Fórum   bejelentkezés

Felhasználó

Jelszó

Regisztráció

Feliratkozás hírlevélre

Projektorok böngészésére, összehasonlítására használja a
» teljes listát,
az igényei szerinti projektor kiválasztására a
» projektorkeresőt,
konkrét gyártó és típus kiválasztásához pedig kövesse az alábbiakat:

Kiválasztott termékek

Nincs termék kiválasztva

Cégnév:

Név:

Telefonszám:

E-mail cím:

Egyéb közölnivaló

Bérlés

Ha projektort, és a vetítéshez szükséges más kellékeket sze- retne bérelni, elég kitöltenie egy bérlési űrlapot, és munkatársaink emailben, telefonon vagy szemé- lyesen megkeresik Önt.

Bérlési űrlap

Projektorújdonságok Archívum

Mit hozott a Sony az ISE 2107-re?

2017. február   A Sony a nagy idei amszterdami professzionális AV kiállításon, az ISE 2017-en is szolgált meglepetésekkel – ahogy eddig is tette. Persze minket most is elsődlegesen a vetítéstechnika érdekelt, így főleg ezzel fogunk foglalkozni, de nem hagyhatunk említés nélkül néhány más termékkört sem.

BenQ újdonságok az ISE 2017 kiállításon

2017. január   ISE 2017: február 7-10. BenQ stand: 5-U24, Hall 5    További lépések a megjelenítők megújításában: BenQ bemutatja vizuális megjelenítő megoldásait és új szoftverintegrációit a 2017-es ISE kiállításon 

BenQ W11000: az első THX minősítésű 4K házimozi-projektor

A BenQ október végén bejelentette digitális otthoni mozi projektorát, a W11000-et, amely egyedüli 4K UHD DLP projektorként elnyerte a THX® minősítést. A CEA 8,3 millió pixel felbontású 4K UHD előírásait teljesítve, a W11000 THX tanúsítványa biztosítja a pontosan és tökéletesen reprodukált valódi moziélményt.

A BenQ bemutatja a GS1-et

Hordozható, kábelektől mentes LED projektor szabadtéri használatra a család pihenéséhez. Vonzó szabadtéri kemping felszerelés az esték szórakoztatóbbá tételéhez.

ISE 2016: Trendek a projektorvilágban

2016. február   Bár az ISE kiállítás a professzionális és üzleti AV-technika minden területét átfogja, szokás szerint minket mindenekelőtt a vetítéstechnika fejlődése érdekelt. Az ISE-n megjelenő új technológiák és módszerek többségének életképességét az idő általában igazolja (néha nem), de a változások jól érzékelhetőek, és a trendek is elég világosan kirajzolódnak.

BenQ UST projektorok a tantermekbe

MW883UST/MX882UST

2015. december   A BenQ versenybe száll a „legjobb az osztályban” címért, az oktatási intézményeknél alkalmazott ultrarövid vetítési távolságú projektorok megmérettetésében. Az MW883UST és az MX882UST projektorok a BenQ legfejlettebb, különlegesen közelről vetítő, kiemelkedő képminőségű projektorai, amelyek még nagyobb eseményeken, valamint korlátozottan megvilágított termekben is alkalmazhatók. Az MW883UST és MX882UST skálázható interaktivitása és a vezeték nélküli képességeik mind könnyebbé és magasabb színvonalúvá teszik az oktatás folyamatát. A tanárok páratlan lehetőséget kapnak az intuitív vezérlés, az egyszerű telepítés és a kivételes képminőség kombinációjával.

A BenQ házimozi-projektorok új szintre emelik az otthoni szórakoztatást

BenQ sajtóközlemény

  2015. október   A BenQ, mint a 1080p szegmens első számú globális DLP projektorgyártója, büszkén mutatja be legújabb házimozi-projektorait. A W1110 projektor a valódi, éles és kristálytiszta moziélményt viszi be otthonába, míg a W2000 és W3000 még magasabb szintre emeli az otthoni szórakoztatást, a beépített megannyi BenQ technológia segítségével, például a Rec. 709 nagyfelbontású színvisszaadás szabványa által. Ezeken felül, a BenQ házimozi-projektorai lenyűgöző moziélményéről a 1080p Full HD-re optimalizált objektív is gondoskodik, amellyel páratlan tisztaságú és részletgazdagságú kép állítható elő. A harmonikus arany/ezüst színek, a luxus és elegáns ívek teszik mind a W2000, mind pedig a W1110 projektort modernné, és egészítheti ki életstílusát.

Sony projektorújdonságok 2015 II. rész

Házimozi-vetítők

  2015. szeptember   Írásunk első részében a Sony „E” sorozatú és „F” sorozatú új adatvetítőit mutattuk be részletesen, most pedig az idei IFÁ-n megjelent három új házimozi-projektor, a 4K natív felbontású VW520ES, és VW320ES, továbbá a Full HD HW65ES tulajdonságait vesszük közelebbről szemügyre.

Sony projektorújdonságok 2015 I. rész

Közepes és nagy teljesítményű 3LCD vetítők

  2015. szeptember   A projektorfejlesztésben több mint 40 éves tapasztalattal bíró Sony az idén ősszel sok új készülékekkel jelentkezett, a prezentációs és a házimozi kategóriában egyaránt. Írásunk első részében az E300-as sorozat új projektorait, továbbá a már korábban bemutatott FHZ65/FHZ60 lézer-foszfor projektorokkal párhuzamosan fejlesztett hagyományos lámpás FH65/FH60 testvérmodelleket vesszük közelebbről szemügyre.

Optoma interaktív projektorok

2015. augusztus   Az Optoma a világ élenjáró projektortervezője és gyártója az üzleti, oktatási, professzionális AV és otthoni szórakoztatási szegmensekben. 2015-ben a cég új interaktív projektorcsaláddal jelent meg a piacon.

Lézer és 4K a Panasonicnál

ISE 2015 - Panasonic stand

  2015. február   Idén a Panasonic a tavalyinál nagyobb területen, 600 m2-en mutatta be a közösségi terekbe, oktatási centrumokba, tárgyalókba, a bérlési és rendezvénypiacra és még sok más (signage) célra szánt Business to Business síkpaneles kijelzőit és projektorait (és persze sok egyéb technológiát és készüléket), hangsúlyozva a 4K és a lézertermékek előretörését. Érdeklődési körünknek megfelelően elsősorban a projektorújdonságokat, és a hozzájuk kapcsolódó technológiákat mutatjuk be.

A világ első lézeres házimozi projektora

Epson projektorok az ISE 2015 kiállításon

  2015. február   Az Epsont, mint a 3LCD technológia kifejlesztőjét és első számú terjesztőjét, bizonyosan nem kell bemutatnunk olvasóinknak. Az idei amszterdami ISE rendezvényen a cég – szemmel láthatóan – három területre koncentrált leginkább: a teljesen új fejlesztésű, reflektív LCD panelekkel dolgozó, lézeres házimozi projektorra, a továbbfejlesztett G6000-es sorozatú új installációs vetítőkre, és a legnagyobb teljesítményű „large venue” projektorcsaládra. Ezek mellett persze működés közben láthattuk a már ismert ultrarövid vetítési távolságú oktatási projektorokat, és a kisebb intézményi, üzleti és hordozható készülékeit is kiállította az Epson, de ezek ezúttal nem kaptak nagyobb hangsúlyt.

Új utakon az Optoma

Mit hozott az Optoma az ISE 2015-re?

  2015. február   Az Optoma kitett magáért az idei ISE kiállításon. Nem annyira új projektorainak puszta bemutatására törekedett, hanem meglepő, érdekes felhasználási területekre vezette a látogatókat, olyan cégekkel együttműködve, mint a DisplayMapper, a Green Hippo, a Vesaro, az AV3 Media és a Tensator. Ennek látványos eredményei voltak, mint azt írásunkban látni fogják az olvasók. Abszolút újdonságot jelentettek az Optoma által nemrég megvásárolt kaliforniai hangtechnika cég, a NuForce audiotermékei, amelyek egy része az Optoma házimozi és szórakoztató projektoraihoz szervesen illeszkedik.

Kijelzők és egyéb újdonságok a Sony standján

Sony, ISE 2015

  2015. február   Az idei ISE kiállításon a Sony a Business to Business és a kereskedelmi alkalmazások jegyében szinte mindent felvonultatott, amire csak szükség lehet az AV technika területén. A legkülönbözőbb signage megoldásoktól a videokonferenciáig, az optikai lemezes archiválástól az internetes élő közvetítésig, a 4K memóriás lejátszótól a különféle 4K kijelzőkig. Mégis, számunkra a legérdekesebbek voltak a projektorok, illetve a projektor alapú megoldások, így nagyrészt velük foglalkozunk ebben az írásban. Cikkünk második részében azonban nem hagyunk említés nélkül néhány egyéb újdonságot.

Casio: 5 év alatt 50 hibrid projektortípus

A Casio az idei ISE-n

  2015. február   Mint a hibrid LED/lézer projektortechnika úttörője és folyamatos fejlesztője, a Casio egy teljesen új – Core sorozatú – modellt mutatott be, továbbá a korábbi Gleen Slim és Standard családokat fejlesztette tovább: az előbbi három, az utóbbi négy új típussal bővült.

Full HD projektorral bővült a Panasonic large venue családja

A Panasonic PT-DZ16K projektora

  2014. április   A Panasonic legmagasabb kategóriájú, eddig 3 modellből álló, 3 DLP-chipes large venue projektorcsaládja most új típussal egészült ki: a Full HD, 16.000 lumen fényerejű PT-DZ16K vetítővel. A következőkben ezt a készüléket mutatjuk be részletesebben.

Az Epson EB-5 projektorcsaládja

Az első érintésvezérelt projektor - kreatívabb interaktív oktatás 

  2014. május   Az Epson bejelentette új ultrarövid vetítési távolságú, oktatási célú projektorait, köztük első érintésvezérelt interaktív vetítőjét, köztük az EB-595Wi készüléket. E típus használatával a felhasználók a kivetített képpel akár az ujjaik segítségével is érintkezhetnek. Az új funkciókkal az oktatók és a diákok együtt használhatják a projektort, és még érdekesebb előadásokon és tanórákon vehetnek részt.

BenQ: Full HD képjel továbbítása a projektorhoz vezeték nélkül

2014. május   A szórakoztatásra szolgáló házimozi-projektorok használói számára gyakran problémát jelent a kábelezés – különösen, ha az egyik szobából egy másik szobába, vagy ismerőseik lakásába viszik a projektort. Erre nyújt megoldást a BenQ Wireless Display funkciója.

Sony vetítéstechnika, ISE 2014

2014. február   A Sony idén az eddigi legnagyobb területet bérelte az amsterdami RAI területén, és talán minden eddiginél gazdagabban mutatta be AV portfólióját, amely a szokásos digitális signage-tól az élő/webes produkciós eszközökön, a professzionális megjelenítőkön, az oktatási és üzleti vetítőkön, a vizuális kommunikációs eszközökön át a szimulációig és a vizuális szórakoztatásig terjed, és akkor néhány területet még nem is említettünk. Szokásunk szerint elsősorban a projektorokkal és más vetítéstechnika eszközökkel foglalkozunk, a többi témát ezúttal éppen csak érintjük.

Panasonic projektorok - ISE 2014

2014. február   A Panasonic több mint egy évtizede jelentős szereplője a projektorpiacnak, de amióta felvásárolta a Sanyo céget – amely szintén élvonalbeli vetítőket gyártott – valóságos projektor-nagyhatalom lett, elsősorban a nagyteljesítményű „large venue” és az installációs kategóriában. Az ISE 2014 kiállításra a cég a projektorok mellett egy sor síkpaneles signage megoldást is bemutatott, és egyéb látnivaló is akadt, mi azonban most a vetítő-újdonságokra fókuszálunk.

Projektorok a 2014-es ISE kiállításon

BenQ, Casio, Epson, Optoma

  2014. február   Az Integrated Systems Europe nevű rendezvény a legtágabban értelmezett professzionális AV ágazat évenként megrendezett kiállítása és találkozója, amelyet most már hosszabb ideje minden évben Amszterdamban tartanak. A kiállítók és a látogatók számát tekintve is egyre népszerűbb, és ezt úgy tűnik, az Internet (az információk széles körű, azonnali elérhetősége) sem befolyásolja észrevehetően. Áttekintésünkben néhány projektorgyártó újdonságait próbáljuk bemutatni ábécé sorrendben, akik pedig most kimaradnak, további írásokban szerepelnek . Bár az új projektorok egy része már kapható (vagy korábban is elérhető volt), a nagyobbik részük később, a nyár vagy az ősz folyamán kerül a kereskedőkhöz.

Sony vetítéstechnika az ISE 2014-en - Előzetes

2014. január   Az Integrated Systems Europe a professzionális AV-ipar legnagyobb európai kiállításává nőtte ki magát. A Sony természetesen minden évben látványosan kiépített standon mutatja be display-újdonságait (és más érdekességeket). Jelen írásunk néhány héttel a 2014-es ISE előtt készült, és néhány kiemelt terméket szeretne bemutatni a Sony projektorok széles választékából.

BenQ előzetes - ISE 2014

2014. január   Idén a BenQ három kategóriában mutatja be professzionális megjelenítő megoldásait. Ezek: a digitális signage és az interaktív síkpaneles kijelzők, a professzionális monitorok, és természetesen – piacvezető DLP projektorgyártóként – a különféle rendeltetésű projektorok. Rövid összefoglalónkban mi ez utóbbi területtel foglalkozunk.

Optoma újdonságok

LED projektorok és 6000 lumenes lámpás projektor

  2013. november   Itt olvasható áttekintésünkben az Optoma három kiemelkedő projektorát mutatjuk be: a cég első LED-es házimozi projektorát, a HD91-est, az ML750-es ultrakompakt, 700 lumenes LED projektort, és egy tekintélyes teljesítményű, minden tekintetben korszerű, ám hagyományos fényforrással működő vetítőt, az X600-ast.

6000 lumenes Casio hibrid

XJ-SK600

  2013. november   A hibrid LED/lézer fényforrást használó projektorok pillanatnyilag kb. 3000-3500 ANSI lumen fényáramra képesek. Vagy mégsem? Nos, a Casio egy fixen összeállított stacking megoldással állt elő, amely valójában 2 db 3000 lumenes vetítőt foglal magába, de egy egységként kezelve szellemesen megoldja a fényerő növelésének problémáját.

Új Sony házimozi projektorok

IFA 2013: a „VW” sorozat és a „HW” sorozat új tagjai

  2013. szeptember   Az idei IFA kiállításon a Sony két új modellel lepte meg a jó minőségű otthoni vetítés iránt érdeklődőket. A VPL-VW500ES egy 4K felbontású házimozi projektor, a tavaly kihozott VPL-VW1000ES „kistestvére”, a Full HD VPL-HW55ES pedig a nagy sikert aratott VPL-HW50ES továbbfejlesztése.

Panasonic LED/lézer projektorok

Nullához közeli fenntartási költségek

  2013. július   A vetítéstechnika egyik kritikus területe a fényforrás megválasztása. A hagyományosan legszélesebb körben alkalmazott nagynyomású higanylámpa (vagy a nagyobb projektorokban használt xenonlámpa) előnyei és hátrányai jól ismertek. A hátrányok kiküszöbölésére, illetve a „lámpamentes” projektorok fejlesztésére komoly erőfeszítéséket tesznek a gyártók. Ezen lámpamentes megoldások egyike a LED/lézer hibrid technika, amelyet néhány új DLP modelljében a Panasonic is alkalmaz.

Új LED projektorok az Acertől

Travel (K) sorozat – új típusok

  2013. július   Július elején az Acer bemutatta három modellből álló új utazó-projektor sorozatát. A K335, K135 és K132 típusok a cég LED-es projektorcsaládjához tartoznak, és a DLP technológiát használják. Ismerkedjünk meg velük közelebbről.

3LCD lézerprojektor a Sonytól

VPL-FHZ55

  2013. július   Ez év elején az amsterdami ISE 2013 rendezvényen nagy figyelmet keltett a Sony nagy teljesítményű installációs lézerprojektora. A kiállításon, illetve az akkor sajtóközleményből csak néhány adatot tudtunk meg a készülékről, most már azonban – a forgalomba hozás küszöbén – részletesen is be tudjuk mutatni.

Casio, ISE 2013: előtérben az alkalmazás

2013. február   Még nincs egy fél éve, hogy részletesen bemutattuk a Casio projektorújdonságait. Azóta a cég – érthető módon, hiszen LED/lézer hibrid vetítőkből nagyon széles a kínálata – nem hozott ki új modelleket, hanem az idei ISE tanúsága szerint, a szellemes alkalmazásokra helyezte a hangsúlyt.

Sony, Amsterdam, 2013

2013. február   A Sony Professional már a tavalyi ISE kiállításon bemutatott újdonságaival átértékelte a professzionális AV területén játszott szerepét, és már akkor vizionálta a további intenzív előrelépést az oktatási, intézményi, otthoni és kereskedelmi AV megoldások területén. Lássuk, idén mit hozott a Sony Amsterdamba!

Projektorújdonságok az Epson standján, ISE 2013

2013. február   Az Epson – a cégtől elvárható módon – több területen is nagy lépéseket tett előre. Bár az új projektortípusok számát tekintve talán visszavett a mennyiségből, jelentőségét tekintve, mint alább látni fogjuk, nem kevés újdonságot hozott az idei ISE-re.

A Ricoh hazai projektorkínálata

2012. november   A Ricoh Company, Ltd. tokiói anyavállalat vezetősége 2010-ben hozta meg a döntést, hogy a képalkotás területén (nyomtatók, másolók, multifunkconális készülékek, nyomdai rendszerek stb.) hatalmas tapasztalattal és nagy kutatói-fejlesztői háttérrel bíró cég projektorokkal és teljes vetítőrendszerekkel bővíti kínálatát az üzleti szektor számára. Ma már világszerte kaphatók a különféle rendeltetésű Ricoh projektorok, így a Ricoh Hungary Kft. is négy kategóriában kínál digitális vetítőket. Ezeket tekintjük át ebben az írásban.

Epson bemutató - 2012 ősz

Interaktív és házimozi projektorok a fókuszban

  2012. szeptember   Az Epson kereskedelmi partnerei és a média képviselői szeptember végén meghívót kaptak a cég nyomtatóinak és projektorainak bemutatójára, ahol több újdonsággal is találkozhattunk. Profilunkból eredően a következőkben azokkal a projektor-újdonságokkal fogunk részletesebben foglalkozni, amelyeket az Epson kívánt a középpontba állítani, noha lényegesen szélesebb volt a helyszínen megtekinthető kínálat. A korábbi típusok azonban már szerepeltek a weboldalunkon – mind a prezentációs, mind a házimozi kategóriában.

A Casio tartja az irányt

Új LED/lézer hibrid projektortípusok

  2012. szeptember   Szeptember végén a DNN Professional Graphics Kft. kétnapos partnertalálkozót rendezett a Bodrogi Kúria wellness hotelben, ahol részletesen bemutatta az általa Magyarországon képviselt cégek (pl. Vivitek, Chief, Avers, Mitsubishi stb.) újdonságait, illetve teljes kínálatát, köztük a hibrid fényforrású projektortechnológiát elsőként kifejlesztő Casio projektorcsaládokat, és ezek legújabban kifejlesztett „családtagjait”.

Sony projektorok Amsterdamban

Hordozható, installációs és házimozi vetítők

  2012. február   A Sony, rengeteg más céghez hasonlóan, visszatérő résztvevője a professzionális AV technikát felvonultató ISE kiállításnak. Természetesen a cég részt vett az idei amsterdami rendezvényen is: professzionális kijelző paneleket, egy különleges panelelrendezést, és természetesen a minket leginkább érdeklő projektorok-újdonságokat, köztük még egy házimozizáshoz kifejlesztett 4K felbontású, 3D vetítőt is bemutatott.

Casio, ISE 2012

Projektorok és egyéb különlegességek

  2012. február   Az ISE kiállítás rendeltetéséből következően a Casio standját uralták a projektorok, éspedig a cég egyedi fejlesztésű hibrid projektorai, amelyek első típusai több mint két éve jelentek meg a kereskedőknél. A Green Slim sorozat azóta szépen bővült, sőt tavaly kijöttek az ugyanezt a technológiát alkalmazó „M”, „ST” és „Pro” sorozatok is. A Casio standján azonban a projektorokon kívül láthattunk egyéb érdekességeket is…

A Runco az ISE 2012-es kiállításon

Ultra sorozat, 3D és short throw házimozi

  2012. február   A mindenekelőtt luxuskategóriájú házimozi vetítőiről ismert amerikai Runco cég a tavalyi amsterdami ISE kiállításhoz hasonlóan idén is folyamatosan bemutatókat tartott – igaz nem külön standon, ami nem is lett volna alkalmas ilyen célra, hanem az egyik oldalfolyosó különtermében. A sajtó részére Jennifer B. Davis (Vice President, Marketing) prezentálta a Runco újdonságait.

DELL projektorok a hazai piacon

2012. január   A DELL – mint az IT szegmens egyik főszereplője – a hordozható és asztali számítógépek, szerverek, hálózati eszközök, monitorok, printerek stb.  mellett  az egyéb perifériák között projektorokat is kínál, méghozzá széles választékban, az egyszerű és olcsó SVGA (800 x 600 pixeles) vetítőtől a WUXGA (1920 x 1200 pixel) natív felbontású, nagy teljesítményű, de ugyancsak relatíve nagyon kedvező árú, kb. 4000 lumenes projektorig.

Új Casio projektorok hibrid fényforrással

Az M, az ST és a Pro sorozatok

  2011. október   Az XJ-A projektorcsalád (Green Slim) sikere után a Casio tovább halad az általa választott úton, a LED alapú, de valójában teljesen egyedi hibrid fényforrással (LED, lézer és foszfor alkalmazása). A cég most három új családot hozott piacra, a Standard (M), a rövid vetítési távolságú (ST = Short Throw) és a Pro sorozatot. Ezeket fogjuk most közelebbről bemutatni.

7 új otthoni Epson vetítő az IFÁ-n

Offenzíva a házimozi piacon

  2011. szeptember   A projektorpiac vezető cége, az Epson, idén júniusban Manchesterben mutatta be új üzleti projektorait az ultrahordozható EB-1700-as családtól kezdve a 7000 lumenes EB-Z8050W, nagy helyszínekre szánt „large venue” típusig, összes több mint 30 új modellt. Most pedig a legnagyobb európai szórakoztatóelektronikai kiállításon, a berlini IFÁ-n rukkolt ki a cég 7 új házimozi projektortípussal. Ezeket szeretnénk most bemutatni.

Az Epson az Old Traffordon

Üzleti bemutató Manchesterben

  2011. június   A helyszín: a Manchester United Football Club otthona, az Old Trafford. Az Epson ugyanis szoros kapcsolatokat ápol az első számú angol labdarúgó csapattal, valójában tavaly ősz óta támogatói-partneri viszony alakult ki közöttük. Az Epson itt ismertette idei terveit, és itt mutatta be az új printerek, szkennerek és projektorok tetemes részét, noha mindet nem. A megcélzott szám (mármint az idei új termékeké) ugyanis több mint száz (100+). Engem persze elsősorban a vetítők érdekeltek igazán, de azt nem mondhatom, hogy a printerekről nem hallhattunk izgalmas híreket, ugyanis az Epson növelni szeretné jelenlétét olyan szegmensekben is, ahol eddig nem a maximumon teljesített.

Philips PicoPix

(2011. június)   A tavalyi berlini IFÁ-n nagy feltűnést keltett, és kellemes meglepetést okozott a Philips pikoprojektor-családja, a PicoPix névre hallgató három „miniatűr” projektortípus. Ezek a készülékek már Magyarországon is elérhetők, a hazai disztribútor a Sagemcom Kft., a fogyasztók a METRO, a MediaMarkt és a Saturn hálózatok üzleteiben szerezhetik be a LED fényforrásokkal működő különleges vetítőket.

Acer újdonságok

(2011 március)   Az Acer, mint a DLP technológia elkötelezettje a vetítéstechnikában, időről időre innovatív újdonságokkal jelenik meg a projektorpiacon. Most két típust mutatunk be a legfrissebb újdonságok közül.

Epson projektorok minden helyzetre

(2011 február)   Az Epson az ISE (IntegratedSystems Eurupe) 2011-es kiállításra nagyszámú új projektortípust hozott ki, szinte minden felhasználi területen, ahol projektorokra lehet szükség: oktatási célokra, nagyrendezvényekre, installációs alkalmazásokra, üzleti használatra és még a házimozi rajongók számára is.

Vivitek HD projektorok

(2009 október)   Csakúgy mint más, a közönség érdeklődésére számot tartó termékkörök, a projektorok is mindig megújulnak, időről időre új trendeket fedezhet fel az, aki nyomon követi a piaci folyamatokat. Napjaink újdonsága egy olyan projektor-kategória, amelynek elsődleges célja, hogy a teljes HD (1920×1080 képpont) megjelenítést népszerűbbé tegye a széles felhasználói rétegek körében. Hogy ez megvalósuljon, a kivetítőnek több területen használhatónak kell lennie, egy sokak által elérhető ár mellett.

Új installációs projektorok a Panasonictól

(2009 április)   2009 elején két új installációs projektorcsaláddal lepte meg a Panasonic a márka kedvelőit. Az egyik az LCD technológiájú „F” sorozat folytatása az F300-as sorozattal, illetve ennek négy típusával, két XGA és két WXGA felbontású gépével. A másik pedig a már eddig is sikeres profi 1-chipes DLP család folytatása: ez is négy típust számlál, egy XGA, egy WXGA és két WUXGA (1920 x 1200-as!), nagy fényerejű, kétlámpás projektort.

A Christie M-sorozatú vetítői

(2008 szeptember)   A Christie ismét magasra tette a lécet az egyedülálló jellemzők és a nagy teljesítmény terén a közelmúltban bemutatott projektoraival, amelyek egyben új standardot vetítenek előre az megfizethető árú PRO AV kategóriájú projektorok között.