Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Hírek

A BenQ 4K és Full HD projektorainak piaci részesedése elérte az első helyet Európában


2022. május

 

A BenQ, az értékesítési mennyiséget tekintve, a vezető szállító Európában a 4K és a Full HD szegmensben. Mint a világ egyik vezető 4K projektor márkája, 2022. első negyedévében az élen végzett a piaci részesedést tekintve a 4K és a Full HD projektorok terén. A Futuresource Consulting Quarterly Market Track Reports szerint a BenQ értékesítési volumen alapján vezető pozíciót ért el Európában. Emellett 23,42%-os piaci részesedést ért el a 4K és 24,5%-ot a Full HD projektorok esetében.

 

012.jpg

 

Még ha a világjárvány elleni intézkedések változnak is világszerte, a vizuális szórakoztatás fogyasztása és használata megváltoztatta a fogyasztók felhasználását” – mondta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Egyre többen használják az otthoni szórakoztatást sportközvetítések követésére, filmnézésre és játékra. Emiatt megnőtt a jobb képminőség, színpontosság és rugalmasság iránti igény a különböző eszközökkel kapcsolatban.”


A 4K projektorok mellett a BenQ a házimozi, az otthoni szórakoztatás, a játék, a lézer TV és az Android TV-vel ellátott okos projektorok szegmenseiben is jelen van. Az összes sorozat valódi 4K felbontást kínál, 8,3 millió különálló képponttal. A lézer-TV sorozatból az ALRS01 képernyővel rendelkező V7000i és V7050i elnyerte a „2021–2022 legjobb terméke” EISA-díjat. A Full HD üzleti, házimozi, otthoni szórakoztatás, játék és Android™ TV-vel ellátott okos projektorok szegmensében is vannak díjnyertes projektorok.


 

02a.jpg02b.jpg

 

A közelmúltban megjelent és rendkívül népszerű X3000i gamer projektor tökéletes példája annak, hogy a BenQ milyen innovációt és minőséget kínál termékeihez. Valójában, ez az első igazi 4K LED gamer projektor, 4 ms alacsony bemeneti késleltetéssel, 240 Hz frissítési frekvencia mellett, és 100% DCI-P3 Accurate CinematicColorTM technológiával.


03.jpg

 

A Full HD szegmenshez már elérhetőek a TH585P és TH685P konzol gamer projektorok. 3500 ANSI lumen fényerővel felvértezve a megvilágított környezetben való használatra, alacsony bemeneti késleltetéssel, exkluzív játék üzemmódokkal és megfizethető áron, mércét állítanak fel a nagyképernyős szórakoztatásban.


04a.jpg

04b.jpg 

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, kérjük látogassa meg a következő weboldalt: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-series.html és https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html

 

Forrás: BenQ

Világelső 4LED 4K HDR gaming projektor a BenQ-tól: X3000i


2022. február

 

01.jpg

 

A BenQ, a projektorok közismert élenjáró márkája februárban bemutatta az X3000i típusjelű projektort, amely kiemelkedő audiovizuális teljesítményt nyújt, igazán nagy méretű képpel. A játékmenetek a BenQ exkluzív CinematicColor™ technológiájával 100%-ban DCI-P3 széles színtér-lefedettségűek. A treVolo hangrendszerrel és az akár 4 ms-os bemeneti késleltetéssel kombinálva, a gamerek elmerülhetnek az ultrarealisztikus Open World játékok világában.

 

02.jpg

A mozis DCI-P3 széles színtartomány lényegesen nagyobb a megszokott Rec.709-esnél

 

„Az X sorozat éllovasa a moziszerű kép és a valósághű hang példátlan kombinációjának, valamint a 4 ms-os késleltetéssel és 240 Hz-es frissítéssel is rendelkezik” – nyilatkozta Conway Lee, a BenQ Corporation elnöke. „Az X3000i az igazi gamereket várja, akik a végtelen lehetőségeket keresik.”

 

Az igazán magával ragadó játékélmény érdekében az X3000i kiegyensúlyozott valósághű színekkel, 4K UHD-vel, 3000 lumenes fényerővel, 500.000:1 szupermagas kontraszttal és Dynamic Black algoritmussal rendelkezik. 3D-re felkészítve, illetve projektorra optimalizált HDR-rel az akciók közepébe helyezi a játékost. A HDR10/HLG támogatás biztosítja a jövőbeni kompatibilitást is, míg az automatikus színkalibrációval rendelkező 4LED fényforrás hosszú évekig garantálja a játékélményt.

 

03.png

Az X3000i 4LED light engine felépítésének elvi vázlata. A kék LED-ből kettő van, az egyik a kék alapszínt állítja elő, a másik (blue pump LED) a zöld fény teljesítményének növelésében vesz részt

 

A látványt a hangzással kiegészítve, az X3000i teljesen kitölti a teret az erőteljes, két darab 5 W-os sztereó hangszóróval, amelyet a BenQ treVolo audiocsapata hangolt, illetve a Bongiovi DSP (Digital Signal Processor) dinamikus sztereó kiterjesztéssel, ami kiemeli a részleteket, így még teljesebb háromdimenziós élményt nyújt. A lehengerlő moziélményé érdekében a hangot HDMI eARC-on keresztül is továbbíthatja külső hangrendszerbe.

 

04.jpg

 

Az összes interakció valósága még jobban átélhető a szerepjátékokon, az FPS és sportjátékokon keresztül, mivel az X3000i speciálisan előre beállított játékmódokat kapott. A mélység, a transzparencia, a részletek és a teljes teret kitöltő mély basszus kiemeli a háttérzene, a közeledő lépések és a beszédhangok tisztaságát. A lélegzetelállító színekkel pedig a játékok igazán valósághűek lesznek. Ezeket a pontosan kalibrált beállításokat olyan modellekben is alkalmazzuk, mint a TK700STi és a TK700, a TK és a TH sorozat, mely projektorcsaládokat kifejezetten a gamereknek fejlesztettük.

 

Az X3000i stílusos, dinamikus dizájnjával bármilyen gamer környezetbe tökéletesen illeszkedik. 1,3-szoros zoommal, 2D trapézkorrekcióval és a fejlett AV-csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik.

05.png

 

Az X3000i 4LED fényforrása több mint 30.000 órányi vagy 10 évnyi élénk színeket és csodálatos játékminőséget biztosít a fényforrás cseréje nélkül. Az órákon át játszó konzoljátékosok részesei lehetnek a történetnek, és gond nélkül megmutathatják a világnak, hogy kik szeretnének lenni.

További információ: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-entertainment/x3000i.html

 

Ha többet szeretne megtudni a BenQ projektorokról, látogasson el a https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html oldalra.

 

Forrás: BenQ

Ultrakönnyű, nagy fényerejű Epson projektorok legújabb generációja


 

2022. február

 

pu2200_series.jpg

 

Kompakt és könnyű, nagyteljesítményű 3LCD lézerprojektorokat hozott piacra az Epson. Az EB-L20000U sorozat sikerére alapozva, az Epson PU2200U nagy fényerejű 3LCD projektorcsaládja mondhatja magáénak a világ legkisebb és legkönnyebb 20.000 lumenes modelljeit (EB-PU2120B / EB-PU2120W). Ezek a projektorok 70%-kal kisebbek, és 50%-kal könnyebbek, mint az EB -L20000U előd.

 

01.jpg

 

Az új sorozat megcélzott felhasználási területei: nagy auditóriumok, élő rendezvények, koncertek és konferencia-színhelyek. A kisebb mérettel és tömeggel együtt jár a jóval kisebb fogyasztás (környezetkímélés), a lényegesen kisebb csomagolási igény (karbon-lábnyom), továbbá az egyszerűbb tárolás, szállítás és installálás.

 

A PU2200-as család 13.000, 16.000 és 20.000 lumenes típusokat tartalmaz, WUXGA felbontással, amely 4K-ra felskálázható, HDR-rel és fejlett installációs szolgáltatásokkal. A kompakt és könnyű felépítés hatalmas előnyt jelent a bérléssel foglalkozó és a telepítő szektor számára, csakúgy, mint a már meglévő Epson objektívekkel való kompatibilitás. Ezeket projektorokat könnyű egy meglévő infrastruktúrába integrálni, tekintettel a telepítési rugalmasságra, és a „szereld fel és felejtsd el” megbízhatóságra. A csatlakozófelületet (PU2120W) a következő ábra mutatja:

 

02.jpg

 

Külön kiemelendő az a beépített jelfeldolgozó rendszer, amely lehetővé teszi a PC-nélküli stacking-et, azaz a fényerő megduplázását külső számítógép nélkül. Plusz szolgáltatás az NFC funkcionalitás, amely tovább egyszerűsíti az installálást a projektor és az NFC-kompatibilis okoseszközök közötti kommunikációnak köszönhetően.

 

Az optikai engine-t és a lézerfényforrást a projektorban továbbfejlesztett hermetikus szigetelés védi. A megbízhatóság növelése érdekében ezen felül nagy hatékonyságú folyadékhűtést alkalmaz ezekben a projektorokban.

 

Az EB-PU2200-as sorozat típusainak néhány jellemzőjét az alábbi táblázat foglalja össze:

 

T1.jpg

 

projektor.hu

ViewSonic LED-es Smart házimozi-projektorok


 

2022. január

 

Két, második generációs LED fényforrással ellátott új „okosprojektort” jelentett be a ViewSonic a házimozi-vetítést megcélozva. Az X1-es és X2-es modellek 1080p natív felbontásúak, a fényerő 3100 „LED lumen” (amit nehezen tudunk értelmezni), a fényforrás élettartama 30.000 óra. Mindkét projektor Bluetooth és WiFi képességekkel van felruházva, ami a csatlakoztatásban nagy könnyebbséget jelent.

 

Mindkét készülék a ViewSonic saját SuperColor technológiáját alkalmazza az élethű színek megjelenítéséhez, miközben a Dynamic Black funkció automatikusan szabályozza a fényerő szintjét. A színtartomány a Rec.709 szabványos színtér 125%-a, a jó minőségű hangról két beépített Harman Kardon hangsugárzó gondoskodik. Ezek külön Bluetooth hangszóróként működhetnek, amikor csak zenét akarunk hallgatni.

 

08.jpg

 

A beépített 5 GHz-es WiFi csatlakozás sebessége megengedi az okoseszközök képernyőjének tükrözését, mindennél könnyebbé téve a streaming szolgáltatások igénybevételét. Az X1-es típus asztalkára tehető vagy mennyezetre szerelhető, ellenben az X2 kifejezetten közelről vetítő modell, 0,69-0,83:1 vetítési aránnyal, ami azt jelenti, hogy a 100” átlójú kép 1,53 m távolságból vetíthető vele.

 

Ez az egyik különbség a két modell között, a másik az optikai zoomtartomány. Az X1 esetében ez 1,3x-os, míg az X2-esnél 1,2x-es. Mindkét projektor 16 GB-os belső tárolóhellyel rendelkezik, továbbá lehetőség van trapézkorrekcióra függőlegesen és vízszintesen, továbbá a négy sarokban. A fő csatlakozók: 2 db HDMI 2.0/HDCP 2.2, USB-C és USB-A port.

 

Az X1 és X2 projektor áprilistól lesz kapható, az előbbi 999, az utóbbi 1099 dollár áron.

 

További információ: https://www.viewsonic.com/us/news/viewsonic-launches-new-led-based-smart-home-theater-projectors

 

projektor.hu

Strapabíró, nagy teljesítményű lézerprojektor a Vivitektől


 

2022. január

 

A Vivitek (a Delta csoport tagja) DU9900Z néven bejelentette legújabb, rendkívül masszív felépítésű lézerprojektorát. A professzionális felhasználásra szánt készülék edge-blending és warping funkcióval rendelkezik, az élesség, a zoom és a lens shift motorosan állítható. 22.000 lumen fényerejével, és hosszú távon stabil működésével különösen alkalmas a nagyszínpadi, kültéri és nagy előadótermi használatra, akár a bérlési piaci szegmensben is. További tulajdonságok: cserélhető opcionális objektívek, 360 fokos tetszőleges pozíció (beleértve a portrait vetítést), 24/7-es nonstop használat lehetősége.

 

A DU9900Z egy egychipes DLP lézerprojektor, 0,96”-es DMD fénymodulátorral, a natív felbontása WUXGA. Egy frissítésnek köszönhetően a projektor Eco Mode-ban folyamatosan üzemelhet 30.000 órán keresztül. A lézer fényforrásnak köszönhetően minimális karbantartást igényel.

 

07.jpg

 

A projektor tömege 49 kg, a felszerelési rugalmassága szinte korlátlan. A Lens Positioning Memory segítségével ötféle motoros objektív beállítása tárolható, tekintet nélkül arra, hogy a projektort hol helyezik el. A képméret 40” és 500” között lehet, bármiféle képtorzítás nélkül. Emellett trapézkorrekcióra is lehetőség van a kép négy sarkában.

 

Meg kell említenünk még a HDBaseT csatlakoztatás lehetőségét szabványos CAT5e/6 LAN interfészen keresztül, akár 100 méter távolságra. Emellett a projektor rendelkezik 3G-SDI csatlakozóval is pl. kamera mint képforrás csatlakoztatásához. A DU9900Z támogatja a Vivitek PJ-Control eszközét, amelynek egyszerű felhasználói interfésze van, és további lehetőségeket nyújt a megtekintési feltételek, beállítások, ütemezések vezérlésére hálózaton keresztül. Plusz kényelem, hogy több projektor is távolról vezérelhető egyidejűleg.

 

A DU9900Z már kapható, jelenlegi nettó ára 26.990 angol font.

 

További információ: https://www.vivitek.eu/Category/Large-Venue-Projectors/1241/DU9900Z

 

projektor.hu

A Sharp NEC Display Solutions kihozta az NC2403ML RB lézerprojektort


 

2021. december

 

A Sharp NEC Display Solutions bejelentette az NC2403ML új lézerprojektor modell elérhetőségét. Ez a legutóbbi upgrade-elt típus a digitális mozivetítő sorozatban. A továbbfejlesztett és cserélhető RG lézermodulnak, és a lézerforrás 50.000 órás élettartamának köszönhetően az NC2403ML ideális megoldás a közepes és nagy mozik számára.

 

06.jpg

 

A projektor alkalmas múzeumokban, gyülekezetekben és nagyobb oktatási helyszíneken való használatra.

 

A költségtakarékos mozimegoldásokhoz a moziüzemeltetőknek most a gyártó cserélhető lézeregységeket kínál a projektorfejekben, a sokoldalú használatot és a jövőbiztos konstrukciót szem előtt tartva. A cserélhető lézermodul külön is beszerezhető, és átkapcsolható projektorfejek között a különböző méretű helyiségek számára. A továbbfejlesztett RB lézermodul 24.000 lumen fényerőt állít elő, illetve beállítható fényerő-szinteket nyújt a 2D és 3D játékfilmekhez. A 2K DCI-compliant lézer kiemelkedően jó képet produkál, a fényerő elegendő akár egy 22 m-es vászonhoz is.

 

Ezen túlmenően az NC2403ML rugalmas installálást és megbízható működést biztosít.

 

További információ: https://www.sharpnecdisplays.us/products/projectors/nc2403ml

 

projektor.hu

Teljesítmény, sebesség és pontosság: új Barco szimulációs projektor


 

2021. december

 

A szimulációs projektorok vezető gyártója, a Barco bejelentette az új F400-HR modell bevezetését. Ez az első egychipes, natív 4K felbontású projektor, amely új fejezetet nyit a nagyfelbontású szimulációs rendszerek területén. A nagyon nagy feldolgozási sebességet kombinálja a lézer fényforrással és az extrém megbízhatósággal.

 

05.jpg

 

A szélsőséges helyzetekben az ösztöneinkre hagyatkozunk. Az ösztönök azonban csak annyira élesek, mint amilyen éles a kiképzés. Ezért tervez a Barco olyan szimulációs projektorokat, amelyek a realitás lehetséges legmagasabb szintjét nyújtják. Az új F400-HR-t speciálisan a kiképzési/szimulációs piacra szánták, és olyan élményt és tapasztalatot ad, amely lehetőséget teremt a részvevők képességeinek tökéletesítésére.

 

A projektor natív 4K felbontása a beépített pixel-shift segítségével 6K-ra vagy még nagyobbra növelhető, így az F400-HR a valóság legapróbb részleteinek megjelenítésére képes. Az akár 240 Hz-es extrém nagy jelfeldolgozási sebesség a natív 4K felbontás mellett a leggyorsabb mozgások esetén sem okoz mozgáselmosódást.

 

A beépített következő generációs, szabadalmaztatott Barco Pulse platformnak köszönhetően az F400-HR szintén előnyösen használja ki ennek a szoftver-architektúrának a rendkívüli sávszélességét, így a többes fejlett jelfeldolgozás minimális késleltetéssel történhet. A Barco Pulse egy bővítő portot is nyújt opcionális modulokhoz, a standard bemenetek skálájának szélesítésére.

 

További információ: https://www.barco.com/en/product/fs400-hr

 

projektor.hu

LG CineBeam újdonság: PF610P hordozható LED projektor


 

2021. november

 

Az LG USA bejelentette az LG legújabb CineBeam Full HD LED projektorát, a PF610P-t, amely kiváló képminőséggel dicsekedhet, emellett a hordozhatóság kényelmét is nyújtja. Hamarosan Európában is kapható lesz, az amerikai ára 849.99 USD.

 

04.jpg

 

Az elérhető képátlóméret 120”, a maximális fényerő 1000 lumen. Érdekesség, hogy a LED fényforrás négycsatornás, ami kivételes tisztaságot, kontrasztot és színeket biztosít. A fényforrás extrém megbízható és robusztus, az élettartam 30.000 óra.

 

Az elhelyezést megkönnyítendő, a projektor mind a négy sarokban el tudja végezni a trapézkorrekciót. Emellett az 1,195:1 vetítési arány lehetővé teszi nagy méretű kép vetítését viszonylag közelről, így bármilyen szoba „mozivá” varázsolható.

 

A projektor futtatja az LG legújabb webOS 5.0 platformját, aminek köszönhetően gyorsan elérhetők a népszerű streaming szolgáltatások, mint a Disney+ és a YouTube. Kompatibilis az Apple AirPlay2-vel, illetve az Android használók részére a MiraCast-tal, ami lehetővé teszi a mozi minőségű megosztást az okostelefonokról és a tabletekről.

 

projektor.hu

Otthoni szórakoztatás: új 4K lézerprojektor az Acertől


 

2021. november

 

Az Acer L811-es új 4K lézerprojektorát otthoni szórakoztatásra és játékra tervezték. Az UST (ultra short throw) vetítő 3000 lumen fényerejű, és 0,312 m távolságról tud 120”-es képet vetíteni. Azaz egy kis helységben is tudunk vele nagy képet előállítani. Az Acer LumiSense technológiája képkockáról képkockára képes a képtartalmat elemezni, és ennek megfelelően dinamikusan beállítani a fényerőt úgy, hogy a lehető legjobb minőségű képet kapjuk.

 

03.jpg

 

A DLP vetítőktől megszokott módon, 3D tartalom is nézhető 3D Blu-ray-ről, 144 Hz/24p mellett. A projektor a „harmadik fél” Aptoid TV APP markettel előre „be van töltve”. Innen a felhasználó letöltheti az appokat a népszerű streaming szolgáltatások, közösségi médiaplatformok stb. igénybevételéhez – vezetékekre nincs szükség.

 

Android vagy Windows eszközök használatakor a Miracaston keresztül szintén vezeték nélkül tükrözhető tartalom, illetve az EShare-en keresztül az iOS vagy Android esetében.

 

További jellemzők: kis bemeneti késleltetés a játékhoz, 240 Hz/1080p opció, két beépített 10 W-os hangszóró, amelynek hangját az Acer TrueHarmony technológiája javítja fel. Az Acer EcoProjection technológiája pedig készenléti módban 66%-kal csökkenti a készülék fogyasztását – így meghosszabbítva a lézer élettartamát 30.000 órára. A projektor lehetővé teszi a 24/7-es nonstop vetítést is.

 

Az IP6X fokozatú „porvédettségi” minősítés a legmagasabb elérhető védelmet biztosítja, így az L811 megbízhatóan működik még poros vagy kültéri környezetben is.

 

Az Acer L811-es modell mostantól kapható Európában, 2599 euro áron.

 

projektor.hu

Új Optoma DLP projektorok az osztálytermekbe


 

2021. október

 

Az Optoma két új kompakt lézervetítőt hozott ki (ZX300 és ZW350) XGA, illetve WXGA felbontással. A célcsoport: a K-12-es osztálytermek, az intézményi felhasználók, és a kis/közepes méretű tárgyalók. A két belépő kategóriájú projektor kiegészíti az Optoma elérhető árú lézerprojektor-sorozatát, amelynek tagjai pl. a ZH403, a ZW403 és a ZW400.

 

02.jpg

 

A gyártó szerint mindkét új lézerprojektor 3500 lumen fényerőt és 300.000:1 kontrasztot nyújt, pontos színvisszaadással. A hosszú élettartamú DuraCore lézer fényforrás Eco módban 30.000 óra működést, és gyakorlatilag karbantartás-mentes üzemeltetést biztosít.

 

1,1x-es, illetve 1,3x-es optikai zoommal és automatikus trapézkorrekcióval rendelkeznek, és természetesen a 360 fokos tartományban bármilyen pozícióban használhatók. Kompakt, és kis helyet elfoglaló kivitelüknek köszönhetően a ZX300 és a ZW350 könnyen installálhatók, illetve egyik osztályteremből a másikba vihetők. Csatlakozófelületük: HDMI, VGA, RS232 plusz egy LAN vezérlőport Crestron, Extron, PJ-Link vagy Telnet vezérléshez.

 

A ZX300-as ára 719 USD, a ZW350-esé 799 USD.

 

projektor.hu

Xgimi 4K UST lézerprojektor


 

2021. október

 

Az Xgimi Ltd. bejelentette legújabb, ultraközelről vetítő 4K lézerprojektorát, amely az Aura nevet viseli. A cég első lézerprojektora szeretné letaszítani trónjáról az otthonokat sok évtizede uraló televízió-készülékeket.

 

Az Aura jövőbiztos megoldást szeretne kínálni a zene, filmek, show-műsorok és játékok otthoni élvezetéhez, akár 150” átlóméretű képen, amelyet a projektor néhányszor tíz centiméter távolságból vetít. Az Aura Android 10-es felhasználói felületet nyújt, amelyen olyan streaming szolgáltatások futnak, mint a Disney+ vagy az Amazon Prime, azaz nincs szükség ehhez külső hardverre. Még jobban megkönnyítve a tartalomnézést, a projektor beépítve tartalmazza a Cromecast funkcionalitást, továbbá három HDMI bemenete van a külső készülékek számára (pl. játékkonzol, set-top-box és Blu-ray lejátszó).

 

01.jpg

 

Az Aura maximális fényereje a specifikáció szerint 2400 ANSI lumen, képes a HDR10 megjelenítésre, és a 3D filmek vetítésére is. Nyolcpontos trapézkorrekció lehetőségével is ellátták, és az élesség manuálisan is korrigálható.  

 

Ami a hangrendszerét illeti, 4 db masszív, 15 W-os Harmon-Kardon hangsugárzót tartalmaz Dolby és DTS audio támogatással. Mindegyikben van 2 magashangszóró és 2 mélynyomó, így a teljes hangfrekvenciás sávot gond nélkül átfogják. Külön előny, hogy az Aura így Bluetooth hangsugárzóként is használható, amikor nem képet nézünk vele.

 

A XGIMI Aura jelenleg 2499 USD fogyasztói áron kapható.

 

További részletek: https://global.xgimi.com/pages/aura

 

projektor.hu

A Portrait Displays és az ASUS együttműködése


2021. szeptember

 

A Portrait Displays, a színkalibráló megoldások és a fejlett kijelzővezérlés szakértője bejelentette a Calman-tanúsítványú ASUS ProArt A1 projektor megjelenését. A vizuális alkotók, designerek, diákok és professzionális felhasználók mostantól hozzáférhetnek az egyszerű színkezeléshez és kifogástalan színpontossághoz a Calman hitelesítésű ASUS A1-es ProArt projektorral. A készülék gyári elő-kalibrálással érkezik a felhasználóhoz, delta E < 2 színeltéréssel. Minden egyes projektort kinyomtatott Calman-jegyzőkönyv kísér, amely igazolja, hogy a termék a legszigorúbb szabványok szerint lett kalibrálva.

 

asus_proart_a1.jpg

 

Mi több, az ASUS ProArt A1 projektor egyéb jellemzői között olyanokat találunk, mint a 3000 lumenes LED fényforrás, a Full HD felbontás, a vezeték nélküli tükrözés a folyamatos streaminghez iOS, Android és Windows 10 eszköztámogatással. A sRGB/Rec.709 színtér lefedettsége 98%, a csatlakoztatási és beállítási lehetőségek változatosak és sokrétűek.  

 

A projektor 2D trapézkorrekcióval és mind a négy sarok pontos geometriai beállíthatóságával rendelkezik, a zoomtartomány 1,2x-es. Mindez kellő elhelyezési rugalmasságot biztosít, ha szűk helyen kell telepíteni a projektort.

 

További információ: https://www.asus.com/Displays-Desktops/Projectors/ProArt/ProArt-Projector-A1/

 

projektor.hu

A Barco két RGB projektorral bővítette lézer-portfólióját


2021. szeptember

 

A Barco két csúcstechnikájú RGB lézerprojektorral bővítette kínálatát. A szórakoztató központok élmény-igényeinek kielégítésére tervezve az XDM és az XDX projektorok minden várakozást felülmúlnak a Rec.2020 színekkel, a natív 4K felbontással és más jellemzőikkel.

 

Ezen túlmenően a projektorok teljes körűen támogatják az erősödő szabványokat, mint a High Frame Rate (HFR)és a High Dynamic Range (HDR). Ezek egyre népszerűbbek a tartalomgyártó közösségben. A Barco szabadalmaztatás alatt álló Colorgenic™ technikájával az XDM és az XDX projektorok fényereje nem csökken Rec.2020 tartalom megjelenítésekor sem.

 

barco_xdm_xdx.jpg

 

A Barco az új projektorokat is a moziipar és az élő rendezvények minőségi igényeinek és szervizkövetelményeinek megfelelően fejlesztette ki: az XDM és XDX lézervetítők kielégítik a szórakoztató központok tulajdonosainak és üzemeltetőinek elvárásait. Páratlan hosszú távú konzisztenciát és pontosságot nyújtanak, minimális karbantartás mellett. A jó minőségű alkatrészeknek és a kiváló kivitelnek köszönhetően, beleértve az optimális hűtést, a lézer élettartama 40.000 óra lehet. A szigetelt optikai rendszer és a teljesen új szintre emelt moduláris felépítés páratlanul korszerűvé teszi ezeket a projektorokat.

 

A vetítési rugalmasságot maximálisan növelik a cserélhető objektívek: tizennégy nagy fényerejű és öt nagy kontrasztú objektív, a nagylátószögű 0,38:1-estől és a tele 11:1-esig terjedő vetítési arányú objektívig.

 

További információ: https://www.barco.com/en/page/xdm-xdx

 

projektor.hu

Új digitális moziprojektor a Sharp NEC Display Solutions-tól


2021. augusztus

 

A Sharp NEC Display Solutions elérhetővé tette NC1202L lézerprojektorát, amely a cég digitális moziprojektor-családjának új tagja. Az új projektort külön a kb. 7000 lumen fényáramot igénylő kisebb mozitermeknek tervezték, kiváló minőségű mozivetítést biztosítva.

 

nc_1202l.jpg

 

A lézer-foszfor fényforrás élettartama tipikus üzemeltetés mellett kb. 50.000 órára becsülhető. A működtetés nem igényel karbantartást, fényforrás-cserét, és a fogyasztás is relatíve alacsony. Az üzemeltető teljes működtetési költsége (TOC) így alacsony, aminek következtében az egy ülőhelyre jutó bevétel magasabb.

 

A projektor alkalmas HFR (high frame rate) vetítésre, és teljesíti a 2K DCI minősítés feltételeit. Fényereje elegendő 14 footlambert fénysűrűséghez egy 12 m-es ernyőn, DCI színekben. Ráadásul kiváló 3D képet tud vetíteni, ami növekvő jelentőségű a legújabb filmeknél.

 

Az NEC szabadalmaztatott hőcserélőjének köszönhetően az NC1202L kiváló porvédelemmel rendelkezik, továbbá új fejlesztésű szigetelt optikai engine-t tartalmaz. Mivel szellőzőrendszerre nincs szükség, a projektor padlón (asztalon) vagy mennyezeten is elhelyezhető. Kezelése egyszerű, a készülék memóriafunkcióval is el van látva.

 

További információ: https://www.sharpnecdisplays.us/products/projectors/nc1202l

 

projektor.hu

Harmadik generációs Christie Captiva projektor


2021. augusztus

 

A Christie kihozta Captiva DWU500S típusú, ultrarövid vetítési távolságú, egychipes DLP projektort. A készülék különösen alkalmas a következő felhasználási területeken: osztálytermek, konferenciatermek, múzeumok, eladóterek és egyéb közepes méretű helyiségek.

 

christie_captiva.jpg

 

A Captiva sorozat új tagjaként a DWU500S az elődeihez képest többet nyújt pl. a következőkben: nagyobb maximális ernyőméret, komoly fényerő-növekedés és upgrade-elt WUXGA felbontás a sarkokban is tökéletesen éles képpel. Ugyanakkor az ára ugyanakkora, mint az előző modelleké.

 

Néhány fontosabb tulajdonság: 4.500 lumen fényáram, 1920 x 1200 pixel natív felbontás, 3,8 m átlójú kép vetítése fekvő vagy álló helyzetben (ez 50%-os növekedést jelent az előző Captiva típushoz képest). A 0,25:1 vetítési arány különösen alkalmassá teszi a nagyon közeli vetítésre ott, ahol a rendelkezésre álló hely korlátozott. Az on/off funkcionalitás azonnali, nem kell a beállási időre várni, az előadás azonnal elkezdhető. Egy új fali szerelvény lehetővé teszi a könnyebb telepítést, nagyobb vízszintes és függőleges offsettel.

 

A Captiva DWU500S szeptembertől elérhető, fehér vagy fekete színben. Várható ára kb. 5000 USD.

 

További információ: https://www.christiedigital.com/products/projectors/all-projectors/captiva-dwu500s/

 

projektor.hu

BenQ 4K, UST lézerprojektor Android TV-vel és Filmmaker móddal


2021. augusztus

 

A BenQ nemrégiben bemutatta legújabb, ultraközeli lézer TV projektorát fehér (V7000i) és fekete (V7050i) változatban. A 4K felbontású készülék különleges szolgáltatásai többek között a HDR-PRO, a CinematicColor™ és a Filmmaker üzemmód, továbbá a beépített Android TV platform, amely igazi házimozi-forrássá varázsolja a projektort. A vetített kép átlómérete akár 100 hüvelyk is lehet.

 

01.png

 

A V7000i/V7050i projektor valódi 4K képet (kb. 8,3 millió pixel) hoz létre a vetítési felületen. A BenQ exkluzív CinematicColor technológiája lenyűgözően gazdag színeket, és rendkívül finom átmeneteket hoz létre a szuperszéles DCI-P3 színtér 98%-os lefedettségének köszönhetően. Ezen kívül, a HDR-PRO elhozza a HDR10 és a HLG támogatást is, a dinamikus tone mapping pedig menet közben állítja be a kép kontrasztját és fényerejét, hogy megmutassa a korábban elveszett részleteket a sötét vagy árnyékos területeken, miközben megakadályozza a világos részletek túlexponálását.

 

02.jpg

 

A BenQ az UHD Alliance megközelítését tette magáévá a Filmmaker üzemmód alkalmazásával, ugyanis a V7000i/V7050i a CinematicColor által optimalizált Filmmaker üzemmódot tartalmazza. Ez lehetővé teszi, hogy a lézer TV pontosan úgy jelenítse meg a filmet vagy a televíziós műsort, mint ahogy azt a film készítői elképzelték az eredeti moziélmény eléréséhez. Ezek a piacvezető funkciók együttműködnek annak biztosítása érdekében, hogy a képet a projektor pontosabban renderelje, és az eredetileg tervezett módon jelenítse meg.

 

A tökéletes filmes hangulat érdekében a V7000i és a V7050i külső hangrendszerhez csatlakoztatható HDMI 2.0b és SPDIF portokon keresztül. A treVolo hangolású 2 x 5 W-os virtuális surround sztereó hangszórók – magassugárzóval és mindkét oldali mélysugárzóval – a méretükhöz képest lenyűgözően ütős és erőteljes hangot közvetítenek. Az akusztika és a pszichoakusztika felhasználásával magával ragadó hangzáskép jön létre a virtuális surround hangformátumán keresztül.

 

03.jpg

 

Ami a szórakoztató tartalmakat illeti, a Google által tanúsított Android TV platform széles választékot kínál filmekből, tévéműsorokból, játékokból és sportokból, hogy mindenki igényét kielégíthesse. Emellett az intuitív és jól elrendezett felület megkönnyíti és gyorssá teszi a tartalom megtalálását.

 

Külsejét tekintve a V7000i/V7050i nem feltűnő, mégis esztétikus külső kialakítása elegáns otthoni dekorációt kölcsönöz minden helyiségnek. Ez az ultrarövid vetítőtávolságú projektor nagyon kevés helyet foglal el, így nincs szükség bonyolult kábelezésre. Az integrált automatikus szemvédő szenzor, a billenő tető és a porcsökkentő rács kialakítása egyszerű eleganciát kölcsönöz a praktikus belső tulajdonságoknak. Még a nagy fényerejű módba kapcsolt lézerfényforrás is 20.000 órát képes vetíteni.

 

04.jpg

 

A káprázatosan gazdag színekkel és magával ragadó hangtérrel, korlátlan médiatárral és stílusos kortárs dizájnjellemzőkkel a V7000i/V7050i új megvilágításba helyezi az otthoni mozizás élményét.

 

Az új projektor júniustól kapható, a kiskereskedelmi ára 3799 euró vagy 3499 font. További információért keresse fel a V7000i és a V7050i termékoldalakat.

Kövesse a @benq_europe -ot az Instagramon, a @BenQEurope -ot a Twitterren és a @LookinGreat -et a Facebookon.

További információ: 

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/laser-tv/v7000i.html

https://www.benq.eu/hu-hu/projector/laser-tv/v7050i.html

 

 

projektor.hu