Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

A hatalmas kép: élvezd a magával ragadó sporteseményeket és játékokat a BenQ TH575 projektorral!


***

Lenyűgöző fényerő, dedikált sport- és játékmódok, és garantált tartósság a 4 éves garanciának köszönhetően.

 

HOLLANDIA, EINDHOVEN, 2022 október 22. Jelentős sportesemény van a láthatáron, amely először kerül megrendezésre télen. A 2022-labdarúgó világbajnokságra Katarban kerül sor november 20. és december 18. között. Ez alkalomhoz kapcsolódva mutatja be a BenQ a sportesemények nézésére különösen alkalmas TH575 projektorát.

 

01.jpg

 

Ennek a pénztárcabarát DLP® projektornak a tervezése során a BenQ a nagyobb sportesemények egyedi élményére és az otthoni látványra, a magával ragadó funkciókra helyezte a hangsúlyt (valamint a nappaliban eltöltött téli esték hangulatára). Az eredmény egy 3800 ANSI lumen fényerejű, és speciális üzemmódokkal ellátott projektor, amely emeli a megtekintés és a nagy képernyős vetítés élvezetét az otthonában. Az alacsony, mindössze 16 ms-os késleltetés (1080p@60Hz) és a Full HD felbontás (1920x1080 képpont) mellett a TH575 DLP® projektor extra bónuszt kínál a regisztráló vásárlók számára a termékre adott 4 évre meghosszabbított garanciaidővel. Az új BenQ TH575 projektor kedvezményes, 639 eurós akciós bruttó áron kapható a boltokban, amely ár 2022. december 31-ig érvényes.

 

02.jpg

 

Magával ragadó – életnagyságú – sportesemények és játék

A BenQ TH575 tökéletesen illeszkedik a helyiségek széles skálájához rugalmas vetítési távolságának és automatikus függőleges trapézkorrekciójának köszönhetően, amelyek megkönnyítik a beállítást. A beállítás egyszerűségét tovább fokozza a beépített 10 wattos hangszóró, amellyel a TH575 erőteljes hangzást biztosít. A Rec.709 szabvány azt jelenti, hogy a színvisszaadás élénk és valósághű. A 3800 ANSI lumenes fényerőnek köszönhetően pedig az új projektor kiváló, nagy formátumú képteljesítményt nyújt nappal, valamint este vagy éjszaka a megvilágított nappaliban is. A TH575 akár 150 hüvelykes képátlójú vetítésre is képes, ami érdekes alternatívát jelent a hagyományos TV-k helyett. Ráadásul a nappali kényelme sokkal hívogatóbb, mintha kimerészkedne a hideg és nyirkos téli estén egy sportbárba a barátokkal, ami meglehetősen költséges is lehet.

 

03.jpg

 

A TH575 egyedülálló speciális sport üzemmódja a bőrtónusokat természetessé, a játéktér zöld füvét pedig valósághűvé és élénkebbé teszi. Ezen túlmenően, ez az üzemmód kiemeli és felerősíti a kommentátor hangját, és az egész stadion hangulatát behozza otthonába, beleértve közönség morajlását és éljenzését.

 

Az integrált játék üzemmód a képek kontrasztjának és színátmenetének finomhangolásával javítja a vetített képet a sötét és árnyékos jelenetekben, így a játékosok még a kép sötét területein is leleplezhetik ellenfeleiket, és felismerhetik az esetleges rejtett titkokat. A 16 ms-os válaszidővel a TH575 gördülékeny játékmenetet biztosít, lehetővé téve a virtuális valós idejű interakciókat – tökéletes a gyors tempójú sportokhoz, a reagálásra érzékeny lövöldözős játékokhoz és az időérzékeny harci arénákhoz.

 

04.jpg

 

Hosszú élettartam a DLP technológiának köszönhetően

 

Az egyedülállóan tartós DLP® technológiával, szűrőmentes, porálló kialakítással, nulla színfakulással, kiváló hőállósággal és a DLP chipek maximális élettartamával rendelkező TH575 robusztus képminőséget és pontosságot biztosít, a színek halványulása és karbantartás nélkül. A TH575 lámpájának élettartama akár 10.000 óra is lehet, és a Smart Eco® vagy a Lamp Save energiahatékonysági üzemmódok használatával ez akár 15.000 órára is meghosszabbítható.

 

Azok, akik a promóciós időszak alatt vásárolják meg a TH575 projektort, és regisztrálják terméküket a BenQ-nál, egy év meghosszabbított garanciát kapnak, így a teljes garancia 4 évre emelkedik. Ez az egyedülálló garancia-kiterjesztés biztosítja, hogy a TH575 projektor jövőbiztos legyen, és 4 éven belül számos közelgő nagy eseménynél, és – előre tekintve – még a legnagyobb sporteseményeknél is rendelkezésre álljon!

 

További információ a BenQ TH575-ről az alábbi linken érhető el:
https://www.benq.eu/hu-hu/projector/gaming-projector/th575.html

 

Forrás: BenQ

Új 4LED gamer projektor a BenQ-tól: TH690ST


 

2022. szeptember

 

A BenQ, mint a világ egyik vezető márkája a DLP® projektorok terén, bemutatja legújabb, 4LED, rövid vetítőtávolságú gamer projektorát a TH690ST-t. Minden típusú szórakozáshoz kiválóan alkalmas, legyen szó játékkonzolról, filmek és sorozatok megtekintéséről vagy élő sportesemények követéséről.


01a.jpg

01b.jpg

A 2 HDMI (2.0b) interfészen keresztül a TH690ST minden népszerű játékkonzollal használható, mint például a Sony PS5/PS4, Nintendo Switch vagy Xbox sorozat, és tökéletes partner a gyors tempójú virtuális sportokhoz, a rövid válaszidőt igénylő FPS játékokhoz és kis késleltetést követelő csatákhoz az alacsony, mindössze 8,33 ms-os 120 Hz-es bemeneti késleltetésével, 1080p HDR képminőségével, és 2300 ANSI lumen fényerejével. A TH690ST már elérhető a boltokban, bruttó 1199 eurós ajánlott fogyasztói áron.

 

02.jpg


 

Nagyképernyős játékmenet és szórakozás


A vetítőernyőtől mindössze 1,5 méteres távolságból akár 100” átlójú kép vetítésével a TH690ST 4LED, rövid vetítőtávolságú projektor költséghatékony alternatívája a nagyképernyős tévéknek. A 2D trapézkorrekció kiküszöböli a trapéztorzítást és optimalizálja a kép beállítását a könnyű és kényelmes megjelenítés érdekében a helyiség különböző pontjairól.

 

03.jpg

A 4LED fényforrással a TH690ST lenyűgöző képminőséget kínál nagy fényerővel, nagy kontraszttal és kiegyensúlyozott telítettséggel. A LED-es fényforrás élettartama ECO módban 30.000 óra, ami napi 4 órás használatot feltételezve, kb. 21 éves használatnak felel meg a fényforrás cseréje nélkül.

 

Látványos játék


A játékosok a játékon belüli interakciókat extra valósághűséggel és intenzitással élvezhetik a TH690ST speciálisan tervezett, gyárilag beállított játék üzemmódjainak köszönhetően. A világos és sötét környezethez optimalizált játék üzemmódok is rendelkezésre állnak a nagyobb tisztaság és részletesség érdekében, hogy még jobban elmerülhessünk a játékok világában.

 

04.jpg

 

A BenQ 4LED gamer projektor figyelemre méltó színpontosságot ér el a 84%-os DCI-P3 és 98%-os Rec.709 színtér-lefedettséggel. Ráadásul a TH690ST 4K HDR-kompatibilis, így a HDR 4K-ban és 1080p felbontásban is reprodukálható.

 

05.jpg


 

Meggyőző hangzás

 

A két beépített 5 wattos treVolo sztereó hangszóró erőteljes hangzást nyújt a magas-, közép- és mélyhangok kiegyenlítésével, illetve ezek kombinálásával lenyűgöző hangélményt teremt. A felhasználók gyorsan válthatnak a normál, a mozi, a zene, a játék, a sport és az egyéni hangüzemmódok között, hogy a legjobb élményben legyen részük a megjelenő tartalomnak megfelelően.

 

06.jpg

 

További információ a BenQ TH690ST 4LED gamer projektorról a következő linken érhető el: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/gaming-projector/th690st.html

 

Forrás: BenQ

EISA-díjas lett a BenQ X3000i gamer projektora


 

2022. augusztus

 

A BenQ, a világ egyik vezető projektormárkája a mai napon büszkén jelenti be, hogy X3000i gamer projektora elnyerte a rangos EISA-díjat. Gamer képességeinek köszönhetően az X3000i kapta meg az EISA GAMING PROJEKTOR 2022–2023 díját a „Házimozi kijelző és videó” kategóriában.


01.jpg

 

Az EISA zsűrije a következő indoklással ítélte az X3000i projektornak a díjat: „Az EISA üdvözli a BenQ helyes kis „kockaprojektorának” gamer képességeit, amely 4 LED-es fényforrás használatával névlegesen 3000 ANSI lumen fényerőt biztosít a legújabb pixelshiftes DLP 4K felbontású chipset segítségével. A játékosok értékelni fogják az előre konfigurált „gyors üzemmódot”, amelyhez külön távvezérlő-billentyű tartozik, illetve az 1080p/240 Hz-en majdnem 4 ms-ra (4K/60 Hz esetén 16 ms-ra) csökkent reakcióidőt, a különböző műfajú játékokra optimalizált három játékmódról nem is beszélve. De a készülék nem csak a gombnyomogatóknak készült! Az X3000i élénk és egyenletes filmlejátszást is biztosít, amelynek során a színek különösen hangsúlyosak a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájának köszönhetően, a DCI-P3 színtartomány 100%-át biztosítva. A mellékelt Android TV stick és a beépített sztereó hangszórók segítségével az X3000i komplett szórakoztató csomaggá válik.”

 

02.jpg

 

A világ 30 országában a fogyasztói elektronika mintegy 60 legelismertebb magazinját képviselő Expert Imaging and Sound Association (EISA) 1982 óta ítél oda díjakat a kategóriájukban leginnovatívabb, legfejlettebb és legkorszerűbb termékeknek.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy X3000i gamer projektorunkat elismerték a játékhoz nyújtott képességeiért” – mondta Steve Chu, a BenQ európai elnöke. „Az X3000i nemcsak egy nagyon sokoldalú projektor a gamerek számára, hanem a BenQ azon törekvését is képviseli, hogy innovatív termékeket hozzon létre a felhasználók számára, és kiváló minőségű eszközöket biztosítson nekik” – folytatja Chu. „Számunkra ez már a hetedik alkalom, hogy ez a neves szervezet a BenQ projektorait a kategóriájukban legjobb minőségűek között díjazza. Ez is azt mutatja, hogy jó úton járunk ügyfeleink igényeinek teljesítésében” – összegezte a BenQ európai elnöke.

 

03.jpg

 

A játékok jelenetei a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiája révén megvalósuló 100%-os DCI-P3 széles színtér-lefedettséggel jelennek meg. Ehhez párosul az egész teret betöltő treVolo hangrendszer és a mindössze 4 ms-os bemeneti késleltetés, ami lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a nyílt világú játékokat igazi valósághű atmoszférában járják be. 

Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az X3000i mélyen bevonja a játékosokat a játék cselekményébe a valódi 4K UHD-vel, a  kiegyenlített, autentikus színekkel, a magas, 3000 ANSI lumenes fényerővel, a Dynamic Black algoritmusokkal megvalósuló 500.000:1 szupermagas kontraszttal, a 3D-képességgel és a jövőbiztos vizuális teljesítményt biztosító HDR10/HLG támogatással ellátott, projektorra optimalizált HDR-rel, míg a 4LED fényforrás automatikus színkalibrációval évekig tartó játékélményt garantál. Mindez ráadásul késleltetésmentes vezérléssel párosul, amely a 4 ms-os válaszidőnek köszönhető 240 Hz-es képfrekvencia mellett.

 

04.jpg

 

Az X3000i a vizuális élményt a hangminőség fokozásával egészíti ki: a játékosokat teljesen körülöleli két nagy teljesítményű, a BenQ treVolo audiocsapata által hangolt és a Dynamic Stereo Enhancement funkcióval ellátott Bongiovi DSP (digitális jelfeldolgozó processzor) technológiával feljavított 5 W-os sztereó hangszórójával, így a játék hangzásbeli részleteit még jobban körülvevő, háromdimenziós játékhangokkal kínálja. A hang a HDMI eARC kapcsolaton keresztül külső hangrendszerre is továbbítható a tökéletes moziélmény érdekében.

 

05.jpg

 

Az interakciók élethűsége még inkább megtapasztalható a szerepjátékokon, FPS-eken és sportjátékokon keresztül, mivel az X3000i speciálisan kialakított, előre beállított játékmódokkal is el van látva. A környező mély basszusú háttérzene, a közeledő lépések és a tiszta beszéd mélysége, tisztasága, élessége és jelenléte megfelelően hangsúlyos, feltárva a játékok eredeti céljainak valódi változatosságát. Ezek a gondosan kalibrált beállítások olyan projektor modellekben is alkalmazhatók, mint a TK700STi és a TK700, így alkotva egy teljes, gamereknek szánt projektorcsaládot.

Az X3000i dinamikus dizájnja bármilyen játékszobának stílusos kiegészítője, és az 1,3-szoros zoom, a 2D keystone korrekció és a fejlett AV-csatlakozás beállítási rugalmassága mellett a 4LED fényforrás több mint 30.000 órán át, illetve több mint 10 évig biztosítja az élénk színeket és a fantasztikus játékminőséget anélkül, hogy izzócserére lenne szükség. Az órákon át játszó konzolos játékosok alaposan felfedezhetik kalandjaikat, és könnyedén megmutathatják a világnak, hogy kik szeretnének lenni.

 

06.jpg

 

Az X3000i most 1999 eurós ajánlott fogyasztói áron kapható. További információkért látogasson el az X3000i termékoldalára itt.

 

(Forrás: BenQ)

Az LG 4K-UHD UST ProBeam projektora


2022. július

 

Ezt az utraközelről vetítő (UST) projektort az LG elsődlegesen golfszimulátornak szánja, de egy soundbar hangsugárzóval kiegészítve kifogástalan házimozi élményt tud nyújtani. A készüléket az LG Business Solutions USA jelentette be, a típusjele ProBeam BU53PST. Fényereje 5000 lumen, a vetítési aránya pedig 25%-kal kisebb más ProBeam projektorokénál. Nagy fényerejének köszönhetően többféle (akár világos) környezetben is élvezhető képet tud vetíteni. Természetesen a fényforrása lézer, a kontrasztarány 3,000.000:1, és a HDR10 jel feldolgozására képes.

 

04.jpg

 

A gyártó a ProBeam BU53PST-t üzleti felhasználóknak is ajánlja, mert kis tárgyalókban is nagy képet tud vetíteni, de nagy terekben is jól használható akár 300”-es kép vetítésére. 2 db 5 W-os hangszórója elegendő hangerőt biztosít. Napi 8 óra használat mellett a gyártó szerint csaknem hét éven át működtethető, gyakorlatilag karbantartás nélkül.

 

Felépítésénél és fényerejénél, felbontásánál fogva ez a projektor ideális megoldás a golfszimulátor rendszerekhez. A ProBeam BU53PST valóban magával ragadó golfélményt tud nyújtani akár otthon, akár egy helyi szórakoztató központban.

 

05.jpg

 

Mindezeken felül, a ProBeam BU53PST támogatja a HDMI ARC-t és a HDMI Simplinket, ami lehetővé teszi a projektor párosítását egy külső soundbarral (pl. LG Eclair), így még alkalmasabbá téve a házi szórakoztatásra.

 

projektor.hu

3-RGB UST lézerprojektor a SIM2-től


2022. június

 

Az Olaszországban tervezett DTV S jelű készülék a SIM2 új ultra short throw projektora háromlézeres technológiával, 4K-UHD felbontással, HDR képességekkel, motoros élességállítással, továbbfejlesztett dinamikus kontraszttal stb.

 

Ez a különleges projektor a DOMINO termékvonal újdonsága, amely kiváló jellemzőket mutat, elérhető áron.

 

03.jpg

 

A készülék színtartománya eléri a BT.2020-as szabvány szerinti tartományt, köszönhetően a 3-RGB lézer fényforrásnak. Az új DTV tökéletes belépő szintű modellként kiegészíti a magasabb kategóriába tartozó XTV termékvonalat, így nagyobb számú olyan felhasználót tud elérni, akik „óriástévére” vágynak, de az anyagi lehetőségeik korlátozottak.

 

Főbb jellemzők:

 • 4K-UHD felbontás
 • Független RGB lézerrendszer
 • Akár Rec.2020 színtér
 • A SIM2 HDR videominősége
 • 2400 ANSI lumen, ami azonban többnek látszik
 • Advanced Dynamic Contrast technológia
 • Motoros élességállítás és warping

projektor.hu

ViewSonic LED projektorok az otthoni szórakoztatáshoz: X1 és X2


2022. május

 

A ViewSonic legutóbbi LED projektorai, az X1 és X2 típusok megnövelt fényerővel (3100 LED lumen) emelik az otthoni szórakozás élményét. Természetesen nem mellékes, hogy a lámpás projektoroknál környezetbarátabb konstrukciókról van szó. Komplikált installáció és beállítgatás nélkül, bármikor impresszív képet vetítenek egy nagy vetítőernyőre.

 

02.jpg

 

Nagyobb nappalikba vagy pihenő terekbe az X1 modellt érdemes a mennyezetre szerelni, kisebb szobákba pedig a rövid vetítési távolságú (short throw) X2-est érdemes használni, amely 100”-es képet vetít 1,53 m távolságból.

 

Az X1-es modell függőleges lens shifttel és 1,3-szoros optikai zoommal rendelkezik, így nincs szükség a projektor mozgatására a mennyezeten. Mint említettük, mindkét projektor 3100 LED lumenes (bárcsak tudnánk, hogy mi a LED lumen definíciója:-)), és a színtartományuk a Rec.709 referencia 125%-a. A felbontásuk Full HD. A hangminőséget két Harman Kardon hangszóró biztosítja, így összességében e készülékek élvezhető szórakoztató hellyé varázsolják az otthonunkat.

 

További megemlítendő tulajdonságok: H/V trapézkorrekció, a 4 sarok geometriai beállítása, automatikus trapézkorrekció, beépített Wi-Fi, USB-C port a játékkonzol csatlakoztatásához, Bluetooth kapcsolat a hang vezeték nélküli átviteléhez.

 

projektor.hu

A Sharp NEC új lézerprojektora


2022. május

 

A Sharp NEC Display Solutions Europe még a hivatalos piacra kerülés előtt (2022 szeptember), a ISE 2022 látogatói számára előzetesen bemutatja az új NEC PV801UL kompakt és nagy fényerejű professzionális installációs projektort. A készülékhez – a rugalmas installáció jegyében – a gyártó az objektívek széles választékát kínálja. Emellett olyan beépített funkciói vannak, mint az Edge Blending és a geometriai korrekció.

 

01.jpg

 

Ez a projektor az első tagja az új NEC PV lézerprojektor-családnak, amely ProAssist támogatással érkezik az egyszerű vezérléshez és beállításhoz.

 

A NEC PV801UL nagy fényerejével (8200 lumen) és kiváló minőségével hódítja meg a felhasználókat, nevezetesen   a gyártó szándéka szerint az intézményeket és a nagyobb oktatóhelyeket. Az említett Edge Blending két vagy több projektor „összefűzését” is támogatja, a geometriai korrekció pedig megszünteti a térbeli torzításokat a képen. Mivel az előző generációs, lámpás PA projektorcsalád objektívjeivel és objektív-foglalataival tökéletesen kompatibilis, a felhasználók a PA lámpás projektorukat könnyedén helyettesíthetik az újabb PV lézeres modellel.

 

projektor.hu

Új lézeres házimozi-projektorok a Sonytól: VPL-XW7000ES és VPL-XW5000ES


2022. április

 

Április végi bejelentése szerint a Sony ismét lépett egy nagyot a 4K SXRD házimozi-projektorok választékának bővítésében. A két új lézerprojektor – a teljesítményéhez képest – minden eddiginél kompaktabb, azaz súlyban és méretben kisebb az eddigieknél.


01.jpg

 

A két új modellt jubileumi kiadásnak is tekinthetjük, mivel a Sony idén ünnepli első házimozi-projektorának 50. évfordulóját. Ha nem is soroljuk fel a fejlesztés minden állomását, néhány típust megemlítünk a jubileum alkalmából. Az első színesben vetítő készülék még katódsugárcsövekkel készült (Trinitron technológiával készült vetítő CRT-k). A vetítőernyő mérete 50” volt:

 

02.jpg

Sony VPP-2100: az első színes videovetítő rendszer 1973-ból

 

Ezt követően az LCD technológia mérföldes léptekkel fejlődött, a nagy és nehezen mozgatható CRT projektorok pedig – bár még sokáig használatban maradtak – nem voltak nagyon praktikusak. Az LCD fejlesztés eredménye lett a Sony első, otthoni használatra szánt 3LCD projektora:

 

03.jpg

1993: az LPH-350J három LCD panellel megépített vetítő volt a Sony konzumer piacra szánt első LCD-es házimozi projektora

 

Tíz év múlva, 2003-ban a Sony kihozta az első – immár SXRD panelekkel dolgozó, azaz az LCoS reflektív technológiát alkalmazó, Full HD felbontású házimozi-vetítőjét:

 

04.jpg

A Qualia 004 típusjelet viselő projektor felbontásban és natív kontrasztarányban újabb mérföldkő volt a Sony fejlesztésében, különösképpen az SXRD technológiának köszönhetően

 

Az első 4K natív felbontású házimozi-projektor megjelenésének éve 2011 (igaz, ezt 2007-ben megelőzte a digitális mozikba (nem házimoziba) szánt SRX-R220-as nagy teljesítményű 4K projektor kifejlesztése).

 

05.jpg

A Sony VPL-VW1000ES volt az első 4K natív felbontású házimozi-projektor – természetesen szintén SXRD fénymodulátor panelekkel

 

A háttérben időközben komoly fejlesztések folytak a fényforrások területén: a cél a hagyományos, és sok hátrányt mutató nagynyomású higanylámpa (UHP lámpa) kiváltása volt. A projektorgyártók különféle hibrid, illetve LED-es megoldásokkal álltak elő, de ezek mára vagy kiszorultak a gyakorlatból, vagy fényerőben (a LED-ek esetében) nem tudtak eleget nyújtani a nagyobb képméretek esetében. Visszatekintve tudjuk, hogy az időtálló megoldás a lézerforrás használata lett. A nagy mozivetőknél teret hódítottak az RGB lézereket használó fényforrások, a házimozi szegmensben viszont a kék lézer/foszforkerék kombináció (vagy ennek valamilyen továbbfejlesztett változata) lett uralkodó.

 

Az első – nem otthoni vetítésre szánt – 3LCD lézerprojektort (VPL-FHZ55) a Sony a 2013-as ISE rendezvényen mutatta be Amsterdamban.

A technológia nemsokára átkerült a házimozi szegmensbe is, mindjárt egy 5000 lumenes 4K projektorba, a VPL-VW5000-esbe.

 

06.jpg

2016: megjelent a házimozi-projektorok „zászlóshajója”, az 5000 lumen fényáramot produkáló VPL-VW5000, amely elsődleges fényforrásként kék lézert tartalmazott

 

Most pedig ugorjunk a mába, illetve a tegnapba: 2021-ben hozta piacra a Sony az új „zászlóshajót”, a 10.000 lumenes GTZ380-as lézerprojektort, amely hatalmas vászon megvetítésére alkalmas az otthonokban.

07.jpg

A GTZ380-as modell színtartománya a DCI-P3 mozis referencia- színteret 100%-osan lefedi, és a nagy fényerőnek is köszönhetően a HDR megjelenítést új szintre emelte. A Sony ebbe a projektorba építette be először az eredetileg a Bravia XR televiziócsaládhoz kifejlesztett Cognitive Processor XR™ projektorba szánt változatát, az X1 Ultimate for projector processzort

 

A GTZ380-assal csaknem egyidőben kisebb, kompakt lézeres modellek is kijöttek, mint a VW870ES és a VW790ES.

 

Ezek voltak tehát az előzmények (a bemutató távolról sem teljes), és most a Sony meglepte a piacot a címben megnevezett két új házimozi-projektorral (pontosabban egyelőre bejelentette a megjelenésüket), amelyek főbb jellemzői a következők.

 

VPL-XW7000ES és VPL-XW5000ES

 • Korszerű tervezésű, és a világ legkompaktabb kivitelűnek mondható lézerprojektorok, amelyek ragyogóan integrálhatók az otthoni környezetbe.
 • Megnövelt fényerő (3200, ill. 2000 lumen), amellyel jobban sikerül kivédeni a környezeti fények hatását.
 • Natív 4K SXRD minőség és Motion-flow technológia sportesemények vagy játék esetében, késleltetése vagy interferencia nélkül.
 • A világ legkisebb, 0,61”-es 4K SXRD panelje (kb. 8,3 millió pixel).
 • Input lag reduction, azaz bemeneti késleltetést csökkentő mód, amely javítja a projektor reakciósebességét, és a lehető legjobb élményt biztosítja a gamerek számára.
 •  Dynamic HDR Enhancer, azaz a HDR kép dinamikájának javítása. Az X1 Ultimate for projector processzora világos jeleneteket világosabbá, a sötéteket sötétebbekké teszik a lézertechnológiának köszönhetően.
 • Live Colour Enhancer. Az XW7000ES el van látva ezzel az újonnan kifejlesztett funkcióval, amelynek aktiválásával élénkebb és ütősebb képek hozhatók létre a saturáció befolyásolása nélkül (pl. bőrszínek).

A VPL-XW7000ES és a VPL-XW5000ES felváltja az összes lámpás Sony házimozi-projektort, továbbá a a VPL-VW790ES lézerprojektort is. A VPL-VW890ES, a VPL-VW5000ES és a VPL-GTZ380 továbbra is megmarad a kínálatban.

 

(Forrás: Sony sajtóközlemény)

 

projektor.hu

A BenQ 4K és Full HD projektorainak piaci részesedése elérte az első helyet Európában


2022. május

 

A BenQ, az értékesítési mennyiséget tekintve, a vezető szállító Európában a 4K és a Full HD szegmensben. Mint a világ egyik vezető 4K projektor márkája, 2022. első negyedévében az élen végzett a piaci részesedést tekintve a 4K és a Full HD projektorok terén. A Futuresource Consulting Quarterly Market Track Reports szerint a BenQ értékesítési volumen alapján vezető pozíciót ért el Európában. Emellett 23,42%-os piaci részesedést ért el a 4K és 24,5%-ot a Full HD projektorok esetében.

 

012.jpg

 

Még ha a világjárvány elleni intézkedések változnak is világszerte, a vizuális szórakoztatás fogyasztása és használata megváltoztatta a fogyasztók felhasználását” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Egyre többen használják az otthoni szórakoztatást sportközvetítések követésére, filmnézésre és játékra. Emiatt megnőtt a jobb képminőség, színpontosság és rugalmasság iránti igény a különböző eszközökkel kapcsolatban.”


A 4K projektorok mellett a BenQ a házimozi, az otthoni szórakoztatás, a játék, a lézer TV és az Android TV-vel ellátott okos projektorok szegmenseiben is jelen van. Az összes sorozat valódi 4K felbontást kínál, 8,3 millió különálló képponttal. A lézer-TV sorozatból az ALRS01 képernyővel rendelkező V7000i és V7050i elnyerte a „2021–2022 legjobb terméke” EISA-díjat. A Full HD üzleti, házimozi, otthoni szórakoztatás, játék és Android™ TV-vel ellátott okos projektorok szegmensében is vannak díjnyertes projektorok.


 

02a.jpg02b.jpg

 

A közelmúltban megjelent és rendkívül népszerű X3000i gamer projektor tökéletes példája annak, hogy a BenQ milyen innovációt és minőséget kínál termékeihez. Valójában, ez az első igazi 4K LED gamer projektor, 4 ms alacsony bemeneti késleltetéssel, 240 Hz frissítési frekvencia mellett, és 100% DCI-P3 Accurate CinematicColorTM technológiával.


03.jpg

 

A Full HD szegmenshez már elérhetőek a TH585P és TH685P konzol gamer projektorok. 3500 ANSI lumen fényerővel felvértezve a megvilágított környezetben való használatra, alacsony bemeneti késleltetéssel, exkluzív játék üzemmódokkal és megfizethető áron, mércét állítanak fel a nagyképernyős szórakoztatásban.


04a.jpg

04b.jpg 

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, kérjük látogassa meg a következő weboldalt: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-series.html és https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html

 

Forrás: BenQ

Világelső 4LED 4K HDR gaming projektor a BenQ-tól: X3000i


2022. február

 

01.jpg

 

A BenQ, a projektorok közismert élenjáró márkája februárban bemutatta az X3000i típusjelű projektort, amely kiemelkedő audiovizuális teljesítményt nyújt, igazán nagy méretű képpel. A játékmenetek a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájával 100%-ban DCI-P3 széles színtér-lefedettségűek. A treVolo hangrendszerrel és az akár 4 ms-os bemeneti késleltetéssel kombinálva, a gamerek elmerülhetnek az ultrarealisztikus Open World játékok világában.

 

02.jpg

A mozis DCI-P3 széles színtartomány lényegesen nagyobb a megszokott Rec.709-esnél

 

„Az X sorozat éllovasa a moziszerű kép és a valósághű hang példátlan kombinációjának, valamint a 4 ms-os késleltetéssel és 240 Hz-es frissítéssel is rendelkezik” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Az X3000i az igazi gamereket várja, akik a végtelen lehetőségeket keresik.”

 

Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az X3000i kiegyensúlyozott valósághű színekkel, 4K UHD-vel, 3000 lumenes fényerővel, 500.000:1 szupermagas kontraszttal és Dynamic Black algoritmussal rendelkezik. 3D-re felkészítve, illetve projektorra optimalizált HDR-rel az akciók közepébe helyezi a játékost. A HDR10/HLG támogatás biztosítja a jövőbeni kompatibilitást is, míg az automatikus színkalibrációval rendelkező 4LED fényforrás hosszú évekig garantálja a játékélményt.

 

03.png

Az X3000i 4LED light engine felépítésének elvi vázlata. A kék LED-ből kettő van, az egyik a kék alapszínt állítja elő, a másik (blue pump LED) a zöld fény teljesítményének növelésében vesz részt

 

A látványt a hangzással kiegészítve, az X3000i teljesen kitölti a teret az erőteljes, két darab 5 W-os sztereó hangszóróval, amelyet a BenQ treVolo audiocsapata hangolt, illetve a Bongiovi DSP (Digital Signal Processor) dinamikus sztereó kiterjesztéssel, ami kiemeli a részleteket, így még teljesebb háromdimenziós élményt nyújt. A lehengerlő moziélményé érdekében a hangot HDMI eARC-on keresztül is továbbíthatja külső hangrendszerbe.

 

04.jpg

 

Az összes interakció valósága még jobban átélhető a szerepjátékokon, az FPS és sportjátékokon keresztül, mivel az X3000i speciálisan előre beállított játékmódokat kapott. A mélység, a transzparencia, a részletek és a teljes teret kitöltő mély basszus kiemeli a háttérzene, a közeledő lépések és a beszédhangok tisztaságát. A lélegzetelállító színekkel pedig a játékok igazán valósághűek lesznek. Ezeket a pontosan kalibrált beállításokat olyan modellekben is alkalmazzuk, mint a TK700STi és a TK700, a TK és a TH sorozat, mely projektorcsaládokat kifejezetten a gamereknek fejlesztettük.

 

Az X3000i stílusos, dinamikus dizájnjával bármilyen gamer környezetbe tökéletesen illeszkedik. 1,3-szoros zoommal, 2D trapézkorrekcióval és a fejlett AV-csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

05.png

 

Az X3000i 4LED fényforrása több mint 30.000 órányi vagy 10 évnyi élénk színeket és csodálatos játékminőséget biztosít a fényforrás cseréje nélkül. Az órákon át játszó konzoljátékosok részesei lehetnek a történetnek, és gond nélkül megmutathatják a világnak, hogy kik szeretnének lenni.

További információ: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/x3000i.html

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, látogasson el a https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html oldalra.

 

Forrás: BenQ

Ultrakönnyű, nagy fényerejű Epson projektorok legújabb generációja


 

2022. február

 

pu2200_series.jpg

 

Kompakt és könnyű, nagyteljesítményű 3LCD lézerprojektorokat hozott piacra az Epson. Az EB-L20000U sorozat sikerére alapozva, az Epson PU2200U nagy fényerejű 3LCD projektorcsaládja mondhatja magáénak a világ legkisebb és legkönnyebb 20.000 lumenes modelljeit (EB-PU2120B / EB-PU2120W). Ezek a projektorok 70%-kal kisebbek, és 50%-kal könnyebbek, mint az EB -L20000U előd.

 

01.jpg

 

Az új sorozat megcélzott felhasználási területei: nagy auditóriumok, élő rendezvények, koncertek és konferencia-színhelyek. A kisebb mérettel és tömeggel együtt jár a jóval kisebb fogyasztás (környezetkímélés), a lényegesen kisebb csomagolási igény (karbon-lábnyom), továbbá az egyszerűbb tárolás, szállítás és installálás.

 

A PU2200-as család 13.000, 16.000 és 20.000 lumenes típusokat tartalmaz, WUXGA felbontással, amely 4K-ra felskálázható, HDR-rel és fejlett installációs szolgáltatásokkal. A kompakt és könnyű felépítés hatalmas előnyt jelent a bérléssel foglalkozó és a telepítő szektor számára, csakúgy, mint a már meglévő Epson objektívekkel való kompatibilitás. Ezeket projektorokat könnyű egy meglévő infrastruktúrába integrálni, tekintettel a telepítési rugalmasságra, és a „szereld fel és felejtsd el” megbízhatóságra. A csatlakozófelületet (PU2120W) a következő ábra mutatja:

 

02.jpg

 

Külön kiemelendő az a beépített jelfeldolgozó rendszer, amely lehetővé teszi a PC-nélküli stacking-et, azaz a fényerő megduplázását külső számítógép nélkül. Plusz szolgáltatás az NFC funkcionalitás, amely tovább egyszerűsíti az installálást a projektor és az NFC-kompatibilis okoseszközök közötti kommunikációnak köszönhetően.

 

Az optikai engine-t és a lézerfényforrást a projektorban továbbfejlesztett hermetikus szigetelés védi. A megbízhatóság növelése érdekében ezen felül nagy hatékonyságú folyadékhűtést alkalmaz ezekben a projektorokban.

 

Az EB-PU2200-as sorozat típusainak néhány jellemzőjét az alábbi táblázat foglalja össze:

 

T1.jpg

 

projektor.hu

ViewSonic LED-es Smart házimozi-projektorok


 

2022. január

 

Két, második generációs LED fényforrással ellátott új „okosprojektort” jelentett be a ViewSonic a házimozi-vetítést megcélozva. Az X1-es és X2-es modellek 1080p natív felbontásúak, a fényerő 3100 „LED lumen” (amit nehezen tudunk értelmezni), a fényforrás élettartama 30.000 óra. Mindkét projektor Bluetooth és WiFi képességekkel van felruházva, ami a csatlakoztatásban nagy könnyebbséget jelent.

 

Mindkét készülék a ViewSonic saját SuperColor technológiáját alkalmazza az élethű színek megjelenítéséhez, miközben a Dynamic Black funkció automatikusan szabályozza a fényerő szintjét. A színtartomány a Rec.709 szabványos színtér 125%-a, a jó minőségű hangról két beépített Harman Kardon hangsugárzó gondoskodik. Ezek külön Bluetooth hangszóróként működhetnek, amikor csak zenét akarunk hallgatni.

 

08.jpg

 

A beépített 5 GHz-es WiFi csatlakozás sebessége megengedi az okoseszközök képernyőjének tükrözését, mindennél könnyebbé téve a streaming szolgáltatások igénybevételét. Az X1-es típus asztalkára tehető vagy mennyezetre szerelhető, ellenben az X2 kifejezetten közelről vetítő modell, 0,69-0,83:1 vetítési aránnyal, ami azt jelenti, hogy a 100” átlójú kép 1,53 m távolságból vetíthető vele.

 

Ez az egyik különbség a két modell között, a másik az optikai zoomtartomány. Az X1 esetében ez 1,3x-os, míg az X2-esnél 1,2x-es. Mindkét projektor 16 GB-os belső tárolóhellyel rendelkezik, továbbá lehetőség van trapézkorrekcióra függőlegesen és vízszintesen, továbbá a négy sarokban. A fő csatlakozók: 2 db HDMI 2.0/HDCP 2.2, USB-C és USB-A port.

 

Az X1 és X2 projektor áprilistól lesz kapható, az előbbi 999, az utóbbi 1099 dollár áron.

 

További információ: https://www.viewsonic.com/us/news/viewsonic-launches-new-led-based-smart-home-theater-projectors

 

projektor.hu

Strapabíró, nagy teljesítményű lézerprojektor a Vivitektől


 

2022. január

 

A Vivitek (a Delta csoport tagja) DU9900Z néven bejelentette legújabb, rendkívül masszív felépítésű lézerprojektorát. A professzionális felhasználásra szánt készülék edge-blending és warping funkcióval rendelkezik, az élesség, a zoom és a lens shift motorosan állítható. 22.000 lumen fényerejével, és hosszú távon stabil működésével különösen alkalmas a nagyszínpadi, kültéri és nagy előadótermi használatra, akár a bérlési piaci szegmensben is. További tulajdonságok: cserélhető opcionális objektívek, 360 fokos tetszőleges pozíció (beleértve a portrait vetítést), 24/7-es nonstop használat lehetősége.

 

A DU9900Z egy egychipes DLP lézerprojektor, 0,96”-es DMD fénymodulátorral, a natív felbontása WUXGA. Egy frissítésnek köszönhetően a projektor Eco Mode-ban folyamatosan üzemelhet 30.000 órán keresztül. A lézer fényforrásnak köszönhetően minimális karbantartást igényel.

 

07.jpg

 

A projektor tömege 49 kg, a felszerelési rugalmassága szinte korlátlan. A Lens Positioning Memory segítségével ötféle motoros objektív beállítása tárolható, tekintet nélkül arra, hogy a projektort hol helyezik el. A képméret 40” és 500” között lehet, bármiféle képtorzítás nélkül. Emellett trapézkorrekcióra is lehetőség van a kép négy sarkában.

 

Meg kell említenünk még a HDBaseT csatlakoztatás lehetőségét szabványos CAT5e/6 LAN interfészen keresztül, akár 100 méter távolságra. Emellett a projektor rendelkezik 3G-SDI csatlakozóval is pl. kamera mint képforrás csatlakoztatásához. A DU9900Z támogatja a Vivitek PJ-Control eszközét, amelynek egyszerű felhasználói interfésze van, és további lehetőségeket nyújt a megtekintési feltételek, beállítások, ütemezések vezérlésére hálózaton keresztül. Plusz kényelem, hogy több projektor is távolról vezérelhető egyidejűleg.

 

A DU9900Z már kapható, jelenlegi nettó ára 26.990 angol font.

 

További információ: https://www.vivitek.eu/Category/Large-Venue-Projectors/1241/DU9900Z

 

projektor.hu

A Sharp NEC Display Solutions kihozta az NC2403ML RB lézerprojektort


 

2021. december

 

A Sharp NEC Display Solutions bejelentette az NC2403ML új lézerprojektor modell elérhetőségét. Ez a legutóbbi upgrade-elt típus a digitális mozivetítő sorozatban. A továbbfejlesztett és cserélhető RG lézermodulnak, és a lézerforrás 50.000 órás élettartamának köszönhetően az NC2403ML ideális megoldás a közepes és nagy mozik számára.

 

06.jpg

 

A projektor alkalmas múzeumokban, gyülekezetekben és nagyobb oktatási helyszíneken való használatra.

 

A költségtakarékos mozimegoldásokhoz a moziüzemeltetőknek most a gyártó cserélhető lézeregységeket kínál a projektorfejekben, a sokoldalú használatot és a jövőbiztos konstrukciót szem előtt tartva. A cserélhető lézermodul külön is beszerezhető, és átkapcsolható projektorfejek között a különböző méretű helyiségek számára. A továbbfejlesztett RB lézermodul 24.000 lumen fényerőt állít elő, illetve beállítható fényerő-szinteket nyújt a 2D és 3D játékfilmekhez. A 2K DCI-compliant lézer kiemelkedően jó képet produkál, a fényerő elegendő akár egy 22 m-es vászonhoz is.

 

Ezen túlmenően az NC2403ML rugalmas installálást és megbízható működést biztosít.

 

További információ: https://www.sharpnecdisplays.us/products/projectors/nc2403ml

 

projektor.hu

Teljesítmény, sebesség és pontosság: új Barco szimulációs projektor


 

2021. december

 

A szimulációs projektorok vezető gyártója, a Barco bejelentette az új F400-HR modell bevezetését. Ez az első egychipes, natív 4K felbontású projektor, amely új fejezetet nyit a nagyfelbontású szimulációs rendszerek területén. A nagyon nagy feldolgozási sebességet kombinálja a lézer fényforrással és az extrém megbízhatósággal.

 

05.jpg

 

A szélsőséges helyzetekben az ösztöneinkre hagyatkozunk. Az ösztönök azonban csak annyira élesek, mint amilyen éles a kiképzés. Ezért tervez a Barco olyan szimulációs projektorokat, amelyek a realitás lehetséges legmagasabb szintjét nyújtják. Az új F400-HR-t speciálisan a kiképzési/szimulációs piacra szánták, és olyan élményt és tapasztalatot ad, amely lehetőséget teremt a részvevők képességeinek tökéletesítésére.

 

A projektor natív 4K felbontása a beépített pixel-shift segítségével 6K-ra vagy még nagyobbra növelhető, így az F400-HR a valóság legapróbb részleteinek megjelenítésére képes. Az akár 240 Hz-es extrém nagy jelfeldolgozási sebesség a natív 4K felbontás mellett a leggyorsabb mozgások esetén sem okoz mozgáselmosódást.

 

A beépített következő generációs, szabadalmaztatott Barco Pulse platformnak köszönhetően az F400-HR szintén előnyösen használja ki ennek a szoftver-architektúrának a rendkívüli sávszélességét, így a többes fejlett jelfeldolgozás minimális késleltetéssel történhet. A Barco Pulse egy bővítő portot is nyújt opcionális modulokhoz, a standard bemenetek skálájának szélesítésére.

 

További információ: https://www.barco.com/en/product/fs400-hr

 

projektor.hu

LG CineBeam újdonság: PF610P hordozható LED projektor


 

2021. november

 

Az LG USA bejelentette az LG legújabb CineBeam Full HD LED projektorát, a PF610P-t, amely kiváló képminőséggel dicsekedhet, emellett a hordozhatóság kényelmét is nyújtja. Hamarosan Európában is kapható lesz, az amerikai ára 849.99 USD.

 

04.jpg

 

Az elérhető képátlóméret 120”, a maximális fényerő 1000 lumen. Érdekesség, hogy a LED fényforrás négycsatornás, ami kivételes tisztaságot, kontrasztot és színeket biztosít. A fényforrás extrém megbízható és robusztus, az élettartam 30.000 óra.

 

Az elhelyezést megkönnyítendő, a projektor mind a négy sarokban el tudja végezni a trapézkorrekciót. Emellett az 1,195:1 vetítési arány lehetővé teszi nagy méretű kép vetítését viszonylag közelről, így bármilyen szoba „mozivá” varázsolható.

 

A projektor futtatja az LG legújabb webOS 5.0 platformját, aminek köszönhetően gyorsan elérhetők a népszerű streaming szolgáltatások, mint a Disney+ és a YouTube. Kompatibilis az Apple AirPlay2-vel, illetve az Android használók részére a MiraCast-tal, ami lehetővé teszi a mozi minőségű megosztást az okostelefonokról és a tabletekről.

 

projektor.hu