözéshez. A projektor DC adapterrel, Bluetooth 5.0-val, valamint HDMI, USB és AUX/AV portokkal is fel van szerelve a zökkenőmentes felhasználói élmény érdekében.

 

További információ: https://www.projectorcentral.com/Kodak-FLIK_HD10.htm

 

projektor.hu

Xbox-hoz tervezett ViewSonic projektorok


 

2023. március

 

A ViewSonic Kaliforniában bemutatta a világ első „Designed for Xbox” projektorait. Az X1-4K és X2-4K LED projektorok a lehető legjobb élményt nyújtják az Xbox játékokkal, és zölddel kombinált fekete színükkel az Xbox Series X dizájnját idézik. Emellett az Xbox-hoz illesztett felbontás- és képfrissítési frekvencia-kombinációkkal, és 4,2 ms bemeneti késleltetéssel és 240 Hz-es képfrissítési frekvenciával büszkélkedhetnek, így tökéletesen gördülékeny játékélményt nyújtanak.


01a.jpg

01b.jpg

 

A reszponzív játékélmény mellett a projektorok kompatibilisek az Xbox CEC funkciójával, ami azt jelenti, hogy a konzol indításakor a projektor egyidejűleg bekapcsol. Továbbá, amikor a konzol HDMI 2-es bemeneten keresztül csatlakozik, a projektor automatikusan játék módba kapcsol, így a legjobb vizuális élményt nyújtja az élénk színekkel.

 

02.jpg

 

A két modell csak abban különbözik, hogy más-más objektívet kaptak, ezért az X1-es standard vetítési távolságú, az X2-es pedig közelről vetít (short throw projektor).

 

Az X1-4K és az X2-4K a 4K HDR felbontással és a Harman Kardon hangszórókkal kombinálva minden igényt kielégítő audiovizuális élményt kínál. A 3. generációs LED-technológiának köszönhetően ezek a projektorok 2900 lumen fényerőt biztosítanak, így bármilyen környezetben kristálytiszta képet nyújtanak. A 30.000 órás élettartamukkal évekig tartó használat mellett is csak kevés karbantartást ígérnek. Emellett a világ első olyan projektormárkájaként, amely megkapta a TÜV SÜD Low Blue Light tanúsítványát, a két projektor a hosszú ideig tartó nézés okozta szemkárosodással és fáradtsággal kapcsolatos aggodalmakat is eloszlatja.

 

03.jpg

 

Ezek a projektorok nagyfokú rugalmasságot biztosítanak a különböző kialakítású és méretű terekbe történő telepítés során. Az X1-4K a standard vetítési arányával elsősorban mennyezetre szerelhető installációkhoz készült. Ezzel szemben a rövid vetítési arányú X2-4K kényelmesen elhelyezhető egy dohányzóasztalon, és mindössze 1,5 m távolságból vetíthet 100” méretű képet.

 

04.jpg

 

Ráadásul a projektorok a beállítás során nem igényelnek centrális pozícionálást a vízszintes/függőleges trapézkorrekciónak és 4 sarok beállítási képességüknek köszönhetően. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy tökéletesen geometriájú képet kapjanak oldalról is, így nem kell teljesen átrendezniük a szobát. Az egyszerű beállítási funkciók teszik ezeket a projektorokat ideális megoldássá az otthoni játék- vagy moziterem kialakításához.

 

Az X1-4K és X2-4K LED projektorok 2023 második negyedévétől lesznek kaphatók.

 

További információ: https://www.viewsonic.com/global/products/projectors/X1-4K és https://www.viewsonic.com/global/products/projectors/X2-4K

 

-na-

Az Epson legújabb megoldásai Barcelonában


 

Az Epson évről évre, minden ISE kiállításon bemutatja új, innovatív vetítési megoldásait (kivéve a kimaradt 2021-es évet). Az ISE időközben Amszterdamból Barcelonába került, az ISE 2023 már a második a sorban.

 

Az Epson standja bővelkedett érdekességekben, valójában jóval több újdonságot hozott most, mint a kivételesen tavaly májusban megrendezett ISE2022-re. A standot megközelítve persze minden évben szembetűnő valamilyen nagyszabású, lenyűgöző látvány, amit a látogató rögtön észrevesz. Ezúttal egy mitikus szörny hat nagyteljesítményű lézerprojektorral (EB-PQ2220B) megvetített animált képét láthattuk, ami a barcelonai Gaudi művészetét idézte.

 

01a.jpg

01b.jpg

 

Természetesen az Epson gyakorlatilag (a business kategóriában mindenképpen) már csak lézerprojektorokat kínál, a saját technikáját már jónéhány éve kitartóan fejleszti, és egyre nagyobb teljesítményű, ugyanakkor fajlagosan egyre kisebb méretű és tömegű készülékeket tud kihozni.

 

Az új EB-PQ2000-es sorozat tagjai 4K felbontást nyújtanak a vásznon, az Epson legújabb, legkorszerűbb technológiáival (4K Crystal Motion, panel-hőszabályozás és kettős mikrolens array) az optimális kép érdekében. Az EB-PQ2000-es sorozat jelentős méret- és súlycsökkenést kínál, az EB-PU2200-as sorozat nagy fényerejű 3LCD projektorainak sikerére építve. Ezek 60%-kal kisebbek és 50%-kal könnyebbek elődjüknél, az EB-L20000 típusnál. Az új sorozat az Epson meglévő, 4K minőségű objektívekből álló választékát használja, a vetítési arányok változása nélkül.

 

02.jpg

 

Az EB-PQ2220B a világ legkisebb és legkönnyebb 20.000 lumenes 4K lézerprojektora. A tömege 25 kg, és a gyártó objektív nélkül szállítja, hogy egyedileg megválasztható legyen a megfelelő objektív a széles választékból. Fehér színben is elérhető. Az EB-PQ2000-es sorozatban 8000, 10.000, 13.000 és 16.000 lumenes modellek is elérhetők

 

A PowerLite L sorozatban megjelentek az 5200 és 7000 lumen közötti fényteljesítményű EB-L570U, -L770U és -L775U projektorok, amelyek az Epson 4KE technológiáját alkalmazzák az 4K felskálázásra. Ezek a fix objektíves projektorok képesek akár 500” átlójú képet is kivetíteni, valamint különböző képarányok között váltani, a szabványos 16:10-től az ultraszéles 21:9-ig.

 

03.jpg

Kompakt, 7000 lumenes, fix objektíves lézerprojektor

 

A hibrid munkavégzés támogatása jegyében az Epson bemutatta az EB-810E projektort – egy 5000 lumenes, 4KE készüléket, amelynek ultrarövid vetítési aránya 0,16:1, és 160”-es képet is képes vetíteni.

 

Az EB-810E mindössze centiméterekre van a faltól vagy a vetítőernyőtől, és hordozható, alacsony költségű, nagy képet vetítő kijelzőmegoldást kínál kényelmes és gyors beállítással, olyan elhelyezési rugalmassággal, hogy szinte bárhol használható legyen, ahol van hely a falon.

 

04a.jpg

04b.jpg

 

Valódi PC-mentes interaktív megoldást kínál a szintén újdonságnak számító EB-770Fi. Ez a projektor szintén az ultrarövid vetítési távolságú, üzleti és oktatási célú lézervetítők csoportjába tartozik. Az EB-780Fi azonnali online hozzáférést biztosít, hogy az oktatók számára megkönnyítse a felhőben tárolt óravázlatok, online tartalmak és kedvelt alkalmazások elérését közvetlenül a kijelzőről, PC csatlakoztatása nélkül. Fényereje 4100 lumen, a felbontása pedig Full HD.

 

05.jpg

 

Az ST és UST modellek mellett az Epson egy sor standard modellt is piacra hoz (EB-L210W, EB-L210SF, EB-L260F és EB-L265F), amelyekkel akár 4600 lumen fényerő, és 310”-es képméret érhető el. Támogatják a 21:9-es ultraszéles megjelenítést.

 

Az Epson és az Artome Oy finn cég összefogásával készült el a legújabb audio-vizuális „all-in-one” mozgatható vetítési megoldás, amely bármilyen teret tárgyalóvá vagy tanteremmé varázsol, és lehetővé teszi a videokonferenciát is. Nagy előnye, hogy installációt nem igényel.

 

06.jpg

 

A kerekeken gurítható „okosbútor” egy beépített Epson UST projektort, és egy teljes hangrendszert tartalmaz (mely utóbbi az Artome saját technológiáját képviseli), de külső hangrendszerhez is csatlakoztatható. Jelenleg két változata elérhető. Az ARTOME M10-es modell az Epson EB-805F típusú projektorát tartalmazza, a maximális fényereje 5000 lumen, 60” és 150” közötti átlóméretű kép vetítésére tervezték. Ez utóbbi esetben a vetített kép felülete kb. négyszer akkora, mint egy 70”-es síkpaneles kijelző felülete. A tömege 49 kg, a beépített hangrendszer 2.1-es.

 

Az ARTOME X20-as nagyobb teljesítményű, és valamivel nagyobb méretű (62 x 95 x 63 cm) és tömegű (80 kg), a fényerő 7-10.000 lumen lehet, mivel opcionálisan három különböző Epson projektor építhető be (négyféle választható objektívvel). A választható projektormodellek: EB-PU1007, EB-PU1008 vagy EB-PU2010.

 

A fentieken kívül természetesen több más izgalmas megoldást is bemutatott az Epson, mint pl. a PC-nélküli, szoftveres edge blending összeállítást, vagy a többprojektoros vetítést ívelt felületre. 

 

N. Á.

A BenQ 4K LED okosprojektor egyedi moziélményt varázsol a modern nappalikba


***

 

GP500 projektor a DCI-P3 CinematicColor és 360°-os treVolo Audio megoldásokkal, és egyszerű telepítéssel a professzionális szintű házimozihoz

A BenQ, a vizuális megoldások és a digitális életstílus-eszközök nemzetközileg elismert innovátora bemutatta a GP500-as 4K LED okosprojektort, amely a digitális mozi autentikus színvilágát és a mozira jellemző hangteljesítményt intelligens telepítési funkciókkal kombinálja elegáns, modern kivitelben. Az Android TV-vel felszerelt, „minden az egyben” GP500 LED-es okosprojektor felhívás a rajongóknak, hogy újraálmodják az avantgárd házimozit az egyszerű, mégis hatásos egyedi beállításokkal, és a tartós, karbantartást nem igénylő képi ragyogással.

 

benq_gp500_1.jpg

 

"A GP500 forradalmasítja a hagyományos házimozit a digitális filmgyártás DCI-P3 szabványának 90%-át lefedő LED-alapú színhűséggel, a fejlett képi beállíthatósággal és a BenQ házimozi vetítésre jellemző egyszerű telepítési rugalmassággal együtt" - mondta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. "A 360°-os, négy hangszórós treVolo hangrendszer magával ragadó koncerttermi hangzásával körülvéve a GP500 valóban kiemelkedő.”

 

A GP500 – széles DCI-P3 színtér-lefedettségének köszönhetően – a filmkészítők szándékainak megfelelő, élethű színeket produkál, a BenQ automatikus színkalibrációja (Auto Color Calibration) pedig megőrzi a LED-ek színpontosságát a hosszú távú színhűség érdekében. A látványos CinematicColor minőség a valódi 4K-UHD (8,3 millió különálló pixel) felbontáson ragyog, az optimalizált HDR-rel javított HDR10/HLG támogatással, így minden filmes részletet hitelesen jelenít meg a nagy képernyőn.

 

A GP500 négy ideálisan kiegyensúlyozott, négy irányba sugárzó, szélessávú hangszórót használ, amelyek teljes 360°-os hangteret hoznak létre. Ezt a moziminőségű bassz-reflex sugárzó doboz egészíti ki, a szobát bármely pontban betöltő hangzás érdekében. A díjnyertes treVolo pszichoakusztikus hangolás a független DSP-vel magával ragadó 3D hangzást hoz létre, és minden egyes hangszóró egyedileg konfigurálható a pontos, a nézőtérhez optimalizált sztereó leképezés érdekében.

 

Az elegáns profilú, gyönyörűen megformált GP500 a fejlett telepítési funkciókkal minden gond nélkül illeszkedik a modern belső terekbe. A nagy, 1,3-szeres zoomos, 4K-optimalizált objektív 100"-es vagy még nagyobb képernyőt képes megvetíteni 3 m-es távolságból. Automatikus élességállítás, automatikus 2D trapézkorrekció és képernyőillesztés segít, hogy bármilyen térben professzionális, téglalap alakú képet nyújtson.

 

benq_gp500_2.jpg

 

A beépített intelligens Android TV streaming alkalmazások, köztük a Prime Video, a Hulu és a YouTube, valamint a natív AirPlay és Chromecast támogatás végtelen lehetőségeket kínál, a GP500 pedig univerzálisan csatlakozik a korlátlan szórakozási lehetőségekhez a két HDMI 2.0b (HDCP 2.2), az USB 2.0, az ARC/SPDIF többcsatornás hang, valamint a kétsávos 2,4/5G Wi-Fi és a Bluetooth segítségével.

 

Az egyedülállóan strapabíró, 2015-ben Oscar®-díjat kiérdemlő, és a világ digitális mozijainak 90%-ában használt DLP (Digital Light Processing) technológiával működő GP500 4K LED projektor hosszú távon tartós képminőséget biztosít pontos színekkel és borotvaéles kontúrokkal, anélkül, hogy karbantartást igényelne vagy meghibásodna.

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, kérjük, látogasson el a https://www.benq.eu/en-eu/projector/cinema/gp500.html weboldalra.

 

Forrás: BenQ

A Christie bővíti RealLaser mozivetítő termékcsaládját


2022. december

 

A Christie három új mozivetítővel bővíti a kis és közepes méretű mozik számára készült termékpalettát. Az új Christie Cinelife+™ sorozat CP2415-RGB és CP2420-RGB modelljei a Real|Laser™ fényforrással a legnagyobb energiahatékonyságot, és az ágazatban a fényerőosztályukhoz képest a legalacsonyabb üzemeltetési költséget kínálják, míg a megbízható Xenon fényforrású CP2415-Xe a legalacsonyabb kezdeti üzemeltetési költséget biztosítja az akár 17 m széles vásznakkal rendelkező mozik számára.

 

christie_cp2415.jpg

 

Az új 15.000 lumenes CP2415-RGB és CP2415-Xe lehetővé teszi a relatíve kis vetítőernyővel ellátott mozik számára, hogy a Real|Laser™ fényforrás és a valódi Xenolite® Ultimate Performance lámpa közül válasszanak, és mindkettő mögött a legfejlettebb mozielektronikai platform, a CineLife+™ áll. A Real|Laser technológia lehetővé teszi, hogy a mozi üzemeltetői lenyűgöző képet nyújtsanak a közönségnek. Az új projektorok a Rec.2020 színtartomány több mint 95%-át lefedik, és akár a 6000:1 kontrasztot is elérik egy UHC objektívvel.

 

„Az új RGB lézeres mozivetítőink a piacon elérhető modellek közül a legmagasabb energiahatékonyságot kínálják a kategóriájukban, és erre nagyon büszkék vagyunk” – mondja Allan Fernandes, a Christie Cinema termékmenedzsment igazgatója. „Mivel az energiaköltségek folyamatosan emelkednek, a Christie is felnő a kihíváshoz, hogy fenntarthatóbb, energiatakarékosabb termékeket hozzon létre ügyfelei számára.”

 

A továbbfejlesztett elektronika magába foglalja az Electronic Color Convergence (ECC) funkciót a 2K moziplatform tökéletes színilesztése érdekében, valamint a RemoteUI-t a projektor webböngészőn keresztüli biztonságos vezérléséhez, így nincs szükség érintőképernyős vezérlőre.

 

Forrás: Christie

Az Optoma új, nagy fényerejű WUXGA lézerprojektorokkal bővíti ProAV termékcsaládját


2022. november

 

Az Optoma bemutatta a legújabb, nagy fényerejű ProAV lézerprojektorait, a ZU1300 és ZU1100 típusokat. A ZU1300 és a ZU1100 14.400, illetve 11.500 lumen fényerejével lenyűgöző, nagy fényerejű, borotvaéles képet nyújt, valamint rendkívüli rugalmasságot biztosít hét cserélhető – köztük egy ultrarövid vetítési távolságú – objektívvel, így még a legösszetettebb installációk igényeit is kielégíti.

 

optoma_zu1300.jpg

 

Az Optoma DuraCore lézeres termékcsaládjának részeként ezek a cserélhető objektíves, nagy teljesítményű projektorok 4K HDR-kompatibilitással, pure engine videofeldolgozással és színegyeztetéssel (color matching) rendelkeznek, így vizuálisan lenyűgöző, élethű képeket állítanak elő kivételes részletességgel és nagy színpontossággal. Az alacsony karbantartási igényű működtetésre tervezett ZU1300 és ZU1100 24/7 üzemelési képességet, akár 30.000 órányi lézer-élettartamot és IP6X tanúsítvánnyal rendelkező optikai engine-t kínál a megbízható teljesítmény érdekében. Számos beépített telepítési funkcióval, többek között vízszintes és függőleges trapézkorrekcióval, portré és 360 fokos elforgatás támogatásával, valamint élsimítással és torzítással az Optoma projektorok kiemelkedő sokoldalúságot biztosítanak gyakorlatilag bármilyen telepítési környezetben.

 

Az Optoma Management Suite (OMS)™ értéknövelő megoldás a ZU1300 és ZU1100 készülékeken elérhető. Ez az IT-adminisztrátoroknak és technikusoknak valós idejű távoli platformot kínál több kijelző egyidejű felügyeletéhez, kezeléséhez és diagnosztikájához. Az OMS lehetővé teszi a technikusok számára, hogy ellenőrizzék az állapotot és elvégezzék a konfigurálást a teljesítmény optimalizálása érdekében, valamint vészhelyzeti üzeneteket, riasztásokat vagy bejelentéseket sugározzanak a helyszíni kijelzőkön.

 

A csatlakozófelületen 2 db HDMI bemenetet, 1 HDMI kimenetet, továbbá 3G-SDI, HDBaseT és 3D Sync csatlakozókat találunk.

 

A ZU1300 és a ZU1100 az Egyesült Államokban már kapható, a becsült „utcai ár” 23.999, illetve 17.999 USD.

 

projektor.hu

Vankyo V700W LCD projektor: moziminőségű kép és hang


2022. november

 

A Vankyo új, belépő szintű projektora, a V700W (1080P Full HD) egy igazi mindenes projektor, a legújabb hardver és szoftver kombinációja. A készülék felbontása Full HD, fényereje 420 ANSI lumen, kontrasztaránya pedig 1000:1. A hangot két 5 W/4 ohm-os hangszóró produkálja, a hangminőséget tovább javítja a Dolby Digital Audio képesség, 360 fokban a készülék körül. A V700W jelenleg 299,99 dollárba kerül a Vankyo hivatalos weboldalán, és egy 120”-es vetítővászon jár hozzá ingyenesen.

 

vankyo_v700w.jpg

 

A V700W kékfény-kibocsátása rendkívül alacsony, az „IEC 62471-5” besorolásnak megfelelően, a TÜV Rheinland tanúsítványával. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók szeme védett a kék fénytől, de azt is, hogy kényelmesebb a vetített képet hosszú ideig nézni.

 

A projektor kb. 29 x 22 x 9 centiméteres, tehát nagyon kicsi. A Vankyo egyszerű, mégis modern dizájn mellett döntött, így mindenki számára vonzó, hiszen elég formás és elegáns ahhoz, hogy jól mutasson egy tárgyalóban, de akár egy nappaliban is. A súlya is kevesebb, mint 3 kg, így könnyedén magunkkal vihetjük. (A projektorhoz a szállításhoz objektívsapkát és táskát is mellékeltek.)

 

A gép hátulján a szokásos HDMI és USB portok találhatók. Kompatibilis az olyan streaming szolgáltatásokkal is, mint a Netflix, Amazon Prime, Hulu, Roku, Disney+ stb. A felhasználók akár telefont, táblagépet vagy laptopot is használhatnak a Bluetooth 5.1 vagy a Wi-Fi 5G/2.4G Dual Band tükrözéshez.

 

A V700W használata meglehetősen egyszerű. A felhasználók használhatják a gépen lévő gombokat vagy a mellékelt távvezérlőt. A menü könnyen érthető, és a projektor a pozicionálásakor automatikusan a vetítési felületre fókuszál.

 

További információ: https/ivankyo.com 

Az USB IF publikált specifikációja: USB4 80 Gbps


2022. október

 

Az USB technológia fejlesztéséért és adoptálásáért felelős USB -IF (USB Implementers Forum) szervezet bejelentette az USB4 2.0 verzió specifikációjának közzétételét. A fontos frissítés lehetővé teszi a 80 Gbps átvitelt az USB-C kábeleken és csatlakozókon. Ez a frissítés megkétszerezi az USB teljes maximális sávszélességét, így kihasználhatók a nagyobb teljesítményű kijelzők, tárolóeszközök, USB-alapú hubok és dokkolók előnyei. Az USB-C és USB-PD (USB Power Delivery) specifikációkat szintén frissítették.

A meglévő nagysebességű 40 Gbps és 20 Gbps USB átvitel mellett így a gyártóknak módjukban lesz biztosítani a 80 Gbps-re alkalmas eszközök fejlesztését a végfelhasználók számára.

 

usb4_80Gbps.jpg

 

Az USB 80 Gbps fő jellemzői:

  • Akár 80 Gbps sebességű működés a PAM3 jelkódoláson alapuló új fizikai réteg architektúrát használva, a meglévő 40 Gbps sebességű USB-C passzív kábeleken, és az újonnan definiált 80 Gbps sebességű USB-C aktív kábeleken keresztül.
  • Opcionálisan bizonyos alkalmazásokhoz, például a nagyon nagy teljesítményű USB4-alapú kijelzők meghajtásához, az USB-C interfész aszimmetrikusan konfigurálható, hogy az egyik irányban akár 120 Gbps sebességet is nyújtson, míg a másik irányban 40 Gbps sebességet tartson fenn.
  • Az adat- és kijelzőprotokollok frissítései a rendelkezésre álló sávszélesség növekedésének jobb kihasználása érdekében.
    • Az USB-adatarchitektúra frissítései mostantól lehetővé teszik az Enhanced SuperSpeed USB datatunellinget, amely meghaladja a 20 Gbps sebességet.
    • Összhangban van a DisplayPort 2.1 és a PCI Express 4 verziókkal.
    • Visszafelé kompatibilis az USB minden korábbi verziójával.

Az USB 80Gbps tanúsítványú megoldások és kábelek azonosítására vonatkozó iránymutatások az új, egységes USB-IF márka- és marketingprogramot követik. Emlékeztető: az USB specifikáció elnevezései és a műszaki terminológia nem arra szolgálnak, hogy a végfelhasználók számára az USB képességeit ismertessék. Az USB-IF tanúsítvány logó- és márkaépítés részletei a www.usb.org/logo-license oldalon találhatók.

 

További információ és a specifikáció letöltése:

https://www.usb.org/document-library/usb4r-specification-v20

 

projektor.hu